Dodaj do ulubionych

Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się bawi ...

31.10.12, 07:37
Przyjemnie się przejada pieniądze podatników. Gdzie jest CBA i prokuratura!? Ktoś w końcu prześwietli tą mafijną klikę w UM zaczynając od samego najwyższego nadętego prezydenta?
Obserwuj wątek
    • Gość: rty Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.iitd.pan.wroc.pl 31.10.12, 07:57
      Miastu odbiło i pozbywa się ludzi z pasją. To niestety meta do której dobiega magistrat.
      Hannę C z Hali Ludowej wywalili, Mirosława M faceta z wizją z EIT a otoczonego cwaniakami wywalili.....A wydawało się , że nasz guru jest ponad to.
      • Gość: mkibic Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.finemedia.pl 31.10.12, 14:06
        Wywalono poprzedniego prezesa MPK bo nie chciał badziewia plus. Może ktoś przejrzy działalność tej firmy i śmieszne propozycje "oszczędnościowe" oraz sukcesy i drogę kariery szefa firmy.Takich i wiele innych nominacji można poszukać w wielu społkach. podobno Wrocław ma duży dług dlaczego oszczędzać maja mieszkańcy.
    • mimblau Dom wariatów się robi 31.10.12, 08:29
      I jeszcze jedno, kiedy miasto sprzeda Śląsk? dosyć mam i tego stadionu(za duży) i tych grajków do których kieszeni miasto wkłada kasę z naszych podatków.

Przyjdzie kryzys i pozamiata, ale najpierw Dudi będzie ratował budżet podnoszeniem opłat(media).

KOniec z tym oszczędzać i zamienić NFM na biurowiec, wtedy chociaż się sam utrzyma.
    • sverir Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się bawi ... 31.10.12, 08:30
      Władze będą wszystkiemu zaprzeczać, aż okaże się, że już dłużej nie można tłumaczyć Andrusiewicza. Wtedy magistrat wyda oświadczenie, że ostatnio prezydent powziął niepokojące informacje i żeby uciąć wszelkie spekulacje, postanowił pozbawić prezesa stanowiska. Prezes pójdzie wytyczonym przez Janickiego szlakiem i cała szopka zacznie się od nowa.
      • Gość: wroclawiak Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 08:37
        Zdroju - wróć i wymieć ich! Zrób taki porządek jak w Ministerstwie Kultury. Wrocław domaga się dostępu do Zdroja:)
        • squat_kromera Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw 31.10.12, 09:01
          Gość portalu: wroclawiak napisał(a):

> Zdroju - wróć i wymieć ich! Zrób taki porządek jak w Ministerstwie Kultury. Wro
          > cław domaga się dostępu do Zdroja:)

Uważaj o co prosisz!

Bogdan Zdrojewski pracuje obecnie nad likwidacją abonamentu RTV, czytaj: obłożeniem każdego gospodarstwa domowego opłatą audiowizualną, powszechną, nieodwołalną, nieuniknioną, niezależną od tego czy ma i korzysta z TV czy nie. Miesięczny podatek za istnienie, którego beneficjentami zostaną podobni Andrusiewiczowi menadżerowie jednej firmy w Warszawie. Ta składka da im na remonty gabinetów, wymianę aut, i catering przyjaciół nieograniczony w czasie budżet sięgający budżetowi Wrocławia (!) Z jedną różnicą: nie będzie on zagrożony żadnymi zawirowaniami koniunktury.
      • Gość: baca 124 Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 11:11
        Zapewne dostanie jeszcze odprawę tak ze 60 000zł a w następnym dniu zatrudnią go przy lepiej płatnym korycie!!!
      • pawel_zet Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw 31.10.12, 11:44
        Janickiego? A może raczej Jana Ż.?
        • sverir Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw 31.10.12, 11:55
          Jan Ż. wyleciał od razu, po ustaleniu "winy". Nie było wcześniej plotek, doniesień, kreacji wizerunku. Janicki poleciał dopiero wtedy, gdy był potrzebny kozioł ofiarny (niezależnie od jego winy lub braku).
    • Gość: wydutkany Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 31.10.12, 08:50
      Dutkiewicz w strefie VIP na Stadionie też generuje koszty.
    • extrafresh Pito wyłącznie markowe alkohole 31.10.12, 08:51
      Pito wyłącznie markowe alkohole: m.in. whisky Ballantines

No, 40 zł/0,7 l w markecie.

To co mieli pić? Whisky z Tesco za 30 zł/0,7?
      • labeo Re: Pito wyłącznie markowe alkohole 31.10.12, 08:54
        Nie chodzi o cenę tylko o to kto płaci za alkohol. Na koszt podatnika to mogli się co najwyżej mineralnej napić.
      • Gość: fsdfsd Nie powinni pić alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.12, 09:41
        i tyle.
      • sverir Re: Pito wyłącznie markowe alkohole 31.10.12, 09:50
        > No, 40 zł/0,7 l w markecie.

Alkoholu nie dostarczał market, tylko restauracja.
      • radeberger Re: Pito wyłącznie markowe alkohole 31.10.12, 09:56
        extrafresh napisał:

> Pito wyłącznie markowe alkohole: m.in. whisky Ballantines
        >
        > No, 40 zł/0,7 l w markecie.
        >
        > To co mieli pić? Whisky z Tesco za 30 zł/0,7?

Za panstwowe? Woda i soki.
      • Gość: Milo Re: Pito wyłącznie markowe alkohole IP: 212.109.148.* 31.10.12, 10:33
        40 zł/0,7 L kosztuje najtańszy blend - Ballantine's Finest. Są dostępne jeszcze inne (niektóre znacznie droższe): 12-letnia (ok. 100 zł/0,7 L), 17-letnia (ok. 210 zł/0,7 L), 21-letnia (ok. 295 zł/0,7 L), 30-letnia (ok. 650 zł/0,7 L) i najdroższa Ballantine's Limited (ok. 800 zł/0,75 L).
        • Gość: we Re: Pito wyłącznie markowe alkohole IP: 89.191.144.* 31.10.12, 11:21
          nie ważna cena bo wszystkie smakują podle
      • Gość: wmorde Re: Pito wyłącznie markowe alkohole IP: 78.133.224.* 31.10.12, 11:43
        Ballantines jest nie tyllko za 30zł w lidlu. Są też droższe gatunki, jak z Johnny'm Walker'em. Od czerwonego do chyba złotego, czy zielonego.

No ale powiedzcie jak to świadczy o człowieku. Czy mając 20tys. pensji i przeróżne nagrody tej wysokości nie stać by was było na taki rachunek w restauracji? Albo kanapki w czasie pracy? No sam wiem o prezesie francuskiej korporacji z Wrocławia, który w zakładowym sklepiku bierze rachunek za Kubusia, żeby wrzucić w koszty. Może tacy ludzie dochodzą do takich stanowisk?
    • bombadilwlocie Chyba przyszedł czas na zmianę prezydenta. 31.10.12, 08:52
      Władza demoralizuje...
    • wojtas71 Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 08:54
      co za kraj!!! nóż w kieszeni się otwiera! dosłownie druga Grecja, panie, druga Grecja! Płacimy podatki za zycie takich frajerów i to wszystko za zgoda naczelnego Dutkiewicza.
    • jurekpy Ale o co chodzi ?, sie przecież należy !!!! 31.10.12, 08:54
      Jak Rafałek ponaobiecywał to kolesie teraz doją.
    • Gość: Taka jedna Co się dziwicie? Wieś tańczy i śpiewa... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.12, 08:56
      • Gość: Taka jedna Re: Co się dziwicie? Wieś tańczy i śpiewa... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.12, 09:15
        Ja bym poszła tą drogą jeszcze dalej i zamówiła córy Koryntu.
        Tak na marginesie - czy wrocławski Magistrat i powiązane z nią spółki wybierają swych pracowników na zasadzie doboru negatywnego?
        Pełno tu buraków i karierowiczów pokroju Lichodiejewa, Bosego...
        Oby skończyli jak tamci :)
        • ranusienko Re: Co się dziwicie? Wieś tańczy i śpiewa... 31.10.12, 09:43
          Przyjdzie Woland i posprząta;)
    • ypsilonplus I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie nien 31.10.12, 09:00
      4 tys to niby dużo czy mało!? Samochód zasłużonego (przytaczane sa info) prezesa tak dużej organizacji passat to troche skromnie jak na mnie, bo prezesi w Polsce raczej jeżdżą lepszymi furkami. Śniadanie, kanapki do gabinetu!? W mojej firmie prezesowi też asystentka przynosi kanapki i robi kawę, nie widziałem, że to takie nienormalne.
      • Gość: jurekli Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie IP: 156.17.59.* 31.10.12, 09:07
        przecież odkąd nastał oszczędza na wszystkim (zakaz używania klimy w upały, oświetlania Hali w nocy) więc co się czepiają że jakieś pare tysięcy z okazji gali wydał;)))))
      • l_wro Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 09:31
        W "twojej" firmie to prezes, albo właściciel płaci za te kanapki. W Hali Stulecia to Wrocławianin poprzez miejską spółkę płaci za te kanapki. W firmach samorządowych/ państwowych standardy powinny być dużo wyższe niż w biznesie. To samo dotyczy auta służbowego. Hala Stulecia wcale nie jest specjalnie dużą organizacją. Jej przychody nie przekraczają pewnie kilku milionów zł. Kierownik małego marketu niema służbowego auta.
        • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 09:51
          > W "twojej" firmie to prezes, albo właściciel płaci za te kanapki. W Hali Stulec
          > ia to Wrocławianin poprzez miejską spółkę płaci za te kanapki.

Niekoniecznie. Jeżeli Hala osiąga swoje własne przychody i nawet przekuwa je w zyski, to wrocławianie groszy nie dokładają. Chyba że ewentualne zyski osiągane przez Halę uznajesz za pieniądze wrocławian.
          • Gość: Zdzisiu Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.12, 09:58
            > Niekoniecznie. Jeżeli Hala osiąga swoje własne przychody i nawet przekuwa je w
            > zyski, to wrocławianie groszy nie dokładają.

Właśnie chodzi o to, że dokładają.
            Miasto na czymś musi zarabiać, jeśli nie zarabia, to albo mniej wydaje na inwestycje, albo podnosi podatki mieszkańcom. W obu przypadkach płatnikiem jest przeciętny Wrocławianin.

> Chyba że ewentualne zyski osiągane
            > przez Halę uznajesz za pieniądze wrocławian.

Oczywiście, że tak!
            A wg Ciebie to są pieniądze prezesa, które może przejeść (dosłownie i w przenośni) kupując furkę, jedząc pijąc i imprezując?
            • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 10:03
              > Miasto na czymś musi zarabiać

Ciekawe, ciekawe. Kłóci się to ze stanowiskiem internautów, którzy uważają, że gmina zarabiać nie powinna ani trochę.

> A wg Ciebie to są pieniądze prezesa(...)

Wg mnie są to pieniądze spółki, w dalszej kolejności pieniądze Gminy, a dopiero potem pieniadze mieszkańców. Jeżeli uważasz inaczej, to chętnie się zapoznam z uzasadnieniem stanowiska. Prosze jednakże o powstrzymanie się od quasikomunistycznych banałów o wspólnocie.
              • tbernard Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 11:13
                > uzasadnieniem stanowiska. Prosze jednakże o powstrzymanie się od quasikomunist
                > ycznych banałów o wspólnocie.

Ale to jest wspólnota. Bo to nie własność prywatna prezesa. Postawiono go na stanowisko prezesa aby dobrze zarządzał majątkiem wspólnoty. Dobre zarządzanie, to jego zakichany obowiązek. A jak ma wysokie ambicje finansowe, to niech własną firmę założy.
                • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 11:39
                  Dżizas, ja o jednym, a naród tłumaczy mi coś innego.

Czy naprawdę akurat Ty masz problem z odróżnieniem spółki od prezesa?!
                  • tbernard Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 12:05
                    W tego typu spółce posada prezesa to synekura. Obejmuje się ją z politycznego (feudalnego) nadania i w zasadzie wystarczające kwalifikacje ma każdy kto potrafi wypowiedzieć podwładnym: róbcie tak aby było dobrze.
              • turecky Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 11:40
                Konstytucja RP:
                Art. 4.
                Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu.
                Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio.

Hala jest spółką gminy. Naród wybrał szefa gminy w wyborach powszechnych, jako swojego przedstawiciela.
                Moim zdaniem związek między obywatelem a Halą jest taki sam jak między zwykłym akcjonariuszem a spółką akcyjną.
                Ludzie wybrali Prezydenta Miasta, tak jak Walne Zgromadzenie wybiera Radę Nadzorczą. Ludzie maja prawo domagać się od swojego przedstawiciela (prezydenta miasta) , aby ten lepiej gospodarował powierzonym mu majątkiem (Hala).
                • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 11:54
                  > Moim zdaniem związek między obywatelem a Halą jest taki sam jak między zwykłym
                  > akcjonariuszem a spółką akcyjną.

Pieniądze spółki akcyjnej nie należą jednak do akcjonariuszy. Jeżeli więc związek jest analogiczny, to zyski Hali nie należą do mieszkańców, ale do Hali, nieprawdaż?

> Ludzie wybrali Prezydenta Miasta, tak jak Walne Zgromadzenie wybiera Radę Nadzo
                  > rczą. Ludzie maja prawo domagać się od swojego przedstawiciela (prezydenta mias
                  > ta) , aby ten lepiej gospodarował powierzonym mu majątkiem (Hala).

Ależ ja co do tego nie mam wątpliwości. Czy naprawdę i Ty chcesz mi tłumaczyć jakieś oczywistości? Bo nie wiem już czy to jakaś zbiorowa akcja olewania tego, co ktoś pisze?
          • Gość: w Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie IP: 217.237.185.* 31.10.12, 10:03
            ty nie rozumiesz ze jesli wlascicielem Hali Ludowej jest Wrocław, to rowniez zyski generowane (o ile są bo na razie są straty) rowniez naleza do Wrocławia, a nie do prezesa i na jego samochod słuzbowy i inne frykasy.

Po co jemu samochód, tak sie zapytam? Dokad on jezdzi? Na lotnisko odebrac gosci raz w miesiacu moze wziac taksowke.
            • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 10:09
              Krótko: ty nie rozumiesz, co inni piszą. Bez odbioru.
          • Gość: x Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie IP: 80.169.78.* 31.10.12, 10:30
            skoro 97% hali jest Państwowe to wszystko co zarobi hala tez jest nasze doorniu
            • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 10:40
              97% należy do gminy, nie do państwa. Nie odróżniasz dwóch podmiotów, więc może nie zabieraj głosu, jeżeli masz pisać głupoty?
              • Gość: kotuo Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie IP: 84.246.251.* 31.10.12, 10:58
                A gmina to kto? Ci co w niej na etacie? Czy może jednak mieszkańcy? Środki za jakie powstała Hala to prywatny kapitał prezesa spólki? Czy może podatki mieszkańców?
                Ja Ci kolego życzę stworzyć firmę, zatrudnić managera zarządzającego i obserwować jak oprócz pensji z kontraktu 'pobiera' sobie przy okazji należne przecież (nieprawdaż?) profity z zysków, które firma generuje. Na pewno byłbyś usatysfakcjonowany.
                • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 11:47
                  > A gmina to kto? Ci co w niej na etacie? Czy może jednak mieszkańcy?

Gmina to wspólnota lokalna, zgodnie z ustawą. Kolega pisał, że państwo. Odróżniamy pojęcia, nie?

> Środki za jakie powstała Hala to prywatny kapitał prezesa spólki? Czy może podatki mieszka
                  > ńców?

Środki, za jakie powstała Hala, nie pochodziły z kieszeni podatnika polskiego, tym bardziej współczesnego.

> Ja Ci kolego życzę(...)

Ja ci kolego życzę ukończenia szybkiego kursu czytania ze zrozumieniem. Ograniczysz wtedy niepotrzebne pisanie rzeczy, które nijak nie mają się do czyjejś wypowiedzi. Jesteś już kolejnym przedstawicielem narodu (zapewne wykształconym i dobrze zarabiającym?), który tłumaczy oczywistą oczywistość, że prezes nie powinien z pieniędzy Hali zaspokajać prywatnych potrzeb. Napisałem wprawdzie, że pieniądze Hali nie są pieniędzmi wrocławian, ale warto oczywiście tłumaczyć coś zupełnie innego, co nie ma z tym żadnego związku. Nie wiem czy to zwykła złośliwość, czy porażająca niemoc intelektualna komentującego.
          • Gość: etam etam Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie IP: *.static.tvk.wroc.pl 31.10.12, 22:43
            Celowo zaciemniasz :)
            Wypracowane pieniądze należą do właściciela przedsięwzięcia - Gminy, prezes jest "najemnikiem" który ma je zarobić.
            BTW
            Fototapeta w biurze, odpowiadająca widokowi z okna, niestety nie kwalifikuje Pana Prezesa do nagrody Darwina, ma ktoś pomysł na nominację do nagrody, która nie wymaga "śmierci kandydata w wyniku własnej głupoty"
        • Gość: dofg Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.12, 12:34
          Z tymi kanapkami w prywatnych firmach to nie tak do końca... Tylko wskutek krętej drogi od wartości takiej kanapki do kieszeni podatnika (w tym wypadku konsumenta), konsumentowi (podatnikowi) wydaje się, że płaci za nią właściciel firmy. A ja jestem przekonany, że ta kanapka zostanie wrzucona w koszty, a więc i w cenę towaru, który sprzedaje lub produkuje firma. I ostatecznie zapłaci za nią kupujący (a nie właściciel). Oczywiście, teoretycznie koszt kanapki pomniejszy zysk (różnicę pomiędzy wartością sprzedaży i kosztem), ale właściciel zrobi tak, żeby on na tym nie stracił. Straci najwyżej fiskus, czyli znowu MY. Jeśli to jest właściciel salonu samochodowego, to ostatecznie bez samochodu można się obejść, ale jeśli to jest właściciel apteki, albo fabryki podpasek to już trudno nie dać się naciągnąć.
          Oczywiście to co wyprawia tek gostek z Hali to już nawet nie jest śmieszne, a bulwersujące bo łatwo widać połączenie pomiędzy tym co on wyprawia a kieszenią podatnika.
          Proponuję jednak przy okazji unikać porównań z prywatnymi firmami i ich właścicielami, bo ci dopiero NAS DYMAJĄ!!!
      • el_bigos Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 09:42
        ypsilonplus napisał:

> 4 tys to niby dużo czy mało!? Samochód zasłużonego (przytaczane sa info) prezes
        > a tak dużej organizacji passat to troche skromnie jak na mnie, bo prezesi w Pol
        > sce raczej jeżdżą lepszymi furkami. Śniadanie, kanapki do gabinetu!? W mojej fi
        > rmie prezesowi też asystentka przynosi kanapki i robi kawę, nie widziałem, że t
        > o takie nienormalne.

Trzeba być wybitnie tępym,żeby nie widzieć różnicy między firmą prywatną a państwową.Gratuluję twojemu prezesowi pracownika. Co ty w tej firmie robisz? Ostrzysz ołówki pracownikom?
      • przemo_opole A ta wódka czemu taka droga??? 31.10.12, 09:42
        Karczma też dobrze zdziera. Butelkę 0,7l tego trunku mozna kupić już za ok. 120 PLN w detalu.
      • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 09:54
        > 4 tys to niby dużo czy mało!? Samochód zasłużonego (przytaczane sa info) prezes a tak dużej
        > organizacji passat to troche skromnie jak na mnie,

Kwotowo źle to nie wygląda, podobnie jak koszty pobytu w VIP roomie. Chodzi jednakże o zasady. Jeżeli prezes ma sprawny samochód, to po co mu inny, tylko dlatego że droższy? Jeżeli prezes przebywa w vip roomie prywatnie i przyjmuje prywatnych gości, to na jakiej zasadzie ma płacić spółka? Obojętnie do kogo ona należy, jest odrębnym od prezesa bytem prawnym i jeżeli nie jest on jej właścicielem, to nie powinien tak robić. Etyka, etyka i jeszcze raz etyka.
        • jml13060 Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 10:52
          Jaki PREZES ??? Q-wa !!! Zwykły "kierownik cyrku w budowie". Ta Hala Stulecia to nie jakiś wielki koncern, który wymagałby aż stanowiska prezesa rady nadzorczej. Wystarczy "KIEROWNIK". Dawniej kierownik zespołu basenów kąpielowych, a obecnie kierownik hali. Administartor. Ot.

Irytuje mnie ta tytułomania. Niedługo kierowcę w taksówce będziemy tytułowali PREZYDENTEM przedsiębiorstwa jednopojazdowego. Co jeden przechodzień na ulicy to PROFESOR (nienadzwyczajny). Niektórzy uzywaję tego tytułu naukowego jako swojego dodatkowego imienia - Profesor Baroszewski (w zaniku jego imię Władysław, nb. profesorem nigdy nie był, nawet nie dostał magisterium), Profesor Gieremek (w zaniku jego imię Bronisław), itd. itp. W Małopolsce to się dawniej ludzie tytułowali, że ho ho - panie nadradco, pani prezesowo, pani majorowo, ... Zwyczaj przeniknął na Dolny Śląsk ? że byle szczyla robi się PREZESEM.
          • sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 19:40
            Niestety, ale tak się składa, że ustawodawca, tworząc ksh, nazwał kierownika cyrku w budowie prezesem. Jeżeli kierowca w taksówce założy spółkę kapitałową i obejmie stanowisko kierownika, to zgodnie z prawem też będzie prezesem. To nie tytułomania, tylko zwyczajne polskie prawo.
    • mareksko42 Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:01
      To całe Państwo POlskie to POmyłka.
      • Gość: M Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 10:17
        Akurat to zasługi Rafałka D. związanego blisko z PIS-em, debilku bez pojęcia.
      • Gość: qwerty Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.12, 11:21
        czy ty, Czesiek, nie rozumiesz, że podkreślanie takich czy śrakich liter w tekście to zabawa wymyślona i skierowana do idiotów? jeśli ci za to płacą, to współczuję pracy, jeśli nie, to wymień sobie klawiaturę może, bo to jest żałosne - kto chce, to widzi każdą literę, bez walenia nią po oczach
        • Gość: etam etam Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: *.static.tvk.wroc.pl 31.10.12, 22:52
          Józku gdyby podkreślał inną sekwencję liter to Twoja reakcja byłaby równie żywiołowa?
    • notremak Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:02
      Tak oto rozpada się w pył mit przewspaniałego, gospodarnego prezydenta m. Wrocławia. Bo z tym gó...arzem na literę A to przecież niejedyna wpadka.
      • Gość: myk Żartujesz? IP: *.252.26.200.internetia.net.pl 31.10.12, 09:51
        Cała Polska widziała miasto opanowane przez szczury, żłobek widmo, o którym nie wiedzą urzędnicy, stadion, którego tempo budowy groziło odebraniem miastu turnieju, imprezy na nim przynoszące tylko straty. Do tego afera w prokuraturze. Nie ma miejsca, na jakiekolwiek zachwyty.
    • oservattoreromano Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:02
      Pan prezydent jest zadowolny i pozostali jego zuasznicy też. Będzie mu tam ciepełko tak długo aż nie podpadnie któremuś z prokuratury, CBA, CBŚ lub ABW. Do tej pory, póki jest grzeczny, nic mu nie grozi. W Polsce już tak jest, że słoma z butów wyłazi u człowieka w monecie objęcia przez niego jakiejkolwiek władzy.
      Ten pan od Hali to nie ostani przypadek polskiego "buractwa". W tym kraju "buraków" jest na pęczki- we władzy, wsród przechodniów, wśród plażowiczów, wśrd właścicieli psów...
    • ypsilonplus This is - dziadowska polska 31.10.12, 09:03
      Jak mówią do dziada: czemuś biedny? Bo głupi! Czemuś głupi? Bo biedny!
      A to poseł zarabia za dużo, a to minister z pensją dyrektora handlowego w średniej firmie dostaje za dużo, a to prezes jeździ tanim passatem jak regionalny kierownik sprzedaży i to jest straaaaszne! Qurwa! Chcecie by ludzie którzy podskoczyli wyżej nisz wy dziady żyli jak wy? CO za dziadowski kraj. Każdy powinien dostawać po 1 tys i byloby pieknie!
      • Gość: yahu Re: This is - dziadowska polska IP: *.devs.futuro.pl 31.10.12, 09:44
        może nie jak my dziady, ale niech nie zachowuje się jak dziad, gdy zarabia 20tyś. i mu się sniadanko kupuje jak rumunowi:p
      • Gość: posełpierdzistołek Re: This is - dziadowska polska IP: 194.251.119.* 31.10.12, 09:54
        Oj głupiś ty głupi. Ci ludzie dostają pieniądze za piastowanie stanowisk cokolwiek to znaczy bo na pewno nie wiąże się z odpowiedzialnością za cokolwiek. Tu raut tam raut, o jakieś błędne decyzje, a za to wszystko premia. Podobnie szef NCS-u, na odchodne dostanie jeszcze sowitą premię. I dlatego mamy dziadowska Bolandię.
      • watashi-no Re: This is - dziadowska polska 31.10.12, 15:41
        jesli prezesa prywatnej firmy stac na przejedzenie zysku, jego sprawa. Polska jest jednak biednym krajem i celem samorzadów jest racjonalizacja wydatkow oraz przynoszenie dochodów. jesli nieustannie podnosi sie podatki lokalne i inne oplaty, mieszkancy oczekuja jakiegos "feedbacku" ze strony urzednikow. słowem, cos za cos. prezes HS jest 30-letnim gnojkiem, słupem, kuzynem bodajże Protasiewicza, wiec nie ma co go żałować ani traktowac na równi z prezesem wielkiej firmy, bo jedyne w zyciu ryzyko jakie podejmuje to wybor nowych mebli do biura.
    • the.witcher typowe zachowania człowieka z gminu 31.10.12, 09:05
      przypominają się lata 50 gdy ludzie urodzeni z gnojem na stopach dostawali władzę.
    • publikum PO? 31.10.12, 09:06
      człowiek PO realizuje w pocie czoła hasło partii by żyło się lepiej
      Premier się zdenerwuje o czym doniosą media zwolnią prezesa a odprawy dostanie z 2mln zł
      i tak to działa kochane lemingi
      • Gość: kup se koło jakie PO moherowy lemingu, to człowiek dudkiewicza IP: *.man.tk-internet.pl 31.10.12, 09:14
        • Gość: ujui a ten dud to czyj człoweik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.12, 09:44
          kosmitów?
          • Gość: gdzie ty żyjesz? Re: a może marsjan? bo na pewno IP: *.man.tk-internet.pl 31.10.12, 11:46
            nie PO. człowieku, nie zabieraj głosa jak nie masz pojęcia o czym piszesz.
    • wrblar Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:07
      Bay,bay Bartuś....Możesz już się pakować.... pazerność nie zawsze popłaca kmiocie
      • Gość: ;-0 Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.12, 18:46
        ciekawe z czyjego polecenia ten inspirujacy artykulik? znajac zycie to cale towarzystwo u korytek co na miasta garnuszku sobie od ust nie odejmuje... jk sie wsadzi kij w mrowisko to tłumy sie beda spowiadac...a moze to juz powiew zmian we wrocku!
    • kocisbk Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:10
      Prezes to przecież prezes - wolno mu
      Jak widać wielu jest takich którzy nie dorośli ( i chyba nie dorosną) do swego stanowiska. Jak się urodzisz chamem to kanarkiem nie zdechniesz i tyle w tym temacie
    • 5agnihotra wynajmując Halę Stulecia 31.10.12, 09:10
      dostajemy ją z narzuconą gastronomią. Firma Invest System jest dodatkiem obowiazkowym do Hali. Plaisz kilkadziesiąt tysięcy i dostajesz firmę która sobie zarabia na Twojej imprezie. Nikogo nie obchodzi że masz sponsorów, że chcesz samemu zarobić na gastronomii podczas SWOJEJ imprezy.

albo invest system albo Hali nei ma.
    • pawel2571 Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:11
      Fakt, że taki banan tam jeszcze pracuje, tylko wystawia świadectwo Dutkiewiczowi. Niesmak, zażenowanie i poirytowanie - to delikatne określenia tego co pojawia się w głowie każdego, kto w tym mieście płaci podatki.
    • alexx42 Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:11
      ten dług Wrocławia skądś się przecież bierze!!!! prawie 60% nie wzięło się z sufitu, z pensjami takimi jak 20 tys dla ciężko pracującego prezesa za chwilę we Wrocławiu może zostać wstrzymana ponad połowa inwestycji zostanie wstrzymana, no ale prezesi będą żreli i bawili się na nasz koszt, to powinno iść do prokuratury!!!
      • polujacy_na_kaczki Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 09:43
        alexx42 napisał(a):

> ten dług Wrocławia skądś się przecież bierze!!!! prawie 60% nie wzięło się z su
        > fitu, z pensjami takimi jak 20 tys dla ciężko pracującego prezesa za chwilę we
        > Wrocławiu może zostać wstrzymana ponad połowa inwestycji zostanie wstrzymana, n
        > o ale prezesi będą żreli i bawili się na nasz koszt, to powinno iść do prokurat
        > ury!!!
        Jasne, że pensja i zachowanie takich prezesów woła o pomstę do nieba, a to, co Ty uprawiasz, to populizm i demagogia godne śp. A. Leppera! Na prawdę ktoś uwierzy, że wielomilionowe zadłużenie miasta to efekt zbyt wysokich pensji prezesów miejskich spółek.
        • Gość: w Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: 217.237.185.* 31.10.12, 10:06
          a skad zadluzenie w takim razie, skoro kilkadziesiat osob we wroclawiu zarabia po 20-30 tys miesiecznie ??? w samym MPK sa trzy kobieity od finansow z pensjami po 20 tys.
          • sverir Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 10:35
            > a skad zadluzenie w takim razie, skoro kilkadziesiat osob we wroclawiu zarabia
            > po 20-30 tys miesiecznie ???

Gdyby to był jedyny bezsensowny wydatek, to Wrocław byłby na minusie 3 mln, a nie 300 mln złotych. Jednak ani pensje trzech kobiet od finansów MPK, ani pensje prezesów spółek, nie są wliczane w budżet miasta i nie wpływają na oficjalne zadłużenie Gminy.
          • polujacy_na_kaczki Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 13:12
            Gość portalu: w napisał(a):

> a skad zadluzenie w takim razie, skoro kilkadziesiat osob we wroclawiu zarabia
            > po 20-30 tys miesiecznie ??? w samym MPK sa trzy kobieity od finansow z pensjam
            > i po 20 tys.
            Stadion, Fontanna Wrocławska, przebudowa Strzegomskiej, remont Grabiszyńskiej, remont pętli tramwajowej Grabiszynek, przebudowa Placu Grunwaldzkiego. To wszystko finansowane było min. z kredytów. Ale owszem, irracjonalnie wysokie pensje urzędników miejskich (formalnie: prezesów i pracowników firm, których głównym właścicielem jest miasto Wrocław) swój wkład w zadłużenie mają. Niewielkie (choć jest to jakieś miejsce do oszczędności). Pensje nie są znaczącym elementem budżetu miasta.
            • sverir Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 14:17
              > Pensje nie są znaczącym elementem budżetu miasta.

Tu się mylisz. Pensje są znaczącym elementem budżetu miasta - na samą administrację UM gmina wydaje ok. 140 mln złotych. Wydatki bieżące w instytucjach w rodzaju przedszkola, szkoły, ZDiUM, etc., też kryją w sobie znaczące kwoty przeznaczane na pensje. M.in. dlatego mówi się, że administracja jest droga, bo jednak kosztuje.

Masz rację natomiast, że zmniejszenie pensji kilkunastu nawet prezesów, nie wpłynie jakoś znacząco na zadłużenie miasta, ani nawet na budżet (choć być może dałoby się takie kwoty lepiej spożytkować).
              • polujacy_na_kaczki Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 16:00
                Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodziło mi o to, że pensje kilku prezesów (nawet niezwykle wysokie) nie są poważnym obciążeniem budżetu. Dla tego nawoływanie do oszczędności poprzez zmniejszanie ich pensji nazwałem populizmem.
          • polujacy_na_kaczki Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 13:13
            Skąd się bierze zadłużenie miasta? Stąd, skąd bierze się zadłużenie zwykłego Kowalskiego- z zaciąganych kredytów. Nie sądzę, żeby miasto zaciągało kredyt na wypłatę pensji.
    • puzonik48 Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 09:17
      Jakby miał takiego zwierzchnika ja dr Szełemej ,którego Dutkiewicz próbował swoim nieudacznikiem pokonać ,to po pierwszej imprezie wylądowałby już na bruku .
    • Gość: mgr Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 09:23
      Pytanie jak dostał taką pracę ?!!! 20 000 na miesiąc i 5 na furę ??
    • Gość: KrajZłodzieji Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.aster.pl 31.10.12, 09:28
      Tak jest prawie na każdym szczeblu władzy, biurokracja żżera ten kraj od środka i na śzczęście niewiele już zostało do ukradzenia, jeszcze tylko trzeba wydoić do końca podatników (podatki) na spłatę części długów samorządów i później będzie można wszystko zaorać. Komuna to była oaza praworządności w pórównaniu do teraz.
      • Gość: stan Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.12, 09:39
        W takiej np. Szwecji taki palant nie zajmowałby stanowiska ani jeden dzień dłużej. W Republic Banan of Poland "świnie przy korycie " mają się dalej dobrze.
        • Gość: Hela Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 09:55
          Niemiecka hala za polskie pieniądze? Chyba jeszcze są jakieś granice 1000 letniej przyjaźni?
          • bkf4x4 To wystarczy żeby żądać dymisji gabinetu Tuska 31.10.12, 10:12
            Won!
            • Gość: manager tak sie bawi! tak sie baw MA NA GMENT IP: 149.241.129.* 31.10.12, 10:22
              a wy szaraczki do roboty na smieciowkach a nie tutaj komentowac zalosnie.
              • Gość: wer Re: tak sie bawi! tak sie baw MA NA GMENT IP: *.cable.smsnet.pl 31.10.12, 10:27
                i do banku na kolanach po kredyt hipoteczny, jak dadzą to świętować kolacyją za ichnie (to znaczy swoje ale z kredytu)
                • Gość: korek Chłopina ma POparcie i tyle. IP: 193.110.123.* 31.10.12, 11:03
                  Zapewne wysokiej klasy specjalista ;>
                  • Gość: śmiechu warte Re: raczej ty masz zaparcie. IP: *.man.tk-internet.pl 31.10.12, 11:47
                    • gsu-76 Re: raczej ty masz zaparcie. 31.10.12, 13:02
                      Podziękujcie:
                      zarzad@halastulecia.pl
        • Gość: !! będzie druga grecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.12, 10:13
          albo kara publicznej chłosty i przepadek majątku

ALBO CZEKA NAS DRUGA GRECJA PRZEZ TAKICH ZŁODZIEI !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka