Dodaj do ulubionych

Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla tu...

14.12.11, 14:23
Za sam montaż ok.27 tys. od tablicy ... czy produkcja (tablica, mapa, ...) oraz serwis jest doliczana osobno?

Z czego są te tablice?
Obserwuj wątek
    • onetjestlepszy Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla tu... 14.12.11, 14:24
      Dobry pomysł.
    • Gość: as Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.11, 14:27
      Szkoda, że na tych mapach jest masa błędów - szczególnie jeśli chodzi o przebieg tras autobusów i tramwai.
      • Gość: pamina Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.11, 14:35
        nie wiem skąd pomysł tego ohydnego niebieskiego koloru tablic ?! czy w PL nie można wprowadzić do przestrzeni publicznej barw stonowanych i spójnych ?!
        • svarte_sjel Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla 14.12.11, 14:42
          Gość portalu: pamina napisał(a):
          > nie wiem skąd pomysł tego ohydnego niebieskiego koloru tablic ?! czy w PL nie m
          > ożna wprowadzić do przestrzeni publicznej barw stonowanych i spójnych ?!

Przecież jest spójny z całą resztą Systemu Informacji Miejskiej.
          A skąd kolor? Skopiowany z analogicznego systemu w Wawie.
          • katonzwybiorczej Kto odpowiada za to łajno? Tablice z błędami! 14.12.11, 14:49

Jak patrze na takie tablice, to już się zwyczajnie śmieje!
            Taki byk (JEDEN I TO POWAŻNY, ZASADNICZY) i to na każdej tablicy!!!!
            DEBILE, KTO TO ZATWIERDZIŁ DO WYDRUKU?
            Ja, mając choć odrobinę honoru, bym się podał do dymisji!!!
            Czy wy wiecie w ogóle co to jest honor?!!!
      • Gość: justyna Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: 156.17.164.* 14.12.11, 14:47
        dokładnie, a błędy są tez w skali - skala dla mapy całego Wrocławia jest taka sama jak dla mapy z drugiej strony tablicy, która przedstawia mniejszy fragment miasta
        • katonzwybiorczej Tablice do wymiany!!!! 14.12.11, 14:51
          Haha!
          DOKŁADNIE!
          Całkowity brak profesjonalizmu!
          Brak słów!!!!
          • katonzwybiorczej Re: Tablice do wymiany!!!! 14.12.11, 14:59
            Małe, często głupie dziecko (ma do tego prawo aby być JESZCZE głupie) wie doskonale, że najważniejszą rzeczą w mapie jest min. skala/podziałka!
            A oni- właściwie kto?- coś wydrukowali, sami nie wiedzą co!
            Mapa dla turystów!
            Buhahahahahaha! :D
    • wqb ale wałek 14.12.11, 15:01
      to "tylko" 26 tysięcy PLN za jedną tablicę.

czy one są interaktywne, pokazują pogodę i gadają w 12 językach?
      nie, to tylko wmurowana rama z papierową mapą.

nawet nie pytam kto i jak przeprowadzał przetarg,

• Gość: podatnik 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u nas! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 15:13
      Krzywa Dynamizmu znów ostro idzie w górę!
      • Gość: podatnik Re: 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 15:19
        Patrzyłem na to wczoraj. Każda tablica to spory kawał planu miasta, zawalonego szczegółami, i nawet nie ma zaznaczonego punktu "Tu jesteś".
        Miejscowi i bez tego się orientują, gdzie są, ale co z przyjezdnymi?
        • Gość: pies urzędnika Re: 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 16:16
          Też widziałem tablicę, strzałki "TU jesteś" trzeba bardzo długo szukać nawet gdy zna sie topografie miasta. jest mała i niebieska

może to wynika z oszczędności? jakby tablica kosztowała 50 tysięcy to strzałka byłaby duża i , czerwona?.

• Gość: AntoniuS Re: 27 tys. PLN za sztukę!!! Takie rzeczy tylko u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 18:32
            A wystarczyło wzorem zachodnich tablic zamiast napisu "tu jestes" ktory trzeba szukać zrobić dziurkę wielkości 5groszówki, która bardzo szybko rzuca się w oczy (a praktycznie od razu gdy tablica jest podświetlona)
    • ogrodnic Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla tu... 14.12.11, 15:50
      Może mi ktoś wytłumaczyć, po co wokół ronda Regana, ustawiono aż 4 takie tablice? Żeby było ciekawiej, to 2. tablice stoją przy wejściu do Galerii Grunwaldzkiej, w odległości niecalych 100 metrów od siebie. I na każdej jest zaznaczone "tu jesteś"
    • labeo Wandalizm 14.12.11, 17:09
      Ile z tych tablic dotrwa do wakacji ?
      www.gazetawroclawska.pl/artykul/480278,wroclaw-wandale-juz-niszcza-tablice-informacyjne,id,t.html
    • Gość: muszka komuszka Re: Zakończył się montaż 120 tablic z mapami dla IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.11, 17:18
      Opracowanie tych tablic kosztowało 500 M€, oraz 4 ofiary śmiertelne, więc stąd cena :)
    • Gość: As Złodzieje, złodzieje! IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 18:37
      j.w.
    • br47 no i niestety 14.12.11, 18:55
      No i niestety powtarza sie stary błąd. Poprzednia wersja takich planów została rozstawiona przed kilku laty bez podstawowego punktu orientacyjnego "tutaj jesteś/you are here". Po czyjejś interwencji były one doklejane. Ale przynajmniej były czerwone czy żółte.
      Teraz są za male, czarne i ledwie dostrzegalne. Redaktor techniczny tego przedsiewzięcia moze sie zgłosic do mnie, to mu podpowiem darmo ze dwa pomysły na poprawienie tego knota.
      • Gość: furora Re: no i niestety IP: *.internetia.net.pl 14.12.11, 21:52

br47 napisał:

> No i niestety powtarza sie stary błąd. Poprzednia wersja takich planów została
        > rozstawiona przed kilku laty bez podstawowego punktu orientacyjnego "tutaj jest
        > eś/you are here". Po czyjejś interwencji były one doklejane. Ale przynajmniej b
        > yły czerwone czy żółte.
        > Teraz są za male, czarne i ledwie dostrzegalne. Redaktor techniczny tego przeds
        > iewzięcia moze sie zgłosic do mnie, to mu podpowiem darmo ze dwa pomysły na pop
        > rawienie tego knota.

pierwowzór?:
        skyscraper.fortunecity.com/ampersand/944/comix/473.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka