Dodaj do ulubionych

Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i Szc...

11.04.12, 16:04
Ha ha ha !!!

No i co...
Naiwniacy ;)
Śmiałem się z Was jeszcze w styczniu ?

Przecież bilet - tak naprawdę - kosztuje 299 złotych !
Łączny czas dojazdu na lotniska, odpraw i samego przelotu: Rynek Krakowski - Rynek Wrocławski,
może przekroczyć trzy i pół godziny !
I tak wielu Frajerów dało się nabrać ;)
Aż trzech ???

Żeby nikt mi nie zarzucał tutaj kłamstwa:

forum.gazeta.pl/forum/w,409,133403452,133403875,Re_Pochodzenie_ma_znaczenie.html
Polecam przejrzeć całą dyskusję :)
Obserwuj wątek
    • dydelf1973 Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i Szc... 11.04.12, 16:13
      ja bym latał. Za 99 zł na pewno. Ale podobno latali Airbusem abo czyms podobnym. To się faktycznie kallukować raczej nie moglo przy 5 osobach. Gdyby latali najpierw sporo mniejszymi, nawet na początek czyms takim jak air-taxi, to może to może i by z tego coś było.
      • Gość: gość Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: 156.17.131.* 11.04.12, 16:30
        kraków i poznań niech sobie kasują bo rzeczywiście samochodem lub pociągiem podróż jest znośna ale szczecin mogliby zostawić
        • Gość: Amnesia Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: *.wroclaw.mm.pl 11.04.12, 19:16
          Nie każdy ma samochód/prawo jazdy :(
          Najbardziej to żal Szczecina. Wprawdzie Goleniów ani nie leży w Szczecinie ani nad wybrzeżem, ale na każdym lotnisku ma być możliwość wynajmu małego samochodu za 40/60PLN za dobę. Dla dwóch osób jak znalazł :-)
          • greges58 Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S 11.04.12, 19:41
            Przecież możesz wynająć samochód - tu, gdzie mieszkasz !
            Co za problem dla dwóch osób ?

A do wybrzeża to naprawdę daleko !!!
            Autobus z lotniska jedzie tylko do Szczecina ;)
            45 kilometrów...
            • Gość: Amnesia Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: *.wroclaw.mm.pl 11.04.12, 19:55
              Ano taki że jeśli miałbym jechać nad morze, to z kimś kto w życiu przejechał mniej niż 5k km a sam nie mam prawa jazdy. Tak więc stres dla kierowcy i spore zmęczenie dla obu jadących. Nawet kierując się autostradami przez Berlin w jedną stronę zajmie to pewnie z 6 godzin jak nie więcej. Dlatego wolę krótkie wypady spędzać zagranicą - w dwie godziny jestem we Włoszech czy UK. Mniejsze zmęczenie i często taniej :-)
        • Gość: Anka21 Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: *.internetia.net.pl 12.04.12, 22:26
          Do Szczecina lepiej sie jedzie niz do Poznania.Zapewniam Cie..
      • Gość: 123 Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: *.srv.volvo.com 11.04.12, 16:30
        racja , sam planowalem na wakacjach wyskoczyc do Szczecina na dluzszy weekend
        • Gość: c71 Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.12, 19:08
          kurcze! a miałem właśnie rezerwować bilet na lot do Szczecina w czerwcu...
      • Gość: Amnesia Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: *.wroclaw.mm.pl 11.04.12, 19:14
        Założeniem biznesowym jest, że na razie dokładają do interesu a ten ma się zacząć zwracać po trzech-czterech latach. Chodzi o to żeby cenami 99PLN zachęcić nas do latania po kraju. Takie ceny można osiągnąć przy większych samolotach bo wtedy koszt jednostkowy spada. Kiedyś latali 18-miejscowymi samolotami i jeśli 9 biletów sprzedaliby po 99PLN a resztę po powiedzmy 249, to ogólny koszt byłby większy niż jakby taki sam układ cenowy był ze 180-miejscowym Airbusem.
        Teraz tak, Airbusy latają do Warszawy i mają zacząć latać do Gdańska. Póki co Gdańsk, Łódź, Poznań oraz skasowane Szczecin i Kraków miały być robione turbośmigłowymi ATRami do 70 pasażerów na rejs.
    • Gość: Miś Re: Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i S IP: *.azylnet.com 11.04.12, 16:31
      Ważne że do Wawy i Gdańska lata... I jak widziałem obłożenie do Wawy to będzie latał...
    • wroclaw.ewka2012 Od maja nie polecisz do Poznania, Krakowa i Szc... 12.04.12, 09:39
      Wcale się nie dziwię, że tak mało osób korzysta z tych lotów. Próbowałam zarezerwować lot do Gdańska przez Internet - niestety nie udało się a tak dobrze mi szło. Zadzwoniłam do OLT Expres - ciężko się dodzwonić, wszyscy są cały czas zajęci. Ale sie dodzwoniłam w końcu i dowiedziałam się, że OLT Expres nie ma podpisanej umowy z PKO BP, więc przelewem nie mogę zapłacić, moja karta Vissa, wydana przez PKO BP jest nie przystosowana do płacenia przez Internet. Innej formy zapłaty nie ma. Dlaczego?
      Trudno zostało mi tarabanić się do Gdańska 8 godzin i 45 minut pociągiem pospiesznym linii Inter City. A szkoda, szkoda czasu, szkoda pieniędzy (PKP kosztuje 67 zł w jedną stronę).
      Zastanawiam się dla kogo OLT Expres kieruje swoją ofertę?
    • mistrzu_ogniowy Wrocław - Rzeszów 12.04.12, 11:16
      Powinni uruchomić takie połączenie, pociąg jedzie ponad 9h (sic!), natomiast podróż samochodem, z opłatami za autostradę jest dość droga, sądzę, że wiele osób by sie na to zdecydowało; na start mogli by spróbować loty 2 razy w tygodniu, np. pt i pn.
      I tak jak inni mówili - Szczecina szkoda, reszta jakoś ujdzie...
      • Gość: Haneczka40tka Re: Wrocław - Rzeszów IP: *.wro-com.net 12.04.12, 14:20
        Szkoda tylko, że informacje te pochodza z prasy, dzisiaj własnie się dowiedziałam,że NIE lece do szczecina, bilet kupiony i to w Konkretnym celu na konkretne spotkanie. Linia nikogo o tym nie powiadamia i nie ma żadnej informacji ani na stronie OLT ani wrocławskiego lotniska. Ciekawe kiedy odzyskam pieniądze??? A jechac musze więc TLK brudne i smutne bo Intercity z Wrocka do Szczecina nie ma:(
        • greges58 Re: Wrocław - Rzeszów 12.04.12, 15:09
          Czy oddadzą chociaż pieniądze za bilet ?
          Ciekawe...

Tę linię założył - na kredyt - były cinkciarz i handlarz złotem !
          Firma AmberGold ;)
          Samoloty wyczarterowane od biednej spółeczki - Krzak. Która ma je w leasingu ?
          Piramida ?
          Gonił Nagi Gołego...

Najpierw sprawdzaj, z Kim chcesz lecieć !
          Ha ha ha ^^
      • Gość: Amnesia Re: Wrocław - Rzeszów IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.12, 21:16
        W systemie rezerwacyjnym jest możliwość kupna biletu na taką trasę, przy czym że z przesiadką w Warszawie. Wyloty z Wrocławia wieczorami, powroty rano. Podobno Rzeszów dobrze się sprzedaje i linia planuje zwiększenie tam liczby lotów. Wtedy może i my dostaniemy jeśli nie bezpośrednie połączenie, to przynajmniej częstsze przesiadki :-)
        • Gość: ola Re: Wrocław - Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.04.12, 10:27
          pełne obłożenie, mam nadzieję, że utrzymaja te loty, fantastyczna sprawa. w 2,5 godziny od wyjscia z domu we wrocku do wejścia do domu w warszawie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka