Dodaj do ulubionych

odwołajmy dutkiewicza!

19.12.11, 22:27
e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/jak-odwolac-wojta-i-prezydenta-miasta.html
- Pięciu mieszkańców może wystąpić z inicjatywą przeprowadzenia lokalnego referendum
- ogłoszenie w lokalnej prasie, które inicjatorzy finansują z własnej kieszeni
- W ciągu 60 dni od powiadomienia prezydenta miasta trzeba zebrać podpisy dziesięciu procent osób uprawnionych do głosowania w gminie
- Referendum jest ważne, jeżeli do urn poszło co najmniej 3/5 głosujących spośród tych, którzy uczestniczyli w wyborach, w których wybierano odwoływanego prezydenta miasta
Obserwuj wątek
    • kklement Re: odwołajmy dutkiewicza! 19.12.11, 22:41
      Jak trzeba dorzucę się z kasą i poświęcę czas.
      • Gość: ważniak Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.e-wro.net.pl 19.12.11, 22:53
        Kim wy w ogóle jesteście?
        Kto was przysłał do naszego miasta?!!!
        DLACZEGO OBRAŻACIE NASZEGO KOCHANEGO PANA PREZYDENTA DUTKIEWICZA?
        • wojtas71 Re: odwołajmy dutkiewicza! 23.12.11, 09:55
          pisz za siebie, jak kochasz partacza to sobie kochaj. ja go nienawidzę
        • Gość: ggdg Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.12, 21:43
          a Ty co ? wryło
      • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 17:18
        kklement napisał:

> Jak trzeba dorzucę się z kasą i poświęcę czas.
        >

dzięki za poparcie
        jesteś jedyny jak widać, a popularność wątku jest znikoma

można wnioskować, że o ile 5 osób z inicjatywą by się jeszcze znalazło, tak 49884 podpisów, a tym bardziej 117918 głosujących za odwołaniem - nie.

to nie ma sensu.
        • cyfer Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 17:30
          Nie dowiesz się, dopóki nie spróbujesz. Koszty niewielkie - szansa na zmiany olbrzymia. Myślę, że warto przynajmniej próbować. Osobiście mogę zdeklarować pomoc w "wykazaniu inicjatywy". Czyli razem trzy... :)
          • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 17:45
            cyfer napisała:

> Nie dowiesz się, dopóki nie spróbujesz. Koszty niewielkie - szansa na zmiany ol
            > brzymia. Myślę, że warto przynajmniej próbować. Osobiście mogę zdeklarować pomo
            > c w "wykazaniu inicjatywy". Czyli razem trzy... :)

więc mamy już trzy głosy.

ludzie, obudźcie się!
            • pawel_zet Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 22:41
              Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem dynamizmu i mogę nawet zrzucić się na ogłoszenie, ale to byłaby tylko demonstracja. Wyniki wyborów i sondaży są nieubłagane: lemingi kochają Dutkiewicza. Tego gościa nie da się odwołać.
              • cyfer Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 23:45
                pawel_zet napisał:

> Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem dynamizmu i mogę nawet zrzucić się na ogłosz
                > enie, ale to byłaby tylko demonstracja. Wyniki wyborów i sondaży są nieubłagane
                > : lemingi kochają Dutkiewicza. Tego gościa nie da się odwołać.

Jak to szło...? "73,85% statystyk zostało wyssanych z palca." :)
                Nie ma takiego badania, którego nie da się podważyć i takiego, którego nie da się zrobić na konkretne zamówienie. Jeśli tylko pozostali "wywrotowcy" poważnie potraktują temat, to w najgorszym wypadku podpalimy stołek pod Słonkiem Sudetów. :)
              • Gość: z Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.11, 15:12
                pawel_zet napisał:

> Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem dynamizmu i mogę nawet zrzucić się na ogłosz
                > enie, ale to byłaby tylko demonstracja. Wyniki wyborów i sondaży są nieubłagane
                > : lemingi kochają Dutkiewicza. Tego gościa nie da się odwołać.

samorzad.infor.pl/temat_dnia/artykuly/534162,zniewazenie_i_znieslawienie_samorzadowca_w_sieci.html,2
          • wojtas71 Re: odwołajmy dutkiewicza! 23.12.11, 09:59
            moim zdaniem dużo można osiągnąć nawet samym próbowaniem i nawet jak się nie uda przeprowadzić lub wygrać referendum - media podchwycą temat że jest inicjatywa i się okaże że sporo osób w tym mieście ma dość szastania pieniędzmi na bzdury przez ekipę Dutkiewicza.

Może konferencja prasowa na początek obwieszczająca zgłoszenie do Referendum? Nawet jak się nie uda zebrać podpisów to już jakiś szum będzie ;-)
        • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 17:41
          umciaciarumcia napisał:

>
          > a tym bardziej 117918 głosujących za odwołaniem - nie.
          >

mały błąd się wkradł:
          117918 głosujących, a 58960 głosujących za odwołaniem

trochę lepiej to wygląda teraz
          • zoilzwrocka Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 18:05
            Licz na mnie.
            PARTACZOWI JUŻ DZIĘKUJEMY!! DOŚĆ DYNAMICYZMU-CZAS NA NORMALNOŚĆ!
        • Gość: Zenon Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.11, 18:08
          umciaciarumcia napisał:

>dzięki za poparcie
          >jesteś jedyny jak widać, a popularność wątku jest znikoma

umciaciarumcia - jaki masz seksowny nick. Ja podobnie jak i Ty i Twoi koledzy też jestem gejem. Młodym, ale przystojnym. To kiedy się spotkamy? Świetna okazja z tą całą akcją z prezydentem. Będzie okazja do spotkań i do wspólnego zapoznania się.

Podobnio jest tu też kolega z Monachium - Map4 - podobno lekko podstarzały, ale nadal atrakcyjny gej. Miło będzie go poznać.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku no i oczywiście wielu seksualnych przeżyć.
    • map4 Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 18:04
      Podrzućcie numer konta, to prześlę wam przelew.
      • mitchharris Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 18:24
        żeby się powiodło trzeba opracowac algorytm zbioru podpisów, wyjście na ulice jak dawca ulotek to strata czasu.W końcu dopiero rok temu 70% go wybrało i nie sądze że przez ten rok zadżumienie dżumizmem Pawła Dżumy im zeszło z oczu

Pierwszy etap - ok, wygląda łatwo, 5 podpisów, ogłoszenie i co dalej..... czy ha dobrze przeczytałem: chęć odwołania prezydenta zgłasza się do prezydenta? Przecież będzie mataczył, zacierał ślady przestępstw i wzmoży zadżymianie lemingów
        • Gość: fghfyhu ja chetnie podam IP: 149.156.14.* 21.12.11, 02:39
          i nareszcie bedzie mozna opublikowac na forum dane personalne i adres zamieszkania mapa4 ;-)
          • map4 Re: ja chetnie podam 21.12.11, 10:51
            Gość portalu: fghfyhu napisał(a):

> i nareszcie bedzie mozna opublikowac na forum dane personalne i adres zamieszka
            > nia mapa4 ;-)

A jest jakiś konkretny ky temu powód ?
            • Gość: ytyjht Re: ja chetnie podam IP: 149.156.14.* 21.12.11, 15:06
              jasne, w chinach juz wdrazaja pomysl, zeby nie mozna bylo uzywac internetu anonimowo, chyba się domyslasz, czemu
        • Gość: jola frekfencja IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.11, 19:13
          była na poziomie 30% więc te 70% to nie tak dużo, wiadomo statystyka kłamie i trzeba umieć ją czytać. Tylko problem będzie wtedy, gdy na referendum przyjdą jego ludzie i zagłosują na tak, a Ci co chcieli odwołania - nie stawią się.
          mój głos na NIE dla dupkiewicza też macie.
          • Gość: karol Re: frekfencja IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.12, 13:26
            Czy już zaczeliscie dzialac? Ja tez sie chetnie dozuce by odwolac Dudkiewicza. Podajcie konto.
    • Gość: kierowca Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 18:24
      uwazam Rafala Dutkiewicza za bardzo zlego prezydenta miasta, 90% rzeczy robi na opak, ale przy obecnym poparciu, indokrtynacji medialnej oraz wymogach formalnych przy odwolaniu, odwolanie jest niestety niemozliwe lub skrajnie nieprawdopodobne...
      • Gość: zenek ZSRR też był wieczny i nie do obalenia. IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.11, 18:33
        A jednak...
        Trzeba będzie, wyjdę i będę zbierał podpisy za odwołaniem.
        Uważam, że jest możliwe wykopanie Wielkiego Partacza tam, gdzie jego miejsce.
        I nie przyjmuje argumentów tu czasem głoszonych, że lepszy zakochany w "Swojej Osobie" Partacz od Piechoty...
        Coś mi sie widzi, że na naszych oczach zaczyna się dziać ... koniec Dutkiewicza...
        • Gość: z Re: ZSRR też był wieczny i nie do obalenia. IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.11, 15:13
          Gość portalu: zenek napisał(a):

> A jednak...
          > Trzeba będzie, wyjdę i będę zbierał podpisy za odwołaniem.
          > Uważam, że jest możliwe wykopanie Wielkiego Partacza tam, gdzie jego miejsce.
          > I nie przyjmuje argumentów tu czasem głoszonych, że lepszy zakochany w "Swojej
          > Osobie" Partacz od Piechoty...
          > Coś mi sie widzi, że na naszych oczach zaczyna się dziać ... koniec Dutkiewicza
          > ...

samorzad.infor.pl/temat_dnia/artykuly/534162,zniewazenie_i_znieslawienie_samorzadowca_w_sieci.html,2
      • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 19:18
        idzie coraz lepiej, może jednak coś z tego wyjdzie.

kklement
        cyfer
        zoilzwrocka
        map4 - masz meldunek lub możliwość czasowego zameldowania we Wrocławiu?
        mitchharris - wyjście na ulice też. niestety - o ile mi wiadomo - potrzebujemy odręcznych podpisów. co do wzmożonego zaczumiania lemingów, pamiętajmy, że pieniędzy w kasie miejskiej jest coraz mniej i w najbliższym czasie nie będzie już koncertów kobiety z brodą czy innych igrzysk, które lemingom dobry wujek dutkiewicz funduje
        Gość: kierowca - na początek załóż konto na forum, wątek już mamy, ale wygodnie byłoby mieć stałe loginy w celu zwracania się do konkretnych forumowiczów
        Gość: zenek - jak wyżej.

czego potrzebujemy?
        1) opanowania internetu - portale społecznościowe to podstawa w dzisiejszych czasach
        2) billboardów - przykładowy cennik www.ams.com.pl/cennik.html
        3) oplakatowania i ografitti'owania WSZYSTKICH płotów zasłaniających WWD, czyli Wielkie Wrocławskie Dziury, m.in.: Skargi, Poczta Główna, Galeria przy Mauzoleum, Nowy Targ, Dworzec PKP, św. Mikołaja, Pomorska
        4) znajomych w gazetach i lokalnych portalach tudzież lokalnej telewizji - żeby chociaż krótko napomknęli, że taka akcja się odbywa w tym mieście
        5) konta - proponowałbym się w gronie zwolenników odwołania dutkiewicza spotkać i takowy rachunek (darmowy) na kilku współwłaścicieli otworzyć w którymś z banków oferujących bankowość internetową

ulotki są zbędne, chyba, że rozdawane kierowcom stojącym w korkach na nowoprzebudowanej, zwężonej ulicy

musimy się zebrać, napisać chwytliwy tekst opisujący przyczynę, dla której chcemy dutkiewicza odsunąć od koryta, ustalić kto się czym może zająć, kto kogo zna, kto może nam pomóc.
        trzeba trafić z terminem rozpoczęcia całej akcji, może przy okazji nagłośnienia przez media kolejnego przekrętu dynamicznych, może przy okazji nałożenia nowej daniny, wypadku tramwaju albo podwyżek cen np. biletów mpk.

Cykliści, tak liczni na forum GW, jaki Wy obecnie macie stosunek do dutkiewicza? bo pamiętam, że jeszcze jakieś 1,5 roku temu była kosa.

z propagandowego punktu widzenia najpiękniejszą rzeczą na świecie byłoby przekonanie do odwołania dutkiewicza kibiców Śląska. wyobraziłem sobie tą gigantyczną sektorówkę z przekreślonym dutkiewiczem, rozwiniętą w czasie meczu na sternikowym Mauzoleum :)
        • cyfer Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 19:26
          Powoli, spokojnie, metodycznie, bez kąpieli w gorącej wodzie. Tylko zimna kalkulacja i dogłębnie przemyślane działania dają szansę powodzenia. W tym celu trzeba się spotkać poza siecią. Myślę, że nalezy to zrobić zaraz po sylwestrze. Teraz, przed samymi świętami nikt nie bedzie zwracał uwagi na "rewolucjonistów". A ten czas można doskonale wykorzystać na przygotowania do uderzenia.
          • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 19:29
            cyfer napisała:

> Powoli, spokojnie, metodycznie, bez kąpieli w gorącej wodzie. Tylko zimna kalku
            > lacja i dogłębnie przemyślane działania dają szansę powodzenia. W tym celu trze
            > ba się spotkać poza siecią. Myślę, że nalezy to zrobić zaraz po sylwestrze. Ter
            > az, przed samymi świętami nikt nie bedzie zwracał uwagi na "rewolucjonistów". A
            > ten czas można doskonale wykorzystać na przygotowania do uderzenia.

dokładnie tak, jak piszesz
            • Gość: ghuiu Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: 149.156.14.* 21.12.11, 03:21
              który z nas to tajniak?
              • map4 Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 10:35
                Gość portalu: ghuiu napisał(a):

> który z nas to tajniak?

Ja. Jestem tajnym współpracownikiem komórki kontrwywiadu wrocławskiej straży miejskiej.
                Te pieniądze, które Wam zaoferowałem pochodzą z funduszu akcji specjalnych, którym na giełdzie obraca następca Pawła Panczyja w ARAW, legalizując kasę do czarnych operacji magistratu.

Schemat jest prosty: kasa przepływa przez wiele spółek magistratu i poza kontrolą straży miejskiej, rozkazy każdy z agentów otrzymuje poprzez system martwych skrytek, żaden agent nie zna drugiego agenta a poza oficerem prowadzącym nikt nie zna prawdziwej tożsamości agentów. Ich dane znajdują się w zapieczętowanych kopertach, które regularnie odbieram i za pokwitowaniem deponuję w skrytce w małym, słynącym z dyskrecji banku znajdującego się w bocznej od Bahnhofstrasse uliczce w Zurychu.

Dostęp do skrytki posiadają w sumie cztery osoby, bo bank wydał cztery upoważnienia.
                Jedno mam ja, drugie ma szef sekcji nielegałów, dwa pozostałe zakopane zostały w banku ziemskim gdzieś na obszarze Wrocławia. Lokalizację tych skrytek znają w magistracie w sumie trzy osoby, ja do nich nie należę.

Dość już tego Ludluma na dzisiaj. Zacznij się lepiej zastanawiać nad hasłami i billboardami, których zadaniem jest wywlec na światło dzienne ciemną stronę mocy.
                • Gość: tgrtgy Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: 149.156.14.* 21.12.11, 15:07
                  slyszalem ze mozna miec nieprzyjemnosci, kiedy sie spiskuje przeciw jedynie slusznej wladzy, ale nie wiem czy to prawda
        • piotr_ze_wsi Re: odwołajmy dutkiewicza! 20.12.11, 21:07
          Ze wsi żem przyjechoł, ale meldunek mom we Wrocławiu i przeciw onymu Dutkiewiczowi byde głosowoł!
        • garym Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 02:34
          umciaciarumcia napisał:

> czego potrzebujemy?

potrzebujemy po pierwsze następcy, bo nawet jakby jakimś cudem udałoby się Dutkiewicza odwołać, to i tak on znowu wystartuje i najprawdopodobniej zostanie wybrany. no bo kto inny?
          Ponadto prezydent mający przeciwko sobie Radę Miejską (większość z popiera Dutkiewicza) to najgorszy układ jaki może być dla nowego prezydenta, a także miasta. Jeżeli chcemy naprawdę coś zmienić, to należy po pierwsze:
          1. Wykreować sobie lidera, który będzie mógł stanąć w szranki z Dutkiewiczem
          2. Stworzyć sobie zaplecze polityczne, np. przez start w wyborach do Rad Osiedlowych
          3. Wyszukać jakieś znane i/lub medialne osoby które zapewnią poparcie tłumó
          4. Niestety poparcie jakiegoś większego ruchu politycznego lub partii, bo lokalnym komitetom ciężko się przebić

Do wyborów samorządowych jest 3 lata, Osiedlowych chyba 2. Czasu jest wystarczająco żeby się przygotować, jeśli taka wola jest.
          • sverir Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 08:36
            > . Jeżeli chcemy naprawdę coś zmienić, to należy po pierwsze:

Znamienne, że na pierwszym miejscu nie wymieniłeś programu lub pomysłu na zmiany. Lider, zaplecze, PR (a myślałem, że PR jest sprzeczny z antydynamizmem) - czyli wszystko, żeby dorwać się do koryta, ale niczego nie zmieni.

A mnie, jako mieszkańca, bardzo interesuje co i w jaki sposób chcielibyście zmienić? Macie trzy lata na ustalenie jak naprawić finanse miasta i to w sposób najmniej drastyczny dla mieszkańców.
            • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 17:31
              > A mnie, jako mieszkańca, bardzo interesuje co i w jaki sposób chcielibyście zmi
              > enić? Macie trzy lata na ustalenie jak naprawić finanse miasta i to w sposób na
              > jmniej drastyczny dla mieszkańców.

to jest gruba kwestia. jak sam piszesz, są na to 3 lata.

wiadomo, że trzeba przede wszystkim przykręcić kurek z pieniędzmi podmiotom niepotrzebnym, a pochłaniającym ich nadmiar. mam na myśli np. spółeczkę WOJTAS & MODELKI

dodatkowo jak to mówią "grosz do grosza, a będzie kokosza". możesz się śmiać, ale policz sobie ile kosztuje np. wykonanie projektu metra, parkingu pod fosą, tramwaju plus w pierwotnej wersji - które to nigdy nie zostały lub nie zostaną zrealizowane; planowane całoroczne podświetlenie papieru toaletowego okrywającego Mauzoleum Sternika; kilkumiesięczne iluminacje świąteczne w centrum, itd., itp.
              są rzeczy ważne i ważniejsze. dla mnie absolutnym priorytetem jest, żeby miasto przede wszystkim było przyjazne mieszkańcom a nie, jak głosi PIERWSZA DOKTRYNA DYNAMIZMU - turystom i byznesmenom. i od tego trzeba zacząć.
              • sverir Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 18:59
                > to jest gruba kwestia. jak sam piszesz, są na to 3 lata.

Są. Ale tak wyrokuję, że jeżeli nie zaczniecie działać już teraz, to za 3 lata polegniecie z kretesem. Bo będziecie (lub wasz kandydat) kompletnie nieznani wyborcom, nawet przy pozytywnym szale medialnym wokół pomysłów.

> dodatkowo jak to mówią "grosz do grosza, a będzie kokosza". możesz się śmiać, ale policz
                > sobie ile kosztuje np. wykonanie projektu metra (...)

Z przykładów, które wymieniłeś, wszystko jest albo w fazie pomysłu, albo już zapomniane. Może poza iluminacją świąteczną. Rezygnacja z planów finansów miasta nie uzdrowi. A przecież - obejmując władzę - przejmiecie określony stan rzeczy. Roczne kredyty do spłacenia to kwota przekraczająca 150 milionów złotych. Na podanych przykładach aż takich oszczędności nie znajdziesz. Ale - generalnie - i tak życzę powodzenia.
          • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 17:15
            garym napisał:
            >
            > potrzebujemy po pierwsze następcy, bo nawet jakby jakimś cudem udałoby się Dutk
            > iewicza odwołać, to i tak on znowu wystartuje i najprawdopodobniej zostanie wyb
            > rany. no bo kto inny?

Zgodnie z ordynacją wyborczą po odwołaniu prezydenta miasta, Prezes Rady Ministrów został zobowiązany do powołania w mieście komisarza, pełniącego obowiązki prezydenta miasta do czasu wyboru nowego prezydenta (cyt. za wiki LINK).

Po pierwsze i przede wszystkim to my musimy odwołać (specjalnie dla @wrednywroclawianin wielką literą) Dutkiewicza.

> Ponadto prezydent mający przeciwko sobie Radę Miejską (większość z popiera Dutk
            > iewicza) to najgorszy układ jaki może być dla nowego prezydenta, a także miasta

dutkiewiczową Radę Miejską też możemy odwołać w drodze referendum.

> . Jeżeli chcemy naprawdę coś zmienić, to należy po pierwsze:
            > 1. Wykreować sobie lidera, który będzie mógł stanąć w szranki z Dutkiewiczem
            > 2. Stworzyć sobie zaplecze polityczne, np. przez start w wyborach do Rad Osiedl
            > owych
            > 3. Wyszukać jakieś znane i/lub medialne osoby które zapewnią poparcie tłumó
            > 4. Niestety poparcie jakiegoś większego ruchu politycznego lub partii, bo lokal
            > nym komitetom ciężko się przebić
            >
            > Do wyborów samorządowych jest 3 lata, Osiedlowych chyba 2. Czasu jest wystarcza
            > jąco żeby się przygotować, jeśli taka wola jest.

Dutkiewicz jest jak mała, strzelająca fochy dziewczynka. jeżdżący swoją pancerną skodą, otoczony w swoim gabinecie przez przydupasów nie znosi krytyki. pamiętacie "nikt mi się nie będzie wtrącał..." albo ucieczkę ze zlotu cyklistów? nie wierzę, że po odwołaniu będzie znowu kandydował.

po olbrzymim sukcesie, jakim będzie odwołanie Sternika nastąpi pospolite ruszenie polityków wszelkich partii na koryto. ale my będziemy mieli poparcie co najmniej 58960 mieszkańców. to więcej, niż w ostatnich wyborach mieli socjaliści: po, pis, sld i reszta. lider naturalnie się wykreuje, zaplecze również.

Kropiwnickiego w 2006 w drugiej turze poparło 104979 Łodzian, a w referendum za jego odwołaniem było 127874 głosów.
        • map4 Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 09:20
          umciaciarumcia napisał:

> map4 - masz meldunek lub możliwość czasowego zameldowania we Wrocławiu?

Meldunek mam, ale nie mogę obiecać, że pojawię się we Wrocławiu akurat wtedy, kiedy będzie to potrzebne.
          • 1410_tenrok nie możesz obiecać............... 21.12.11, 19:55
            oj mapciu, mapciu.................. Jak zwykle, wielka gęba i mało sensu!!!
            • map4 Re: nie możesz obiecać............... 22.12.11, 19:15
              1410_tenrok napisał:

> oj mapciu, mapciu.................. Jak zwykle, wielka gęba i mało sensu!!!

Powód jest bardziej prozaiczny: najpierw muszę zarobić te pieniądze, które chcę w referendum zainwestować. A że zarabiam je poza Polską ...
        • 1410_tenrok umcia! Czy ty chcesz być taka słynna jak ten szewc 21.12.11, 19:54
          co podpalił jeden z cudów świata?
          Skoro chcesz oblić dutkiewicza - OK! Obalaj. Tyle, że ja mam takie oto małe pytanie: kto zamiast niego?
          1. Ci kretyni z centrum Lasalla?
          2. miejscowy szef sld?
          3. Piechota?
          4. cymbał parlamentoeuropejski ricardo nero?
          5. kolejny cymbał jaś samo dobrosz wędrowniczek?
          6. Jacek naftalina świat?

no kto????

Program to mało; chęci to jeszcze mniej! Kto zamiast???? Chyba, że chcesz walnąć dla zasady.............. Lecz takie postępowanie jest wybitnie bez sensu!!!!

• umciaciarumcia nie tenrok, nie chcę być taki słynny jak ten szewc 21.12.11, 20:45
            1410_tenrok napisał:

> co podpalił jeden z cudów świata?

chcę, żeby wreszcie mieszkało się w tym mieście normalnie, żeby wszystkie pieniądze nie były marnotrawione na pomniki głupoty, chcę końca przekrętów na grubą kasę, chcę, żeby Wrocławianin po uprzednim bezproblemowym zakupieniu biletu, mógł bez obaw o własne życie, zdrowie i czystość odzieży mógł przejechać się zbiorkomem, chcę żeby w celu spłacenia kredytów nie nakładano nowych absurdalnych haraczy, żeby władza słuchała ludu, który ją karmi, itd., itp., i wreszcie, żeby tacy jak TY otworzyli oczy i poszli z nami.

> Skoro chcesz oblić dutkiewicza - OK! Obalaj. Tyle, że ja mam takie oto małe pyt
            > anie: kto zamiast niego?
            > 1. Ci kretyni z centrum Lasalla?
            > 2. miejscowy szef sld?
            > 3. Piechota?
            > 4. cymbał parlamentoeuropejski ricardo nero?
            > 5. kolejny cymbał jaś samo dobrosz wędrowniczek?
            > 6. Jacek naftalina świat?
            >
            > no kto????

żaden z tych obłudnych, złodziejskich socjalistów.

>
            > Program to mało; chęci to jeszcze mniej! Kto zamiast???? Chyba, że chcesz walną
            > ć dla zasady.............. Lecz takie postępowanie jest wybitnie bez sensu!!!!
            >
            >

poniekąd tez trochę i dla zasady chcę. i sens w tym jest jak najbardziej: niech zobaczą ci na górze, że nie z nami takie numery.
            • 1410_tenrok skoro chcesz zwalic imć Rafała, to musisz 21.12.11, 21:53
              go kimś zastąpić! Inaczej nie idzie.
              Nie ma czegoś takiego, aby wywalić jedną ekipę i zastąpić ją przez pustkę!
              Samo wysadzenie dla wysadzenia jest kompletnie bez sensu i świadczy o wielkiej naiwności.
              Jak Ty sobie to wyobrażasz? Myślałem, że po lekcji historycznej z sierpnia 1944 roku w naszym narodzie zakonczył się etap nierozważnego romatycznego uniesienia i rozpoczął sie normalny europejski racjonalizm. A tu takie bubu!!! Jakiż zores, oj jakiż to zores!!!!
              Szkoda
              • umciaciarumcia Re: skoro chcesz zwalic imć Rafała, to musisz 22.12.11, 19:08
                1410_tenrok napisał:

> go kimś zastąpić! Inaczej nie idzie.

tenroku mój drogi, tysiąc czterysta dziesiąty, CZYTAŁEM OSTATNIO, żeś się na Dutkiewicza Rafała bardzo zdenerwował, boś sobie musiał dynamiczny dzień pieszego pasażera urządzić.
                teraz jednak widzę, że to tylko drobna kłótnia była, jakich w małżeństwie wiele i już wszystko wróciło do porządku.

tenroku tysiąc czterysta dziesiąty, niniejszym chciałbym Cię uświadomić, że jak już doprowadzimy do referendum, to będziesz mógł pójść i poprzeć swojego Umiłowanego Wodza.

serio.
                • sverir Re: skoro chcesz zwalic imć Rafała, to musisz 22.12.11, 19:32
                  Ale tenrok ma wyjątkowo rację i chyba nie chodzi o obronę urzędu prezydenta. Zadał jednak bardzo ważne pytanie: co i kto potem? Usunięcie prezydenta dla samego usunięcia... Cóż, idea znakomita.

Mam wrażenie, że na razie to nie bardzo wiecie jak się za to zabrać. I nie, nie chodzi o organizację referendum, tylko o naprawę rzeczy we Wrocławiu. Ja wiem, że gadać i krytykować jest łatwo, że czasem nawet bardzo łatwo jest wykazać faktycznie niepokojące zjawiska. Jednak, jak sądzę, istotą usunięcia prezydenta byłoby raczej usunięcie niepokojących zjawisk, a nie samo wyliczenie, co nie pasuje.
                  • umciaciarumcia Re: skoro chcesz zwalic imć Rafała, to musisz 22.12.11, 20:36
                    sverir napisał:

> Ja wiem,
                    > że gadać i krytykować jest łatwo, że czasem nawet bardzo łatwo jest wykazać fa
                    > ktycznie niepokojące zjawiska. Jednak, jak sądzę, istotą usunięcia prezydenta b
                    > yłoby raczej usunięcie niepokojących zjawisk, a nie samo wyliczenie, co nie pas
                    > uje.

ależ właśnie tu jest pies pogrzebany.
                    władza rządzi źle --> krytyka i wyliczanie, co nie pasuje --> wspólny wróg łączy ludzi --> ludzie formują grupę wywrotową --> po świętach i nowym roku spotkają się i będą knuć spisek.

cierpliwości.
                    • 1410_tenrok czyli, jak zwykle, kompletny bezrozum 24.12.11, 11:26
                      Zadałem konkretne pytanie i uzyskałem bulgot w rodzaju mapcia, czyli nic. Sverir jakoś zrozumiał moje pytanie. Skoro chcecie wywoływać rewolucje, to przynajmniej poznajcie zasady przeprowadzania rewolucji. Ty umciaciumicia, czy jak tam cie zwą, winnaś dokładnie przemyśleć taktykę i strategię. Chcesz wywalić prezydenta, który ci nie odpowiada - Twoja wola. Jednak, zasada przeprowadzania referendum czy nawet rewolucji aksamitnej, bądź krwawej, jest zawsze taka sama: w zanadrzu trzymamy kandydata na nowego sternika z jasno określonym programem zmian. Brak posiadania takiego świadczy o braku racjonalnego podejścia do sprawy przewrotu. Grunt, że się zwali, a później to siem obada........... Ergo: całość to dziecinada!
                      Jeżeli odpowiesz nam na pytanie: co po zwaleniu obecnej ekipy, to wówczas można zacząć dyskusję na ten temat. Przynajmniej powiedz jaki masz program: co chcesz zmienić i w jaki sposób. Blekotać i bulgoczeć (vide pawełekzet, map4, bishof, kklement etc.) na temtoforumnie to jedna rzecz, mieć konkrektne zarzuty i podać receptę na uleczenie sytuacji: to rzecz zupełnie inna.
                      To takie non plus ultra politologii.

PS.
                      Dutkiewicza nie znam. Polityka wobec KZ, którą nazywam zipseryzmem (od idioty, który ją wymyślił) oraz polityka edukacyjna, czy aniszczykowanie stosowane - to rzeczy który mi sie nie podobają. Z drugiej strony, nie podoba mi się brak demokrytycznego podejsści do sprawy od strony demokratyzowanych, czego ewidentnym przykładem jest poklask do idiotów z Akcji Park Szczytnicki oraz degenerata wysoczanskiego. Wystarczyłoby więc dokonać korekt, a przede wszystkim stworzyć alternatywną listę mieszczanską, jakich pełno w zachodniej Europie. Tam listy te mają wpływ na rządzenie. Jednak stworzenie takiej listy nie powinno polegać na stworzenie listy postulatów, które byłyby szeroką platformą wyborczą. Samo zrzucenie Dutkiewicza uważam za idiotyzm. Wcale nie dlatego, że Dutkiwicza kocham czy lubię. Jest to racjonalne podejście do sprawy: to nie politycy - figury galionowe - robią nam źle. Zle robią nam debile urzędnicy. I tu należy wiele zmienić. I do tego potrzebna jest Alternatywna Lista Mieszczanska. ALM kopałaby urzędniczych debili po jajach tak mocno i boleśnie, że zaczęli by wreszcie nam służyć, a nie sobie samym. To jest klucz do sukcesu!!!!

Capischi umciaciumcia, czy nie?????
    • wrednywroclawianin No fu.king chances 20.12.11, 19:15
      jak mawiają Amerykanie. Po pierwsze dlatego, że w naturze Polaka leży notoryczne narzekanie, ale gdy trzeba wykazać minimum zaangażowania by przerwać marazm lub sytuację wysoce dla siebie niekorzystną kończy się werwa. Po drugie nie wróżę sukcesu inicjatorom, skoro zabierają się do tego na tyle nieudolnie, żeby zakładać wątek na tak kiepskim forum, do tego strzelając babola (?) pisząc nazwisko aktualnego prezydenta z małej litery. Po trzecie w końcu, bo ciągle zbyt wielka jest liczba osób, które nie wierzą w sukces takiej inicjatywy, są wyborcami Dutkiewicza lub zwyczajnie mają to gdzieś. Mimo wszystko powodzenia!
      • cyfer Re: No fu.king chances 20.12.11, 19:21
        No to mamy już cztery sztuki wywrotowe plus sponsora... :)
        Jeszcze jedna deklaracja i możemy zacząć umawiać się poza forum w celu dogadania szczegółów.
      • umciaciarumcia Re: No fu.king chances 20.12.11, 19:28
        wrednywroclawianin napisał:

> jak mawiają Amerykanie. Po pierwsze dlatego, że w naturze Polaka leży notoryczn
        > e narzekanie, ale gdy trzeba wykazać minimum zaangażowania by przerwać marazm l
        > ub sytuację wysoce dla siebie niekorzystną kończy się werwa.

patrz: powstania

> Po drugie nie wróż
        > ę sukcesu inicjatorom, skoro zabierają się do tego na tyle nieudolnie, żeby zak
        > ładać wątek na tak kiepskim forum

będzie i na innych

> , do tego strzelając babola (?) pisząc nazwisk
        > o aktualnego prezydenta z małej litery.

po wojnie pisano "niemiec" małą literą, bo się go nie lubiło

> Po trzecie w końcu, bo ciągle zbyt wiel
        > ka jest liczba osób, które nie wierzą w sukces takiej inicjatywy, są wyborcami
        > Dutkiewicza lub zwyczajnie mają to gdzieś.

no to niestety prawda, o czym wielokrotnie wspominał map4. w tym mieście jest pełno gastarbeiterów, którzy w dupie mają Wrocław.
        ALE
        przecież 58960 spośród 498844 to tylko co dziesiąta osoba

> Mimo wszystko powodzenia!
        • mitchharris Re: No fu.king chances 20.12.11, 21:57
          :)) haha a co ma do diabła wspólnego jakiś "babol" czyli literówka że dupkiewicza się napisało właśnie przez "d" z planami jego odwołania?

Gdyby do polskich urn dopuszczano tylko przykładnych gramatycznie, umytych, ogolonych, bez długów, z maturą, nieklnących i z odpowiednim IQ nikt w Polsce nie miałby praw wyborczych

105, Felicia, 19T - The addiction to Skodas is endless
      • map4 Re: No fu.king chances 21.12.11, 11:00

> Po drugie nie wróżę sukcesu inicjatorom, skoro zabierają się do tego na tyle nieudolnie, żeby zak
        > ładać wątek na tak kiepskim forum,

Forum jest lustrzanym odbiciem mieszkańców, żeby nie powiedzieć awangardą. Na forum bowiem wpisują się ludzie, którzy mają dość milczenia. Od czegoś trzeba zacząć. Poza tym - agora to greckie określenie na rynek, na którym zbierali się obywatele, aby dyskutować o sprawach publicznych. Forum należące do firmy Agora SA to dobry omen.

> do tego strzelając babola (?) pisząc nazwisk
        > o aktualnego prezydenta z małej litery.

"małą literą", zapewne chciałeś napisać. Bo to kalka "iz wielikoj bukwy", z rosyjskiego. Jak widać mocno zakorzeniony w polszczyźnie, ale jednak import, przeszczep.

> Po trzecie w końcu, bo ciągle zbyt wiel
        > ka jest liczba osób, które nie wierzą w sukces takiej inicjatywy, są wyborcami
        > Dutkiewicza lub zwyczajnie mają to gdzieś. Mimo wszystko powodzenia!

Akcja może się udać, bo 60% mieszkańców Wrocławia nie wzięło udziału w ostatnich wyborach samorządowych. Dutkiewicz jest prezydentem mniejszości a utrudnia życie większości.
        • wrednywroclawianin Re: No fu.king chances 21.12.11, 11:42
          Drogi map4 - odnosnie malej litery masz racje, ale czego to dowodzi? Ze i tak nie uda sie skutecznie odsunac Dutkiewicza od wladzy?
          • map4 Re: No fu.king chances 21.12.11, 12:07

> Ze i tak nie uda sie skutecznie odsunac Dutkiewicza od wladzy?

To twoja opinia. Możesz mieć rację, możesz jej i nie mieć.
            Ale na pewno nic się nie zmieni tak długo, jak długo mieszkańcy będą ten stan w milczeniu tolerować. "wyklęty powstań ludu ziemi" ... pamiętasz może te słowa ze szkoły ?
            Robotnicy byli wykorzystywani i napuszczani nawzajem na siebie tak długo, aż w końcu zorganizowali się w związki zawodowe.

We Wrocławiu regularnie napuszczani na siebie są rowerzyści, piesi, samochodziarze, motocykliści i klienci komunikacji zbiorowej. Dość tego. Winę za taki stan miasta ponoszą obywatele na równi z władzą. Obywateli zmienić się nie da, władzę jak najbardziej.
            • wrednywroclawianin Re: No fu.king chances 21.12.11, 12:10
              Moja opinia nie ma tu nic do rzeczy. Na Dutkiewicza nie glosowalem, na jego przydupasow rowniez. Jesli tylko akcja przybierze sensowny wymiar, macie i moje poparcie.
              • map4 Re: No fu.king chances 21.12.11, 12:34

> Moja opinia nie ma tu nic do rzeczy. Na Dutkiewicza nie glosowalem, na jego prz
                > ydupasow rowniez. Jesli tylko akcja przybierze sensowny wymiar, macie i moje po
                > parcie.

Właśnie do takich ludzi kierowana jest cała akcja.
                • cyfer Re: No fu.king chances 21.12.11, 12:50
                  Proponuję przedświąteczny rozejm, panowie. Decyzja zapadła, wstępne ustalenia są więc teraz zajmijmy się świętami. Po nich spotkamy się w jakimś spokojnym, neutralnym miejscu, dogadamy szczegóły i wrócimy na forum z konkretami. Tylko chłodne, bardzo precyzjnie wyważone działania są w stanie dać pozytywny skutek. Słowne przepychanki oraz niekontrolowane emocje są zbędne i szkodliwe.
                  • map4 Re: No fu.king chances 21.12.11, 17:48
                    cyfer napisała:

> Proponuję przedświąteczny rozejm, panowie.

Tak jest.
                    Pełne brzusio sprzyja rozwadze i głębokim, niespiesznym rozmyślaniom.
    • Gość: mechagodzilla Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 23:53
      >> odwołajmy dutkiewicza!

koryto kusi komuchów , każdy sposób dobry
      • cyfer Re: odwołajmy dutkiewicza! 21.12.11, 00:03
        Gość portalu: mechagodzilla napisał(a):

> koryto kusi komuchów , każdy sposób dobry

Towarzysze! Odkryto nasz spisek i bezlitośnie obnażono motywy działania! :D
        A tak poważnie: zapraszam mechagodzillę na "wiec", na którym będą ustalane szczegóły działania. Przeprowadzimy małą indoktrynację, móżdżek też przepierzemy... Może wtedy zrozumie, że nie każdy, kto chce coś zrobić, od razu w perspektywie musi widzieć koryto i inne profity.

• Gość: DW Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.man.tk-internet.pl 21.12.11, 18:48
      A można jakoś ciebie odwołać? Lewacka ścierko
      • Gość: koks Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.11, 19:35
        ROMAN DUTKOWICZ MUSI ODEJSC
        • Gość: koks Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.11, 20:52
          Palanty
          kolacje u cioci sobie odwolajcie
          groteskowi ludzie: watek powstal w celu obalenia Slonca Sudetow a wy sie sami ze zoba w tym watku naparzacie

brak slow na to
    • dfgfdg Dopiszcie mnie do listy 22.12.11, 13:13
      Dopiszcie mnie do listy. Też jestem za odwołaniem.

A na początek dobrze byłoby zdobyć 'best practices' od ludzi z Łodzi lub ew. Gliwic (tam też bylo referendum ws. Frankowskiego, niestety zbyt mało ludzi poszło do urn).
      • map4 Re: Dopiszcie mnie do listy 22.12.11, 13:19
        dfgfdg napisał:

> Dopiszcie mnie do listy. Też jestem za odwołaniem.

To działa trochę inaczej - chcesz, więc dopisujesz się sam. Na razie nie ma żadnych struktur.
    • map4 Re: odwołajmy dutkiewicza! 22.12.11, 18:09
      Nie chciałbym być w skórze pracownika urzędu miejskiego we Wrocławiu, który zmuszony zostanie do dostarczenia prezydentowi Dutkiewiczowi wiadomości o powstaniu grupy inicjatywnej zamierzającej w drodze referendum doprowadzić do odwołania go ze stanowiska.

Biedny pracownik, może się właściwie już pożegnać z karierą w UM.
      Ciekawy jestem, na kogo padnie no i kto będzie posłańca wybierał.
      • cyfer Re: odwołajmy dutkiewicza! 22.12.11, 18:58
        Jeśli o mnie chodzi - chciałbym, żeby pisemko dotarło do Słoneczka bezpośrednio, np. od delegacji "wywrotowców". Bardzo chciałbym zobaczyć jego minę live... :)

A tak w ogóle to marzy mi się akcja jeszcze zanim nastąpi wręczanie papierków. Na przykład wygwizdanie Sternika, gdy północą sylwestrową wkraczał będzie na scenę... Albo chociaż ze dwa transparenciki krytykujące gdzieś w zasięgu jego wzroku...
        • map4 Re: odwołajmy dutkiewicza! 22.12.11, 19:10
          cyfer napisała:

> A tak w ogóle to marzy mi się akcja jeszcze zanim nastąpi wręczanie papierków.
          > Na przykład wygwizdanie Sternika, gdy północą sylwestrową wkraczał będzie na sc
          > enę... Albo chociaż ze dwa transparenciki krytykujące gdzieś w zasięgu jego wzr
          > oku...

Nie psuj chłopu przedwcześnie niespodzianki. A na wręczenie Dutkiewiczowi zawiadomienia o wszczęciu wobec niego procedury impeachmentu można przecież zaprosić dziennikarzy.
          A właściwie to nawet powinno się na to spotkanie zaprosić dziennikarzy.

Wątpię, czy prezydent Dutkiewicz znajdzie dla nas czas. Dlatego pozostaje list polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru.
        • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 22.12.11, 19:14
          cyfer napisała:

> Na przykład wygwizdanie Sternika, gdy północą sylwestrową wkraczał będzie na sc
          > enę... Albo chociaż ze dwa transparenciki krytykujące gdzieś w zasięgu jego wzr
          > oku...

jak czuma przeczyta Twoje niecne knowania, to noworoczne przemówienie Sternika poleci z telebimu
          :-)
        • Gość: z Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.11, 15:11
          cyfer napisała:

> Jeśli o mnie chodzi - chciałbym, żeby pisemko dotarło do Słoneczka bezpośrednio
          > , np. od delegacji "wywrotowców". Bardzo chciałbym zobaczyć jego minę live... :
          > )
          >
          > A tak w ogóle to marzy mi się akcja jeszcze zanim nastąpi wręczanie papierków.
          > oku...

• Gość: zenek Partacz nie wyjdzie na estradę w Sylwestra. IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.11, 20:14
          Boi się - "podobno" jest przeziębiony...
      • renifer77 Re: odwołajmy dutkiewicza! 22.12.11, 20:07
        map4 napisał:

> Nie chciałbym być w skórze pracownika urzędu miejskiego we Wrocławiu, który zmu
        > szony zostanie do dostarczenia prezydentowi Dutkiewiczowi wiadomości o powstani
        > u grupy inicjatywnej zamierzającej w drodze referendum doprowadzić do odwołania
        > go ze stanowiska.

Ta cała twoja kanapowa „grupa inicjatywna” działa w niezmiennej formie od kilku lat. Nie sądzę jednak aby ktokolwiek, kiedykolwiek oraz gdziekolwiek przez to pożegnał się z karierą (że nie wspomnę o przejęciu się jej istnieniem). Problem bowiem w tym, że żadnemu z lemingów z w/w grupy nie chce się zrobić "coś" więcej niż napinać w tej sadzawce, grzejąc przy tym swoje cztery litery przy kaloryferze. Tak było, jest i będzie. Tobie natomiast pozostaje żyć na zmywaku jako obywatel trzeciej kategorii nadzieją, że kiedyś ktoś zrobi to czego ty nie potrafisz, do czego nie masz charakteru i czego boisz się – doprowadzić do odwołania Dutkiewicza. Dziesięć lat w tej sadzawce już zmarnowałeś, zmarnujesz kolejnych 10.
        • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 22.12.11, 20:39
          renifer77 napisał:

> Tobie natomiast pozostaje żyć na zm
          > ywaku jako obywatel trzeciej kategorii nadzieją, że kiedyś ktoś zrobi to czego
          > ty nie potrafisz, do czego nie masz charakteru i czego boisz się – doprow
          > adzić do odwołania Dutkiewicza. Dziesięć lat w tej sadzawce już zmarnowałeś, zm
          > arnujesz kolejnych 10.
          >
          >

w tym wątku dyskutujemy na temat: "odwołajmy dutkiewicza!"
          • renifer77 Re: odwołajmy dutkiewicza! 22.12.11, 21:42
            umciaciarumcia napisał:

> w tym wątku dyskutujemy na temat: "odwołajmy dutkiewicza!"

To sobie dyskutujcie. Przypominam jednak by nie przekraczać granicy śmieszności.
            • Gość: Łoś_bimbacz kiedy spłacimy Mauzoleum Sternika? IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 21:50
              za "niegospodarność" rzędu kilkuset tysięcy złotych są wyroki bez zawiasów. Za Mauzoleum Sternika z aneksami +10 milionów, nagrodami za PRzedterminowe ukończenie ale nieznanym wielomiesięcznym oPÓźnieniem +25 milionów nie ma nic? tylko referendum zostaje...
              • Gość: obiektywny Re: kiedy spłacimy Mauzoleum Sternika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 00:36
                Marudzicie, a czy wiecie, że po przeczytaniu tego wywiadu
                www.tuwroclaw.com/wywiady,wroclaw-jest-idealnym-miejscem-do-rozwoju-nauki,wyw4-1686.html
                rektorzy MIT, Cambridge i Oxfordu podali się do dymisji?
              • Gość: z Re: kiedy spłacimy Mauzoleum Sternika? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.11, 15:17
                Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> za "niegospodarność" rzędu kilkuset tysięcy złotych są wyroki bez zawiasów.
                > Za Mauzoleum Sternika z aneksami +10 milionów, nagrodami za PRzedtermino
                > we ukończenie ale nieznanym wielomiesięcznym oPÓźnieniem +25 milionów nie ma
                > nic? tylko referendum zostaje...

• Gość: fdsgrthjtyj Re: kiedy spłacimy Mauzoleum Sternika? IP: 149.156.14.* 27.12.11, 15:34
                  ale się przestraszyłem!!!!! chryste panie!!!!!!

ten proces byłby ciekawy, bo mój adwokat wnioskowałby o dostęp do papierów spółeczek królika :)
          • map4 Re: odwołajmy dutkiewicza! 23.12.11, 08:02
            umciaciarumcia napisał:

> w tym wątku dyskutujemy na temat: "odwołajmy dutkiewicza!"

No ale przecież miała być przerwa świąteczna w dyskusji. Dlaczego karmisz trolla ?
    • der1974 Re: odwołajmy dutkiewicza! 23.12.11, 09:34
      Życzę powodzenia.

Od razu prosze o odwołanie pana Piechoty z funckji posła, trenera Bałszczyka z funkcji trenera Gwardii i o odwołanie zimy bo jest deszczowo-błotnista.
      • map4 Re: odwołajmy dutkiewicza! 23.12.11, 10:01
        der1974 napisał:

> Życzę powodzenia.

dzięki.

> Od razu prosze o odwołanie pana Piechoty z funckji posła, trenera Bałszczyka z
        > funkcji trenera Gwardii i o odwołanie zimy bo jest deszczowo-błotnista.

załóż sobie własny wątek, pozbieraj samodzielnie podpisy i zorganizuj własne referendum.
        Ten wątek jest o referendum przeciwko Dutkiewiczowi, a nie Piechocie, czy zimie.
        Pomyliłeś wątki.
        • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 28.12.11, 16:47
          i co ludzie?
          działamy coś?
          czy duch rewolucji uszedł wraz ze świętami?
          • kupalnik Re: odwołajmy dutkiewicza! 28.12.11, 17:36
            Jestem z Wami, jestem za, ale myślę, kto mógłby podjąć się tytanicznego dzieła wyprowadzenia na prostą miasta po dynamicznych rządach. We Wrocławiu mieszkam od 1947r. Pamiętam koszmar zniszczeń wojennych. W tamtych latach trudno było uwierzyć, że miasto dźwignie się ruin, a jednak działo się dużo dobrego, na moich oczach Wroclaw piękniał z dnia na dzień. Po czasach niesłusznych nastały jedynie słuszne, a powodów do zachwytu coraz mniej. Nastały czasy nawiedzonych amatorów, którzy mają takie pojęcie o rządzeniu miastem, jak ja o wpływie promieniowania kosmicznego na rozrodczość mrówek na Marsie. Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom 2012 radosnych chwil każdego dnia w Nowym Roku.
          • kklement Re: odwołajmy dutkiewicza! 28.12.11, 17:50
            Musi się zawiązać komitet rewolucyjny, żeby zacząć działać. Podobno dobrze takie rzeczy robi się na Fejsie, mi trudno powiedzieć, bo nie korzystam z tego wynalazku. Ale dla sprawy gotów jestem zaprofilować się.

Przede wszystkim sformułujmy nasze postulaty, czyli dlaczego nie chcemy już Dutkiewicza. Na początek przykładowe z mojej strony:
            - plany wywołania paraliżu komunikacyjnego w imię ideologii (?), wbrew interesowi mieszkańców. Szokujące szczególnie w kontekście uznania Wrocławia za najbardziej zakorkowane miasto w Polsce (a jakiś czas temu w międzynarodowym rankingu korkowym za 4. w Europie).
            - wydawanie pieniędzy na "promocję miasta" - czytaj promocję osoby prezydenta miasta - poprzez zgłaszanie uczestnictwa w kolejnych imprezach, mało istotnych dla codziennej egzystencji mieszkańców
            - angażowanie pieniędzy miasta w przedsięwzięcia gospodarcze o wątpliwej zyskowności, typu klub piłkarski Śląsk Wrocław.
            - windowanie podatków na finansowanie punktów wyżej wymienionych
            - brak konkretnych planów budowy obwodnicy Leśnicy
            - polityka przestrzenna nie uwzględniająca prawa mieszkańców miasta do miejskiej przestrzeni publicznej. Mam na myśli komercjalizację wolnych parceli, bez tworzenia nowych skwerów i innych tego typu obiektów zawierających zieleń i służących do wypoczynku.
            - dopuszczenie do zamknięcia i dewastacji basenowych obiektów sportowo - rekreacyjnych, w zamian za nie oferując mieszkańcom jeden tylko obiekt, zdecydowanie niewystarczający. Brak działań zachęcających podmioty prywatne do tworzenia kolejnych tego typu obiektów.

Tyle tak z marszu mi przyszło do głowy.
            • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 28.12.11, 22:44
              > - wydawanie pieniędzy na "promocję miasta"

i na projekty "inwestycji", których nigdy nie będzie - typu metro czy parking pod fosą.
              bardzo rozbudowany projekt dot. tramwaju+ na m.in. Psie Pole wraz z analizą obłożenia składów pasażerami itp. czytałem ze 2 lata temu.

dorzucam podartykułowy (LINK) komentarz z wrocławskiej:

"oto rządy pana Dutkiewicza jb (gość) 28.12.11, 14:58:09
              Wrocław to miasto....płotów....Płotów okalających enklawy nieudolności tego pana i jego ekipy: ul. Świdnicka obok przejścia podziemnego, centrum w centrum, płot uginający sie od plakatów od wielu lat, Pl. Konstytucji, dawny dworzec PKS, syf i kompromitacja, ul. Mikołaja, dawne kino Pokój, jak wyżej, Piotra Skargo/pl. Dominikanki, jezioro w środku miasta, Powstańców ŚL. obok hotelu Wrocław, "super hotel" obok poczty na Krasińskiego, To na pewno nie wszystkie sukcesy tego pana. Jak długo jeszcze? Do tego iście gomułkowski wstręt do samochodów i komunistyczna słabość do komunikacji zbiorowej."
            • sverir Re: odwołajmy dutkiewicza! 28.12.11, 22:53
              Bardzo ładnie. A teraz co w zamian? Przypominam, że mamy określoną rzeczywistość i nie ma sensu pisanie, że stadion jest niepotrzebny.
              • Gość: Kibic Przynieśmy gwizdki na Sylwestra-wygwiżdżemy go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 00:28
                Głosuję za odwołaniem! Przynieśmy gwizdki na Sylwestra-wygwiżdżemy go !
                • sverir Re: Przynieśmy gwizdki na Sylwestra-wygwiżdżemy g 29.12.11, 07:44
                  Stary, miej swój honor. Nie przychodź na imprezę, która wpisuje się w PRowskie zabiegi prezydenta. Żaden szanujący się antydynamista nie powinien tam się pojawić!
                  • Gość: zenek Nie idę, bo jestem przeciwko? Błąd! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.11, 17:11
                    Na wybory też wielu nie szło, bo nie ma na kogo/nie idę/bo jestem przeciwny.
                    Trzeba pójść i wygwizdać/wybuczeć/wyśmiać.
                    Partacz panicznie boi się spotka z wrocławianami, czego przykładem niegdysiejsze spotkanie z rowerzystami, kiedy to po usłyszeniu kilku gorzkich słów prawdy o sobie, nabzdyczył się i uciekł do Sukiennic.
                    Jest okazja pokazać onemu, że prócz tych 40% z 70% otumanionych/zatrudnionych z rodzinami/fanów jest jeszcze wielu takich, których oburza niekompetencja i gwałt na finansach miasta w imię zaspokojenia "potrzeb" i aspiracji partacza.
                    • sverir Re: Nie idę, bo jestem przeciwko? Błąd! 29.12.11, 22:10
                      > Trzeba pójść i wygwizdać/wybuczeć/wyśmiać.

Ale żeby wygwizdanie było skuteczne, to musiałbyś z rodziną ustawić się gdzieś z przodu. A to oznacza dość wczesne przyjście i spędzenie sylwestra na tej zabawie. W dodatku wyglądalibyście dość dziwnie zajmując tak eksponowane miejsce, ale jednocześnie stojąc z ponurymi minami. Jesteś gotów na takie poświęcenie?

> Partacz panicznie boi się spotka z wrocławianami, czego przykładem niegdysiejsze
                      > spotkanie z rowerzystami, kiedy to po usłyszeniu kilku gorzkich słów prawdy o sobie,
                      > nabzdyczył się i uciekł do Sukiennic.

Co raczej świadczy o głębokiej niechęci wobec krytyki własnej polityki i osoby, niż o panicznym strachu przed mieszkańcami - w przeciwnym wypadku w ogóle nie spotkałby się z rowerzystami, tylko wysłał jakiegoś zastępcę, działającego w jego imieniu.
                      • Gość: zenek a jednak liczę na wrocławian :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.11, 08:37
                        to "spotkanie" z rowerzystami miało poprawić nadszarpnięty wizerunek Partacza. Byłem tam i widziałem - spojrzenie niby przymilne, jednak w głębi ocząt skrywana niechęć do tzw. gawiedzi. No i zostało to wyczute. resztę znamy...
                  • kupalnik Re: Przynieśmy gwizdki na Sylwestra-wygwiżdżemy g 30.12.11, 17:23
                    Jeśli ktoś chce się bawić, niech idzie do Rynku. W końcu za tę imprezkę płacimy my - wrocławianie. Bawcie się, szalejcie w rytm zaśpiewów ludowych, a jak zjawi się Słońce Karkonoszy - Sudetów - i innych wzniesień, odwróćcie się tyłem do estrady i włączcie gwizdki ile tylko sił w płucach Wam starczy. Tak będzie godnie i sprawiedliwie.
              • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 29.12.11, 16:56
                sverir napisał:

> nie ma sensu pisanie, że stadion jest niepotrzebny.

stadion jest niepotrzebny.

to: www.wi.wroc.pl/html/inwestycje/01020/index.html też jest niepotrzebne.
                obwodnica Leśnicy by za tą kasę była.
                • umciaciarumcia Re: odwołajmy dutkiewicza! 29.12.11, 17:16
                  dla przypomnienia: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7579443,Dlaczego_juz_nie_oddam_glosu_na_Rafala_Dutkiewicza.html

a ma ktoś może link do jednego z pierwszych artykułów o tramwaju plus, który jak metro będzie jechał tunelami pod centrum? bo coś nie mogę znaleźć
                  • zyz_o Re: odwołajmy dutkiewicza! 29.12.11, 17:20
                    No i zostałem "zacytowany".
                    Nadal podtrzymuje swoje zdanie, a i powodów do mojego niezadowolenia działalnościatzw. Partacza bardzo przybyło od tamtych dni.
                    • zyz_o tak na szybko i na początek 29.12.11, 17:22
                      forum.investmap.pl/dolnoslaskie-infrastruktura-transport-f72/srodmiejska-trasa-poludniowa-t1787.html
                      • Gość: Łoś_bimbacz Avenue des Champs-Élysées :)))) IP: *.ip.netia.com.pl 29.12.11, 17:30
                        jesteś okrutny, nie wolno tak nabijać się z Dynamizmu
                        • Gość: zenek Re: Avenue des Champs-Élysées :)))) IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.11, 17:55
                          A onemu wolno tak tragicznie psuć budżet naszego miasta?
                          DOŚĆ DYNAMINIZMU!! CZAS NA NORMALNOŚĆ!!
                • sverir Re: odwołajmy dutkiewicza! 29.12.11, 22:02
                  > stadion jest niepotrzebny.

Zgadzam się. Ale stadion już jest, znakomita część kosztów już została poniesiona, pozostały jeszcze pewne zobowiązania związane z jego budową i tego nie zmienisz. Interesowałoby mnie, na przykład, skąd teraz weźmiesz pieniądze na budowę obwodnicy Leśnicy, a nie skąd byś je wziął pięć lat temu.
                • Gość: mieszkaniec Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.11, 22:32
                  Przez Leśnicę przejeżdżam raz na 5 lat. Jakoś przeboleję brak jej obwodnicy. Dobrze, że nie wydano setek milionów złotych jakie zmarnowanoby na coś z czego nie korzystałbym.
                  • Gość: Zenon Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.11, 18:12
                    umciaciarumcia napisał:

>dzięki za poparcie
                    >jesteś jedyny jak widać, a popularność wątku jest znikoma

umciaciarumcia - jaki masz seksowny nick. Ja podobnie jak i Ty i Twoi koledzy też jestem gejem. Młodym, ale przystojnym. To kiedy się spotkamy? Świetna okazja z tą całą akcją z prezydentem. Będzie okazja do spotkań i do wspólnego zapoznania się.

Podobnio jest tu też kolega z Monachium - Map4 - podobno lekko podstarzały, ale nadal atrakcyjny gej. Miło będzie go poznać.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku no i oczywiście wielu seksualnych przeżyć.
                    • miejski_glupek Re: odwołajmy dutkiewicza! 30.12.11, 21:24
                      Tak Zenon, podbijaj wątek.
                      • Gość: Wrocek Re: odwołajmy Dutkiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 00:11
                        Nasz Prezydent nie został wybrany Wrocławianinem 2011 roku! Ludziom zaczynają się szerzej otwierać oczy!
                        • Gość: anty-Mikstat Byc może mierzy w "Chonorowego Obywatela"... IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.12, 15:12
                          Przecież "obywatelem" już się mianował.
                          A że na tytuł "Honorowego Obywatela" raczej nie zasługuje, to...
                • umciaciarumcia tramwaj PLUS 30.12.11, 17:01
                  w końcu znalazłem ten dynamiczny artykuł

co ciekawe, "Tunele (drugim tramwaj miałby jeździć pod fosą od Dworca Świebodzkiego do pl. Wolności, w kierunku Teatralnej) mają przyspieszyć przejazd przez centrum."

cholernie pojemna ta fosa, przecież tam będzie też dynamiczny parking dla tysięcy samochodów

łubudubu łubudubu, niech nam żyje prezes naszego klubu. niech żyje nam!
                  • Gość: zenek głupotami trzy razy wygrał wybory IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.11, 10:42
                    co sądzić o takim elektoracie?
                    Bo o Partaczu mam zdanie wyrobione.
                • umciaciarumcia stadion 30.12.11, 17:49
                  [DZIENNIKARZ WROCŁAWSKIEJ] Max Bögl miał skończyć budowę stadionu 30 czerwca. Nie udało się. Potem Pan obiecywał, że uda się to zrobić do końca roku. Też się nie uda. Nie jest dobrze.

[WIELKI STERNIK] Nie jest też źle. Stadion stoi. (...) Widać wyraźnie, że wrocławianie są bardzo zadowoleni ze stadionu i z tego, co się na nim dzieje. I wcale się im nie dziwię - jest piękny, funkcjonalny, odbywają się na nim fantastyczne widowiska. Nie zmienia to faktu, że problemy są i to cztery.
                  Pierwszy to zakończenie prac na zewnątrz, w przestrzeni parkingowej. Do zrobienia pozostało niewiele i gdyby teraz trwały intensywne prace, to wszystko skończyłoby się pewnie w styczniu.
                  Po drugie prace instalacyjne. Tych jest trochę więcej, choć bez nich stadion funkcjonuje. Trzecim problemem są historie z płatnościami wśród podwykonawców. (...)
                  Ostatni problem to oczywiście pieniądze. Max Bögl uważa, że należą mu się dodatkowe pieniądze. Część to kwoty za podobno wykonane już prace, które nasza spółka Wrocław 2012 odrzuciła jako nieuzasadnione. W myśl polskiego prawa prosimy o udokumentowanie tych prac, a wykonawca nie potrafi tego zrobić. Do anegdoty przeszedł już przykład faktury za kafelkowanie toalet, a przecież w stadionowych toaletach nie ma kafelków. Druga grupa pieniędzy to wycena dodatkowych usług, które trzeba było wykonać ponad to, co było ustalone w pierwotnym projekcie. I tu jesteśmy skłonni dodatkowo zapłacić, prosimy tylko o dokładne wyszczególnienie tych prac. (...)

- Grozi nam, że do EURO stadion nie będzie skończony?

- Myślę, że do marca uporamy się z tą inwestycją. Poza tym proszę pamiętać, że z obiektu można korzystać. Śląsk Wrocław po przerwie zimowej na pewno ponownie zagra tam swoje mecze (...)

- To powiedzmy o jeszcze jednym "szczególe". Po tych zawirowaniach ile będzie nas kosztował stadion?

- Około 950 milionów złotych brutto, ale po odzyskaniu VAT-u tak naprawdę będzie nas kosztował około 730 mln zł.

Sternik nie umie liczyć, czy kreatywna księgowość?
    • Gość: up Re: odwołajmy dutkiewicza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.12, 09:41
      up
      • umciaciarumcia sonda w gazecie wrocławskiej 13.01.12, 09:22
        Czy pieniądze wydane przez Wrocław na World Games to dobra inwestycja?

Tak (46%)
        Nie (33%)
        To się okaże (21%)

nie mam więcej pytań...
        • sverir Re: sonda w gazecie wrocławskiej 13.01.12, 12:21
          Wyniki sondy trochę psują koncepcję, zgodnie z którą tylko garstka ludzi chce igrzysk, a reszta domaga się ulic, chodników i przedszkoli. Prawda?
          • umciaciarumcia Re: sonda w gazecie wrocławskiej 13.01.12, 20:03
            sverir napisał:

> Wyniki sondy trochę psują koncepcję, zgodnie z którą tylko garstka ludzi chce i
            > grzysk, a reszta domaga się ulic, chodników i przedszkoli. Prawda?

co ja poradzę, że ludziom rozumy odjęło
            • Gość: p Re: sonda w gazecie wrocławskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.12, 17:31
              sverir napisał:

> Wyniki sondy trochę psują koncepcję, zgodnie z którą tylko garstka ludzi chce i
              > grzysk, a reszta domaga się ulic, chodników i przedszkoli. Prawda?

co ja poradzę, że ludziom rozumy odjęło

....
              eee tam....

nieważne kto głosuje
              ważne kto liczy głosy
      • umciaciarumcia koniec programu remontu 100 kamienic 13.01.12, 20:02
        LINK

trzeba spłacać stadion
        trzeba odkładać na igrzyska paraolimpijskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka