Dodaj do ulubionych

Ze skrzyżowań w centrum znikają sekundniki

24.09.12, 16:14
Nie ma to jak wywalić kupę kasy na sekundniki, by po 1,5 roku wywalić kolejną (nie własną) na demontaż

Nóż się w kieszeni otwiera...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr Hałs A kiedy znikną fotoradary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 19:39
      Przecież też się nie integrują z ITS :)
    • Gość: Andrzej Re: Ze skrzyżowań w centrum znikają sekundniki IP: *.centertel.pl 25.09.12, 13:09
      Ten system ITS to o kant d*** rozbić.
      Obserwowałem niejednokrotnie ten genialny system.
      Tramwaje jechały jeden po drugim, miały ciągle swoje "zielone", a samochody staly po 2-3 cykle na czerwonym generując na drodze masakryczne korki.
      • Gość: Inżynier Ruchu Re: Ze skrzyżowań w centrum znikają sekundniki IP: 91.90.161.* 25.09.12, 13:52
        Bo o to w tym chodzi: żeb tramwaj zawsze mógł przejechać. Nie żeby tramwaje jechały w logicznych odstępach. Dlatego stoją auta w korkach. To jest chora polityka Dutlkiewicza, polegająca na utrudnianiu życia kierowcom za wszelką cenę i wciskaniu ludzi do tramwajów i na rowery również za wszelką cenę.
      • Gość: melek Re: Ze skrzyżowań w centrum znikają sekundniki IP: *.e-wro.net.pl 25.09.12, 14:33
        > Ten system ITS to o kant d*** rozbić.
        > Obserwowałem niejednokrotnie ten genialny system.
        > Tramwaje jechały jeden po drugim, miały ciągle swoje "zielone", a samochody sta
        > ly po 2-3 cykle na czerwonym generując na drodze masakryczne korki.

Poyebało cię czy co ?
        Przecież właśnie o to chodzi aby dać maksymalny priorytet tramwajom.
        Jak będą jeździły szybko a auta będą stały w korkach to będzie oczywista zachęta do przesiadania się na tramwaj.
        • sverir Re: Ze skrzyżowań w centrum znikają sekundniki 25.09.12, 16:46
          > Jak będą jeździły szybko a auta będą stały w korkach to będzie oczywista zachę
          > ta do przesiadania się na tramwaj.

W takim razie we Wrocławiu takich planów nie mają. Miasto już informowało, że na skrzyżowaniach w rodzaju pl. Dominikańskiego systemu nie będzie, bo jest za dużo tramwajów i samochody będą stały w korkach. Wcisną go tam, gdzie tramwaje nie jeżdżą za często.
          • 1410_tenrok dutkiewicz i facet od transportu to jednak 25.09.12, 18:33
            kretyni.
            Ale ja i tak na nich nie będe wiecej głosował........................
            • Gość: buba hallo, masz już pomysł na rentowność Velvet? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 18:48
              Taki mądrala powinien wiedzieć :)
              A tak btw zmieniłeś poglądy o jakieś ... 360 stopni.
              • 1410_tenrok o 360 stopni??? 25.09.12, 21:21
                to znaczy, ze ich nie zmienilem................... I to prawda. A na Dutkiewicza nie zamierzam glosowac z powodu posrania komunikacji miejskiej. Stopien chamstwa bydla tramwajarskiego powieksza sie nieustannie. Wydaje mi sie, ze wreszcie mozna by cos zrobic z tymi chamami i chamkami!!! To bydlo motornicze na grzeczne pytania odpowiada bezczelnie i po swinsku. Nikt tych swin nie uczy kultury??? Guzik mnie interesuje, ze te swinie sa zestresowane!!! Jezeli ktos potrzebuje pomocy, wy tramwajarskie bydlaki, to nalezy mu jej udzielic. A jak nie to won na bezrobocie!!!! Bedziecie sobie gnojki siedziec na öawuni i zlopac tania denature.
                Ponadto, rozklady jazdy sa jednym wielkim bezczelnym oszustwem. I chamstwem jest to, ze tramwaj wieczorny, zamiast dojechac do petli na biskupinie, czy wykonac caly okrag, zjezdza bezczelnie do zajezdni na Dabiu. to jest wlasnie typowy wredny numer zarzadu tej dennej firmy. Oszczedzanie kosztem pasazera.
                Skoro, magistrat nie widzi problemu, to trudno!!!! Ja nie bede glosowac. Kiedys cierpliwosc sie konczy.

PS.
                Tylko nie pyskowac posrancy!!! Moj tekst dotyczy osob pracujacych na liniach: 1,2,4,10
                • Gość: buba Nadal plugawy, chamski jezyk... IP: *.connecta.pl 26.09.12, 09:05
                  Nie zmieniłeś się. I tylko dajesz argumenty krzykaczowi od Dutkiewicza, że jego przeciwnikami są prymitywy posługujące się plugawym językiem do plucia wokół siebie.
                  A na temat doprowadzenia do opłacalności Velvet masz coś do powiedzenia? Pytam po raz wtóry.
                  • 1410_tenrok jeżeli tramwajarz w tramwaju na grzeczne 26.09.12, 19:19
                    stwierdzenie, że kasownik jest zepsuty odpwiada: "WYNOCHA" lub inny bydlak na pytanie, czy wie, dlaczego tramwaj linii "x" nie odjechał, odpowiada, cyt "odwal sie pan, nie jestem informacją", to moj język nie jest na tyle plugawy, abym ja powiedział, co myśle o takim tramwajarskim bydle.
                    To po pierwsze.
                    Po drugie, ja nie jestem przeciwnikiem Dutkiewicza, ponieważ nie widze dla niego żadnego przeciwnika. Wszystko to kastraci bez jaj. I to jest tragedia tego miasta.
                    To po drugie.

A po trzecie: kiedys istniał zwyczaj hekatomby, czyli ciecia co setnego. Może by to wprowadzic w stosunku do urzedników i tramwajarzy???
                    • Gość: buba a może co 1410 - za chamstwo w sieci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.12, 20:24
                      jak?
                    • baca63 Re: jeżeli tramwajarz w tramwaju na grzeczne 27.09.12, 11:45
                      Ciekawe, w życiu mi tak żaden nie odpowiedział. Opisz, w jaki sposób prowokujesz ludzi do takich zachowań.
                      • 1410_tenrok nigdy nie prowokuję tramwajarzy, 13.10.12, 16:39
                        zadaję im grzeczne pytania. Niestety, tramwajarze to specyficzny gatunek owczarka kaukaskiego. Rzucają się natychmiast z zębami. Rzadko się zdarza, abym usłyszał grzeczną odpowiedź. A standardowo korzystam z usług empeku.
                        Dlatego też dalej będę opisywał zachowanie tramwajarskiego, motorniczego, powiem otwarcie: GOOWNA!!
                        Przy czym uprzejmie informuję, że moje wpisy dotyczą osób zatrudnionych na liniach: 1, 2, 4, 10. Z tymi osobnikami (samce i samice) mam na co dzien do czynienia. Stopień grzeczności do chamstwa wynosi ok. 1: 10. A od następnego razu będę podawał numer wozu i czas zdarzenia.

I miejsce w moim rankingu ma bydle, samiec, które na uprzejmą uwagę, że urządzenie do sprzedaży biletów w jego wozie jest zepsute, odpowiedział: "WAL SiE!".
                        • Gość: rebus piszcie w temacie tzn. o sekundnikach IP: 78.9.4.* 29.10.12, 17:17
                          tenrok napisał "zadaję im grzeczne pytania "więc nie zadawaj pytań -jeżeli przez samców i samice jak widzisz prymitywnie piszesz o kimś epitetami . Można wysnuć z tego co piszesz bo wg . swojej oceny jesteś atakowany ,znęcany psychicznie ,że trzeba tobie współczuć a innych napiętnować . A czy nie lepiej jeżeli jesteś nabuzowany lub wyłapujesz negatywne reakcje kogoś skrupulatnie lub patrzysz przez czarne okulary w błahych sytuacjach - wybrać sobie jakiegoś osiłka na ulicy i do niego wystartować w realu zamiast pisać jaki jest ktoś niedobry , nie płaszczył się .mówił podniesionym tonem co w kraju jest popularne przy braku jednomyślności i naszej mentalności ,braku ufności . Wiedząc ,że osiłek czy łobuz tobie coś może zrobić np.naruszyć cielesność osobistą a nie tylko grymasić się lub odburknąć wg.twojej wersji jak opisany samiec i samica .Zresztą jak wiadomo oni nic nie mogą tobie zrobić bo wylecą i są w pracy a łobuz poza pracą tak .Wiec wiedząc ,że nic tobie nie zrobi samiec to nie musisz opluwać kogoś i pisz w temacie bo to najlepiej tobie wychodzi i z tym się zgadzam gdyż piszesz mądrze o likwidacji sekundników . Logicznie i bezstronnie będzie jak będziesz jechał a nie zadawał pytania i w ten czas nikt tobie humoru nie będzie psuł i nie będzie powodu do narzekania .Ja spotykam się i nie tylko ja bo większość ma takie odczucia z chamstwem , agresją ,flustracją ,dewastacją , śmieceniem ,pluciem , wulgaryzmem na co dzień na ulicy wśród ludzi ,w sejmie wśród polityków niektóre wersje , w szkołach a tak ogólnie to w większym wydaniu a to w tramwaju to tylko epizod z którym trzeba sobie radzić bo gdy spotkasz się z faktyczna agresją i znajdziesz sie w trudniejszej sytuacji to być może sobie nie poradzisz i bardzo będziesz przeżywał to a tego tobie nie życzę bo jesteś w porządku facet tylko kapryśny .
        • Gość: Andrzej Re: Ze skrzyżowań w centrum znikają sekundniki IP: *.centertel.pl 27.09.12, 14:11
          Nie, nie poyebało mnie.
          Szkoda że nie zadbają jeszcze o miejsce w tramwaju, bo w nowej skodzie nie ma jak siedziec ani stać.
    • Gość: rebus bo będzie więcej zaskoczonych i ukaranych ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.12, 19:12
      Sekundniki były potrzebne i zwiększały bezpieczeństwo a więc komu teraz zależy aby były niepotrzebne i zwiększały niebezpieczeństwo .Każdy z nas jadąc samochodem zastanawiał się w ułamkach sekund czy zwolnić a może dodać gazu czy gwałtownie hamować i miał taką przyjemność z zaskoczenia czerwonym światłem. Sporo samochodów w skali miasta jechało dalej na czerwonym a kierowcy tłumaczyli się że paliło się jeszcze zielone lub nad głową zółte lub w ogóle nie tłumaczyło się bo nie byli złapani a teraz się to zmieni po demontażu sekundników .Wydaje mi się ,że też chodzi o kasę gdyż ktoś z decydentów uznał ,że można zarobić kasę łatwiej i więcej pstrykając zdjęcia z fotoradaru lub kamery ulicznej i wręczając wezwanie do zapłaty za mandat za jazdę na czerwonym .
    • Gość: tolek a powinni zniknąć durnie z magistratu i inżynier! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.12, 19:22
      -
      • Gość: tolek 1410 tenrok - patrz na siebie czy też jesteś dobry IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.12, 19:54
        Twoja wypowiedź jest pełna jadu bo co ma zachowanie tramwajarza do demontażu sekundników .Mają takie prawo mieć pierwszeństwo z przejazdem tramwajem niekiedy blokując innym przejazd ale te prawo nie ustalił tramwajasz lecz jakiś urzędnik lub bez wyobraźni inżynier miasta ds. ruchu i infrastruktury Zachowujesz się nieadekwatnie co do zaistniałej sytuacji i masz tendencje pieniacze gdyż obsmarowujesz kogoś sam będąc może nie lepszym w zachowaniu do kogoś .Na atak słowny i oburzenie odpowiedziano podobnie choć uważasz ,że ty możesz a on nie może odburknąć i tu masz rację .Ktoś ma być miły i uśmiechnięty ,nie stresować się gdy masz pretensje lub zadajesz pytania . Pytania na które dostajesz odpowiedź nie po twojej myśli a następnie nadmiernie postawę kogoś ubarwiając i obczerniając jakby wszyscy byli źli .Proszę wypowiadać się w temacie bo to jak się zachowuje nikogo nie interesuje tym bardziej ,że ja nie spotkałem się z takim pracownikiem natomiast z demontażem sekundników tak
        • 1410_tenrok ubolewam nad demontażem sekundników, ponieważ są 13.10.12, 16:43
          to bardzo pożyteczne urządzenia, co wyraziłem swoim pierwszym wpisem. Po tym wpisie rozpoczęła się dyskusja, że niby zmieniłem swój stosunek do magistratu.
          Odnośnie jadu do empeków: jadu by nie było, gdyby ktoś panował nad zachowaniem tych ludzi. Pamiętam dobrze czasy komuny i zachowanie tych ludków. Było kilka lat, kiedy zachowywali sie normalnie. A teraz znowu wylewają swój frust na pasażerów. A z jakiego powodu? Przecież są ambasadorami swojej firmy. Wielokrotnie pisałem o potrzebie wpłynięcia na tych ludzi. Niestety, jest coraz gorzej. to ja nie będę pisał inaczej o tych stworach jak "bydło z empeku".
          • Gość: rebus ubolewam nad głupotą urzędników i likwidatorów IP: 78.9.4.* 29.10.12, 16:25
            Pisałeś "to bardzo pożyteczne urządzenia, co wyraziłem swoim pierwszym wpisem. Po tym wpisie rozpoczęła się dyskusja, że niby zmieniłem swój stosunek do magistratu. " Zgadzam się z tobą a co do magistratu i głównego inżyniera to różne dyskusyjne działania z ich strony są robione celowo i bez wyobraźni na rzecz zmotoryzowanych aby utrudnić im życie i utrudnić jazdę po mieście . A gdy przesiądziemy się na rowery wszyscy bo taka jest idea twardogłowych to władza centralna i władza miasta padnie - bo padnie kasa i źródło dochodów od zmotoryzowanych np. za parkowanie ,za wysyp fotoradarów , za paliwo ,za mandaty ,kupno i utrzymanie samochodu ,praca dla mechaników i policjantów ,praca dla urzędników choćby rejestracja i wydawanie dokumentów , praca dla mechaników i kontrolerów z inspekcji samochodowej itd. Co do empekowców piszę ale nie widzę związku z demontażem sekundników bo uważam ,że starają się jak mogą bo też są pasażerami a ponadto teraz są kamery w pojazdach, więc przypadki niesubordynacji są niemile widziane . Są też ludźmi i mają prawo być miłymi szczególnie gdy ktoś jest miły nie mając problemów i gorszych dni ale to nie jest powód aby naruszać czyjąś godność a najlepiej zrozumieć też innych .Trzeba być tolerancyjnym i wyrozumiałym a wielu tego brakuje a często aby rozładować swoje napięcie szuka winy u innych lub wyolbrzymia .Przecież to nie wina tramwajarza ,że blokuje dłużej skrzyżowanie światłem czerwonym lub nie zapala się zielone a powinno ,aż przejedzie tramwaj plus i może jeszcze następny -skoro takie rozwiązanie wymyślił główny inżynier .To ,że robią się korki z tego powodu to czyja to wina. Podobnie blokuje przejazd przejście dla pieszych z włączanym przyciskiem czerwonego światła dla samochodów np. róg Swobodnej a Powst. .Śląskich do Krzyków .Ciągle ktoś naciska powodując zatrzymanie i ,że kolejne dziesięć sygnalizatorów często staje się co 200 m blokujące tracąc tym samym płynność jazdy. Ile dłużej musisz przejechać ten odcinek 2 kilometrów i ile litrów paliwa spalisz więcej i ile więcej wyemitujesz spalin do atmosfery ciągłym przystawaniem i ruszaniem ?Za to urzędnik i inżynier co tak zrobił bez głowy powinien odpowiedzieć przed prokuratorem za celowe i bezmyślne działanie w czasach gdzie mówi się częściej o ekologi .A wystarczyło aby sygnalizator przejścia dla pieszych był zsynchronizowany a nie włączany ręcznie co chwile skracając cykl świetlny dla samochodów .Dlaczego pieszy nie może poczekać 30 sekund lub minuty aż światło zapali się samoczynnie biorąc pod uwagę ,że pieszy nie emituje spalin oraz aspekty ekologiczne na które powołują się pomysłodawcy takich wynalazków na niektórych przejściach .
            • Gość: brat rebusa Re: ubolewam nad głupotą urzędników i likwidator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 19:14
              rebus, durniom tego nie wyjasnisz, wiedzą swoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka