wojtas71 21.03.12, 06:08 jaką ten kraj ma mieć przyszłość, jeśli na mecz piłkarski można dojechać za darmo MPK, a do muzeum, opery czy teatru nie? Jaką przyszłość mają mieć uczniowie, skoro zamyka im się szkoły w imię piłki nożnej? co za dno! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homik Zobacz, które szkoły w mieście będą zamknięte n... 21.03.12, 06:57 1. Co mają zrobić rodzice dzieci, które będą miały zamknięte szkoły? Wziąć urlop? Zostawić 6-latka samego w domu? 2. Zastanawiam mnie fakt zamknięcia gimnazjum 27 na czeskiej, a nie zamknięcia podstawówki nr 50 tuż za płotem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o Logika to trudna przedmiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 08:16 zamyka się wiele szkół na peryferiach, ale np. G13 na Reja, które ma ponad połowę uczniów spoza rejonu pozostawia czynne... podobnie 14LO do którego dojeżdza młodzież z całego miasta i nie tylko.... Parametr zamknięcia szkół (jeśli już) powinien być prosty: jeżeli ponad 10% uczniów jest spoza rejonu (ponad dwa przystanki KZ) - zamykamy. Ale dzieci w domu się nudzą... rodzice wezmą urlopy by ich pilnować... zakłady pracy nagle się wyludnią.... spirala absurdu z okazji kopanego kawałka skóry. Ale może to ta logika, która studiował nasz Sternik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zobacz, które szkoły w mieście będą zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 10:28 Pracuję w jednej z tych szkół. W "meczowych" dniach nie będzie lekcji, ale nauczyciele przychodzą do pracy i mają zapewnić opiekę nad dziećmi, które będą chciały/musiały przyjść do szkoły. Dowiedz się dokładnie w szkole, do której Twoja pociecha uczęszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Sk...yny. 21.03.12, 10:35 Szkoła Podstawowa nr 109, ul. Inżynierska 54 Ktoś ma pomysł, jak mam zapewnić opiekę synowi? I z jakże ważnego powodu- Error2012 przyszło i koniec świata nastąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Sk...yny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 11:36 Już pisałam. Nie będzie lekcji, ale nauczyciele przyjdą do pracy i będę zapewniać opiekę dzieciom, które pojawią się w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl A jest jakaś różnica? Może jeszcze 21.03.12, 11:40 na czas kolejnych wyborów albo imienin JNP wprowadzimy na np 3 dni wolne od pracy i zajęć w szkołach? Kolejny dowód, że Miasto dokumentnie nie jest przygotowane do Error2012... Pytanie- jaki jest powód zamieszania? Problemy komunikacyjne? Jeśli tak, to w jaki sposób mają dojechać dzieci, a jednocześnie nie będzie to gronu nauczycielskiemu przeszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: A jest jakaś różnica? Może jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 12:10 Zgadzam się z Tobą. Ale pytałeś co zrobić z dzieckiem, więc Ci odpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Tyle, że ja teleportu nie mam... 21.03.12, 12:20 Czyli i tak albo będę w korkach stał, albo ( co również prawdopodobne ) się z pijanym stadem ganiał... Bo wg mnie to jest drugie dno problemu- nie dojazd, a zapewnienie również bezpieczeństwa ( stąd Inżynierska czy Krucza na tapecie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havranek Paranoja! IP: 193.59.74.* 21.03.12, 14:36 Pamiętam jako właśnie uczeń 7 klasy SP rok 1997, kiedy to był kongres eucharystyczny i wizyta papieża. Przypominam, że było to kilkaset tysięcy ludzi w ciągu jednego dnia praktycznie w centrum miasta (Hotel Wrocław) a nie po 40 tysięcy ludzi w ciągu 3 dni w tygodniowych odstępach w dodatku na peryferiach. Nikt wtedy nie zamykał szkół, nie wywalał studentów z akademików, a życie w mieście toczyło się normalnie. Miasto traktuje EURO jak jakiś armagedon, tymczasem jest to normalna średniej wielkości impreza masowa, o której mieszkańcy szybko zapomną. Więcej w tym medialnego szumu niż to rzeczywiście warte. Odpowiedz Link Zgłoś