Dodaj do ulubionych

Zupa rybna, pls

12.11.06, 15:41
Czy ktoś ma przepis na dobrą zupę rybną Chodzi za mną od kilku miesięcy, a
niew jak to zrobić. POMOCY!
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: Zupa rybna, pls IP: *.wsei.pl 14.11.06, 13:58
      witam trochę po czasie ale może przeczytasz. Więc mam przepis na pyszną zupę
      rybną, którą wiele razy roniłam i serwowałam róznym gościom i wszyscy "oblizują
      palce". Najpierw ugotuj wywar rybny. Musisz znalężć łby rybne ( 2 sztuki) oraz
      porcje na zupę (ok. 0,5 kg) to są kręgosłupy rybne. Można je kupić na stoisku
      rybnym np. w markecie tam gdzie rozbierają łososie. Te porcje nie leżą na
      wierzchu, zapytaj o nie. produkty na wywar nie wyglądają smakowicie ale nie
      zrażaj się tym, wynagradza efekt końcowy. Wywar gotuj ok 1,5 - 2 godz. dorzuć
      listek i ziele. Następnie przecedź przez sito i wyrzuć wszystko. Do wywaru
      wrzuć mieszankę warzyw (jest taka fajna mrożona - warzywa w paski) ale można ze
      świeżych to zrobić następnie 2 garści kapusty białej i gotuj do miękkości. Zupa
      ogólnie powinna być gęsta. Jak warzywa będą ok, na suchej patelni podduś filety
      rybne pokrojone w kostkę na sosie sojowym ciemnym, ta kostka rybna będzie
      brązowa, następnie wrzuc to wszystko do gara zupą i jeszcze chilę gotuj. Wywar
      zrobi się złoty. Dopraw solą i koniecznie pieprzem cayenne tylko ostrożnie.
      Zupę podaję z makaronem sojowym (według przepisu na opakowaniu) ale z ryżem też
      jest znakomita. Do talerza najlepiej jeszcze dodac kilka kropel soku z cytryny
      świeżej i można doprawić sosem sojowym według uznania. To tyle życzę Ci
      smacznego.
      • ikl1 Re: Zupa rybna, pls 14.11.06, 21:56
        Jesteś cudowna. Dzięki. W weekend robię.
      • ikl1 Re: Zupa rybna, pls 14.11.06, 22:00
        Czy masz sprawdzone filety? Słono- czy słodkowodne?
        • Gość: iza Re: Zupa rybna, pls IP: *.wsei.pl 16.11.06, 09:10
          witaj!
          Zazwyczaj stosuję pangę bo wszyscy ją lubimy ale myślę że możesz użyć innych
          ogólnodostępnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka