pssz 20.08.11, 18:30 Ciekawe, który Śląsk będzie mieć kibiców? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darsma Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wójciku 20.08.11, 18:32 RadzioH jest żenujący w tym co mowi . Prezentując opinię , że Śląsk Zielonego jest jedynym Śląskiem dokłada sporą " cegłę " do barykady , ktorej istnieniu zaprzecza . Zapomniał , że świat się zmienia , i teraz sport funkcjonuje jak funkcjonuje ( wykupywanie dzikich kart itp ) i trzeba się z tym pogodzić , a nie żyć w skansenie , jakim jest Śląsk II , i wraz z oszołomami krytkującymi Koelnera czekać na cud . Na przedsięwzięcie Zielonego kasę dadzą tylko firmy państwowe , " naklonione " do tego przez Scheta . Po wyborach Śląsk II przekona się , co znaczy powiedzenie " murzyn zrobił swoje , murzyn może odejść " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.11, 19:16 Tomahawki begraben bitte und zusammen zur Arbeit wziąć się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.static.korbank.pl 20.08.11, 21:59 "Zapomniał , że świat się zmienia" Jak słyszę, że świat się zmienia, to odbezpieczam rewolwer. Hyży ma rację - kupowanie dzikich kart jest jak wpisywanie cheatów do gry komputerowej. Zwykłe oszustwo. Śląsk jest jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.internetia.net.pl 21.08.11, 12:47 Tak, Śląsk jest jeden. Ten prawdziwy, 17-krotny Mistrz Polski, grał w najwyższej klasie rozgrywkowej, dopóki się nieodpowiedzialnemu właścicielowi nie znudził i nie został wycofany z rozgrywek. Nie spadł, więc jak najbardziej powinien tam wrócić, i tam też chcę go oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
l_wro Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wójciku 20.08.11, 18:52 Chciał bym tylko dodać że Hyży też nigdy nie grał w prawdziwym Śląsku. Grał w Śląsku Schetyny, a to był identyczny podmiot jak Śląsk Koelnera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 19:38 Czy Śląsk Wrocław Schetyny młotku kiedykolwiek kupował sobie miejsce w lidze?? Odpowiedz Link Zgłoś
l_wro Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó 20.08.11, 19:54 Ja Ciebie nie obrażałem i nie zamierzam więc Ciebie proszę o to samo. Nie Śląsk Schetyny nie kupował awansu, ale Śląsk Schetyny też nie był Śląskiem w którym chce grać Hyży. Był spółką akcyjną, Hyży będzie grał w stowarzyszeniu. Niema ciągłości między tymi dwoma podmiotami. Czy WKS Śląsk Wrocław spadł z I ligi? Nie!!!! WKS Śląsk Wrocław wraca na swoje miejsce. Mam nadzieję że nie dojdzie do konfliktu między tymi dwoma podmiotami. Bo jedyne co na tym straci to Wrocławski koszykówka i my kibice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu swobodny Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 21:48 Sląsk $cheta się sprzedał, a Radzio to paralityk, nie mający nić wspólnego ze Śląskiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
oizo Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wójciku 20.08.11, 19:02 Gdzie byłeś Panie Radku zatem przez ostatnie dwa lata ? Dlaczego dopiero po reaktywowaniu Śląska przez Pana Koelnera ktoś sobie przypomniał o zespole juniorów ? W lipcu 2009 roku Pan, ja i wielu innych koszykarzy i kibiców w strugach deszczu głośno domagaliśmy sie reaktywacji. Jak w końcu znalazła się osoba która to zrobiła, Pan staje w opozycji do niej. Jedyne co widzę w akcji "drugoligowy Śląsk" to zwykła polityka. Szkoda, że koszykarze dali sie wciągnąć w te głupie gierki. Zamiast odbudowywać koszykówkę we Wrocławiu dokłada Pan cegiełkę do jej rozłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosma Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.internetia.net.pl 20.08.11, 20:38 Mnie ciekawi, co się stało z tym facetem we Francji. Wyjeżdżając z Polski do Dijon był jednym z najlepszych strzelców ligi, rzucając w każdym meczu kilka trójek. Po powrocie do Śląska nie potrafił nawet ułożyć ręki podczas rzutów osobistych, zupełnie jakby był po jakimś paraliżu. Dziwny zawodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 21:45 Na siłę rudy Hyży chce robić za ikonę Śląska :). Buda Radzio ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednoręki bandyta Hyży ostro przyćpał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 21:58 Hyży jest ze swoimi mądrościami pop.....ny . Za Zielnego to mi po prostu wstyd, ale sobie kumpla znalazł, do politycznej hucpy ... oj koszulkę z 9 czas chyba wyprowadzić Maćku ! Szacun Adam, Domino i Skiba ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 22:42 Nie osmieszaj sie Hyzy, do reaktywacji Śląska zebral sie pierwszy Koelner mial odwage i swoje pieniadze polozyl na stol. Zielinski obudzil sie jak dostal sygnal z "gory" czyli od Grzesia i Donalda bo przecierz platforma nie pozowli by kolejne laury spadaly na glowe RAFALA DUTKIEWICZA ktory od poczatku wspiera Koelnera w reaktywacji Śląska. Zielinski jak dla mnie zesz****l sie i stracil w moich oczach wszystko na co pracowal latami gry w Ślasku. Zielinski podzieli koszykarski Wrocław a to jest najwieksze k******o jakie mogl zrobic w imie swoich politycznych ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.11, 00:36 mam niestety podobne odczucia, Zieliński przytulił sie do Grzesia - ciekawe będzie jak PO przegra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.net-serwis.pl 21.08.11, 11:53 Nie przegra, ale to inna sprawa. Bez sensu jest to, że polityka weszła do sportu, bo przecież tylko dlatego są 2 Śląski. Schetyna kiedyś olał Śląsk, a teraz nagle z Zielińskim się obudzili i reaktywują "jedyny prawdziwy". Bucówa po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
litrowy Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wójciku 21.08.11, 01:34 odpieprzcie sie internetowe trolle od Hyżego, to zawodnik z jajami i nie pierdzi pod nosem jak jakaś ciemięga; sytuacja jest z dwoma Śląskami chora, nie mam pretensji do wykupienia dzikiej karty bo Śląsk nie spadł z ekstraklasy, mam pretensje o 2 Śląski: albo się połączcie albo niech Koelner odda nazwę: Śląsk, w ekstraklasie będzie grać WKK Obiekty Sp z.o.o, a w drugiej lidze WKS Śląsk Wrocław, z tym, że WKK będzie używał nazwy Śląsk i mamy teraz WKS Śląsk Wrocław (2 liga) i WKK Śląsk Wrocław (ekstraklasa); w pelni popieram Hyżego, że gra do czterdziestki to nieporozumienie, mam nadzieje, że Wójcik gral juz nie bedzie, Zieliński, Tomczyk i Wójcik zrobili wiele dobrego dla Ślaska ale to jednak Zieliński nie grał nigdzie indziej poza NCAA, a i W i T grali w Polsce w roznych klubach, ikoną Śląska jest Zieliński i nic tego nie zmieni, mam nadzieje, że albo dojdzie do fuzji albo WKK przemianuje sie na Gwardia Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
1.zenek Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wójciku 21.08.11, 10:59 Następny który zamiast łączyć dzieli!Wstyd Radek.Straciłeś szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HopSiup Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 12:01 Ciekawe co Grześ obiecał Radkowi i czy to jest fotel radnego Wrocławia z ramienia PO? Jednym słowem masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsd Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.as13285.net 21.08.11, 11:26 Radziu nie pier....l.Koelner akurat sie zna na koszykowce jak malo kto.Wojcik i Domino sa stad ,w przeciwienstwie do Ciebie.Oni zdobywali zloto ,a Ty ? tylko braz. A to,zegrasz w drugiej lidze tez o czyms swiadczy.Moze przestaniesz pic wodke o siodmej rano w calodobowych lokalach wodczanych Wroclawia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.e-wro.net.pl 21.08.11, 12:04 uważacie, że rudy jest w pełni zdrowy psychicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
wks85 Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó 21.08.11, 12:27 Hej! Już wcześniej pisałem na forum, ale myślę, że pod tym wątkiem ten wpis może przynieść więcej efektów, a więc pozwolę sobie go wkleić: "Siema! Jestem kibicem koszykarskiego Śląska (ogólnie koszykówki) od kilkunastu lat. Nie mogłem zdzierżyć tego, że Sramiński zniszczył nasz Śląsk i tego, że przez tyle lat nikt nic nie zrobił w kierunku, żeby wielka koszykówka wróciła do Wrocławia. A możliwości były... Ponoć związani emocjonalnie ze Śląskiem ludzie ($chetyna i Zielony) mieli dostęp do władzy, mogli lobbować gdzieś za Śląskiem, ale jednak nawet palcem nie kiwnęli. Obudzili się dopiero, jak Dutkiewicz z Koelnerem wreszcie zajęli się reaktywacją koszykarskiego Śląska. I nagle Panowie z PO obudzili się, bo przecież nie może być tak, że Dutkiewicz nabija sobie elektorat, a oni siedzą bezczynnie. Więc kosztem jednego, wspólnego projektu odbudowy potęgi Śląska, zajęli się tworzeniem alternatywy, Śląskiem w drugiej lidze. Rozdzielając tym samym kibiców jak i zawodników. OK, pewnie niepotrzebnie się rozpisałem na ten temat, bo każdy, kto zajrzy na ten wątek pewnie wie o co w tym wszystkim chodzi. Zaznaczę tylko, że mam totalnie w d...ie zagrywki polityczne, kto jest z jakiej partii itp. Akurat ani jeden ani drugi jakoś mi nie podchodzi, ale to naprawdę nie chodzi tutaj o politykę. Piszę, ponieważ jak pewnie sami wiedzie, pojawił się rozłam wśród kibiców. Część uważa, że Śląsk Zielonego jest tym jednym, prawdziwym, który w sposób sportowy chce wejść do najwyższej klasy rozgrywkowej. Inni twierdzą, że Śląsk jako tako nigdy nie spadł do 1. ligi, więc nie ma nic złego w tym, że wykupują dziką kartę (zwłaszcza, że teraz PLK staje się ligą profesjonalną). Nie mnie oceniać kto co sądzi na ten temat, każdy pewnie po części ma swoją rację. I nie powinniśmy dyskutować tutaj czy moja prawda jest moisza czy który powstający twór jest lepszy. Każdy ma swoje zdanie, więc zostawmy ten temat. Martwi mnie jednak jedna rzecz z tym związana. Mianowicie doping... Ja należę do zwolenników Śląska Koelnera, od razu powiem. I zastanawia mnie jak będzie wyglądało w Orbicie (w pierwszym meczu w Hali Ludowej). Ponieważ Kosynierzy, którzy wcześniej zajmowali się dopingiem, uciekają do Kosynierki. Oporowka (mam nadzieję) też. KWK, z tego co wiem, już za bardzo się tym wszystkim nie zajmuje (chociaż mogę się mylić). Stąd moje pytanie: czy orientujecie się czy funkcjonuje jakiś klub kibica Śląska, który będzie organizował doping na meczach? Orientujecie się czy jest coś takiego? Nie ukrywam, że ja chętnie się zajmę zorganizowaniem fanklubu, prowadzeniem dopingu itp., tylko nie chcę wchodzić w paradę innym klubom. To było jedno pytanie, które chciałem zadać. Drugie, to właściwie nie jest pytanie, bardziej informacja: prawdopodobnie tak czy siak będę chciał zebrać grupę prawdziwych kibiców, którzy będą przychodzić na każdy mecz do Orbity i będą w stanie przez 40 minut dopingować nasz Śląsk. Nie chodzi mi o "kibiców sukcesu", którzy przy gorszych wynikach Śląska przestaną się pojawiać, tylko szukam takich ludzi jak ja, którym na sercu od bardzo dawna leży Śląsk i nie mogą się doczekać powrotu naszego Śląska na koszykarskie parkiety. Jeszcze trochę czasu zostało do rozpoczęcia sezonu, ale chciałbym zrobić teraz wstępne rozeznanie, żeby odpowiednio się przygotować. Jeśli wątek się rozwinie, wtedy podam namiary na siebie, to się będziemy jakoś kontaktować. Póki co nie wiem, wątek może zostać niezauważony albo oblegany przez kibiców Śląska Zielonego, więc póki co nie chcę podawać maila, bo mi mogą zaśmiecić skrzynkę swoimi komentarzami. Jak ktoś chce komentować, zapraszam do dodawania postów tutaj, chętnie podyskutuję. Ale bardziej zależy mi na zebraniu grupy osób, chętnych do stworzenia ze mną Fanklubu Śląska! CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Śląsk Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 15:31 skontaktuj się w poniedziałek z klubem na Kasprowicza 58/60 zapraszamy do rozów. Odpowiedz Link Zgłoś
wks85 Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó 22.08.11, 00:23 W sensie? Piszesz to jako ktoś z Klubu czy po prostu jest to dobra rada?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Śląsk Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 08:44 Piszę jako ktoś z klubu.Zapraszam na Kasprowicza 58/60 z informacją w sprawie dopingu Odpowiedz Link Zgłoś
wks85 Re: Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wó 23.08.11, 10:03 Aha, rozumiem. Na razie wysłałem wczoraj mail na wkk.obiekty@koelner.pl. Ale w późniejszym terminie zjawię się też osobiście, żeby porozmawiać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
dygresja1 Hyży ostro o reaktywowanym Śląsku i Adamie Wójciku 21.08.11, 13:41 Pan Radek zawsze słynął z tego, że lubi ostro. To taki jego znak firmowy. Na szczęście, jak deklaruje, zamierza trochę złagodnieć, zwłaszcza na boisku. W końcu ma już sześć kontaktów w swojej komórce i, być może,któryś jest do potencjalnego boiskowego rywala. Szkoda byłoby, po spowodowaniu kontuzji wywołanej "ostrością*, taki kontakt wykasować. Bardzo mi smutno, gdy czytam taki tekst. Zupełnie niepotrzebny w tym mieście. Jeszcze smutniej, że trafił do druku. Gazeta idzie śladem Faktu- i to jest bardzo przykre. Pan Radek raczej nie ma wielu przesłanek, by identyfikować się z tym prawdziwym Śląskiem. I o wiele bardziej "Śląskowi* są Adam i Dominik, niż Pan Radek. Obie strony / obydwa Śląski/ wyciągają teraz argumenty przemawiające za "prawdziwością". Każda robi to jednak w inny sposób. Śląsk drugoligowy, a raczej Ci, którzy decydują o jego wizerunku, przyjął strategię agresji, vide wypowiedź Adomajtisa i wywiad z Hyżym. WKK Koelnera za wszelką cenę próbuje uwiarygodnić swoją *prawdziwość* sięgając do znanych nazwisk: Wójcik, Skibniewski, Tomczyk. O ile nie popieram strategii agresji, strategia WKK też pozostawia wiele do życzenia. Jeśli Pan Koelner ma tak czyste intencje, dlaczego dopiero teraz sięgnął po Dominika Tomczyka? Czy Dominik nie ma być kartą na TAK dla kibiców? Przypomnę, że można Go było zaprosić do współpracy o wiele wcześniej. Skądinąd wiem, że na takie propozycje- konkretne- był bardzo otwarty. Czy nie jest więc dziwne, że dopiero teraz, gdy na siłę próbuje się uwiarygodnić rodowód, sięga się po Dominika? W tej grze nie ma tylko dobrych ani tylko złych. To nie jest tak, że Schetyna zły, a Dutkiewicz dobry. Po prostu wybory, w których startował Pan Rafał ,odbywały się wcześniej... Mam propozycję. Wydaje mi się, że jestem starsza od większości uczestników tej dyskusji i , z racji tego, pamiętam jeszcze Śląsk bez Schetyny. Może wybierzmy męża opatrznościowego, takiego sędziego polubownego, który wyda salomonowy wyrok decydujący, jak to z tym Śląskami jest. :) Dla mnie ikoną Śląska nie jest Maciej Zieliński. Jest nią Dariusz Zelig. Może On byłby w stanie rozstrzygnąć ten dylemat raz na zawsze;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mess Do przeciwników Śląska w Ekstraklasie IP: *.e-wro.net.pl 21.08.11, 15:40 Czy mógłby mi któryś kibic, oczywiście większy ode mnie, bo ja byłem ze Śląskiem od początku lat 90', oglądałem mecze z Mazowszanką, pasjonowałem się podaniami Miglinieksa oglądałem wszystkie finały w latach 90', aż do pamiętnego sezonu, W (nie PO) którym wszystko się urwało... No ale pytanie: Dlaczego niby Śląsk nie może kupić sobie dzikiej karty, nie może zacząć grać od razu w Ekstraklasie, dlatego jest to niehonorowe, skoro NIGDY nie odpadł! Zostali wykluczeni z ligi, nie przez względy sportowe, ani nawet łamanie prawa (nie korumpowali jak Groclin czy chociażby piłkarski Śląsk), tylko przez lekkomyślność właściciela. Więc czemu tyle "prawdziwych kibiców" każe nam nakładać worek pokutny i wlec się od II ligi do Ekstraklasy? Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: Do przeciwników Śląska w Ekstraklasie 21.08.11, 16:10 Nie mamy żadnej pewności, czy tamten zespół był w stanie się utrzymać, skoro zbierał w trąbę od kogo popadło, zanim został rozwiązany. Ale... no właśnie. Wycofał się z ligi, co jest równoznaczne ze spadkiem. Obecny klub pana Koelnera to produkt śląskopodobny. Nie ma ani kontynuacji miejsca w rozgrywkach po dawnym Śląsku, ani jakiejkolwiek kontynuacji prawnej po 17-krotnych mistrzach Polski. Nie ma nawet prawa do nazywy "Śląsk" tylko jakąś karkołomną tymczasową zgodę na przylepienie sobie znaczka z orzełkami na czole. Zgodę która wygaśnie po 2 latach i będzie przedłużona albo i nie. Załóżmy że niniejsza zgoda zostanie cofnięta w połowie sezonu. Do 13 kolejki będzie grał Śląsk, a od 14 wzwyż WKK Wrocław? Sorry, tak to nie działa. To nie jest spadkobierca dawnego klubu, to jakiś uzurpator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Do przeciwników Śląska w Ekstraklasie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.11, 17:50 o to wlasnie chodzi, problemem nie jest dzika karta tylko to, ze sa 2 Śląski!!! i WKK używa nazwy Śląska ale to 2-logowy WKS Śląsk Wrocław ma prawa do nazwy i tradycji, jest kontynuatorem a w ekstraklasie gra WKK, ja chcę Śląska w ekstraklasie, niech oba Śląski sie dogadaja albo WKK odda nazwe, ja jestem kibicem WKS-u Śląska, chyba, ze sa kibice dla ktorych czy WKK czy WKS to bez roznicy jest...ale wtedy to nie mamy o czym rozmawiac, a Zelig byl bardzo dobry ale kilka sezonow spedzil w innych polskich klubach i Maciej Zieliński pod tym względem (poza czysto sportowym poziomem) jest ikoną WKS-u, a Zelig obok Wójcika, Tomczyka czy Zyskowskiego to jeden z najlepszych graczy ale chyba tylko zielony grał cały czas w WKS-ie, nie wiem jak wyglada to ze strony sportowej ale chyba da sie zrobic tak by WKK stało sie WKS-em a 2-ligowy WKS, druga druzyną WKS-u, krotko mowiac rezerwami, jesli jednak nie, to panie Koelner zmien pan nazwe na WKK lub Gwardię Odpowiedz Link Zgłoś
darsma Re: Do przeciwników Śląska w Ekstraklasie 22.08.11, 16:59 Czy się to komu podoba , czy nie ( WKS i inni nawiedzeni , którzy uważają , że Śląsk to ich własność ) w ekstraklasie będzie grał WKS Śląsk , a w drugiej lidze WKS II ( tak ,II ) . Nazwa Śląsk należy, niestety , do Pilcha i jego " leśnych dziadków " , którzy zupełnie nie radzą sobie w dzisiejszych czasach . A co do Zielonego jako niby ikony Śląska za wierność - w końcowych sezonach swej kariery więcej bywał w składzie Śląska niż grał . W tym czasie Oława czy Domino sportowo prezentowali się znacznie lepiej w innych klubach , bo Śląsk Scheta , czy później Siemińskiego nie płacił swoim zawodnikom . Dlatego nikt dobry tam nie chciał grać i obecnie Zielonemu udało się przyciągnąć tylko Szuflę i RadzioHa , bo inni widząc w tle Scheta, odmawiali . Odpowiedz Link Zgłoś
pssz To chyba Polskie Piekło 21.08.11, 20:41 Pojawił się ktoś kto chce reaktywować koszykówkę we Wrocławiu i to spowodowało wojenkę w środowisku, zamiast zjednoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winek Re: To chyba Polskie Piekło IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.11, 15:43 Zgadzam się w 100%, przez 2 lata nikt się nie interesował losami koszykarskiego Śląska, a kiedy znalazł się gość, który wykłada własne uczciwie zarobione pieniądze na reaktywację, pan tw radek raptem przypomina sobie, że zależy mu na wrocławskiej koszykówce! Przypominam, że schetyna nie wydał z własnej kieszeni na drużynę złamanego grosza, jedyne co robił przez całą swoją prezesurę to się lansował (dzięki podejrzanym kontaktom owszem organizował sponsorów), a na koniec utopił Sląsk w długach. Nie rozumiem też wielkich pretensji do Pana Siemińskiego, który kupił za własne pieniądze kota w worku, gdzie dopiero po czasie wyszło ile tego gnoju pan gs poutykał wraz z małżonką po różnych spółkach. poza tym przypominam, że ówczesny Śląsk też miał tylko prawa do nazwy na podstawie umowy z Pilchem i nie miał nic wspólnego z drugoligowym WKS! Schetyna to zwykły szkodnik, który jedyne co potrafi, to siać ferment i myślę, że odbędzie się to z wielką szkodą dla drużyny rezerw, która jak jeszcze niedawno wypowiadał się Pan Pilch miała wyłącznie zajmować się szkoleniem młodych koszykarzy! Co do tej namaszczonej przez wielu "ikony", to Zielony pokazał ile jest wart jak prawdziwi kibice w strugach deszczu walczyli o przychylność władz Wrocławia w sprawie ratowania upadającej drużyny (Zielony był we władzach...:)) podobno nie starcza niestety intelektu, który jest w sam raz do bycia pomagierem gs-a... Tak więc mamy dzisiaj dwie ekipy, tę stworzoną przez Pana Koelnera i drugą ekipę kretów: ikonę, radka i tw radka... Dla mnie wybór jest oczywisty! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dygresja1 Re: To chyba Polskie Piekło 23.08.11, 16:16 Gość portalu: Winek napisał(a): > Zgadzam się w 100%, przez 2 lata nikt się nie interesował losami koszykarskiego > Śląska, a kiedy znalazł się gość, który wykłada własne uczciwie zarobione pien > iądze na reaktywację, pan tw radek raptem przypomina sobie, że zależy mu na wro > cławskiej koszykówce! Przypominam, że schetyna nie wydał z własnej kieszeni na > drużynę złamanego grosza, jedyne co robił przez całą swoją prezesurę to się lan > sował (dzięki podejrzanym kontaktom owszem organizował sponsorów), a na koniec > utopił Sląsk w długach. Nie rozumiem też wielkich pretensji do Pana Siemińskieg > o, który kupił za własne pieniądze kota w worku, gdzie dopiero po czasie wyszło > ile tego gnoju pan gs poutykał wraz z małżonką po różnych spółkach. poza tym p > rzypominam, że ówczesny Śląsk też miał tylko prawa do nazwy na podstawie umowy > z Pilchem i nie miał nic wspólnego z drugoligowym WKS! > Schetyna to zwykły szkodnik, który jedyne co potrafi, to siać ferment i myślę, > że odbędzie się to z wielką szkodą dla drużyny rezerw, która jak jeszcze niedaw > no wypowiadał się Pan Pilch miała wyłącznie zajmować się szkoleniem młodych kos > zykarzy! > Co do tej namaszczonej przez wielu "ikony", to Zielony pokazał ile jest wart ja > k prawdziwi kibice w strugach deszczu walczyli o przychylność władz Wrocławia w > sprawie ratowania upadającej drużyny (Zielony był we władzach...:)) podobno ni > e starcza niestety intelektu, który jest w sam raz do bycia pomagierem gs-a... > Tak więc mamy dzisiaj dwie ekipy, tę stworzoną przez Pana Koelnera i drugą ekip > ę kretów: ikonę, radka i tw radka... > Dla mnie wybór jest oczywisty! > Pozdrawiam Bardzo zjadliwy i tendencyjny tekst. Czy Śląsk Eska od razu był spółką akcyjną? Czy Schetyna nie przejął z nazwą Drużyny? Jakby na to nie patrzeć- Schetyna nie budował od zera, jak to robi Pan Koelner. Miał bazę wywodzącą się z klubu WKS. Pan Koelner takiej bazy nie ma- ma jedynie WKK, które nijak nie może się pochwalić takimi tradycjami ani tytułami mistrza Polski. Ale widać przekracza to granice zrozumienia niektórych. Negowanie i deprecjonowanie roli Maćka Zielińskiego dla wrocławskiej koszykówki jest podłe i godne potępienia. Dla mnie najlepszym dowodem na jego zasługi jest ilość dzieciaków, które dzięki niemu zaczęły grać i marzyć o *zawodowej* karierze. Tego nie odbierze mu nikt. I czy ktoś chce, czy nie chce, dla wielu Maciek ikoną pozostanie. Wspomniałam o Zeligu z dwóch powodów. Oprócz tego,że był w swoim czasie najlepszym polskim koszykarzem, ma także interesującą osobowość pozaboiskową. Drugim powodem było to, że od lat trzyma się z dala od koszykówki, więc trudno byłoby podejrzewać go o stronniczość. Oczywiście- ten sąd polubowny był żartem, tak jak i salomonowy wyrok. Jedno jest pewne- w tym sezonie będziemy mieli dużo okazji do oglądania koszykówki przynajmniej w dwóch klasach rozgrywkowych. I to powinno cieszyć tych, którzy weekendy lubią spędzać w halach sportowych. I jeszcze, do podobno, wypowiedzi Pana Pilcha. Po cóż szkolić młodzież, zwłaszcza w dużym mieście, które ma odpowiednie obiekty do grania w najwyższej klasie rozgrywkowej? Szkolenie służy jakiemuś celowi, zwłaszcza w wyczynowych klubach. Bez perspektywy awansu / sportowego:)/ motywacja do rozwoju jest o wiele słabsza, niż z taką perspektywą. Pn Koelner zechciał sobie tę perspektywę skrócić. Ja to rozumiem, niech tylko nie mówi mi, że umową o wykorzystaniu przez czas określony logo i nazwy kupuje również puchary, medale, historię i kibiców. Trwająca dyskusja pokazuje, że ten *zakup* nie jest wcale tak oczywisty. Pozdrawiam:) P.S. Brak wielkich liter w nazwach własnych, jakimi są imiona i nazwiska, deprecjonuje piszącego, nie opisywanego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ten55 porozumienia nie będzie! 22.08.11, 17:12 takie jest moje zdanie, bo porozumienie ma dotyczyć panów schetyny (PO, w tym radny z listy PO M.Zieliński) i dutkiewicza (wrocławski p. dutkiewicz, w tym wrocławski biznessman p.Koelner). reszta argumentów typu kto bardziej jest "śląskowy", arbiter zelig, dzika karta itd. może być dyskutowana i może być znaleziony kompromis w każdym z tych tematów pod warunkiem, że zostanie rozwiązany podstawowy problem czyli schetyna-dutkiewicz. a to jest tak samo realne, jak trafienie do kosza z drugiej połowy boiska - nie można wykluczyć, krzykale to się udało. cóż zatem? moim zdaniem nie ma potrzeby pasjonować się wywiadami z zawodnikami, mieć natomiast nadzieję, że jest to typowy bizness i jeśli schetyna nie będzie przeszkadzał (bo sam raczej kasy nie wyłoży), to biznessman koelner doprowadzi sprawę do końca czyli gry w ekstralidze. a nazwa? pewnie z czasem coś się wyklaruje, na przykład schetyna zejdzie ze sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubol Re: porozumienia nie będzie! IP: 91.90.161.* 23.08.11, 16:29 wywiad Hyżego jest żenujący Odpowiedz Link Zgłoś