Dodaj do ulubionych

Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zielono

13.10.12, 18:28
Pamietam ten Vega Bar w rynku z czasów studiów. Zawsze wtedy były zakrecane kolejki do niego, gotowali prosto, w miare tanio jak na miasto, bez wścieklizn jakie serwowały jakieś "restauracje" z piwem. Warto było tam zawsze iść na pyszne krokiety i naleśniki. Takie restauracje zawsze powinny być w każdym mieście! W Indiach są bardzo popularne wspaniałe wegetariańskie restauracje z typowo indyjskim jedzeniem i chodzą tam całe rodziny. Warto, żeby w Polsce kultywować wszelkie dobre restauracje wegetariańskie, niech rosną i ciesza nas smakiem i jedzonkiem. Turystom tez sie coś nalezy:) ale i dla mieszkańców, studentów, osób starszych takie coś to świetna sprawa zamiast zamieszania z zakupami i gotowaniem. Oczywiście jak ktoś kocha gotować to przeciez może-i do tego zachecam, ale wyjść zjeść na miasto do takiej restauracji naprawde warto, zamiast zamawiania jakiegoś take away'a:P
Obserwuj wątek
    • damsob Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zielono 13.10.12, 19:07
      Green Waya na Kuźniczej pominęli.
      • morning.calm Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 13.10.12, 19:39
        Green Way to badziewna sieciówka.
        • Gość: 45 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 19:51
          No, a cały lans jest w tym żeby chodzić do niesieciówek, bo sieciówki nie są trendy :->
        • Gość: damsob Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.12, 20:02
          Sieciówka czy nie, ale jest knajpą ze zdrowym żarciem. I nie jest badziewny.
          • pejotpe4 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 14.10.12, 21:51
            Krótki czas po wycięciu mi pęcherzyka żółciowego zawitałem do Green Way'a i zapytałem o potrawy, które nie są smażone na głębokim tłuszczu - mieli ze dwie i obie niesmaczne. Teraz żywię się sam - nie zrezygnowałem z mięcha, ale odpowiednio je przygotowuję (w tym: zrezygnowałem z potraw saute). Po pierwsze: taniej (nie płacę marży, ZUSu itp.), po drugie: zdrowiej (w końcu skończyły się moje dolegliwości żołądkowe! wybieram świeże mięso i warzywa, oraz przyprawy, które nie są mieszankami składającymi się głównie z soli i wzmacniaczy smaku)... Sam sobie wybieram, czy chcę zjeść potrawę wegetariańską, czy może coś mięsnego, co jednak nie obciąży zbytnio mojego nieco upośledzonego układu trawiennego...
            • Gość: ha ha ha rak odbytu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.12, 00:36
              jedna z wielu chorob, ktora nie grozi weganom ;)
              • radeberger Re: rak odbytu? 15.10.12, 18:36
                Gość portalu: ha ha ha napisał(a):

> jedna z wielu chorob, ktora nie grozi weganom ;)

pl.wikipedia.org/wiki/Rak_jelita_grubego#Etiopatogeneza
                Buźka słoneczko :*
    • i_jeszcze_jeden Bar Vega 13.10.12, 20:34
      Mnie tamtejsze jedzenie bardzo smakuje :) I z dolnej i z górnej sali. Podoba mi się ten rodzimy polski rys - wszelkie owe zrazy i kotlety z kaszy jaglanej; krupniki, barszczyki czy zupa dal, która bardziej przypomina grochową niż indyjski pierwowzór :) Spokojnie można by nawet wegetarianom z PIS'u polecić :)
      Mówiąc poważnie - bardzo fajne miejsce!
      • Gość: go vege jest dużo łatwiej niż 10 lat temu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 21:26
        wrecz banalnie prosto. Skoro tak jest to po co skazywac na okrutny los tysiac zwierzat na minute w samej Polsce... świnia czy krowa tez cierpia!

• radeberger Re: jest dużo łatwiej niż 10 lat temu... 14.10.12, 02:09
          Gość portalu: go vege napisał(a):

> wrecz banalnie prosto. Skoro tak jest to po co skazywac na okrutny los tysiac z
          > wierzat na minute w samej Polsce... świnia czy krowa tez cierpia!

Ja też cierpię czytając te teksty wegetarian, ale nikt się nade mną nie lituje :(((
      • Gość: kitix Re: Bar Vega IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.12, 21:37
        Z jednej strony vega daje naprawdę spory wybór dań, z drugiej jednak ceny są obecnie niezbyt zachęcające. Za mały obiadek bez zupy, składający się z kompozycji 4 pozycji w menu w ilości dosyć marnej przyszło mi zapłacić jak za znacznie bardziej luksusową wersję obiadu w innym miejscu;). Trochę szkoda, bo smacznie i zdrowo, ale jakoś tak mniej teraz ciągnie tam, bo i inne miejsca otwarte.
    • dupasiepali Odkrycie Vegi to jak ponowne odkrycie prochu!! 13.10.12, 21:16
      ...ale niech im tam będzie - zapchaj dziura internetowa - skoro nie piszą o tym co naprawdę ważne dla Wrocławia...
      • Gość: go vege dla mnie to wazne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 21:28
        dla mnie to wazny temat. niech studenciaki skazane na syf z misia czy bazyli sie o vege knajpach dowiaduja.

• typ71 Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zielono 14.10.12, 01:22
      witam, jestem dietetykiem.
      Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd i nie nazywać jedzenia wegetariańskiego "zdrowym".
      • radeberger Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 14.10.12, 02:06
        typ71 napisał:

> witam, jestem dietetykiem.
        > Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd i nie nazywać jedzenia wegetariańskiego "zdr
        > owym".

Tym kapuścianym łbom tego nie wytłumaczysz.
        Eko, bio, fair trade i temu podobne hasła to są słowa klucze, które działają niczym afrodyzjak na wszelkie absolwentki sztuk pięknych i podobnych artystów/"hipsterów".

Zamiast porządnej kuchni ( i nie mówię tu o konieczności mięsa) - dziś jest nowocześnie, modnie i to wystarcza klienteli.
        Założycielka Machiny Organiki rozczula się nad enzymami, które i tak układ pokarmowy rozkłada na części pierwsze ( wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,12074346,Nowa_knajpka_we_Wroclawiu__Zielona_i_ekologiczna.html ) - i jak teraz patrzę na ten artykuł - oczywiście studentka ASP. Kolejne deja vu..
        • wari Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 14.10.12, 02:32
          radeberger napisał:

> Eko, bio, fair trade i temu podobne hasła to są słowa klucze, które działają ni
          > czym afrodyzjak na wszelkie absolwentki sztuk pięknych i podobnych artystów/"hi
          > psterów".
          >
          > Zamiast porządnej kuchni ( i nie mówię tu o konieczności mięsa) - dziś jest now
          > ocześnie, modnie i to wystarcza klienteli.
          > Założycielka Machiny Organiki rozczula się nad enzymami, które i tak układ pokarmowy rozkłada na części pierwsze i jak teraz patrzę na ten artykuł - oczywiście studentka ASP. Kolejne deja vu..

Masz jakiś problem? O co właściwie chodzi? Studentka ASP dała ci kosza czy co? Co cie obchodzi, że ktoś się rozczula nad enzymami? Zmusza cie ktoś do czytania tego? Może ludzie nie chcą twojej "porządnej kuchni". Za trudne, żeby przyszło do głowy?
          • Gość: 45 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 08:51
            Dlaczego wegetarianie zawsze są tak agresywni? Czyżby ze względu na niezrównoważoną dietę?
            • Gość: Maq Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 09:51
              Skoro was tak irytuje "agresywność" wegetarian, to po co w ogóle wchodzicie w takie wątki i sami prowokujecie utarczki słowne?
              • Gość: go vegan! Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.12, 21:13
                nie karm miesnego trolla... szkoda czasu
                • Gość: 45 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 21:36
                  A Ty jak tam, już spróbowałeś zjeść łyżkę surowej soi i zagryźć surowym kartoflem?
              • Gość: 45 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 21:35
                "Irytuje"? Cóż, widzę że nie tylko agresywni, ale też i analfabeci funkcjonalni.
                • maq4all Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 15.10.12, 19:51
                  Odezwał się...
                  pl.wiktionary.org/wiki/irytować
                  • Gość: 45 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.12, 21:30
                    No i?
                    Rozumiem że chodziło o dobitniejsze wykazanie że nie rozumiesz co czytasz, tak?
              • Gość: konrad Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.09.14, 08:54
                Słuszna uwaga
          • radeberger Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 14.10.12, 11:49
            wari napisał:

> Masz jakiś problem? O co właściwie chodzi? Studentka ASP dała ci kosza czy co?
            > Co cie obchodzi, że ktoś się rozczula nad enzymami? Zmusza cie ktoś do czytania
            > tego? Może ludzie nie chcą twojej "porządnej kuchni". Za trudne, żeby przyszło
            > do głowy?

Co się stało żabciu? Śniadanko z haszczy i kwiatów nadal się trawi, stąd ta agresja od hipoglikemii?
          • Gość: kinga Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.dynamic.mm.pl 14.10.12, 23:00
            Ty chyba rowerant jesteś?
        • Gość: jvri Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.internetia.net.pl 14.10.12, 13:37
          brakuje jeszcze zeby byla buddystka : )
      • Gość: dd Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 10:46
        A Wicie że "vegetarianin" to po staroindiański "za głupi żeby polować"?
      • Gość: Mateusz Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.internetia.net.pl 14.10.12, 16:19
        rozumiem ze wegetariańskie jedzenie jest w takim razie niezdrowe?
      • Gość: go vegan! wege = zdrowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.12, 21:10
        > witam, jestem dietetykiem.
        > Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd i nie nazywać jedzenia wegetariańskiego "zdr
        > owym".

z ciebie taki dietetyk jak ze mnie katolik... tylko na papierku ;)
        • Gość: Czechofil. Re: wege = rak mózgu IP: *.play-internet.pl 17.10.12, 07:28
          I wiele poważnych chorób. Lekarze zdecydowanie odradzają.
          • mamuska-z-jajami mieso = trupy 18.10.12, 14:00
            zmien lekarza i szpital czechofilu... masz kilka opcji:
            Lubiąż, Tworki... ;)
      • Gość: Rokos Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.14, 18:00
        A więc jesteś dietetykiem od siedmiu boleści ...
    • tajlerdarden Czy ja widzę na zdjęćiu cocacolę? 14.10.12, 07:23
      Na jednym ze zdjęć, gdzieś jest lada z ciastami, a pod nią różne napitki, chyba widać butelkę coli. Zaiste wegański napój!
      • Gość: Maq Re: Czy ja widzę na zdjęćiu cocacolę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 09:47
        Nie wydaje mi się żeby to była Cola. Ale tak w ogóle co niby nie wegańskiego jest w niej?
        Dieta wegańska zakłada niespożywanie produktów pochodzenia odzwierzęcego.
        Może i cola nie należy do najdrowszych produktów, jednak weganizm nie wyklucza całkowicie możliwości jej spożywania.
        Niby kwas fosforowy może być pozyskany z kości zwierząt, jednak nie jest to stosowane na masową skalę w przemyśle w spożywczym z powodu kosztów.
      • Gość: YaBol Zawsze znajdziesz powód żeby... IP: *.free.aero2.net.pl 14.10.12, 14:53
        ...się przypi3rd01ić. Zaiste musisz być nader upierdliwym okazem. Szczerze współczuję twoim bliskim.
      • Gość: jvri Re: Czy ja widzę na zdjęćiu cocacolę? IP: *.internetia.net.pl 15.10.12, 00:28
        www.wigpol.pl/t/51.jpg
      • Gość: złe mięso Re: Czy ja widzę na zdjęćiu cocacolę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.12, 15:41
        Mylisz się, u nas nigdy Coca Coli nie było i nie będzie. Najpierw wypadałoby się zorientować niż wypisywać głupoty. pozdrawiamy
    • czujesz.to Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zielono 14.10.12, 14:23
      Dzięki za info których knajp unikać.
      • Gość: Aha... Re: kaszana rules IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.10.12, 19:30
        Zresztą dresiarz nie czułby się tam na miejscu!
    • krzysztofczyz Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zielono 14.10.12, 21:33
      Autor zapomniał wspomnieć o jednym istotnym aspekcie tej restauracji. Jest to bar o podłożu ideologiczno- religijnym. Wspieranym przez wyznawców Kriszny. Ma to znaczenie dla Chrześcijan, bo tym nie wolno spożywać pokarmów poświęconych innym bogom. Pokarmy sporządzane przez krisznowców poświęcane są temu bałwanowi. Jeśli Chrześcijanin spożywa je świadomie popełnia grzech, jeśli nieświadomie jest to niegodziwość wobec jego osoby.
      • Gość: Kajetan Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.10.12, 22:16
        Ah no wiesz, życie krowy to świętość, a nie czyjaś prymitywna i tak szalenie niemodna religia ;)
        • Gość: krzysztofczyz Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.10.12, 22:42
          Przykre jest to, że oni ukrywają prawdziwe cele. W rozmowach z weganami można doszukać się ideii, te potrawy są smaczne i alternatywne do mięsa. Jednak ja nie jestem wyznawcą kriszny, i mnie to macno dotyka. Krzyżacy byli źli ale krisznowcy też.
      • infrared Drogi krzysztofieczyz 14.10.12, 23:22
        Zasmuciła mnie twa wiadomość bom niedawno spożywał kilkudaniowy posiłek od krisznowców wraz z popitką. Mam więc do ciebie pytanie: czym mogę odkupić swój kilkukrotny grzech? Czy wystarczy 10 zdrowasiek + 100 PLN dla ojca dyrektora? I drugie pytanie: czy taki krisznowski posiłek podany na księżowskiej nodze i stamtąd zlizywany nie traci swoich diabelskich właściowści? Poradź mi proszę bo bardzo mi smakowało a nie chcę żyć w grzechu oraz trafić do piekła. Szczęść Boże !
        • Gość: kajtek Re: Drogi krzysztofieczyz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.10.12, 23:55
          ale jak ktoś wdepnie na twoje świętości, to byś gnojka zabił pewnie...

kali na kalim
          • infrared Re: Drogi krzysztofieczyz 15.10.12, 07:57
            Nie, pewnie bym nie zabił. Amen.
        • feelhot A dyć moge ci po chrześcijańsku wybaczyć, wystarcz 15.10.12, 13:53
          y iż lizać bedziesz śmietane z mych kolan, mozesz lizać i wiecej. Lizanie oczyści cie z grzechu.
          • infrared Re: A dyć moge ci po chrześcijańsku wybaczyć, wys 15.10.12, 16:51
            Taaa, daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj
      • Gość: As Masz całkowita rację IP: *.play-internet.pl 14.10.12, 23:34
        j.w.
      • Gość: Dzizes.... Wole Hare Krshna od Śmietanki z kolanka IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.12, 00:33
        > Autor zapomniał wspomnieć o jednym istotnym aspekcie tej restauracji. Jest to b
        > ar o podłożu ideologiczno- religijnym. Wspieranym przez wyznawców Kriszny. Ma t
        > o znaczenie dla Chrześcijan, bo tym nie wolno spożywać pokarmów poświęconych in
        > nym bogom. Pokarmy sporządzane przez krisznowców poświęcane są temu bałwanowi.
        > Jeśli Chrześcijanin spożywa je świadomie popełnia grzech, jeśli nieświadomie je
        > st to niegodziwość wobec jego osoby.

Bardziej idiotycznego komentarza nie czytalem od wielu miesiecy...
        • Gość: Lusita Re: Wole Hare Krshna od Śmietanki z kolanka IP: *.internetia.net.pl 15.10.12, 09:30
          sam jestes idoiota ten komentarz jest jak najbardziej własciwy i na miejscu
          • Gość: xxx Re: Wole Hare Krshna od Śmietanki z kolanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 17:26
            > sam jestes idoiota ten komentarz jest jak najbardziej własciwy i na miejscu

Prawdziwy Polak Katolik jada tylko z kolan ksiedza... Hare Krshna
            • zalamanydokonca Re: hare sriszna 15.10.12, 20:17
              Prawdziwy hare sriszna jest naćpanym idiotą.
              • mamuska-z-jajami czy wyslalbys swojego synka na ministranta? 18.10.12, 14:03
                szczerze katolu! odpowiadaj...
                • Gość: As Re: czy wyslalbys swojego synka na ministranta? IP: *.play-internet.pl 18.10.12, 14:20
                  Lepiej na ministranta niż na żydowskiego pachołka w korporacji.
                  • Gość: israel synu tu Mossad IP: *.barak-online.net 21.10.12, 21:27
                    juz nigdy nie znajdziesz dobrej pracy! ani ty ani syn ani jego dzieci!
      • feelhot Zapomniałeś o jednym z aspektów wiary Krishny 15.10.12, 13:50
        Oni uważają, że Chrystus to było wcielenie Krishny. A kuchnia indyjska, także wegetariańska jest cudowna. Dlaczego nie jeść sobie wegetariańskiej zywności, a czasem dla odmiany jakiegoś kurczaka organic/zagrodowy albo rybki?
        • zalamanydokonca Re: Zapomniałeś o jednym z aspektów wiary Krishny 15.10.12, 20:19
          Nie chodzi o to,żeby nie jeść, bo to byłby absurd. To świetne, pyszne i zdrowe jedzenie. Chodzi o to,przez kogo i jak jest przyrządzane. Jest różnica w zjedzeniu golonki po bawarsku a zjedzeniu golonki po bawarsku w mieszkaniu państwa Hitler (nie porównując wesołych,śmiesznych ludzików z kriszna z Adolfem oczywiście).
          • feelhot Ale co ty chcesz od Krishnowców? 15.10.12, 20:40
            PRzecież sami uznają Jezusa za wcielenie Krishny, jak w Indiach rozmawiałem z jednym dużo mi opowiadał. Oni/przynajmniej on/ nie miał ochoty ludzi mordować. A że w Kashmirze źle sie działo to przecież nie jest wina jednejreligii. Tam sie wszyscy ze wszystkimi biją,w prowincji Goa jakoś zyją wszyscy w pokoju ze sobą, czyli można.
            • mamuska-z-jajami Krshnowcy nie podaja bitej smietany z kolanka 18.10.12, 14:05
              a to taka piekna katolicka tradycja...
              • feelhot Masz poniekąd rację 19.12.12, 14:13
                A najśmieszniejsze jest to, iż niektórym taka nowa religijna tradycja sie podoba:P
    • tomek854 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 15.10.12, 01:02
      "W jej menu znaleźć można burgery, gdzie wołowinę zastępuje pszeniczny seitan lub warzywny placek, a także kilka rodzajów pizzy, w tym z dodatkiem wege-salami. Fasolka po bretońsku dzięki wegetariańskiej wędzonce smakuje jak przyrządzona na prawdziwym boczku, a w hot-dogu zamiast mięsa MOM znajdziemy parówkę sojową."

Bardzo mi się to podoba - najwyraźniej to mięso nie jest takie złe, skoro Złe Mięso robi wszystko, żeby ich potrawy smakowały jak prawdziwe mięso ;-)
      • feelhot Ja uwielbiam schabowego zrobionego z boczniaków:) 15.10.12, 13:56
        Szkoda tylko, że zamiast tych pszenic jakichś nie ma w Polsce quornu-to jest doskonały zamiennik miesa, mozna przyrządzać fajne rzeczy z tego, byle bez dodatków koncentratu zapachu wedzonego miesa:P
        • Gość: peace Falafel Burger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 17:27
          najadacze.pl/gallery/menu/burger.jpg
          to je to
          • feelhot To nie to 15.10.12, 20:37
            To jest burger-w bułce cos. Ja mówie o kotlecie, w jajku, podmiażdżony z przyprawami boczniak i usmażony na masełku albo carotino oil:)Pyszotka:) Do tego ryż albo ziemniaczki:)
      • replika78 Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie 10.11.12, 15:36
        To chyba nie tak... po prostu skoro ludzie są przyzwyczajeni do jadania mięcha w ilościach hurtowych, to lekko samobójczym ruchem jest odcięcie się od tak zaprogramowanych odbiorców. To jest słuszna polityka kuszenia: spróbuj, nie zawiedziesz się, to smakuje jak to, co lubisz najbardziej. Mięso jest złe, ale niemięso może smakować jak to, co lubisz.
        Na tej zasadzie ja karmię dziecko parówkami sojowymi z Polsoi. Dziecko żąda parówki. Ja wiem, że to dla niego nie za dobre, daję mu coś, co smakuje jak parówka a nie ma ani MOM, ani GOM.
        • Gość: gość portalu Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 20:34
          Naprawdę myślałeś,żałosny trollu,że ktoś się nabierze na spam?Wszędzie desperat łazi i żebra o uwagę dla Polsoi, pewnie nie produkty nie sprzedają bo są ohydne i trzeba żebrać o uwagę,żenada,uczciwe formy nie spamują!!!
    • Gość: szym-szym Re: Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.12, 19:04
      chyba żąrt bar wege zawsze był drogi. Wystarczyło pójść kawałek dalej do Baru Miś i po prostu zamówić coś bez mięsa! Nawet klaun z rynku robiący baloniki dzieciom tam się stołował
      • feelhot To trzeba takie fajne miejsca promować 19.12.12, 14:14
        Wtedy wiecej ludzi ich odwiedzi:)
    • latajaca_kuchnia Latająca Kuchnia- codziennie nowe menu! 03.01.13, 19:15
      Wegańskie jedzenie na telefon we Wrocławiu, codziennie nowe menu!
      www.latajacakuchnia.pl
      • Gość: As A rak mózgu cie nie przeraża? IP: *.play-internet.pl 03.01.13, 19:50
        Ja wole od wege jedzenia trzymać się z daleka. Niezliczone przypadki powaznych chorób z rakiem mózgu na czele skutecznie odstraszają normalną częśc populacji (tę umyta i w calych ubraniach oraz bez wszy na głowie ukrytych w poklejonych włosach).
      • feelhot Re: Latająca Kuchnia- codziennie nowe menu! 04.01.13, 14:04
        Fajny pomysł-tylko gotujcie dobrze i nie spalajcie tłuszczu! Najlepiej duszone albo na parze oraz chlebki naan/ja kocham garlic naan/ z tandori.
    • tomek854 Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zielono 04.01.13, 22:58
      Tak nieco na boku treści artykułu - skąd we wrocławskiej gazecie ta mania uogolniania? Najpierw wszyscy byliśmy rasistami, potem się wszyscy cieszyliśmy z Euro, teraz cały Wrocław jest Wege...

Nie, cały Wrocław nie jest Wege. Ani wege. Znaczna mniejszosć Wrocławia jest wege. Ale jest coraz więcej miejsc, w których można zjeść coś bezmięsnego jeśli ktoś ma ochotę - i dobrze.

Nie można zatytułować materiału właśnie tak? "Coraz więcej wegetariańskich jadło dajni we wrocławiu" albo "wzrastająca popularność bezmiejskich knajp"? Musi być ta tania sensacyjność, że "cały Wrocław"?
    • vegewro Wrocław jest Wege. Zobacz, gdzie zjesz na zielono 19.09.14, 19:44
      Aktualna lista miejsc we Wrocławiu, gdzie można zjeść wegański/wegetariański posiłek: www.vegewro.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka