Dodaj do ulubionych

Średnia z egzaminu gimnazjalnego

IP: *.media4.pl 09.06.04, 12:40
Mam nadzieje, że w zwiazku z niskimi wynikami egzaminu będzie niższy półap
dostania sie do liceum!
Obserwuj wątek
    • Gość: ile !! ile macie z egzaminu??wpisujcie ja mam ... IP: *.rozanka.wroc.pl 09.06.04, 12:44
      65 pkt !! a wy ????
      • Gość: Kasia Re: ile macie z egzaminu??wpisujcie ja mam ... IP: *.htc.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 22:10
        Ja mam 58 kompletnie się załamałam,jestem humanistką a lepiej wyszłam z
        przyrodniczego.Egzamin według mnie był przeciętny,dlatego nie mam pojęcia jak
        to się stało, ze mam tak mało punktów.Raczej pójdę się odwołać, nie chce mi się
        wierzyć,że tak słabo napisałam,zwłaszcza że po sprawdzaniu odpowiedzi i
        pesymistycznej wersji naliczyłam około 75!!To jest w ogóle jakaś
        paranoja,średnia mojej szkoły to około 60 pkt,a mówią,że w naszej szkole jest
        nawyzszy poziom.Zdziwiło mnie jednak to,że "kujony" miały ponizej nawet 50 pkt,
        zaś osoby z średnią ocen ok. 4.0 miały od 60-90.
        • Gość: Maciek Re: ile macie z egzaminu??wpisujcie ja mam ... IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 22.06.04, 08:02
          Ja dostałem 76 punktów, liczyłem na więcej
          nie poszła mi rozprawka na teście humanistycznym
    • Gość: quik Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 12:57
      ale z całą pewnością nie tak niski, by z takimi wielbłądami ortograficznymi
      wpuszczać do szkoły.
      • Gość: Ojciec Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:39
        Jest tak jak zawsze uwazalem: ten test nie oddaje wiedzy, umiejetnosci szeroko
        pojetych, a tylko sprawdza umiejetnosc pewnego specyficznego myslenia.
        Niestety, w ten sposob syn ma mniejsze szanse na dostanie sie do odbrej szkoly,
        choc mial zawsze swietne wyniki i na pewno nie byl "kujonem".
        • Gość: Anka Banał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 07:17
          myslenia? wiedzy? ten test nic nie sprawdza, jest tak banalnie prosty. Też nie
          jestem kujonem, uczę się dwie- trzy godziny w tygodniu, zadań domowych
          najczęściej nie odrabiam. Przed egzaminem przysiadłam porządniej kilka dni,
          poszłam na ten test i mam 92 punkty. Jestem pewna, że gdybym uczyła się trochę
          więcej, wyciągnęłabym na maksa. Trzeba było przypilnować syna, żeby się trochę
          pouczył, to by się do tej dobrej szkoły dostał. A nie teraz psioczyć na formę
          egzaminu.
          • Gość: Ojciec Re: Banał IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 22:01
            Syn uczyl sie duzo i byl dopilnowany. Nadal uwazam, ze takie testy do bezsens.
            A w kazdym razie nie powinien decydowac o przyszlosci.
          • Gość: PAula Re: Banał IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 19.06.04, 16:38
            Wynik 92pkt jest naprawde dobry. W sumie masz rację bo z tego egzaminu mozna
            było 90 spoko wyciągnąć.Można było... JA nie wyciągnełam:D Mam pytanko jak sie
            uczysz? NA 4, 5?I do jakich liceów się wybierasz?
            • Gość: ja Re: Banał IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 19.06.04, 18:28
              PAula, nie martw się. Ja też jestem przerażona tym, że na egzaminie, który ma
              decydować o przyszłości, większość ściągała, że aż miło. Mam znajomych nie
              tylko we Wrocławiu, którzy wręcz się tym chwalą. Co gorsze, nauczyciele
              udawali, że tego nie widzą, a czasem nawet sami pomagali, by uczniowie ich
              szkoły nie wypadli słabo w porównaniu z innymi. Podobno w wielu przypadkach,
              obserwatorzy z zewnątrz byli "wymienieni z inną szkołą", np. ze szkoły X byli w
              szkole Y i odwrotnie. Obowiązywała zasada: wy przymkniecie oko na naszych, a my
              na waszych i wszyscy są zadowoleni. Ten egzamin to parodia, kto wie, czy w
              takim wypadku oceny nie byłyby bardziej miarodajne, choć też naciągane. A
              redakcja GW z dumą ogłasza wyniki egzaminów, napiętnuje tych, którzy wyników
              podać nie chcieli, że niby takie słabe. Kto sprytny i zaradny ma sporo punktów,
              a tam, gdzie rzetelnie podeszli do egzaminu, teraz słabe wyniki. Oczywiście, są
              i tacy, którzy uczciwie zapracowali na wysoką liczbę punktów i dla nich słowa
              uznania i gratulacje. Może się okazać, że do tych "lepszych" liceów dostaną się
              nie tylko dobrzy uczniowie, ale i dobrzy kombinatorzy. Przykre.
              • Gość: Paula Re: Banał IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 20.06.04, 12:59
                Dokładnie..Do dobrych szkół dostają się kombinatorzy póżniej nauczyciele z
                liceów mówią że gimnazjaliści są żle przygotowani.To jest według mnie dtrasznie
                niesprawiedliwe chociaż trzeba także przyznać że oceny też są sporo naciągane.
                Na szczęscie w tym roku były na egzaminie 3 grupy. Najgorsze jest to że
                niektórych o tym informowano niektórych nie. JA się dowiedziałąm dopiero 2 dnia
                egzaminów:( Moja przyjaciółka która jest bardzo ambitna ściągneła zamknięte z
                polskiego i teraz ze srednią 5.2 wybiera się do liceów gdzie przyjmują od 50pkt
                rekrutacyjnych:(
                • Gość: no i dobrze jej tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 13:09
                  kombinatorzy won!
    • Gość: Mareczeko Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 17:46
      Patrząc na dość wysokie oceny moich kolegów, myślę że to właśnie wyniki
      egzaminu będą decydować o przyjęciu do szkoły.Wyniki uczniów dzielą się
      znacznie.Około 15% uczniów ma 80 ptk są to na ogoł dobrzy uczniowie.Uczniowie o
      naciąganych stopniach osiągają wyniki słabsze.Myślę że egzamin ten z pozwoli
      skutecznie oddzielic uczniów dobrych od tzn.farciaży, którym nauczyciele
      naciągają stopnie.Ja miałem 83 ptk i byłem 3 w klasie gdzie będzie 9 czerwonych
      pasków na koniec roku.
      • Gość: yujtf Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:06
        wiadomo, naciagane stopnie kiedys wyjda. mam najlepszy wynik z matmy w klasie,
        gdzie sa trzy szostki i 5 piątek a ja musialem zdawac cale polrocze zeby tę
        piątke miec. z polskiego podobnie, najlepszy wynik mial kolega ktory ma 4, mimo
        ze szostek u nas nie brakuje.
        ogolnie z matmy poszlo w szkole mojej przewidywalnie, ja jestem zadowolony mimo
        ze humanista. niestety polski byl tragiczny, bo dla mnie 41 pkt to porazka
        (probne o wiele lepiej). jeszcze pojde w ktorys dzien i sprawdze sobie wyniki
        dla pewnosci. pozdrawiam.
      • Gość: *** Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 22:05
        cos mi sie wydaje z enie masz racji... pamietaj ze egzamin to tak naprawde
        TYLKO 50% punktow i jesli ty masz np. 4 z matmy to zeby "poprawic: sobie punkty
        na 5 musialbys napisac 4 punkty lepeij egzamin;/ nie mowiac o tym ze wogle
        jestem bardzo przeciwna tak wielkiemu udzialowi ocen w punktach rekrutacyjnych
        bo to chyba najmniej porownywalny czynnik (wredny nauczyciel, wymagajaca szkola
        itp.)
        ps. punkot mialam 85 ale gorzej u mine z ocenami wiec nie jestem pewna czy
        dostane soe do jakiejs naprawde dobrej szkoly (a chcialabym zreszta kto by nie
        hccial)
      • Gość: af Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.kom / *.man.kn.pl 16.06.04, 09:43
        farciaże jak sie dostaną do średniej szkoły to zobaczą jak trzeba zakuwać.A
        teraz niech sie ciesza z czerwonych pasków.panie nauczycielki z gimnazjów robia
        swoim pupilkom szkode ale chyba sobie z tego sprawy nie zdają.Zawsze tak było
        jest i bedzie wiec sie nie przejmuj bo szydło zawsze wyjdzie z worka.Oczywiście
        w odpowiednim czasie.
    • Gość: biedronka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.06.04, 18:04
      słabe wyniki , test nie był trudny,szczególnie polski.poprzeczke obniżą pewnie
      słabsze szkoły.ale nawet do najlepszych o wiel łatwiej jest dostac sie w
      drugim naborze.powodzenie dzieciaczki , teraz dopiero zacznie sie praca.....
      • Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 09.06.04, 20:55
        W tym roku nie będzie drugiego naboru, ze względu na nabór elektroniczny. Jeśli
        uczeń nie zostanie przyjęty do danej szkoły, to nie ma już na to żadnych szans,
        gdyż będzie to oznaczało, że byli od niego lepsi i oni się dostali. Nie jest
        możliwe dostanie się do kilku szkół jednocześnie, jak to było w latach
        ubiegłych, w związku z tym, nie będą blokowane miejsca w szkołach, a później
        zwalniane.
        • Gość: do marty Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:58
          no to wiadomo, ale co to zmienia?
          • Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 09.06.04, 23:13
            Mój post był odpowiedzią na post biedronki, która sugeruje, że do dobrych szkół
            będzie łatwiej dostać się w drugim naborze. Pozdrawiam.
            • Gość: jestem przeraŻONA Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 19.06.04, 16:47
              jA JESTEM TYM WSZYSTKIM W OGÓLE PRZERAŻONA! nIBY TEST POSZEDŁ NIE NAJLEPIEJ A
              DUZO OSÓB MA KOŁO 90PKT.JA ZYJE TERAZ W OBAWIE CZY MNIE PRZYJMĄ DO TYCH DOBRYCH
              SZKÓŁ SKORO TAK DUZO OSÓB DOBRZE NAPISAŁO A Z OCEN TO KAZDY MA WIADOMO
              PONACIAGANE DO GRANIC POZLIWOŚCI..U MNIE W KLASIE JEST 8 PASKÓW W TYM 7 ZE
              SREDNIĄ POWYŻEJ 5.0
        • Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:39
          59 pkt slabo ;/ , ktos napisal ze nie bedzie drugiego naboru hahahahah zalosne
          dla twojej wiadomosci bedzie nawet 3 ! , widze ze nie zrozumialas tego co
          mowili w szkole no coz
          • Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 09.06.04, 23:19
            W takim razie, skoro tak uważnie słuchałeś w szkole, podziel się ze mną tą
            informacją, w jaki sposób będzie się odbywał ten drugi, a być może i trzeci
            nabór? Nawet kurator oświaty na łamach Gazety to wyjaśniał, ale widocznie ty
            jesteś lepiej poinformowany od niego, więc czekam na konkrety.
            • Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 06:42
              Heh pomysl se logiczne jesli do szkoly zlozy 90 uczniow na 100 miejsc , to nie
              bedzie drugiego naboru w tej szkole ? ( lol )
              • Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 10.06.04, 12:24
                Daniel, oczywiście, że drugi nabór będzie w szkołach, do których jest mniej
                chętnych niż miejsc, ale "biedronce" chodziło o szkoły najlepsze, a tam już
                teraz jest złożonych o wiele więcej podań niż jest wolnych miejsc. Z tego
                wynika, że oboje mamy rację, tylko się nie do końca zrozumieliśmy.
                • Gość: kasia Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:36
                  pomyśl ze w najleopszej szkole, jest podan miej niz chetnych ;p
                  a 2 i 3 nabor bedzie razem z pierwszym, bo jeśli się nie dostaniesz do szkoły 1
                  wyboru to od razu cię przyjmują do drugiego naboru, a jesli sie nie dostaniesz
                  do 2 to do 3 (czyli liczymy to na 3 nabory). poza tym na pewno znajda sie tacy
                  delikwenci co nigdzie nie zagrzali miejsca, i pod koniec wakacji powinien byc
                  jescze jeden
    • Gość: ,,,/// Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.kom / *.man.kn.pl 09.06.04, 22:39
      Gdzie Ty się wybierasz z taką ortografią?...
      • Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 08:14
        Do kogo te pytanie z ortografia ?
    • Gość: Xsiąże Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 07:55
      Może i będzie niższu pułap, ale dla Twojego "półapu" i tak za wysoki !
      • Gość: anusz Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:01
        Drugi nabór będzie lecz w innej formie niż w zeszłym roku. Po pierwszym naborze
        zostaną wywieszone listy szkół, w których są wolne miejsca. Uczeń, który nie
        dostał się do żadnej z wybranych szkół będzie miał możliwość złożenia papierów.
        Będą liczyć się punkty a nie kolejność zgłoszenia. W szkołach mocno obleganych
        drugiego naboru nie będzie, chyba że szkoła wyznaczy sobie pułap punktów do
        którego będzie przyjmować np. 80 pkt. Tylko skąd później wziąć uczniów z taką
        ilością punktów - z tej resztówki. Jeżeli uczeń nie dostanie się w dalszym
        ciągu, to niestety ma problem- pozdrawiam.
        • Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:18
          Anusz bardzo dobrze napisal dokladnie to co myslalem dzieki :))
          • Gość: Agi Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:44
            Problemu z drugim naborem nie będzie, gdyż szkoły publiczne przygotowały wiecej miejsc niż jest abslwentów gimnazjum w tym roku. Na pewno nie do obleganej i dobrej, ale do jakiejś szkoły się dostaną nawet Ci co odpadną w pierwszym naborze. Z resztą więskzość z was typowała 3 szkoły w elektronicznym naborze. gdzieś się dostaniecie. Spoko.
          • jazzkam SENS ISTNIENIA PKT ZA OCENY 10.06.04, 10:46
            jak dla mnie jeden egzamin moze sie skonczyc wpadka, a oceny nie są wymierne.
            proponowalbym w ostatnim roku zrobic 2-3 egzaminy i z nich wyciagnac srednia,
            ktora zadecyduje o przyjeciu do szkoly. plus punkty dodatkowe, ale bez ocen.
    • Gość: zulka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.06.04, 13:58
      Może ktoś wie jaka była średnia w ub.roku ??
      Dostałam tylko 78 pkt. Na próbnych miałam: 91, 92 i 91 pkt. jestem jedną z
      najlepszych w szkole i najlepsza w klasie, a na egzaminach mi nie poszło.
      Sprawdzałam w OKE za co mi odjęto punkty i uważam, że nie jest to kwestia
      wiedzy lecz dyspozycji w chwili pisania egzaminu. Zapomina się lub pomija takie
      detale, które dla komisji okazały sie istotne, że głowa mała. A teraz się
      martwię czy dostanę się do którejkolwiek z wybranych 3 szkół.
      • Gość: 44 Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 14:31
        Też chcę sprawdzić. Napisz jak wygląda taka procedura udostępnienia testu,
        gdzie jest ta siedziba OKE ?
        • jazzkam OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) 11.06.04, 16:05
          wiem, bo byłem dzisiaj.
          1. Zielińskiego 57
          2. Legitymacja, ale rodzic niekonieczny
          3. Już tylko 12tego i 13tego, proponuję rano tak jak ja - potem jest
          zamieszanie bo w kolejce czeka się niekoniecznie sprawiedliwie - odłożą cię na
          dół, przykryją innymi wnioskami i sobie poczekasz...
          4. składasz podanie, czy chcesz oba zobaczyć czy jedno
          5. czekasz na wyczytanie
          6. pilnują cie i wszystkie informacje dają, w sali masz folie z naniesionymi
          poprawnymi odpowiedziami zamknietymi, takze latwo sprawdzic
          7. do zadań otwartych są szczegolowe wyjasnienia punktacji
          8. nie pytasz się o nic pilnujacych sie, wszystkie swoje pretensje wylewasz na
          wniosek
          9. na wniosku zaznaczasz o ktore pytania chodzi i jakie masz pretensje - uwaga,
          ryzykujesz, bo komisja dokladnie sprawdzi wskazane zadanie, czyli moze tez
          punkty obnizyc (szczegolne ryzyko przy rozprawce)
          10. odpowiadaja ci do 14 dni wysylajac wynik na adres domowy

pozdrawiam (gmmmhhh strasznie palą ci zdenerwowani rodzice przed wyjściem;)
          • Gość: 44 Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 16:36
            Dziękuję za te ważne informacje. Piszesz, że jeszcze tylko 12 i 13-tego
            można "reklamować" wyniki. Czy to znaczy, że jutro /wolna sobota/ i w niedzielę
            przyjmują interesantów? Dzwonię tam od rana i nie odbieraja telefonów. Nie
            poszłam dzisiaj, ponieważ sądziłam, że zrobili sobie wolne. Jestem nieźle
            wkurzona-uciekły mi dwa dni. Najpierw dyrekcja szkoły ogłosiła wyniki dzień
            później, tzn.w środę, a potem nie udzielono dzieciom żadnych wyjaśnień co do
            tych tajemniczych pasków...Nauczyciele wykręcali się niewiedzą...
          • Gość: 44 Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 16:40
            Czy jest tu na forum ktoś, komu uwzględnili "reklamację" wyniku egzaminacyjnego?
            Dwa tygodnie to za długo!!!!
            • Gość: zulka Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.06.04, 17:31
              Wyniki można sprawdzać dziś, w sobote i niedzielę. Telefonów nie odbierają, bo
              tam jest straszny młyn. Najlepiej jechać i sprawdzić.Nikt nie ma jeszcze
              odpowiedzi na reklamacje, bo dopiero od dziś sa przyjmowane. Taka jest
              procedura - czeka sie do dwóch tygodni, bo reklamacje sa rozpatrywane przez
              Dyrektora OKE.
            • Gość: sialka Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.one.pl 11.06.04, 18:01
              ja jestem - kilka lat temu gdy poraz pierwszy wprowadzono egzamin zewnętrzny po
              szkole podstawowej mojemu synowi doliczyli po ponownym sprawdzeniu zadań 4
              punkty na 40 możliwych. Rok później podobną sytuację mieli moi uczniowie - też
              po weryfikacji dostali dodatkowe punkty.
              • Gość: 44 Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 19:36
                Dziękuję za odpowiedzi i ważne informacje. Przyzwoita instytucja powinna być
                dostępna telefonicznie, a dzieci należało poinformować w szkole, że w piątek,
                sobotę i niedzielę można się odwoływać. Szkoła winna pomagać uczniom w
                tych "gorących" dniach. Praktyka jest smutna. Nauczyciele są na wycieczkach,
                zwolnieniach, a pozostali nie potrafią odpowiedzieć na istotne pytania dzieci.
      • Gość: Paula Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 20.06.04, 13:04
        Ty miałaś to szczęscie że u was w szkole z tego co piszesz były aż 3 egzaminy
        próbne. Ja miałam tylko jeden raptem na miesiąc przed prawdziwymi egzaminami...
        I próbny poszedł mi o wiele gorzej bo według mnie był trudny.Rozumiem twoje
        rozgoryczenie. JA też bym sie tak czuła gdybym miała na próbnych tak duzo a
        prawdziwy poszedłby mi dużo gorzej..Nie martw się bedzie dobrze:)
    • Gość: marchewka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:34
      rzeczywiście w tym roku egzaminy nie wyszły najlepiej, dlatego sama tez mam
      nadzieje że progi punktowe do szkół troszke sie obniżą, najgorsze jest to , że
      wiesz, że stac cie na więcej, a taki sobie jakiś egzamin pokazuje co innego
      Przecież kilka odpowiedzi na pytanie nie pokazuje jaką wiedze zdobyłeś przez 3
      lata, a tak poza tym to każdy inaczej interpretuje pytanie i po swojemu na nie
      odpowiada , więc jak miożna wytyczyc takie bardzo dokładne kryteria
      oceniania....??!! to paranoja .........
      • Gość: marchewka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:51
        aaa zapomniałam
        ja z egzaminu miałam tylko 70 punktów, najlepsze jest to , że ja jestem
        humanistką, a lepiej napisałam z matmy- no cóż tak wyszło. Specjalnie
        pojechałam do Wrocka do tej komisji , mam nadzieje , że ten egzaminatorzy
        pozytywnie rozpatrzą mój wniosek i zyskam kilka punktów ...uff...oby oby
        • Gość: Kasia Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 16:12
          Spoko spoko, tylko ty mi wytlumacz jakie progi punktowe mają obniżyć? Przecież
          ich nie ma. Bedą brani ludzi z jak najwiekszą iloscią punktow az to wyczerpania
          limitu miejsc. A jaki bnył hmm próg, dowiesz sie w chwili ogłszenia wyników,
          nie wczesniej, bo tych progów nie ma
    • Gość: licealista Ignorancja gimnazjalistów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 20:40
      Pozdro dzieciaki!!
      Zdawałem egzamin jako pierwszy rocznik. Nasz egzamin nie był trudny - należało
      tylko sie UCZYĆ, a nie biegać za nauczycielami i podciągać oceny płaszcząc
      sieprzy tym do poziomu niżej niż kafelki.
      Jak wyglądają Wasi koledzy, którzy kłębią się jak dziady proszalne pod drzwiami
      OKE i chcą wyłuskać choć punkcik... Trzeba się było uczyć. Ale oczywiście jak
      ktoś wolał robienie debilnych plakacików... efekty wyszły na egzaminie.
      TO bardzo dobrze, że ten egzamin istnieje. Sprawdza wiedzę i umiejętności - ma
      wady, ale idea słuszna. Wychodzi poziom Waszej wiedzy i poziom Waszych szkół.
      Ale przede wszystkim Waszą ignorancję.
      Przychodzicie potem do liceów i co?? Kompromitujecie sie na wstępie swoją
      niewiedzą. A uczyć trzeba sie dla siebie!
      Kto ma uszy niechaj słucha i przemyśli.
      Dodam tylko, że miałem 88/100. W tej chwili jestem uczniem Liceum Ogólnokszt.
      Pozdrawiam
      • Gość: huhuh do mądrali licealisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:46
        oczywiscie, wiem o co ci chodzi. kujony co maja srednie po 5,5 ale mysla
        schematycznie,kuja i nic nie zapamietuja na dluzsza mete nie maja powyzej 75
        pkt. ci co nie musza miec paska a sa inteligentni i umieja myslac maja powyzej
        80. ale nie do konca sie to sprawdza - mialem pecha, zly dzien, nie wiem
        cholera, ale zrobilem troche bledow i tych punktow mialem 82. to za malo zeby
        dostac sie tam, gdzie chce (nie wnikaj, po prostu za malo) a naprawde umiem na
        wiecej, mialem totalnego pecha i w tym roku na pewno znalazlo sie pare osob,
        ktorych ten pech dotknal. i nie ma co sie madrzyc, bo egzamin z humana byl
        zwykle latwiejszy, a nasz troche specyficzny.
        • Gość: jot. Re: do mądrali licealisty IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 16.06.04, 10:03
          Wyniki egzaminu są rzeczywiście bardzo zaskakujące. Ciekawe, jak rzetelnie były
          sprawdzane i jakie przyjęto kryteria oceny prac dyslektyków. W szkole mojego
          dziecka najlepsze wyniki mają właśnie dyslektycy. Wszyscy nauczyciele "zachodzą
          w głowę", jak to jest możliwe, bo są wśród nich naprawdę słabi uczniowie,
          którzy ilością zdobytych punktów przewyższyli znacznie nawet tych bardzo
          dobrych. Czyżby wszyscy dyslektycy byli mądrzejsi od pozostałych? Niestety,
          nikt w szkole nie potrafi znaleźć dla tej sytuacji uzasadnienia. Co się stało?
          Inne kryteria ocen, dłuższy czas pisanie wpłynął na tę błyskotliwość, czy to,
          że pisali w innej klasie i mieli inne możliwości? Czego? No, tu spuszczam
          zasłonę milczenia... Ale i ja przyznaję, że to bardzo dziwne.
          • Gość: marchewka Re: do mądrali licealisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:39
            rzeczywiście dyslektykom w tym roku było naprawde łatwiej niz wczesniej, jestem
            ciekawa z czego to wynika, kolega "huhuh" na rację i w zupełnoścvi się z nim
            zgadzam.Nasz human był może nie trudnijeszy ale po prostu INNY, ja wtedy też
            miałam chyba zły dzien bo poszło mi średnio
            i nie jestem wcale kujonem , mam średnią 5.0 przed nikim sie nie płaszczyłam ,
            umiem na te oceny i myslę, a mimo to napisałam na tylko 70 punktów(pewno nie
            dostanę sie do wybranej szkoły) a takiemu dyslektykowi sie pofarciło i ma
            więcej punktów ode mnie , chyba tutaj cos nie gra....Dalczego zawsze trafi na
            mnie ??!!
            • Gość: PAula mam pytankoooo IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 16.06.04, 17:49
              Jestem ciekawa jednej rzeczy być może wy wiecie. Chodzi mi o ten 4 pkt które
              przyznaje sie za konkursy co najmniej na szczeblu wojewódzkim.Czy to dotyczy
              tylko konkursów przedmiotowych ze zdolnego ślązaka?? Bo słyszałąm juz różne
              opinie.Czy wliczają się w to konkursy organizowane przez kuratora oświaty??
              Jeśli wiecie to napiszcie mi bardzo prosze. Tak a propos egzaminów to zgadzam
              się z tym że jest okropne zamieszanie i ja też tak samo jak wy żyję w ciągłej
              opbawie o to czy dostane sie do tej szkoły do kóej chcę. Pozdrawiam..
            • Gość: dyslektyk Re: do mądrali licealisty IP: *.kom / *.man.kn.pl 17.06.04, 11:17
              A "human" był identyczny jełopie.
    • Gość: Benedykt Prywatne bija na glowe publiczne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 21:12
      Tak samo jest w Warszawie i innych miastach
      • Gość: k Re: Prywatne bija na glowe publiczne! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.06.04, 20:25
        ale nie we Wroclawiu. przeczytaj sobie o tym artykuł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka