Gość: brych IP: *.media4.pl 09.06.04, 12:40 Mam nadzieje, że w zwiazku z niskimi wynikami egzaminu będzie niższy półap dostania sie do liceum! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ile !! ile macie z egzaminu??wpisujcie ja mam ... IP: *.rozanka.wroc.pl 09.06.04, 12:44 65 pkt !! a wy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ile macie z egzaminu??wpisujcie ja mam ... IP: *.htc.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 22:10 Ja mam 58 kompletnie się załamałam,jestem humanistką a lepiej wyszłam z przyrodniczego.Egzamin według mnie był przeciętny,dlatego nie mam pojęcia jak to się stało, ze mam tak mało punktów.Raczej pójdę się odwołać, nie chce mi się wierzyć,że tak słabo napisałam,zwłaszcza że po sprawdzaniu odpowiedzi i pesymistycznej wersji naliczyłam około 75!!To jest w ogóle jakaś paranoja,średnia mojej szkoły to około 60 pkt,a mówią,że w naszej szkole jest nawyzszy poziom.Zdziwiło mnie jednak to,że "kujony" miały ponizej nawet 50 pkt, zaś osoby z średnią ocen ok. 4.0 miały od 60-90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: ile macie z egzaminu??wpisujcie ja mam ... IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 22.06.04, 08:02 Ja dostałem 76 punktów, liczyłem na więcej nie poszła mi rozprawka na teście humanistycznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quik Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 12:57 ale z całą pewnością nie tak niski, by z takimi wielbłądami ortograficznymi wpuszczać do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:39 Jest tak jak zawsze uwazalem: ten test nie oddaje wiedzy, umiejetnosci szeroko pojetych, a tylko sprawdza umiejetnosc pewnego specyficznego myslenia. Niestety, w ten sposob syn ma mniejsze szanse na dostanie sie do odbrej szkoly, choc mial zawsze swietne wyniki i na pewno nie byl "kujonem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Banał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 07:17 myslenia? wiedzy? ten test nic nie sprawdza, jest tak banalnie prosty. Też nie jestem kujonem, uczę się dwie- trzy godziny w tygodniu, zadań domowych najczęściej nie odrabiam. Przed egzaminem przysiadłam porządniej kilka dni, poszłam na ten test i mam 92 punkty. Jestem pewna, że gdybym uczyła się trochę więcej, wyciągnęłabym na maksa. Trzeba było przypilnować syna, żeby się trochę pouczył, to by się do tej dobrej szkoły dostał. A nie teraz psioczyć na formę egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Banał IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 22:01 Syn uczyl sie duzo i byl dopilnowany. Nadal uwazam, ze takie testy do bezsens. A w kazdym razie nie powinien decydowac o przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAula Re: Banał IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 19.06.04, 16:38 Wynik 92pkt jest naprawde dobry. W sumie masz rację bo z tego egzaminu mozna było 90 spoko wyciągnąć.Można było... JA nie wyciągnełam:D Mam pytanko jak sie uczysz? NA 4, 5?I do jakich liceów się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Banał IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 19.06.04, 18:28 PAula, nie martw się. Ja też jestem przerażona tym, że na egzaminie, który ma decydować o przyszłości, większość ściągała, że aż miło. Mam znajomych nie tylko we Wrocławiu, którzy wręcz się tym chwalą. Co gorsze, nauczyciele udawali, że tego nie widzą, a czasem nawet sami pomagali, by uczniowie ich szkoły nie wypadli słabo w porównaniu z innymi. Podobno w wielu przypadkach, obserwatorzy z zewnątrz byli "wymienieni z inną szkołą", np. ze szkoły X byli w szkole Y i odwrotnie. Obowiązywała zasada: wy przymkniecie oko na naszych, a my na waszych i wszyscy są zadowoleni. Ten egzamin to parodia, kto wie, czy w takim wypadku oceny nie byłyby bardziej miarodajne, choć też naciągane. A redakcja GW z dumą ogłasza wyniki egzaminów, napiętnuje tych, którzy wyników podać nie chcieli, że niby takie słabe. Kto sprytny i zaradny ma sporo punktów, a tam, gdzie rzetelnie podeszli do egzaminu, teraz słabe wyniki. Oczywiście, są i tacy, którzy uczciwie zapracowali na wysoką liczbę punktów i dla nich słowa uznania i gratulacje. Może się okazać, że do tych "lepszych" liceów dostaną się nie tylko dobrzy uczniowie, ale i dobrzy kombinatorzy. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Banał IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 20.06.04, 12:59 Dokładnie..Do dobrych szkół dostają się kombinatorzy póżniej nauczyciele z liceów mówią że gimnazjaliści są żle przygotowani.To jest według mnie dtrasznie niesprawiedliwe chociaż trzeba także przyznać że oceny też są sporo naciągane. Na szczęscie w tym roku były na egzaminie 3 grupy. Najgorsze jest to że niektórych o tym informowano niektórych nie. JA się dowiedziałąm dopiero 2 dnia egzaminów:( Moja przyjaciółka która jest bardzo ambitna ściągneła zamknięte z polskiego i teraz ze srednią 5.2 wybiera się do liceów gdzie przyjmują od 50pkt rekrutacyjnych:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no i dobrze jej tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 13:09 kombinatorzy won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mareczeko Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 17:46 Patrząc na dość wysokie oceny moich kolegów, myślę że to właśnie wyniki egzaminu będą decydować o przyjęciu do szkoły.Wyniki uczniów dzielą się znacznie.Około 15% uczniów ma 80 ptk są to na ogoł dobrzy uczniowie.Uczniowie o naciąganych stopniach osiągają wyniki słabsze.Myślę że egzamin ten z pozwoli skutecznie oddzielic uczniów dobrych od tzn.farciaży, którym nauczyciele naciągają stopnie.Ja miałem 83 ptk i byłem 3 w klasie gdzie będzie 9 czerwonych pasków na koniec roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yujtf Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:06 wiadomo, naciagane stopnie kiedys wyjda. mam najlepszy wynik z matmy w klasie, gdzie sa trzy szostki i 5 piątek a ja musialem zdawac cale polrocze zeby tę piątke miec. z polskiego podobnie, najlepszy wynik mial kolega ktory ma 4, mimo ze szostek u nas nie brakuje. ogolnie z matmy poszlo w szkole mojej przewidywalnie, ja jestem zadowolony mimo ze humanista. niestety polski byl tragiczny, bo dla mnie 41 pkt to porazka (probne o wiele lepiej). jeszcze pojde w ktorys dzien i sprawdze sobie wyniki dla pewnosci. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 22:05 cos mi sie wydaje z enie masz racji... pamietaj ze egzamin to tak naprawde TYLKO 50% punktow i jesli ty masz np. 4 z matmy to zeby "poprawic: sobie punkty na 5 musialbys napisac 4 punkty lepeij egzamin;/ nie mowiac o tym ze wogle jestem bardzo przeciwna tak wielkiemu udzialowi ocen w punktach rekrutacyjnych bo to chyba najmniej porownywalny czynnik (wredny nauczyciel, wymagajaca szkola itp.) ps. punkot mialam 85 ale gorzej u mine z ocenami wiec nie jestem pewna czy dostane soe do jakiejs naprawde dobrej szkoly (a chcialabym zreszta kto by nie hccial) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.kom / *.man.kn.pl 16.06.04, 09:43 farciaże jak sie dostaną do średniej szkoły to zobaczą jak trzeba zakuwać.A teraz niech sie ciesza z czerwonych pasków.panie nauczycielki z gimnazjów robia swoim pupilkom szkode ale chyba sobie z tego sprawy nie zdają.Zawsze tak było jest i bedzie wiec sie nie przejmuj bo szydło zawsze wyjdzie z worka.Oczywiście w odpowiednim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.06.04, 18:04 słabe wyniki , test nie był trudny,szczególnie polski.poprzeczke obniżą pewnie słabsze szkoły.ale nawet do najlepszych o wiel łatwiej jest dostac sie w drugim naborze.powodzenie dzieciaczki , teraz dopiero zacznie sie praca..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 09.06.04, 20:55 W tym roku nie będzie drugiego naboru, ze względu na nabór elektroniczny. Jeśli uczeń nie zostanie przyjęty do danej szkoły, to nie ma już na to żadnych szans, gdyż będzie to oznaczało, że byli od niego lepsi i oni się dostali. Nie jest możliwe dostanie się do kilku szkół jednocześnie, jak to było w latach ubiegłych, w związku z tym, nie będą blokowane miejsca w szkołach, a później zwalniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marty Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:58 no to wiadomo, ale co to zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 09.06.04, 23:13 Mój post był odpowiedzią na post biedronki, która sugeruje, że do dobrych szkół będzie łatwiej dostać się w drugim naborze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem przeraŻONA Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 19.06.04, 16:47 jA JESTEM TYM WSZYSTKIM W OGÓLE PRZERAŻONA! nIBY TEST POSZEDŁ NIE NAJLEPIEJ A DUZO OSÓB MA KOŁO 90PKT.JA ZYJE TERAZ W OBAWIE CZY MNIE PRZYJMĄ DO TYCH DOBRYCH SZKÓŁ SKORO TAK DUZO OSÓB DOBRZE NAPISAŁO A Z OCEN TO KAZDY MA WIADOMO PONACIAGANE DO GRANIC POZLIWOŚCI..U MNIE W KLASIE JEST 8 PASKÓW W TYM 7 ZE SREDNIĄ POWYŻEJ 5.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:39 59 pkt slabo ;/ , ktos napisal ze nie bedzie drugiego naboru hahahahah zalosne dla twojej wiadomosci bedzie nawet 3 ! , widze ze nie zrozumialas tego co mowili w szkole no coz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 09.06.04, 23:19 W takim razie, skoro tak uważnie słuchałeś w szkole, podziel się ze mną tą informacją, w jaki sposób będzie się odbywał ten drugi, a być może i trzeci nabór? Nawet kurator oświaty na łamach Gazety to wyjaśniał, ale widocznie ty jesteś lepiej poinformowany od niego, więc czekam na konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 06:42 Heh pomysl se logiczne jesli do szkoly zlozy 90 uczniow na 100 miejsc , to nie bedzie drugiego naboru w tej szkole ? ( lol ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 10.06.04, 12:24 Daniel, oczywiście, że drugi nabór będzie w szkołach, do których jest mniej chętnych niż miejsc, ale "biedronce" chodziło o szkoły najlepsze, a tam już teraz jest złożonych o wiele więcej podań niż jest wolnych miejsc. Z tego wynika, że oboje mamy rację, tylko się nie do końca zrozumieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:36 pomyśl ze w najleopszej szkole, jest podan miej niz chetnych ;p a 2 i 3 nabor bedzie razem z pierwszym, bo jeśli się nie dostaniesz do szkoły 1 wyboru to od razu cię przyjmują do drugiego naboru, a jesli sie nie dostaniesz do 2 to do 3 (czyli liczymy to na 3 nabory). poza tym na pewno znajda sie tacy delikwenci co nigdzie nie zagrzali miejsca, i pod koniec wakacji powinien byc jescze jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,/// Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.kom / *.man.kn.pl 09.06.04, 22:39 Gdzie Ty się wybierasz z taką ortografią?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 08:14 Do kogo te pytanie z ortografia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xsiąże Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 07:55 Może i będzie niższu pułap, ale dla Twojego "półapu" i tak za wysoki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusz Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:01 Drugi nabór będzie lecz w innej formie niż w zeszłym roku. Po pierwszym naborze zostaną wywieszone listy szkół, w których są wolne miejsca. Uczeń, który nie dostał się do żadnej z wybranych szkół będzie miał możliwość złożenia papierów. Będą liczyć się punkty a nie kolejność zgłoszenia. W szkołach mocno obleganych drugiego naboru nie będzie, chyba że szkoła wyznaczy sobie pułap punktów do którego będzie przyjmować np. 80 pkt. Tylko skąd później wziąć uczniów z taką ilością punktów - z tej resztówki. Jeżeli uczeń nie dostanie się w dalszym ciągu, to niestety ma problem- pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:18 Anusz bardzo dobrze napisal dokladnie to co myslalem dzieki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:44 Problemu z drugim naborem nie będzie, gdyż szkoły publiczne przygotowały wiecej miejsc niż jest abslwentów gimnazjum w tym roku. Na pewno nie do obleganej i dobrej, ale do jakiejś szkoły się dostaną nawet Ci co odpadną w pierwszym naborze. Z resztą więskzość z was typowała 3 szkoły w elektronicznym naborze. gdzieś się dostaniecie. Spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzkam SENS ISTNIENIA PKT ZA OCENY 10.06.04, 10:46 jak dla mnie jeden egzamin moze sie skonczyc wpadka, a oceny nie są wymierne. proponowalbym w ostatnim roku zrobic 2-3 egzaminy i z nich wyciagnac srednia, ktora zadecyduje o przyjeciu do szkoly. plus punkty dodatkowe, ale bez ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.06.04, 13:58 Może ktoś wie jaka była średnia w ub.roku ?? Dostałam tylko 78 pkt. Na próbnych miałam: 91, 92 i 91 pkt. jestem jedną z najlepszych w szkole i najlepsza w klasie, a na egzaminach mi nie poszło. Sprawdzałam w OKE za co mi odjęto punkty i uważam, że nie jest to kwestia wiedzy lecz dyspozycji w chwili pisania egzaminu. Zapomina się lub pomija takie detale, które dla komisji okazały sie istotne, że głowa mała. A teraz się martwię czy dostanę się do którejkolwiek z wybranych 3 szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 14:31 Też chcę sprawdzić. Napisz jak wygląda taka procedura udostępnienia testu, gdzie jest ta siedziba OKE ? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzkam OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) 11.06.04, 16:05 wiem, bo byłem dzisiaj. 1. Zielińskiego 57 2. Legitymacja, ale rodzic niekonieczny 3. Już tylko 12tego i 13tego, proponuję rano tak jak ja - potem jest zamieszanie bo w kolejce czeka się niekoniecznie sprawiedliwie - odłożą cię na dół, przykryją innymi wnioskami i sobie poczekasz... 4. składasz podanie, czy chcesz oba zobaczyć czy jedno 5. czekasz na wyczytanie 6. pilnują cie i wszystkie informacje dają, w sali masz folie z naniesionymi poprawnymi odpowiedziami zamknietymi, takze latwo sprawdzic 7. do zadań otwartych są szczegolowe wyjasnienia punktacji 8. nie pytasz się o nic pilnujacych sie, wszystkie swoje pretensje wylewasz na wniosek 9. na wniosku zaznaczasz o ktore pytania chodzi i jakie masz pretensje - uwaga, ryzykujesz, bo komisja dokladnie sprawdzi wskazane zadanie, czyli moze tez punkty obnizyc (szczegolne ryzyko przy rozprawce) 10. odpowiadaja ci do 14 dni wysylajac wynik na adres domowy pozdrawiam (gmmmhhh strasznie palą ci zdenerwowani rodzice przed wyjściem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 16:36 Dziękuję za te ważne informacje. Piszesz, że jeszcze tylko 12 i 13-tego można "reklamować" wyniki. Czy to znaczy, że jutro /wolna sobota/ i w niedzielę przyjmują interesantów? Dzwonię tam od rana i nie odbieraja telefonów. Nie poszłam dzisiaj, ponieważ sądziłam, że zrobili sobie wolne. Jestem nieźle wkurzona-uciekły mi dwa dni. Najpierw dyrekcja szkoły ogłosiła wyniki dzień później, tzn.w środę, a potem nie udzielono dzieciom żadnych wyjaśnień co do tych tajemniczych pasków...Nauczyciele wykręcali się niewiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 16:40 Czy jest tu na forum ktoś, komu uwzględnili "reklamację" wyniku egzaminacyjnego? Dwa tygodnie to za długo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulka Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.06.04, 17:31 Wyniki można sprawdzać dziś, w sobote i niedzielę. Telefonów nie odbierają, bo tam jest straszny młyn. Najlepiej jechać i sprawdzić.Nikt nie ma jeszcze odpowiedzi na reklamacje, bo dopiero od dziś sa przyjmowane. Taka jest procedura - czeka sie do dwóch tygodni, bo reklamacje sa rozpatrywane przez Dyrektora OKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sialka Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.one.pl 11.06.04, 18:01 ja jestem - kilka lat temu gdy poraz pierwszy wprowadzono egzamin zewnętrzny po szkole podstawowej mojemu synowi doliczyli po ponownym sprawdzeniu zadań 4 punkty na 40 możliwych. Rok później podobną sytuację mieli moi uczniowie - też po weryfikacji dostali dodatkowe punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: OKE - PROCEDURA UDOSTĘPNIENIA TESTU ;) IP: *.kom / *.man.kn.pl 11.06.04, 19:36 Dziękuję za odpowiedzi i ważne informacje. Przyzwoita instytucja powinna być dostępna telefonicznie, a dzieci należało poinformować w szkole, że w piątek, sobotę i niedzielę można się odwoływać. Szkoła winna pomagać uczniom w tych "gorących" dniach. Praktyka jest smutna. Nauczyciele są na wycieczkach, zwolnieniach, a pozostali nie potrafią odpowiedzieć na istotne pytania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 20.06.04, 13:04 Ty miałaś to szczęscie że u was w szkole z tego co piszesz były aż 3 egzaminy próbne. Ja miałam tylko jeden raptem na miesiąc przed prawdziwymi egzaminami... I próbny poszedł mi o wiele gorzej bo według mnie był trudny.Rozumiem twoje rozgoryczenie. JA też bym sie tak czuła gdybym miała na próbnych tak duzo a prawdziwy poszedłby mi dużo gorzej..Nie martw się bedzie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:34 rzeczywiście w tym roku egzaminy nie wyszły najlepiej, dlatego sama tez mam nadzieje że progi punktowe do szkół troszke sie obniżą, najgorsze jest to , że wiesz, że stac cie na więcej, a taki sobie jakiś egzamin pokazuje co innego Przecież kilka odpowiedzi na pytanie nie pokazuje jaką wiedze zdobyłeś przez 3 lata, a tak poza tym to każdy inaczej interpretuje pytanie i po swojemu na nie odpowiada , więc jak miożna wytyczyc takie bardzo dokładne kryteria oceniania....??!! to paranoja ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewka Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:51 aaa zapomniałam ja z egzaminu miałam tylko 70 punktów, najlepsze jest to , że ja jestem humanistką, a lepiej napisałam z matmy- no cóż tak wyszło. Specjalnie pojechałam do Wrocka do tej komisji , mam nadzieje , że ten egzaminatorzy pozytywnie rozpatrzą mój wniosek i zyskam kilka punktów ...uff...oby oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Średnia z egzaminu gimnazjalnego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 16:12 Spoko spoko, tylko ty mi wytlumacz jakie progi punktowe mają obniżyć? Przecież ich nie ma. Bedą brani ludzi z jak najwiekszą iloscią punktow az to wyczerpania limitu miejsc. A jaki bnył hmm próg, dowiesz sie w chwili ogłszenia wyników, nie wczesniej, bo tych progów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista Ignorancja gimnazjalistów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 20:40 Pozdro dzieciaki!! Zdawałem egzamin jako pierwszy rocznik. Nasz egzamin nie był trudny - należało tylko sie UCZYĆ, a nie biegać za nauczycielami i podciągać oceny płaszcząc sieprzy tym do poziomu niżej niż kafelki. Jak wyglądają Wasi koledzy, którzy kłębią się jak dziady proszalne pod drzwiami OKE i chcą wyłuskać choć punkcik... Trzeba się było uczyć. Ale oczywiście jak ktoś wolał robienie debilnych plakacików... efekty wyszły na egzaminie. TO bardzo dobrze, że ten egzamin istnieje. Sprawdza wiedzę i umiejętności - ma wady, ale idea słuszna. Wychodzi poziom Waszej wiedzy i poziom Waszych szkół. Ale przede wszystkim Waszą ignorancję. Przychodzicie potem do liceów i co?? Kompromitujecie sie na wstępie swoją niewiedzą. A uczyć trzeba sie dla siebie! Kto ma uszy niechaj słucha i przemyśli. Dodam tylko, że miałem 88/100. W tej chwili jestem uczniem Liceum Ogólnokszt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhuh do mądrali licealisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:46 oczywiscie, wiem o co ci chodzi. kujony co maja srednie po 5,5 ale mysla schematycznie,kuja i nic nie zapamietuja na dluzsza mete nie maja powyzej 75 pkt. ci co nie musza miec paska a sa inteligentni i umieja myslac maja powyzej 80. ale nie do konca sie to sprawdza - mialem pecha, zly dzien, nie wiem cholera, ale zrobilem troche bledow i tych punktow mialem 82. to za malo zeby dostac sie tam, gdzie chce (nie wnikaj, po prostu za malo) a naprawde umiem na wiecej, mialem totalnego pecha i w tym roku na pewno znalazlo sie pare osob, ktorych ten pech dotknal. i nie ma co sie madrzyc, bo egzamin z humana byl zwykle latwiejszy, a nasz troche specyficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot. Re: do mądrali licealisty IP: *.amsnet.pl / 83.16.153.* 16.06.04, 10:03 Wyniki egzaminu są rzeczywiście bardzo zaskakujące. Ciekawe, jak rzetelnie były sprawdzane i jakie przyjęto kryteria oceny prac dyslektyków. W szkole mojego dziecka najlepsze wyniki mają właśnie dyslektycy. Wszyscy nauczyciele "zachodzą w głowę", jak to jest możliwe, bo są wśród nich naprawdę słabi uczniowie, którzy ilością zdobytych punktów przewyższyli znacznie nawet tych bardzo dobrych. Czyżby wszyscy dyslektycy byli mądrzejsi od pozostałych? Niestety, nikt w szkole nie potrafi znaleźć dla tej sytuacji uzasadnienia. Co się stało? Inne kryteria ocen, dłuższy czas pisanie wpłynął na tę błyskotliwość, czy to, że pisali w innej klasie i mieli inne możliwości? Czego? No, tu spuszczam zasłonę milczenia... Ale i ja przyznaję, że to bardzo dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewka Re: do mądrali licealisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:39 rzeczywiście dyslektykom w tym roku było naprawde łatwiej niz wczesniej, jestem ciekawa z czego to wynika, kolega "huhuh" na rację i w zupełnoścvi się z nim zgadzam.Nasz human był może nie trudnijeszy ale po prostu INNY, ja wtedy też miałam chyba zły dzien bo poszło mi średnio i nie jestem wcale kujonem , mam średnią 5.0 przed nikim sie nie płaszczyłam , umiem na te oceny i myslę, a mimo to napisałam na tylko 70 punktów(pewno nie dostanę sie do wybranej szkoły) a takiemu dyslektykowi sie pofarciło i ma więcej punktów ode mnie , chyba tutaj cos nie gra....Dalczego zawsze trafi na mnie ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAula mam pytankoooo IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 16.06.04, 17:49 Jestem ciekawa jednej rzeczy być może wy wiecie. Chodzi mi o ten 4 pkt które przyznaje sie za konkursy co najmniej na szczeblu wojewódzkim.Czy to dotyczy tylko konkursów przedmiotowych ze zdolnego ślązaka?? Bo słyszałąm juz różne opinie.Czy wliczają się w to konkursy organizowane przez kuratora oświaty?? Jeśli wiecie to napiszcie mi bardzo prosze. Tak a propos egzaminów to zgadzam się z tym że jest okropne zamieszanie i ja też tak samo jak wy żyję w ciągłej opbawie o to czy dostane sie do tej szkoły do kóej chcę. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyslektyk Re: do mądrali licealisty IP: *.kom / *.man.kn.pl 17.06.04, 11:17 A "human" był identyczny jełopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benedykt Prywatne bija na glowe publiczne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 21:12 Tak samo jest w Warszawie i innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Prywatne bija na glowe publiczne! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.06.04, 20:25 ale nie we Wroclawiu. przeczytaj sobie o tym artykuł Odpowiedz Link Zgłoś