Dodaj do ulubionych

rybka na autach

IP: *.amuz.wroc.pl 18.06.04, 17:36
mam pytanko..co oznacza taki znaczek na samochodach w ksztalcie
rybki?.....czy to ma jakies znaczenie?...czesto widac jak auta maja
takie "cudo"naklejone z tylu na klapie bagaznika lub obok
rejestracji .....moze ktos wie?;)
Obserwuj wątek
    • Gość: giga Re: rybka na autach IP: *.rozanka.wroc.pl 18.06.04, 17:58
      jeszcze tego nie wiesz to raczej jesteś z tych xxs
      • Gość: xxl Re: rybka na autach IP: *.amuz.wroc.pl 18.06.04, 18:42
        a niby dlaczego mialbym wiedziec???????????
        Ty wszystko wiesz??????????????????
        ....prosilem o podpowiedz a nie o jakies durne uwagi
        • tomek854 Re: rybka na autach 18.06.04, 18:45
          Taka rybka to jest znak znany od 2000 lat - stad przedmowca wysmial Twoja niewiedze.

Jest to znak Chrzescijan. To moga byc ludzier z odnowy w duchu swietym albo jakis kosciolow protestanckich - nie dam glowy...
          • Gość: xxl Re: rybka na autach IP: *.amuz.wroc.pl 18.06.04, 18:51
            wiec przedmowca jest niesamowitym chrzescijaninem.......wysmiewcą.
            ...a ze taka rybka to znak chrzescijan to wiem , sam tez jestem
            chrzescijaninem,ale do glowy by mi nie przyszlo zeby oznaczac tak swoje
            auto.....myslalem ze to jakas mlodziezowa popkultura o ktorej nie slyszalem.
            tym bardziej mnie wkurza wypowiedz poprzednia.......za to tobie dzieki
            • Gość: kotbehemot Re: rybka na autach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 20:28
              Subkultura mlodzierzowa- dobre:) FISHBONE:>
              • tomek854 Re: rybka na autach 18.06.04, 20:44
                Kocie - prześmiewco!

Młodzież pisze się przez "ż" :P
                • Gość: kotbehemot Re: rybka na autach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 23:25
                  Ze smiechu az zapomnialem sprawdzic ortografie;) Staram sie ale mam dys-costam;)
            • rybak3 Re: rybka na autach 18.06.04, 22:25
              Czyli rybka oznacza: uwaga, tym autem jedzie chrześcijanin. Idąc dalej tym
              tropem zastanawiam się, po co im taki identyfikator. Może dla złodziei: nie
              okradaj chrześcijanina, bierz inne auto? Może dla jadących z tyłu: zachowaj
              większy odstęp, bo jestem chrześcijaninem? Może przydaje się na parkingu: tu
              jest sektor dla chrześcijan, reszta parkuje na ulicy? Może na wypadek kolizji:
              uważaj, bo jak mi przywalisz, to będzie zły uczynek, a jak ja tobie, to
              dobry... Ciekawe, jak czuje się taki samochód wyznaniowy, jeśli czuje. W każdym
              razie na pewno nienagannie się prowadzi.
              Pozdrawiam
    • Gość: AA Re: rybka na autach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.04, 20:04
      Rybka znaczy pragnienie, tzn. że nie prowadzę po spożyciu. Dopiero jadę sie
      napić.
      • Gość: glista Re: rybka na autach IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 18.06.04, 23:30
        Sledzik!
        Wiadomo, ze symbol chrzescijan!!.W dawnych czasach, kiedy jeszcze nie bylo
        telefonii komorkowej, sluzyly do zawiadamiania wtajemniczonych o majacych sie
        odbyc spotkaniach,( m.w. co 3 tygodnie, bo tyle trwa fermentacja w tamtym
        klimacie)szkoleniowo-instruktazowych, polaczonych z wyszynkiem.Kiedy
        Organizator zgromadzil ilosc wina, dostateczna na ugoszczenie ok 12 osob,(tyle
        miescilo sie przy stole ,a to dlatego, ze wszyscy siadali po jednej stronie, co
        jest namalowane na sporym obrazku, przedstawiajacym jedna z takich kolacji.)
        Oczywiscie sledziki, sluzyly rowniez jako zakaska i w tym zadna komorka im nie
        dorowna.glista.
    • Gość: tymon Re: rybka na autach IP: 62.233.177.* 18.06.04, 23:22
      to osoby z polskieigo zwiazku wedkarskiego
    • Gość: kklement Re: rybka na autach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.06.04, 09:22
      Znakiem ryby posługiwali się znani mi członkowie Ruchu Odnowy w Duchu Św. Można
      założyć, że z ich punktu widzenia taki znaczek na samochodzie jest bardzo
      praktyczny:

1. Jadąc za takim samochodem należy zachować bezpieczną odległość. A nuż
      prowadzący ulegnie ZSTĄPNIĘCIU ( termin mój ) i wpadnie w trans, jak na tych
      swoich spotkaniach, gdzie zstąpnięci Duchem Św. padają pokotem na glebę.
      2. Gdy właściciel takiego pojazdu wykrzykuje pod Twoim adresem słowa
      niewystępujące w słowniku języka polskiego, to niekoniecznie muszą to być
      wulgarne obelgi - może on po prostu w tym momencie dostał DARU JĘZYKÓW ?
      3. Gdy taki pojazd zajedzie Ci drogę i zarysujesz mu drzwi czy wgnieciesz
      błotnik - uważaj ! Prowadzący rybowóz dobry chrześcijanin zajedzie Ci drogę po
      raz wtóry ,nastawiając drugi policzek... eee, wróć, błotnik.
      4. Odnosząc się do punktu 3. warto jednak byś pamiętał, że za przewinienia
      drogowe wobec samochodów z rybką mandat spotka Cię i na tamtym świecie. Np.
      wymuszenie pierwszeństwa - 30 lat czyśca więcej.
      5. Na skrzyżowaniu gazeciarz próbuje wcisnąć Wyborczą. A tu rybka na
      samochodzie ! Gazeciarz nie zawraca kierowcy głowy. Gdyby miał "Małego Gościa
      Niedzielnego" to co innego...

Staram się unikać szydzenia z czyjejś wiary, ale naklejanie sobie rybek na
      samochód jest dla mnie przejawem dewocji, nie wiary. Zresztą mam wrażenie, że
      dla niektórych obnoszenie się ze swoimi specjalnymi stosunkami z Panem Bogiem
      jest komunikatem: "Ja pójdę do nieba, a wy nie, ha ha ha !"
      • Gość: jan Re: rybka na autach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 09:31
        taki znak na aucie oznacza iż kieruje nim świadek jehowy / wierny z tego
        kościoła / - osoby takie ze względów religijnych nie zgadzają się na
        transfuzję krwii w razie wypadku drogowego
        • Gość: kklement Re: rybka na autach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.06.04, 09:40
          Eeee, nie jestem pewien, czy masz rację. Ja słyszałem na przykład, że znaczek
          ryby na drzwiach ODSTRASZA świadków Jehowy, bo oznacza on, że mieszka tam
          katolicki (?) fanatyk, na którym jehowi mogą sobie tylko zęby połamać.
          • Gość: brauner Re: rybka na autach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 16:42
            Odstrasza powiadasz? Gdzie takie można kupić?
            • el.dupa Re: rybka na autach 20.06.04, 20:12
              Tak jak rybki smiesza mnie tez naklejki-"dziecko w samochodzie" i zielone
              listki. Z przodu listek, z tylu listek a w srodku glab kapusciany.
              • tomek854 Re: rybka na autach 20.06.04, 23:22
                Listki akurat sa OK. Po pierwsze wiadomo, ze po takim można się dziwnych rzeczy spodziewać, a po drugie on w ten sposób prosi o wybaczenie błędów młodości.

Dziecko w samochodzie się zgadzam - jest bez sensu. To znaczy że co, że mam uważać, bo mamusia jedzie wtrakcie karmienia, czy jak?
      • Gość: Bono Vox Re: pleciecie trzy po trzy ..... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.04, 08:42
        takie pierdoły wciskacie z tymi rybkami, że aż się uśmiałem :-)))))) dobre....

BV
    • Gość: aero Re: rybka na autach IP: *.kom / *.man.kn.pl 21.06.04, 16:53
      w ogole to mozna by zrobic ciekawa klasyfikacje wszystkich naklejek
      samochodowych. Jest ich w cholere :)
      A widzial ktos auto, ktore by mialo przyklejonych kilka nalepek?
      Wyobrazcie sobie taki zestaw: <>< (rybka) + "Popieraj swoja policje" + "Cala
      Polska w cieniu Slaska" + "SLD".
      To bylby jakis kierowca-schizofrenik :)
      • Gość: mm Re: rybka na autach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.04, 10:07
        a do tego jeszcze napis <jestem z wrocławia>
        • Gość: jancio Re: rybka na autach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.04, 10:32
          Ja bym dodal kocham isis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka