Dodaj do ulubionych

Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasie ...

01.11.11, 13:52
Przed hipermarketami pytają się o drogę na Poznań i w zamian dają prezent aby wciągnąć w dyskusję. Wciskają podróbki roleksów. Ja tylko podziwiam skuteczność policji w łapaniu pijanych kierowców (0,5 promila) a tych oszustów nie mogą. Autor zapomniał jeszcze dopisać, że są nimi Cyganie. Czekam na czas kiedy potraktujemy ich jak Włosi lub Czesi.
Obserwuj wątek
    • Gość: bambo Wujkowi Adolfowi zabraklo czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 14:33
      Mi chcieli na krzykach wcisnac pile lancuchowa znanej niemieckiej marki (oczywisie podrobke chinska). Przykre dac sie oszukac romowi, to jak dac sie przeleciec zboczencowi.

Jak nazywa sie cygan handlujacy pirackimi plytami na stadionie?
      CD-ROM!
    • map4 Re: Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasi 01.11.11, 14:53
      krzysztofczyz napisał:

> Przed hipermarketami pytają się o drogę na Poznań i w zamian dają prezent aby w
      > ciągnąć w dyskusję.

Czyżby wrocławska policja nie miała ani jednego nieoznakowanego radiowozu, którego załoga korzystając ze znaczonych pieniędzy nie pozwoliła by się orżnąć nagrywając wszystko ukrytą kamerą ?

A potem to już z górki: blachy na wierzch, bransoletki i do budy z oszustami.

Co w tym planie jest według wrocławskiej policji niewykonalne ?
    • wielki_czarownik Wysłać policyjnych wywiadowców do Leclerca 01.11.11, 15:02
      Na parkingu przed sklepem Leclerc ciągle można spotkać cygana z wypchaną torbą, który zaczepia ludzi i chce im wciskać jakieś perfumy. Nie można tam podesłać patrolu, żeby zgarnął przekręciarza?
      • Gość: ogórek Re: Wysłać policyjnych wywiadowców do Leclerca IP: *.internetia.net.pl 01.11.11, 15:48
        Ta sama akcja ma miejsce pod Carrefourem w Factory na Mińskiej. Tylko że tam to naliczyłem trzech Cyganów, starego i dwóch młodych "naganiaczy".
      • Gość: Jacek S. Re: Wysłać policyjnych wywiadowców do Leclerca IP: *.205.95.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.11, 21:23
        BMW z trzema Cyganami w środku często sprzedaje perfumy przed Koroną (głównie przed Młynem) lub Marino. Uważajcie by nie dać się nabrać na te gó... które sprzedają...
    • Gość: mirozmij Re: Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasi IP: 213.195.186.* 01.11.11, 15:08
      Autor nie zapomniał napisać, że to cyganie, tylko nie mógł. Zaraz pewnie by się odezwali obrońcy tych biedaków za szkalowanie "dobrego imienia" narodowości romskiej... I jeszcze musiał by przepraszać w następnym artykule.
      • Gość: niewiemtopytam A przecież nie tylko Cyganie sprzedają TOMBAK ! IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.11, 15:25
        >Paweł Czuma, rzecznik prasowy urzędu miasta: - Mieliśmy wydarzenie sportowe, które w telewizji obejrzały miliony widzów, bo było transmitowane w 140 krajach. /... / Z budżetu miasta na organizację tej imprezy wydano prawie 13,5 mln zł. /.../ Z tych 13,5 mln około 10 proc. wydano na promocję pojedynku m.in. przez reklamy w telewizji … <
        To jak to właściwie jest ? Inni na sprzedaży samych praw do transmisji telewizyjnych takich "eventów" zarabiają dziesiątki milionów a u nas jeszcze się telewizji dopłaca ?
        Skoro "miasto" było organizatorem czegoś, co transmitowano do 140 krajów to jak to jest i gdzie są pieniądze ? Niewiemtopytam ...
    • isidorus_net Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasie ... 01.11.11, 15:41
      Jakieś 2 tygodnie temu też próbowali mnie zatrzymac na ich dziwne tiki. Kiedy okazałem im swoją obojętność, próbowali przyspieszyć za mną i zaczęli mrugać światłami. Po kilku kilometrach odczepili się.
      • Gość: Tadeusz Może to ci sami co mieszkają na Kamieńskiego? IP: *.internetia.net.pl 01.11.11, 15:46
        Od jakiegoś czasu dużo Rumunów wałęsa sie w okolicach ul.Kamięńskiego,ale póki co nic mi nie proponowali(żadnych precjozów itd).Mam wrażenie że wynajmują jakiś duży dom w okolicach szpitala,ale szczegółow nie znam.
        • Gość: klikacz Re: Może to ci sami co mieszkają na Kamieńskiego? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.11, 21:57
          oni w okolicy Kamienskiego mają swoją "wioskę" o której nawet pisali w Gazecie
      • Gość: Artos Re: Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasi IP: 217.97.174.* 01.11.11, 22:54
        Miałem to samo jakiś rok temu. Cyganie na niemieckich blachach, zagadywali po niemiecku a potem angielsku, że niby skończyło się paliwo, że pracują w Berlinie i zabrakło kasy na paliwo. Wciskali jakieś pierścionki, praktycznie do ręki mi go dali ;P
        Od razu widać, że coś kręcą :) A jacy byli źli jak im odmówiłem! Szok :P

Pozamykać gnidy albo wysłać z powrotem do Rumunii - ich ojczyzny (podobno)..
        Chociaż z tego co wiem to i Rumunia się ich wstydzi, bo bardzo przeciwna jest takim zsyłkom ;D
    • Gość: pozdrawiam Re: Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 15:42
      Nie było by kupujących idiotów to by się sami wynieśli. Skoro to robią to im się opłaca.
      • tbernard Re: Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasi 02.11.11, 01:15
        Tylko pytanie jest ilu kupiło z naiwności a ilu bo nie chciało rozgniewać.
    • Gość: kierowiec Re: Uwaga na autostradowych oszustów, są na trasi IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.11, 15:52
      Trzeba nazywać rzeczy po imieniu. Zajmują się tym nieroby cyganie i to nie od dzisiaj czy od wczoraj tylko już od kilku lat spotykam się z tym numerem a swego czasu dzień w dzień pokonywałem trasę Wrocław-Zgorzelec. Czasem tylko znikają na jakiś czas, wtedy najwidoczniej zmieniają rejon. Sam już kilkakrotnie dzwoniłem na 112 żeby wysłali jakiś patrol, ale nasi dzielni policjanci najwidoczniej są bardziej zajęci nagrywaniem "piratów" jadących 150km/h na pustej autostradzie i występowaniem w TVN TURBO. Na Słowacji także istnieje ten problem, uważajcie tam, bo u nich tych pasożytów jest o wiele więcej niż u nas. W dodatku kręcą się na stacjach benzynowych i parkingach próbując opychać różne fanty wiadomego pochodzenia.
      • Gość: kk policja suszy na A8 i laczniku dlugoleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 16:16
        widzialem nie raz :(

Susza a tam nie ma nikogo, zadnych staruszek i dzieci, piekna i wyslonieta siatka Autostrada. Lacznik dlugoleka tez idzie przez pustkowie.

Ale susza bo latwo, prosto, duzy zarobek no i odludzie (tez moze miec to w pewnych okolicznosciach znaczneie).
        • Gość: a Re: policja suszy na A8 i laczniku dlugoleka IP: *.man.tk-internet.pl 01.11.11, 16:19
          zastanawia mnie słowo "wyslonieta"
          • katonzwybiorczej kwestia romska 01.11.11, 17:45

Uważam, że my-dumny NARÓD POLSKI poradzimy sobie z problemem romskim.
            Nasza historia, nasza wyjątkowość oraz nasz mesjanizm to siła, która zapoczątkuje ogromne zmiany na całą Europę, a potem uzdrowimy reszte naszej pięknej, błękitnej planety!
    • rzecz.nick i'Phone plus kamera Sony za 100€ 01.11.11, 17:42
      Uwaga na zmotoryzowanych oszustów na drogach nieautostradowych oraz przed hipermarketami. Podjeżdżają do samotnie spacerujących osób. Nie wiem czy dotarli już do Polski, czy jeszcze nie, ale to jest pewnie tylko kwestia czasu. Pełno ich w Irlandii i Anglii. Działają zwykle we dwóch oferując nowego i'Phona za 100€. Dokładają jeszcze do tego całkiem nieźle wyglądającą kamerę Sony. Udają, że się spieszą a cały trick polega na tym, że jak już dojdzie do kupna/sprzedaży to oferują oryginalne opakowanie z gwarancją w które pakując towar, w międzyczasie podmieniają na nic nie warte śmiecie. Po 'transakcji' szybko znikają autem, które pewnie jest na fałszywych tablicach.
      • Gość: WKS Re: i'Phone plus kamera Sony za 100€ IP: 158.52.254.* 02.11.11, 09:38
        a gdzie sa nasi wukaesi..oni by zrobili z nimi najszybciej porzadek...w ramach treningu przed zadyma z innymi kibolami :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka