tajlerdarden 29.09.12, 19:24 Zamiast żreć lepiej idźcie pobiegać. To działa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tucznik Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.internetia.net.pl 29.09.12, 19:45 Nie bądź wredny! Chociaż w sumie możesz być, przeciesz grubi ludzie nie mają uczuć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillo Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: 46.115.56.* 30.09.12, 10:39 Ten pokaz jest obleśny. Chore lansowanie mody na grubych!! Przecież organizm w ten sposób się zamęcza. Fuj!! Do biegania ludzi przekonywać a nie do żarcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.finemedia.pl 30.09.12, 11:19 Dokładnie! Ale ludzie widzą problem tylko w zbyt chudych modelkach, tylko że na anoreksję umiera o wiele mniej osób, niż na wszelkie dolegliwości wynikające z otyłości. O szczupłej dziewczynie można powiedzieć - bleeee, jaki wieszak. O tej, co waży 100 kg nie wypada nawet powiedzieć "gruba", bo to niegrzeczne, nietolerancyjne itp. Takie durne mamy społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka_x Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto 29.09.12, 20:02 Zamiast wypisywać bzdury, zacznij coś ze sobą robić. Przeczytaj książkę np... Chociaż jedną w swoim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.12, 20:40 uważasz ,że szczupli to tłumoki siedzące na siłowni i nie umiejące czytać?Bardzo się mylisz ,bo patrzysz przez pryzmat własnych słabości. Czytamy dużo książek,tych o diecie i przewadze ruchu nad siedzeniem przed tv z chipsami i ciastkami też!!! A pani na pierwszych fotkach jest delikatnie mówiąc odpychająca.Te obrzydliwe wały powodują mdłości! Człowiek szczupły to człowiek zdrowy !Człowiek otyły jest chory ,żyje żeby jeść i powinien płacić więcej na ubezpieczenie zdrowotne ,bo w większości przypadków ma zawał,miażdżycę,cukrzycę i problemy z kośćcem na własne życzenie!!!Tak jak palacz,alkoholik i narkoman. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka_x Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto 30.09.12, 03:07 Oh really? Nienawidzę słodyczy ani chipsów, odżywiam się zdrowo i ćwiczę (tak, również na siłowni). A nadal mam "BMI" powyżej normy. Jesteś w stanie to przyjąć do swojego ograniczonego rozumu? To płać więcej za swoją głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoignorant Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto 30.09.12, 05:51 Nie kłam kobieto. Gdybyś mało jadła nie byłoby problemu nadwagi. Może to nie na miejscu ale w obozach koncentracyjnych grubasów niw było. Żadne ćwiczenia czy bieganie raz w tygodniu nie odchudzą nikogo kto za dużo je. Mnie utuczono w wieku niemowlęcym i wiem, że do końca życia nie moge sobie pozwolić na to co ludzie nazywaja normalnym jedzeniem. Jem bardzo mało i cieszę się dobrym zdrowiem i normalną szczupłą sylwetką. Obrażanie się na kogoś za stwierdzenie faktu otyłości i wypisywanie o uczuciach z tym związanych jest śmieszne. Zamiast obrażać osoby, których nie znasz weź się za odchudanie. Proponuję zacząć od lekarza specjalisty w tej dziedzinie. Znam panią, która w pół roku dieki diecie pod nadzorem lekarza straciła 60 kg. ale to trzeba mieć charakter i silną wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka_x Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto 30.09.12, 10:14 Wiesz co, szkoda słów na ciebie, wierz sobie w co chcesz. Żałosny jesteś. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.toya.net.pl 30.09.12, 15:13 "Zamiast obrażać osoby, których nie znasz weź się za odchudanie" Zamiast obrażać - potrafisz ładnie pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillo Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: 46.115.56.* 30.09.12, 10:42 Widocznie za mało ćwiczysz. Są ludzie co po 40kg chudną i mają normalne BMI. Poza tym BMI powyżej normy nie oznacza otyłości. Ja mam BMI powyżej 25, ale na badaniu tkanki tłuszczowej tylko 7% - mięśnie też ważą. Więcej biegać a nie pisać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.finemedia.pl 30.09.12, 11:31 Ojej, no zdarza się, są uwarunkowania genetyczne - nad wyraz często podawane usprawiedliwienie, aż trochę za często. Bardziej prawdopodobne są uwarunkowania z okresu dzieciństwa, kiedy to rodzice "spaśli" dziecko, któremu potem ciężko się pozbyć komórek tłuszczowych. Takiej osobie rzeczywiście znacznie trudniej utrzymać szczupłą sylwetkę, niż osobom, które w dzieciństwie nie były zbyt okrągłe. Ale to nie powód, żeby się swoją nadwagą szczycić, obnosić czy obnażać nadmiar tłuszczu - co, sorry, ale mniej więcej od czasów Rubensa, estetyczne po prostu nie jest. Owszem, osoby puszyste czy też grube potrafią wyglądać pięknie, piękniej niż niejedna szczupła, ale to na ogół zależy od tego, czy potrafią maskować swoje niedoskonałości i podkreślać atuty - np. poprzez odpowiednie ubranie (truizm prosto od Trinny i Susanny, ale mało kto o nim pamięta). Obnażanie wałeczków na brzuchu raczej estetyki nie dodaje. I uprzedzając uwagi o wieszakach - odkryte wałki na brzuchu są tak samo odpychające, jak patykowate uda czy wystające żebra. PS: Pani ze zdjęcia 11 to niby gdzie jest puszysta? Albo panie ze zdjęcia 17, może z wyjątkiem 1 i 2 od lewej? Normalne figury, nie za chude, fakt, ale gdzie ta puszystość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 20:44 Super, właśnie jadłem kolację. Obrzydlistwo, powinniście oznaczać takie materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto 29.09.12, 21:15 Gość portalu: zniesmaczony napisał(a): > Super, właśnie jadłem kolację. Obrzydlistwo, powinniście oznaczać takie materia > ły. Przecież tytuł materiału wskazywał wyraźnie, czego można się spodziewać. No ale trzeba się wtedy wysilić i chociaż tytuł przeczytać, a jak widać dla niektórych to zbyt wielki wysiłek umysłowy. Jura P.S. Oglądanie internetu podczas jedzenia jest bardzo szkodliwym nawykiem. Jak tak dalej będziesz robił, to masz duże szanse wyglądać jak te panie na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 22:19 Puszyste nie znaczy monstrualnie utyte, zafajdane eufemizmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
italian-man Obrzydliwe, ochydne, niesmaczne, niezdrowe... 29.09.12, 21:50 Promowanie otyłości powinno być zakazane. Po co GW dokłada do tego rękę promując takie pokazy? Otyłość to choroba, a nie sposób na życie... Odpowiedz Link Zgłoś
olafwrocek Re: Obrzydliwe, ochydne, niesmaczne, niezdrowe... 29.09.12, 22:05 KASA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jck Re: Obrzydliwe, ochydne, niesmaczne, niezdrowe... IP: *.broadband.greenlan.pl 29.09.12, 23:12 Pani na pierwszych zdjęciach moźe faktycznie nie powinna pokazywać brzucha. Ale reszta kobiet generalnie wygląda po prostu normalnie kobieco. Co ciekawe widać tam też takie, które na ten 'plus' się nie piszą - jak one tam trafiły? Może im się wydaje że są grube? To choroba tak samo poważna jak otyłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 00:54 Grycanka ma ok. 15-16 lat. Mam córkę w tym wieku i moja córka wygląda na nastolatkę, natomiast Wiktorii dałabym 25+. Przecież ta dziewczyna nie ma młodości. I kimże ona jest, żeby tak sie podniecać: pokaz mody z samą Wiktorią Grycan!! Ona uczy się w ogóle czy tylko się promuje? Większość z tych dziewczyn rzeczywiście ma lekką nadwagę. Tancerka brzucha rzeczywiście nie powinna sie pokazywać w takim stroju. Przez szacunek dla innych. A poza tym to ona wygląda niezdrowo. Nie ma co propagować i udawać że to tylko puszystość, bo to z pewnością w tym wypadku, to choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
czujesz.to Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wiktori... 30.09.12, 10:02 Te zdjęcia to mogliście sobie darować. Zobaczyłem dwa pierwsze i dalej klikać nie będę. Jak można się tak spaść i jeszcze być z tego dumny. Tutaj nie tylko potrzebny jest dietetyk ale też psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.12, 10:53 Większość wpisów jest po prostu chamska i wredna. Jestem szczupła, ale uważam, że jeśli ktoś chce być grubszy ode mnie - to mnie NIC DO TEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezedeura Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 19:03 Dopóki wszyscy płacimy na NFZ, to jej tusza mnie jak najbardziej obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwko "gwiazda" pokazu IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.12, 10:53 Nie bardzo rozumiem, dlaczego brzydka i pokraczna "Grycanka" była nibygwiazdą tego pokazu? Ani z niej modelka, ani nikt znany, ot wnuczka lodziarza i córka baby, która próbuje zostać celebrytką, nie mając ku temu podstaw, pzoa pieniadzmi teścia. Myśle, że Renoma, wannabe elegancki dom towarowy, kompletnie się skompromitowała lansowaniem tej brzydkiej dziewuchy. Na lody Grycan patrzeć już nie mogę (chociaż wiem, że to nie wina biednego pana Grycana, niestety lody wywołują we mnie odruch wymiotny, przywodząc na myśl "seksowną" mamę, "tańczącą" jedną i "modelkę" drugą córkę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza_manna Re: "gwiazda" pokazu IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.12, 12:21 to troche jak oglądac hipopotamy w zoo - tu wersja "na wolnosci" - fajnie by było jakby jeszcze ze 60 kg przytyły.....ciekawe czy dalej by je lansowano.... Odpowiedz Link Zgłoś
wzrokowiec Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wiktori... 30.09.12, 12:29 To jest dla mnie OBRZYDLIWE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakon Kpina z plus-size IP: *.play-internet.pl 30.09.12, 13:12 W Polsce ze wszystkiego chyba robi się karykaturę... Modeling plus-size to nazwa odróżniająca od modelek tych "klasycznych", które na wybieg wychodzą w rozmiarach 32-34 - to te wszystkie długie i chudziutkie "wieszaki". Plus size pojawiło się jako nurt dla "normalnych" kobiet, w agencjach plus-size na zachodzie są laski o rozmiarach 38-40-42, ale! ZGRABNE! Nie ma mowy o wylewających się fałdach brzucha!!! Chodzi o estetyczną sylwetkę! Obejrzyjcie sobie na youtubie amerykańskiego top model z modelkami plus size - nie zobaczycie takich wiszących zwałów tłuszczu jak na zdjęciach w Gazecie. Kpina, kpina i jeszcze raz kpina. I wciskanie ludziom ciemnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakon Re: Kpina z plus-size IP: *.play-internet.pl 30.09.12, 13:14 o tu macie przykład modelki plus-size, rozmiar 44 kobieta.wp.pl/gid,14817828,img,14818015,kat,59116,title,Robyn-Lawley-ndash-piekna-modelka-plus-size,galeriazdjecie.html Nijak się to ma do pokazu z Renomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozak Re: Kpina z plus-size IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.12, 15:56 plus size może być nawet 44 czy 46 (jak sophie dahl zanim schudła tu w vogueu, ale musza mieć piękne twarz, być zadbane i [proporcjonalne. o ile mama grycan ma figurę klepsydry, o tyle jej córki (nastolatki, o zgrozo) są po prostu niekształtnymi zwałami tłuszczu z zupełnie niewyjściowymi twarzami i zamiast je wpychać na "modelki", powinna zainwestować w dobrego dietetyka (bo odchudzić szesnastolatkę wcale nie jest łatwo, przeciez to praktycznie dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś
nivejka11 Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wiktori... 30.09.12, 15:21 Jezus Maria, te pierwsze 4 zdjęcia są po prostu odpychające. Zwały sadła na widoku - no nikt mnie nie przekona, że to estetyczne. I przestańmy wreszcie używać eufemizmu "puszysta" zamiast: gruba, zapasiona, spaślak. To mówię ja, rozmiar 40, czyli na pewno nie jakiś kościotrup. A według niektórych to już na straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A........A Re: Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wikto IP: *.xdsl.centertel.pl 18.01.13, 22:40 Hm jestem ciekawa czy ty wiesz jak trudno schudnąć i ile wyrzeczen to kosztuje! Ja jestem gruba i wcale sie tego nie wstydze nosze rozmiar 48 i nie czuje się gorsza od innych! To że ty nosisz rozm. 40 nie pozwala na to byś obrażała kobiety o kształtach rubensowskich do ktotych ja należe! Odpowiedz Link Zgłoś
hofff Puszyste modelki spacerują po wybiegu z Wiktori... 30.09.12, 17:11 One nie są PUSZYSTE!!!! One są CHOROBLIWIE OTYŁE!!! Powinny się leczyć a nie obnażać przed gawiedzią. Te "gwiazdy - lodziary" robią złą robotę. Powinno się je ścigać za propagowanie otyłości i narażanie podatników na wydatki związane z nadciśnieniem, cukrzycą itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh smutne potworki IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.12, 18:05 W Stanach czy Norwegii takie zapasione dzieciaki odebrałaby matce opieka społeczna. Przecież to już jest na granicy kalectwa, a najmłodsza ma 8 czy 9 lat. Matka ma chyba 34 (!!!), wyglada na 55, córka ma 16 a wygląda na 27. Te obcasy, te stroje, to łażenie po bankietach (ciekawe, na jakiej zasadzie one dostają zaproszenia - kupują je czy co?), przecież ta cała Wiktoria powinna siedzieć na dupsku i sie uczyć, a nie robić z siebie małpę we Wrocławiu. Żal mi tych dziewczyn, wątpię czy naprawdę dobrze się czują w swojej skórze - za kasę może soie kupią okładkę w idiotycznej Vivie, ale nie kupią przyjaciółek i miłości (za to męża jak najbardziej;) Odpowiedz Link Zgłoś