postmodern Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:11 Zapewne jak się będzie starał to dostanie... Najważniejsze to trzeba wszędzie wysyłać swoje CV i takie tam... trzeba się rozglądać i szukać, szukać i być cierpliwym... pozdr. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
preciozo Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:17 postmodern ma racje, trzeba wyjść z założenia, żę to nie praca szuka Ciebi, tylko Ty szukasz pracy, będzie trudno, ale nie ma rzeczy niemożliwych...:)))) good lock! Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:20 Fajnie tylko szukam i szukam i nic- a roznosić ulotki to każdy może!Czy teraz bez znajomości już się nie obejdzie????K...mać- ale jestem zła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arvena CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:18 WŁAŚNIE WRÓCIŁAM DO DOMU I JESTEM CHOLERNIE WŚCIEKŁA!!!Koleżanka dała mi namiar na pracę- niby miało być to robienie jakichś analiz finansowych.Umówiłam się z gościem, zaprosił mnie do hotelu Park Plaza na spotkanie informacyjne!Myślę: Park Plaza- WOW-to musi być jakaś porządna firma... Siedziałam tam 2 godziny- gość (piękny, wymuskany, gajerek itp.) opowiadał bez zająknienia się o tym że możemy zarobić min. 2.500 miesięcznie- że jeśli zrobimy tak jak nam powie to on mi to GWARANTUJE!!Jest to firma istniejąca od lat 70-tych w Niemczech- OVB Allfinanz (a dupa- niech mnie sądzą)- mam robić analizy finansowe, mogę być już po roku kierownikiem okręgu i zarabiać min. 7.000 za doradztwo!!!!Tylko zapomnieli dodać że za miłe szkolenie mam zapłacić 150 zł i wcale nie mam pewności że tyle zarobię!A nie mam znajomych którzy mają full kasy i nie wiedzą gdzie ja ulokować a takich powinnam tu wykorzyatać!Po czym gość odjechał srebrną vectrą a grupa studentów paląc ostatnie papierosy żaliła się że mimo studiów (np:ekonomia)roznoszą ulotki!Sorry- czy to jest normalne??Mam studia i zero gwarancji na DOBRĄ I UCZCIWĄ pracę?!Coś jest w tym kraju chyba nie tak?! Odpowiedz Link Zgłoś
postmodern Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:26 Droga Arveno spokojnie... Jeszcze znajdą się ludzie, którzy docenią twoje zalety... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:40 postmodern napisał(a): > Droga Arveno spokojnie... Jeszcze znajdą się ludzie, którzy docenią twoje > zalety... ;) Mam nadzieję że to samospełniająca się obietnica!:-)Już mi lepiej!!Powróżysz mi w czwartek???Jejku -chyba teraz nie zasnę!Muszę iść na fajeczkę!:-)PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
postmodern Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:41 ... Oczywiście.. Głowa do góry. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? 11.03.02, 22:51 dzięki- nie ma to jak psychiczne wsparcie!!Idę zrobić sobie kąpiel i do wyra...I jutro na 8.50:-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: CZY STUDENT MOŻE DOSTAĆ NORMALNĄ PRACĘ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.02, 05:50 nie moze.. pozostaje mu wyemigrowac, a rodzina przysle mu artykul z wprost, ze byl jednym z milona...;(((( zaluje, ale teraz to DNO totalne jezd.. sam o tym wiem;(.. i znow wstaje dzien, eh;( Odpowiedz Link Zgłoś
postmodern do ARVENY 14.03.02, 16:29 I jak tam dalsze starania o pracę... masz coś na horyzoncie??? Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_walker Re: do ARVENY 14.03.02, 22:01 Nie łudźcie się, w obecnej sytuacji znalezienie sensownej roboty graniczy z cudem. Póki jesteście studentami, jeśli nie macie rodzin i możecie liczyć na pomoc rodziców, bierzcie obecnie za pół darmo (lub nawet na zasadzie incydentalnej zapłaty) taką pracę, którą chcielibyście wykonywać w przyszłości. Dzięki temu nabierzecie doświadczenia i wgryziecie się w rynek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
postmodern Re: do ARVENY 16.03.02, 13:50 No to chyba jest bardzo dobra strategia... Odpowiedz Link Zgłoś