Dodaj do ulubionych

Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R...

17.04.12, 19:32
Ma Pan bezwzględnie rację Panie Sawka.
Obserwuj wątek
    • stachu44 Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R... 17.04.12, 19:36
      Jesli polityk jednym zdaniem potrafi wytlumaczyc społeczenstwu zagadkę życia, to znak, że koniec jest bliski. Inna sprawą jest akceptacja mediów, które dawno zapomniały co to jest etyka zawodowa.
    • Gość: Heinrich Heine Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.internetia.net.pl 17.04.12, 19:43

"Ci, którzy rozpętują "seanse nienawiści" - a robią to świadomie, bo tak im podpowiada polityczna kalkulacja - zapominają albo nie chcą wiedzieć o czymś fundamentalnym: granice między zwykłym chuligaństwem, groźnym bandytyzmem i zbrodniczym fanatyzmem niezwykle łatwo jest przekroczyć i zatrzeć. A potem nie ma już odwrotu."

Zgadzam się, wystarczy posłuchać Niesiołowskiego czy Kutza.

• Gość: LeszekRzezimieszek Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.12, 21:32
        Naturalnie. Każde dziecko wie, że to zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza wybili te szyby. Podobnie jak zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza skopali dziennikarkę na stadionie, zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza pobili ekipę Polsatu na Jasnej Górze jak również to zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza lżyli i atakowali dziennikarzy na Krakowskim Przedmieściu.
        • Gość: qwer Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 21:36
          to zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza mordowali Polaków w latach 1944-56 utrwalając władzę ludową, zabijali robotników w 1970, wprowadzili stan wojenny i wiele wiele innych.
          • Gość: joe brody Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.12, 21:40
            Taaak? A mnie się zdawało, że ci rzekomi zwolennicy to wsadzili Niesiołowskiego...
          • guest077 Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO 17.04.12, 21:42
            Zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza tacy jak na przykład sędzia Andrzej Kryże ? Czy może prokurator Zbigniew Wasserman ? Czy też może tacy jak Wojciech Jasiński ? A może tacy, jak Karol Karski ? Wspaniałych macie patriotów w tym pisie :) A tak przy okazji, bo Kaczyński kiedyś mówił, że "on stoi tam gdzie wtedy, a inni stoją tam gdzie zomo"... Tylko nie dodał, gdzie konkretnie on "wtedy" stał.

Najbardziej mnie irytuje, jak pisowscy komuniści lżą przyzwoitych ludzi, którzy z komunizmem walczyli. Tfu.
            • Gość: qwer Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 22:30
              tuskomatole, poczytaj sobie jak Niesiołowski sypał na kumpli po aresztowaniu i znajdź sobie wypowiedzi gdy łasił się o przyjęcie do PiSu, ale postał kopa w dupsko i teraz jest błaznem PO(tak nazywają w platformie)
              • Gość: joe brody Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.12, 22:50
                To sobie poczytaj, jak bohatersko zachowywał się Jarosław Kaczyński po aresztowaniu. Ach, prawda, nie był nigdy aresztowany, nawet go nie internowali, wielkiego opozycjonisty...
              • Gość: guest077 Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.12, 22:50
                A ty sobie poczytaj kaczomatole o heroicznej postawie Jarosława Kaczyńskiego podczas stanu wojennego, poczytaj sobie o tym, jak rodzina Jarosława Kaczyńskiego była w czasach stalinizmu nękana i w jak nieludzkich warunkach żyli. Widzisz pisowski idioto - my patrzymy na fakty - to, co kto faktycznie zrobił. Tobie wystarczy że jakiś czerwony pomiot ci powie, że jest patriotą (mimo, że całe jego życie to jedna wielka zdrada). A zresztą...
                • Gość: qwe Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 00:52
                  Lesiak byłby dumny ze swojej pracy w latach 90tych, ale co ty możesz o tym wiedzieć szechterowski pomiocie platformerski
        • Gość: Łupnij się w łowę Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.internetia.net.pl 17.04.12, 23:34
          Gość portalu: LeszekRzezimieszek napisał(a):

> Naturalnie. Każde dziecko wie, że to zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza wybili
          > te szyby. Podobnie jak zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza skopali dziennikarkę
          > na stadionie
          Wielce prawdopodobne - w końcu wśród bandziorów i innej maści oprawców więziennych Tusk, Niesioł i Kuc(tz) mają 80%-owe poparcie.

> zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza pobili ekipę Polsatu na Jasnej
          > Górze
          Tak, chwiejący się dziadkowie pobili krzepkich kamerzystów... buahahah. Byłeś, widziałeś, znasz prawdę o popychającym, zaczepiającym dziennikarzu polsatu, po to tylko by wywołać event i by potem takie pelikany jak ty mogły go łykać.

> jak również to zwolennicy Niesiołowskiego i Kutza lżyli i atakowali dziennikarzy na Krakowskim Przedmieściu.
          To chyba staliśmy na dwu różnych Krakowskich Przedmieściach, bo co innego widziałem wraz z grupą osób, a do zwolenników PiS bynajmniej nie należymy.
          • sverir Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO 18.04.12, 08:07
            > Wielce prawdopodobne - w końcu wśród bandziorów i innej maści oprawców więzienn
            > ych Tusk, Niesioł i Kuc(tz) mają 80%-owe poparcie.

Nie zapominajmy o tym, że podobne poparcie Tusk i Niesiołowski (Kutz już nie z PO) mieli takie same poparcie w zakładach opieki zdrowotnej i innych szpitalach. Wnioski są oczywiste:-)
        • Gość: Paweł L. Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.internetia.net.pl 18.04.12, 00:39
          Naturalnie. Przecież każdy człowiek wie, że to byłym członkiem partii prezesa Kaczyńskiego jest niejaki Ryszard Cyba- koleś odsiadujący dożywocie za najbardziej spektakularny jeśli nie jedyny mord polityczny w III RP. "chciał zabić tuska", przecież każdy człowiek wie, że to marszałkiem sejmu z ramienia PIS-u był Bronek Komorowski autor słów; " Jaki prezydent, taki zamach ", przecież to minister spraw zagranicznych w rządzie Jarosława Kaczyńskiego- Radosław Sikorski chce "dorżnąć watahy", wiadomo, że to wiceprezes pis-u i poseł z jego ramienia niejaki pan Palikot nazywa urzędującego prezydenta "chamem", przecież to właśnie on stwierdza, że tuska "trzeba zastrzelić i wypatroszyć", to w końcu on, działacz pisu nazywa biskupa Michalika "chamem", to przecież sympatyzujący z pisem lech wałęsa nazywa urzędującego prezesa "durniem", to przecież guru polityków PIS-u "prof" W. Bartoszewski nazywa kandydata na prezydenta z poparcia PO- "psychicznym dewiantem"

to jest właśnie pełowcy wasza "polityka miłości" wymieniać dalej?
    • straznik.wroclawski . 17.04.12, 19:45
      Manfred, mój znajomy Breslauer, który jako sześciolatek zmuszony został do opuszczenia Wrocławia, zdradził mi, jakiego przykrego incydentu stał się ostatnio ofiarą. Oto grupa wyrostków, słysząc wypowiadane przezeń w obco dla nich brzmiącym języku słowa, ubliżać mu zaczęła od "hitlerowców". A przecież on sam, tak jak i my - Polacy, stał się ofiarą nazistów. Wszak stracił ojca i mieszkanie, przyjaciół i znajomych, stracił wszelką stałość, którą cenimy sobie zwłaszcza jako beztroskie dzieci (dla mnie wspomnienia o mamie prasującej ubrania i ogniu wesoło trzaskającym na kominku w rodzinnym domu to kwintesencja bezpieczeństwa). Ostatni jego dzień we Wrocławiu to wielogodzinne stanie w szeregu na Tęczowej, gdzie musiał stawić się z matką - na rozkaz władzy radzieckiej - przed wyjazdem do Niemiec. Szczególnie dobrze zapamiętał staruszka przyodzianego w ciepłe palto, które to wpadło w oko przedstawicielce ludności przybyłej do Wrocławia ze Wschodu. Nie chciał oddać tego elementu ubrania, więc otrzymał silny cios w głowę sztachetą. Zaślepiony zalewającą oczy krwią nie miał już siły protestować. Tak, wiem, powinien się cieszyć, że nie został zagazowany, napisze zaraz ktoś, ale dla mnie to bez znaczenia, bo ważniejszym jest dostrzeżenie tragedii tam, gdzie ona ma miejsce, bez względu na narodowość tego, którego ona bezpośrednio dotyczy.
      Gdy słuchałem tej opowieści o ubliżaniu było mi niebywale przykro, wobec czego rozumiem, że i Panu, Panie Adamie, mogło się zasmucić oblicze widokiem strzaskanych drzwi, zwłaszcza że swą niechęć można wyrazić, gdy się już kogoś tak szczerze nie lubi, innymi sposobami. Tu przytoczę, dla zobrazowania, jedną jeszcze historię zasłyszaną od Manfreda, historię, która również obrazuje niechęć wobec narodu niemieckiego, ale wyrażoną tak, że stała się z czasem anegdotą, w przeciwieństwie do tej traktującej o przyrównywaniu do Hitlera z tej tylko racji, że ktoś posługuje się tą samo co on mową, która opowiadana jest ze łzami żalu w oczach.
      Rzecz działa się we Francji, na pograniczu niemiecko-francuskim. Manfred wszedł do restauracji, w której zwrócił się po niemiecku do stojącego przy szynkwasie karczmarza, prosząc go o odrobinę strawy. Francuz przybrał na twarz maskę niezrozumienia, mową ciała dając aż nadto czytelny sygnał, że mowa Goethego jest mu obcą. Rad nierad odgrzebał z pamięci mój przyjaciel wszystkie francuskie słówka, jakie przyswoił sobie w ciągu życia i złożył zamówienie.
      I wtedy, o dziwo! przemówił Francuz w te słowa:
      - Sie sprechen doch Französisch! - a jednak mówi Pan po francusku!

Tak zatem wyrażajmy swą niechęć odrobinę kulturalniej, ucząc się na błędach popełnionych w przeszłości (te nieszczęsne przyrównania do Nocy Kryształowej i radość z jej powrotu, wyrażana na forach). Ja sam, wyznam szczerze, nie darzę sympatią Gazety Wyborczej, bo parając się strażnictwem, tak odsądzanym od czci i wiary przez dziennikarzy Gazety, czuję się niesłusznie oczernianym, zwłaszcza że znam swą wartość i zaangażowanie dla prawdy i wiary, dla przywracania łądu i porządku publicznego. Mimo to, wzorem biskupa Kominka, wybaczam i proszę o wybaczenie.
      Sprawca powinien zostać złapany i poddany ostracyzmowi. Gazetę można bojkotować, kamieniem zniszczyć się jej nie da...
      Pozdrawiam.
    • Gość: As Kompletne oderwanie od rzeczywistości. IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 19:49
      Autor tego listu jest typowym przykładem osoby, która żyjąc w zamkniętym i wewnętrznie onanizujacym się nad sobą towarzystwie zupełnie oderwała się od rzeczywistości i ma zerowe pojęcie o tym, co dzieję się w tak zwanym przez młodzież "realu".
      Porządkując:
      1. " Ci, którzy rozpętują "seanse nienawiści"", no właśnie, ale kim są owi "ci"? Poczytajcie codzienne wypociny blumsztajna, smoleńskiego, kublik i innych cyngli Michnika (sformułowanie użyte przez najbliższego współpracownika Michnika, w tym wywiadzie: wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/139087,wojna-pokolen-przy-uzyciu-cyngli.html ), wyzywanie przeciwników politycznych od "ludu smoleńskiego" (co nawet ostatnio jeden redaktor wyborczej skrytykował,że to przesada,że to odczłowieczanie), nazywanie kazdego, kto ośmieli się nie popierać jedynie słusznego i propagowanego przez gw obrazu świata głupkiem, ciemniakiem, katolem, faszytom, tylko dlatego,że nie chce dac zgody na adopcje dzieci przez pary homo itp., co to wszystko i setki innych przykładów jest, jak nie właśnie ROZPĘTYWANIE SEANSU NIENAWIŚCI"?
      2. Lit jest przykładem braku zrozumienia historii i zjawisk społecznych. Otóż za wydarzeniami, które opisuje stała jawna i zorganizowana grupa , która wkrótce wzmocniona aparatem państwa dokonywała tych czynów. Tu mamy do czynienia z kilkoma wybrykami jakiś niezidentyfikowanych chuliganów, których na modłę gw od razu przemianowuje się na przedstawicieli PiS czy innych ugrupowań nie związanych z wybiórczą. Przypominam : ŻADNA PARTIA, ŻADNE STOWARZYSZENIE, ŻADNA GRUPA LUDZI NIE POPIERA TYCH ZACHOWAŃ.
      3. Na sam koniec prosta i wynikająca z przeczytanych na forum postów konstatacja-otóż 99 procent osób tam piszących ( w tym ja) absolutnie nie popiera siłowego, brutalnego wyrażania swoich poglądów, niszczenia mienia itp. My jedynie wyrażamy zrozumienie skąd bierze się w ludziach frustracja, która do takich zachowań prowadzi. Brak zrozumienia ze strony gw jest własnie powodem,że te zachowania być może będą narastać.
      • Gość: As Re: Kompletne oderwanie od rzeczywistości. IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 19:50
        Jeszcze w kwestii formalnej, jezykowej-pisze się "gdy lecą kamienie...". Piszac "jak" odnosimy się do toru lotu itp.
        • Gość: nibypijany generał a mnie biją czarne geje IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.12, 20:04
          Szanowna Redakcjo,
          a mnie biją czarne geje!
          Co robić?

Nie pozdrawiam,
          Niby pijany generał.
        • straznik.wroclawski Re: Kompletne oderwanie od rzeczywistości. 17.04.12, 20:17
          W owym czasie, gdy po raz pierwszy ujrzałem moją ukochaną żoną, nie byłem jeszcze świadom, że kiedyś naszym dzieciom będę opowiadał, jak ją poznałem:)
          • Gość: As Re: Kompletne oderwanie od rzeczywistości. IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 20:33
            Dokładnie:)
      • wielki_czarownik W zasadzie nic dodać 17.04.12, 21:50
        Może tylko tyle,, że nie znamy przyczyny ataku. Wcale nie musi on być przecież spowodowany jakąś polityczną czy światopoglądową różnicą. Może ktoś tak o chuligańsko zaatakował siedzibę GW (i dom redaktora), bo były "pod ręką". Może ktoś poczuł się znieważony opisaniem go w jakimś artykule? Może to jakieś personalne konflikty - np. niezadowolony zwolniony pracownik czy coś? Może po prostu połączenie w/w sytuacji? Ot redakcji dostało się bez powodu a p. Sawce dlatego, że sąsiad go nie lubi?
        • Gość: As Re: W zasadzie nic dodać IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 21:58
          Oczywiscie,że tak. Jak już pisałem w innym miejscu, polecam panu Sawce przejść się po osiedlach po każdej sobotniej nocy i zobaczyć ile drzwi w klatkach ma wybite szyby, ile przystanków jest zdemolowanych. To smutny standard imprezek w naszym mieście. Co on ma wspólnego z polityką?Pytanie retoryczne...
          • jureek Re: W zasadzie nic dodać 18.04.12, 06:10
            Gość portalu: As napisał(a):

> Oczywiscie,że tak. Jak już pisałem w innym miejscu, polecam panu Sawce przejść
            > się po osiedlach po każdej sobotniej nocy i zobaczyć ile drzwi w klatkach ma wy
            > bite szyby, ile przystanków jest zdemolowanych. To smutny standard imprezek w n
            > aszym mieście. Co on ma wspólnego z polityką?Pytanie retoryczne...

W budynkach sąsiadujących z siedzibą redakcji też powybijano szyby? Pytanie retoryczne.
            Te wszystkie obrzydliwe teksty na forum, biorące w obronę tych, którzy rzucali kamieniami, czy też demonstrujące przynajmniej zrozumienie dla ich działań z polityką oczywiście nic wspólnego nie mają, nie? Pytanie retoryczne.
            Jura
            • sverir Re: W zasadzie nic dodać 18.04.12, 08:15
              Wśród możliwych przyczyn agresji na drzwi wymieniono sfrustrowanego pracownika Gazety. To też mogłoby tłumaczyć dlaczego sąsiednie budynki nie mają powybijanych szyb. Jednak pan redaktor Sawka już wie, że zamach na budynek Gazety był inspirowany politycznie. Być może ma rację. Jednak pisanie o tym z taką pewnością już teraz, przypomina retorykę pewnego niepopularnego, niskiego polityka.
              • 1410_tenrok sverir, et tu brute............... 18.04.12, 18:09
                wystarczy popatrzeć na naklejki na samochodach, na wlepki, wystarczy słuchać ludzi, aby stwierdzić, że środowiska nacjonalprawicy toczą kampanię podjudzania. Trzeba być ślepym, aby tego nie widzieć. Czy podjudzaniem nie jest określenie "gazeta polskojęzyczna"........

Dlaczego żaden z ludzi nie mogących spłacić kredytów, nie rzuca kamieniami w drzwi banków? Nikt na to by nie wpadł! A wystarczy zacząć szeptać, że banki to złodzieje, bankierów należy powywieszać i już się znajdzie frustrat, który po pijanego lub na trzeźwo rzuci jako pierwszy.

Pisze się tu, że wszystkie partie potępiają takie czyny? I wszystkie środowiska również? A wystarczy wejście na stronę GP, aby znależć tam taki słodki napisik "nie czytam GWna"..............

Węc, może nie opowiadajcie bajek.
                • Gość: As Re: sverir, et tu brute............... IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 18:36
                  Według twojej logiki napis nie czytam GWna jest równoznaczny ze stwierdzeniem "idźcie i rozbijajcie szyby w siedzibie gwna"?No to gratuluję, mniemam,że w swojej szkole logiki nie miałeś...
                • niestaly_czytelnik 1410tenrok, et tu brute............... 19.04.12, 02:37
                  1410_tenrok napisał:

> wystarczy popatrzeć na naklejki na samochodach, na wlepki, wystarczy słuchać lu
                  > dzi, aby stwierdzić, że środowiska nacjonalprawicy toczą kampanię podjudzania.

Wystarczy pooglądać programy w TVN24, Super Stacji, Polsatu, poczytać parę gazet i posłuchać paru politykierów, aby stwierdzić, że środowiska lewackie prowadzą od 7 lat (!!!) bezprecedensową kampanię podjudzania na polityków prawicy z PiS i Solidarnej Polski oraz ich elektoratu posuwając się do jawnych życzeń śmierci i znieważania całych grup ludności ("Bydło"), co skończyło się już jedną ofiarą śmiertelną.

> Trzeba być ślepym, aby tego nie widzieć. Czy podjudzaniem nie jest określenie "
                  > gazeta polskojęzyczna"........

"Nasz Dziennik" też pisze w języku polskim, więc nie widzę w takim określeniu niczego niestosownego.

> Dlaczego żaden z ludzi nie mogących spłacić kredytów, nie rzuca kamieniami w dr
                  > zwi banków? Nikt na to by nie wpadł!

Ponieważ zakredytowani mieli wpływ na swój wybór przed wzięciem kredytu i w pełni (?) władz umysłowych podpisywali stosowne umowy. Teraz więc nie mogą mieć pretensji do nikogo. W przeciwieństwie do osób opluwanych przez "GW", że podam wyjęty z kontekstu przykład Jackiewicza, na którego trwa nagonka mimo prawomocnego oczyszczenia go z zarzutów zabicia napastnika.

>
                  > Węc, może nie opowiadajcie bajek.

To może zacznij od siebie.
        • kaskabsk Re: W zasadzie nic dodać 17.04.12, 22:42
          Sąsiad lubi, lubi.
          Ale w sumie to miło poczytać, że tak można "się powywnętrzać i popluć " w tym "zgniłym, wolnym" Wrocku na gazetkę, redaktora, czytelnika.... Iluż to nowopatriotów, zrzuciwszy ciepłe kapciuszki, wzięło się do naprawiania naszej rzeczywistości i wolności słowa.No, no...
      • prawdziwy_wypiorczyk Panie Sawka... 17.04.12, 22:12
        As - bardzo dobry komentarz !

Przypomnę pewien wywiad z Szechterem:
        www.rp.pl/artykul/645648.html
        To jest właśnie kwintesencja retoryki GW.
        My tak, my zawsze. Wy nie, Wy swołocz.

Już napisałem wczoraj, jestem przeciwny aktom wandalizmu jakiegokolwiek, bo agresja jest zawsze przejawem słabości, jednak nie można tłumaczyć przypadkiem tego, że żadnej innej redakcji nie atakują, tym że czytelnicy GW są przecież "nie swołoczą".

Rozumiem po prostu frustrację, którą wywołuje w ludziach permanentna wieloletnia manipulacja, kłamstwo i deptanie podstawowych wartości.

Pan Sawka i reszta popleczników musi też zrozumieć, że nie wszyscy z młodego pokolenia
        nie wiedzą, nie doczytali, i nie są zainteresowani prawdziwą historią. Powiem więcej, ta większość, która ma to gdzieś, która słucha Was i daje się sterować nie ma "realnej siły nabywczej", bo dziś są tutaj, jutro są gdzie indziej, człowiek bez wiedzy jest słaby,
        ale niekoniecznie jest swołoczą...

Ukrywanie się za antysemityzmem, za ksenofobią, za rusofobią, a ostatnio za homofobią
        jest działaniem na krótką metę, na teraz, to minie, zawsze mija.

Ja jako "swołocz" mam się dobrze i bez Was. Nie wykupie nigdy żadnej reklamy w GW,
        mimo że po moim mailu do redakcji z linkiem powyżej i pisemnej prośbie o wypisaniu z bazy, dalej atakujecie mnie proponując coraz to "lepsze" warunki, za grosz honoru,
        chciałoby się powiedzieć tak po ...

Odpowiem od razu na wszystkie posty.

Nie jestem kibolem - mam karnet, chodzę z żoną na mecze.
        Nie jestem katolem - jestem ateistą.
        Nie głosuje na PiS - bliżej mi do JKM.
        Nie cierpie PO - wrodzona zdolność analitycznego myślenia
        Nie jestem antysemitą - jest mi to zupełnie obojętne.
        Nie jestem homofobem - nie znam takiego słowa, jestem za NORMALNYMI związkami,
        jak natura chce i patrząc na swoją piękną żonę głęboko współczuje homo.

Napisałbym chętnie list "do redakcji" gdyby istniał cień szansy go opublikowania...
        ale chwila...podobno mamy wolność słowa ? :)

Pozdrawiam i dziękuję myślącym.

• Gość: Krzysztof Re: Panie Sawka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 23:54
          Do tego mogę tylko dodać kilka obserwacji.
          Niezależnie od mojej opinii o Kaczyńskich proszę zwrócić uwagę na język, jakim wiele mediów w tym GW opisuje to co mówi/mówili i robi/robili Kczyński/Kaczyńscy. To nie jest obojętne opisywanie faktów. Tak jak te same media nie opisują obiektywnie wszystkich działań czy zaniechań PO i jego najbardziej znanych ptrzedstawicieli. Obiektywnie jest mnóstwo bzdur i błędów i zaniechań tych rządów UW/UD/KLD/PO. Te same media nie zauważają błędów słusznych poprzednich ekip Mazowieckiego, Bieleckiego. Piszą za to zielonej wyspie. Problem w tym, że skutki pewnych działań tamtych ekip mamy dziś.
          Proszę poszukać co mówił o ilości urzędników Tusk kiedyś i porównać to z ilością członków gabinetów politycznych. I pamiętać, że media media podkreślają, że to PO działa racjonalnie, bez uprzedzeń w przeciwieństwie do PIS.
          W ten sposób ciągle przeciwstawiając "mądrych" tym "niemądrym", i nie zauwazając "belki w oku tych mądrych" GW już dawno nie jest bezstronna.
          Ta gazeta nie widzi błędów i wręcz głupoty wielu projektów - nie potrafi bezstronnie przedstawiać opinii każdej ze stron (np. w sprawie UE, podpierania się "autorytetem" tej UE w nakładaniu kolejnych podatków i obciążeń mających załatać dziurę w budżecie).
          Wreszcie GW nie widzi że jest spora grupa "młodych z ulicy", która jest tworem reform edukacyjnych ludzi ze środowisk popieranych przez GW. Nie bez udziału ich rodziców nie mających dla nich czasu. Opisując to słowami użytymi przez Kopernika do jakości pieniądza - gorszy wypiera lepszy. Tą pogarszającą się jakość widać też po jakości tekstów "redaktorów" z GW w tym z zarządzanego przez pana Sawkę oddziału wrocławskiego.
          Różni "imperatorzy" starają sie utrzymać "tłumy" pod kontrolą jak Neron - dajmy im igrzyska. Więc mamy biedny kraj bez infrastruktury ale z EURO 2012. Infrastruktura jest budowana na to EURO (drogi, lotniska, dworce kolejowe).
          Paradoksalnie, w mojej ocenie, poniekąd GW jest ofiarą (mam na myśli te zbite szyby) tych, za których ukształtowanie GW i jej środowisko odpowiada. Niestety my wszyscy też. Proszę przejść po centrum w niedzielę rano w lecie.
    • Gość: WK To jest standard w centrum Wrocławia IP: *.internetia.net.pl 17.04.12, 20:08
      Wybite szyby, obświnione mury, obsikane bramy, połamane ławki w parkach i tramwajach, uszkodzone zaparkowane samochody, zadeptane i rozjechane kołami trawniki, itd.
      W wielu okolicznych bramach zarządcy przestali już wstawiać szyby - dykty są bardziej wytrzymałe.
      Powód? Zawsze jakiś się znajdzie.
      Kara? Niby pełno kamer, czy kogoś dzięki nim złapano i zasądzono pokrycie wszystkich strat?
    • Gość: totylkorock Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.12, 21:32
      1410? ten rok? O co chodzi oszołomie? Jesteś jakimś fanem onanizującym się bitwą pod Grunwaldem?
      • Gość: Ivo Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 21:46
        To znany troll z tego forum, najlepiej nie reagować, nie odpisywac, bo zwyzwie cię od idiotów i głupków. Zawsze tak robi.
    • guest077 Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R... 17.04.12, 21:38
      A tak jeszcze tylko dodam, do tych wszystkich co przepowiadają, że "nasz koniec jest bliski". Spójrzcie na historię. Hitler w pierwszej kolejności wytępił opozycję a następnie wytępił swoich przydupasów. Lenin w pierwszej kolejności wytępił opozycję (mienszewików) a następnie swoich przydupasów. Kim Il Sung to samo. Mao to samo. Castro to samo. Łukaszenka to samo. Jeśli myślicie, że Kaczyński postąpi inaczej to jesteście idiotami. My prawdopodobnie nie zobaczymy już waszych min jak wam wpadnie "KaczStapo" do domu i was rozstrzela jak szmaty (ponieważ np.: niewystarczająco przekonująco promujecie teorię zamachu lub wasze dzieci wygadają się w szkole, że po pijaku mieliście czelność poddać w wątpliwość, że LK był najlepszym prezydentem na kuli ziemskiej) - a szkoda, bo te miny będą zajebiste :).
      • Gość: Wielki Szechter dobry post guest077! Otrzymujesz 10 kopiejek! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.12, 21:43
        10 kopiejek za tydzień, bo teraz nie mam drobnych,...no ten tego, ..... aj waj!
        Napisz coś jeszcze na Kaczyńskiego, czekamy! :-)
        • Gość: As Re: dobry post guest077! Otrzymujesz 10 kopiejek! IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 21:47
          Gośc faktycznie jest wyjątkowo zabawny. Wzorcowy przykład wyprania mózgu przez szechterówkę.
          • guest077 Re: dobry post guest077! Otrzymujesz 10 kopiejek! 17.04.12, 21:57
            Brawo, łał. Ale powiedz, komory gazowe dla takich jak ja już przygotowaliście czy prezes dopiero zamówił kryształki w Anwilu ?
            • Gość: As Re: dobry post guest077! Otrzymujesz 10 kopiejek! IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 21:59
              Ciebie rodzice musieli trzymac w komorze po urodzeniu , bo inaczej byś takich bredni nie wymyślał:)
            • Gość: Łoś_bimbacz obry post guest077! Otrzymujesz 10 szekli! IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 22:36
              > Brawo, łał. Ale powiedz, komory gazowe dla takich jak ja już przygotowaliście c
              > zy prezes dopiero zamówił kryształki w Anwilu ?

Rewelacja, niezłe gotowce dostają POżyteczni Idioci z Czerskiej:)))
              • guest077 Re: obry post guest077! Otrzymujesz 10 szekli! 18.04.12, 09:27
                10 szekli ? A co - towarzysz Kalkensztajn sypnął groszem ?
        • guest077 Re: dobry post guest077! Otrzymujesz 10 kopiejek! 17.04.12, 21:55
          Wiesz, każdy sądzi innych swoimi miarami. To że tobie prezes płaci za pilnowanie forum nie oznacza, że każdy się tak samo sku...a.
      • Gość: WK Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.internetia.net.pl 17.04.12, 21:57
        Twój wpis jest nie na temat ale skoro już o przepowiedniach politycznych co zrobi Kaczyński, gdy dojdzie do władzy... Nie wiem, co zrobi (raczej, co by zrobił). Wiem, co zrobił w 2007r, gdy miał władzę i gdy jego rząd stracił większość w Sejmie - doprowadził do przyspieszonych wyborów, czyli zrobił dokładnie to, czego należy oczekiwać od premiera demokratycznego rządu tracącego większość parlamentarną. Po przegraniu wyborów przekazał urząd nowemu premierowi.
        Tyle faktów - wiem, że zamierzchłych ale spytaj starszych, to potwierdzą:)
        BTW, właśnie rozpoczął się proces autora strony internetowej za obrazę prezydenta, oczywiście aktualnego, bo poprzedniego to można obrażać do woli.
      • Gość: zabuzi Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 23:25
        To może precz z JARODONKIEM !
    • truten.zenobi pewnei tak ale 17.04.12, 21:52
      ta agresja nie bierze się znikąd.
      • jureek Re: pewnei tak ale 18.04.12, 06:15
        truten.zenobi napisał:

> ta agresja nie bierze się znikąd.

A skąd? Skąd się bierze agresja kibola napieprzającego na ulicy kogoś, kto ma na sobie niewłaściwy szalik?
        Rzygać się chce, gdy czytam jacy to nagle wszyscy zrobili się politpoprawni i doszukują się okoliczności łagodzących dla zwykłych bandytów. O ich trudnym dzieciństwie już coś było?
        Jura
        • sverir Re: pewnei tak ale 18.04.12, 08:22
          No właśnie, dobrze piszesz. Skąd wiesz czy sprawcy wandalizmu nie mieli trudnego dzieciństwa?
        • truten.zenobi Re: pewnei tak ale 18.04.12, 10:42
          nie usprawiedliwiam tylko stwierdzam fakt.

faszyzm, komunizm, różne bunty, przewroty, rewolucje... nie wzięły się z dobrobytu i poszanowania praw jednostek.
    • kalam07 Senase nienawiści rozpętała GW 17.04.12, 21:53
      Panie autor listu, nie graj pan idioty, seanse nienawiści to specjalność pana przyjaciół z wybiórczej, Maciorowskiego, Sawki, Brzozowskiego, Kahan, Bachmana, Nogaj, Karbowiaka i reszty tej sitwy.
      Manipulatorstwo, przekłamania, sączenie jadu, podburzanie ludzie przeciwko sobie , a ''kto sieje wiatr ten zbiera burze, z piorunami''.
      • Gość: pytaczka Re: Senase nienawiści rozpętała GW IP: *.opera-mini.net 17.04.12, 22:34
        5 polskich pokoleń w czasie rozbiorowej epoki potrafiło w ciągu kilkunastu lat zbudować Gdynię, wyciąg na Kasprowy, Stalową Wolę, z Warszawy zrobić Paryż wschodu. Polacy walczyli o wolność Naszą i Waszą. Obronili Europę przed Turkami i zalewem ze wschodu w 1920.

Od kwietnia 2010 do kwietnia 2012 podział staje się tak głęboki i trwały , jakiego nie zrobili zaborcy z Niemiec, Austrii, Rosji.

I to wszystko w czasie, gdy na ołtarze trafił i Popiełuszko i Karol Wojtyłła. A na Wawelu spoczął nawet jeden z Małych Braci.

Polacy to jednak naród "wybrany" :)))) Jak rzadko który Naród Wybrany.

Czyżby pora na odkopanie prywatnych arsenałów ??
        • guest077 Re: Senase nienawiści rozpętała GW 18.04.12, 09:48
          A żebyś wiedziała. Początek wojny domowej jest już bliski, ja od tych pisowskich kurew nie przyjmę nigdy przeprosin, chcę jedynie żeby gdzieś wypie...li i zamknęli za sobą granicę. Nawet jestem skłonny oddać im cały wschód RP byleby wypie...li. Nie chcę tych czerwonych ścierw w moim kraju i prawdopodobnie niedługo trzeba będzie zrobić z tym komunistycznym bydłem Kalkensztajna porządek.
          • nikodem_73 Re: Senase nienawiści rozpętała GW 18.04.12, 11:30
            Ponieważ tak lubisz kontekst historyczny, to pozwól, że Ci uświadomię, że pierwotnym planem Hitlera nie była eksterminacja Żydów, lecz ich wygnanie z Europy.

No był skłonny oddać im całą Palestynę (lub inny, dowolny region) byleby wypie...li. Nie chciał tych żydowskich ścierw w swoim kraju i tylko doszedł do wniosku, że trzeba będzie z tym żydowskim bydłem zrobić porządek.

Dlatego proponuję abyś swój plan nazwał "ostateczne rozwiązanie kwestii pisowskiej".
      • Gość: MonX Re: Senase nienawiści rozpętała GW IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.12, 01:15
        Do pewnego stopnia zgodzę się - ale co ty u licha chcesz od Bachmana? Ten koleś akurat zawsze pisze dość przyjaźnie i nie traci dystansu i poczucia humoru. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.
    • patrzyciel Do pana Sawki i reszty...chwalicie Policje? 17.04.12, 22:29
      W tym smutnym dla pana momencie... bo z całą pewnością tak nie powinno być!!! Dostrzegam jeden plus tego co się dzieje... Widzi pan jak działa system!!! Codziennie ukazują się artykuły a tym co zrobiła Policja, jak działa - teraz pan widzi jak działa, jakie ma podejście, jaki jest przestarzały monitoring w Rynku (który był robiony 20lat temu i jest przestarzały). Widzi pan jakie są realia - a nie wymaginowane przez GW artykuły. O dziwo 2 lata temu atakował pan Straż Miejską że jest nie potrzebna - wychwalając Policje... teraz prawdę pan poznał. I te rzeczy a raczej otworzenie oczu na realia odbieram na plus. Musimy zejść na ziemie!!! Do ludzi, do pracy służb... zrozumienia tego co jest i pisania tego co jest prawdziwe.
      • Gość: Jarek Monitoring jest OK ! Tylko trzeba go obsługiwać !! IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 23:10
        Po co tyle kamer w Rynku i na Pl Solnym ?? W nocy trzeba obserwować a nie spać !!
        Służb porządkowych nie ma !!! Są służby od wywozu samochodów, blokad i fotoradarów !!
        Słyszeliście czym chwalił się emeryt milicyjny biorący pensje Komendanta Straży Miejskiej, że chce zwiększyć kwotę z uzyskanych mandatów nawet zaplanował sobie jej wysokość !! Takie ma podejście do spraw bezpieczeństwa i porządku publicznego !! W cywilizowanym Kraju za takie wywody zostałby natychmiast usunięty ze stanowiska !! a u nas ...?? Kilkadziesiąt metrów od siedziby tych strażników w Sukiennicach po raz kolejny bandyci rzucają kamieniami i nikt nie reaguje !!! Toż to jest patologia. Za brak właściwego nadzoru powinny polecieć głowy ze stołków po co utrzymywać ostatnie miernoty z naszych podatków, nad tym nikt już nie panuje !!!
        • Gość: sw Re: Monitoring jest OK ! Tylko trzeba go obsługiw IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 05:38
          Jarek. Od czasów, gdy byłeś tam "komendantem", trochę się zmieniło. Teraz jest tam tylko jednen strażnik.
      • Gość: iha Re: Do pana Sawki i reszty...chwalicie Policje? IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 17:59
        "Ci, którzy rozpętują "seanse nienawiści" - a robią to świadomie, bo tak im podpowiada polityczna kalkulacja - zapominają albo nie chcą wiedzieć o czymś fundamentalnym: granice między zwykłym chuligaństwem, groźnym bandytyzmem i zbrodniczym fanatyzmem niezwykle łatwo jest przekroczyć i zatrzeć. A potem nie ma już odwrotu." -Wreszcie zaczynacie coś rozumiec.A skoro rozumiecie ,to przestańcie już z tym dzieleniem Polaków

• kalam07 Ideologiczne zbydlęcenie 17.04.12, 22:41
      Ideologiczne zbydlęcenie jakie prezentują tu wielce oświeceni wyznawczy lewactwa jest przerażające. Ręce opadają.
    • Gość: Łoś_bimbacz lepsze kamienie niż koszerne rakiety...... IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 23:14
      wiadomosci.onet.pl/raporty/program-nuklearny-iranu/izrael-minister-barak-nie-obiecywalismy-usa-ze-nie,1,5106580,wiadomosc.html
    • Gość: jaś Re: Heimrath, a czemu nie napisałeś do Sawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 23:15
      A ja swoje precz z POPiSem !
    • wrobre Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R... 17.04.12, 23:26
      Naprawdę piękny i prowokujący do myślenia list z cytatem Heinego. Smutne jest to że te ataki na biuro Redakcji to nie są chuligańskie wybryki jakichś pijanych przypadkowych nocnych przechodniów, to celowe i świadome działania polityczne, może i rasistowskie. Można się z dużą dozą prawdopodobieństwa domyślać czyje bojówki to robią. To naprawdę wygląda i kojarzy się z nocą kryształową oraz monachijskimi marszami z pochodniami sprzed prawie stu lat. Historia powinna być ostrzeżeniem. Pamiętajmy o tym i dzisiaj i przy każdych kolejnych wyborach. Ten kolejny już atak powinien spowodować osobiste zainteresowanie się prezydenta Wrocławia tą sprawą. Miejsce w samym centrum miasta, teren monitorowany kamerami , atakujący robią to w nocy kiedy ruch nawet na Placu Solnym jest niewielki - i nie można wykryć sprawców - DZIWNE !!!! Nie chcę nawet myśleć o tym, że policja i służby miejskie boją się i nie chcą się narazić mocodawcom tych ataków.
      • wielki_czarownik Kklement? 17.04.12, 23:43
        Nie uciekł Ci żaden pacjent z oddziału? Przelicz no.
        • Gość: MonX Re: Kklement? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.12, 23:51
          To nie pacjent, to fachura-prowokator z dawnej SB.
        • Gość: czester To kklement jeszcze żyje? IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.04.12, 00:07
          Bo myślałem, że ten kmiotek utonął w papierkowej robocie jaką zafundowali mu od początku roku Tusio z Arłukowiczem. A pokładał w nich tak duże nadzieje.

A tu jeszcze czytam, że mu do garażu będą zaglądać. To musi być dla chłopaka duży szok, miało być 10 tysi na rączkę i komfort pracy a jest wielkie bicie dupska :DD
          • katonzwybiorczej Re: To kklement jeszcze żyje? Mała podpowiedź! 18.04.12, 12:35

a jest wielkie bicie dupsk
            > a :DD

nie wiem co z nim się teraz dzieje, ale znam inny przypadek, który dużo mówi.
            Gostek, ktory nie uważał się za leminga raz schylił się po ...mydło z napisem PO. I wiecie co?
            Powiem tylko tak-przez długi czas się ukrywał, wstydził się tego co mu zrobiono!

A ja wszystkim mówie od zawsze: 90% osadzonych w zakładach karnych głosowało na PO!Wystarczy pomyśleć! Naiwny, młody chłopak, mydło z napisem PO i ...zakład karny!

Dziękuję za uwagę!
    • trawien Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R... 17.04.12, 23:53
      Gazeta sama rozpętała tę wojnę. Z dwóch może nie związanych za sobą spraw, które wydarzyły się w ciągu miesiąca (głupi wandalizm) zrobiła medialną aferę. No i teraz kolejne kamienie lecą. Taka fajna zabawa. Jeden cymbał rzuca. Wie, że jest bezkarny, bo przecież gazeta napisała, że kamery "nie widzą". Następnego dnia czyta o swoim bohaterskim czynie. Jaki jest z tego dumny!
      Tak to jest, jak z chuligańskiego (nagannego zresztą) wybryku robi się polityczną sprawę. Teraz zatroskany przyjaciel redaktora S. napisał list. Zaraz wypowiedzą się kolejni znajomi. Będzie medialny temat wałkowany do bólu. No i nikt nie pomyśli, że gazeta zbiera to, co zasiała, podkręcając informację.
      Ale cel został osiągnięty - jest szum i masa wpisów na forum. I o to w tym biznesie chodzi!
      • jureek Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO 18.04.12, 07:47
        trawien napisał(a):

> Gazeta sama rozpętała tę wojnę. Z dwóch może nie związanych za sobą spraw, któr
        > e wydarzyły się w ciągu miesiąca (głupi wandalizm) zrobiła medialną aferę. No i
        > teraz kolejne kamienie lecą. Taka fajna zabawa. Jeden cymbał rzuca. Wie, że je
        > st bezkarny, bo przecież gazeta napisała, że kamery "nie widzą". Następnego dni
        > a czyta o swoim bohaterskim czynie. Jaki jest z tego dumny!
        > Tak to jest, jak z chuligańskiego (nagannego zresztą) wybryku robi się politycz
        > ną sprawę. Teraz zatroskany przyjaciel redaktora S. napisał list. Zaraz wypowie
        > dzą się kolejni znajomi. Będzie medialny temat wałkowany do bólu. No i nikt nie
        > pomyśli, że gazeta zbiera to, co zasiała, podkręcając informację.

Oczywiście, najlepiej nic nie pisać, głowa w piach i udawać, że nic się nie stało, żeby nie drażnić bandziorów.
        No i nic tak nie poprawia samopoczucia bandziora, jak obwinianie jego ofiary.
        Widzę, że bardzo się starasz, żeby bandzior nie był podrażniony i dobrze się czuł.
        Jura
    • hangingrock Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R... 18.04.12, 01:33
      Ma pan bezwzględnie rację Panie Ssawka, proszę skierować te slowa teraz do Siebie i swoich dziennikarzy, którzy codziennie spalają na stosie bogu winnych ludzi
      • jureek Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO 18.04.12, 07:49
        hangingrock napisała:

> Ma pan bezwzględnie rację Panie Ssawka, proszę skierować te slowa teraz do Sieb
        > ie i swoich dziennikarzy, którzy codziennie spalają na stosie bogu winnych ludz
        > i

Może rzucisz jakiś przykładzik, kogo dzisiaj spalili na stosie, a kogo wczoraj czy przedwczoraj. Skoro codziennie kogoś palą, to nie powinieneś mieć problemu z przytoczeniem przykładów tych niewinnych palonych na stosie.
        Jura
    • robertdebelem Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R... 18.04.12, 08:07
      niszczenia mienia prywatnego pochwalić nie mogę... ale cały ten list to bełkot i mentalna masturbacja
      • Gość: benkmen Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.12, 10:59
        trafna diagnoza.
    • Gość: Moher Kłamcy powinni się bać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 11:01
      Nie ma dnia bez kłamstw, półprawd i przemilczeń w Gazecie Wyborczej. Sponsorują was spółki Skarbu Państwa w postaci reklam, popiera zakłamana władza a ludzi krew zalewa. Zróbcie droga Agoro miejsce dla normalnego, rzetelnego dziennikarstwa ! Do puki GW, TVN i Polsat nie zdechną - nie będzie w tym kraju normalności i demokracji. Taka jest moja indywidualna opinia.
      • svarte_sjel Re: Kłamcy powinni się bać 18.04.12, 11:53
        Gość portalu: Moher napisał(a):
        > wa ! Do puki GW, TVN i Polsat nie zdechną - nie będzie w tym kraju normalności

Czy twój stosunek do ojczyzny jest taki sam jak do języka ojczystego?
      • wrobre Re: Kłamcy powinni się bać 18.04.12, 12:16
        Możesz przecież czytać sobie swoją Gazetę Polską oraz Nasz Dziennik i nikt ci tego nie broni. Judzą i narkotyzują czytelników kłamstwem ale niektórzy to lubią. Nie oznacza to jednak że można wybijać szyby w jakiejkolwiek redakcji.
        • Gość: nowicjusz Bezwolne psy. IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 19:01
          Pętaku te tytuły to takie samo badziewie jak GWno, ale twój ciasny, karli, lewacki móżdżek widzi tylko jedną alternatywę, lewackie szambo z wybiórczej lub perfumeria od rydzyka. Manipulatorstwo w tych tytułach jest identyczne, ale ty lewacki klakier ideowców z czerskiej myślisz sobie że gwna nie czytają tylko pisiory od rydzyka.
          Tak ci Sawka z Blumsztajnem pranie mózgu zrobili "patrzcie, ten nie czyta naszego obiektywnego dziennika, a wręcz krytykuje go to pisior i padalec smoleński !!!''.
          Smycz i kaganiec wam Michnik założył, jesteście jak psy bezwolne .
    • obrotnybezrobotny Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO R... 18.04.12, 17:52
      "A kto sieje wiatr ten zbiera burzę" nierzetelność gazety momentami przechodzi wszelkie pojęcie, niedomówienia, przeinaczenia, dopowiedzenia, brak elementarnej wiedzy na opisywany temat, szukanie taniej sensacji, robienie z igieł wideł. Oto skutki tej pracy dziennikarskiej.
    • Gość: rembrandt Re: Jak lecą kamienie, jest już za późno [LIST DO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 22:50
      Niestety nie zrozumiałem tego felietonu.
      Bardzo proszę o dodanie komentarza redaktora Jerzego Sawki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka