jelloweq 17.11.11, 18:18 Jakieś wybory będą w Wałbrzychu? Bo w taki kit to chyba już naprawdę tylko najzagorzalsi fani kiełbaski wierzą. Fragment o budowie nowych linii wokół Wałbrzycha zapewnił mi doby humor do końca dnia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niewiemtopytam Re: Wałbrzyska kolej aglomeracyjna ruszy w przysz IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.11, 18:35 A ci faceci na zdjęciach to przyszła drużyna konduktorska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślązaczka Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 20:25 Wałbrzych uruchamia kolej aglomeracyjną, Jelenia Góra uruchamia kolej aglomeracyjną, Zagłębie Miedziowe ma bardzo realne plany kolei aglomeracyjnej, a Wrocław... dalej się kisi w korkach, bo władze miasta nie potrafią wykorzystać nawet istniejącej sieci kolejowej. Buhahaha! Współczuję wrocławianom mieszkać w tak syfiastym mieście, chyba z najgorszą komunikacją publiczną w Polsce. A frajerzy mieszkańcy dalej kochają i wybierają swojego Dupkiewicza - cóż, miłość jest ślepa. Niejednokrotnie szybciej można przejechać cały Dolny Śląsk wzdłuż lub wszerz niż dostać się z jednego krańca Wrocławia na drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: Buhahaha! 17.11.11, 21:09 Gość portalu: dolnoślązaczka napisał(a): > a Wrocław > ... dalej się kisi w korkach, bo władze miasta nie potrafią wykorzystać nawet i > stniejącej sieci kolejowej. Buhahaha! widać JG i Wałbrzych wybrały sobie lepszych prezydentów. Ale za to stadionu nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 22:23 I dynamicznej kolejki linowej, która będzie we Wrocławiu, usprawniając niewątpliwie komunikację między prawobrzeżną i lewobrzeżną częścią miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 17.11.11, 22:39 Paczaj na to: www.wroclaw2011.pl/2011/04/jelenia-dziura.html Najlepiej było jak w JG robili badania napełnień. Normalnie nasz WTR 2. Czasami się okazywało, że kierowca sprzedał więcej biletów na kursie z kasy fiskalnej niż ankieterzy doliczyli się pasażerów. Cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 23:06 Przestań pieprzyć bzdury, bo kompletnie nie wiesz, o czym piszesz. Usłyszałeś gdzieś jakieś plotki i teraz bezmyślnie je powtarzasz, nie mając pojęcia o sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Buhahaha! IP: 156.17.129.* 20.11.11, 10:08 on ma rację. To nowy prezydent likwiduje mzk w jg i mydli ludziom oczy kolejką. To zglosil wniosek o przesunięcie z środków mpk na remont fontanny na sesji rady miasta! Pisały o tym gazety w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Buhahaha! IP: *.hiload.org 20.11.11, 11:48 Przestań zmyślać, bo zwyczajnie kłamiesz. Też jestem z Jeleniej Góry i żadne środki z komunikacji miejskiej na fontannę nie zostały przesunięte. Zresztą nie da się tego zrobić. To, że kilku komentatorów sobie ubzdurało ten fakt, a ty za nimi to klepiesz, świadczy tylko o twojej bezmyślności i nieznajomości faktów. Pozdrawiam i proponuję przenieść się z forum pod budkę z piwem z takimi "argumentami". Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 20.11.11, 18:42 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Przestań zmyślać, bo zwyczajnie kłamiesz. Też jestem z Jeleniej Góry i żadne śr > odki z komunikacji miejskiej na fontannę nie zostały przesunięte. Kłamiesz: jeleniagora.naszemiasto.pl/artykul/870702,zabrali-mzk-zeby-odbudowac-fontanne,id,t.html Zresztą nie d > a się tego zrobić. Ależ oczywiście że się da: jeleniagora.naszemiasto.pl/artykul/870702,zabrali-mzk-zeby-odbudowac-fontanne,id,t.html To, że kilku komentatorów sobie ubzdurało ten fakt, a ty za > nimi to klepiesz, świadczy tylko o twojej bezmyślności i nieznajomości faktów. > Pozdrawiam i proponuję przenieść się z forum pod budkę z piwem z takimi "argume > ntami". Bez pozdrowień: www.jelonka.com/news,single,init,articale,34529,foto,0&koment=2 www.jelonka.com/news,single,init,article,35932 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 21:26 Ale co ty wyjeżdżasz z jakimś chwytliwym tytułem mało wiarygodnego portalu internetowego? Już w pierwszym akapicie widać, że autor nie wie, o czym pisze, bowiem w Jeleniej Górze nie ma Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego, tylko jest Miejski Zakład Komunikacyjny (MZK). Proponowałbym zajrzeć do odpowiednich dokumentów, a nie rozpowszechniać bzdury. Zresztą wystarczyłoby, gdybyś przeczytał, poza tytułem, cały linkowany przez siebie artykuł. Napisano w nim: "Korektę budżetu przeprowadzono, ponieważ po weryfikacji rozkładu jazdy zmniejszy się ilość kilometrów, które przejeżdżają autobusy". Co oznacza, że najpierw zweryfikowano rozkład jazdy odpowiednio do potrzeb mieszkańców, a potem zaoszczędzone pieniądze przeznaczono na fontannę. I bardzo dobrze, choć ty pewnie wolałbyś, żeby te pieniądze wydano na podwyżki pensji dla radnych albo jakieś inne duperele, z których mieszkańcy nie mieliby żadnego pożytku. Tak trudno przeczytać kilka zdań ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 22:19 Gość portalu: JG napisał(a): > Ale co ty wyjeżdżasz z jakimś chwytliwym tytułem mało wiarygodnego portalu inte > rnetowego? Już w pierwszym akapicie widać, że autor nie wie, o czym pisze, bowi > em w Jeleniej Górze nie ma Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego, tylko j > est Miejski Zakład Komunikacyjny (MZK). Dla ciebie koleś wszystkie portale są mało wiarygodne, ciekawe tylko skąd sam bierzesz informacje? Pewnie je sam wymyślasz, a do tego bronisz ich pod kilkoma nickami. Jesteś żałosny trollu. BTW: Ja też piszę z neostrady i też jestem czechofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 20.11.11, 22:59 Gość portalu: JPG napisał(a): > Gość portalu: JG napisał(a): > > > Ale co ty wyjeżdżasz z jakimś chwytliwym tytułem mało wiarygodnego portal > u inte > > rnetowego? Już w pierwszym akapicie widać, że autor nie wie, o czym pisze > , bowi > > em w Jeleniej Górze nie ma Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego, t > ylko j > > est Miejski Zakład Komunikacyjny (MZK). > > > Dla ciebie koleś wszystkie portale są mało wiarygodne, ciekawe tylko skąd sam b > ierzesz informacje? Pewnie je sam wymyślasz, a do tego bronisz ich pod kilkoma > nickami. Jesteś żałosny trollu. > > BTW: Ja też piszę z neostrady i też jestem czechofilem. Ciska się jak gó... w przerębli a nie ma racji. To jego eufemistycznie nazwane dopasowanie to zwykłe cięcia rozkładów i to często bardzo potrzebnych kursów - cięcia po to aby była kasa na fontannę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 23:06 Wiesz co, embriao? Doczytałem dokładnie artykuł i jednak rzeczywiście są tam takie błędy, jakby pisał go przedszkolak. Więc ma rację, a to ty ciskasz się jak g...no, żałosny trollu. Po co wklejasz kompletne bzdety, których sam najwidoczniej nie rozumiesz? Zmiataj z tego portalu, bo aż się niedobrze robi, jak się czyta twoje durne posty. BTW: JG przepraszam za wyzwiska, dałem się po prostu nabrać na brednie tego obsranego trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 23:17 Gość portalu: JPG napisał(a): > BTW: JG przepraszam za wyzwiska, dałem się po prostu nabrać na brednie tego obs > ranego trolla. No cóż, nie jesteś pod tym względem pierwszy i nie ostatni. Embriao to taki drugi czechofilek, który pod kilkoma różnymi nickami wprowadza innych w błąd. Ty przynajmniej potrafiłeś przeczytać artykuł i przyznać się do błędu, on nawet tego nie potrafi albo czyta same nagłówki. Nie dość, że troll, to jeszcze analfabeta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 23:21 He, he, trafnie powiedziane. Spuśćmy litościwie zasłonę milczenia na "dokonania" tego obsranego dupka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 23:33 Embriao musiał mieć wyjątkowo nieszczęśliwe dzieciństwo i teraz odgrywa się na ludziach. Oj, bo naskarżę mamusi i schowa resoraki i parowoziki do szuflady... Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 20.11.11, 23:36 Gość portalu: JPG napisał(a): > He, he, trafnie powiedziane. Spuśćmy litościwie zasłonę milczenia na "dokonania > " tego obsranego dupka. LOL :-) A tymczasem fakty są takie: 1. Autobusy w Jeleniej Górze są stare 2. W Jeleniej Górze zmniejsza się ilość kursów autobusów MZK tak, że nie można mówić o jakiejś sensownej ofercie komunikacyjnej... ostatni autobus o 14 to śmiech na sali. 3. W Jeleniej Górze pieniądze z zabranych kursów autobusów z punktu drugiego przesuwa się na remont fontanny. 4. W Jeleniej Górze próbuje się ściemniać o szynobusie, którego koszty jazdy to 20PLN za kilometr a jednocześnie nie ma na autobus, który kosztuje 4-5PLN za kilometr... Ot i dlatego ch... wielki jak kopalni andaluzja z tego będzie ale osoby, które gadają same ze sobą tego zrozumieć nie umieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Buhahaha! IP: *.hiload.org 21.11.11, 00:01 Kolego, napisałeś to już po trzykroć. I po raz kolejny mijasz się z prawdą. Nieprawdą jest, że wszystkie autobusy są stare, że ostatni autobus jest o 14, że przesunięto pieniądze z MZK na remont fontanny, te wyliczenia odnośnie kosztów szynobusów i autobusów za kilometr to też wyłącznie twoja prywatna arytmetyka. Ile razy mamy ci tłumaczyć, że się mylisz? Zrobiłeś śmietnik na tym forum - przypuszczam, że tylko o to ci chodzi, żeby nie dopuścić do poważnej, merytorycznej dyskusji. Skończ już te cyrki, bo jesteś zwyczajnie żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 21.11.11, 00:22 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Kolego, napisałeś to już po trzykroć. I po raz kolejny mijasz się z prawdą. Nie > prawdą jest, że wszystkie autobusy są stare, > że ostatni autobus jest o 14, 19 do Staniszowa w sobotę: mzk.jgora.pl/pl/przystanek/4/14383 > że p > rzesunięto pieniądze z MZK na remont fontanny, Poczytaj: www.jelonka.com/?mod=news&scr=single&evt=init&article=34621 www.szymanski.jg24.pl/?txt=176 > te wyliczenia odnośnie kosztów s > zynobusów i autobusów za kilometr to też wyłącznie twoja prywatna arytmetyka. I > le razy mamy ci tłumaczyć, że się mylisz? okoko.net.pl/kluczbork-opole/artykuly/inne_teksty/szynobus.htm w 2005 roku, kiedy paliwo było za 3,5PLN teraz będzie to 6PLN więc 25 PLN na każdy kilometr. A jeszcze zapomniałem o haraczu dla PLK czyli jakieś 3PLN od kilometra: www.plk-sa.pl/informacje-dla-przewoznikow-kolejowych/oplaty/cennik-obowiazujacy-w-rozkladzie-jazdy-20102011/ I dlatego żadnej kolejki nie będzie. >Zrobiłeś śmietnik na tym forum - przy > puszczam, że tylko o to ci chodzi, żeby nie dopuścić do poważnej, merytorycznej > dyskusji. Skończ już te cyrki, bo jesteś zwyczajnie żałosny. Męczysz się, męczysz mnie i po prostu nudzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 00:44 Kotku, do takich wioch jak Staniszów w cywilizowanych Niemczech czy Czechach autobusy jeżdżą 2 razy dziennie. Raz rano i raz po południu. Nie muszę dodawać, że tylko w dni robocze. Więc ciesz się, że masz w ogóle czym dojechać w weekendy do swojej wiochy. Hehe, widzę, że już koszty się zmieniły. Następnym razem napiszesz jeszcze inne (jak znajdziesz inny artykuł), więc lepiej nic już nie pisz. A najbardziej nudzisz ty - swoją głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Buhahaha! IP: *.hiload.org 20.11.11, 23:55 embriao: Kłamiesz: jeleniagora.naszemiasto.pl/artykul/870702,zabrali-mzk-zeby-odbudowac-fontanne,id,t.html Gdyby teraz zaczęto budowę aquaparku albo remont jakiejś ulicy, to też odezwałyby się głosy, że prezydent cofnął pieniądze z komunikacji miejskiej na te inwestycje. Ot, taka pokrętna, demagogiczna logika, na którą łapią się tacy jak ty. Nawiasem mówiąc, gdybyś miał jakieś pojęcie o sprawie, na temat której tak chętnie zabierasz tu głos, wiedziałbyś, że cięcia dotknęły przede wszystkim kursy do sąsiednich gmin - tych, które nie zgodziły się partycypować w kosztach utrzymania tych linii, adekwatnie do korzystania z nich przez mieszkańców. I bardzo dobrze - miasto czy MZK to nie sponsorzy, jeśli gminom nie zależy na zapewnieniu komunikacji dla swoich mieszkańców, to mieszkańcy mogą mieć pretensje tylko do władz gmin, w których mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 21.11.11, 00:37 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Ot, taka pokrętna, demagogiczna logika, na którą łapią się tacy jak ty. Wszyscy się łapią tylko nie ty. Faktem jest, że te środki były zapisane na MZK najpierw, później prezydent zgłosił projekt aby przesunąć je na fontannę. Koniec i to nie podlega dyskusji. > Nawiasem mówiąc, gdybyś miał jakieś pojęcie o sprawie, na temat której tak chęt > nie zabierasz tu głos, wiedziałbyś, że cięcia dotknęły przede wszystkim kursy d > o sąsiednich gmin - tych, które nie zgodziły się partycypować w kosztach utrzym > ania tych linii, adekwatnie do korzystania z nich przez mieszkańców. I bardzo d > obrze - miasto czy MZK to nie sponsorzy, jeśli gminom nie zależy na zapewnieniu > komunikacji dla swoich mieszkańców, to mieszkańcy mogą mieć pretensje tylko do > władz gmin, w których mieszkają. Likwidacje kursów dotknęły linie miejskie jak i podmiejskie. Pocięto średnio 12% kursów z czego najmniej w Jeleniej Górze i Piechowicach a najwięcej w gminach. Ale tam i tak jeździło wcześniej mało autobusów więc to nie ma takiego wpływu na bilans: www.gazetawroclawska.pl/region/jeleniagora/450422,jelenia-g-lra-nowy-rozk-ad-mzk-ju-z-do-zmiany,id,t.html Ciągle mnie obrażasz i sugerujesz, że klamię, tymczasem ty za każdym razem łżesz i bełkoczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 00:48 embriao napisał: >Faktem jest, że te środki były zapisane na MZK > najpierw, później prezydent zgłosił projekt aby przesunąć je na fontannę. Tyle, że z zalinkowanego przez ciebie artykułu wynika coś wręcz przeciwnego. Więc to ty wciąż nie potrafisz załapać jego treści. > Likwidacje kursów dotknęły linie miejskie jak i podmiejskie. > Pocięto średnio 12% kursów z czego najmniej w Jeleniej Górze i Piechowicach a n > ajwięcej w gminach. I nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz? > Ciągle mnie obrażasz i sugerujesz, że klamię, tymczasem ty za każdym razem łżes > z i bełkoczesz. Pisze samą prawdę na twój temat. To ty łżesz i bełkoczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 21.11.11, 11:28 Gość portalu: JG napisał(a): > embriao napisał: > > >Faktem jest, że te środki były zapisane na MZK > > najpierw, później prezydent zgłosił projekt aby przesunąć je na fontannę. > > Tyle, że z zalinkowanego przez ciebie artykułu wynika coś wręcz przeciwnego. Wi > ęc to ty wciąż nie potrafisz załapać jego treści. Z bloga radnego z PiSu również? Jakoś wszyscy poza tobą rozumują tak jak ja. I to ty odstajesz i to ty nie łapiesz prostej zależności. > > Likwidacje kursów dotknęły linie miejskie jak i podmiejskie. > > Pocięto średnio 12% kursów z czego najmniej w Jeleniej Górze i Piechowica > ch a n > > ajwięcej w gminach. > > I nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz? To że nie rozumiesz słowa pisanego jest już jasne więc nie sugeruj mi, że sam sobie zaprzeczam bo ty nie masz kompletnego pojęcia co napisałem. > > Ciągle mnie obrażasz i sugerujesz, że klamię, tymczasem ty za każdym raze > m łżes > > z i bełkoczesz. > > Pisze samą prawdę na twój temat. To ty łżesz i bełkoczesz. Buhaha... spójrz w lustro i sobie to powiedz. Negowanie oczywistych faktów, nie kojarzenie najprostszych związków świadczy o twojej tępocie umysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 12:08 embriao napisał: > Z bloga radnego z PiSu również? Jakoś wszyscy poza tobą rozumują tak jak ja. I > to ty odstajesz i to ty nie łapiesz prostej zależności. No jasne, blog radnego PiS-u, który jest w opozycji do władz miasta, jest najbardziej wiarygodnym źródłem informacji. Wyjdź za miasto i sobie strzel w łeb, pisiaku, bo innej rady nie ma... > To że nie rozumiesz słowa pisanego jest już jasne więc nie sugeruj mi, że sam s > obie zaprzeczam bo ty nie masz kompletnego pojęcia co napisałem. No właśnie po raz kolejny dałeś dowód, że to ty nie rozumiesz, co czytasz. > Buhaha... spójrz w lustro i sobie to powiedz. Negowanie oczywistych faktów, nie > kojarzenie najprostszych związków świadczy o twojej tępocie umysłowej. Najpierw podpieranie się Wikipedią, później linkowanie artykułu, którego treść wskazuje na coś zupełnie przeciwnego od tego, co próbuje się udowodnić, teraz blog radnego PiS-u... I kto tu jest tępy umysłowo? :D Nie błaźnij się już więcej, dzieciaku, bardzo cię proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 21.11.11, 13:35 Gość portalu: JG napisał(a): > embriao napisał: > > > Z bloga radnego z PiSu również? Jakoś wszyscy poza tobą rozumują tak jak > ja. I > > to ty odstajesz i to ty nie łapiesz prostej zależności. > > No jasne, blog radnego PiS-u, który jest w opozycji do władz miasta, jest najba > rdziej wiarygodnym źródłem informacji. Wyjdź za miasto i sobie strzel w łeb, pi > siaku, bo innej rady nie ma... Jest wiarygodniejszym bo zweryfikowanym w innych niezależnych od siebie źródłach takich jak: - portal Jelonka - Nowiny Jeleniogórskie - Gazeta Wrocławska / oddział Jelenia Góra - komentarze ludzi pod artykułami Ty natomiast naprzeciw całemu światu wiesz swoje. Ale psychole tak mają. > Najpierw podpieranie się Wikipedią, później linkowanie artykułu, którego treść > wskazuje na coś zupełnie przeciwnego od tego, co próbuje się udowodnić, teraz b > log radnego PiS-u... I kto tu jest tępy umysłowo? :D Ty i tylko ty. Nie podałeś ani jednego źródła swoich wynaturzeń co świadczy, że takie źródła nie istnieją. > Nie błaźnij się już więcej, dzieciaku, bardzo cię proszę... Mam jakieś nieodparte wrażenie, że rozmawiam z jednym z bohaterów tego artykułu i nie jest to Doda: www.jelonka.com/?mod=news&scr=single&evt=init&article=23784 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 14:17 embriao napisał: > Jest wiarygodniejszym bo zweryfikowanym w innych niezależnych od siebie źródłac > h takich jak: > - portal Jelonka > - Nowiny Jeleniogórskie > - Gazeta Wrocławska / oddział Jelenia Góra > - komentarze ludzi pod artykułami O właśnie, wybiórcze komentarze czytelników - takich samych frustratów, jak ty - to jedyne źródło, jakie do ciebie dociera. Bo linków do poważniejszych źródeł nie podałeś i nie jesteś w stanie podać. A tytuły gazet potrafi przepisać każdy głupi. > Ty natomiast naprzeciw całemu światu wiesz swoje. Ale psychole tak mają. Psycholem jest twoja mamusia, a tatuś od lat siedzi w "pewnym zakładzie w Bolesławcu". Geny, geny, geny... Nie pytam, kogo bardziej kochasz, tatusia czy mamusię... > Ty i tylko ty. > Nie podałeś ani jednego źródła swoich wynaturzeń co świadczy, że takie źródła n > ie istnieją. No jasne, ty podałeś. Artykuł, który potwierdza mój pogląd, a nie twój, blok sfrustrowanego, PiS-owskiego radnego z opozycji i komentarze czytelników. ROTFL. > Mam jakieś nieodparte wrażenie, że rozmawiam z jednym z bohaterów tego artykułu > i nie jest to Doda: > rel="nofollow">www.jelonka.com/?mod=news&scr=single&evt=init&article=23784 Spoko. Dla ciebie mogę być nawet Dodą :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 17.11.11, 22:37 Gość portalu: dolnoślązaczka napisał(a): > Wałbrzych uruchamia kolej aglomeracyjną, Jelenia Góra uruchamia kolej aglomerac > yjną, Zagłębie Miedziowe ma bardzo realne plany kolei aglomeracyjnej, a Wrocław > ... dalej się kisi w korkach, bo władze miasta nie potrafią wykorzystać nawet i > stniejącej sieci kolejowej. Buhahaha! > > Współczuję wrocławianom mieszkać w tak syfiastym mieście, chyba z najgorszą kom > unikacją publiczną w Polsce. A frajerzy mieszkańcy dalej kochają i wybierają sw > ojego Dupkiewicza - cóż, miłość jest ślepa. Niejednokrotnie szybciej można prze > jechać cały Dolny Śląsk wzdłuż lub wszerz niż dostać się z jednego krańca Wrocł > awia na drugi. Te wszystkie koncepcje są ch...a warte dopóki nie mają zabezpieczonego finansowania a żadna z nich nie ma. Wrocław też ma koncepcje w ilości sztuk 3 tylko żadna się nie doczeka realizacji bo po prostu nie ma na to kasy. Kaktus mi wyrośnie jak coś takiego powstanie w Wałbrzychu w którym w tym roku obcięto dotacje na komunikację zbiorową o 40% i w ciągu 10 lat zmniejszono pracę przewozową o tyleż samo procent co doprowadziło do upadku MPK. W Jeleniej Górze jest dokładnie tak samo jak w Wałbrzychu, tylko w JG nikt tyle taboru na kredyt nie brał i dlatego jeżdżą tam 25 letnimi autobusami. W JG to jest tak wesoło, że prezydent z PO zabrał pieniądze MZK by zacząć remontować fontannę: www.wroclaw2011.pl/2011/04/jelenia-dziura.html Legnica to gada o tej swojej kolei od 20 lat a tymczasem zdemontowali całą komunikację między Legnicą a Lubinem i Głogowem dokumentnie. Więc mnie na to pieprzenie nie nabiorą bo nie jestem naiwny jak wyborca Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 23:04 Ale co ty linkujesz bloga jakiegoś sfrustrowanego oszołoma, który nie ma pojęcia o sytuacji w Jeleniej Górze, podobnie zresztą jak ty? Po pierwsze: fontanna nie powstaje z pieniędzy przeznaczonych na komunikację miejską. Po drugie: tabor MZK cały czas sukcesywnie jest wymieniany, np. w tym roku przyjdzie kilka nowych Solarisów, kupionych przy dofinansowaniu UE. A po trzecie: powstanie SKM (Szybkiej Kolei Miejskiej) jest już w praktyce przesądzone: są już załatwione niezbędne pozwolenia, ustalone jest finansowanie poszczególnych elementów infrastruktury (szynobusy, przystanki, linia kolejowa), są wykonane projekty itp. Sprawa za daleko już zaszła, żeby się wycofać, bez względu na to, czy to się komuś podoba, czy nie. Więc nie pieprz głupot, bo nie masz zielonego pojęcia, o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. @Gość portalu JG IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.11, 00:23 Gość portalu: JG napisał(a): >Sprawa za daleko już zaszła, żeby się wycofać, bez względu na to, czy to się komuś podoba, czy nie.< NO WŁAŚNIE ! Och te wasze polskie "SKM-y". Na zelektryfikowanych (!) liniach puszczać szynobusy !!! Cała fachowa Europa sie śmieje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: @Gość portalu JG IP: *.opera-mini.net 18.11.11, 03:47 Pewnie o tym nie wiesz, ale paliwo do szynobusa jest tańsze niż energia elektryczna od zaprzyjaźnionej spółki. Dodatkowo nowoczesne szynobusy są dużo ekonomiczniejsze niż stare EZT-y. A jakbyś miał jakieś pojęcie o kolei za granicą, wiedziałbyś, że w "fachowej Europie" diesle od dawna jeżdżą pod drutem i nikt tam nie robi szumu z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczony Re: @Gość portalu JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 06:58 Ilekroć na forum pojawi się wątek związany z Sudetami, to zabiera w nim głos ten typek... Nazwiska tego kogoś nie podam, bo nie chcę narazić się na proces, ale kolesia łatwo rozpoznać. Używa kilkunastu nicków (mikołaj, przewodnik sudecki, turysta, muka oraz sporo odmian imion żeńskich, np. magda) na przemian pisze z opery, plusa, a jak natrafi na trudniejszego przeciwnika (czechofil, tomek854), to potrafi się nawet zalogować, oczywiście jest to pełna fikcja. Dajcie sobie spokój i nie rozmawiajcie z tym kimś, bo to typowy troll, który sprowadzi dyskusję do swjoego poziomu, czyli do dna... Pozdrowienia od kota Chichota z Lubachowa... www.drezyny.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry lolo Re: @Gość portalu JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 19:44 Hmm, ciekawe, bo ty też piszesz z plusa. Może ty też jesteś tym gościem, tylko o tym nie wiesz? A tak na poważnie: kiedy ostatnio byłeś u psychiatry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek A czechofil znowu trolluje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 20:53 Cepoświrku, nie wysilaj się, może podliczymy, ile razy ty się nie logujesz i piszesz pod różnymi nickami? Tak się składa, że ty też masz neoplusa. Zostałeś pokonany własną bronią i teraz jęczysz? Leć wypłakać się do mamusi i do kocura Chichota, trollu niewymyty, bo jajko-niespodzianka to już pewnie dawno zardzewiało. Od twoich łez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. Re: @Gość portalu dino IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.11, 10:59 Gość portalu: dino napisał(a): > Pewnie o tym nie wiesz, ale... A wiesz, że są nie tylko "zaprzyjaźnione spółki" i nie tylko "stare EZT-y". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: @Gość portalu dino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 19:56 Przede wszystkim SKM to będą docelowo pojazdy elektryczne, a nie spalinowe. Kolejny "zorientowany" się odezwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. @Gość portalu JG IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.11, 11:49 Przecież to własnie TY napisałeś, że będą szynobusy a teraz piszesz:" będą docelowo pojazdy elektryczne, a nie spalinowe" ! Więc się zdecyduj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: @Gość portalu JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 12:38 To szynobus nie może być z napędem elektrycznym? Szyno = jeżdżący po szynach, bus = autobus. Szynobus = autobus szynowy. Gdzie tu mowa o napędzie? Czy samochód na napęd elektryczny to już nie jest samochód? Ech, dyskutować z ignorantem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. Re: @Gość portalu JG IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.11, 13:36 Gość portalu: JG napisał(a): > To szynobus nie może być z napędem elektrycznym? I tu się właśnie popisałeś! NIE, nie może. Szynobus to Z DEFINICJI pojazd o napędzie spalinowym ! Zamiast etymologicznych wywodów i wyzywania innych od ignorantów, wystarczyłoby zajrzeć, gdzie trzeba albo zapytać kogoś bardziej zorientowanego. Szynobus powstał dość dawno temu, przez zastąpienie w autobusie (tu masz rację) kół ogumionych kołami szynowymi. Reszta, a przede wszystkim rodzaj napędu pozostał i to on właśnie definiuje ten pojazd. Gdybyś był konsekwentny w swojej próbie definiowania na nowo, to elektryczny wagon motorowy -bo ten z pewnością masz na myśli (nie mylić z EZT)- musiałby się nazywać "szynotrolejbus" Przyznaję, nie jesteś w tej "małej niewiedzy" odosobniony. Zastanawia mnie jednak, co spowodowało, że każdy pojazd szynowy, o nieco "nowocześniejszym" wyglądzie - nazywany jest w polsce szynobusem. Czasami nawet EZT (!) który z "autobusem na szynach" nie ma kompletnie nic wspólnego. Mam nadzieję, że po tym wyjaśnieniu zyskamy w Twojej osobie, nowego sojusznika w "kampanii informacyjnej" . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: @Gość portalu JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 15:40 Nie interesują mnie "definicje" ignoranta o nicku "D.R." (żadnej poważniejszej definicji nie podałeś). Szynobus to szynobus - bus na szynach. Logiczne dla każdego, kto ma choć minimum inteligencji. Jeszcze raz powtarzam, że rodzaj napędu nie ma tu nic do rzeczy. Zamiast wprowadzać czytelników w błąd, proponuję uzupełnić swoją wiedzę, przynajmniej o podstawowe fakty z danej tematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: @Gość portalu JG 19.11.11, 16:03 Gość portalu: JG napisał(a): > Nie interesują mnie "definicje" ignoranta o nicku "D.R." (żadnej poważniejszej > definicji nie podałeś). Szynobus to szynobus - bus na szynach. Logiczne dla każ > dego, kto ma choć minimum inteligencji. Jeszcze raz powtarzam, że rodzaj napędu > nie ma tu nic do rzeczy. > > Zamiast wprowadzać czytelników w błąd, proponuję uzupełnić swoją wiedzę, przyna > jmniej o podstawowe fakty z danej tematyki. Ignorantem jesteś ty, a do tego chamem i jełopem. Najpierw uzupełnij swoją wiedzę wielonickowy trollu, a dopiero potem proponuj to innym. No i sprawdź sobie swój iloraz inteligencji albo lepiej tego nie rób, bo się popłaczesz ze złości jak ci wyjdzie, żeś kretyn... pl.wikipedia.org/wiki/Szynobus "Autobus szynowy, szynobus (ang. railbus, hiszp. Automotor, de. Schienenbus, fr. Autorail, cs. Motorový vůz, ro. Automotoare) – lekki wagon spalinowy lub zespół trakcyjny o NAPĘDZIE SPALINOWYM, służący do obsługi ruchu pasażerskiego na liniach o niewielkich potokach podróżnych..." "Współcześnie w Polsce autobusami szynowymi (szynobusami) określane są błędnie także ciężkie wagony spalinowe o dużych mocach i gabarytach, a także niektóre elektryczne wagony silnikowe..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Uwaga na trolla czechofila-cepoświra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 21:20 Czechofil, śmierdzący capie, przylazłeś nawet tutaj? Won do swojej nory! Wszyscy cię już mają tu dość, trollu niewymyty. Od dawna wiadomo, że logiczne myślenie to u ciebie kompletna abstrakcja, teraz widać, że nawet nie potrafisz posłużyć się wyszukiwarką Google, skoro Wikipedia to dla ciebie najbardziej wiarygodne źródło. No tak, rozumiem, po prostu bezmyślnie wkleiłeś to, co Google wyrzuciło jako pierwsze... Jaką ty szkołę kończyłeś, że nie nauczono cię krytycznej selekcji źródeł pod względem ich wiarygodności? Trzeba być chyba takim tumanem i niezaradną życiową ciotą jak czechofil, żeby kompletnie nie rozumieć, co się czyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Uwaga na trolla czechofila-cepoświra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 21:36 Otóż to, w Wikipedii aż roi się od błędów maści wszelakiej, stąd uznawanie jej za autorytarne źródło wystawia tylko jak najgorsze świadectwo osobie, która nie potrafi znaleźć lepszych źródeł. Każdy uczeń podstawówki powinien to wiedzieć. A trolli nie należy karmić - sprowadzą cię do swojego poziomu i wygrają bronią, w której są lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igrek Re: Uwaga na trolla czechofila-cepoświra!!! IP: *.opera-mini.net 19.11.11, 21:54 he he, i znowu czechofil, życiowa ofiara losu, "zabłysnął"... do gazu z tym popaprańcem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda parę słów o czechofilu IP: 176.31.222.* 19.11.11, 21:41 Ha, i mamy w dyskusji czechofila z jego charakterystycznym stylem "dyskusji". Tego chamskiego buraka nikt nie miał możliwości nauczyć kultury w dzieciństwie, bo matka szlajała się z alfonsami a ojciec pił na umór. I wyprodukowali taką zakałę internetu. Najwyższy czas zabanować mu konto bo innego sposobu na tego sfrustrowanego idiotę nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. ? IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.11, 21:57 Jak dotychczas zajmowały mnie jedynie sprawy merytoryczne na tym forum dlatego, powiedzcie mi proszę, czy "benek" ,"JG" i "matylda" to jakieś czegoś klony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: ? IP: 176.31.222.* 20.11.11, 02:25 Jeśli o mnie chodzi to nie jestem niczyim klonem. Powiem ci natomiast, że wszystkie posty wysłane z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl to klony czechofila. Czyli on sam, tyle że nie zalogowany. Ot, chłopak się rozszalał i dyskutuje od pewnego czasu sam ze sobą na forum. Albo jakies problemy z tożsamością albo zwykłe nudy - nie wiem, nie wnikam. W kazdym razie radzę uważać na tego trolla bo z nim coraz gorzej. Większość stałych forumowiczów już doskonale zna jego zagrywki (wystarczy wpisać nicka "czechofil" do wyszukiwarki i cała prawda o nim wyświetla się jak na dłoni), ale jak ktoś nowy to może się złapać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: ? IP: *.hiload.org 20.11.11, 11:57 Wpisałem. Ja, czechofil, oświadczam, że jestem psycholem! Debilek czechofil dalej się produkuje A czechofil znowu trolluje... Czechofil-pedofil znowu prosi o kopa w dupę Czechofil - forumowy kłamca i oszust! itd., itd... Niezłego macie trolla na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 18.11.11, 11:32 Jak uważasz, że portal jelonka.com kłamie to pozwij ją do sądu. Nigdzie poza Jelenią Górą nie jeżdżą tak stare autobusy. Wałbrzych i Wrocław pozbyli się tego modelu 6 lat temu! A odnośnie komunikacji to zobaczcie co ludzie z JG o tym piszą: www.phototrans.eu/14,497496,0,Jelcz_M11_691.html www.phototrans.eu/14,510711,0,Jelcz_M11_649.html www.phototrans.eu/14,510157,0,Jelcz_M101I_762.html Generalnie cięcia i podwyżki. Zanim w tej jelonce powstanie jakakolwiek SKM to nie będzie nawet czym dojechać do stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. Jelonkolej IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.11, 13:24 Od dziś wszystkie pociągi kursujące na trasie Jelenia Góra - Harrachov/Korenov i z powrotem, zostają odwołane. Jak informuje spółka Przewozy Regionalne powodem takiej decyzji są względy techniczne. Tego, kiedy do czeskiej miejscowości znów pojedziemy pociągiem jeszcze nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 19:54 Pieprzysz głupoty. Może stare, ale jeżdżą. Dużo solidniej i punktualniej niż nowe volva we Wrocławiu. W Jeleniej nie pamiętam, kiedy przydarzyła się jakaś awaria autobusu, gdy musiałem skorzystać z MZK, we Wrocławiu zdarza się to nagminnie. Poza tym autobusy cały czas są wymieniane na nowe. Cóż, nie każde miasto ma tyle pieniędzy na komunikację miejską co Wrocław. A jak widać, efektywność komunikacji miejskiej nie zależy tylko od pieniędzy. Podwyżki też weszły dopiero od września, wcześniej przez wiele lat bilety w Jeleniej były tańsze niż we Wrocławiu. Więc jeszcze raz powtarzam: nie pisz bzdur o rzeczach, o których nie masz pojęcia. A SKM powstanie - niech cię głowa o to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 20.11.11, 18:37 Gość portalu: JG napisał(a): > Pieprzysz głupoty. Może stare, ale jeżdżą. Podwyżki też weszły dopiero o > d września, wcześniej przez wiele lat bilety w Jeleniej były tańsze niż we Wroc > ławiu. Bo to małe miasto jest. > Więc jeszcze raz powtarzam: nie pisz bzdur o rzeczach, o których nie masz pojęc > ia. A SKM powstanie - niech cię głowa o to nie boli. A założymy się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Buhahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 21:32 Małe miasto, więc biedniejsze, a także droższa komunikacja zbiorowa (mniejsze potoki pasażerskie). Kłaniają się podstawowe prawa ekonomii. Poza tym ile znasz miast tej wielkości, w których przejedziesz ponad 20 km (z Jeleniej do Jagniątkowa) za nieco ponad 2 zł? W PKS-ie za taki sam odcinek zapłacisz ponad 3 razy tyle. > A założymy się? O co chcesz się zakładać? Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Buhahaha! 20.11.11, 23:03 Gość portalu: JG napisał(a): > Małe miasto, więc biedniejsze, a także droższa komunikacja zbiorowa (mniejsze p > otoki pasażerskie). Kłaniają się podstawowe prawa ekonomii. Poza tym ile znasz > miast tej wielkości, w których przejedziesz ponad 20 km (z Jeleniej do Jagniątk > owa) za nieco ponad 2 zł? W PKS-ie za taki sam odcinek zapłacisz ponad 3 razy t > yle. Małe miasto więc odległości większe. Pasażerowie jadący z Zabobrza to ledwie kilka kilometrów przejadą a takich jest większość. We Wrocławiu za nieco ponad 2zł (2,4pln) mogę przejechać 25km nawet z miasta nie wyjeżdżając. > > A założymy się? > > O co chcesz się zakładać? O ten jeden szynobus co będzie udawał SKM - jeśli w ogóle to powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Skończysz wreszcie trollować, embriao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 23:30 embriao napisał: > Małe miasto więc odległości większe. Taaa... Kolejny przejaw swoistej "logiki" trolla embriao. Gratuluję wiedzy o miastach, bo akurat jest dokładnie na odwrót. Wiedziałbyś o tym doskonale, gdybyś nie spędzał lekcji geografii na dłubaniu w nosie. > Pasażerowie jadący z Zabobrza to ledwie ki > lka kilometrów przejadą a takich jest większość. We Wrocławiu za nieco ponad 2z > ł (2,4pln) mogę przejechać 25km nawet z miasta nie wyjeżdżając. A we Wrocławiu oczywiście przejeżdżają całą trasę? G...no wiesz o komunikacji miejskiej i tyle mogę ci powiedzieć. > O ten jeden szynobus co będzie udawał SKM - jeśli w ogóle to powstanie. A skąd ty dziecko weźmiesz ten szynobus? Zabawkami z papieru się nie bawię, jak masz nadmiar, to oddaj do przedszkola, dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Skończysz wreszcie trollować, embriao? 20.11.11, 23:48 Gość portalu: JG napisał(a): > A we Wrocławiu oczywiście przejeżdżają całą trasę? G...no wiesz o komunikacji m > iejskiej i tyle mogę ci powiedzieć. No na takim 103, 131, 331, Nce to często i owszem.... ale co ty możesz wiedzieć o komunikacji. Każda z nich jest dłuższa niż droga z Zabobrza do Centruma. Do tego nie ma korków, nie ma tylu świateł i ludzi.... tylko jeździć i zarabiać. > > O ten jeden szynobus co będzie udawał SKM - jeśli w ogóle to powstanie. > > A skąd ty dziecko weźmiesz ten szynobus? Zabawkami z papieru się nie bawię, jak > masz nadmiar, to oddaj do przedszkola, dzieciaku. No jak to skąd? Z Jeleniej Góry! :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Skończysz wreszcie trollować, embriao? IP: *.hiload.org 21.11.11, 00:10 Brniesz coraz dalej i coraz bardziej się ośmieszasz, dowodząc, że nie masz zielonego pojęcia o komunikacji w Jeleniej Górze. Akurat taka "15" ma trochę dłuższą trasę niż z Zabobrza do centrum, to samo dotyczy "9", "7", "6" czy wielu innych linii. Znam wielu takich, co dojeżdżają np. "15" do pracy z Jagniątkowa na Zabobrze, a to jest ponad 20 km. Poza tym nie zapominaj, że Wrocław to bogatsze miasto, ponadto są nieporównywalnie większe potoki pasażerskie. Natomiast z Jagniątkowa po 17-18 godzinie czy około południa autobusy jeżdżą już praktycznie puste. Więc ciesz się, że i tak miasto zgadza się je finansować, bo nie mam wątpliwości, że te kursy są deficytowe. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Skończysz wreszcie trollować, embriao? 21.11.11, 00:27 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Brniesz coraz dalej i coraz bardziej się ośmieszasz, dowodząc, że nie masz ziel > onego pojęcia o komunikacji w Jeleniej Górze. Akurat taka "15" ma trochę dłuższ > ą trasę niż z Zabobrza do centrum, to samo dotyczy "9", "7", "6" czy wielu inny > ch linii. Znam wielu takich, co dojeżdżają np. "15" do pracy z Jagniątkowa na Z > abobrze, a to jest ponad 20 km. A ja znam takich co jadą 128 z Polaru do Pilczyc i jest ich więcej niż tego twojego znajomego. Macie niższe zużycie paliwa, mniejsze odległości a ilość podróżnych rekompensowana jest przez rzadziej jeżdżace linie. > Poza tym nie zapominaj, że Wrocław to bogatsze > miasto, ponadto są nieporównywalnie większe potoki pasażerskie. Natomiast z Jag > niątkowa po 17-18 godzinie czy około południa autobusy jeżdżą już praktycznie p > uste. "Praktycznie puste" to ulubione powiedzenie mondziołów nie mających pojęcia o komunikacji. Ile razy ta 15stka po 17-18 się pojawia w Jagniątkowie? 2 ? A 128 jeździ co 15 minut do nocy i też jeździ często "praktycznie pusta". > Więc ciesz się, że i tak miasto zgadza się je finansować, bo nie mam wątp > liwości, że te kursy są deficytowe. A szynobus to czym się niby zapełni - słoniami? Kto będzie dymał na stację w Cieplicach by dojechać do dworca kolejowego chcąc dojechać do Rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Skończysz wreszcie trollować, embriao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 00:59 embriao napisał: > A ja znam takich co jadą 128 z Polaru do Pilczyc i jest ich więcej niż tego two > jego znajomego. Co w tym dziwnego? Większe miasto, to więcej pasażerów. > Macie niższe zużycie paliwa. Od kiedy to stare autobusy zużywają mniej paliwa? > "Praktycznie puste" to ulubione powiedzenie mondziołów nie mających pojęcia o k > omunikacji. Ile razy ta 15stka po 17-18 się pojawia w Jagniątkowie? 2 ? A 128 j > eździ co 15 minut do nocy i też jeździ często "praktycznie pusta". Czego znowu nie zrozumiałeś? Zajrzyj lepiej wpierw do rozkładów jazdy, bo znowu piszesz kompletne bzdury. Podpowiem, że "15" jeździ do Jagniątkowa co godzinę, a "128" nie jeździ co 15 minut do nocy. > A szynobus to czym się niby zapełni - słoniami? Hehe, dokładnie. Takimi jak ty. Z dłuuuugą trąbą. A dodatkowe opłaty (za głupotę i trąbę) pokryją z nawiązką koszty funkcjonowania linii. > Kto będzie dymał na stację w Ci > eplicach by dojechać do dworca kolejowego chcąc dojechać do Rynku? W Jeleniej nie ma Rynku. Jest Plac Ratuszowy. Znowu popisałeś się "wiedzą", ignorancie. Pewnie też nie wiesz, że projektowany przystanek SKM Jelenia Góra Centrum będzie bliżej centrum niż najbliższe przystanki autobusowe większości linii MZK. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao JG kłamie i trolluje. 21.11.11, 11:22 Gość portalu: JG napisał(a): > embriao napisał: > > > A ja znam takich co jadą 128 z Polaru do Pilczyc i jest ich więcej niż te > go two > > jego znajomego. > > Co w tym dziwnego? Większe miasto, to więcej pasażerów. > > > Macie niższe zużycie paliwa. > > Od kiedy to stare autobusy zużywają mniej paliwa? Od zawsze, ikarus zuzywa 35-40 a volvo 60. Szczególnie jak stoi w korkach takich jak we Wrocławiu. > > "Praktycznie puste" to ulubione powiedzenie mondziołów nie mających pojęc > ia o k > > omunikacji. Ile razy ta 15stka po 17-18 się pojawia w Jagniątkowie? 2 ? A > 128 j > > eździ co 15 minut do nocy i też jeździ często "praktycznie pusta". > > Czego znowu nie zrozumiałeś? Zajrzyj lepiej wpierw do rozkładów jazdy, bo znowu > piszesz kompletne bzdury. Podpowiem, że "15" jeździ do Jagniątkowa co godzinę, > a "128" nie jeździ co 15 minut do nocy. Dlaczego mnie kłamiesz? www.um.wroc.pl/rozklady/przystanki/128_38_2.html Mniejsza ilość pasażerów jest kompensowana mniejszą ilością kursów - dlatego ten czynnik można pominąć. > > A szynobus to czym się niby zapełni - słoniami? > > Hehe, dokładnie. Takimi jak ty. Z dłuuuugą trąbą. Oczekiwałem rzeczowej odpowiedzi. > A dodatkowe opłaty (za głupotę i trąbę) pokryją z nawiązką koszty funkcjonowani > a linii. ale od schizofreników ciężko jej wymagać. > > Kto będzie dymał na stację w Ci > > eplicach by dojechać do dworca kolejowego chcąc dojechać do Rynku? > > W Jeleniej nie ma Rynku. Jest Plac Ratuszowy. Znowu popisałeś się "wiedzą", ign > orancie. Pewnie też nie wiesz, że projektowany przystanek SKM Jelenia Góra Cent > rum będzie bliżej centrum niż najbliższe przystanki autobusowe większości linii > MZK. Rynek: www.karkonosze.pl/jelenia/jelenia_atrakcje.php Nie macie kasy na bieżące utrzymanie komunikacji a ty mi tu czary o budowie nowego przystanku. Ja się pytam za co? Halę sobie zbudujcie na zajezdni bo to co macie to totalny wstyd (ex tramwajowa hala z początku wieku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG embriao - troll, kłamca i ignorant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 12:27 embriao napisał: > Od zawsze, ikarus zuzywa 35-40 a volvo 60. Szczególnie jak stoi w korkach takic > h jak we Wrocławiu. A ty w ogóle wiesz, ile jeździ ikarusów w Jeleniej Górze? Podpowiem tępakowi: okrągłe ZERO! > > a "128" nie jeździ co 15 minut do nocy. > > Dlaczego mnie kłamiesz? > rel="nofollow">www.um.wroc.pl/rozklady/przystanki/128_38_2.html No i co? 21: 05 25 35 22: 05N 35 55Z 23: 11X To jest co 15 minut? Godziny wcześniejsze - owszem, jeżdżą co 15 minut. Z tym, że co drugi zjeżdża do zajezdni :D Lepiej idź stąd, tępaku. Ty, nawet jak coś linkujesz, to wymowa tego źródła jest zupełnie przeciwna od tego, co chcesz udowodnić, a ty tego nie widzisz :DDD Aha, nie pisze się: "mnie kłamiesz", tylko "mnie okłamujesz". Jaką ty szkołę kończyłeś? Pewnie wrocławską. > Rynek: > rel="nofollow">www.karkonosze.pl/jelenia/jelenia_atrakcje.php Synku, weź sobie lepiej do ręki plan miasta (na przykład taki jak ten), zamiast podpierać się portalami internetowymi z błędami oczywistymi dla każdego, kto choć raz był w Jeleniej. > Nie macie kasy na bieżące utrzymanie komunikacji a ty mi tu czary o budowie now > ego przystanku. Ja się pytam za co? Likwidowanie kursów wożących powietrze to jak najbardziej racjonalne postępowanie władz. Nie wiesz, ilu ludzi jeździło tymi kursami, więc się nie wypowiadaj. > Halę sobie zbudujcie na zajezdni bo to co macie to totalny wstyd (ex tramwajowa > hala z początku wieku). Akurat hala tramwajowa była pół kilometra dalej w stronę Cieplic. Obecna zajezdnia autobusowa powstała całkowicie od nowa, po ostatniej wojnie. Kolejne pudło, ignorancie do siódmej potęgi. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao JG kłamie i trolluje. 21.11.11, 13:30 Gość portalu: JG napisał(a): > embriao napisał: > > > Od zawsze, ikarus zuzywa 35-40 a volvo 60. Szczególnie jak stoi w korkach > takic > > h jak we Wrocławiu. > > A ty w ogóle wiesz, ile jeździ ikarusów w Jeleniej Górze? Podpowiem tępakowi: o > krągłe ZERO! Sobie chcesz podpowiadać? To następny objaw schizofrenii :))) A ponad 20 ponad dwudziestoletnich Jelczy M11 to co? Z czego jeden już ma 26 lat (rocznik 1985) - MZK powinno żółte blachy pozakładać im - oszczędziliby na podatku transportowym. ;)))) > > > a "128" nie jeździ co 15 minut do nocy. > > > > Dlaczego mnie kłamiesz? > > rel="nofollow">www.um.wroc.pl/rozklady/przystanki/128_38_2.html > > No i co? > > 21: 05 25 35 > 22: 05N 35 55Z > 23: 11X Noc się zaczyna wcześniej w zimie. > To jest co 15 minut? To są cięcia Smyka. > Godziny wcześniejsze - owszem, jeżdżą co 15 minut. Z tym, że co drugi zjeżdża d > o zajezdni :D Po trasie zabierając pasażerów. > Lepiej idź stąd, tępaku. Ty, nawet jak coś linkujesz, to wymowa tego źródła jes > t zupełnie przeciwna od tego, co chcesz udowodnić, a ty tego nie widzisz :DDD O wymowie ty się nie wypowiadaj bo poraz kolejny udawadniasz, że nie umiesz przyswoić informacji pisanej w odróżnieniu od normalnej większości społeczeństwa. > Aha, nie pisze się: "mnie kłamiesz", tylko "mnie okłamujesz". Jaką ty szkołę ko > ńczyłeś? Pewnie wrocławską. Na pewno lepszą niż twoją z pewnego zakładu z Bolesławca. > > Rynek: > > rel="nofollow">www.karkonosze.pl/jelenia/jelenia_atrakcje.php > > Synku, weź sobie lepiej do ręki plan miasta (na przykład taki jak ten), zamiast podpierać się portalami int > ernetowymi z błędami oczywistymi dla każdego, kto choć raz był w Jeleniej. Zapytam się każdego o Rynek w Jeleniej i trafię tam gdzie chcę bo wszyscy więdzą o czym mówię. No za wyjątkiem ciebie ale ty jesteś inny. > > Nie macie kasy na bieżące utrzymanie komunikacji a ty mi tu czary o budow > ie now > > ego przystanku. Ja się pytam za co? > > Likwidowanie kursów wożących powietrze to jak najbardziej racjonalne postępowan > ie władz. Nie wiesz, ilu ludzi jeździło tymi kursami, więc się nie wypowiadaj. Te kursy nie woziły powietrza. > > Halę sobie zbudujcie na zajezdni bo to co macie to totalny wstyd (ex tram > wajowa > > hala z początku wieku). > > Akurat hala tramwajowa była pół kilometra dalej w stronę Cieplic. Obecna zajezd > nia autobusowa powstała całkowicie od nowa, po ostatniej wojnie. Kolejne pudło, > ignorancie do siódmej potęgi. Jeżeli ty tak mówisz to na pewno jest to nieprawda. Co widac o braku funkcjonalności tego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG embriao-nie dość że troll to jeszcze tępy jak but IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 14:07 Uwielbiam dobijać takich jak ty w sieci. Nie dość, że klepiesz bzdury, to jeszcze idziesz w zaparte. Ale to dobrze, będzie więcej uciechy. Robię to nie tylko dla siebie, ale także dla forumowiczów, którzy będą mieli na przyszłość przestrogę, żeby nie zadawać się z tobą. Były ikarusy, teraz są Jelcze. Było o nocy, teraz jest noc, ale w zimie (bo ludzie wg embriao jeżdżą autobusami tylko w zimie...). Autobusy "128" jeszcze godzinę temu jeździły co 15 minut, ale po cięciach Smyka już nie. Szkoła, w której uczył się embriao i niczego się nie nauczył, ma być lepsza od "pewnego zakładu z Bolesławca" (nie wiem, skąd ten Bolesławiec przyszedł ci do głowy - jak tam byłem tylko 2 razy, i to przejazdem). No cóż, ambitna szkoła, ma się z kim porównywać... Zalinkowałem mu plan miasta - nie rozumie. Zalinkowanych artykułów (nawet przez siebie) - też nie. Ech, te wrocławskie szkoły... Kursy, które woziły powietrze, według embriao nie woziły powietrza, mimo że żadnego z nich nigdy na oczy nie widział. Wróżbita? A hala tramwajowa według embriao nie znajdowała się tam, gdzie się znajdowała - tylko dlatego, bo ja napisałem, że tam się znajdowała. Pisz dalej, cymbałku. Dawno nikt nie dostarczył tyle rozrywki na forum, co ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Skończysz wreszcie trollować, embriao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 00:13 embriao napisał: > No jak to skąd? Z Jeleniej Góry! :PPP Myślisz, że ktoś ci da? Żebyś je popsuł? :PPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Koniec karmienia 21.11.11, 13:39 Koniec karmienia: forum.gazeta.pl/forum/w,72,110503039.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Koniec karmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 14:20 Już wymiękasz? Cienki bolek jesteś. Czechofil też był cienki, ale mimo to ciebie bił na głowę. Pocieszę cię jednak, że na pewno wkrótce znowu się spotkamy. i to nie raz. Zresztą spytaj się czechofilka - on może wiele powiedzieć na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Koniec karmienia IP: *.hiload.org 21.11.11, 17:12 Ten cały "embriao" to taki drugi "czechofil". Taki sam tępak. Prawdę mówiąc, nie zdziwiłbym się, gdyby to była ta sama osoba - "czechofil" jest znany z tego, że lubi się podszywać pod wiele osób czy posługiwać różnymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Czasami go trochę podkarmiam... 21.11.11, 20:05 embriao napisał: > Koniec karmienia: rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,72,110503039.html Ktoś mądrze już w tym wątku zauważył, że to bydle sprowadzi dyskusję do swojego poziomu, czyli do dna. Ja bym jeszcze dodał, że jest to dno szamba, ponieważ nasz "interlokutor" to bakteria żyjąca w gó...e i gównem się żywiąca. Właśnie przekonałeś się Embriao, na czym polega "rozmowa" z tym trollem, tak jak przekonało się o tym już parę osób na forum. Wyprzedzając fakty mogę Ci zaręczyć, że kreatura ta będzie się od tej chwili cyklicznie pod Ciebie podszywać (oczywiście bez logowania), tworzyć fikcyjne wątki oraz dziesiątki klonów (tak jak w tym wątku), a do tego będzie starała się wszystkich wokół przekonać, że krytyka jej osoby może wychodzić tylko z Twojego komputera, choćby nie wiadomo jak różne IP było wpisane nad wątkiem. Specjalnością szczególną tego trolla jest rozmawianie w danym wątku z samym sobą, często nawet bez zmiany serwera, czyli tak jak w tym temacie między Piotrem, JG, Matyldą, JPG etc... Tych nicków może być w jednym wątku dziesiątki, nie chce mi się już tego liczyć i wymieniać... Swego czasu chciałem kolesiowi obić mordę, ponieważ obraził na forum moją matkę, dowiedziałem się nawet kto to jest i co na co dzień robi (nie było to specjalnie trudne), ale przypomniało mi się wtedy stare powiedzenie mojego dziadka: "Ruszysz gó..., a pójdziesz siedzieć jak za człowieka". Tak więc wyluzowałem, obserwuję sobie wyczyny tej gnidy na forum (rozpoznaję go już bezbłędnie, często po pierwszym wpisie pod dowolnym nickiem) i czasami, jak mnie najdzie ochota, odpowiadam mu pięknym za nadobne, tak jak o tym szynobusie. Jak słusznie zauważyłeś, menda ta nie podaje żadnych źródeł, tylko od razu przechodzi do obrażania oraz popisuje się pokrętnymi, pseudoerystycznymi wypowiedziami. Także nie oczekuj od niego meritum, ponieważ... sprowadzi Cię do swojego poziomu, czyli do dna... By the way - Śledzę na bieżąco Twój blog komunikacyjny (także na fejsie, czyli "Lubię to"). Piszesz w ciekawy sposób, może czasami ciut przesadzasz, ale generalnie Twoje spojrzenie na komunikację wrocławską jest mi bliskie... Odpowiedz Link Zgłoś