Gość: morda IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.06.01, 17:37 bedzie to expo w koncu czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wędzonka Re: expo IP: 156.24.231.* 20.06.01, 19:15 Jak wyslesz mail do Buzka to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: expo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Jak wyslesz mail do Buzka to bedzie. To chyba nie takie proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: expo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 Będzie, ale wcześniej trzeba chyba Buzka-Łobuzka wywieść na taczce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: expo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.01, 00:00 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Będzie, ale wcześniej trzeba chyba Buzka-Łobuzka wywieść na taczce !!! Tylko gdzie go wywiezć??? Napewno nie do Wrocka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: expo IP: *.kom-net.pl 24.06.01, 00:00 Gość portalu: lelek napisał(a): > Tylko gdzie go wywiezć??? Napewno nie do Wrocka!! No wlasnie tu, do nas. Pregierz wszak bezuzytecznie stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: expo IP: 130.225.149.* 24.06.01, 00:00 Gość portalu: Pafik napisał(a): > Gość portalu: lelek napisał(a): > > > Tylko gdzie go wywiezć??? Napewno nie do Wrocka!! > > No wlasnie tu, do nas. Pregierz wszak bezuzytecznie stoi :) Co?! Zeby nam zrobil reforme Rynku? :-)) Jakby to miejsce wygladalo? Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka Re: expo 24.06.01, 00:00 Gość portalu: BreslY napisał(a): Co?! Zeby nam zrobil reforme Rynku? :-)) Jakby to miejsce wygladalo? to ja odpowiem: beznadziejnie:-) to wstyd i hanba Wózka pszyszpindolic do pregierza na naszym pieknym Rynku!!!! wtedy to juz expo na pefno nie bedzie... jak komisja go zobaczy... ja wtedy z domu nie wyjde!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka bedzie!!!!!!!!!! 24.06.01, 00:00 Jak zapewne dobrze wiecie, ciągle trwa spór na temat organizacji EXPO 2010 we Wrocławiu. Jestem stanowczo za organizacją tej imprezy. Dlaczego? To właśnie chcę tu napisać i przekonać Was - mieszkańców Wrocławia, budujących jego kulturę i życie, iż jest to przedsięwziecie na miarę naszych sił i oczywiście XXI wieku;) Problemem Expo 2010, które może zostać zorganizowane we Wrocławiu, zainteresowałam się po otrzymaniu koszulki EXPO 2010 WROCŁAW na VII sesji Sejmu Dzieci I Młodzieży. Mieszkam we Wrocławiu i sądzę, że to świetny pomysł. W jaki inny sposób miałoby sie wypromować nasze miasto (a tego nam właśnie trzeba)???? Wybudujemy góry i ładne krajobrazy? Doprowadzimy Bałtyk pod nasze progi? Oczywiście, ale to może w XXXXI wieku... Na razie naszą wielką szansą jest ta impreza! Może być ona krokiem milowym w negocjacjach z Unią Europejską!! Bo chociaż chcielibyśmy wejść do UE około roku 2003 (niemożliwe) lub 2008 (to już bardziej) to przecież fakt, iż podjęliśmy się tego zadania, może znaczyć więcej niż całe lata negocjacji!! W końcu chcemy przybliżać się do "osławionego Zachodu" a nie być postrzeganymi jako zacofany, brudny, brzydki i ogólnie beznadziejny kraj. Mamy niby 60% szans na zorganizowanie EXPO ale tak naprawdę to opory ma, jak na razie, nie Paryż, a nasz, rodzimy Rząd! Nie chce mi się wierzyć, że Pan Buzek zazdrości (?), że "z motyką na słońce" porwało się miasto "z niemieckim "wczoraj" i polskim "dziś"" (Jan Nowak Jeziorański). Ciągle jeszcze jestem pod wpływem decyzji Rządu, który odroczył podjęcie decyzji do listopada. Z EXPO 2010 robimy podobnie jak z NOBLEM dla Wajdy: organizacja widzi, że się porywamy na coś, podniecamy tym a potem się okazuje że mamy to w d.... Bulwersuje mnie ta decyzja i mam nadzieję, że Pan Premier podejmie decyzję szybciej i wreszcie zgłosi naszą kandydaturę. W końcu Polska nie taka straszna jak ją malują!!! Jednak wcale nie jest tak różowo. To że chcemy to wcale nie znaczy, że dostaniemy możliwość organizacji Wystawy. Konkuruje z nami Moskwa (odpada w przedbiegach), Szanghaj (no tak...i tu się zaczynają schody...może sie okazać, że po "nalocie" EXPO na Europę, "pojedzie" ono do bardziej egzotycznego kraju, jakim bez wątpienia jest Szanghaj) oraz jakieś miasto w Korei (??). Na prawdę mamy szansę, a chodzi nam przecież o to, żeby jej nie zaprzepaścić?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: bedzie!!!!!!!!!! IP: *.gn.ae.wroc.pl 24.06.01, 00:00 Można przynajmniej powiedzieć, że się staraliśmy. Ze strony Wrocławia wszystko było załatwione na czas. To Warszafka zwleka (pewnie z zazdrości). Pewne jest tylko to, że Wrocław nadal nie ma nic do powiedzenia w kręgach rządowych (mimo, że mamy jednego ministra), a wrocławscy parlamentarzyści nie stworzyli żadnego ponadpartyjnego lobby, choć wielokrotnie to deklarowali. Jeśli rząd zdąży podpisać nasz wniosek, to myślę, że mamy duże szanse. Odpowiedz Link Zgłoś