Dodaj do ulubionych

Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego tekstu

20.02.12, 16:01
Nasza codzienność. Ciekawe co mówi niesprzątający właściciel psa gdy sam wdepnie w coś takiego? ;)
Obserwuj wątek
    • aagaj Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego tekstu 20.02.12, 16:01
      psy maja to w kiszce, ludzie w d...ie, strażnicy miejscy , policja też i tylko nie właściciele się muszą tego obawiać
      • Gość: ania_ze_srody Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.internetia.net.pl 20.02.12, 22:08
        ja nie wiem o co chodzi z tymi kupami... wystarczy je omijac, kilka dni i posprzątają je odpowiednie służby, to tak jakby się wkur...ać, że w parkach jesienią jest masa żołędzi. Ludziska wyluzujcie trochę
        • Gość: przemo Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.internetia.net.pl 20.02.12, 22:46
          a po co ja mam omijac gówna po jakims głupim włascicielu psa ? pomyśl co bys zrobił gdyby ktos narobił tobie na wycieraczke i powiedział "nie rób problemu tylko omijaj". A z jakiej racji my wszyscy mamy płacic za to sprzątanie tych gówien przez odpowiednie służby ? Jak własciciel psa brzydzi się to zebrać z chodnika to dla czekgo ma ktos obcy to robić.
          skoro ktos nie rozumie o co chodzi i porównuje gó... do żołedzi to najwyraźniej w głowie ma to samo co na tych zdjeciach. nie wiedziałem że żołędzie lepią się do butów i tak okropnie śmierdzą no ale widocznie jeszcze mało wiem :)))
    • Gość: gosc Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.srv.volvo.com 20.02.12, 16:06
      wiosna idzie , gowna z pod sniegu wylaza
      Jacy ludzie , taki kraj
      • Gość: Jou Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.57.180.34.dyn.user.ono.com 21.02.12, 01:36
        jakie mam szczescie, ze u mnie problemu praktycznie nie ma :) moze faktyczne kary finansowe rozwiazalyby sprawe? nie dosc, ze zbieraja kupki, to jeszcze tyleczki podcieraja :]
    • Gość: tredsaxxxx Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 16:26
      Gazeto, umieszczając tu same zdjęcia rozdeptanych i rozjechanych g..ien, sama sięgnęłaś dna.
      Czy Wy tam nie macie żadnego redaktora, który akceptuje teksty i zdjęcia umieszczane w sieci?

Jak Michnik zrobi kupę, to też nam pokażecie w przyszłym tygodniu?
      • Gość: As Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.play-internet.pl 20.02.12, 16:27
        Liczą na Word Press Foto w przyszłym roku...
    • pawellucan1 Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego tekstu 20.02.12, 16:36
      Połowa tego g... to Photoshop...
      • Gość: gość Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 17:44
        A co to jest jakiś temat tabu? Nigdy nie wdepnęliście w g....? To nasza codzienność więc czemu niby nie poruszać tego tematu?
        • Gość: szmatan Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 18:33
          na pewno tego by chcieli psi obsrywacze chodników - abyśmy przyłączyli się do zbiorowej iluzji że problem nie istnieje
          • Gość: szczęśzbożejare Patologia i dewianci ! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.12, 18:49
            Po kiego … po raz kolejny SZUKAĆ co raz to nowych sposobów przeciwdziałania tej PATOLOGII skoro ŻADNE PRZEPISY, APELE, AKCJE, ALERTY, SYSTEMY, KARY jak dotąd NIE były W STANIE ZMIENIĆ SYTUACJI.

JEDYNYM SKUTECZNYM SPOSOBEM JEST CAŁKOWITY I BEZWARUNKOWY ZAKAZ TRZYMANIA PSÓW W MIEŚCIE ! Zniknie przyczyna znikną gówna ! BASTA !!
            • gnago Re: Patologia i dewianci ! 20.02.12, 20:01
              Osobiście wolałbym wdeptywać kilka razy dziennie w takie wonne produkty psich trzewi ,niż napotykać głupotę w życiu kraju miasta etc. A ZATEM WON GŁUPOLE Z MIASTA I POLSKI . TAk donald ciebie też to dotyczy, jarek wyp..
            • idepozapalki Re: Patologia i dewianci ! 20.02.12, 21:45
              Człowieku, czemu się psa czepiasz? To wina człowieka. Ja po swoich psach sprzątam i nie mam nic przeciwko temu. Mało tego - worki mam zawsze ze sobą i z przyjemnościom wręczam je właścicielom psiaków, które do sprzątania się nie kwapią.

I co z tego? Ja sprzątam po swoich, a włażę w kupy cudzych... Cóż, taki widać los normalnego człowieka. Najbardziej rozwalają mnie komentarze innych właścicieli: popatrz, dureń sprząta.

Co jest problemem? Ogólna znieczulica. Dlaczego ludzie nie zwracają psiarzom uwagi w takich sytuacjach? O SM i policji nie wspomnę, bo tych pierwszych interesują tylko źle zaparkowane auta, tych drugich dawno nie widziałem...

Zapytam się wszystkich czytających ten artykuł właścicieli psów:
              A sprzątasz po swoim psie?
              • Gość: KJJ Re: Patologia i dewianci ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.12, 08:37
                Też sprzatam.:)
    • krasnaladamu Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego tekstu 20.02.12, 19:11
      Piękny i słuszny list. Skoro nic innego nie skutkuje, trzeba człowieka walnąć prosto w pysk i prosto z du py.
      • Gość: Susznie Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.12, 01:16
        Nie czepiamy się psa a wprost przeciwnie- współczujemy tym biednym zwierzętom, że całe swoje pieskie życie muszą spędzić obok takich buraków, brudasów i chamów. Zakaz trzymania psów w mieście uwolni te biedne stworzenia od kretynów !
    • gnago Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego tekstu 20.02.12, 19:57
      kupa jak kupa , ludzkie większe, Ale wniosek z artykułu że psy kupkują w śniegu kilka razy więcej niż w innych miesiącach jest horrendalną bzdurą. Gdzieś to muszą robić a miejsc wyznaczonych brak. Czyżby nieśmiała sugestia, propozycja wobec psiarzy wysnuta przez redakcję. Naprawdę można z psem przyjść na dywanik naczelnego w redakcji. Mądre i jaka reklama na cały świat. Łebonie w tym dziale reklamy
      • Gość: baba Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.12, 21:47
        Jeśli mieszkam na osiedlu, na którym nie ma gdzie wyprowadzić psa, to z psa rezygnuję. A wszędzie kupy trzeba po prostu po swoim psie sprzątać.
    • mniammniam3 Rustykalna mentalność 21.02.12, 00:46
      Polska zurbanizowała się w ostatnich dekadach, ale mieszkańcy tych miast mają jeszcze ciągle mentalność wiejską. Po obejściu psy i inny żywiec biegają luzem i srają gdzie popadnie. I takie obyczaje przeniesiono do miast. To i tak dobrze, że właściciele tych psów nie srają razem z nimi na chodniki pod murami. Chociaż jak tak dalej pójdzie to i tego nie wykluczam. A w ślad za nimi pójdą także inni, którzy psów nie mają ale też czują potrzebę defekacji. Wstrzymywanie jest niezdrowe, więc opuszczamy spodnie lub zakasujemy spódnice w miejscu gdzie stoimy i stawiamy kloca. Na ulicy, na przystanku, w tramwaju, sklepie, itd. Zresztą tak jak tu napisał ktoś wcześniej: ludziska wyluzujcie, odpowiednie służby później to i tak sprzątną. Będzie tylko trochę więcej smrodu. Ale przynajmniej bedziemy mogli wystąpić z NATO i rozpuścić armię, no bo jaki wróg będzie chciał wchodzic do kraju usłanego gównami.
    • januszz4 Te zdjęcia 21.02.12, 01:12
      Te zdjęcia są jakby żywcem wyjęte z książki kucharskiej dla koprofilów. Chociaż dla tego rodzaju smakoszy jeszcze atrakcyjniej wyglądałyby kupy właścicieli tych piesków. No i dołączona instrukcja przyrządzania wyszukanych potraw z takiego surowca.
    • Gość: viki Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.dynamic.mm.pl 21.02.12, 02:56
      Tak się składa, że mieszkam akurat obok. Psy mam, sprzątam po nich (nie ja jedna zresztą, chociaż cóż- rzeczywiscie nie wszyscy)... Za to wystarczy wejść za bloki oddzielające sfotografowany odcinek chodnika od podwórka, żeby pod każdym krzaczkiem i śmietnikiem natknąć się na kupę... ludzką. I na osikane kąty i bramy, bynajmniej nie przez psy ;)

BTW, te kosze stoja od niedawna, a przez prawie trzy miesiace nie było w okolicy ANI JEDNEGO. Poprzednie zostały zdemontowane, a na nowe trzeba było sobie poczekać. I co warto dodać, jest to chyba najbardziej niewygodny model jaki może być, wymagajacy obsługi dwoma rękami (jedną naciska się klapkę, drugą wrzuca "wiadomoco"- a smycz to trzeba w tym czasie chyba trzymac w zębach). Osoba projektujaca i osoba wybierająca ten moel chyba w życiu nie miały psa (albo nie sprzatają ;) ).

• tk10 Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego tekstu 21.02.12, 18:17
      A GDZIE SĄ SŁUŻBY MIEJSKIE???????????????????
      Dutkiewicz ze swoją ekipą drenuje nasze kieszenie i co w zamian???????? Tooooooooooooooo!!
    • Gość: ;-0 Re: Jeśli akurat coś jesz, nie zaglądaj do tego t IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 19:30
      zapytam z ciekawosci: co sie dzieje potem z wrzuconym zafoliowanym w woreczku kałem psim? trafia do recyklingu z ktorego wyrabia sie granulat co przy duzym szczesciu nie posłuzy do produkcji dzieciecych bidonikow na soczek albo kolorowych polarków?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka