Dodaj do ulubionych

Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znajdu...

31.01.13, 08:47
Doktor ma fobie i kompleksy wobec osób religijnych o konserwatywnych pogladach. Sam szuka sensu tego co sie dzieje zwalając odpowiedzilaność na konserwatyzm. Gratuluje światopogladu i samopoczcia. Niech doktor sobie poczyta o psychologii religii, np. osoby wierzace lepiej sobie radza w ciężkiej chorobie i w obliczu żałoby, wychowanie religijne chroni młodych ludzi przed podejmowaniem zachowań ryzykownych itp.
Ludziom brak empatii, którą zabijaja media, wylewaja złość i z żale z powodu kompleksów, BRAKU nadziei, wiary i miłości (których zródłem jest wiara)
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 08:53
      No rzeczywiście, niech Pan Doktor sobie poczyta o psychologii... Na przyszłość przed dodaniem komentarza proponuję sprawdzić profil osoby, która się wypowiada. :)
      Myślę, że każdy kto Pana Doktora zna nigdy by nie powiedział o jego złośliwości czy nietolerancji, a że wypowiada się fachowo, używając swojej wiedzy i doświadczenia to nic złego.
      • zawilec1 Re: Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znaj 31.01.13, 09:23
        Dlaczego chcesz sprawdzac mój profil? Dla cenzury?
        Nie uzyłam wulgaryzmów ani gróźb; wyraziłam swoja opinię, bo uwazam, ze ta wypowiedź jest nieobiektywna i krzywdzaca dla osób religijnych o konserwatywnych pogladach, dla mnie to zwyczajne uproszczenie niegodne pracownika naukowego (ale zgodne z ogólnym profilem GW)
        Dodam, ze negatywne zachowania w sieci sa także wynikiem braku kultury osobistej, kindersztuby, myślenia ze wysztko mi wolno i moje "ego" jest najwazniejsze ( co jest sprzeczne z nauką Ewangelii)
        • Gość: 123 Re: Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 11:31
          Miałam na myśli profil Pana Doktora - Wykładowcy PSYCHOLOGII właśnie.
          A co do nieobiektywności i krzywdzenia to nic takiego tam nie ma, tylko nie wiadomo dlaczego Ci, którzy tę "naukę Ewangelii" wyznają, biorą to bardzo do siebie..
          A kto przejawia negatywne zachowania w sieci to zgodnie z nauką Ewangelii komentować nie będę.
          Peace.
    • Gość: Marcos Re: Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 09:15
      Prawda jest taka, że polski katolicyzm nie tylko tworzy atmosferę nietolerancji i uprzedzeń, ale blokuje również jakiekolwiek racjonalne myślenie. Warto o tym głośno mówić. Poziom autorytaryzmu jest bezpośrednio związany z poziomem religijności - takie są fakty i wyniki różnych badań społecznych.
      • zawilec1 Re: Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znaj 31.01.13, 09:31
        Polski katolicyzm pozwolił nam zrzucic jarzmo autorytaryzmu komunizmu czy tam przodujacego socjalizmu i to jest fakt. Chyba, ze zgodnie z działami Lenina uważasz, ze totalitaryzm komuny jest lepszy dla ludzkości od "totalitaryzmu" katolickiego.
        Rozumiem, ze nietolerancja i nienawiśc do polskiego koscioła wyrazana w internecie jest usprawiedliwona (talib, katoland, pedały w czrnych sukiennkach), sami sa sobie winni.
        • Gość: 123 Re: Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 11:34
          Osobiście nie widzę związku między polityką a religią..
          A jaki wpływ miał katolicyzm jako taki na tę sprawę? Bo jacyś księża owszem, ale w tym kontekście powinni być raczej traktowani jako osoby prywatne, a nie jako duchowni.. Bez sensu.
          • katonzwybiorczej Neomarksizm-nową "religią" 31.01.13, 15:50
            Naszą nową religią ma być "neomarksizm" i kropka!
            Kto myśli inaczej ten faszysta, katol, homofob i zaściankowiec!
    • Gość: AbC Re: Agresja w sieci. Szukają w niej sensu, a znaj IP: *.internetia.net.pl 31.01.13, 15:46
      Wszelkiej maści fundamentalizm religijny zawsze jest potencjalnym źródłem agresji i braku poszanowania dla osób o odmiennych poglądach. Doskonałym przykładem takiego stanu rzeczy są współczesne państwa muzułmańskie. Społeczeństwa europejskie również przechodziły przez ten smutny okres w swojej historii. Na szczęście obecnie wszelkiej maści fanatyzmy religijne czy nacjonalizmy są obecnie piętnowane.
      • katonzwybiorczej Neomarksizm w ataku! 31.01.13, 15:56
        Fanatyczny neomarksizm nie pozwala się nawet uśmiechnąć normalnemu człowiekowi na widok... Krzysztofa Grodzkiego!
        A jak zadam pytanie o kod genetyczny Anny Grodzkiej to zostane okrzyknięty...transofobem!
        A ja tylko chce wiedzieć czy kod genetyczny badanej osoby jest "męski" czy "żeński", hehe!
    • krasnaladamu Zdarzenia trudne do zaakceptowania. Szukają w n... 31.01.13, 22:48
      Przepytywany przedstawia tu rzucane przez internautów oskarżenia jako efekt chęci poszukiwania sensu. Warto jednak zauważyć, że jest to też reakcja na to, że organizatorzy akcji także nie wybrali najprostszego rozwiązania (zaniki pamięci zamiast utonięcia). Gdyby od początku skupiano się przede wszystkim na Odrze, mogę się założyć, że ta negatywna otoczka byłaby o wiele mniejsza.
      • Gość: AbC Re: Zdarzenia trudne do zaakceptowania. Szukają w IP: *.am.wroc.pl 02.02.13, 12:28
        Jaki sens miałoby rozpoczynanie "poszukiwań", jeśli od początku zakładamy śmierć?. Dlaczego negatywna otoczka miałaby być mniejsza, ludzi ucieszyłaby kolejna sensacja?. Tak proszę państwa, większość osób traktuje tragedię rodziny, jako kolejną "sensację". To właśnie stąd wzięły się te oszczerstwa i pomówienia pod adresem kolegów Piotrka.
    • prakseda2 Nieprofesjonalny artykuł 11.02.13, 16:52
      Droga Gazeto, skoro już dajesz na stronę główną jakąś lokalną sprawę, to może należałoby na początku dodać kilka zdań wyjaśnienia, kim jest Piotr Luciński i o jakim problemie była mowa + odnośniki do artykułów czy miejsc w necie, gdzie można byłoby samemu zweryfikować i ocenić zjawisko opisywane przez osobę wypytywaną? Czy nie tak się tworzy rzetelne artykuły? Czytam dość dokładnie gazetę, ale nie wiem nic o nagonce na bliskich Piotra Lucińskiego. Jaką zatem wartość ma ten artykuł dla reszty Polski i jaki sens było umieszczać ten artykuł na głównej?
      Za co Wy bierzecie pieniądze w tej redakcji? Poprawcie to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka