Gość: Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.06.04, 23:14 świetne info, juz sie nie moge doczekac :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: george Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 04.06.04, 23:56 prawdziwe tramwaje wodne plywaja po bangkoku, w londynie sa statki wycieczkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 08:01 mkną po odrze wrocławskie tramwaje chciałoby się zaśpiewać, kurcze jak ja wam wrocławianie zazdroszczę , rozmachu, fantazji , a u nas w krakowie tak duszno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 08:08 Ktoś tu zapomniał o Berlinie, który jest poprzecinany niekończącą się, gęstą siecią kanałów i dysponujący olbrzymim potencjałem białej floty wszelkiej maści. Ale, co tam Berlin, Londyn to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLE Super pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 09:45 Oby tylko został zrealizowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hobbitfrodo Wodny Tramwaj!! IP: *.os.kn.pl 05.06.04, 12:10 Cudnowny pomysł! Taki tramwaj zwłszacza jako forma komunikacji miejskiej to wspaniała inicjatywa i sądze ze dobra inwestycja!mieszkam nad Odrą, chętnie podróżowalabym do centrum wodnym tramwajem zamist tłuc sie zwykłym ziemskim ;-) w tłoku i spalinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wodny Tramwaj!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 12:47 Wrocław, moje miasto!!! W takich chwilach, żałuję, że musiałem je kiedyś zdradzić i wyjechać za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 13:07 Nono, poki co wszyscy zgodni, nie znalazl sie jeszcze zaden oszolom ktory wolalby nakarmic biednych;) Mnie sie ten pomysl bardzo podoba takze, tymbardziej ze do Odry nie mam daleko;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.04, 13:28 Przepraszam bardzo: a jak będą położone szyny? Przecież na wodzie nie da się położyć szyn? Tramwaj to szynowy pojazd służący do transportu miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.04, 14:23 Czy będą ulgi dla rencistów i emerytów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 20:00 no naprawde mam wrazenie od dluzszego czasu ze nasze wladze dbaja i z wielkim zaangazowaniem unowoczesniaja to cudowne miasto jakim jest Wrocław.oby tak dalej panowie!jestem z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ja chcę 05.06.04, 21:18 Ja chcę by pływał parowy bocznokołowiec lub tylnokołowiec. To musi być statek z klasą i z jajem - taki jaki będzie charakterystyczny tylko dla Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Mój pomysł 05.06.04, 21:19 Ja chcę by pływał parowy bocznokołowiec lub tylnokołowiec. To musi być statek z klasą i z jajem - taki jaki będzie charakterystyczny tylko dla Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundzio Re: Te balie pływały IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.04, 22:19 na Missisipi. Lepsze i szybsze będą wodoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Te balie pływały 06.06.04, 12:16 Na Odrze również pływały i to w dużej liczbie, tyle że przed wojną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Mój pomysł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.04, 22:43 Proponuję także ekspresową łódź podwodną pływającą między mostami. Albo kursy glebogryzarki pod dnem Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hb a ja proponuje zebys udal sie na Kraszewskiego IP: *.os.kn.pl 06.06.04, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: a ja proponuje zebys udal sie na Kraszewskieg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 20:31 A co ciekawego jest na Kraszewskiego? Czy tam coś pływa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: a ja proponuje zebys udal sie na Kraszewskieg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 20:33 Już wiem. Na Kraszewskiego jest poczta. Ale ja nie mam zamiaru teraz wysyłać listu, więc nie skorzystam z rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kontour Re: Mój pomysł 07.06.04, 08:26 W Hamburgu cos takiego widzialem. Z tym, ze jako tramwaje wodne tam sa 'zwykle' stateczki, ten byl raczej dla turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Jezierski Swobodny Tramwaj po 14 latach... IP: *.eko.wroc.pl 05.06.04, 22:17 Cóż Rafisie... Ja na to czekam już 14 lat - od 1990 roku. Wtedy to wpisaliśmy taki projekt do naszego programu: Koalicji "Swobodny Wrocław" podczas wyborów do Rady Miejskiej. Cieszy, że w końcu nasz dobry pomysł doczekał się zainteresowania ze strony Wielkich Budowniczych. "Swobodny Tramwaj" - tak się mógłby się nazywać nasz zrealizowany po długim oczekiwaniu pomysł. Przy okazji pozdrowię dawnych koalicjantów: Elę Dydę, Jacka Jankowskiego, Agatę Saraczyńską, Jacka A. Sikorę... Rozumiem Rafisie, że doceniasz dalekowzroczność inicjatorów tego projektu, a nie tylko przyklaskujesz ślepo imitatorom :-))) Pozdrawiam swobodnie Robert Jezierski robert.jezierski@zieloni.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Swobodny Tramwaj po 14 latach... IP: *.proxy.aol.com 06.06.04, 06:17 14 lat .... Hm, Pamietam, ze w latach 70-ch bylismy o krok od wprowadzenia tego badz co badz nie nowego ale za to bardzo interesujacego projektu. Jesli siegnac do historii Wroclawia to rowniez Niemcy o tym mysleli, oczywiscie w trochej innej formie. Musze powiedziec, ze dynamika rozwoju m. Wroclawia moze zrobic wrazenie. Ktos napisal, ze chetnie by widzial "boczno- lub tylnokolowca" plywajacego po Odrze. Mysle, ze mialoby to swoj urok. Koncepcja tramwaju wodnego powinna jednak pozostac odzielnie realizowana. Natomiast istniejaca "Biala Flota" powinna byc wymieniona wlasnie przez stylizowany statek wycieczkowy. Nota bene, wlasnie kilka dni temu spedzilem fantastycznie na kilku godzinnym rejsie na tylnokolowcu w Fort Lauderdale (Floryda). Doskonala muzyka (jazz dominowal), jedzenie i duzo milych wrazen. Dlaczego by nie Wroclaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Swobodny Tramwaj po 14 latach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 09:00 To jest kwestia tylko czasu panie tg. Za 5 lat może na Odrze tez tak będzie. Już w można wunająć cały statek i zorganiwzować zabawe ,dyskoteke do godzin nocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza do czarownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 09:58 powiedzą że przytakuje ,trudno,zgoda na twoją propozycje,całkowita zgoda, to ma być statek jakiego w kraju nie ma żadne miasto, z jajem ,z fantazją,z muzyką na pokładzie,restauracyjką,itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Swobodny Tramwaj po 14 latach... IP: 213.199.196.* 06.06.04, 21:26 Gość portalu: Robert Jezierski napisał(a): > Cóż Rafisie... Ja na to czekam już 14 lat - od 1990 roku. > > Wtedy to wpisaliśmy taki projekt do naszego programu: > Koalicji "Swobodny Wrocław" podczas wyborów do Rady Miejskiej. > > Cieszy, że w końcu nasz dobry pomysł doczekał się zainteresowania > ze strony Wielkich Budowniczych. > > "Swobodny Tramwaj" - tak się mógłby się nazywać nasz zrealizowany > po długim oczekiwaniu pomysł. Przy okazji pozdrowię dawnych > koalicjantów: Elę Dydę, Jacka Jankowskiego, Agatę Saraczyńską, > Jacka A. Sikorę... > > Rozumiem Rafisie, że doceniasz dalekowzroczność inicjatorów tego > projektu, a nie tylko przyklaskujesz ślepo imitatorom :-))) > > Pozdrawiam swobodnie > > Robert Jezierski koło tez wymyśleliście w 90 roku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Swobodny Tramwaj po 14 latach... 06.06.04, 22:57 Gość portalu: Rafis napisał(a): NIe. Kolo wymyslili w '84 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Swobodny Tramwaj po 14 latach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 12:04 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gość portalu: Robert Jezierski napisał(a): > > Cóż Rafisie... Ja na to czekam już 14 lat - od 1990 roku. (...) > > "Swobodny Tramwaj" - tak się mógłby się nazywać nasz zrealizowany > > po długim oczekiwaniu pomysł. (...) > > Rozumiem Rafisie, że doceniasz dalekowzroczność inicjatorów tego > > projektu, a nie tylko przyklaskujesz ślepo imitatorom :-))) (...) > koło tez wymyśleliście w 90 roku? :) Pozwólcie Rob-35 i Rafisie, że wmieszam swoje 3grosze. Po pierwsze gryzie mnie w język słowo "wymyśleliście" (być może celowo użyte przez Rafisa). Może ono sugerować, że pomysł jest "niedorobiony", bowiem tryb niedokonany (od czasownika 'myśleć') został spleciony z czasem przeszłym. A przecież nie w tym sedno by 'myśleć', ale żeby 'wymyślić'. A pomysł z tramwajem wodnym urodził się (zapewne) wiele, wiele lat temu, a "wielcy budowniczowie" jeśli go (pomysł) podchwycą, to tylko chwała i sława dla nich. Optuję za inną nazwą tramwaju - bardziej podoba mi się "Wodniczek". Całe szczęście trasy nie trzeba ustalać ;-)) Po drugie: Rob'ie-35 zaniedbałeś to forum! pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 11:18 W rozmowie pominięto ważną informację: jaką trasą będą kursować omawiane tramwaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polit Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 07.06.04, 08:36 Czegoś nie mogę zrozumieć w 2002 roku ,w wyborach na prezydenta Wrocławia jeden z kandydatów Rafał Kubacki ,gdy mówił o pomyśle TRAMWAJU WODNEGO oraz o wykorzystaniu szlaków kolejowych w mieście, to wszystkie gazety wyśmiewały . Natomiast teraz gdy te pomysły chce wdrożyć p.Dutkiewicz nikt ani słowem nie wspomni o POMYSŁODAWCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Być może już w przyszłym roku będziemy mogli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 08:40 Kubacki nie byl zadnym pomyslodawcom. Juz za Zdrojewskiego przebakiwalo sie o tramwajach i kolei miejskiej. Ten temat jest obecny juz od upadku komuny. Odpowiedz Link Zgłoś