Dodaj do ulubionych

Nazwa Stadionu

14.11.11, 10:14
to nie powinien byc zwykły Stadion Miejski dla mnie jest oczywiste, że pełna nazwa powinna brzmiec Wrocławski Stadion Miejski im. Rafała Durkiewicza, no ewentualnie jestem w stanie przystac wymiennie na im. Barbary I Bohdana Zdrojewskich....
Obserwuj wątek
    • map4 Re: Nazwa Stadionu 14.11.11, 12:34
      zenonx4 napisał:

> to nie powinien byc zwykły Stadion Miejski dla mnie jest oczywiste, że pełna na
      > zwa powinna brzmiec Wrocławski Stadion Miejski im. Rafała Durkiewicza,

Sama nazwa to za mało. Koło stadionu powinien stanąć pomnik. Chyba nawet nie muszę tłumaczyć, komu poświęcony. Wzrok postaci na pomniku wbity w dal, linia szczęki wyraźna, nos zadarty w niebo, ręce rozłożone w kościelnym geście pedofilów typu "chodźcie do mnie, drogie dzieci". Uśmiech taki troszeczkę odjechany, taki troszkę mistyczny: gdzieś tak w połowie drogi pomiędzy koparą rozradowaną po zielu i dzikiej radości po ogłoszeniu decyzji przez Michela Platiniego.

Materiał: oczywiście spiż. Rozmiary: "the sky is the limit", ale ponieważ w pobliżu stoi pylon, więc co najmniej 150 metrów. Nawet miejsce na pomnik się ostatnio zwolniło.

Nie będzie Solpolu 3, to niech będzie pomnik.
      No i wreszcie wszystkie wyciekczki szkolne będą miały co zwiedzać.

Sprawa ostatnia: finansowanie projektu. Oczywistym jest, że powstać musi nowa miejska spółeczka, której aportem przekaże się plac pod byłą niedoszłą galerię handlową. Mam już nawet kandydata na prezesa: Paweł Moras, usychający z tęsknoty za domem w reżimowej przechowalni dla dynamistów we Wszawie.
      • Gość: ja Re: Nazwa Stadionu IP: 156.17.207.* 14.11.11, 12:48
        nazwa stadionu będzie wybrana poprzez firmy które dadzą najwięcej pieniędzy-patrz sponsor
        • Gość: Micha Re: Nazwa Stadionu IP: *.acheron.dus.dg-i.net 15.11.11, 13:57
          a czy to prawda, ze na tym stadionie jest tylko jedna kasa biletowa?
          • na100procent Re: Nazwa Stadionu 15.11.11, 15:20
            i stadion, i kasy biletowe? naraz? bez przesady, marudo

ciesz sie tym co masz!!!!
      • Gość: @ Re: Nazwa Stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 13:01
        >Mam już nawet kandydata na prezesa: Paweł Moras, usychający z tęsknoty za domem w >reżimowej przechowalni dla dynamistów we Wszawie.

Chłop aż POsiwiał z tej tęsknoty:
        www.bmfsfj.de/RedaktionBMFSFJ/Abteilung5/Bilder__jpeg/leitung-jugendwerk-warschau-potsdam,templateId=renderFull.html (na zdjęciu z prawej, gdyby ktoś jeszcze nie kumał)
      • pawel.moras Re: Nazwa Stadionu 14.11.11, 14:10
        map4 napisał:
        > Sprawa ostatnia: finansowanie projektu. Oczywistym jest, że powstać musi nowa m
        > iejska spółeczka, której aportem przekaże się plac pod byłą niedoszłą galerię h
        > andlową. Mam już nawet kandydata na prezesa: Paweł Moras, usychający z tęsknoty
        > za domem w reżimowej przechowalni dla dynamistów we Wszawie.

Szanowny Mapie4!
        Proszę o kontynuowanie procesu headhunterskiego z pominięciem mojej kandydatury. Mimo trafnej diagnozy odnośnie mojej tęsknoty za Wrocławiem, nie szukam obecnie nowego zajęcia, abstrahując od braku kompetencji w obszarze działania spółki. Mimo to dziękuję za życzliwą ;) pamięć. Reszta na priv.

Ukłony, PM

• map4 Re: Nazwa Stadionu 16.11.11, 09:33
          pawel.moras napisał:

> . Mimo to dziękuję za życzliwą ;) pamięć. Reszta na priv.

z tego priva to nic nie będzie. Podobnie jak i kilku innych użytkowników forum GazWybu nie używam gazetowego maila od chwili, w której Agora zlikwidowała własne serwery pocztowe i - nie pytając się użytkowników o ich zgodę - wytransferowała wszystkie ich dane za ocean, prosto w łapy NSA.

Sorry.
          • pawel.moras Re: Nazwa Stadionu 16.11.11, 18:23
            Cóż, dziwię się trochę, że tak zasłużony aktywista gazetowego forum nie ma zaufania do gazetowej poczty. Tzn. generalnie nie bardzo mnie to zajmuje, ale szkoda, że moje wypracowanie nt. naszej długoletniej (nie)znajomości wylądowało w niebycie, tzn. skrzynce map4@gazeta.pl A może istnieje jakiś alternatywny adres pod który mógłbym forwardować moje refleksje?

Szacunek, PM
          • renifer77 Re: Nazwa Stadionu 16.11.11, 19:03
            map4 napisał:

> z tego priva to nic nie będzie.

To coś jak twoim powrotem do zdrowia psychicznego:)

> GazWybu nie używam gazetowego maila od chwili, w której Agora zlikwidowała włas
            > ne serwery pocztowe i - nie pytając się użytkowników o ich zgodę - wytransferow
            > ała wszystkie ich dane za ocean, prosto w łapy NSA.

Ale przecież NSA już dawno przeczytało mail od p.Morasa, niezależnie od tego czy i kiedy otworzysz skrzynkę pocztową czy też nie. Prawdziwą przyczyną twojej odmowy jest to, że nie chodzi o to kto ma co do powiedzenia tylko anonimowe (pozornie) publiczne szydzenie i oczernianie przez ciebie innych osób znanych z imienia i nazwiska. Jak widzisz ta pseudo-terapia nie przynosi trwałych i oczekiwanych przez ciebie skutków.
      • gonzales.wroclaw Re: Nazwa Stadionu 14.11.11, 14:15
        > Sama nazwa to za mało. Koło stadionu powinien stanąć pomnik. Chyba nawet nie mu
        > szę tłumaczyć, komu poświęcony. Wzrok postaci na pomniku wbity w dal, linia szc
        > zęki wyraźna, nos zadarty w niebo, ręce rozłożone w kościelnym geście pedofilów
        > typu "chodźcie do mnie, drogie dzieci". Uśmiech taki troszeczkę odjechany, ta
        > ki troszkę mistyczny: gdzieś tak w połowie drogi pomiędzy koparą rozradowaną po
        > zielu i dzikiej radości po ogłoszeniu decyzji przez Michela Platiniego.

I to za mało. Pod pomnikiem właściwym powinien stanąć mniejszy pomnik Saada Noora, z podpisem "Saad patrzy na Rynek, z którego przybędą kibice".
      • pawel_zet Re: Nazwa Stadionu 15.11.11, 15:33
        Myślę, że w pomniku powinna być winda, żeby można było wjechać prezydentowi na głowę i podziwiać z góry stadion im. Rafała Dutkiewicza i Most Rędziński.
        Oczywiście zwiedzanie powinno być odpłatne. W ten sposób udałoby się może skonstruować wehikuł finansowy dla stadionu i Śląska Wrocław.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka