pssz 08.08.11, 07:34 Zbudują nowy kościół z potężną dzwonnicą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motalambo Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park czy ... 08.08.11, 07:35 Wrocław, miasto przyjazne biznesowi a nie ludziom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz IP: *.man.tk-internet.pl 08.08.11, 07:43 Zbudują pewnie "apartamentowce" , gdzie na 40 metrach zamieszkają młodzi dynamiczni z kredytem na 30 lat i poczuciem zamieszkiwania na ekskluzywnym osiedlu :-) Fakt, że mieszkania nie bedą może dużo używane bo poranny wyjazd z tej enklawy będzie zajmował 2 h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz IP: 62.87.131.* 08.08.11, 08:08 10/10 to miałem napisać !!!! kiedyś to było super willowe osiedle a teraz blokowisko z mieszkającymi przybyłymi wieśniakami koszmarrrr !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz 08.08.11, 08:24 Kiedyś to była wioska zabita deskami ale chłopi sprzedali ziemię deweloperom i jest blokowisko, tylko dlaczego maja na tym inni tracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.11, 08:31 Wcześniej też tam mieszkali tam wieśniacy, tylko rdzenni, nie napływowi. Teraz te wieśniaki to wielkie >miastowe<, co odziedziczone po rodzicach PRL-wskie klocki z mini-ogródkiem nazywają willami :P Teraz już są starzy i zgredziali, z bólem patrzą ma młodych ludzi, którzy może i mają wieloletni kredyt, ale sami wybierają gdzie i jak chcą mieszkać. Zaraz posypią się na mnie gromy za te słowa, ale to też jest jakaś część prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz 08.08.11, 08:35 > 10/10 to miałem napisać !!!! kiedyś to było super willowe osiedle a teraz bloko > wisko z mieszkającymi przybyłymi wieśniakami koszmarrrr !!!!! No to jak ci tak źle w towarzystwie tych wieśniaków, to się na wieś wyprowadź, bo tam już ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Ołtaszyn zawsze był i będzie wiochą !! IP: 79.139.99.* 08.08.11, 10:33 A co was buraki obchodzi co tam będzie ?? To jest prywatny teren !! A wam pilnować własnych kibli !! Motłoch nauczył się tylko protestować i nic innego nie robi !! Jak zwykle starym piernikom wszystko przeszkadza zachowują się tak jakby wszystko mieli do grobu zabrać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manitou ty chyba czegos nie rozumiesz IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.11, 11:46 miasto to nie tylko blokowiska- termitiery, to tez parki, place zabaw, boiska, korty, baseny itp. Ale NORMALNE miasto w NORMALNYM kraju. W Polsce liczy sie jedynie zysk, ludzi wladze maja gleboko w doopie. Efekt jest taki, ze zagladasz sasiadowi w koryto, bo na niewielkiej powierzchni trzeba zmiescic jak najwiecej blokow zeby jak najwiecej zarobic. To tez waskie zastawione samochodami uliczki osiedlowe, bo jak sie gosc wydoil na mieszkanie to zabraklo mu kasy na parking podziemny. To zapchane ulice wyjazdowe z osiedli, bo tam gdzie powinno mieszkac 1000 ludzi mieszka ich 3000 czyniac z zycia tam koszmar sobie i innym. I zeby nie bylo watpliwosci- nie mam jeszcze 30 lat wiec nie lapie sie do"starych piernikow", zastanawia mnie jedynie twoje he he oburzenie, czyzby ktos z przedpisciow dotknal czulego punktu? Jakis kompleksik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: ty chyba czegos nie rozumiesz IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.11, 12:26 Masz rację, że deweloperzy budują na potęgę. Mieszkań i mieszkańców przybywa, gęsto zaludnione osiedla, duży ruch samochodowy a dookoła mało zieleni, parków, szkół etc. Tylko to wszystko to nie wina tych 'przyjezdnych wieśniaków', tylko wybranych przez mieszkańców Ołtaszyna władz. MPZP, decyzje o strategii rozwoju, przeznaczenie gruntów - to wszystko powinni załatwiać za nas ludzie na odpowiednich stołkach. Jak ktoś jest młody i wziął kredyt na 30-lat to jest 'wieśniakiem', ma wypierdzielać z Ołtaszyna, bo dla takiego motłochu w willowej dzielnicy miejsca nie ma? Przecież, żeby wziąć kredyt trzeba pracować, potem go mozolnie spłacać. W większości to nie wieśniaki, ale ciężko pracujący, dobrze wykształceni ludzie, którzy NIE UKRADLI ani nie DOSTALI mieszkań od rodziców czy dziadków. Sami na nie pracują. Ale dużo łatwiej posługiwać się Gazetowym dyskursem i kpić sobie: "młody, dynamiczny. Pewnie jeszcze głosował na PO. Dał się nabrać deweloperom i swoim kredytem napycha kasę banom." Rzygać się chce, jak widzę młotków wypisujących te slogany bez chwili zastanowienia. Zwłaszcza, że spora grupa z nich to właśnie 'wieśniaki', których dziadek po wojnie wziął kawałek ziemi, tak szczęśliwie, że pod dużym miastem. A potem dzieci i wnuczki sprzedawali to po kawałku na budowę kolejnych domków i osiedli, narzekając na tłum i nowych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: ty chyba czegos nie rozumiesz 08.08.11, 13:38 A kto wybrał władze które takie a nie inne plany zagospodarowania tworzą? Czy te przyjezdne wieśniaki? Trzeba było wybrać takich którzy stworzą plany nie kolidujące z wizjami tym "rodowitym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o ty chyba czegos nie rozumiesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 16:31 Jeżeli jest popyt na takie mieszkania, ciasno upakowane, bez garaży i zielonego zaplecza, to deweloperzy takie budują. Takie jest prawo rynku i prostego biznesu - nie oczekuj, że nagle szlachetny deweloper wybuduje ci porządne mieszkania w cenie "standardu" - liczy się iloczyn metry powierzchni razy cena sprzedaży. Jeśli mieszkanie ci się nie podoba - nie kupuj! Kiedy więcej ludzi dojdzie do tego wniosku - doczekamy normalnych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: ty chyba czegos nie rozumiesz! 09.08.11, 00:09 > Jeśli mieszkanie ci się nie podoba - nie kupuj! Kiedy więcej ludzi dojdzie do > tego wniosku - doczekamy normalnych osiedli. Albo tańszych tych "nienormalnych". Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: ty chyba czegos nie rozumiesz 08.08.11, 17:40 > miasto to nie tylko blokowiska- termitiery, to tez parki, place zabaw, boiska, > korty, baseny itp. Ale NORMALNE miasto w NORMALNYM kraju. I pewnie dlatego przeciętne normalne miasto w normalnym kraju ma wyższą gęstość zaludnienia niż normalne miasto w Polsce. Mieszkańcy mieszkają w parkach i na placach zabaw, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 07:54 To kolejne osiedle, to chyba zbudują z lądowiskiem dla helikopterów, bo dojechać zwycięską to tam się już zupełnie nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifek Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 08:45 wyjazd z zwycieskiej na karkonowska: 15 minut stania w korku to standard po wybudowaniu nowego osiedla bedzie 30 minut i to tylko zeby przejechac kilkaset metrow od parafialnej Odpowiedz Link Zgłoś
awas_awas Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park czy ... 08.08.11, 08:45 Na zdjęciu, na pierwszym planie - ŚP Ryszard Jarosławski - zmarły niedawno Przewodniczący Zarządu Osiedla Ołtaszyn. Oddany sprawom Osiedla społecznik, samorządowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz IP: *.internetia.net.pl 08.08.11, 08:49 Bank! Duży i wielki! A najlepiej kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macius_z_klanu wiecej blokow dla przybyszow z wsi i miasteczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 09:31 naprawde, potrzebujemy tu wiecej DGL, DDZ, DKL, DB, DBL, DLE, DZA itd. A ze dzielnica willowa zostala zniszczona przez przetaczajace sie dzien w dzien stada bydla to urzednikow nie rusza. Tereny pod expo nie laska przerobic na osiedla dla przybyszow? I autostrada, i dobra drogia, i tramwaje i autobusy. Wg mnie ta dzielnica przez to nie ma szans, zwycieska stoi korkiem praktycznie o kazdej godzinie no oprocz nocnych. A jak widze DBL, DDZ to jestem chu.. i do korka nie wpuszcze - wynocha do siebie, tam korkow nie ma. Teren zapewne pojdzie pod deweloperke bo inaczej tego nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek z kretek Re: wiecej blokow dla przybyszow z wsi i miastecz IP: 62.87.131.* 08.08.11, 09:43 brawo !!! Rdzeni mieszkańcy Wrocka powinni już powoli o tym mówić mamy dość tej ludności napływowej z całego świata !!!! nie lepiej zostać u siebie w mieścinie i sprzedawać w warzywniaku i żyć spokojnie niż tu spłacać całe życie kredyt ????? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: wiecej blokow dla przybyszow z wsi i miastecz 08.08.11, 10:58 Pańszczyznę i przypisanie do ziemi już dawno temu zniesiono i każdy może przemieszczać się i osiedlać tam gdzie zechce. Jedyną barierą jest zdolność radzenia sobie. Ci co tak drą ryje odnośnie pochodzenia, to po prostu nieudacznicy zazdroszczący tym którzy sobie radzą. Jakoś się dowartościować muszą te nieudolne matoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: wiecej blokow dla przybyszow z wsi i miastecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 12:47 To dlaczego baranie te przyjezdne matołu dalej jeżdżą samochodami z rejestracjami ze swoich wsi?? Bo są tak zaradni że nie stać ich na przeprowadzenie się do Wrocławia i swoich pieniędzy tu nie zostawiają. Faktycznie zaradni jak nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: wiecej blokow dla przybyszow z wsi i miastecz IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.11, 13:00 bo są na tyle zaradni, żeby płacić mniejsze OC, bo za Wrocław są zwyżki, ćwoku jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: wiecej blokow dla przybyszow z wsi i miastecz 08.08.11, 13:26 Gówno za przeproszeniem tobie do tego zasrany cieciu. Może jeszcze mają w twoim sklepiku kupować abyś dał im błogosławieństwo? To ich prywatna sprawa tępaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Zapomniałeś jeszcze dodać z Ukrainy !! IP: 79.139.99.* 08.08.11, 10:35 Skąd pochodzisz !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macius_z_klanu Fredziu, kij w mrowisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 10:57 No chyba tak. Fredek nie z krainy kredek ale na przyklad z Nysy. ONY tez sporo sie kreci. No sa wakacje nie powiesz ze studenci. I jeszcze beda marudzic ze korki takie a owakie, ze mieszkania drogie. Pytam przez kogo? PRZEZ PRZESIEDLENCOW co po studiach nie chca wracac do Nysy ani Walbrzycha. Z roku na rok jest gorzej. Taka jest prawda Fredziu. Zobacz na byle jakim nowym osiedlu na "blaszki". Ucieczka z mniejszych miast to dla nich cios w plecy. Nigdy nie bedzie tam lepiej jak mlodzi beda spier...c. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant nie wierze 08.08.11, 11:54 ze ktos moze wypisywac takie dyrdymaly, ale dobrze podsumowales swoj stan umysly swoim nickiem nie bede sie zaglebial w twoje pochodzenie bo to czy pochodzisz z ukrainy i przyszedles na gotowe niemieckie czy masz korzenie niemieckie bo to nie ma najmniejszego znaczenie, problem ma calkiem inna nature, kazde miasto rozwija sie w oparciu o ludnosc naplywowa ktorej liczba odzwierciedla atrakcyjnosc miasta, wiec to ze jest tyle obcych blach to swiadczy dobrze o rozwijajacym sie miescie, jednym slowem jest praca i sa dobre uczelnie co dla rodowitego wroclawianina powinno byc powodem do zadowolenia, ale niestety ty jestes przykladem zaciemnienia i otepienia umyslu wystepujacego u bardzo malego czlowieczka, dla ktorego INNI sa zagrozeniem, ktory juz zagarnal sobie sobie prawo do mowienia MOJE o tym do czego sie tylko przyzwyczail dam ci mala rade, sa leki na stany lekowe, zacznij brac, jak nie pomoga to moze psychiatra albo inny specjalista, jak to nie pomoze to zamknij sie w SWOIM domu, zarygluj drzwi i wtedy bedziesz czul sie bezpieczny i na swoim, a dla innych ubedzie jednego idioty na drogach, ktory nie rozumie, ze wpuszczajac przed siebie samochod w korkach pomaga uplynnic ruch, ale to juz dla ciebie pewnie abstrakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Ja szczęśliwie mieszkam 4km od granic Wrocka !! IP: 79.139.99.* 08.08.11, 11:57 Mam tę przyjemność że nie należę do Wrocławia i jestem z tego powodu szczęśliwy, że uszczęśliwiony !! Mogę każdego ranka spokojnie wyjść do ogrodu, wypić poranną kawkę przy dźwiękach śpiewających ptaszków i bez skrępowania podrapać się po jajach !! Dlatego mieszkanie poza granicami szuflandii jakim jest Wrocław, jest dla wielu wybawieniem i prawdziwym szczęściem. No i jeszcze ten wasz narcyztyczny Pan biorący pensje Prezydenta Miasta to też wielka porażka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manitou nie osmieszaj sie chlopie, please IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.11, 11:57 blaszki o niczym nie swiadcza- jest full samochodow sluzbowych, centrale firm maja czesto lokalizacje w mniejszych miastach. Druga rzecz- rozwijaja sie tylko te miasta, do ktorych sprawadzaja sie ludzie mlodzi. Poczytaj sobie artykul o wyludnianiu sie najwiekszych miast w Polsce. Zagraniczne koncerny tez wola inwestowac w miastach, gdzie jest duzo mlodych a nie w miejscach skad tacy wlasnie uciekaja. Polacy, jak wiekszosc narodow Europy sa spoleczenstwem starzejacym sie, wiec gdyby nie ci naplywowi po ilus tam latach we Wrocku mieszkaliby jedynie zadowoleni z ciszy i braku tloku stare zgredy. Co nie zmienia faktu, ze planowanie przestrzenne w tym miescie jest z doopy wziete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co nie Re: nie osmieszaj sie chlopie, please IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 12:50 To ty się synku nie ośmieszaj. Samochody służbowe w tym kraju mają w większości tablice Poznańskie, albo Warszawskie. Zresztą nie powiesz mi że 10 letnie złomy na tablicach z dolnegośląska to samochody firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macius_z_klanu Re: nie osmieszaj sie chlopie, please IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 14:01 świadczą, świadczą. Zero nalepek leasingowych, auta kilkuletnie i z małych miejscowości. Daj luz. Kolega wyzej dobrze zauwazył - leasing idzie z POznania i WArszawy (WI, WY, WX itd). Zreszta kto z Warszawy albo Poznania pcha sie do nas, nieliczni. To jest mlodziez z okolic dolnego slaska i opolszczyzny, czesciowo tez wlkp (POS np). Po studiach tych co znam, wszyscy tu zostali chociaz nie pochodzili z zabitych deskami wioch. Nysa to chyba nie wioska? Dzierzoniow to samo? Ja wiem co przyciaga koncerny, tania sila robocza. A ze przy okazji mamy korki i wysokie ceny mieszkan to juz nie zauwazasz? Miasta mniejsze bez mlodych cierpia. Powiesz ze firmy generuja podatki - no i kurde co, Miksztacianin (no Dudkiewicz) szaleje ze stadionem i wszelkimi miastami kultury, kongresami kultury i innym gownem za miliardy. A przejdz sie kurcze przez psie pole "ryneczek" - syf, brud, kila i mogila. Co z tego ze jest kilka szklanych biurowcow jak cale miasto wyglada syfnie. Bo miksztacianin chce stadion wart 1 500 mln zlotych, za tyle miala byc budowana pierwotie cala AOW. Mowimy o Oltaszynie - gdy stoje w korku czesto/gesto stoi przedmna jakis DGL, rano o 7 czyli to nie turysta. Niech ich osiedlaja na zernikach a nie zabitej blokowiskami dzielnicy bez dobrej komunikacji. Kiedy zrobia Zwycieska a kiedy Parafialna (za ta tylko dac na msze). Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie osmieszaj sie chlopie, please 08.08.11, 17:45 > A ze przy okazji mamy korki i wysokie ceny mieszkan to juz nie zauwazasz? A wysokie ceny mieszkań to m.in. efekt tego, że popyt przewyższa podaż. A jedną z tego przyczyn jest to, że developerzy mają ograniczone możliwości budowy mieszkań. A jedną z przyczyn ograniczenia jest to, że stawia się na ogromnej działce dwupiętrowy budynek a potem mieszkańcy żądają, żeby całą okolicę zalesić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Ja jestem z Kaszebe !! IP: 79.139.99.* 08.08.11, 12:07 Mój dziadek był w Wermachcie (St.DiV. Konigshutte -432) i w cale z tego tytułu nie mam kompleksów a nawet wręcz przeciwnie... Wrocław dla mnie to czysty przypadek biznesowy i tyle !!! Problemy co ma gdzie stanąć to takie mało zaściankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_76 Wg mnie jakby włodarzom miasta 08.08.11, 10:04 zalezało na mieszkańcach to już danwo uchaliłoby/zminiło plan zagospodarowani przestrzennego w którym na przedmiotowej działce były zakaz zabudowy a teren przeznaczone pod zieleń miejską... ale takie rzeczy to nie we Wrocławiu.... tam przyjdzie Zbycho, Rycho albo inny kolega Dudka i załatwi co trzeba od ręki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Wg mnie jakby włodarzom miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 11:00 Nie ma co wściekać sie na "obcych" ale pretensje do władz miasta - za brak jakiejkolwiek polityki lokalnej- ani infrastruktury ,ani dróg na osiedlu ,oni po prostu tu nie mieszkaja i nie sa tym zainteresowani.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Wg mnie jakby włodarzom miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 12:47 Ale dlaczego władze miasta mają rozbudowywać infrastrukturę dla osób które nie płacą we Wrocławiu podatków?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Wg mnie jakby włodarzom miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 16:20 Gdyby włodarzom miasta zależał na nim to traktowaliby każdego właściciela tak jak mówi konstytucja.Ale główny włodarz to właściciel domu na wsi a jego zastępcy dbają tylko o swoje.Np taki Adam G.w ogóle nie liczy się z ludźmi-właścicielami.On chciałby aby podmioty oddawały wszystko za darmo,natomiast sam swojego będzie bronił jak hiena. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wg mnie jakby włodarzom miasta 08.08.11, 17:39 Gdyby włodarzom nie zależało na mieszkańcach Ołtaszyna, to gó... nadal wsiąkałoby Wam w przydomowe ogródki, a nie podążało kanalizacją. Ponad sto milionów złotych miejskich inwestycji, więcej niż Ołbin zobaczył od miasta przez 50 lat, a Wy się burzycie, bo gmina nie chce posadzić parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Wystarczy na zdjęcie spojrzeć i wszystko jasne !! IP: 79.139.99.* 08.08.11, 13:19 Same młodzieniaszki protestują !! Inteligencja ich twarzy po prostu jest porażająca !! To tacy typowi przedstawiciele - działacze z kółka różańcowego co na procesjach pierwsi krzyże niosą !! Argumentacja w ich wydaniu jest zawsze taka sama " Nie bo nie " i tyle mogą powiedzieć . Mieć takich typków za sąsiadów to musi być tragedia !! Oni chyba nawet podkablowaliby sąsiada za to że ten za głośno kocha się ze swoją żoną za ścianą !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea perspektywa mieszkańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 21:58 Przeważające na forum kuriozalne koncepcje towarzysko-wiejsko-miejskie za bardzo mnie nie interesują jednak w normalnym mieście dla określonej liczby ludności należy wybudować odpowiednie drogi, poprowadzić linie autobusowe, zbudować, szkoły i przedszkola, baseny, ścieżki rowerowe, zorganizować teresny zielone... Dla tych tysięcy ludzi, którzy mieszkają w tym rejonie Wrocławia jak do tej pory nie zbudowano nic co poprawiłoby jakość ich życia. Zagwarantowano im jedynie koszmar dojazdu do miasta zakorkowaną do granic absurdu ul. Zwycięską. Mimo milionów złotych jakie co roku z naszych podatków trafia do budżetu Wrocławia jedyne plany władz Wrocławia na ten rejon miast to zwiększenie intensowyności imprez na Partynicach i tym samym ruchu kołowego na ul.Zwycięskiej, kolejne bloki i nowe mikro rondko na skrzyżowaniu Ołtaszyńskiej ze Zwycięską, które może nieco poprawi bezpieczeństwo (może) a prawie na pewno spowolni ruch samochodowy na tej ulicy. Ostatnio pojawiła się obietnica budowy nowej szkoły... Na razie tylko obietnica... podobnie jak od lat cieszy nas obietnica remontu ul. Kutrzeby... Mieszkańcy Ołtaszyna tymczasem płacą podatki, które budują budżet tego miasta i mają prawo oczekiwać, że władze miasta coś dla nas w końcu zrobią. Oczekiwałbym więc nie tylko ograniczonej przebudowy ul. Zwycięskiej ale dodatkowych pasów ruchu, może linii tramwajowej i na jakiś czas ograniczenia inwestycji deweloperskich w tym rejonie miasta. Przynajmniej do czasu gdy istniejąca infrastruktura nadgoni ogromny wzrost liczby mieszkanów naszych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant inna perspektywa mieszkańca 09.08.11, 00:59 no widzisz a mnie jako mieszkanca nie interesuja dodatkowe pasy ruchu, bo to wygeneruje zwiekszenie ruchu, a to mi nie na reke bo zwiekszy halas, do ruchu generowanego przez mieszkancow dojda samochody ludzi wybierajacych ta droge jako szybszy dojazd, w moim przekonaniu estakada przy skrzyzowaniu z karkonoska moglaby poprawic przepustowosc kazdy ma swoje racje i prawo do ich przedstawiania, wiec uspokoj sie zanim podejmiesz decyzje za innych, to co ty myslisz wcale nie musi pasowac innym nie zmienia to faktu, ze park i zielona okolica zwiekszylaby atrakcyjnosc zwycieskiej i okolic Odpowiedz Link Zgłoś
szafir51 Re: inna perspektywa mieszkańca 09.08.11, 10:14 Estakada nad Karkonoską i bezkolizyjny wjazd na nią rozwiązałaby problem Zwycięskiej, ale niestety, nasi drogowcy dalej myślą w dwóch wymiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Re: inna perspektywa mieszkańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 22:43 Ja oczekiwałbym- pierwsza osoba, liczba pojedyncza. Wszystko sie zgadza? (: Pozdrawiam i życzę więcej zieleni i mniej korków... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz 09.08.11, 10:28 pssz napisał: > Zbudują nowy kościół z potężną dzwonnicą. ;) Nie rozumiem, przyznam, oburzenia. Kiedy dynamizm sprzedawał działki z największą przebitką, czyli na deweloperkę, to wszystko było cacy. Jak wojskowi sprzedają z największym zyskiem, to są be. Mam pomysł: niech te działki wykupi od wojskowych dynamizm płacąc jak za działki budowlane a potem przerobi je na park. Wszyscy będą zadowoleni, a Dutkiewicz na Ołtaszynie dostanie w następnych wyborach 99,99% głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ołtaszyn. Co będzie przy Zwycięskiej: park cz 09.08.11, 13:10 W życiu na Ołtaszynie nie dostanie 99,99% głosów za park. Z analizy wyników ostatnich wyborów wynika, że najwyższe poparcie mają ci, którzy najwięcej obiecują, a nie ci, którzy najwięcej zrobią. Myślę, że to jeden z powodów niedotrzymywania obietnic przez polityków - jeżeli taki radny zrealizuje swoją obietnicę poprawy bezpieczeństwa, to znaczy, że już może odejść, bo swoje zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PikNick Sąsziedzi, kiedy w końcu ZaBlOkUjEmY Ołtaszytńską? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.11, 09:25 inaczej tej drogi nie zrobią nigdy. Nie jest tak bardzo ważne czy tam będą parki, wille i mieszkania - ważne jest że rozwiązanie komunikacyjne jakie nam tam zaproponowało miasto jest nie do zaakceptowania! Przecież oni nawet latarni na Ołtaszyńskiej nie ustawili - w nocy jest ciemno jak w d. u Murzyna. Nie mówiąc o chodniku, 2 pasach i skrzyżowaniu przez które da się przejechać (Zwycięska/Ołtaszyńska to przecież jest potwarz rzucona obywatelom). Skrzyknijmy się bo robią sobie z nas jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Ołtaszyn. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 10:40 No jasne, bo i tak jest ich za mało? Kilka lat temu, aż chciało się tam mieszkać, bo to był taki azyl, cały czas trochę dziki, z małą ilością sklepu i głównie z domkami jednorodzinnymi, a teraz? Powstaje prawie drugie centrum- mnóstwo sklepów, bloków, coraz więcej ludzi, coraz większe korki. A dojechać i tak można tylko jednym autobusem, który w dodatku i tak jedzie tylko do dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakty Re: Ołtaszyn. IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 20:06 1) Na Ołtaszyn dojeżdżają 2 autobusy - 1 autobus przejeżdża przez osiedle wzdłuż, 2gi je przecina i ma dłuższą trasę (612 przez Wysoką/Bielany). Komunikacja jest kiepska, przydałby się tramwaj. 2) Większa ilość sklepów to większa konkurencja - głównie cenowa. 3) Mieszkańców jest za dużo jak na istniejącą infrastrukturę. Ludzie, którzy pieniaczami nie są i nie będą pyskować na forum, starają się o rondo na skrzyżowaniu Zwycięska/Ołtaszyńska (choć formalnie to Partynice), przebudowę ulicy Zwycięskiej (bo jak słusznie niektórzy marudzili, stoi w korkach) oraz przeznaczenie przynajmniej części terenu po jednostce WP na park i szkołę! Wyrazy uszanowania. Odpowiedz Link Zgłoś