Dodaj do ulubionych

Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali...

01.02.12, 15:53
ad. zdj. 8. - chyba raczej z DWIEMA jezdniami...
Obserwuj wątek
    • zalogowany.cookie Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 01.02.12, 15:55

Rychło w czas...
      Przed umieszczeniem wizualek w portalu proponowałbym sprawdzić, że parę dni temu miasto nasze dynamicznie rakiem wycofało się z pomysłu wybudowania przedłużenia OŚ 2x2 i takiegoż mostu, po kompromitującej porażce z "obrońcami". W związku z powyższym zapewne zamówi kolejne wizualizacje, tym razem z mostem jednopasmowym.
      • Gość: W-w Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.12, 16:08
        Tak się u nas buduje obwodnice! Nie dość, że Śródmiejską "buduje" się już 70 lat, to jeszcze zamiast optymalizacji trasy stawia się na niej przeszkody (jak np. torowisko -kretyński zygzak przez skrzyżowanie Milenijna/Popowicka) albo buduje równie kretyńskie kikuty jak estakada kończąca się przed (!) ruchliwym skrzyżowaniem (Klecińska). A teraz jeden z NAJWAŻNIEJSZYCH PROJEKTÓW KOMUNIKACYJNYCH miasta zamienia się powoli w tor dla miłośników hulajnogi !

Jak się OŚ wreszcie kiedyś połączy w ring to już właściwie nie będzie potrzebna bo nasze pra-pra-pra-prawnuki będą znały teleportacje !
      • Gość: Red Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.agora.pl 01.02.12, 16:23
        Ależ my właśnie z tego powodu przypominamy dotychczasowe koncepcje mostu.
        • Gość: cookie Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 18:21
          A skoro tak, to zwracam honor. Ale słówko komentarza w tekście by się przydało, że to taka wizja artystyczna bardziej, a nie realny projekt. Jak również ciekawe byłoby opisanie kompromitacji miejskich urzędników, próbujących przepchnąć drogę wyższej klasy przez uzgodnienia dotyczące klasy niższej. Co rzecz jasna "obrońcy" skrzętnie wykorzystali i projekt poległ. Na forum skyscrapercity historia jest opisana dość szczegółowo.
          • Gość: daw Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.internetia.net.pl 01.02.12, 20:43
            Jakbyś przeczytał opisy pod spodem to bys nie pisał tych dyrdymałów.
      • Gość: bezsens Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.12, 17:02
        no niestety to nie obrońcy wygrali, a wszechobecny kryzys. Nasze miłościwie świecące słońce Peru niestety 'nie ma w kasie' na dwa mosty po dwa pasy. Dlatego powstanie jeden most z jedną jezdnią i dwoma pasami ruchu. Jak durne jest to posunięcie - z przyszłościowego punktu widzenia, nawet nie warto rozpoczynać dyskusji.

nie odnoszę się w tym poście do 'racji' ludzi blokujących inwestycje. Wychodzę z założenia, że jak ktoś gdzieś mieszka to lepiej zna uwarunkowania terenu niż taki laik jak ja z drugiego końca wrocławia. Ja bym po prostu nie chciał stać w gigantycznych korkach, jak coś się dzieje w hali ludowej.
        • Gość: x_X_x Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 17:15
          @bezsens
          dlatego trzeba głosować na słońce Żoliborza, on na wszystko ma kasę
          • Gość: z Ma kasę - ale w naszych kieszeniach ;P n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.12, 16:46
      • januszz4 Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua 02.02.12, 10:40
        zalogowany.cookie napisał:
        W związku z powyższym zapewne zamówi kolejne wizualizacje, tym razem z mostem jednopasmo
        > wym.

Rozumiem, że masz na myśli most dosłownie jednopasmowy (nie jednojezdniowy). Przy moście jednopasmowym wystarczy wprowadzić regulowany ruch wahadłowy i to jest genialna propozycja na dalsze oszczędności. W ogóle komunikacja samochodowa w całym Wrocławiu powinna być zorganizowana na zasadzie ruchu wahadłowego (nie dotyczy komunikacji zbiorowej).
        Ale mówiąc poważnie te pseudo oszczędności, rożne wersje zubożone, wyjdą nam bokiem za kilkanaście lat. Lepiej zrobić mniej, ale dobrze i z wyobraźnią perspektywiczną. Inaczej za 10 - 15 lat trzeba będzie wyłożyć ogromną kasę na przebudowy, rozbudowy i modernizacje. Czyli usuwanie skutków dzisiejszych niemądrych decyzji.
    • Gość: zenek Artykuł na zamówienie UM. Małe jest duże... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.12, 16:17
      Jedno jezdniowa też jest dwu jezdniowa. I jak wygląda...
      DYMANICZNIE...
    • smrodek71 Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 01.02.12, 17:08
      ciekawe- nigdzie na świecie nie widziałem jednojezdnowej obwodnicy....:)))))))))))

ale my Polacy wymyślimy to i będzie działać :)

nic ,że całe krzyki, wszyscy z bielan, okolic itp woleliby jechać tamtędy na północ niż na około

dziwi mnie tylko jak te urzędasy potrafiły przez tyle lat obronić ten nie zamknięty bypas i wreszcie go nie skończyć, niedługo obwodnica będzie się kończyć na granicy biskupina i zaczynać zaraz za:))))))))))))))))))))
      KTO TAM MIESZKA,ŻE ONI DAJĄ SIĘ TAK ROBIĆ

jest spoko
      • Gość: W-w Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.12, 18:32
        smrodek71 napisała:

> ciekawe- nigdzie na świecie nie widziałem jednojezdnowej obwodnicy.

A ja widziałem i to niejedną ! OBWODNICA TO POJĘCIE UMOWNE A NIE KATEGORIA DROGI ! Obwodnicą może być zarówno autostrada jak i polna droga ! Zależy co OBWODZI !

Widziałem natomiast w paru miejscach w PL jednopasmowe drogi kategorii "S" i ten fakt mnie bardziej zastanawia!
        • kretek_bladzi Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua 01.02.12, 19:09
          Gość portalu: W-w napisał(a):

> smrodek71 napisała:
          >
          > > ciekawe- nigdzie na świecie nie widziałem jednojezdnowej obwodnicy.
          >
          > A ja widziałem i to niejedną ! OBWODNICA TO POJĘCIE UMOWNE A NIE KATEGORIA DROG
          > I ! Obwodnicą może być zarówno autostrada jak i polna droga ! Zależy co OBWODZ
          > I !

Zgadzam się.

> Widziałem natomiast w paru miejscach w PL jednopasmowe

Wątpie czy takie. Prędzej jednojezdniowe, dwupasowe :)

> drogi kategorii "S" i te
          > n fakt mnie bardziej zastanawia!

Jeśli przez 100 km nie przecina się z żadną drogą i koleją w jednym poziomie i nie ma na niej ani jednego "terenu zabudowanego", to jestem w stanie zaakceptować (tymczasowo do do dobudowania drugiej jezdni) nawet przez 10 lat.
          • Gość: W-w Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.12, 20:34
            kretek_bladzi napisał:
            > Prędzej jednojezdniowe, dwupasowe

Rzeczywiście wyraziłem się nieścisłe. Chodziło mi o ekspresówki Z JEDNYM PASEM RUCHU W KAŻDĄ STRONĘ. I to właśnie - w kontekście "sprzedawania" nam dróg ekspresowych jako alternatywy autostrad- budzi moje zdziwienie !
            Myślę, że nie ilość jezdni a co najmniej dwa pasy ruchu w jednym kierunku (!) to ew. alternatywa dla autostrady
            • Gość: z Wejdź na strony GDDKiA i poczytaj sobie o standar- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.12, 16:51
              dach dla dróg ekspresowych, a przestaniesz się dziwić.
              • Gość: W-w Re: Wejdź na strony GDDKiA i poczytaj sobie o sta IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.12, 20:25
                Gość portalu: z napisał(a):
                > dach dla dróg ekspresowych, a przestaniesz się dziwić.

To wiem. Dlatego właśnie dziwi mnie fakt - co napisałem - przedstawianie ich jako alternatywy dla autostrad !
        • Gość: smrodek71 Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.02.12, 19:20
          w 700 tyś mieście ? jedyna obwodnica?

• qwerfvcxzasd Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 01.02.12, 17:24
      Na kolejnych wizualizachach w 2015 bedzie polna droga i chłop obsługujacy prom.
    • Gość: Pinezka W ramach oszczędności pozostańmy przy... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.12, 17:37
      ...wizualizacji. Wystarczy na trasie planowanego przebiegu poustawiać plansze wyobrażające rózne warianty. Każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie.
      Ale za to mamy stadion z dziurą obok. I to się nam naprawdę przyda.
    • helena50 Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 01.02.12, 18:07
      Obwodnica jak sama nazwa na to wskazuje powinna być na obwodzie np. osiedla. Skoro ta ma iść przez środek osiedla to przestałam się już dziwić mieszkańcom Wyspy. Zamiast się gorączkować wzięłam do ręki mapę i zobaczyłam, że 4 pasmówka kończy się na 2 pasmowej ulicy Mickiewicza. Jeżeli ona ma być tylko po to żeby dojechać do Hali to trochę mnie to dziwi. Jeżeli samochody, które przyjadą tą trasą w większej ilości będą chciały ruszyć z Mickiewicza w stronę centrum to zakorkują całkowicie most Zwierzyniecki. W związku z czym powinien być nakaz powrotu tą samą trasą. Niby ta trasa ma sens ale chyba nie całkiem do końca.
      • Gość: W-w Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.12, 19:00
        helena50 napisała:
        > Niby ta trasa ma sens ale chyba nie całkiem do końca.

Sens rzeczywiście będzie miała jak będzie skończona i zamknie obwód (Obwodnica Śródmiejska) ! Problem w tym, ze buduje się ja po kawałku od kilkudziesięciu lat ! Odcinek przez WW projektowali już Niemcy przed II w.ś.

Dalsza budowa północnego odcinka: Milenijna/Żmigrodzka-Sobieskiego została wstrzymana w ubiegłym roku a najistotniejszy dla układu komunikacyjnego miasta projekt tj. odcinek przez WW - właśnie ten z mostem Wschodnim- i dalej w stronę Krzywoustego- smrodzi się od lat, a teraz jak się dowiadujemy, został zredukowany do formy zaprzeczającej podstawowej funkcji tej trasy !
      • Gość: bubu Re: Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizua IP: *.wroclaw.mm.pl 01.02.12, 22:39
        A kto powiedział, że to ma być obwodnica?
        • Gość: W-w @bubu IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.12, 00:22
          Gość portalu: bubu napisał(a):
          > A kto powiedział, że to ma być obwodnica?

A, no to poczytaj sobie chociażby to:
          pl.wikipedia.org/wiki/Obwodnica_%C5%9Br%C3%B3dmiejska_Wroc%C5%82awia
          Szczegolnej uwadze polecam ten oto fragment:
          "…przebieg jej południowego, południowo-wschodniego i południowo-zachodniego odcinka ustalono już w 1921 roku"
    • Gość: furora Pamiętacie starą drogę Bolesławiec - Zgorzelec? IP: *.internetia.net.pl 01.02.12, 18:50
      dzięki genialnym planistom ta "jednojezdniowa obwodnica" ma szansę osiągnąć ten poziom
      • Gość: W-w @furora IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.12, 19:09
        Gość portalu: furora napisał(a):
        > dzięki genialnym planistom ta "jednojezdniowa obwodnica"...

Dlaczego piszesz w cudzysłowie ?
        OBWODNICA TO POJĘCIE UMOWNE A NIE KATEGORIA DROGI ! Obwodnicą może być zarówno autostrada jak i polna droga ! Zależy co OBWODZI !

Widziałem natomiast w paru miejscach w PL jednopasmowe drogi kategorii "S" i ten fakt mnie bardziej zastanawia!
    • jep23 Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 01.02.12, 20:44
      Prawie od 40-tu lat odgrażają się,że odbiorą kawałek ogródka nielegalnie
      uprawianego na miejscu obwodnicy i nagle miałaby się groźba spełnić?
      Cóś takiego!
    • zgrozazgroza Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 01.02.12, 22:40
      Znowu lipa. Nie potrafią zaprojektować ulicy? Teraz oddają do użytkowania torowisko wzdłuż Mickiewicza i co? I lipa. Można było za podobne pieniądze zrobić torowisko w technologii drogowej (nie kolejowej) i światła na Mickiewicza/ Paderewskiego. A tak co? - wizualizacje i wielkie G, i te śmieszne słupy trakcyjne.
    • topix najtańsza najlepsza. 01.02.12, 23:00
      po co wiszący, skoro tradycyjny jest tańszy?
    • krzysztofczyz Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 02.02.12, 08:22
      Przy hali stulecia to trzeba parking wybudować a nie obwodnicę
    • pitek2kotek Obejrzyj różne wizje mostu wschodniego [wizuali... 02.02.12, 09:06
      Jezdnię można poszrzyć a mostu nie.Chcemy jak za komuny byle jak.Ilość pojazdów wzrasta maleć niebędzie i znowu polak mądry po szkodzie.
    • Gość: mikser Będzie powtórka z Mostu Zwierzynieckiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 09:19
      ten też jest wąskim gardłem dla ruchu na WW i z WW
    • Gość: z Jak macie postawić takiego knota to lepiej już nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.12, 17:00
      nie róbcie, bo potem przez następne 40 lat będziemy na toto patrzeć i kląć za każdym razem tkwiąc tam w korkach.
      Przyjdzie wreszcie prawdziwy gospodarz i zrobi to co trzeba i jak trzeba. A wy - na drzewo i do prawdziwej roboty (łopata, miotła i tym podobny sprzęt zmechanizowany).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka