ball7 17.08.06, 12:50 Na Brańską i nazad dzisiaj trwało 40 min. Na dodatek jakiś oszołom kazał rozkopać Wyszyńskiego , co choć trochę odciążyłoby przejazd. Projektatntom radzę włączyć CB na kanał 19 i posłuchać gromów przejezdnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1 Re: Rondo jest beeee ! 17.08.06, 12:52 idiotyzm rodem z Bialegostoku ( rozkopane strategiczne dla komunikacji miejsca ) przenosi sie jak widac do Bielska. to co moze na rondzie pomniczek glupocie wladz postawic ? Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Re: Rondo jest beeee ! 17.08.06, 12:59 Miejsce na środeczku zajęte najprawdopodobniej.Po to się to-to buduje.Już po zaasfaltowaniu ronda Bielsk się stanie nieprzejezdnym na pół dnia,co najmniej ze względu na święcenia.Bez swięceń nie przejdzie taka inwestycja... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rondo jest beeee ! 17.08.06, 13:01 Będzie lipa jak w odwecie za tablicę z nazwą Haciek pisaną cyrylicą ucierpi coś bardziej na widoku.. Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Re: Rondo jest beeee ! 17.08.06, 13:05 E tam.Bielska społeczność nie taka odwetowa,najwyżej ptaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
obalix Re: Rondo jest beeee ! 17.08.06, 13:15 Nie jest aż tak wąsko na rondzie jak mi sie wydawało, ale dlaczego tak wąskie są wjazdy na nie. Ciekawe jak bedzie wygladała Piłsudskiego. Zwężą ją czy zamaluja do połowy paskami... Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 13:28 obalix napisał: > Nie jest aż tak wąsko na rondzie jak mi sie wydawało, ale dlaczego tak wąskie > są wjazdy na nie. Ciekawe jak bedzie wygladała Piłsudskiego. Zwężą ją czy > zamaluja do połowy paskami... Dowiedziałem się, że tylko zwężą wloty - wyloty na rondo i z ronda do szerokości 4-4,5m. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 13:30 Co z Ciebie za informator, Szpilo; Jesteś nieefektywny. Przez 13 minut dowiedziałeś się takich skąpych informacji?! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 13:32 Zaraz zadzwonię do mego kolesia, co zapierdziela tam łopatą, ino świst. Może się dowiem więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 13:51 Na razie ronda nie ma - jest cos na ksztalt... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 14.09.06, 19:25 hansgrubber napisał: > Na razie ronda nie ma - jest cos na ksztalt... :) ,ale to było dawno. Moje sceptyczne poglądy chyba zmienię.Dziś tam i nazad udało mi się bez korków i to nawet w ćwiartek (dzień targowy) przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 13:53 partizan79 napisał: > Zaraz zadzwonię do mego kolesia, co zapierdziela tam łopatą, ino świst. Może > się dowiem więcej. partizanie79, wiem więcej, ale jak powiem, to ktoś się zdenerwuje i moje źródło informacji dostanie po uszach od "..." za rozmowę ze mną i zdradę tajemnicy służbowej. Jeszcze go zwolnią z pracy? Jak robiłem zdjęcie robót drogowych przed domem OKA KOSMOSU na Ogrodowej, to pracownicy zwiewali przed aparatem jakby diabła zobaczyli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 14:06 szpila555 napisał: > Jak robiłem zdjęcie robót drogowych przed domem OKA KOSMOSU --- Coś ci się pomyliło: OKO KOSMOSU to jedna z propozycji na nazwę bielskiego ronda. Osobiście uważam, że nazwa "JONDRO KOSMUS-u" bardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 14:18 Również uważam, że tak, jak mówi Serwis, pasuje bardziej. Także, Szpilo, następnym razem pisz: "Jak robiłem zdjęcie robót drogowych przed domem "Jondra Kosmosu"....";)) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 14:24 Protestuję!!! Przekazujesz jeden z drugim pewne informacje... Następnym razem, gdy będę wzywał policje po "spadających z SM kamieniach", to szpilę i ciebie partyzancie podam jako współwinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 14:28 to_ja8 napisał: > Protestuję!!! > Przekazujesz jeden z drugim pewne informacje... > Następnym razem, gdy będę wzywał policje po "spadających z SM kamieniach", to > szpilę i ciebie partyzancie podam jako współwinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 :)))) 17.08.06, 14:28 A ja tak się zastanawiam i zastanawiam... i zastanawiam... i nie wiem, czy przypadkiem nie byłeś świadkiem rzadkiego zjawiska, jakim jest deszcz meteorytów... Może Ty poprzyglądaj się tym "kamieniom" na swej posesji.. Jak coś, będziem sprzedawać! Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Nie bądź taki Fox Mulder... 17.08.06, 14:31 Podaj swój adres, zamieść fotkę, a może zechcesz wtedy prowadzić "X-Files" Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Nie bądź taka Scully.. 17.08.06, 14:34 Mam Ci zdjęcia lasu pokazywać?! Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Nie bądź taki Fox Mulder... 17.08.06, 14:34 to_ja8 napisał: > Podaj swój adres, zamieść fotkę, a może zechcesz wtedy prowadzić "X-Files" --- Zapomniałem jesczez dodać, że wtedy razem z członkami RN w SM będę się zgrywał z ciebie. Zobaczysz jak będzie miło i wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Nie bądź taki Fox Mulder... 17.08.06, 14:39 Jak Ty sam mi stwarzasz okazje:) Już.. już mam odejść od kompa.. ale nie... ktoś coś napisał.. wchodzę.. sprawdzam... YEEEEEEE:) Serwis...:) Nie myśl, że robię to, bo coś do Ciebie mam. Mam w dupie prywatne wojenki. Po prostu jesteś barwną postacią, która częstokroć sprawia mi radochę i powoduje grymas uśmiechu na twarzy. Lubię Cię. Poważnie mówię:I Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 14:19 to_ja8 napisał: > Osobiście uważam, że nazwa "JONDRO KOSMUS-u" bardziej pasuje. Jak zwał tak zwał, starzy forumowicze i tak wiedzą o co chodzi ;) ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 17.08.06, 14:14 Zapomniałem, że nie mam do kolesia numeru. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Rondo jakie jest każdy widzi ;)))) 18.08.06, 20:22 Ci ziewający to, jak rozumiem, robotnicy firmy realizującej obecny etap inwestycji? Przecież nie ich poprzednicy! Prawda Szpilo? Słyszałem, że w tej firmie jedzą jeszcze tłustsze kiszki, to i ziewają bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 dawno juz tak mówiłam :))) 17.08.06, 14:36 ale kupa niedowiarków nie zgadzałą się ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: dawno juz tak mówiłam :))) 17.08.06, 14:42 Parę minut temu rozmawiałem ze swym wujkiem i wiesz co?? On TEŻ nie lubi ronda. Wypowiadał się, niestety, w takich "superlatywach", że nie mogę go tutaj zacytować, bo Szpila by słał do mnie maile albo jakieś wątki zakładał zbędne. A jeszcze dodam, że mama i babcia i.Madzi także na pewno są niezadowolone z zastosowanych w naszym mieście usprawnień w ruchu kołowym. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rondo jest beeee ! 17.08.06, 17:09 Dziś dałem się wyprzedzić idącemu krokiem spacerowym piechurowi. Wyścig rozpoczął się przy cmentarzu, gdy wyprzedziłem go, pędząc niczym wicher swoją "Białą Muszlą". Jednak zaraz potem on mnie wyprzedził i nie oddał prowadzenia już do mety, która była na rondzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Miało być o rondie! 17.08.06, 21:22 Miało być o rondie,a tu znowu jakieś swary o meteoryty ! Przyszłośc narodu musi mieć jakieś zajęcia,choćby spuszczanie meteorytów. Nie sądze by takowe na tym forum (przyszłości narodu) byli , bo obsługa komputera , a spuszczanie metyeorytów trochę pojemnością rozumka się różnią. Nie ma więc powodu do kłótni, bo z kim ? Rondo , powtarzam , jest beee . Karetka z jaw-jaw dzisiaj jawkała coś koło 10 minut , pewnie chodnikiem i wysokimi krawężnikami się udało przejechać. Powtarzam , OSZOŁOM , a pewnie każdego zaciekawi ,kto to , pozwolił na przekopanie ulicy Wyszyńskiego , równolegle z budową ronda .Kompletna blokada. Niech ktoś podpali dniem coś na Brańskiej.Straż z Bociek szybciej dojedzie,jak z Bielska.Jasne,u nas za to się nie odpowiada.Stołki są dziedziczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Dalej o rondzie. 17.08.06, 21:43 Zgodę na tzw. "zajęcie pasa drogowego" , tym samym ,na jakiekolwiek roboty na ewentualnym objeżdzie,wydaje ..., no kto ? Może urządzimy konkurs-zgadywankę ? Odpowiedz Link Zgłoś
walker-007 Re: Dalej o rondzie. 17.08.06, 21:48 ball7 napisał: > Zgodę na tzw. "zajęcie pasa drogowego" , tym samym ,na jakiekolwiek roboty na > ewentualnym objeżdzie,wydaje ..., no kto ? Może urządzimy konkurs-zgadywankę ? ......... Koordynator zajęć pasa drogowego ( kierownik zamieszania )w Urzędzie Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Dalej o rondzie. 17.08.06, 21:59 ball7 napisał: > Zgodę na tzw. "zajęcie pasa drogowego" , tym samym ,na jakiekolwiek roboty na > ewentualnym objeżdzie,wydaje ..., no kto ? Może urządzimy konkurs-zgadywankę ? ---- Koalicyjny Sztab wyborczy POSLD Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: Dalej o rondzie. 17.08.06, 22:15 ojj ja tez dzisiaj jadąc autobusem komunikacji miejskiej okolo godziny 10-11 zauwazylem korek ktory ciagnal sie az za "budowlankę"... kiedy dojechalem tym autobusem na wysokosc branskiej zauwazylem wezyk aut w strone Branska az pod witaminę jak nie lepiej... no i tak jechalem i jechalem ze przez chwile poczulem sie jakbym przejezdzal caly bialystok poczynajac na krywlanach i konczac na dziesiecinach z tym ze odleglosc jest znacznie mniejsza ktora dzisiaj pokonalem a czas zblizony... po tak "niemęczącej" jeździe postanowilem wrócić do domu na piechotkę... no ale los tak chcial ze musialem jeszcze raz sie pofatygować do centrum i tym razem sprobowalem samochodem... i teraz powiem ze szybciej bym doszedl "z buta" ponownie sytuacja z godziny 10-11... albo i lepiej!!! na szczescie wyjezdzalem z ulicy wczesniejszej niz budowlanka i dzieki uprzejmosci kierowcy udalo mi sie jakos wbic na Wojska Polskiego... RONDO NIEPOROZUMIENIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
walker-007 Re: Dalej o rondzie. 17.08.06, 22:17 ball7 napisał: > Zgodę na tzw. "zajęcie pasa drogowego" , tym samym ,na jakiekolwiek roboty na > ewentualnym objeżdzie,wydaje ..., no kto ? Może urządzimy konkurs-zgadywankę ? ......... a może te intensywne wykopki na ulicach to oznaka zblizającego się czasu wyborczego. dla jednych to będzie czas "zbiorów" dla innych czas "wykopków" a gawiedź bedzie miała "igrzyska" Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Dalej o rondzie. 18.08.06, 08:55 he he czas najwyzszy zrobic "wykopki" przy okazji wyborow i paru kolesi ze stoleczkow pogonic celujac nozka w wiadome miejsce. kto bedzie glosowal na mnie ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Nie ścigaj się na krótkich dystansach! 18.08.06, 20:25 Ja tego gościa wyprzedziłem przy ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Nie ścigaj się na krótkich dystansach! 19.08.06, 19:27 Jak to się na forum "mówi" - ☺. Odpowiedz Link Zgłoś
obalix A może by tak "Kosmiczne Jajo" 18.08.06, 10:53 Kopczyk na środku wygląda jak wierzch wbitego w ziemię gigantycznego jaja. Moglibysmy sprzedawać taką historyjkę turystom. "Jajo jest nadal aktywne i nie wiadomo kiedy nastąpi erupcja Kurczaka Giganta" Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 ciekawostka :))) 18.08.06, 12:49 Dzisiaj jechałam dwa razy przez rondo. raz o 7.45, raz o 10.20 i nie czekałam ani sekundki. Sama byłam zdziwiona :) Gratulacje przyjmuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: jak to zrobiłaś? 18.08.06, 21:53 Mało tego, dodam, ze za każdym razem byłam jedynym uzytkownikiem ronda :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: jak to zrobiłaś? 18.08.06, 21:55 A ja dzisiaj postałem 20 minut około 11:30 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zdjęcia z korka zapodam jutro rano 18.08.06, 22:01 Swoją drogą to z robotami na ul. Wyszyńskiego można było trochę poczekac. Wiele pojazdów wracało stamtąd ta samą droga którą wjechali, by ominąc rondo. Wyobrażam sobie jak klęli kierowcy. Ciekawe kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Zdjęcia z korka zapodam jutro rano 18.08.06, 22:05 szpila555 napisał: > Wyobrażam sobie jak klęli kierowcy. Ciekawe kogo. Pewnie zasób inżynierski firmy wyszczególnionej na łyżce koparki. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zdjęcia z korka zapodam jutro rano 18.08.06, 22:07 A ja sądzę że jak zwykle tego - co mówi: "wszyscy mi kłody pod nogi rzucają" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zdjęcia z korka zapodam jutro rano 19.08.06, 07:36 Zgodnie z wczorajszą obietnicą kilka wczorajszych fotek z okolic ronda: img213.imageshack.us/img213/3554/img0001customde5.jpg img213.imageshack.us/img213/5545/img0002custompz7.jpg img213.imageshack.us/img213/3750/img0003customwo9.jpg img204.imageshack.us/img204/192/img0004customrx8.jpg img214.imageshack.us/img214/1035/img0098customvv0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy a propos paczki fajek 19.08.06, 21:48 PALENIE ZABIJA - PRAWDZIWKI < ! > Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: pomyłka -sorki 20.08.06, 00:32 burak-cukrowy napisał: > PALENIE ZABIJA - PRAWDZIWKI < ! > Omyłkowo podałem link do <prawdziwków>. Zdjęcie było przeznaczone komu innemu. Ale chyba nic złego się nie stało. To nie moje prawdziwki. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Wracając do tematu ronda ... 22.08.06, 16:26 fotki z wczoraj: img55.imageshack.us/img55/6200/img0106customcg8.jpg img218.imageshack.us/img218/319/img0110customvr8.jpg ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: :)))))))))) 22.08.06, 17:10 partizan79 napisał: > Boskie. Powstrzymam się od komentarza szczególnie drugiego zdjęcia, a za jakośc przepraszam, robione "bez ustawiania" aparatu . Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: :)))))))))) 22.08.06, 17:24 Boskie, bo fajny moment na tym drugim uchwyciłeś. OooJ, ktoś-tu-chy-ba-jut-ro-stra-ci-prac-kę;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: :)))))))))) 22.08.06, 17:34 partizan79 napisał: > Boskie, bo fajny moment na tym drugim uchwyciłeś. > OooJ, ktoś-tu-chy-ba-jut-ro-stra-ci-prac-kę;) Albo KTOŚ oskarży mnie że naruszam dobre imię solidnej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: ciekawostka :))) 18.08.06, 21:00 Rowerem po chodniku się nie liczy:P Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Rondo jest beeee ! 18.08.06, 20:16 Wczoraj na CB jakiś jajcarz pytał, czy na Lublin skręci z zewnętrznego ronda, czy musi wjeżdżać na środkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rondo jest beeee ! 29.08.06, 14:45 Podobno już można jeździć tym w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Rondo jest beeee ! 29.08.06, 14:47 Czy te w środku bedzie jedynym rondem, czy połączone zostanie z zewnętrznym obwodem? *--*____*--* merry car :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Rondo jest beeee ! 29.08.06, 14:50 Ja bede w czwartek, wieczorem, może już korków nie będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Rondo jest beeee ! 29.08.06, 15:49 też miałam taką nadzieję, ale ten wysoki krawężnik wokół ronda rozwiał ją skutecznie :(((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Załamka!!! 29.08.06, 15:57 jejuuu po cholere otwierali te "srodkowe rondo"!!!??? lepiej juz bylo jezdzic po tym "zewnetrznym"... zaluje ze nie mam radia CB bo bym z checia posluchal co maja do powiedzenia przejezdni kierowcy... mialem okazje kilkakrotnie jezdzic tym "środkowym cudem" i za kazdym razem odczuwalem na nim bezprawie... kazdy jezdzil jak chcial... rondo jest szerokie, wjazdy waziutkie wyjazdy rowniez... paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bezia74 Re: Załamka!!! 30.08.06, 10:10 rondem jeżdże minimum 4 razy dziennie, najepiej jest z samego rana przed 7 wtedy nie ma problemu z przejechaniem przez nie, najfajniej jest po 15, wtedy tomozna brać książkę, żeby nie nudzić się w samochodzie, ale i tak mam szczęście, że nie wyjeśdżam z Brańskiej,, bo chyba przerzuciłabym się na rower. A tak odnośnie tego kopca na środku ronda, to wydaje mi się, że projektanci stworzyli tam replikę "Łysej górki" - jako swoistej wizytówki miasta :)). A tak jeszcze jdno w sprawie ronda, dlaczego trzeba wjeżdżać na nie pod górkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Załamka!!! 30.08.06, 11:01 > A tak jeszcze jdno w sprawie ronda, dlaczego trzeba wjeżdżać na nie pod górkę?? 1. zeby maluczcy ludzie sie nie wywyzszali ponad nie 2. zeby ono gorowalo nad ludzmi/miastem/okolica 3. zeby bylo punktem widokowym 4. punktem charakterystycznym miasta 5. zeby swiadczylo o wielkosci, swietnosci i laskawosci wladzy 6. zeby z gory spozierac na maluczkich etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
konsum5 Re: Załamka!!! 30.08.06, 11:14 sebcioo napisał: > > A tak jeszcze jdno w sprawie ronda, dlaczego trzeba wjeżdżać na nie pod g > órkę?? > 1. zeby maluczcy ludzie sie nie wywyzszali ponad nie > 2. zeby ono gorowalo nad ludzmi/miastem/okolica > 3. zeby bylo punktem widokowym > 4. punktem charakterystycznym miasta > 5. zeby swiadczylo o wielkosci, swietnosci i laskawosci wladzy > 6. zeby z gory spozierac na maluczkich > etc. etc. Słyszałem, że serial będą kręcić w Bielsku pt. Rondo, emisja na żywo około 15- 16. A dlaczego - pod górkę? - ponoć pod rondem budują podziemne rondo w celu rozładowania korków, tylko cicho, bo nowe rondo ma być w prezencie gwiazdkowym od nowych władz samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Załamka!!! 30.08.06, 11:16 A ja myślę sebciuu, że temu wjeżdża się na rondo "pod górę", by woda spływała szybko z ronda. Inaczej po deszczach wysepka byłaby naprawdę wysepką na jeziorku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Załamka!!! 30.08.06, 11:52 A ja myślę, że to rondo to tylko po to wybudowano, żeby p. Piotrowską puścić z torbami. Widzieliście krawężniki? Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Załamka!!! 30.08.06, 12:45 partizan79 napisał: > A ja myślę, że to rondo to tylko po to wybudowano, żeby p. Piotrowską puścić z > torbami. Widzieliście krawężniki? A ja słyszałem, że będzie sie nazywało rondem "Kośków" Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Załamka!!! 31.08.06, 10:00 Wysokosc tego ronda ponad teren obok sugeruje ze to nie woda ma sciekac a raczej lawiny sniezne maja schodzic z niego. Wystarczy przejechac sie np do Hajnowki zeby porownac "wywyzszanie" sie ichnich rond on naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
evaszef Re: Załamka!!! 31.08.06, 18:34 Dziwna sprawa... ;) Rondo w Bielsku i 2 ronda w Hajnówce wykonywała ta sama firma z Bielska Podlaskiego. Czyżby hajnowianom oddano możliwość wywyższania się ;) Odpowiedz Link Zgłoś