Dodaj do ulubionych

Ale o co kaman SLD?

28.02.13, 15:13
Ostatnio ożył spór SLD/Palikot. Zupełnie nie rozumiem o co im chodzi. SLD i Palikot to dwie różne bajki. Jak królik baks i księżniczka na ziarnku grochu. Palikot zdaje się stawia na libertynizm. Natomiast SLD to tęskniący za młodością w PRLu emeryci i wyborcy tęskniący za socjalem. Ci ostatni przeszli do PiS. Jeśli już SLD miałby z kimś walczyć to raczej z PiS...
Obserwuj wątek
    • godz-0800 Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 15:19
      Może zgadniesz co odróżnia elektorat PiS od elektoratu SLD.

Natomiast SLD to tęskniący za młodością w
      > PRLu emeryci i wyborcy tęskniący za socjalem.

To se newrati...wyborcy SLD o tym wiedzą.
      • taziuta Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 16:44
        godz-0800 napisał:

> Może zgadniesz co odróżnia elektorat PiS od elektoratu SLD.

Gdybym miał sądzić po sobie, to napisałbym, że elektorat SLD to kultura, wykształcenie i inteligencja. Ale takich jak ja niewielu, więc śmiem twierdzić, że przeciętny elektorat SLD od elektoratu PiS odróżnia niewiele. ;)
        • godz-0800 Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 17:30
          taziuta napisał:

> godz-0800 napisał:
          >
          > > Może zgadniesz co odróżnia elektorat PiS od elektoratu SLD.
          >
          > Gdybym miał sądzić po sobie, to napisałbym, że elektorat SLD to kultura, wykszt
          > ałcenie i inteligencja. Ale takich jak ja niewielu, więc śmiem twierdzić, że pr
          > zeciętny elektorat SLD od elektoratu PiS odróżnia niewiele. ;)
          >

Do skromnych to Ty nie należysz. Jak Ci tam idzie z czytaniem książki "Doktryna szoku"?

śmiem twierdzić, że pr
          > zeciętny elektorat SLD od elektoratu PiS odróżnia niewiele.

No i jesteś w błędzie. Bo zdecydowanie ich różni kwestia światopoglądowa.
          • jola.iza1 Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 17:32
            Żartował, ale ciężko, jak to Taziuta potrafi:)
          • taziuta Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 18:07
            godz-0800 napisał:

> Do skromnych to Ty nie należysz.

Wręcz przeciwnie, strasznie się ograniczałem. Gdzie mi tam do Kalisza. ;)

> Jak Ci tam idzie z czytaniem książki "Doktryna szoku"?

Nie idzie, bo to co ściągnąłem to plik pdf skanu stron. Nie da się tego czytać, w każdym razie na kindle. :/
            • godz-0800 Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 18:12
              > Jak Ci tam idzie z czytaniem książki "Doktryna szoku"?

Nie idzie, bo to co ściągnąłem to plik pdf skanu stron. Nie da się tego czytać, w każdym razie na kindle.

Polecam Ci te książkę. Przyznasz mi,że było warto ją przeczytać.
              • taziuta Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 18:34
                godz-0800 napisał:

> > Jak Ci tam idzie z czytaniem książki "Doktryna szoku"?
                >
                > Polecam Ci te książkę. Przyznasz mi,że było warto ją przeczytać.

Chętnie przeczytam, choć podejrzewam, że niczego nowego, czego wcześniej o USA i ich polityce/doktrynach nie wiedziałem, się nie dowiem...

Ale książka jest niedostępna na merlinie ani empik, a chomikuj ma śmiecie. :/
        • jola.iza1 Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 17:30
          Samotnyś biały żagiel :)
          • taziuta Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 18:09
            jola.iza1 napisała:

> Samotnyś biały żagiel :)

Nie no, jest nas parę sztuk, ale fakt że nie dość by wygrywać wybory...
    • kolter-xl Re: Ale o co kaman SLD? 28.02.13, 16:28
      tanebo napisał:

> Ostatnio ożył spór SLD/Palikot. Zupełnie nie rozumiem o co im chodzi. SLD i Pal
      > ikot to dwie różne bajki. Jak królik baks i księżniczka na ziarnku grochu. Pali
      > kot zdaje się stawia na libertynizm. Natomiast SLD to tęskniący za młodością w
      > PRLu emeryci i wyborcy tęskniący za socjalem. Ci ostatni przeszli do PiS. Jeśli
      > już SLD miałby z kimś walczyć to raczej z PiS...

Miller nienawidzi Palikota ,bo z tych 1,5 miliona głosów na RP z 40-60 % mógłby dostać Miller gdyby choć raz wywiązał się z obietnic związanych ze sprawami światopoglądowymi .
    • haen2010 Kaman jest to, 28.02.13, 17:18
      Że pan Donald obiecał mu pęto kiełbasy. Piesek szczeka i gryzie gdzie popadnie.
      • godz-0800 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 17:32

haen2010 napisał:

> Że pan Donald obiecał mu pęto kiełbasy. Piesek szczeka i gryzie gdzie popadnie.

To Ty juz zapomniałeś jak niedawno temu Palikot łasił się do swojego pana Tuska i prosił,że go poprze tylko żeby pozbył się PSL,chciał wejść w koalicję z PO.
        Naprawdę nie pamiętasz?
        • kzet69 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 18:21
          Kiedy RP chciał wejśc w koalicję z PO łgarzu?
          • simera16 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 18:28
            kzet69 napisał:

> Kiedy RP chciał wejśc w koalicję z PO łgarzu?
            >
            Faktycznie godz-0800 się pomylił...przecież Palikot nigdy z tej koalicji nie wyszedł.
          • godz-0800 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 18:29
            kzet69 napisał:

> Kiedy RP chciał wejśc w koalicję z PO łgarzu?

Nie nazywaj mnie łgarzem konowale.
            www.rmf24.pl/raport-wybory-parlamentarne-2011/wybory-parlamentarne-2011-fakty/news-palikot-proponuje-zastapienie-psl-w-koalicji-z-platforma,nId,364600
            • kzet69 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 19:01
              Poparcie dla bezpartyjnego rządu fachowców wspólnie z posłami PO to nie wchodzenie w koalicję manipulatorze...
              • godz-0800 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 19:15
                kzet69 napisał:

> Poparcie dla bezpartyjnego rządu fachowców wspólnie z posłami PO to nie wchodze
                > nie w koalicję manipulatorze...

Przeczytaj to sobie konowale jeszcze raz i nie ubliżaj mi ciągle,bo z tego jesteś głównie znany.
              • simera16 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 19:20
                kzet69 napisał:

> Poparcie dla bezpartyjnego rządu fachowców wspólnie z posłami PO to nie wchodze
                >
                Jak ten rząd "fachowców" PiSem zalatuje... :D
              • godz-0800 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 19:20
                kzet69 napisał:

Tak to ten pajac nazwał.Wiadomo,że jak nie wiadomo o co chodzi.....
                www.wprost.pl/ar/340379/Palikot-do-Tuska-wyrzuc-z-rzadu-PSL-to-cie-poprzemy/
                Lider Ruchu Palikota ocenił, że wyrzucenie PSL z koalicji i stworzenie rządu z poparciem Ruchu Palikota to jeden z czterech możliwych scenariuszy rozwoju sytuacji.
          • jola.iza1 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 18:43
            "...A w koalicję z Platformą Ruch Palikota by wszedł?
            Tego nie wiem. W tej kadencji w koalicję z PO na pewno nie wejdziemy. Do 2015 roku mogę to zapewnić! Już lepiej niech będą wcześniejsze wybory. Po wyborach zobaczymy jaka będzie PO..."
            No, zapiera się ręcyma, i nogyma.
            www.wykop.pl/ramka/885169/palikot-przyznaje-ze-konsultowal-z-tuskiem-ataki-na-kaczynskiego/
            Ech, jak z ciebie taki lekarz, jak polityk, to nie mam nic do dodania
            • kzet69 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 19:06
              Przecież to jest tekst sprzed wyborów, w którym Palikot mówi że w najbliższej kadencji do koalicji z PO nie wejdzie... czytanie i słuchanie ze zrozumieniem się kłania.
              • jola.iza1 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 19:15
                Kłania się, kłania, cytat powyborczy, całkiem świeży
                czasbialegostoku.pl/artykul/janusz-palikot-dla-czasu-bialegostoku-za-wszelka-cene-trzeba-wybudowac-s19-i-lotnisko
                Link mój tuż/przedwyborczy, a podany przez godz-0800, tuż/powyborczy.
                Cuś się zmieniło od kilku dni ?
      • simera16 Re: Kaman jest to, 28.02.13, 18:25
        haen2010 napisał:

> Że pan Donald obiecał mu pęto kiełbasy. Piesek szczeka i gryzie gdzie popadnie.

>
        Wypisz, wymaluj haen...
        ps
        Jak mógł Tusk Millerowi obiecywać coś, co w nagrodę psu się daje skoro...na smyczy PO, Palikot biega (vide głosowania)...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka