pan_adoll 04.06.12, 07:13 Żeby wybudować drogi, mosty, wyremontować budynki trzeba najpierw wybudować stadion? Panie Harłukowicz, czy Pan myśli chociaż trochę i zastanawia się nad tym, co pisze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtas71 Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 07:16 co za mierna propaganda! juz pracujecie nad nastrojami na wypadek wkroczenia komisarza do miasta, jak Dlugi Rafał pobrał długów ponad miarę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Co ma autostrada do EURO???? IP: *.pool.mediaWays.net 04.06.12, 07:25 Gratuluje dokladnego sprawdzania informacji. AOW byla planowana, przygotowywana i realizowana calkowicie niezaleznie od Euro. Planowanie i wykup gruntow trwal od poczatku lat 90tych. Ale to Gazeta.pl.... czego sie spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Co ma autostrada do EURO???? 04.06.12, 08:54 Mamy nowy deptak - ulicę Kuźniczą. Jest tam ładnie. Koszt - 18 milionów. Gdyby ten MILIARD z okładem, wywalony w błoto, przeznaczyć na rewitalizację Wrocławia, byłbym bardziej zdowolony. Stadionik dla kiboli wygenerował jedynie straty, które spłacać będziemy przez wiele lat. Grecy też budowali stadiony. Dzisiaj płaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Co ma autostrada do EURO???? IP: 94.42.104.* 04.06.12, 12:10 pan Harlukowicz napisal pochwalny artykul - czesc Mu za to i chwala! niech sie swieci zlotym blaskiem Euro 2012! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: Co ma autostrada do EURO???? IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.12, 17:58 Ale zapomnial napisać, ze dzięki Euro mamy kible pod ratuszem. To jest osiągniecie! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kocham narzekania debilnych narzekadeł, 04.06.12, 19:43 kocham czytać teksty kretynów//ek, dla których wszystko to kupa. le wasze durne poszczekoty nie zminieą faktu, że dzięki EURO to miast wydatnie się zmieniłi. I to właśnie dzieki Euroa, a nie dzie wam debilskie narzekadła. I to mówię jak, wasz troll!! Dla wasz mogę być trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policaj Na stadionie można wiecej ukraśc niż na remontach IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.06.12, 23:22 To najważniejsza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Co ma autostrada do EURO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 09:44 I jeszcze 20 lat by planowano i wykupywano i protestowano ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Co ma autostrada do EURO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 09:47 I dalej by planowano, wykupywano ,protestowano i tak następne 20 lat....... A tak dzięki euro jest !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 07:54 głupku myslisz ze inwestycje w miastach oplacone sa gotowka?? debilu kazde rozwwijajace sie miasto jedzie na kredytach i gdyby nie byl widoczny postep to mozna byloby sie czepiac (gdzie ta kasa) a tak nalezy jedynie bic brawa i cieszyc sie ze mamy swietnego gospodarza! a jak cos ci sie nie podoba to wracaj skad pochodzisz bo daje glowe z wroclawia mojego pieknego napewno nie pochodzisz!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliveira Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 08:10 Te, Jarząbek, a o tym, że kredyty trzeba spłacać pamiętasz? A że nie bierze się więcej niż można spłacić wiesz? A o tym, że nie ma miejsc w żłobkach, leży komunikacja zbiorowa, ale mamy generujący milionowe koszty stadion to chyba wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.internetia.net.pl 04.06.12, 08:49 Zapłacisz kolego, albo Twoi rodzice podatek od nieruchomosci, za wodę, scieki, deszczowke, smieci, komunikację, przedszkola i nowe podatki, ktore juz nam szykuja, to moze ci przejdzie. Jestesmy w czarnej d... to miasto już jest bankrutem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednywroclawianin Wrocław=magistrat może tak, wrocławianie przegrali 04.06.12, 15:46 Wyliczmy pierwsze z brzegu: 1) zadłużenie 2) niewspółmiernie duży stadion, który punkt pierwszy będzie systematycznie powiększał 3) dziurę Solorza 4) kretyński ukłon w stronę - no właśnie czy aby na pewno kibiców - nazwany z polska fan zone 5) parę innych, idiotycznych pomysłów wizerunkowych, które na długo zaciążą negatywnie rzecz jasna na wizerunku miasta 6) brak koordynacji, widoczny na każdym kroku, od komunikacji począwszy poprzez bazę noclegową, na niewystarczającym poziomie zabezpieczenia skończywszy 7) z tzw. "d..y wziętym" poziomie cen usług, dodatkowo obciążających kieszenie zwykłych mieszkańców cenach art. pierwszej potrzeby 8) utrudnienia dla rodziców dzieci ze szkół, mających to nieszczęście, że są zlokalizowane w/na/przy trasie wesołego święta futbolu, które będą zamknięte To tak na gorąco, bo nie śledzę rozentuzjazmowanych fanów piłki kopanej. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 08:56 Świetnego gospodarza? Zmień leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.itn.pwr.wroc.pl 04.06.12, 13:11 Jak można pisać takie bzdury wyssane z palca! Wrocław znalazł się w czołówce polskich miast wyprzedzając w wielu dziedzinach Kraków, Łódź, Poznań. Oto jeden przykład: budżet i deficyt budżetowy. Polecam: citycheck.pl/index.php/zycie-w-miecie/194-budzet Odpowiedz Link Zgłoś
kszafraniec Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 16:54 Heh. Widząc, skąd piszesz to pozdrawiam:). Nie masz co się tutaj wymądrzać takimi oczywistymi oczywistościami. Tutaj jak czytam te komentarze, to zawsze mam wrażenie, że to jakieś młodzieżówki PO, PiS, SLD i RP przeciw Dutkiewiczowi piszą. Każdy rozsądny człowiek, który mieszka we Wrocławiu i w miarę śledzi co się dzieje, wie, że wszystko idzie w bardzo dobrą stronę. Nie mówię już o komunikacji (ostatnio moi znajomi z Katowic byli pod wrażeniem naszych autobusów, bo u nich Jelcze i Ikarusy, a obwodnicy zazdrości nam najbardziej Warszawa), parkach (Wrocław ma ich najwięcej ponoć w Polsce, co uświadamiał mi znajomy z Warszawy. Dodatkowo był zdziwiony, że wszystkie są w doskonałym stanie i każdy jest czysty i zadbany), zabytkach itd. Śląsk po wybudowaniu stadiony wskoczył do czołówki i zdobył mistrzostwo, Warszawa ma stadion bez drużyny, Lechia prawie spadła z ligi, nawet na tym przykładzie widać, że cokolwiek Wrocław nie robi osiąga sukces. W ten weekend miałem gości i właściwie nie miałem problemu, żeby im coś pokazać we Wrocławiu. Pergolą byli zachwyceni. Jak byłem w Łodzi to znajomy powiedział mi, że oprócz Piotrkowskiej to nic nie ma u nich. Wtedy człowiek uświadamia sobie że miasto, w którym mieszka idzie w dobrym kierunku. Dodatkowo w Łodzi była jakaś debata z udziałem władz Krakowa jak sobie poradzić z miejscami przedszkolnymi. Ponoć Wrocław sobie poradził i jakieś ochy i achy w naszą stronę były (nie znam tematu, bo przedszkole na ten moment mnie nie interesuje). Szkoda pisać na forum o racjonalnych przykładach i porównaniach. Większość komentujących wydaje mi się, że ma w tym jakiś polityczny cel, lub są po prostu zazdrośnikami z innych miast:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.12, 17:03 Nie udała Ci się prowokacja - zbyt cukierkowa. Ha, ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 09:30 udała się, udała ja myslę to samo i sądzę, że hejterzy z tego forum za komuny się nie urodzili, niczego nie pamiętają i nic nie rozumieją, żal mi ich Wrocław jest piękny, każdy wrocławianin powinien być dumny ze swojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Tak, tak! Trzy koła w ciągniku dobre! IP: *.internetia.net.pl 04.06.12, 07:25 Harłukowiczowi chyba ktoś wejściówki na mecze obiecał za sianie takiej PRopagandy. Po wielu latach już nikt nawet nie będzie pamiętał, kto zdobył tytuł ME, a my dalej będziemy spłacać długi po tej imprezie ze stadionem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Tak, tak! Trzy koła w ciągniku dobre! IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 07:29 ale propaganda! Najwięcej inwestycji infrastrukturalnych w ostatnich 5 latach było w Łódzkim. Ciekawe czy to tez dzięki EURO. :) PO Euro to zostaną nam jedynie długi i pełne kieszenie urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Tak, tak! Trzy koła w ciągniku dobre! IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:23 Jeśli to miał być argument, to trafiłeś przysłowiową kulą w płot. W 2009 roku w Łodzi odbyły się ME kobiet w siatkówce, a w 2014 o MŚ zagrają mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Tak, tak! Trzy koła w ciągniku dobre! IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 08:27 i niby dlatego budują autostrady dookoła Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIS Re: Tak, tak! Trzy koła w ciągniku dobre! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.12, 11:26 Generalnie to budują do Warszawy A2 bo nie ma połączenia z zachodem Europy. A1 też próbują budować od kilku lat, na wschodzie miasta zrobili pas ruin i jak byłem tam niedawno to nadal tak stoi. Na szczęście widać,że coś tam przy S8 działają. Niestety miasto jak ktoś pisał powyżej , tylko Piotrkowska, dodałbym Manufakturę i kilka lekko przyszarzałych perełek architektury. Ja tam generalnie jestem zadowolony z tego co się we Wrocku dzieje i jest co pokazać przyjezdnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tak, tak! Trzy koła w ciągniku dobre! IP: *.internetia.net.pl 04.06.12, 10:36 ME w siatkówce były też we Wrocławiu, MŚ też będą. Ponadto w Katowicach, Gdańsku, Bydgoszczy, Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 07:42 pan_adoll napisał: > Żeby wybudować drogi, mosty, wyremontować budynki trzeba najpierw wybudować sta > dion? Nie. Gdyby nie mistrzostwa europy to nie trzeba byloby budować absolutnie nic. Takie są bowiem wymagania pana Harłukowicza wobec władzy. Dlatego też wszystkie inwestycje z ostatnich pięciu lat idą na konto przygotowań do Euro. Nawet buda dla szarpidrutów, laserowo wspomagana sikawa na pergoli i nowa limuzyna prezydenta z napędem na cztery koła. Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 Prezydenta Europejczyka 04.06.12, 07:44 Następny Prezydent będzie Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Okupacja rynku i toitoiowa ściana Ratusza 04.06.12, 07:50 Co zawdzięczamy Euro? Okupację rynku, przez który nie będzie można przejść z kanapką czy bez kontroli przez "siły zbrojne okupanta" (jaki okupant, takie i siły zbrojne :) i nową niebieściutką od toi-toi ścianę ratusza, które to zdjęcie zapewne jeszcze długo smrodem odbijać się będzie po internecie, gdy wszyscy zapomną o Euro. Wybudowanie Aquaparku, remont Hali Stulecia, naprawa ekonomiczna Renomy, że nie wspomnę o festiwalach filmowych i artystach przyjeżdżających z powodu Euro - nie no, chyba żadne naturalne specyfiki takiego ogłupienia nie dają. I mieszkańcy i turyści tłumnie odwiedzający rynek to też efekt euro? Totalme ogłupienie - tyle zyskał na Euro Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Okupacja rynku i toitoiowa ściana Ratusza IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:25 Mnie się "zagroda kibica" w Rynku nie podoba, ale zapewniam Ciebie, że chętnie tam miałbym swoje stoisko. Ludzie zagłosują nogami i portfelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renoma Ja przepraszam, ale IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:12 tak się składa, że remont renomy został przyklepany i zaczęto jego realizację, jak jeszcze nikt o euro nie słyszał. To samo dotyczy dworca, obwodnicy, lotniska... Może by sie to ciągnęło troche dłużej, jakby nie było deadline'u, ale tez by było. Tylko ten w przyszłości deficytowy stadion jest na Euro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ja przepraszam, ale IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:19 Może opowiesz, jakie prace związane z remontem dworca zostały wykonane do 18 kwietnia 2007? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renoma Re: Ja przepraszam, ale IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:39 Choćby część prac konserwatorskich. W końcu to zabytek. Każda miejsca inwestycja wymaga czasu. to nie jest tak, ze 10.04.2007 nagle decydujesz ze remontujemy dworzec, następnego dnia a kredyty i wchodzi ekipa. Samo planowanie, zdobywanie kasy, rozpoznawanie tematu trwa, często o wiele dłuzej niż realizacja projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ja przepraszam, ale IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:45 Konkrety poprosze, jakich prac konserwatorskich? Że kilku architektów poszło obejrzeć dworzec, to jeszcze nie znaczy, że realnie rozpoczął się remont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renoma Re: Ja przepraszam, ale IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:49 A umiesz czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ja przepraszam, ale IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 21:18 A umiesz odpowiedzieć na zadane proste pytanie? Czy nie masz nic do powiedzienia na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 08:15 A na Psie Pole nie ma tramwaju i w najbliższym czasie nie będzie. M.in. dzięki wydatkom na stadion. Może warto pisać nie tylko o tym, co widać (nawet jeżeli jest to tylko interpretacja), ale także o tym, czego nie widać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:21 I nie powstanie 1000 złobków ani 6 linii metra. Trochę mi trąci malkontenctwem, tym bardziej, że rynek na Psim Polu też jest obecnie w remoncie, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 08:37 A tak, tak... I jeszcze mostek nad rzeczką zbudowali. Z barierką. Jak można na to narzekać? Tak serio - czy gdyby stawiali nowe śmietniki, też nie powinienem narzekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 21:20 Odróżnijmy krytykę od krytykanctwa. Mogę się mylić, ale jak postawią nowe śmietniki, to będziesz narzekać, że ławki nie pomalowali. Jak pomalują ławkę, to będzie Tobie przeszkadzać krawat kierowcy autobusu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ple Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 10:12 Co tam tramwaj, kanalizacji nie ma! Wreszcie jak w Europie!? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 12:43 Ale o kanalizacji nie było mowy w artykule, a o tramwaju tak:) Niemniej - słuszna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
rodowita.wroclawianka Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 08:26 Ludzie, czy Wy naprawdę TYLKO I WYŁĄCZNIE potraficie narzekać?! Zawsze wiedziałam, że większość polaków tak ma, ale bez przesady! Wrocław jest teraz cudownym miastem! Wiadomo, że nic nie jest idealne, ale to tak jak się zmienił na przestrzeni tych lat jest niesamowite. Oczywiście, nie wszystko budowane w związku z Euro, ale nie oszukujmy się-większość. Ludzie,ogarnijcie się i zobaczcie jaki Wrocław jest piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 08:33 Ty chyba nie byłaś w pięknym mieście. Dodatkowo pomyśl sobie ile można było zrobić za ten 1 mld wydany na stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 13:14 Gość portalu: anty napisał(a): > Ty chyba nie byłaś w pięknym mieście. Dodatkowo pomyśl sobie ile można było zro > bić za ten 1 mld wydany na stadion. za to Ty chyba nie byłeś we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 09:33 Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 08:48 > Wrocław jest teraz cudownym miastem! Zawsze był, Euro tego nie zmieniło:) Chodzi tylko o to, że pan redaktor (i koledzy z koleżankami również) piszą głównie o tym, co widać. A jest jeszcze to, czego nie widać. Obok wyremontowanych czy zmodernizowanych dróg, są drogi zapadnięte. Na Gaj i Kozanów puszczono tramwaje, ale na innych osiedlach z tego zrezygnowano - z braku kasy. Jest fajny dworzec, ale inne wciąż pamiętają, jak Fritz z Helgą jechali na wycieczkę. Jest świetny Most Rędziński, ale nie ma mostów przez Odrę czy Widawę. I tak dalej, i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 13:16 sverir napisał: > > Wrocław jest teraz cudownym miastem! > > Zawsze był, Euro tego nie zmieniło:) > > Chodzi tylko o to, że pan redaktor (i koledzy z koleżankami również) piszą głów > nie o tym, co widać. A jest jeszcze to, czego nie widać. Obok wyremontowanych c > zy zmodernizowanych dróg, są drogi zapadnięte. Na Gaj i Kozanów puszczono tramw > aje, ale na innych osiedlach z tego zrezygnowano - z braku kasy. Jest fajny dwo > rzec, ale inne wciąż pamiętają, jak Fritz z Helgą jechali na wycieczkę. Jest św > ietny Most Rędziński, ale nie ma mostów przez Odrę czy Widawę. I tak dalej, i t > ak dalej. > Z tramwaju na Psie pole nie zrezygnowano, jednak jest to dalsza nieokreślona przyszłosc. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 16:34 prawdziwy-ghostdog napisał: > Z tramwaju na Psie pole nie zrezygnowano, jednak jest to dalsza nieokreślona pr > zyszłosc. za to jakoś nie słychać o tramwaju na BIelany czy na Kozanów przez ul. Długą... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 18:57 " > za to jakoś nie słychać o tramwaju na BIelany czy na Kozanów przez ul. Długą..." a nie słyszałes o tym, że na jesień rusza modernizacja wiaduktu kolejowego na Ul. Starogroblowej (która wpada w Długą), będzie poszerzony tak, zeby w przyszłości pojechał pod nim tramwaj? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 19:58 Już po Euro? Czyli jednak da się i bez Euro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 20:02 tomek854 napisał: > Już po Euro? Czyli jednak da się i bez Euro ;-) > Tak tylko, że Euro to tzw. deadline, narazie mają wyremontowac tylko wiadukt i w dodatku zrobi to PKP, o dalszych etapach narazie nie wiadomo, w każdym badź razie z tego pomysłu napewno nie zrezygnowano. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 03:23 Nie zrezygnowano tylko odłożono na świętego NIgdy, bo na następne Euro raczej się nie zanosi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 13:33 fakt jest to nieokreślona przyszłosć, drugim faktem jest też niestety to, że jak polacy nie maja deadline'u to nie robią nic, smutne to, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 13:37 Chociaż pozostaje liczyć na to, że ESK i WG coś przyspieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 21:21 Może działkowcy sobie sami wybudują ten tramwaj koło ogródków? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 17:35 > Z tramwaju na Psie pole nie zrezygnowano, jednak jest to dalsza nieokreślona przyszłosc. Bardzo nieokreślona. Rynek i Krzywoustego przebudowują, torowiska w planach brak. To, co zrobią za 30 lat bardzo mało mnie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renoma Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:49 Nie, to po prostu reakcja proporcjonalna do hurraoptymizmu artykułu. Nikt nie lubi być manipulowany i czytać, że wprawdzie wszystko zdrożało, ale dzięki wysiłkom Władzy staniały lokomotywy, bo Władza tak o nas dba (znasz tę anegdotkę z czasów Komuny?) Nikt nie neguje faktu, że Wrocław poczynił ogromne inwestycje w ciągu ostatnich kilku lat, i że poza mieszkańcami okolic stadionu wszystkim się żyje lepiej. ALE po pierwsze Euro było tu nie iskrą zapłonową, a co najwyżej deadlinem, a po drugie akurat Euro Wrocław trochę przegrał na starcie - dostał fatalną grupę, rozegrają się u nas zaledwie 3 mecze, do tego nie te najciekawsze, ekonomicznie na tym sprężaniu pośladków wyjdzie tak sobie, bo kibice nie przyniosą zysku, o jakim marzyliśmy, a stadion nigdy dochodowy nie będzie. No i tyle. A Renoma, Skytower (tez autor wspomniał o Poltegorze, jakby Miasto dofinansowało milionerowi budowę, haha, nagle wszystko się okazuje sukcesami miłościwie nam panujących) czy dworzec ładne, chociaż akurat dworzec ma paskudny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.my-it-solutions.net 04.06.12, 09:06 nie ma to jak nabrac kredytow i sie podniecac jak to pieknie miasto wyglada. zobacz co sie stalo z grecja po olimpiadzie, z portugalia po euro ostatnim. pogratulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
patrzyciel A ile poszło kasy na trawę, w zasypanie dziury 04.06.12, 10:09 Kobieto w tym mieście dopuszczono się wielkiej nie gospodarności - i mam nadzieje że NIK, ABW, CBŚ, CBA, US już czekają na kontrole tego urzędu miasta. Opinia publiczna musi nie tylko wiedzieć jak piękne jest miasto - ale ile to naprawdę kosztowało i ile wałków tu zrobili. W prywatnej firmie coś takiego groziło by katastrofą i to co stało się we Wrocławiu jest nie normalne np po co kupować trawę za milion złotych a po 4 tyg zasypać ją piaskiem by potrm wyrzucić? Uważasz że to jest w porządku, że można na to przymykać oko? że tych pieniędzy nie można było wydać na to aby to miasto było jeszcze piękniejsze? OBUDŹ SIĘ !!! TO NIE ŚWIAT POZYTYWNYCH LUDZI, DOBRYCH SKOJARZEŃ - TYLKO ŻYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sant Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: 94.42.104.* 04.06.12, 12:38 > Wrocław jest teraz cudownym miastem! Ha ha :) Jest niedoinwestowanym grajdołem z paroma highlightami. Krzyki, Psie Pole, Śródmieście, połowa Fabrycznej to obrzydliwe, zapaskudzone bannerami, szare obszary nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 09:36 mam nadzieję, że mieszkasz we Wrocławiu hejterze Odpowiedz Link Zgłoś
fibius Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam Euro: 04.06.12, 08:30 1 - kolosalną dziurę w budżecie. A jak Dutkiewicz ją chce załatać? Podnosząc ceny biletów, niektóre nawet o 30%!. Wprowadzając podatek od deszczu ... a niedługo zapewne podatek od przelatujących ptaków (bo guano trzeba posprzątać), podatek od opadłych liści, podatek od ilości zgubionej sierści bezpańskich psów, etc etc 2 - Tramwaje Minus. To były najdroższe tramy w kraju, budowa tych dwóch torowisk to najdroższy koszt inwestycji mpk. Dzięki temu zabrano ludziom E, 134. Zabrano mieszkańcom Sępolna i Tarnogaju linie (skrócając trasy) i nie dając nic w zamian. 3 - Sky Tower, Renoma to inwestycje niezwiązane z Euro, nie wiem więc czemu są ujęte w artykule, w którym opisuje się co to dało nam Euro 4 - brak remontow nie Euro-wskich ulic. Stadiom pochłoną ponad miliard złotych. Te pieniądze wystarczyłyby na remonty dziesiątek ulic. 5 - Mówicie, że maślice zyskały ... jeszcze kilka tygodni temu SAMI pisaliście o tym jak budowa stadionu zrujnowała tamto osiedle, jak ulice zostały rozjechane, zniszczone, jak panuje hałas i bałagan. Może się zdecydujecie na jedną wersje? Dawno takiej propagandy nie widziałem. Z ciekawości, ile wam Dutkiewicz zapłacił za ten artykuł? :) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 09:51 fibius napisał: > Dawno takiej propagandy nie widziałem. Z ciekawości, ile wam Dutkiewicz zapłaci > ł za ten artykuł? :) Nic nie musiał płacić. Najlepsi wyrobnicy z Solnego po napisaniu odpowiednio dużej ilości artykułów zgodnych z linią magistratu mogą liczyć na synekurę w jednej z wielu miejskich spółeczek, które świetnie płacą bo pozostają poza oficjalną siatką płac urzędu miejskiego Wrocławia. Gazeta Wyborcza we Wrocławiu to kuźnia kadr dynamizmu, w poprzednim systemie zadanie dostarczania kadr partii spełniał ZSMP, czyli Związek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 04.06.12, 09:55 <<<<a niedługo zapewne podatek od przelatujących ptaków (bo guano trzeba posprzątać)>>> :)) wolne żarty, ktoś tu coś sprząta na co dzień?? Teraz mamy wielkie poruszenie, bo, ło matkobosko, Arkady czyszczą!! Sukces, niebywała historia, będzie wymyta jedna kamienica ! Ulice pełne gówna a budynki od lat się lepią od brudu, ale dla mieszkańców widać nie warto sprzątać , ewentualnie dla gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio najgłośniej o syfie krzyczą ci, co sami go robią IP: *.204.78.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.12, 10:44 później mają jeszcze tupet domagać się, by po nich posprzątać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: najgłośniej o syfie krzyczą ci, co sami go ro IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 04.06.12, 11:06 że ptacy mają tupet? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 13:21 nikt nie zlikwidował 134. A na T+ ucierpiały Tylko Sępolno i i Bartoszowice, bo Tarnogaj dostał Dwie linie autobusowe w zamian. Bartoszowice w sumie jedną, ale biorąc pod uwage trase i częstotliwość kursowania 346 to ochłapy. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 13:54 prawdziwy-ghostdog napisał: > . A na T+ ucierpiały Tylko Sępolno i i Bartoszowice, Na T+ ucierpiał również Gądów od strony Bystrzyckiej i Balonowej - zabrano E i zmieniono trasę 122, tak, że nie ma w tej chwili możliwości bezpośredniego dojazdu do centrum. Ma nam to zrekompensować T+, do którego trzeba iść jakieś 15 minut na piechotę. To już jest jakaś wyższa cywilizacja, które chyba jednak nie potrafię pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 14:11 skarolina napisała: > prawdziwy-ghostdog napisał: > > > . A na T+ ucierpiały Tylko Sępolno i i Bartoszowice, > > Na T+ ucierpiał również Gądów od strony Bystrzyckiej i Balonowej - zabrano E i > zmieniono trasę 122, tak, że nie ma w tej chwili możliwości bezpośredniego doja > zdu do centrum. Ma nam to zrekompensować T+, do którego trzeba iść jakieś 15 mi > nut na piechotę. To już jest jakaś wyższa cywilizacja, które chyba jednak nie p > otrafię pojąć. > macie 122,119,126,136, 128 strata jednego autobusu nie wiele Wam daje, dodatkowo od stony połnocnej tramwaje. z osiedla macie dwie linie autobusowe do CENTRUM. 122 podstawiono wam pod sam dworzec i na dodatek dołozono kursy, więc nie gadaj głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 19:25 prawdziwy-ghostdog napisał: > skarolina napisała: > macie 122,119,126,136, 128 strata jednego autobusu nie wiele Wam daje, dodatko > wo od stony połnocnej tramwaje. z osiedla macie dwie linie autobusowe do CENTRU > M. 122 podstawiono wam pod sam dworzec i na dodatek dołozono kursy, więc nie g > adaj głupot. Nie chciałabym być nieuprzejma, ale to Ty gadasz głupoty i w dodatku masz problem z rozumieniem słowa pisanego - dla mieszkańców ul.Bystrzyckiej, Balonowej, Idzikowskiego tramwaje nie są bezpośrednim środkiem lokomocji - bezpośredni to taki, do którego można dojść w 5 minut, a nie w kwadrans. Dworzec zaś to nie centrum miasta, bo choć dość blisko, to jednak trzeba z niego jakoś do tego centrum dojechać lub dojść. Pomijając już fakt, że przystanku od strony Suchej to już kompletnie pod centrum podciągnąć nie można, w przeciwieństwie do dawnej pętli 122 na Dworcowej - to od biedy jeszcze uchodziło. Ani 122, ani 126, ani pozostałe wymienione przez Ciebie autobusy nie pozwalają w tej chwili dojechać bezpośrednio do centrum, co umożliwiało E i poprzednia trasa 122 - te dojeżdżały na Świdnicką i potem na plac Dominikański. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 20:10 To Ty chyba masz jakiś problem z rozumieniem słowa pisanego. Gdzie napisałem, że 126 dojedziesz do centrum? "> Ani 122, ani 126, ani pozostałe wymienione przez Ciebie autobusy nie pozwalają > w tej chwili dojechać bezpośrednio do centrum, co umożliwiało E i poprzednia tr > asa 122 - te dojeżdżały na Świdnicką i potem na plac Dominikański." rozumiem że Pl. Jana Pawła II to dla Ciebie nie centrum? i według Ciebie leży na peryferiach miasta?kolejna linia 128 do Pl Bema, Pomorska, chyba że to też według Ciebie nie centrum miasta? "Dworzec zaś to nie cen > trum miasta" a tutaj to już dałaś czadu ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 20:32 prawdziwy-ghostdog napisał: > To Ty chyba masz jakiś problem z rozumieniem słowa pisanego. Gdzie napisałem, ż > e 126 dojedziesz do centrum? Hmmmm, skoro pisałam o tym, że nie ma możliwości dojazdu do centrum, a Ty w odpowiedzi wymieniłeś mi 119, 126 itd., to chyba wiesz, o czym piszesz? :D > "> Ani 122, ani 126, ani pozostałe wymienione przez Ciebie autobusy nie poz > walają > > w tej chwili dojechać bezpośrednio do centrum, co umożliwiało E i poprzed > nia tr > > asa 122 - te dojeżdżały na Świdnicką i potem na plac Dominikański." rozum > iem że Pl. Jana Pawła II to dla Ciebie nie centrum? Tak, dla mnie pl. Jana Pawła leży na obrzeżach centrum, można z niego dojść na piechotę, ale zabiera to jakiś kwadrans (nie każdy jest młody, zdrowy, sprawny i porusza się żwawym krokiem, nie każdy ma ten kwadrans dwa razy dziennie do poświęcenia na spacerki zlecone przez miejskich rajców) i według Ciebie leży na per > yferiach miasta?kolejna linia 128 do Pl Bema, Pomorska, chyba że to też według > Ciebie nie centrum miasta? J.w. > "Dworzec zaś to nie centrum miasta" a tutaj to już dałaś czadu ostro. J.w. Ścisłe centrum miasta to Rynek i okalające go ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 20:54 " > Hmmmm, skoro pisałam o tym, że nie ma możliwości dojazdu do centrum, a Ty w odp > owiedzi wymieniłeś mi 119, 126 itd., to chyba wiesz, o czym piszesz? :D" podałem tylko przykład linii autobusowych, które jeżdżą na Gądów, a nie tych które jeżdżą do centrum. KM nie dowozi tylko do centrów. Jako przykład linii do centrum podałem w swoim pierwszym poście linię 122 i o ile 128 do ścisłego centrum nie dojeżdża( to do centrum jednak jedzie) w przeciwieństwie do 122, które do scisłego centrum dojeżdża, bo pl. JP II znajduje się w okolicach Rynku czy tego chcesz czy nie( sama napisałaś że okalajace ulice ja dorzuce jeszcze do tego place) . Poza tym tutaj się znowu kłania czytanie( czytaj proszę uważnie) drugie pytanie było czy według Ciebie Pl JP II to obrzeza miasta? a TY mi odpowiadasz, że to peryferia centrum. poza tym gubisz się w swoich wywodach, najpierw piszesz o centrum, po tym o ścisłym centrum, gdzie też racji nie masz. zdecyduj się w końcu na coś. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 21:33 prawdziwy-ghostdog napisał: >. Poza tym tutaj się znowu kłania czytanie( czytaj proszę uważnie) dru > gie pytanie było czy według Ciebie Pl JP II to obrzeza miasta? a TY mi odpowiad > asz, że to peryferia centrum. poza tym gubisz się w swoich wywodach, najpierw p > iszesz o centrum, po tym o ścisłym centrum, gdzie też racji nie masz. zdecyduj > się w końcu na coś. Ech, najwyraźniej faktycznie masz problemy z czytaniem i rozumieniem, ale jeśli Cię to pocieszy, należysz do większości społeczeństwa, więc ogólnie stanowisz normę (niestety). Napisałam, że Gądów (ten od strony torów kolejowych) wraz z wprowadzeniem T+ stracił bezpośrednie połączenie z centrum. Fakt, dopiero w następnym poście sprecyzowałam, że z ścisłym centrum. I faktycznie takie połączenia stracił, nic nie zyskując na T+. Choćbyś wypisywał tutaj wszystkie możliwe linie autobusowe i tramwajowe, nie spowodujesz, że mieszkaniec ul.Balonowej nagle będzie miał czym dojechać do Rynku, tak jak miał taką możliwość przez ostatnie kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt lat. Jeśli tak trudno Ci wyciągać wnioski to napiszę inaczej. Pl. Jana Pawła II nie leży na peryferiach miasta, ale na obrzeżach centrum. Czy teraz jest wystarczająco precyzyjnie? :) Pl. Jana Pawła II leży na obrzeżach centrum, bo ścisłe centrum to Rynek i jego okolice - Kazimierza, Grodzka, Piaskowa, pl.Dominikański i Świdnicka do pl.Kościuszki. Trudno, żeby plac, który na co dzień dla mieszkańców stanowi głównie węzeł przesiadkowy (AMuz nie jest najpopularniejszą uczelnią we Wrocławiu, a USC, jakkolwiek bardzo potrzebny, nie jest instytucją, z której przeciętny wrocławianin korzysta codziennie) uważać za ścisłe centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 22:50 naucz się mapy (to, ze nie które budynki na JP II według Ciebie nie wiele znaczą czy też nie są najpopularniejsze nie znaczy, ze nie jest to scisłe centru), czytać takze a dopiero potem wytykaj to innym, więc daruj sobie złośliwości. PS przestań wreszcie kota ogonem odwracać Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 23:23 PS. Zważywszy na to że przy Galerii Dominikańskiej znajduje się pętla autobusowa, Pl. Dominikański równiez jest węzłem przesiadkowym, wspomne takze o tym, że rozjeżdżaja sie z tamtąd tramwaje we wszystkich kierunkach miasta, takze kolejny Twój argument jest do bani (Mowa o węźle przesiadkowym). A teraz przypominam, ucz sie mapy i czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 05.06.12, 07:26 prawdziwy-ghostdog napisał: > PS. Zważywszy na to że przy Galerii Dominikańskiej znajduje się pętla autobusow > a, Pl. Dominikański równiez jest węzłem przesiadkowym, wspomne takze o tym, że > rozjeżdżaja sie z tamtąd tramwaje we wszystkich kierunkach miasta, takze kolej > ny Twój argument jest do bani (Mowa o węźle przesiadkowym). A teraz przypominam > , ucz sie mapy i czytania ze zrozumieniem. Ech, naprawdę nic nie kumasz. Pl. Dominikański leży 5 minut na piechotę od Rynku, 10 od Ostrowa Tumskiego, 10 od dworca, trzy przystanki od pl.Grunwaldzkiego, a na przy samym placu OPRÓCZ węzła przesiadkowego znajduje się dużo więcej często odwiedzanych przez mieszkańców punktów. Po prostu pl.Dominikański jest położony centralnie, w przeciwieństwie do pl.Jana Pawła. Z pl.Jana Pawła dojdziesz w 15 minut do Rynku, w jakieś 7-8 do Heliosa i w 5 do pl.Orląt Lwowskich i to właściwie koniec udogodnień - naprawdę jest to dla Ciebie porównywalne pod względem wygody położenia? To faktycznie, nie mamy o czym rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 05.06.12, 13:40 masz chyba jakiś z klopot z odległością, najpierw spojrz na mape, a potem do mnie rozmawiaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 05.06.12, 14:41 prawdziwy-ghostdog napisał: > masz chyba jakiś z klopot z odległością, najpierw spojrz na mape, a potem do mn > ie rozmawiaj. Pozdrawiam Ano spojrzałam, ponieważ google maps nie przewiduje przejść podziemnych, pozwoliłam sobie zacząć liczenie trasy zarówno od pl. Jana Pawła, jak i od pl.Dominikańskiego od momentu wyjścia z przejść podziemnych. Z pl.Jana Pawła to jest 700 m (w tym przejście przez trasę W-Z, gdzie są dwie jezdnie z niekoniecznie zsynchronizowanymi dla wygody pieszych światłami, co oznacza wydłużenie czasu przejścia), z pl.Dominikańskiego to jest 450 m, bez świateł. Za punkt końcowy wzięłam dokładnie to samo miejsce vis a vis Piwnicy Świdnickiej, żeby było w linii prostej. Myślę, że teraz powinieneś iść się pokłócić z google, że nie zna się ani na mapie, ani na matematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 05.06.12, 15:10 mówiłem już daruj sobie te złosliwości( ale jak ktoś ma kłopoty z czytaniem to tego nie zauważy) co do odległości w sumie,to rzeczywiście przesadziłem, ale w tym, że JP II to nie ścisłe centrum juz racji nie masz ( tam też się znajduja miejsca, które często ludzie odwiedzaja, specjalnie użyłem Twoich słow i nie płacz już z tego powodu, bo nie wiem jakbyś płakała, faktów nie zmienisz).tak dla Twojej wiadomości odległość liczy się od środka do srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Propaganda jak za Gierka ... Oto co dało nam 04.06.12, 20:57 PS poza tym według takiej logiki poł miasta jest odciete od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 08:49 Przydałyby się jeszcze ze dwie takie imprezy to miasto może dorosłoby do standardów europejskich. Pod jednym wszakże warunkiem - że nie inwestowano by w mało przydatne i kosztowne obiekty a tylko w infrastrukturę miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Propaganda dupków w gwnianej czyli IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.06.12, 08:57 właściwi ludzie na właściwym miejscu. Tak, we Wrocławiu, gdzie prawie dwa tysiące mieszkań nie ma ubikacji (!!!) najbardziej potrzebny był stadion za ponad 900 mln zł (początkowe plany mówiły o ponad 600 zł) oraz obsługujące go za miejskią kasę spółeczki za kolejne paręnaście milionów rocznie. Na remonty torowisk miasta planuje wydać niecałe 2 mln rocznie, itd, itp. Obecne zadłużenie Wrocławia to już dwa miliardy zł? Nadal mam nadzieję, ze po Euro CBA dobierze się komu trzeba do ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz KOpacze nośnikiem cywilizacji i POstępu:) IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.12, 10:15 Kolejny artykuł, który uzasadnia , że zrobienie za darmo ( a raczej za długi...) imprezy dla Międzynarodówki Kopaczy, która zabierze wszelkie zyski bez podaków jest wspaniałym interesem. Oczywiście wybudowanie tramwaju lub płatnych dróg za grabione ludowi od lat POdatki jest zadaniem niemożliwym dla Sternika lub innej władzy. Artykuł jest wazeliniarski z zamówienia, ale w zasadzie jest wrogi i niesłuszny, bo POkazuje, że władza ma w d..ie obywateli i realizuje swoje statutowe zadania, żeby się polansować z szaliczkiem wśród kopaczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 10:30 "GW" to od lat tuba propagandowa Układu Trzymającego Władzę we Wrocławiu. Rafał Dutkiewicz i jego zaplecze od lat wykorzystują sprawdzony wzorzec. Wystarczy mieć po swojej stronie media i fundować tłuszczy od czasu do czasu igrzyska - i można już sobie pozwolić na wszystko. Gdyby jutro Dutkiewicz kazał zakuć wrocławian w kajdany i zapędzić do kamieniołomów, wielu by się znalazło z pewnością takich, którzy by z płaczem wyznawali miłość do Dutkiewicza i przekonywało innych, że Dudkiewicz robi to, bo widać musi. Pisanie o inwestycjach spowodowanych Euro to oczywisty nonsens. Euro sprawi, że przez wieeeele lat nie będzie we Wrocławiu inwestycji, a będzie zaciskanie pasa, bo trzeba będzie spłacać długi i dofinansowywać stadion (osobiście uważam, że zaraz po zakończeniu Euro najlepiej byłoby przenieść nań targowisko ze Świebodzkiego). Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok bla, bla, bly! Czy ty potrafisz też inaczej pisać 04.06.12, 19:44 narzekadło???? A co ty turkuciu podjadku zrobiłeś dla tego miasta, prócz codziennej kupy i sików??? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: bla, bla, bly! Czy ty potrafisz też inaczej p 05.06.12, 11:36 1410_tenrok napisał: > narzekadło???? > A co ty turkuciu podjadku zrobiłeś dla tego miasta, prócz codziennej kupy i sik > ów??? Każda kupa liczy się dziś w Wrocławiu podwójnie: woda zużyta do jej spuszczenia jest podstawą do naliczenia opłaty za śmieci. Wypada tylko zaapelować do wrocławian, żeby w codziennej walce z bankructwem miasta jak najczęściej się załatwiali i używali jak najbardziej nieszczelnych instalacji wodociągowych. Mam dla Czumy parę pomysłów na produkcyjne billboardy: " Wrocławianinie: szczaj, ile wlezie! Każdy sik wspomaga trud spłaty kredytu na stadion !" "Odkręć kran ! Kredyty trzeba spłacać. Zakręcać już nie musisz !" "Wanna codziennie ! Wspólnym czynem ośmieszmy Solorza !" "Każdy litr wody liczy się podwójnie: zużywaj jej zatem za czterech !" "Goń bliskich do mycia, bo MPK będzie jeszcze droższe." Odpowiedz Link Zgłoś
rodowita.wroclawianka Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 10:47 Naprawdę nikt tu nie potrafi dostrzec pozytywnych stron tego wydarzenia? Tylko ja jestem taką optymistką patrzącą na Wrocław jako miasto z wielkim potencjałem? Gdyby nie to, nasz dworzec nadal by śmierdział,wiele rzeczy nie byłoby odnowionych. Prawdą jest, że tramwaje plus kosztowały bardzo wiele,ale czasami po prostu trzeba zainwestować. Przecież w tym całym Euro chodzi o to, że ludzie mają do nas wrócić, a jakby zobaczyli taki smród, brud, to nigdy by do nas nie przyjechali znowu. A tak-jest szansa! Powrót turystów wiąże się oczywiście z wpływami do budżetu miasta,czyli kolejne nowe inwestycje, rozwijanie miasta. Mam nadzieję, że kiedyś zobaczycie jaki to miało dobry wpływ na nasze miasto. Przynajmniej ja mam taką wielką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 10:55 Dlatego zamiast pięknego rynku i okolic zobaczą ścianę z blachy falistej, trochę rurek i rzędy plastikowych toitoi. W mieście w którym plastyk dobiera kolor markiz stawia się taki kupsztal w reprezentacyjnej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 10:55 Ale jacy turyści? Czesi? Praga naprawdę ładniejsza, a jak jeszcze się przejadą drogą od granicy, to im się zupełnie odechce. Może Grecy, u których 1/4 nie ma pracy, a pozostali klepią bidę? czy Rosjanie? Oczywiście, że są pozytywne strony wydarzenia, ale ten artykuł to tandetna propaganda, w której nawet prywatne inwestycje prywatnych inwestorów, takie jak Skytower, podciągnięto pod sukcesy władzy. Nie życzę sobie być w ten sposób manipulowany. Zwyczajnie. A teza, ze Wrocław wygrał na euro, jest zwyczajnie nieprawdą. Wrocław przegrał w momencie, gdy wylosował kijową grupę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 16:05 Tak Praga ładniejsza i dużo droższa... Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 04:34 Dużo? A znasz ceny wrocławskich hoteli? W obu miastach, jak się chce znajdzie się oczywiście i tańsze i droższe miejsca do spania i jedzenia. Trzeba tylko umieć szukać. Ceny poza ścisłym centrum porównywalne, ale wrażenia zupełnie nie dadzą się porównać bo Wrocław to w porównaniu z Pragą, małe miasto, dodatkowo bardzo brudne z krzywymi, zapadającymi się chodnikami zastawionymi samochodami. Zawsze goście z Czech robią wielkie oczy na widok chodników, na których pieszy przeciska się między autami, a szczególnie jak widzą auta rozjeżdżające trawniki. Pytają zawsze czy w Polsce jest straż miejska i policja. Przeciętna klatka schodowa w Polsce wygląda ja u nich w dzielnicy cygańskiej, no ale oni nie oburzają się, że po własnych gości schodzą na dół, bo od momentu wejścia są za nich odpowiedzialni. Jaśnie państwu, Polakowi, by się nie chciało. No, ale Czesi analfabetyzm zwalczyli prawie 200 lat przed Polakami, więc nic nie powinno dziwić. Różnice między społeczeństwem mieszczańskim, a wiejskim świeżo sprowadzonym do miast widać aż nadto. piotrek_meteorolog napisał: > Tak Praga ładniejsza i dużo droższa... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 11:07 rodowita.wroclawianka napisał(a): > Gdyby nie to, nasz dworzec nadal by śmierdział,wiele rzeczy nie byłoby odnowi > onych. Rozumiem, że obowiązek przeprowadzania bieżących remontów nie istnieje a infrastrukturę należy odpucowywać tylko od święta. Sorry, ale to jest myślenie chłopa, który mył się w niedzielę rano i zakładał czystą koszulę tylko dlatego, że musiał iść do kościoła. W którym to ksiądz dobrodziej nie znosił śmierdzących chłopów i wyklinał ich z ambony. > Prawdą jest, że tramwaje plus kosztowały bardzo wiele,ale czasami po pro > stu trzeba zainwestować. Zainwestować w co ? Co tak naprawdę dał miastu system tramwaju plus ? Tramwaje te ani nie są szybsze od reszty, ani nie mają własnych torowisk. Dwustronność nie jest potrzebna. Na pętlach jest wystarczająco dużo miejsca, aby budować klasyczne pętelki a nie nowomodne widelce. Na widelcach nie mogą zawracać normalne tramwaje. ITS nie działa. Wyświetlacze wyświetlają zmyślone czasy przyjazdu, bo przetarg na przesył danych pomiędzy pojazdami MPK a centralą wrocławskim zwyczajem spie...no. Tramwaju na Psie Pole nie ma i nie będzie. Tramwaju na Nowy Dwór również. Pociągu na lotnisko nie będzie. > Przecież w tym całym Euro chodzi o to, że ludzie mają > do nas wrócić, a jakby zobaczyli taki smród, brud, to nigdy by do nas nie przyj > echali znowu. Gdyby ludzie podróżowali wyłącznie do czystych miast to Neapol i Wenecja już dawno zaliczyłyby totalną padaczkę. > A tak-jest szansa! Powrót turystów wiąże się oczywiście z wpływam > i do budżetu miasta,czyli kolejne nowe inwestycje, rozwijanie miasta. W Niemczech pełno jest ofert wyjazdu na mecz Euro do Polski typu wyjazd rano, mecz wieczorem, powrót do domu w nocy. Taki "turysta" dotyka polskiej ziemi w drodze od autobusu na stadion i z powrotem a jego kontakt z miejscowymi ograniczony jest do tubylca obmacującego kibica na bramce wejściowej oraz tubylca sprzedającego zatwierdzone przez UEFA produkt piwopodobny w przerwie meczu. > Mam nadzi > eję, że kiedyś zobaczycie jaki to miało dobry wpływ na nasze miasto. Przynajmni > ej ja mam taką wielką nadzieję. dobry wpływ na miasto ma: AOW, czyli inwestycja państwowa, A-4 (również), remont torów kolejowych w kierunku zachodnim (inwestycja centralna), i remont dworców (inwestycja centralna). Można się sprzeczać, czy dworce i koleje remontowane są tylko dzięki Euro. Pewnie tak. Bo w Polsce o infrastrukturę dba się tylko od święta, żeby się przed obcymi nie zbłaźnić. Tak, jak sto lat temu chłop zmieniał koszulę. Nie dlatego, że śmierdział, tylko dlatego, że mu pleban kazali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 21:27 > Można się sprzeczać, czy dworce i koleje remontowane są tylko dzięki Euro. Pewn > ie tak. Bo w Polsce o infrastrukturę dba się tylko od święta, żeby się przed ob > cymi nie zbłaźnić. Tak, jak sto lat temu chłop zmieniał koszulę. Nie dlatego, ż > e śmierdział, tylko dlatego, że mu pleban kazali. Trafna hipoteza, ale wywiedziona z błędnych przesłanek. Bez większej imprezy nie byłoby żadnej szansy na remonty na obecną skalę. Bo zawsze znalazłoby się 100 tysięcy narzekaczy, że pieniądze zostaną wydane na dworzec (który w sumie stał), a nie na żłobki, przejścia dla pieszych czy schroniska dla bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 04:48 rodowita.wroclawianka napisał(a): Przecież w tym całym Euro chodzi o to, że ludzie mają > do nas wrócić, a jakby zobaczyli taki smród, brud, to nigdy by do nas nie przyj > echali znowu. A tak-jest szansa! Powrót turystów wiąże się oczywiście z wpływam > i do budżetu miasta,czyli kolejne nowe inwestycje, rozwijanie miasta. Mam nadzi > eję, że kiedyś zobaczycie jaki to miało dobry wpływ na nasze miasto. Przynajmni > ej ja mam taką wielką nadzieję. Jak to mówią "nadzieja matką...". Kogres eucharustyczny, wizyta JPII i jeszcze wiele innych imprez miały być okazją do promocji Wrocławia i ściągnięcia turystów. Skuteczność Euro będzie podobna czyli bliska zeru. Turyści, którzy przyjeżdżają zwiedzać (a nie leżeć na plaży czy chodzić po górach) i kibice to niekoniecznie ci sami ludzie. Ty drugim wystarczy zwykle własne towarzystwo, zabawa i jest im dokładnie wszystko jedno w jakim są mieście. Już tu na pewno nie wrócą. Ci nieliczni, których zwiedzanie interesuje, prawdziwi turyści zobaczą Wrocław brudnym, bo on taki po prostu jest. Brudny, z krzywymi zapadającymi się chodnikami zastawionymi autami, porozjeżdżanymi trawnikami, masą plakatów "bilbordoodobnych". Wystarrczy obejrzeć własne buty po dłuższym spacerze po Wiedniu, Pradze i Berlinie. Test taki wykonałem, spacerując nawet ponad 10 km. W Wiedniu nie jest możliwe zabrudzenie butów nawet po przejściu 20 km dziennie, w pozostałych miastach stopień zabrudzenia butów po przejściu kilkunastu km jest porównywalny z przejście po Wrocławiu 2 km. Chodniki są brudne, pełne piasku i ziemi, nikt ich nie sprząta. Tak samo ulice. Brud, smród i ubóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn11 Największą i najdroższą inwestycję, czyli 04.06.12, 10:55 obwodnicę autostradową finansowało państwo ! Podobnie z dworcem PKP (połowę dołożyła Unia). Z większych naprawdę potrzebnych miastu rzeczy to zostaje rozbudowa portu lotniczego. Więcej oprócz stadionu i "szybkiego tramwaju" (finansowała spółka miejska MPK) nie udało się zrobić. Za tę kasę miliard sam stadion+odsetki to jakieś półtora miliarda (tzw. szybkie remonty ulic rocznie - 23 miliony zł !!!) można by wyglancować miasto na tip top, włącznie z zaniedbanymi dzielnicami peryferyjnymi jak Leśnica, Brochów, czy Psie Pole. Odpowiedz Link Zgłoś
ncc74656 Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 10:59 Ja z tego nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 15:35 ncc74656 napisał: > Ja z tego nic nie mam. Nie szkodzi. I tak zapłacisz razem z resztą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol A ja zauważam dużo pozytywów i korzsytam :P IP: *.internetia.net.pl 04.06.12, 16:17 Ja (i moi znajomi) często jeżdżę obwodnicą i rozbudowanymi arteriami miejskimi. Zdarza mi się też przejechać tramwajem i korzystać z nowego terminalu lotniczego. Na dworzec PKP pewnie też zawitam. Mieszkam niedaleko stadionu, więc wybiorę się na mecze/imprezy tam organizowane jak opadnie kurz po Euro2012. Mam świadomość, że bez tej imprezy na te wszystkie dobrodziejstwa czekalibyśmy jeszcze długo niestety. Dlatego jestem zadowolony, że Euro2012 jest organizowane u nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
watashi-no zadłuzenie 04.06.12, 11:20 Wrocław praktycznie osiagnąl juz dopuszczalne 60% zadłuzenia budżetu. czy Prezydent przedstawi wreszcie poziom "zwrotu" z wielomilionowych "inwestycji", typu malowanie fasad kamienic w Rynku i okolicach, budowanie fontann, stadionu, tramwaju plus? niech poda, czy faktycznie i w jakim stopniu wplynely na poziom inwestycji w miescie i ilosc turystow. tu nie chodzi o to, ze narzekamy, bo lubimy, tylko o to, ze przecietny Wrocławianin jest bardziej zadłuzony przez swoje miasto niz mieszkaniec bogatszej stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: zadłuzenie IP: *.itn.pwr.wroc.pl 04.06.12, 13:09 Jak można pisać takie bzdury wyssane z palca! Pana/ni wpis to stek bredni nie popartych żadnymi racjonalnymi argumentami. Dzięki długofalowej polityce prezydenta miasta Wrocław znalazł się w czołówce polskich miast wyprzedzając w wielu dziedzinach Kraków, Łódź, Poznań. Oto jeden przykład: budżet i deficyt budżetowy. Polecam: citycheck.pl/index.php/zycie-w-miecie/194-budzet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watashi-no Re: zadłuzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:32 podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/582437,zadluzenie_miast_jest_bardzo_wysokie_ale_nie_przekracza_ustawowych_progow.html cytat z powyzszego artykułu o deficycie budzetowym na 2012, nie wysokosci budzetu: "W większości miast rośnie zadłużenie. Na przykład Wrocław, Łódź i Kraków zaplanowały, że ich długi sięgną niemal 60 proc. dochodów". tu o długach miast w przeliczeniu na mieszkanca: www.rp.pl/galeria/757904,2,786683.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watashi-no Re: zadłuzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:41 a tak w ogole, to jako dziennikarz powinienes miec jakies lepsze zrodła niz pie...waty citycheck. kiepskie zrodla, kiepski warsztat. ale nie martw sie, tak jak twoj kolega z redakcji, wkrotce zostaniesz rzecznikiem pie...watego urzedu lub spolki nalezacej do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Harłukowicz Re: zadłuzenie IP: *.agora.pl 04.06.12, 15:01 Witam Dziękuję wszystkim Państwu za zapoznanie się z moim tekstem. Mam jednak, że wiele osób nie czytało go dokładnie. Nigdzie nie napisałem, że Sky Tower to zasługa Euro, że dzięki turniejowi wyremontowano Renomę. Ani tego, że zasługą euro jest aquapark - jak niektózy mi zarzucają. Zaznaczałem wręcz ”Powstaje wiele obiektów niezwiązanych z turniejem”. By to dojrzeć polecam na przyszłość czytanie ze zrozumieniem, miast z zaślepieniem, bykle by tylko Harłukowiczowi dołożyć, bo się wymądrza :) na co zresztą w ogóle się nie obrażam. To tekst, który ukazał się w Gazecie w sobotę, na kolumnie z paginą OPINIE. Stanowi więc wyraz tego co JA myślę. Nie musicie się Państwo ze mną zgadzać, możecie polemizować, kłócić się. Jednak uwagi typu ”ciekawe ile dutkiewiczz zapłacił...” lub ”Harłukowicz wziął wejściówki na Euro za ten artykuł” proszę sobie darować. Świadczą one o ich autorach niezbyt dobrze. Na koniec jeszcze raz powtórzę to, co napisałem w komentowanym tekście: czy Wrocław ad 2007 i Wrocław 2012 różnią się od siebie, czy nie różnią? Czy w tym drugim żyje się lepiej, niż w pierwszym? Czy jest to zasługa m.in. Euro? ... Pozdrawiam Jacek Harłukowicz Odpowiedz Link Zgłoś
watashi-no Re: zadłuzenie 04.06.12, 15:20 nie schlebiaj sobie- ludzie nie chca dolozyc Tobie, ale pokazac, ze lokalne media w sposob zenujacy podlizuja sie Dutkiewiczowi, ktorego decyzje coraz czesciej sa nietrafione i finansowo pogrążają miasto. i nie wciskaj kitu, ze komentarz na 2. stronie gazety wyraza tylko Twoja osobista opinie, bo to nie Polityka, tylko mala redakcyjka dezinformacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: zadłuzenie IP: 217.8.185.* 04.06.12, 17:06 Panie Harłukowicz podaj pan lepiej ile miliardów długu miał Wrocław w 2007 i ile w 2012 ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: zadłuzenie 04.06.12, 18:21 Panie Harłukowicz, a jaki jest tytuł Pana artykułu? Wielki tytuł i opis różnych inwestycji, który znajduje się poniżej, jednoznacznie sugerują, że Pana zdaniem remont Renomy czy budowa Sky Tower to zasługa Euro 2012. A czytelnicy nie mają doktoratów z logiki, by dokonywać analizy semantycznej Pana artykułu. Więc proszę sobie darować obrażanie czytelników komentujących Pana pochlebczy dla ekipy Dutkiewicza tekst, sugerując im brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Jest to co najmniej niestosowne. Linia polityczna redakcji, w której Pan pracuje, jest od lat znana wszystkim mieszkańcom Wrocławia i Pana artykuł wpisuje się w nią doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocia tytuł IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 22:38 Przypomnę: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzostwom? Chociażby w tekście "slajdu" było zaznaczone, że powstały TEŻ inne obiekty, to manipulacja została dokonana i chyba każda osoba, zajmująca się chociażby dyskursem, wie o tym doskonale. Miasto się zmieniło, bo kraj się zmienił nieco, bo dołozyła Unia Europejska, bo dalej sie tak nie dało i niektóre z tych rzeczy musiały się wydarzyć, bo prywatni inwestorzy zwietrzyli interes (vide Renoma). Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: zadłuzenie 05.06.12, 10:27 Ale pisanie, panie Jacku, że jednopasmowa ul. Krzywoustego (która jest 2,3 pasmowa od lat 70-tych, pewnie chodzi o niespełna kilometrowy jej odcinek od Czajkowskiego do Brucknera) budowana była na Euro, to prymitywna MANIPULACJA! Odcinek ten był przebudowany po powodzi 1997 roku, bo jezdnia zaczynała się zapadać! Nikomu wtedy Euro się nie śniło. A i sposób pisania o tym, jakby chodziło o CAŁĄ ulicę, też jest celowo mylący. Zwracam uwagę, że dalsza część ulicy Krzywoustego jest i pozostanie(!) jednojezdniowa (na starym Psim Polu). Ale nie dziwię się tekstowi. W poznańskim dodatku kilka dni wcześniej powstał bliźniaczy panegiryk. W końcu ktoś ma władzę nad Gazetą, Panem i pańskim piórem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: zadłuzenie IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 15:04 We Wrocławiu do perfekcji opanowali kreatywną księgowość. Wszystkie możliwe koszty są poupychane w spółkach córkach UM. Dolicz sobie tegoroczne zadłużenia chociażby MPK i z 10mln nadwyżki zrobi ci się już ponad 100 mln deficyt. Wrocław w 2013 przekroczy próg zadłużenia na poziomie 60% dochodów a to oznacza drańskie oszczędności. To co jest dobre we Wrocławiu to PR sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol Żeby zarobić trzeba inwestować! IP: *.internetia.net.pl 04.06.12, 16:25 To wie każdy, kto dysponuje chociażby odrobiną inteligencji. Dlatego malkontentom Tobie podobnym mówię stanowcze nie!. Nie jest tak, że wszystko mi się podoba, ale ogólny bilans zmian, które nastąpiły we Wrocłaiu m.in. dzięki Euro2012 oceniam bardzo pozytywnie. Za kompletnie idiotyczny pomysł uważam wciśnięcie strefy kibica do Rynku. Tu w pełni zgadzam się ze Zdrojewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: 78.133.202.* 04.06.12, 11:46 Oczywiście że nie trzeba budować stadionu. Wystarczy linie tramwajowe, rowerowe i autobusowe. Kto powiedział, że drogi są najważniejsze? Dla niektórych stadion i dojazd tramwajem może być istotniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
rodowita.wroclawianka Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 11:47 Dobra, tu nie ma co się sprzeczać. Ja po prostu uważam inaczej i staram się nie narzekać tylko znaleźć pozytywne strony, których jest wiele. Tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 11:52 My natomiast jesteśmy realistami i staramy się, by jakieś fajerwerki i szmery-bajery nie przesłoniły nam rzeczywistości. Stąd pewnie odmienny sposób patrzenia na to, co dzieje się we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.itn.pwr.wroc.pl 04.06.12, 13:37 Wrocławianko, ja też myślę i uważam tak samo, jak Ty. Wrocław to wspaniale rozwijające się miasto! Pozdrawiam i polecam trochę statystyk: citycheck.pl/index.php/zycie-w-miecie/194-budzet Odpowiedz Link Zgłoś
rodowita.wroclawianka Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 12:00 Ja natomiast życzę z całego serca powodzenia w życiu, bo z pewnością musi być ono bardzo smutne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ovo Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 12:21 fałszywe wspolczucie i brak racjonalnych argumentow. daruj sobie wpypociny. bo szczescie w zyciu to ocs wiecej niz niedzielny spacer wsrod kolorowych kamieniczek, zakupy w Arkadach i mecz Euro w TV na 50 calach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd wrocławianin Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: 82.132.249.* 04.06.12, 12:35 Jak Ty i Twoje dzieci bedziecie musieli spłacać kolorowe fajerwerki Duce w postaci nierentownego stadionu, fontann i innych poprzepłacanych inwestycji , to podziękujecie mu jak Grecy za ich igrzyska....I Będzie naprawdę kolorowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asser Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.06.12, 12:58 normalnie rzygac sie chce czytajac wasze komentarze. Jak sie robi cos we Wrocku to zle, bo szkoda kasy. Jak sie nie robi, tez zle bo sie nie robi. Normalnie polactwo do potegi, narzekanctwo, maruderstwo, wieczne niezadowolenie. Takiej bandy durniow jak tutaj jeszcze nie spotkalem, bez kitu. Wroclaw zmienil sie na piekne miasto, jest super stadion, fontanna, obwodnica, most na Redzinie, piekny dworzec, miasto zmienilo sie nie do poznania a ci w kolko Macieju: zle, niedobrze, ojej, bedzie drogo, ojej, zesram sie zaraz, ojej, szkoda kasy itd. wezcie sie ogarnijcie, debile i przestancie narzekac, rzygac jadem na wszystko co dobre, bo normalnie az zal Odpowiedz Link Zgłoś
pochodna.dx Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 14:27 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.srv.volvo.com 04.06.12, 16:46 11/10 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stad wrocławianin Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: 82.132.249.* 04.06.12, 18:08 Kierujesz się Pan emocjami szanowny kolego wyzywając innych... Faktów sie nie oszuka bo one po prostu sa faktami. Budowa stadionu - 1 mld Pln kredytu zaciągnięte przez władze miasta. Daje to w przeliczeniu na 1 mieszkańca (680000) 1470,00 PLN , nie licząc odsetek od kredytu. Na zachodzie tak jak i na Ukrainie wiekszość stadionów jest tańszych i budowanych za prywatne pieniądze. Euro minie to dopadną Ciebie realia obciążeń za ten stadion , chyba że należysz do kasty uprzewilejowanych. Praw ekonomii nie da się oszukać. Pozdrawiam Matematyki ani ekonomii si nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 21:29 Nie warto przejmować się dyżurnymi narzekaczami - oni nawet w raju będą kręcili nosami... Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 05.06.12, 04:53 Gość portalu: asser napisał(a): Masz problemy facet. Emocje wyrzuciłeś, ale czy kogoś przekonałeś bluzgami? Sam pomyśl, jesli umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
frajtak Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 12:55 Ryknąłem śmiechem przy lekturze tekstu o cywilizacyjnym skoku. Ten dziennikarz wziął wszystkie inwestycje, z których Wrocław jest dumny, i przykleił naklejkę Euro. Nie wiem, jednak, co ma wspólnego remont Szewskiej (przed decyzją o przyznaniu Polsce mistrzostw), rozbudowa Renomy czy Skaj Tałer do euro. Heh... No bez przesady... Parę inwestycji spartaczono - tzw. "szybki tramwaj" okazał się po prostu tramwajem, ulica Gliniana - bardzo dziwnie tam ruch puszczony.... echhhhh..... Odpowiedz Link Zgłoś
jiddu Najbardziej cieszą mnie miejskie basyny 04.06.12, 13:33 zbudowali ich chyba z 6 :)) Cóż, w tym roku znowu trzeba będzie znaleźć jakieś jeziorko. Odpowiedz Link Zgłoś
polujacy_na_kaczki Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 13:57 Nie klikam. A na mnie i tak nie zarobilibyście, bo blokuję reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ambegen Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistrzo... 04.06.12, 15:29 Chyba tylko autorowi te skody kojarzą się z "nowoczesnym i cichym" tramwajem. Małe, duszne przez złe rozplanowane wnętrza, głośne(tak, tak one wyją jak się nimi jedzie całkiem głośno). Komunikacja miejska leży - zachód miasta stracił i to sporo, głównie na połączeniach autobusowych - linie E, 122(ze względu na trasę spisane na straty), 135, 403, 103(zmiany tras). Mniej tramwai od Kwiskiej w kierunku Pilczyc. Tragiczne rozwiązania komunikacyjne w centrum - przejścia dla pieszych przy pałacu Hohenzollernów i na pl. 1 Maja(dziś Jana Pawła II). Bramy rowerowe rozplanowane w sposób skandaliczny. Nieperspektywiczny stadion i sposób jego finansowania w przyszłości, jego funkcjonalność, pojemność etc. Dojazd do lotniska. Ceny biletów komunikacji miejskiej i spadająca jakość usług świadczonych przez mpk, korki tramwajowe na trasie W-Z, korki tramwajowe na skrzyżowaniu Milenijnej z Legnicką/Lotniczą czasem nawet na 6-8 wozów. Korki na pl. 1 Maja. Ciągłe remonty robione bez ładu i składu, wyłączenia ulic itd. itp. Zaiste postęp wielki. Aż się chce z tego miasta wyjechać i go więcej nie oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 15:40 E i 135 zlikwidowano, a nie mieniono trasy. Tramwajów jeśli chodzi o ilość to jest mniej na pilczyce, natomiast kursów jest znacznie więcej. Przejście dla pieszych na Jana Pawła II trafiony pomysł, zważywszy na to jak duża popularnością sie cieszy."korki tramwajowe na skrzyżowan > iu Milenijnej z Legnicką/Lotniczą czasem nawet na 6-8 wozów."" gdzie dokładnie?"Korki na pl. 1 Maj > a." to jest akurat wina kierowców. PS poza tym piszesz o komunikacji na zachodzie, a jakoś dziwnym trafem nie napisałes, że zwiekszono kursy 103 i 122. Jak już piszesz to przynajmniej dowiedz się co. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 15:44 Tramwajów jeśli chodzi o ilość to j > est mniej na pilczyce, natomiast kursów jest znacznie więcej. Nie jest więcej. Przed: 3,10,12,21,22,23 czyli 6 linii co 12 minut każda w szczycie i 15 minut po - razem co 2 minuty w szczycie i co 3,5 po. Po: 3,10,31,32,33 czyli 4 linie co 12 minut i jedna co 6 minut w szczycie ale po szczycie tylko pięć co 15 minut. I z tego wynika, że kursów jest mniej. Autobusów też jest mniej bo 103,135 i 403 przed to jest więcej niż 103 po. A najweselsze przed nami! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 19:13 "> Przed: > 3,10,12,21,22,23 czyli 6 linii co 12 minut każda w szczycie i 15 minut po - raz > em co 2 minuty w szczycie i co 3,5 po. > Po: > 3,10,31,32,33 czyli 4 linie co 12 minut i jedna co 6 minut w szczycie ale po sz > czycie tylko pięć co 15 minut. "3,10,20,33, może przesadziłem, ale ilość kursów jest porównywalna. , przypominam że 21 zlikwidowano już dawno. w którym miejscu Ty masz 32 na Pilczyce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ry-hu Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr IP: *.internetunion.pl 04.06.12, 15:45 EEE!! Wieśniaki pakujcie toboły i wynocha na wiochy alebo na wyspy, żgać się chce jak się taką euforię w ludziach widzi. Są miejscach w których artykuł jest przesadzony ale Wrocek wygrał i jest to fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Wrocław już wygrał Euro. Co mamy dzięki mistr 04.06.12, 15:57 Gość portalu: Ry-hu napisał(a): > > EEE!! Wieśniaki pakujcie toboły i wynocha na wiochy alebo na wyspy, żgać się ch > ce jak się taką euforię w ludziach widzi. Są miejscach w których artykuł jest p > rzesadzony ale Wrocek wygrał i jest to fakt! RZ.. rzygać! Inteligencie miejski od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś