Dodaj do ulubionych

Linie autobusowe 409 i 609

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 15:21
Chciałbym poinformować "geniuszy" ze ZDiK, aby osobiście zapakowali swoje
dupska w te autobusy jadące po godzinie 14 czy 15 w stronę Nowego Dworu i
Leśnicy. Może wtedy ktoś wpadnie na pomysł, aby te pojazdy zaczęły kursować
nie co 30 ale co 15 minut. To nie lata 80, że za Nowym Dworem kończy się
miasto. Proponuje to zrozumieć "inteligenci" ze ZDiK.
Obserwuj wątek
    • pluto10 Re: Linie autobusowe 409 i 609 17.05.04, 20:57
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> Chciałbym poinformować "geniuszy" ze ZDiK, aby osobiście zapakowali swoje
      > dupska w te autobusy jadące po godzinie 14 czy 15 w stronę Nowego Dworu i
      > Leśnicy. Może wtedy ktoś wpadnie na pomysł, aby te pojazdy zaczęły kursować
      > nie co 30 ale co 15 minut. To nie lata 80, że za Nowym Dworem kończy się
      > miasto. Proponuje to zrozumieć "inteligenci" ze ZDiK.

Linia 609 należy do DLA,a w 409 faktycznie mogłoby kursować co 15 minut ...
      marzenia.
      • bystrzak2000 Re: Linie autobusowe 409 i 609 17.05.04, 21:06
        pluto10 napisał:

> Linia 609 należy do DLA

Należeć to należy ale DLA jeździ na niej na zlecenie ZDiK-u i częstotliwość
        zależy od pieniędzy ZDiK.
        • pluto10 Re: Linie autobusowe 409 i 609 18.05.04, 16:09
          bystrzak2000 napisał:

> pluto10 napisał:
          >
          > > Linia 609 należy do DLA
          >
          > Należeć to należy ale DLA jeździ na niej na zlecenie ZDiK-u i częstotliwość
          > zależy od pieniędzy ZDiK.

Czyli to ZDiK daje pieniądze na linie DLA?To ja chyba czegoś tutaj nie
          rozumiem.Do tej pory myślałem,że to DLA wymyśla sobie trazy,daje piniądze na to
          itd.A teraz dowiaduję się,że DLA to podfirma MPK.Czy może mi ktoś jakoś to
          wytłumaczyć?Z góry dziękuję.
          ------------------------------------------------------
          pluto10
          • leo19 Re: Linie autobusowe 409 i 609 18.05.04, 21:15
            pluto10 napisał:

> Czyli to ZDiK daje pieniądze na linie DLA?To ja chyba czegoś tutaj nie
            > rozumiem.Do tej pory myślałem,że to DLA wymyśla sobie trazy,daje piniądze na
            to
            >
            > itd.A teraz dowiaduję się,że DLA to podfirma MPK.Czy może mi ktoś jakoś to
            > wytłumaczyć?Z góry dziękuję.

To proste - DLA jest takim samym wykonawcą usług przewozowych zlecanych przez
            ZDiK i na tej samej zasadzie dotowanym co MPK. Nie jest żadną "podfirmą MPK"
            jak zechciałeś to ująć, tylko podmiotem działającym na równych, co MPK,
            prawach. Natomiast owszem, są też linie DLA, na które ZDiK nie ma wpływu,
            których rozkłady i bilety ustala sobie DLA - to tzw. linie komercyjne o
            numerach 501 i 502. Na pozostałych liniach DLA (nie licząc oczywiście
            darmobusów do centrów handlowych), jak łatwo spostrzec, obowiązują te same
            bilety co w MPK, a więc nie mają prawa się różnić w finansowaniu od linii MPK.
            • pluto10 Re: Linie autobusowe 409 i 609 18.05.04, 21:50
              > To proste - DLA jest takim samym wykonawcą usług przewozowych zlecanych przez
              > ZDiK i na tej samej zasadzie dotowanym co MPK. Nie jest żadną "podfirmą MPK"
              > jak zechciałeś to ująć, tylko podmiotem działającym na równych, co MPK,
              > prawach. Natomiast owszem, są też linie DLA, na które ZDiK nie ma wpływu,
              > których rozkłady i bilety ustala sobie DLA - to tzw. linie komercyjne o
              > numerach 501 i 502. Na pozostałych liniach DLA (nie licząc oczywiście
              > darmobusów do centrów handlowych), jak łatwo spostrzec, obowiązują te same
              > bilety co w MPK, a więc nie mają prawa się różnić w finansowaniu od linii MPK.

Dziękuję za wytłumaczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka