Dodaj do ulubionych

Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ...

10.05.12, 18:15
>Wiceprezydent Adamski zaprosił do niej policję, staż miejską oraz przedstawicieli prokuratury i >sądów.

A ja jeszcze dodam, że nie są to jedyne służby i grupy zawodowe, które trzeba ZAPRASZAĆ aby wykonywały swoje OBOWIĄZKI. Takie czasy.
Obserwuj wątek
    • rulz007 Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 18:20
      100% za! to największa plaga Wrocławia. tego nie robią zwykli ludzie, tylko zakały,które trzeba pociągnąć do odpowiedzialności finansowej. po prostu to jest dramat jak te gnojki niszczą nasze miasto. to wręcz nie do opisania.
    • polujacy_na_kaczki Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 18:34
      "W podobny sposób walczyliśmy z nielegalnymi plakatami na murach i metoda ta się sprawdziła"- nie, nie sprawdziła się. Pod koniec kwietnia odbyły się Targi Ślubne i reklamujące je plakaty były wszędzie. Na Strzegomskiej powieszono na barierkach plakaty co KILKA metrów. Reklamy kredytów wiszą na wszystkich latarniach. Może w ścisłym centrum faktycznie nie ma już tylu nielegalnych plakatów, ale Wrocław to nie tylko Stare Miasto i Śródmieście. Czyżby panie i panowie z Magistratu o tym nie wiedzieli?
    • Gość: tomo Re: Policzyli wandali malujących po murach. Będzi IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.05.12, 18:37
      No, jestem ciekaw kto wygra tę wojnę. Oczywiście kibicuję normalności.
    • wrobre Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 19:00
      Cenna inicjatywa miasta. Trzeba wyłapać i ukarać wandali niszczących i szpecących miasto. Graficiarze to niby ludzie a zachowują się jak kundle muszące instynktownie obsikać każdy słupek cz drzewko.
    • nostalgiczna.emigrantka Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 19:23
      Proponuje zeby zastepy katolickie, ktore maja ewangelizowac kibicow, przystapily do walki z wandalami. Niech nawroca wandali, za to zostawia kibicow w spokoju. Miasto bedzie mniej klulo w oczy...
    • popeye Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 19:41
      Rewelacja, mam nadzieję że miasto wygra!
    • Gość: anty_bazgrol WEK i RATS IP: *.internetia.net.pl 10.05.12, 20:09
      WEK i RATS od niech zacznijcie, bo popisane całe środmieście (łacznie z mostem grunwaldzik). Szczegolnie polecam przejechać sie tramwajem od ronda na grunwaldzikm do przystanku katedra, naliczyc mozna 20 bazgrołów "WEK" - duze i małe, pełen wybór.
      • Gość: Rafał Re: WEK i RATS IP: *.play-internet.pl 10.05.12, 20:38
        kilka wykolejenców tak zniszczyli miasto.
        Złapać i ukarać wszystkich śmieci.
        100% poparcia dla miasta i służb.
      • Gość: leggo Czaszka IP: *.internetia.net.pl 10.05.12, 21:23
        a mnie wkurza wszedzie ta czaszka jak i plakat z reklama hurtowni dywanów sa wszedzie
        • Gość: Kozak Trzeba wyrwać chwasty! IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.05.12, 21:57
          Czaszka jeszcze jakoś wygląda, jest nawet sympatyczna.
          Ale te qrwy bazgrolące, tak oszpeciły tą kamienicę:
          wroclaw.hydral.com.pl/004986,foto.html
          Jak i sąsiednią z prawej, nie dawno wyremontowaną, że krew mnie zalewa jak to widzę. Chętnie przyłączę się do komitetu antygrafitti, tylko pałę trzeba sobie odpowiednią załtawić. Dlaczego pałę? Ano dlatego, że ich nie wolno bić, ich trzeba napier,,,da,,,lać i patrzeć czy równo puchną, jak się ręce frajerom połamie, to oduczy się jeden z drugim. A jak nie, to kamień do nogi, odra jest szeroka i głęboka
      • Gość: tomek Re: WEK i RATS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 11:03
        powinno być jak za dawnych lat i obcinanie rączek, po jednej, może się nauczą. nie ma rączek, nie ma graffiti
    • Gość: wrocławianka Re: Policzyli wandali malujących po murach. Będzi IP: *.play-internet.pl 10.05.12, 21:23
      Proponuje zobaczyć kamienice przy ul.Traugutta 75. Wczoraj kierowniczka sklepu LONGINUS wynajeła malarzy i upiększyła fasadę sklepu ( kamienica zabytkowa) w biało czerwone pasy.
      ZGROZA !!!
    • patv22 GRAB 10.05.12, 21:34
      Ostatnio widziałem syfa, który przyjechał o godz. 22.30 ciemną starą skodą octavią kombi na alufelgach i zostawił ją na środku ulicy Barlickiego na wysokości bramy nr 17. Chodził 15 min po obu stronach ulicy pisząc po murach napis GRAB. Już miałem mu napisać nożem to samo na masce, lecz stwierdziłem, że niechcący może dostać kose i postanowiłem podać numer rejestracyjny auta na policję. Usunięcie tego brudu z pewnością będzie kosztować ponad 1000zł.
      • morning.calm Re: GRAB 10.05.12, 21:56
        Kolejna grupa to IFCC

www.hip-hop.pl/forum/projector.php?forum=3&thread=11752874319413
        www.hip-hop.pl/forum/projector.php?forum=3&thread=12332661112298
        www.hip-hop.pl/forum/projector.php?forum=3&thread=12378238918904
        www.hip-hop.pl/forum/projector.php?forum=3&thread=12137948547035
        Powodzenia. Jak będziecie już ich łapać to niech się kilka razy przewrócą podczas uciekania. Najlepiej tak, żeby obie łapy się połamały.
        • idepozapalki Re: GRAB 10.05.12, 22:10
          A po co od razu tak brutalnie? Schemat jest prostu:
          namazał coś na ścianie? Liczymy koszty przywrócenia do stanu poprzedniego. Nie zamalowania czy umycia tak po prostu, tylko kompletnego przywrócenia do stanu poprzedniego: żeby absolutnie nie było widać ingerencji. Czyli czasem pomalowanie całej ściany. Ceny oczywiście po cennika firm komercyjnych, nie tylko za robotę, ale za zabezpieczenie innych elementów, posprzątanie etc etc.

Uwierz mi, wtedy to będzie szło w tysiące za jeden głupi tag. Jak się pozbiera więcej na innych budynkach koleś będzie miał na koncie dewastację mienia na kilkadziesiąt tysięcy!

Potem obowiązkowe naprawienie szkody. Żadne tam areszty, zawiasy itp. Jak trzeba, to komornik wchodzi na niego albo na rodziców gó...arza, jak jest niepełnoletni. A jak to nie wystarczy, to niech tyra przez kilka/kilkanaście lat za darmo.

Walić po kieszeniach, nie po łapach. Ewentualnie napisać na czole "BKR" i niech tak chodzi aż spłaci wszystkie szkody.
          • Gość: DW Re: GRAB IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.05.12, 22:23
            Tak wszystkim BKR na czole, ale wyciąć skalpelem, żeby pamiętali do końca życia, żeby Bóg im kopsnął rozumu.
            Tak przy okazji, jak się skończyła sprawa tych małolatów, co potłukli szyby na kładce nad fosą, przy pl. Orląt Lwowskich?
          • Gość: true Re: GRAB IP: *.internetia.net.pl 10.05.12, 22:35
            > Liczymy koszty przywrócenia do stanu poprzedniego. Nie
            > zamalowania czy umycia tak po prostu, tylko kompletnego przywrócenia do stanu p
            > oprzedniego: żeby absolutnie nie było widać ingerencji. Czyli czasem pomalowani
            > e całej ściany.

dokładnie tak. Jak jakimś cudem złapią bazgrającego frajera i czytam że kara to 200 zł to nigdy nic sie nie zmieni. Kara powinna obejmować koszt pełnej odnowy elewacji !! po kilkanaście tysięcy PLN !
      • Gość: vbm m Re: GRAB IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 08:42
        a jeśli ty kłamiesz? słowo przeciwko słowu- może nie spodobało ci się auto? Ja nie widze w tym "akcji" tylko standardową panikę przed euro- "bo zobaczą drogi- a racej ich brak,wysokie ceny, syf, śmieci, biedę dookoła.. Co tu robić co tu robić? Uleczyć plskiego syfa nie da rady- to chociaż zbijemy gorączkę o dwa stopnie... pfffff
        • Gość: CO TU SIĘ DZIEJE Re: GRAB IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 08:50
          i jeszcze małe pytanie- jak do cholery zamierzacie sprzątać? Wszędzie leży potłuczone szkło, Wrocław zalewa plaga śmieci- i szczurów. CO Z TYM PALĄCYM PROBLEMEM? Graffiti mnie nie pokaleczy - ale potłuczona butelka już tak. Ludzie dorośli, dzieci chodzą w letnim obuwiu. Łatwo się skaleczyć w takkim jak się przypadkowo wejdzie w szkło. CO BĘDZIE NA EURO? WIĘCEJ POBITYCH BUTELEK? SZKIEŁ? DLACZEGO KURWA MAĆ NIE ORGANIZUJECIE PUNKTÓW SKUPU SZKIEŁ? ZACZYNACIE OD DUPY STRONY.
        • patv22 Re: GRAB 11.05.12, 12:13
          zapewniam cię, że nie chodziło mi o źle zaparkowane auto. Jeśli złapią tego syfiarza, to na pewno udowodnią mu tę dewastację....
    • Gość: DW Te prostytutki same się chwalą w necie. IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.05.12, 22:10
      www.grafwizje.pl/index.php?option=com_joomgallery&func=viewcategory&catid=4&startpage=23&Itemid=53#category
      www.hip-hop.pl/graffiti/projector.php?id=990796704
      Po numerach IP tępićcw...i! 100% poparcia
    • aboutblank >>> Bardzo dobra inicjatywa! 10.05.12, 22:12
      Trzeba tępić bezmózgie bydło niszczące nasze budynki.
    • idepozapalki Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 22:24
      Droga policjo: wystarczy dobrze przysiąść fałdów w internecie. Idioci malujący nielegalnie lubią o tym dyskutować i chwalić się swoim debilizmem w internecie. Może niekoniecznie się go wytropi, ale zbieżność IP może być dodatkowym materiałem dowodowym.

A potem: liczyć szkody i karać, karać karać.
    • sverir Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 22:42
      "W podobny sposób walczyliśmy z nielegalnymi plakatami na murach i metoda ta się sprawdziła"

Co widać zwłaszcza na Arkadach, gdzie plakat na plakacie wisi i ciągle pojawiają się nowe.
    • januszz4 Policzyli wandali malujących po murach. Będzie ... 10.05.12, 22:52
      Rejon ul. Bajana na Gądowie (zasoby Spółdzielni "Szóstka") obsmarowany jest przez jakiegoś debila rysunkiem małpiej mordy. Są to nowe budynki i aż się nóż w kieszeni otwiera na widok tych bazgrołów.
      • Gość: Der.die.das 1410% poparcia dla Dutkiewicza!!! IP: *.internetia.net.pl 10.05.12, 23:54
        Tylko kim on chce to zrobić?
        Tymi ORMOwcami ze straży miejskiej, którzy nawet radiowozów nie mają, tylko jeżdżą w dzień tramwajami... a w nocy tramwaje nie jeżdżą.
        Oni nawet telefonów służbowych nie mają. Niektórzy "oficerowie" mają służbowe nokie 3310.
        Sprzęt akuratny żeby sobie w węża nocami pograć i brudasom mażącym po murach nie przeszkadzać.
      • Gość: gorczyca Re: Policzyli wandali malujących po murach. Będzi IP: *.as13285.net 11.05.12, 00:23
        małpia morda to jeszcze nic. Na niedawno remontowanych blokach przy Skrzydlatej jakiś kretyn usiłował napisać takim "outline" ZWR (cokolwiek to znaczy) ale nawet to mu nie wyszło. Więc na budynku widnieje jakiś krzywulec, strzałeczka i mniejszą czcionką wyjaśnienie, co to jest... żałość bierze... mam nadzieję, że program wypali i idioci przystopują z niszczeniem przestrzeni publicznej...
        • Gość: Dolar Re: Policzyli wandali malujących po murach. Będzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 09:35
          Tępić i jeszcze raz Tępić Sku$wysynów .
          Miasto 100% poparcia i szacunku za ten plan.
          ps: WWG -od roku na ciebie szmato poluje ,ale kiedyś cierpliwość zostanie wynagrodzona własna krwią zamalujesz każdy napis .
          • Gość: v n Re: Policzyli wandali malujących po murach. Będzi IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 09:55
            groźba karalna?
            • Gość: marek Re: Policzyli wandali malujących po murach. Będzi IP: *.30.7.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.05.12, 10:05
              Hi hi , poradzill sobie z plakatami!!! Na skrzynce tp na wysokości estońskiej 40 do dziś straszą plakaty wyborcze radnego Aniszczyka.
    • Gość: maruda a grafolodzy sa uczeni rozpoznawac "tagi" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:57
      tag to nie podpis mozna tak w sadzie udowodnic ze ten pojmany odpowiada za reszte podobnych bazgrolow?

Akcje sobie mozemy popierac, odwracaja ino uwage od stadionu i topionych tam milionach. Dlaczego skody nie maja monitoringu od nowosci? Jak pepiki szaleja z cena to polskie firmy zamontuja tez chetnie a tramwaj bedzie chroniony od nowosci. Teraz szoruja i kwasami zmywaja to co w tramwaju pozostalo a kto naprawi uszkodzony tym sposobem plastik? Nikt mi nie powie ze szorowanie i usuwanie papierem sciernym napisow nie niszczy okladzin!

Kamery powinny byc od pierwszego kursu i to tez na zewnatrz.

AOW juz miejscami zasyfiona a miejsca na nowe wypociny az nadto, tylko czekac.

No i strzelac z gumowych kul do przylapanych wandali, water boarding tez popre.

Na krzykach pełno "sówek" czyli taka jakby pijana sowa
      • Gość: pyty Re: a grafolodzy sa uczeni rozpoznawac "tagi" ? IP: *.ip.euro.net.pl 14.05.12, 16:16
        piękne dekle, dali linki do tematów z forum sprzed pięciu lat, czy to macie z tej nowej wyszukiwarki: google?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka