homik 14.12.11, 14:23 Za sam montaż ok.27 tys. od tablicy ... czy produkcja (tablica, mapa, ...) oraz serwis jest doliczana osobno? Z czego są te tablice? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onetjestlepszy Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla tu... 14.12.11, 14:24 Dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.11, 14:27 Szkoda, że na tych mapach jest masa błędów - szczególnie jeśli chodzi o przebieg tras autobusów i tramwai. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamina Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.11, 14:35 nie wiem skąd pomysł tego ohydnego niebieskiego koloru tablic ?! czy w PL nie można wprowadzić do przestrzeni publicznej barw stonowanych i spójnych ?! Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla 14.12.11, 14:42 Gość portalu: pamina napisał(a): > nie wiem skąd pomysł tego ohydnego niebieskiego koloru tablic ?! czy w PL nie m > ożna wprowadzić do przestrzeni publicznej barw stonowanych i spójnych ?! Przecież jest spójny z całą resztą Systemu Informacji Miejskiej. A skąd kolor? Skopiowany z analogicznego systemu w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Kto odpowiada za to łajno? Tablice z błędami! 14.12.11, 14:49 Jak patrze na takie tablice, to już się zwyczajnie śmieje! Taki byk (JEDEN I TO POWAŻNY, ZASADNICZY) i to na każdej tablicy!!!! DEBILE, KTO TO ZATWIERDZIŁ DO WYDRUKU? Ja, mając choć odrobinę honoru, bym się podał do dymisji!!! Czy wy wiecie w ogóle co to jest honor?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: 156.17.164.* 14.12.11, 14:47 dokładnie, a błędy są tez w skali - skala dla mapy całego Wrocławia jest taka sama jak dla mapy z drugiej strony tablicy, która przedstawia mniejszy fragment miasta Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Tablice do wymiany!!!! 14.12.11, 14:51 Haha! DOKŁADNIE! Całkowity brak profesjonalizmu! Brak słów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Re: Tablice do wymiany!!!! 14.12.11, 14:59 Małe, często głupie dziecko (ma do tego prawo aby być JESZCZE głupie) wie doskonale, że najważniejszą rzeczą w mapie jest min. skala/podziałka! A oni- właściwie kto?- coś wydrukowali, sami nie wiedzą co! Mapa dla turystów! Buhahahahahaha! :D Odpowiedz Link Zgłoś
wqb ale wałek 14.12.11, 15:01 to "tylko" 26 tysięcy PLN za jedną tablicę. czy one są interaktywne, pokazują pogodę i gadają w 12 językach? nie, to tylko wmurowana rama z papierową mapą. nawet nie pytam kto i jak przeprowadzał przetarg, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u nas! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 15:13 Krzywa Dynamizmu znów ostro idzie w górę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 15:19 Patrzyłem na to wczoraj. Każda tablica to spory kawał planu miasta, zawalonego szczegółami, i nawet nie ma zaznaczonego punktu "Tu jesteś". Miejscowi i bez tego się orientują, gdzie są, ale co z przyjezdnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies urzędnika Re: 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 16:16 Też widziałem tablicę, strzałki "TU jesteś" trzeba bardzo długo szukać nawet gdy zna sie topografie miasta. jest mała i niebieska może to wynika z oszczędności? jakby tablica kosztowała 50 tysięcy to strzałka byłaby duża i , czerwona?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntoniuS Re: 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 18:32 A wystarczyło wzorem zachodnich tablic zamiast napisu "tu jestes" ktory trzeba szukać zrobić dziurkę wielkości 5groszówki, która bardzo szybko rzuca się w oczy (a praktycznie od razu gdy tablica jest podświetlona) Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodnic Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla tu... 14.12.11, 15:50 Może mi ktoś wytłumaczyć, po co wokół ronda Regana, ustawiono aż 4 takie tablice? Żeby było ciekawiej, to 2. tablice stoją przy wejściu do Galerii Grunwaldzkiej, w odległości niecalych 100 metrów od siebie. I na każdej jest zaznaczone "tu jesteś" Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Wandalizm 14.12.11, 17:09 Ile z tych tablic dotrwa do wakacji ? www.gazetawroclawska.pl/artykul/480278,wroclaw-wandale-juz-niszcza-tablice-informacyjne,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka komuszka Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.11, 17:18 Opracowanie tych tablic kosztowało 500 M€, oraz 4 ofiary śmiertelne, więc stąd cena :) Odpowiedz Link Zgłoś
br47 no i niestety 14.12.11, 18:55 No i niestety powtarza sie stary błąd. Poprzednia wersja takich planów została rozstawiona przed kilku laty bez podstawowego punktu orientacyjnego "tutaj jesteś/you are here". Po czyjejś interwencji były one doklejane. Ale przynajmniej były czerwone czy żółte. Teraz są za male, czarne i ledwie dostrzegalne. Redaktor techniczny tego przedsiewzięcia moze sie zgłosic do mnie, to mu podpowiem darmo ze dwa pomysły na poprawienie tego knota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora Re: no i niestety IP: *.internetia.net.pl 14.12.11, 21:52 br47 napisał: > No i niestety powtarza sie stary błąd. Poprzednia wersja takich planów została > rozstawiona przed kilku laty bez podstawowego punktu orientacyjnego "tutaj jest > eś/you are here". Po czyjejś interwencji były one doklejane. Ale przynajmniej b > yły czerwone czy żółte. > Teraz są za male, czarne i ledwie dostrzegalne. Redaktor techniczny tego przeds > iewzięcia moze sie zgłosic do mnie, to mu podpowiem darmo ze dwa pomysły na pop > rawienie tego knota. pierwowzór?: skyscraper.fortunecity.com/ampersand/944/comix/473.jpg Odpowiedz Link Zgłoś