Gość: krull Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 14:48 Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.internetia.net.pl 25.04.12, 15:00 nie było by tej śmierci gdyby facet nie pruł co fabryka dała... Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 25.04.12, 15:10 Ty oczywiście doskonale wiesz z jaką prędkością pokonywał ten łuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.bestgo.pl 25.04.12, 15:28 Z jaką by nie pokonywał drzewo raczej na niego nie wyskoczyło znienacka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 18:02 co was to BMW tak boli. Może miało 4 lata i jechała nim trzyosobowa rodzina. Sami k... sawanci na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blecharz Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 15:49 jakby nie bylo bmw na swiecie nie byloby tej smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regulator Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 21:02 To dobrze,że są sprowadzane BMW, bo kupują je przeważnie czubki i te wspaniałe samochody regulują populację kretynów. To zysk dla społeczeństwa, bo dzięki temu po jakimś czasie w Polsce zostaną normalni ludzie. Uważam, że takie samochody powinny w/g rozeznania policji być rozdawane bezpłatnie niektórym niereformowalnym warstwom społecznym i nawet za pieniądze podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 26.04.12, 11:44 Często ginie nie sprawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewo Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 21:10 pit_sam_pras napisał: > Ty oczywiście doskonale wiesz z jaką prędkością pokonywał ten łuk. Nie wiem oczywiście z jaką, ale napewno wystarczającą i tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.xdsl.centertel.pl 25.04.12, 15:09 Gość portalu: krull napisał(a): > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. Dzięki temu drzewu koleś wyeliminował się sam. Inaczej mógłby zginąć postronny kierowca albo pieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 25.04.12, 15:20 Gość portalu: as napisał(a): > Gość portalu: krull napisał(a): > > > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. > > Dzięki temu drzewu koleś wyeliminował się Bardzo słusznie, tym właśnie napisał przepiśca. > sam. Inaczej mógłby zginąć postronny kierowca albo pieszy. Piesi czy inne pojazdy z kierowcami jeżdżą w tym miejscu z obu stron tego drzewa? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 26.04.12, 11:47 > > sam. Inaczej mógłby zginąć postronny kierowca albo pieszy. > > Piesi czy inne pojazdy z kierowcami jeżdżą w tym miejscu z obu stron tego drzewa? Chyba chodziło o to, że ktoś kto tak jeździ z dużym prawdopodobieństwem prędzej czy później zabił by kogoś postronnego. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 26.04.12, 12:02 tbernard napisał: > > > sam. Inaczej mógłby zginąć postronny kierowca albo pieszy. > > > > Piesi czy inne pojazdy z kierowcami jeżdżą w tym miejscu z obu stron tego > drzewa? > > Chyba chodziło o to, że ktoś kto tak jeździ z dużym prawdopodobieństwem prędzej > czy później zabił by kogoś postronnego. Mówimy o konkretnej sytuacji, z drzewem doszło do śmierci, bez drzewa byłoby spore prawdopodobieństwo przeżycia. Także, jesli ktoś pisze, ze bez drzewa mógłby zginać ktoś inny to ten ktoś inny musiałby przebywać za tym drzewem. Co więcej, przy osnącychc drzewach, samochód wypadający z drogi, może odbić się od drzewa i w sposób niekotrolowany przemieszczać po drodze i wtedy uderzyć w inny pojazd, pieszego czy rowerzsytę. Gdyby drzewa nie było, samochód wylatuje poza drogą i ląduje najczęściej w polu nikomu innemy krzywdy nie robiąc. A przyczyny utraty kontroli nad pojazdemu i uderzenia w drzewo bądź wylądawaniu w polu mogą być przeróżne. Począwszy generalnie: a. zawinione bezpośrednio przez danego kierowcę b. zawinione pośrednio przez danego kierowcę c. bez winy kierowcy samochodu który uderza w drzewo. Tak jak w pewien sposób można zrozumieć że przypadek a spotyka się z oceną "niech ginie idiota" choć pamiętajmy, że w aucie mogą być pasażerowie, których cięzko tak lekką ręką skazywać na śmierć, tak przypadki b i c w żąden sposób nie można tak postrzegać. Pytanie: po co obecnie są drzewa wzdłuż dróg? Wydaje mi się, że historycznie chodziło o wyznaczanie drogi, szczególnie jesli była zaśnieżona. Obecnie są odśnieżarki więc na wielu drogach argument odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krullowa Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 21:08 Gość portalu: as napisał(a): > Gość portalu: krull napisał(a): > > > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. > > Dzięki temu drzewu koleś wyeliminował się sam. Inaczej mógłby zginąć postronny > kierowca albo pieszy. Dlatego też : "RULEZ DRZEWO!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Obwinianie drzewa 25.04.12, 15:11 Gość portalu: krull napisał(a): > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. .............. Drzewo było winne temu, że kierowca jechał zbyt brawurowo? Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Obwinianie drzewa 25.04.12, 15:22 pssz napisał: > Gość portalu: krull napisał(a): > > > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. > .............. > Drzewo było winne temu, że kierowca jechał zbyt brawurowo? Zawsze mnie zaskakują ścieżki wnioskowania niektórych ludzi.... wyjasnij proszę związek Twojej wypowiedzi z wypowiedzią krull'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Obwinianie drzewa IP: *.bestgo.pl 25.04.12, 15:31 urko70 napisał: > pssz napisał: > > > Gość portalu: krull napisał(a): > > > > > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. > > .............. > > Drzewo było winne temu, że kierowca jechał zbyt brawurowo? > > Zawsze mnie zaskakują ścieżki wnioskowania niektórych ludzi.... wyjasnij proszę > związek Twojej wypowiedzi z wypowiedzią krull'a. Ja Ci mogę wyjaśnić. To się nazywa ironia... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Obwinianie drzewa 25.04.12, 15:36 Gość portalu: astra napisał(a): > > > > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci. > > > .............. > > > Drzewo było winne temu, że kierowca jechał zbyt brawurowo? > > > > Zawsze mnie zaskakują ścieżki wnioskowania niektórych ludzi.... wyjasnij > > proszę związek Twojej wypowiedzi z wypowiedzią krull'a. > > Ja Ci mogę wyjaśnić. To się nazywa ironia... Nieprawda, to się nazywa: nieumiejętność wnioskowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Obwinianie drzewa IP: *.bestgo.pl 25.04.12, 16:03 urko70 napisał: > Gość portalu: astra napisał(a): > > > > > > > Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmie > rci. > > > > .............. > > > > Drzewo było winne temu, że kierowca jechał zbyt brawurowo? > > > > > > Zawsze mnie zaskakują ścieżki wnioskowania niektórych ludzi.... wyj > asnij > > > proszę związek Twojej wypowiedzi z wypowiedzią krull'a. > > > > Ja Ci mogę wyjaśnić. To się nazywa ironia... > > Nieprawda, to się nazywa: nieumiejętność wnioskowania. Wybacz, ale się z Tobą nie zgodzę. Jeżdżę 17 lat i jakoś do dziś żadne drzewo mnie nie zaatakowało, za to nie jedno umożliwiło jazdę w bardziej komfortowych warunkach bo w cieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Obwinianie drzewa 25.04.12, 20:30 Gość portalu: astra napisał(a): > Wybacz, ale się z Tobą nie zgodzę. Wybaczam, nie chodzi mi o Twoją zgodę, lecz o związek pomiędzy dwoma ww wypowiedziami. Wg mnie nie ma związku, logicznego związku, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Re: Obwinianie drzewa 25.04.12, 16:55 Wypowiedź: "Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci " sugeruje, że śmierć nastąpiła ponieważ drzewo wyrosło w złym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolnoślązak Re: Obwinianie drzewa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 19:05 Podobnie jak słynna brzoza... Precz z ogólnoświatowym spiskiem drzewnym! Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Obwinianie drzewa 25.04.12, 20:32 pssz napisał: > Wypowiedź: "Jakby nie było drzewa, tylko krzaki nie byłoby tej śmierci " suger > uje, że śmierć nastąpiła ponieważ drzewo wyrosło w złym miejscu. Interpretacji mogą być dziesiątki tysięcy dlatego lepiej nie interpretować tylko odczytać to co mówi wprost, a mówi ni mniej ni więcej jak tylko to co mówi: "gdyby nei było tam drzewa to by przeżył". Niczego o napadaniu, o wyrastaniu w złym miejscu tam nie ma. To już tylko domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Obwinianie drzewa 26.04.12, 11:56 > Interpretacji mogą być dziesiątki tysięcy dlatego lepiej nie interpretować tylk > o odczytać to co mówi wprost, a mówi ni mniej ni więcej jak tylko to co mówi: " > gdyby nei było tam drzewa to by przeżył". Niczego o napadaniu, o wyrastaniu w z > łym miejscu tam nie ma. To już tylko domysły. No to zdanie owe w całej ogólności nie jest prawdziwe. Bo gdyby były krzaki o grubości przeciętnego żywopłotu zamiast drzewa ale zaraz za nimi solidny mur betonowy, to wcale nie jest pewne, czy by przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Obwinianie drzewa 26.04.12, 12:08 tbernard napisał: > > Interpretacji mogą być dziesiątki tysięcy dlatego lepiej nie interpretowa > ć tylk > > o odczytać to co mówi wprost, a mówi ni mniej ni więcej jak tylko to co m > ówi: " > > gdyby nei było tam drzewa to by przeżył". Niczego o napadaniu, o w > yrastaniu w z > > łym miejscu tam nie ma. To już tylko domysły. > > No to zdanie owe w całej ogólności nie jest prawdziwe. Co w tym zdaniu nie jest prawdziwe? > Bo gdyby były krzaki o g > rubości przeciętnego żywopłotu zamiast drzewa ale zaraz za nimi solidny mur bet > onowy, to wcale nie jest pewne, czy by przeżył. A gdzie w tym zdaniu masz cokolwiek o murze, a na ilu drogach masz krzaki a zaraz za nimi mur, a na ilu tylko drzewa a za nimi pole? Równie dorbrze można napisać, a co jesli za krzekami przepaść - drzewo zatrzyma a krzaki przepuszczą i spadnie. Sytuacji wyjątkowych można podać wiele, ale po co poza tym nie o nich to mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Obwinianie drzewa 26.04.12, 12:48 > Co w tym zdaniu nie jest prawdziwe? Nie jest prawdziwe, że w każdych okolicznościach zastąpienie drzewa krzakami daje gwarancję przeżycia. Poza tym było to zdanie z kategorii gdybanologii stosowanej, więc i ja do tej gdybanologii dodałem: a co gdyby zaraz za krzakami był mur (przepaść którą podałeś też dobra)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.bestgo.pl 25.04.12, 15:28 Drzewo na niego nie najechało... Jakby jechał ostrożnie też by śmierci nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 15:56 Tak młocie. Jakby nie było tego drzewa to mógłby zabić niewinna osobę. Nie słyszałem jeszcze aby drzewo wtargnęło na drogę i kogoś zabiło. W mieście przy ulicach są latarnie i można w nie uderzając zginąć. Też chcesz je usunąć?? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 26.04.12, 11:59 Bywały już sytuacje, gdy podczas silnej wichury spadający złamany konar zabił nieszczęśnika. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 26.04.12, 12:11 tbernard napisał: > Bywały już sytuacje, gdy podczas silnej wichury spadający złamany konar zabił n > ieszczęśnika. Ponadto, wzdłuż dróg, często są napowietrzne linie czy telekomunikacyjne czy energetyczne, takie spadające gałęzie często powodują przerwanie tych linii. Odpowiedz Link Zgłoś
rwaku Przykre to, ale... 25.04.12, 15:39 ...najwięcej idiotów rozbija się w B M W !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asser Re: Przykre to, ale... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.12, 17:31 swieta racja brachu. I rozbijaja sie w BMW najczesciej zajezdzonych trojkach w porywach piatkach z podrasowanym wydechem, wielkim spojlerem, takimiz alusami. Muzyka gra na full, z boku siedza mlode chetne suczki w bluzeczce typu "panterka" albo "krowa" zglilowane i popaprane szminka. Cale to towarzycho mysli ze jest niesmiertelne. Na szczescie sa drzewa, dzieki ktorym takie jednostki sa eliminowane. Dzieki drzewom taki debil nie wjedzie juz na chodnik, w przystanek, w rowerzyste. Chwala drzewom. Mam nadzieje ze drzewo przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit 90 procent kierowców bmw to debile IP: *.play-internet.pl 25.04.12, 17:38 Potwierdzają to badania niemieckich naukowców na temat korelacji poziomu IQ z posiadaną marką samochodu opublikowane przez ADAC. To co wie kazdy człowiek zostało wreszcie udokumentowane naukowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Sadzicie, ze oni czytaja to forum? 25.04.12, 17:45 ... I ze sie poprawia, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacieplo Re: Sadzicie, ze oni czytaja to forum? IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 21:20 nazimno napisał: > ... > I ze sie poprawia, tak? Napewno nie czytają i dobrze, bo mogliby się poprawić a wtedy problem z kretynami trwałby nadal. Boziu, dziękujemy za Twą łaskę i wiemy, że wszystko co czynisz, czynisz dla naszego dobra i swoją chwałę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: 90 procent kierowców bmw to debile IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 18:08 Za to poziom życiowej frustracji też jest ściśle skorelowany z posiadaną marką samochodu. Potwierdzają to naukowe badania (źródła nie pamiętam, a szukać mi się nie chce). Mam BMW, znam 3 języki obce, skończyłem dwa kierunki dziennych studiów na dobrej uczelni państwowej. Obecnie choć mam 2x lat jestem pracodawcą i zgodnie z tym, co piszesz, chyba do tego wyjątkowo tępym. Generalizowanie to stąpanie po cienkim lodzie. Weźta się wszyscy ciepnijcie w beret. Może zginął ojciec a jego dziecko i żona są ranni. Od razu wszyscy wiedzą jak do tego doszło i kto tym jechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re: 90 procent kierowców bmw to debile IP: *.play-internet.pl 25.04.12, 19:57 Po się ciskasz, przecież napisałem,że 90 procent:)Najwyraźniej jesteś w pozostałych 10 procentach, więc wyluzuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: 90 procent kierowców bmw to debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 20:35 rzeczywiście większość kierowców BMW dziwnie zachowuje się na drogach, duża część z nich ma białe czapeczki z daszkiem, a to się tak smutno kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchomorek Re: 90 procent kierowców bmw to debile IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 21:45 Gość portalu: zgoda napisał(a): > rzeczywiście większość kierowców BMW dziwnie zachowuje się na drogach, duża czę > ść z nich ma białe czapeczki z daszkiem, a to się tak smutno kończy. Tak, przeważnie mają białe czaoeczki z daszkiem z tyłu i to podczas wypadków powoduje problem. Pierwszym odruchem podczas ratowania takiego debila jest ustawienie głowy prawidłowo, czyli do przodu. Ponieważ to idzie dość ciężko trzeba się przyłożyć i przekręcenie głowy na właściwe miejsce czasem kończy się śmiercią. Straszne, ale prawdziwe. Nie powinno to jednak ratowników zniechęcać, bo ratować trzeba, nawet jak taki ranny wrzeszczy i stawia opór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziekan Re: 90 procent kierowców bmw to debile IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 21:36 Osiągnięcia naukowe, języki, stanowiska nie zmieniają faktu, ani nie są gwarancją, że przestaje się być kretynem. To najczęściej nieuleczalne cechy genetyczne a u wykształconych osób skrzętnie ukrywane. Ujawniają się na imprezach alkoholowych, bo puszczają hamulce i w BMW. Co do meritum to nie będziemy się "ciepać w głowę", absolwencie dwóch kierunków studiów na dobrej uczelni państwowej, znawco trzech języków (może lepiej znać jeden i to poprawnie, polski), tylko stwierdzamy ostatecznie, że kierował kretyn i w dodatku uszkodził drzewo i kropka. Skutkiem tego są dwie wiadomości, dobra i zła, zła, że uszkodzone zostało drzewo i i dobra, że następnego kretyna, który mógłby wyzabijać ludzi, mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwar Re: Przykre to, ale... IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 21:15 rwaku napisał: > ...najwięcej idiotów rozbija się w B M W !!! Właśnie w tym celu są sprowadzane do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Przykre to, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 00:20 BMW .TO SAMOCHÓD A IDIOTA TO JESTES TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Audik BMW = Będziesz Miał Wypadek IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 19:23 W tym kontekście, skrót można rozwinąć tak: Bolid Młodzieży Wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 25.04.12, 19:43 mate83 napisał: > bmw... i wszystko jasne Przywódcy Autonomii Smoleńskiej uważają że samochód powinien to drzewo ściąć i pojechać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cminusminus Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 20:04 No właśnie, przecież to BMW to przerobiony czołg, więc co taka brzoza może mu zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
hopex Re: Kolejny śmiertelny wypadek. BMW uderzyło w dr 26.04.12, 10:15 Obchodzimy setną rocznicę zatonięcia Titanica. Wbrew temu co pokazują w polskojęzycznych multipleksach, czy w powtórkach reżimowej TV przebieg katastrofy wyglądał zupełnie inaczej. Niezależnym badaczom znane są następujące fakty: - obecność armatora i chęć pobicia rekordu prędkości na pokładzie w żaden sposób nie dowodzi naciskom wywieranym na kapitana statku. - brak jest dowodów stwierdzających obecności armatora na mostku kapitańskim w dniu katastrofy. - komisji badającej katastrofę nie przekazano wraku statku. - dwóch wybitnych naukowców twierdzi że nie jest możliwe, aby góra lodowa mogła zatopić tak wielki statek. - góra lodowa mogła zostać wyprodukowana w sztucznych warunkach, aby odwrócić uwagę od prawdziwych przyczyn katastrofy. Niezależni naukowcy potwierdzają że wykonanie takiej góry jest wykonalne. - nierzetelnie przeprowadzone sekcje zwłok nie pozwalają stwierdzić jednoznacznie że ofiary utonęły, lub zmarły w wyniku hipotermii. - pominięto zeznania świadków, twierdzących że żyjące jeszcze ofiary dobijali harpunami wielorybnicy. Wobec w/w wątpliwości należy stwierdzić że katastrofa ta była niczym innym jak dobrze ukartowanym zamachem. Należy przypomnieć że wpływy z filmu inspirowanego "katastrofą" wyniosły prawie 2 mld USD zasilając budżet syjonistycznej organizacji jaką niewątpliwie jest Hollywood. Nasuwające się dalej wnioski są już tylko oczywistą oczywistością. Sam Titanic zatonął, ale prawda zatopić się nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś