Gość: Pele IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 21:52 ŚLĄSK SPADNIE. TO SMUTNE, ALE PRAWDZIWE! ALE TO NIE ON POWINIEN SPAŚĆ, TYLKO TEN CAŁY PIE.......... ZARZĄD!!! CYMANEK I SPÓŁKA WBILI GWÓŹDŹ DO TRUMNY TEGO KLUBU! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibicWKS Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 217.97.139.* 21.03.02, 08:57 A czy to pierwszy raz? Jaka później jest radość jak awansujemy! :))) Jestem z drużyną swą i na dobre i złe! W sercu moim to Śląsk najwspanialszym klubem jest! Pozdrawiam wszystkich wiernych kibiców i tych co nie są kibicami też, bo może kiedyś nimi zostaną a jak zostaną to ja się będę cieszył :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexus Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.02, 11:25 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > A czy to pierwszy raz? Jaka później jest radość jak awansujemy! > :))) > > Jestem z drużyną swą i na dobre i złe! > W sercu moim to Śląsk najwspanialszym klubem jest! > > Pozdrawiam wszystkich wiernych kibiców i tych co nie są kibicami też, bo może > kiedyś nimi zostaną a jak zostaną to ja się będę cieszył :))) Oj Kibic. Ty to chyba nawet jak Cymanek by przyszedł i powiedział, ze dla dobra klubu nalezy rozstrzelac wszyskich piłkarzy to bys mu uwierzył. Naiwny Twó bezkrytycyzm poraża i rozsmiesza. Istota sportu to wynik, a dopiero potem cała reszta, kibice, oddanie itp. Bez wyniku nie ma tradycji. Przecież nasz klub nie byłby takim klubem popularnym klubem jak jest, gdyny nie sukcesy z lat 70 i 80. Dla tzw. zwykłego kibica duże znaczenie ma fakt czy Śląsk gra w I czy na przykład III lidze. Wiem że szlikowca to mało interesuje, bo go w ogóle futbol mało interesuje. Powiem Ci tylko, ze mozesz na radosc z awansu czekac długo, bo jak teraz Sląsk spadnie, to chyba naprawdę na długo. Sama naprawa finansów spółki potrwa kilka lat. Przeanalizuj dzis Wyborczą i pomysl sobie o swoim prezesie jak najlepiej. Bo tylko dobrze można myslec o prezesie klubu który gada do gazet w dniu tak waznego meczu, jak mecz z Widzewem, ze trenera i tak wywali. To jakas paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 217.97.139.* 21.03.02, 12:19 To co Wyborcza pisze to ja olewam bo Cymanek i tak z tego co wiem z nimi nie rozmawia więc jak oni mogą pisać o tym co on mówi??? Ja jako zwykły kibic mogę mieć tylko wpływ na jakoś dopingu i nic więcej. Wpływu na grę piłkarzy nie mam więc staram sie nie zamartwiać. Z sukcesów Śląska nigdy nie miałem okazji się cieszyć bo byłem za mały. Nie wiem co spowodowało że mam takie fanatyczne podejście do tego klubu(na pewno nie jego sukcesy). Cymanka cenię za to że się stara i widać że mu zależy. Nie obwiniam go za to że mu nie wychodzi bo sam nie wiem czy bym sobie poradził będąc na jego miejscu. Z tego co czytam to mam wrażenie że wszyscy którzy go krytykują znają super rozwiązania tylko jakoś nikt podczas krytyki nie chce ich ujawnić. Nie chcę słuchać krytykantów, chcę słuchać tych co mówią "zróbmy to!" , "wygrajmy!" , "musi nam się udać!". Tak właśnie mówił Cymanek a że nie wyszło to trudno. Błędów nie popełnia ten kto nic nie robi (tak jak redaktorzy GW nic nie robią dla Śląska a wszystko wiedzą lepiej ale nie spróbują pomóc bo się boją porażki, Cymanek się jej nie bał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janzebro Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.02, 09:02 Cymanek i sp-ka robia co moga a gwozdz do trumny wbija Huskowski i spolka. Oni maja w dupie caly pilkarski Slask i jego kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 217.97.139.* 21.03.02, 09:24 Jak miło że jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto ma ochotę przywalić w ten wredny łeb Huskowskiego. Raczej staram się na forum ludzi nie obrażać ale w tym przypadku musiałem zrobić wyjątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janzebro Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.02, 09:58 p.Huskowski stwierdzil ze woli koszykowke niz p.nozna. Jednak gdyby pilkarski Slask gral na wysokim poziomie np w europejskich pucharach ,to pewnie bylby kibicem nr1 WKS-u i mial swoja loze na krytej. Ale teraz jest moda na koszykowke bo IDEA (zepter) gra dobrze,na mecze przychodzi duzo ludzi w garniturkach (biznesmenow itp},ktorym zalezy tylko aby pokazac sie na meczu.Prawdziwych kibicow kosza jest niewielu. Prawda jest taka ze pilkarski SLASK ma kilka razy wiecej kibicow niz IDEA{zepter}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 217.97.139.* 21.03.02, 10:16 Bo tak naprawdę widać jacy są kibice gdy ich klub dołuje a nie gdy odnosi sukcesy. No ale taka parszywa jest natura człowieka że lgnie on do ludzi sukcesu i chce się z nimi utożsamiać a gdy Ci ludzie sukcesu zaczynają mieć kłopoty to się do nich plecami odwraca i zaczyna być kibicem innej drużyny która jest na fali. Do kitu z takimi kibicami. Oddałem serce za drużynę, oddałem za nią duszę swą i wierzę że kiedyś zasłynie mój święty klub WKS Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś
acm53 Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! 21.03.02, 10:22 no cóż, to było do przewidzenia. z taką grą Śląsk nie ma czego szukać w I lidze. chodzicie na pewno na Oporowską, i sami dobrze wiecie, że jak sie patrzy na ich nieporadność, to aż płakać się chce. Jak sie spojrzy na tabelę, to jeszcze nie jest tak źle - to w sumie tylko kilka punktów. Tylko kto i jak ma je zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 217.97.139.* 21.03.02, 10:24 Ja już się chyba przyzwyczaiłem i na nic wielkiego nie liczę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 195.216.121.* 21.03.02, 12:41 a ja wciąż liczę, że się utrzymają!!! i pójdę na następny mecz z wiarą w sukces bo piłka wciąż jest w grze a w futbolu wszystko jest możliwe!!! a co do cymanka i reszty to nie mówcie, że wszystko jest ok!! gdyby facet w innej firmie tak pracował, nawet ze szczerymi chęciami i zapałem ale popełniał kolosalne błędy powodując olbrzymie straty dawno by już wyleciał i nikt by za nim nie płakał!!! tak też powinno być z cymankiem, może w końcu znajdzie się ktoś rozsądny na jego miejsce ... a co do gazety można jej wiele zarzucić (np faworyzowanie kosza) ale oni od początku pisali, że ruchy transferowe Śląska będące teraz przyczyną długów i wynikających z tego kłopotów, są olbrzymim błędem. ale byli wtedy mądrzejsi, szkoda tylko, że teraz do błędów przyznać się nie chcą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Co dalej ? IP: 217.97.139.* 21.03.02, 13:07 Czytam i czytam i uważam, że każdy ma trochę racji tylko co z tego? Jeśli już ustaliliśmy większością głosów, że Cymanek był zły to teraz może pomyślmy co dalej(jeśli Śląsk spadnie)? Ja gdybym miał trochę pieniędzy nie pchał bym się w Śląsk, który nie ma stadionu. Jeśli już miałbym cos robić to bym się starał doprowadzić do jego budowy. Trzeba by było we władzach miasta nawiązać jakieś znajomości(bez pieniędzy nie da się rady, bo trzeba władze zmotywować). Moim zdaniem nie ma sensu wydawać pieniędzy na piłkarzy, jeśli nie ma stadionu. A co Wy sądzicie? Jakie kolejne kroki powinien podjąć Śląsk? (jak ktoś będzie chciał zarząd wyrzucić to niech od razu zaproponuje kogoś w zamian) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: Co dalej ? IP: 195.216.121.* 21.03.02, 13:32 nie znam nikogo kto ma chęci, czas, możliwości i umiejętności by poprowadzić Śląsk od strony zarządzania klubem. chociaż lexus chyba kiedyś mówił, że był blisko zarządu i też nie podobały mu się jego posunięcia więc może on?? ;) a tak na poważnie to może właściciel, w sensie udziałowcy którzy nie mają zbytnio czasu i umiejętności, zamiast na następny nietrafiony transfer, wydaliby pieniądze na poszukiwania fachowego i odpowiedniego managera (są odpowiednie firmy które poszukują pracowników). to chyba byłaby nowość w Polsce. facet lub kobieta, byłby zatrudniony w klubie jako manager, byłby odpowiedzialny za sprawy finansowe i za to byłby rozliczany - może i lepiej by był to ktoś nie zwiazany ze sportem. oczywiście inna kwestia to manager spotowy odpowiedzialny za transfery, przygotowanie warunków do treningu, obozów, sparingów itd. nie musi być to trener. ale taka funkcja chyba już istnieje! podobno zych - ten były sędzia koszykarski, jest dobry i jest z wrocławia. czego się nie dodtknie idzie mu dobrze. najpierw rozkręcił koszykówkę mężczyzn a teraz to samo robi z PLKK. może on by zechciał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexus Re: Co dalej ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.02, 18:56 eric, trudno o mnie mówić, ze byłem blisko zarządu, to nie tak, ale znam wielu ludzi w klubie i tych, co byli z Cymankiem i tych co byli przeciw niemu. Tam nie ma ludzi bez winy. Ale powiem ci, ze gdy - jak pisze Kibic - Cymanek mówił zróbmy, na pewno się uda, to wilu mu uwierzyło i ja też, tylko tak naprawdę oni robili, a Cymanek spijał medialną smietankę. To, ze Kibic dzis mysli o Cymanku tak dobrze, to efekt jego aktywnosci medialnej. Ciągłego potoku słów. Bo mówiąc "zróbmy" tak naprawdę całą energię kierował w zupełnie innym kierunku - walczył z wewnątrzklubową opozycją, by jego medialny prestiż nie spadł. Każde inne zdanie niż jego wypowiedziane przez kolegę kończyło się awanturą. Totalna destrukcja. Tak więc jesli kibic wierzy w to, że to jest człowiek który mówił róbmy", to po prostu wierzy w to, co czytał w gazetach. Rzeczywistosc była troche inna. Ale to międzyinnymi przez to od Cymanka, a takze klubu odsuneli sie ludzie, ktorzy jeszcze w II lidze dawali kasę na klub. A co do GW, to pamietam, jak bylem wsiekly na to co pisali, ale wiem, ze nie chcieli zaszkodzic klubowi, a wrecz przeciwnie. W koncu prasa ma prawo i krytykowac a przede wszystkim informowac. Jesli wiec wiedzieli o przegieciach Cymanka to informoali o nich. Nie wiem do jakich błędów powinni się przyznać, przecież to co stało się w klubie kilka miesięcy po ich artykułach potwierdziło ich diagnozy. Kibic, działacze są od działania, a pismacy od pisania, nie wiem co więc moze zrobic dzinnikarz dla klubu oprócz rzetelnego informowania i krytykowania gdy jest za co. Co teraz zrobić? Myslę ze koniecznie trzeba się utrzymac, a jak się uda, to schowac przede wszystkim Cymanka, bo on juz wszystkich w miescie kłuje, którzy mogą pomóc temu klubowi. Niech będzie w we władzach klubu, ale daleko, albo niech zostanie honorowym prezesem. I zaczynac wszystko od nowa. Najpierw klimat, potem polityka małych kroków. Gotowe wzorce są. Gorzej jak nie uda się utrzymać. Wówczas klub chyba upadnie, Cymanek sam mówił o tym kiedys, ze własciwie mozna juz ogłsić upadłosc. Co wtedy - chyba upadek na dno III, IV liga. Chyba, ze znajdzie się inwestor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ati Do Lexusa IP: 194.204.171.* 21.03.02, 20:57 Lexus, wiesz dlaczego w o wiele lepszych ligach niż nasz rodzima dzieje się dobrze ? Bo tam ma się szacunek dla prezesa i sztabu szkoleniowego i wszystkich pracujących dla klubu. Właśnie tacy ludzie jak Ty robią zamęt - byłeś blisko zarządu ? Ale jednak nie jesteś, zamilknij. Zasiewasz tylko nieład, krytykujesz. Może jesteś fenomenalny, ale na razie znaczysz tyle co i ja. Pomyśl, czy jak Bayernowi Monachium nie uda się siegnąc po tytuł mistrza to czy słychać tam głosy krytyki pod kierunkiem Beckenbauera ? Swoim zachowaniem udowadniasz tylko tezę że w Polsce jest 40 milionów specjalistów od wszystkiego bo oni "zrobili by lepiej". Wykazłeś się także totalnym aroganctwem. W jednym z pierwszych postów napisałeś że dla szalikowców nie ważen jest w której lidze gar klub. Zastanawiałeś po co gra się w piłkę ? Chyba dla ludzi którzy przychodzą na stadiony. Zadam Ci jedno pytanie, jechałeś kiedyś na mecz do innego miasta za swoją drużyną, wydałeś na to pieniądze, poświęciłeś swój czas na to, dopingowałeś piłkarzy, jednocześnie narażając się na niebezpieczeństwa pod tej podróży ? Odpowiedź brzmi nie. Jednak Ty takich ludzi masz za nic, prezesa też krytykujesz. Stary normalnie widzę że znasz się na wszystkim najlepiej - to moze stań do wyborów prezydenckich ...wszechwiedzący, najmądrezjszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_walker Re: 21.03.02, 22:22 I to pewno nie Cymanek decydował o tym, żeby kupić wybitne gwiazdy za 6 milionów oraz zatrudnić gwiazdę Wójcika oraz położyć klub finansowo? Dla mnie ten klub może grać nawet w 7 lidze, byleby miał charakter i nawet chwilami podoba mi się obecna drużyna, choć leci w dół, bo właśnie ma znamiona teamu z charakterem. Swego czasu chodziłem na mecze (a nawet grałem, heh) we Florianie Wrocław, który grał w okręgówce, ale na stadionie na Ołtaszynie, na którym wlałem 1000 litrów potu, wygrał w Pucharze Polski z Zagłebiem Lubin po karnych, a potem przegrał też na Ołtaszynie z Pogonią Szczecin. To były czasy, ech! Cymanek powinnien odejść z tego klubu, bo koncepcja Bayernu stoczyła ten klub na dno finansowe. Niech zostaną za to tacy ludzie jak Caliński i niech budują Śląsk praktycznie od nowa. Cymanek jest przykładem typowego megalomana i gaduły, z którego gadania niestety wyszło Wielkie Wielkanocne Jajo. Ale podoba mi się myślenie kibica "że tyle razy wchodziliśmy do I ligi, to co się mamy martwić" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: IP: 195.216.121.* 22.03.02, 08:15 drogi ati!!! niepotrzebnie się denerwujesz i atakujesz lexusa, myślę, że jest znaczna różnica między porażką jaką dla bayernu jest nie zdobycie mistrzostwa niemiec a spadkiem naszego Śląska do drugiej ligi, co może się okazać smutnym końcem piłki na jako takim poziomie w naszym mieście. później niestety będziemy zmuszeni emocjonować się meczami pucharowymi floriana wrocław (jeśli jeszcze istnieje) z np zagłębiem lubin. jako, że osobą która kierowała klubem doprowadzając do takiej sytuacji jest właśnie pan cymanek, jego krytyka jest jak najbardziej słuszna. a co do wyjazdów o których piszesz to akurat ich ilość na koncie ma w tym przypadku niewielkie znaczenie, choć jeśli jesteś wiernym kibicem jeżdżącym za swą drużyną nawet gdy wszystko przegrywa to wielki szacunek dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: IP: 217.97.139.* 22.03.02, 09:03 No dobra, zakładamy że Cymanek odchodzi. No ale co dalej robić i kto ma to zrobić? Budować drużynę? Może skupić energię na budowie nowego stadionu? A może ... :( Czy wogóle znajdą się ludzie którzy będą chcieli zastąpić Cymanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Co o tym sądzicie ??? IP: 217.97.139.* 22.03.02, 10:57 Huskowskiemu: Koniec kariery! Piątek, 22 marca 2002r. "Gazeta Wrocławska" „Koniec kariery, Huskowski koniec kariery!” - tak śpiewali wczoraj kibice Śląska, prezydentowi Stanisławowi Huskowskiemu. W ten sposób demonstrowali przed ratuszem swoje niezadowolenie z bezczynności włodarzy Wrocławia w sprawie stadionu WKS-u. Przed urzędem miasta zgromadziła się grupa 250 fanów Śląska. Swój happening przeprowadzili pod hasłem: „Miasto nie chce stadionu - stadion przychodzi do miasta.” Pojawiły się również transparenty: „Stadion tak, Huskowski nie”, oraz „Ze stadionem do Europy, czyli... Expo 2010 - stadion 1947.” Następnie kibice Śląska zrobili sobie plac do gry w piłkę nożną na rynku, koło fontanny. Dwie drużyny, występujące w zielonych i białych trykotach WKS-u, próbowały skierować futbolówkę między słupki bramek, zrobione z... tornistrów. Dookoła nich zgromadzili się pozostali kibice, którzy śpiewali swoje tradycyjne przyśpiewki stadionowe. Skandowali również inne hasła, jak np.: „Za pół roku prezydenta nikt nie będzie już pamiętał”. Mimo, że cała grupa zachowywała się bardzo głośno, to jednak była na tyle spokojna, że stojąca w pobliżu policja nie interweniowała. Do kibiców nie wyszedł także nikt z ratusza. Urzędnicy tylko przyglądali się całemu zajściu z okien swoich biur. Mecz kibiców z ciekawością obserwowali także dyrektor biura DZPN Andrzej Padewski, wiceprezes DZPN Adam Krej, trener Inkopaksu Grzegorz Kowalski oraz satyryk i felietonista Zdzisław Smektała. Na temat demonstracji kibiców wypowiedział się Paweł Romaszkan, rzecznik prasowy zarządu miasta Wrocławia: - Jest demokracja i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na dowolny temat. To jest tylko kwestia kultury osobistej, kto co pokrzykuje. Andrzej Lepper też krzyczy różne rzeczy, ale nie każdemu odpowiada taka forma wypowiedzi. Prezydent Stanisław Huskowski nie mógł tego wszystkiego zobaczyć i usłyszeć, bo akurat w tym czasie nie było go w ratuszu. Nawet mu jeszcze nie mówiłem o demonstracji kibiców, bo uznałem, że nie było to aż tak ważne wydarzenie - skwitował rzecznik. O przyczyny zorganizowania tego happeningu w pierwszy dzień wiosny zapytaliśmy Romana Zielińskiego, jednego z przywódców kibiców Śląska. - To nie był przypadek - oznajmił fan WKS-u - W tym dniu jest po prostu łatwiej urwać się młodzieży ze szkoły. Pan Huskowski i tak ma dużo szczęścia, że urzędnicy pracują do godz. 15.00 i do tego czasu kibice muszą się uczyć, albo zarabiać na życie. W innym wypadku spotykalibyśmy się pod ratuszem znacznie częściej i w jeszcze większej grupie. Roman Zieliński zapowiada, że nie była to ostatnia akcja kibiców WKS- u. - Teraz mamy w planach zbieranie podpisów pod odpowiednią petycją. DZPN i prezes Śląska Janusz Cymanek są osamotnieni w walce o stadion. Chcemy im pomóc. Będziemy protestować przeciwko prezydentowi, który nie chce pomóc inwestorowi wykładającemu 600 milionów marek, na budowę stadionu, który mógłby powstać w miejscu niezagospodarowanego Wzgórza Andersa - kończy szalikowiec Śląska. Mamy nadzieję, że włodarze miasta już wkrótce odpowiedzą na zarzuty kibiców Śląksa. Choćby na naszych łamach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexus Do Atiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.02, 12:04 Nie wiem dlaczego dajesz sobie prawo, by komu kolwiek rozkazywać, np. mnie, że mam zamilknąc. Akurat do momentu twojego pojawienia się na forum dyskusja była dosc merytoryczna. Tymczasem Ty nieprzytaczjąc żadnych argumentów chciałes się na mnie powyzywac. No to się wyżywaj. Kiboc i Eric i JW dyskutuja normalnie, a ja tez nikogo od nie obrazam, bo chyba Kibic nie ma mi zazłe, ze zarzucam mu naiwnisc. Wiem, ze pisze z serca. Co do krytykanctwa. Wydaje mi się ze nie jestem krytykantem, ale historia mojej współpracy (byłem członkiem pewnego stowarzyszenia, a własciwie firma w której pracuje ) wiele mnie nauczyła. Wydaje mi się, ze lepsza merytoryczna krytyka, niż slepa wiara. Zarzucasz mi "polskie cechy", a ja to samo moge powiedziec o Tobie. Owczy pęd, słomiany zapał. Nikt przeciez do momentu kryzysu w Śląsku Cymanka nie krytykował. Nawet wyborcza, czekano co zrobi, a nawet mu pomagano. Ja sam pamiętam gdy we wszystkich gazetach wrocławia ukazała sie reklamowa wkładka o klubie i to za darmo. To był cos. Wystarczyło, ze przyszedł facet, powiedział Bayern" Wiekla Piłka, podchwycili to dzinnikarze i już wszyscy bezkrytycznie w to uwierzxyli uwierzyli. Zresztą ja też. Zarzucasz mi, ze nic nie robię w klubie, a Cymanek robi. A co twoim zdaniem mam robic. Chodzę na mecze, kupuję bilet. Tyle. Był czas, ze ludzie próbowali wpływac na włądzę Cymanka w klubie, ale się nie dało. Odeszli. Ati, możesz mi wierzyc, ze jeździłem kiedys za Śląskiem po Polsce i nie tylko. Co do szalikowców to jeszcze raz powiem, że futbol ich mniej interesuje. Jesli widzę na meczu, ze druzynaSląska gra, a uwaga szalikowców jest skupiona na wrażej fladze na płocie i biegną ją zedrzec, to ich interesuje ta fl;aga, a nie gra ich piłkarzy. Czy to normalne? Dyskusja moze byc taka na jaki poziom Ty próbujesz ją sprowadzic, albo o faktach, przytaczajmy więc argumenty. Najwazniejszym jest taki, ze S lask bankrutuja, zmierza do II ligi, a prezes wcziąż gada i gada dyrdymały. Nie twierdzę, ze nalezy Cymanka wywalic z klubu, bo zrobił tez dla nie go cos dobrego, ale z punktu widzenia zarządzania firmą, jego obecnisc jest nie do przyjęcia. Nikt, kto w miescie nie traktuje go powaznie. Nie wiem, czy ktokolwiek z biznesu go potraktuje powaznie. Bo to, co stało się w Śląsku jest porazką działaczy, którzy mogli jej nie ponosic, bo były warunki zeby jej uniknąc. Co dalej? Ati ja juz napisałem co moze byc dalej, a teraz ty powiedz jaka jest wyjsie z tej zytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Do Atiego IP: 217.97.139.* 22.03.02, 12:10 Gość portalu: lexus napisał(a): > bo chyba Kibic nie ma mi zazłe, ze zarzucam mu naiwnisc. Ani trochę pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ati Do Lexusa ponownie IP: 194.204.171.* 22.03.02, 18:37 Nie, nie, nie, Lexus nie wiem czemu mówisz że chciałem się powyżywać na Tobie czy w ogóle że zachowuje się jak nie wiadomo kto. Nie wiem, jeśli tak to odebrałeś to wiedz że nie o to mi chodziło - jeśli poczułeś się urażony to wybacz. Chodzi mi o to że wszyscy teraz wyzywają Cymanka. Żebyś jasno zrozumiał, mam wobec niego stosunek neutralny - ani nie uważam że jest cudowny go nie bronie ani nie uważam że jest tym najgorszym za jakiego go wszysyc mają. Popatrz na to tak - jedziesz przez miasto tramawajem i słuchasz rozmowę dwojga ludzi - jeden z nich "zjeżdża" Cymanka nie pozostawiając na nim suchej nitki. Jednak słychać że powtarza tylko co usłyszał od innych jaki ten Cymanek nie jest i że to przez niego wszystko. Tak pocztą pantoflową dowiaduje się o tym całe miasto. Pomyśl jak się czuje pan człowiek do którego wszyscy mają jakieś pretensje - praca pod presją jest dość nie ciekawa. Pokazałem przykład Bayernu i jego prezesa - autorytetu którym jest obdarzony. Ktoś mi powiedział że nie ta sama ranga - tam nie zdobycie mistrza a tu spadek. Dobrze, zatem sytuacja drugiego prezesa nie mniej znanego klubu - Atletico Madryt. Klub ten grał zdobył mistrzostwo Hiszpani żeby po niezbyt długim okresie czasu polecieć do segunda division. Jego prezes, pan Jesus Gil szafował trenerami jak rękawiczkami, wyprawiał różne dziwactwa ale nikt do tej pory nie wpadł na pomysł żeby pozbawić go tej funkcji... Chodzi właśnie o to, autorytet, tego brakuje, teraz każdy dzięki takim plotkom (czy nawet faktom, ale wiesz jak wiadomości potrafią być ubarwiane przez ludzi) może powiedzieć że Cymanek to, Cymanek tamto. To właśnie miałem na myśli mówiąc że każdy tylko krytykuje, że każdy wszystko wie jak najlepiej. Jescze tak na marginesie - wszyscy tylko powtarzają teraz słowa Cymanka że zrobi "wrocławski Bayern". Tak, najlepiej jest krytykować. Facet powiedział te słowa przychodząc, był pełen ambicji. Nie wyszło mu, teraz tylko wszyscy drwią. Ale jakby coś mu się udało to wszyscy by go po rękach całowali. Sądzę że ciężko jest pracować gdy klub wisi nad przpepaścią, gdy kolejny mecz jest o wszystko a tutaj gazety, ludzie, tylko analizują, krtykują, pouczają co robić. Mi to przypomina podcinanie gałęzi na której się siedzi... Zadałeś mi także pytanie co ja proponuję zrobić. Cóż, jakbym wiedział to sam bym starał się objąć te stanowisko ale nie uważam sie za osobę kompetentą dlatego (nie między innymi nie mówię że Cymanek jest "be") tego nie zrobię. Ale wpadłem kiedyś na taki pomysł - klub sprzedaje teraz akcje ludziom. Pomysł bez sensu bo co przysłowiowy Kowalski będzie miał z tego że ma jedną akcje klubu. Ponadto ludzie są biedni więc nie mają z czego wspierać tak bezinteresownie swego klubu. Prosta zależność - każdy chce coś w zamian. Dlatego może warto zastanowić się nad wprowadzeniem czegoś takiego jak hiszpański "socios". Chodzi o to że człowiek rejstruje się w klubie, zostaje uznany za kibica, dostaje jakieś tam plakietki itp że jest oficjalnym kibicem itp. Ale wpłaca co miesiąc określoną sumę pieniędzy. Spotykają go za to przywileje, najprostszy to choćby o wiele tańsze bilety. Jakby tak zmodyfikować to wszystko tak aby im dłużej byłoby się tym socio ma się większe przywileje itp to ludzie mogliby się tym zainteresować. Jakby tylko po 20 zł miesięcznie płacił każdy i miałby nawet bilet po 5 zł w zamian za to, to łatwo policzyć że większym stopmiu wsparłby klub niż tak jak wielu któzy przychodzą (a po reformie ligi już nie) tylko na jeden mecz z Legią czy Wisła i płacą za bilet. Działalność "socios" w hiszpani jest bardzo ważna dla klubu, zdanie kibiców jest bardzo ważne (między innymi dlatego Barcelona cały czas gra bez reklam na koszulkach bo nie ma na to zgody katalońskich kibiców). Wiem że już baaaaardzo dużo napisałem :) Jeśli ktoś doczytał do tego momentu to brawa dla niego. Jednak muszę jeszcze jedną rzecz powiedzieć do Lexusa. Mianowicie o szalikowcahc. Nie musisz mi tłumaczyć o co chodzi w tej zabawie z szalikiem na szyi. Jednak nie masz do końca racji że tylko zdobycie barw obcej drużyny ich interesuje. Wiesz, mimo wszystko intersuje ich piłka bo jakby tak nie byłoby nie przyszli by na mecz kiedyś po raz pierwszy i zostali "szalikowcami". Możnaby wiele pisać, ale tak najbardziej młotologincznie powiem że jak już nie wierzysz że nie intersuje ich czy w 3 czy 7 lidze gra ich klub (co zresztą kibice podkreślają, ale nie jest to prawdą) to pomyśl - bardziej ich chyba intersuje przyjazd drużyny pierwszoligowej która ma kibiców, niż drużyny z małego miasteczka w drugiej lidze która nie "dochowała się" swych wiernych kibiców. Jak widzisz, choćby w takim stopniu im także zależy na 1 lidze. Jak każdemu z nas, więc nie mów że Ci ubliżam, wyrzywam się czy cokolwiek innego bo nie mam takich zamiarów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Do Lexusa ponownie IP: 217.97.139.* 25.03.02, 08:37 Ati jestem pod wrażeniem! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI (NIE)OCZEKIWANA ZMIANA MIEJSC Z LECHEM POZNAŃ?? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 10:00 NO TO SIĘ NIEKTÓRZY UCIESZĄ. A CALIŃSKIEGO NIECH ZOSTAWIĄ W SPOKOJU RATOWANIE ŚLĄSKA TO NIE NA JEGO SERCE!!! JESZCZE CHŁOP GOTÓW WYKITOWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: (NIE)OCZEKIWANA ZMIANA MIEJSC Z LECHEM POZNAŃ?? IP: 195.216.121.* 25.03.02, 12:33 ati bardzo ładnie wszystko napisał, chwała mu za to, że nie ma zamiaru nikomu ubliżać i przeprosił za wcześniejsze sformuławania które mogły być źle odczytane. pomysł samoopodatkowania jaki wysunął nie jest nowy i jak wiadomo w niektórych klubach się sprawdził, tylko ... no właśnie ja chętnie bym dał te 20 pln miesięcznie ale osobie która zrobi z nich pożytek!!! do tego są konieczne jasne sposoby funkcjonowania klubu!! na pewno nie dam tych pieniędzy osobie która z łatwością przepuści je na kretyńskie transfery albo co gorsze zdegrauduje!!! wracając jeszcze do szacunku dla prezesa, otóż nie wiem czy sytuacja finansowa atletico jest równie słaba jak Śląska lecz to nie zmienia faktu, że jeśli ktoś do czegoś nie ma talentu i predyspozycji, co udowadnia swoimi działaniami, nie powinien się tym zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bayern Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.02, 16:32 Wasza dyskusja na temat Slaska jest interesujaca, ale czasami pojawiaja sie w niej pomysly nierealne. Kibib WKS raz jest zakochany w prezesie Cymanku, a pare dni pozniej pisze cos w rodzaju - dobra zmieniamy Cymanka tylko kto za niego? Takie wpisy swiadcza o tym, ze Kibic WKS chce jak najlepiej, ale chyba niewiele z tego wszytkiego rozumie. Drogi Kibicu WKS pilkarski Slask Wroclaw jest sportowa spolka akcyjna, w ktorej wiekszosc udzialow ma wlasnie prezes Cymanek. Inaczej to nazywajac jest jedyn z glownych wlascicieli tego klubu. I nie mozna tak sobie odwolac osoby, ktora jest glownym udzialowcem klubu. Jednym z mozliwych rozwiazan jest odkupienie od niego wiekszosciowego pakietu udzialow w spolce, pewnie za duze pieniadze. Podobnie wyglada sprawa z panem Jesusem Gilem, ktory jest jedynym wlascicielem Atletico Madryt i w tym klubie moze robic co mu sie podoba. Nawet zmieniac trenerow jak rekawiczki. Nie twierdze, ze Gil robi dobrze, podkreslam tylko, ze niepodzielnie rzadzi klubem, gdyz tylko on ma do tego prawo. Inaczej kwestie te wygladaja w takich klubach jak Real Madryt, czy Barcelona, gdzie prezesow wybieraja w demokratycznych wyborach socios, w wiec kibice regularnie oplacajacy skladki na rzecz klubu. Slask znalazl sie w takim a nie innym miejscu sportowym i finansowym w czasie kadencji niepodzielnych rzadow prezesa Cymanka. Takie sa fakty. Osoby broniace tego dzialacza powinny zastanowic sie nad jednym - w minionym sezonie klub wydal kilka milionow zlotych na transfery nowych zawodnikow. Niedawno przeczytalem w Wyborczej, ze sprowadzono chyba 24 nowych zawodnikow. Jakie sa tego efekty? Tragiczne. Zespol gra fatalnie, kadrowo jest najslabszy w lidze, a na dodatek klub ma ogromne dlugi. Kto za to odpowiada? Kibice, dziennikarze, czy prezes klubu, ktory wszelkie najpowazniejsze kwestie w klubie musi zatwierdzac. Przeczytalem gdzies stwierdzenie Kibica WKS, ze we Wroclawiu nie ma sensu budowac druzyny, do momenty gdy w miescie nie bedzie stadionu pilkarskiego. Dziwne stwierdzenie.Myslalem, ze w Slasku druzyne buduje sie co najmniej od 2,3 lat. Przeciez wydano na ten cel wiel milinow zlotych, sprowadzono tabuny nowych pilkarzy. Kibic WKS powinien sie nad tym zastanowic, dlaczego tej silnej druzyny jeszcze we Wroclawiu nie ma? Stadion oczywiscie jest sporym problemem, ale mysle ze te kwestie da sie jeszcze uratowac. Jednak naiwnoscia jest pisanie, ze najpierw trzeba stworzyc tu zespol.Za takie pieniadze dosc mocny zespol w Slasku powinien juz dawno byc. A pan Cymanek konsekwentnie wine za wszystkie niepowodzenia zrzuca na innych. Na wladze miasta, na dziennikarzy, na bylego trener Wojcika, ktory tak naparawde pracowal we Wroclawiu ze cztery miesiace. A w dzisiejszym katowickim Sporcie prezes Cymanek wyzywa swoich pilkarzy, mowiac ze nie maja jaj, ze nie chce im sie grac,ze wszystko to wyglada smiesznie i zalosnie, ze Nazaruk powinien wrocic do Lecznej, ale nie wiadomo czy beda go tam jeszcze chcieli. Zawsze wszyscy sa winni, tylko nie pan Cymanek. No bo on jest wielki, genialny i ma same dobre pomysly, przeciez chce tu zbudowac Bayern Monachium. Tylko zanim go zbuduje niech moze sie spusci Slaska do polskiej drugiej ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 217.97.139.* 25.03.02, 16:44 Jeśli chodzi o Cymanka to mam własne zdanie. W trakcie rozmowy zauważyłem że większość chce jego odejścia więc się pogodziłem z tym że musi odejść. ABY NIE TRACIĆ CZASU NA PISANIE CZY CYMANEK JEST ZŁY CZY TEŻ DOBRY ZGODZIŁEM SIĘ Z MOIMI ROZMÓWCAMI ABY PODJĄĆ NOWY TEMAT CO DALEJ JAK NIE BĘDZIE CYMANKA. Jakoś mało odpowiedzi otrzymałem. Zgadzam się że z tymi pieniędzmi co Śląsk wydał przez ostatnie lata na piłkarzy powinien teraz mieć silną drużynę i rozmowa o stadionie była by inna. Weź pod uwagę że każda drużyna która trenuje w parku bo nie ma stadionu będzie traciła swoje umiejętności piłkarskie. Chciałbym zobaczyć jakie wyniki osiągnie Bayern jeśli przez zimę potrenuje w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antos Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 12:34 Myśle,że o panu Putyrze napisano juz dużo i niekoniecznie dobrze,co jest zgodne z prawdą.Jego czs już minął.Nieudane trnsfery,dziwne konszachty z dawnym dyr Fajbusiewiczem, zausznik Cymanka....Kiedy prowadził poprzednio Śląsk i niby utrzymał nas w lidze....to prosze porozmawiajcie z Kudybą,albo z Jedynakiem i dowiecie się czegos ciekawego o warsztacie pana Putyry ha ha!!! Nie mam nic do pana Putyry jako osoby, ale jako trenera i działacza, TO NIECH ZOSTAWI NASZ ŚLĄSK W SPOKOJU!!! PAN CYMANEK JAK NAJSZYBCIEJ POWINIEN W IMIĘ TEGO CO GŁOSI, CZYLI DOBRA KLUBU , ODDAĆ WŁADZE W KLUBIE,powinien doprowadzić do tego aby w śląsku prezesem została znana, z autorytetem osoba publiczna, potrafiąca zadbać o dobry wizerunek ŚLĄSKA może ZDROJEWSKI??? A SAMEMU ZAJĄĆ SIĘ W IMIĘ JAK TO PODKREŚLA DOBRA KLUBU POZYSKANIEM FINANSÓW!!! Sam dużo zrobił i za to mu dziękujemy!!! Niestety jak i dużo zrobił tak i BARDZO dużo zepsuł!!! myśle,że to juz koniec ŚLASKA..... DRUGA LIGA... niektórzy kretyni w klubie przebąkują, ze lepiej teraz spaść ( zmniejszenie ligi do 12 drużyn) i awansować ponownie!!!! GŁUPOTA! Gdzie sportowa ambicja? Wizja?To chore!! Dlaczego nikt w klubie nie "zabezpieczył" meczu w Radomsku??? Brak pieniędzy? Przecież awans oznaczał kase Canal plus, przecież awansując można było pomyśleć,że inne lepsze kluby walczace o mistrza mogą potrzebować punktów....można było zabezpieczyć sie i tyle!! wiem ze to o czym pisze jest przewrotne,ze cymanek glosi teorie czystośći...ale w tym wypadku myśle ze raczej teorie głupoty...co zrobił Ruch? A kto po awansie Śląska do pierwszej ligi na wspólnej imprezie "sponsorów" po pijaku krzyczał, ŻE KUPILIŚMY AWANS??? (DD....), więc jak to sie ma do czystości o której mówi prezes Cymanek? To wszystko jest juz tak chore, że pacjent powinien umrzeć... PRZEPRASZAM ŚLĄSKU!! ale może kiedyś powstanie coś, znajdzie sie ktoś kto stworzy w NASZYM mieście klub piłkarski a nie jak to fajnie napisaliście "zespół pieśni i tańca" ale sie napisałem...ha ha pozdrawiam redakcje kibiców WSZYSTKICH!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_walker Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! 27.03.02, 15:03 Zupełnie przypadkiem sięgnąłem dziś po Gazetę Robotniczą, niesłusznie zwaną Wrocławską i przerzucając kolejne płachty celulozy, dotarłem do ostatniej strony, wpół wypełnionej zdjęciem ławek, żywcem wyjętych z muszli koncertowej Ośrodka Wczasowego Jutrzenka w Bąblach Małych, na tle ogrodzonego metalowym płociszczem trawnika. Pod tym obrazkiem znajdował się artykulik autorstwa duetu Karpiński&Szkudlarek o sytuacji związanej ze stadionem na Oporowskiej, traktujący o tym, że Miasto dostaje ten obiekt od Agencji Mienia Wojskowego, a robi to dopiero dzisiaj, aby nie płacić Vatu, że może stadion użyczyć klubowi, albo podarować, że trzeba zmodernizować obiekt etc. etc. Napotkałem też na radujące moje poczucie humoru stwierdzenie mr. Cymanka: "My sobie jednak wyznaczyliśmy cel, aby we Wrocławiu powstał stadion na europejskim poziomie." Jeśli na takim europejskim poziomie, jak wrocławski Bayern, to ja przepraszam ;- ) Ale to był całkiem przyzwoity artykulik opisujący obecną sytuację w tek sprawie. Z boku widniał jednak szary pasek (do złudzenia imitujący kolor deficytowego materiału, z którym na ramieniu ludzie dobrej roboty, przemierzali radośnie chodniki polskich miast), na którym maestro pióra gazetowego, H. Bartłomiej Czekański, postanowił swym celnym słowem skomentować sytuację wokół przekazania stadionu. Cóż więc mag pióra pisze. trwa wrocławska łamigłówka stadionowa. Jej tło jest raczej jasne. Zarząd miasta to Platforma Obywatelska. A platforma to poprzez wielkiego menadżera Grzegorza Schetynę, koszykówka. Kołderka jest krótka, więc platformiarze, jak widać, robią wszystko, by przykryć nią wyłącznie basket, spychając spod niej piłkę nożną." Osłupiałem, czytam więc dalej o tym, że w stadion trzeba zainwestować ogrom pieniędzy, o czym nie wiedzą zarządzający Wrocławiem, a przecież miasto, ani Mosir, ani WKS pieniędzy nie dadzą. Bo: Tego mogą dokonać jedynie zagraniczni inwestorzy. Ale oni charytatywnie nic nie zrobią. Chcą przy sportowym obiekcie wybudować centrum handlowe. Prezydent Huskowski się nie zgadza. I koło się zamyka. Do wyborów?" pyta podejrzliwy żurnalista. Dalej wzywa on do pospolitego ruszenia i przysyłania kuponów wyciętych z Robola, aby władze miasta dowiedziały się, że tysiące wrocławian są za "futbolem na najwyższym poziomie! A pamiętajcie, bez nowoczesnego stadionu nie ma mowy nawet o drugoligowej piłce, bo tak stanowi związkowe prawo!" Osłupiałem jak żona Lota (nie mylić ze sponsorującym Śląsk Lotto). Czy szef działu sportowego Robola zgubił gdzieś mózgownicę? Jaki związek ma koszykówka i piłka nożna, oprócz tego, że i tutaj i tam, gra się kulistym przedmiotem? Czyżby Schetyna planował pożreć stadion przy Oporowskiej i tam rozgrywać mecze koszykarskie? A może to kopacze, chcą grać pod dachem Hali Ludowej, bo tam nie pada i nie wieje, a Schetyna, Rejtanem w drzwiach leżąc, ich tam nie wpuszcza? Cały ten komentarzyk to stek, a raczej kotlet mielony, bzdur i absurdów. Supozycja, że winą Schetyny jest obecna sytuacja stadionowa, jest kosmiczną bzdurą, która niestety święci już triumf wśród co mniej rozumnych kibiców kopanej. Niedługo więc ruszą oni na Halę, żeby odbić ją z rąk platformiarzy - czyli nas wszystkich kibicujących koszykówce - aby piłka nożna mogła dalej rozwijać się na europejskim poziomie (w przeciwieństwie do prowincjonalnej koszykówki), a nasz wrocławski Bayern mógł toczyć zacięte, acz przegrane boje z kolejnymi potęgami z takich to europejskich metropolii, jak Radomsko, Grodzisk Wielkopolski, Ostrowiec, Wodzisław, Wronki, a niedługo już nawet Kietrz, Jaworzno czy Nowy Dwór Mazowiecki. W jaki to jeszcze sposób Schetyna utrudnia rozwój Bossowi Cymankowi, to już nie wiem, ale domyślam się, że zapewne zabierając, a może nawet podkupując, sponsorów, którzy już, już, daliby pieniądze na Kopaczy, ale znów ten Schetyna... Kretynizm Czekańskiego objawia się jeszcze w tym, że dla niego normalne jest, że Miasto powinno oddać kawałek gruntu w środku Wrocławia, najlepiej za darmo spółce akcyjnej Śląsk Wrocław, która to przekaże go darczyńcom, którzy strzelą se hipermarkecik, a przy okazji dadzą działkę kopaczom. Hurrrra, jakie to proste. Dajcie nam ziemię, a my zasiejemy tam pieniądze. Należy nam się. Ludzie tego chcom! To, że byłby kolejny hipermarket w środku miasta, utrudniający ruch, łamiący plan zagospodarowania przestrzennego, zabierający małym sklepikarzom pracę itd. to nie przyjdzie gigantowi dziennikarstwa przy okazji do łba. Najważniejsze, żeby zniszczyć tych platformiarzy koszykarskich, bo to oni są winni. W jaki konkretnie sposób? Nie ważne – bejzbole w dłoń – i do proletariackiej roboty!!! Doprowadzimy stadion do europejskiego poziomu, na którym już znajduje się nasza drużyna, którą chcą w II lidze oglądać setki tysięcy wrocławian! Wiedź nas Cymanku na szczyt! Na szczyt absurdu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: 217.97.139.* 27.03.02, 16:20 johnnie_walker napisał(a): > Jaki związek ma koszykówka i piłka nożna, oprócz tego, że i tutaj i tam, gra > się kulistym przedmiotem? Johnnie_walker nie czytałem tego artykułu ale z tego co Ty piszesz to chodzi mu o konkurencję. Kluby muszą walczyć o sponsorów. Sponsorzy przyjdą tam gdzie będzie więcej kibiców więc Schetyna ma się czego obawiać bo jeśli na meczu Śląska z Zagłębiem przyszło 6500 ludzi (mimo że Śląsk przegrywa)to ilu by mogło przyjść na Europejskie Puchary we Wrocławiu? Na koszykówce gdy do Wrocławia przyjeżdżali najwięksi potentaci nie było pełnej Hali Ludowej. Specjalnie oglądałem w TV i widziałem w Hali wolne miejsca więc najwyżej było 6000 kibiców a mogło przyjść więcej bo widziałem wolne miejsca. Ile by przyszło ludzi na Ideę gdyby była na ostatnim miejscu w lidzę? 3000 tak jak ostatnio na piłkarzy? Nie, bo na „kosza” mniej przychodzi na ligę gdy przyjeżdża drużyna z dołu tabeli. Więc Schetyna ma się czego bać bo jak Cymankowi by się udało zbudować Bayern to na mecz z Liverpoolem przyjdzie co najmniej 20000 kibiców a na koszykówkę 6000. I gdzie według Ciebie będą reklamować się sponsorzy? Ile wtedy kasy straci Schetyna? Więc słuszna jest teoria że Huskowski broni jak może swojego kolegi. > Kretynizm Czekańskiego objawia się jeszcze w tym, że dla niego normalne jest, > że Miasto powinno oddać kawałek gruntu w środku Wrocławia, najlepiej za darmo > spółce akcyjnej Śląsk Wrocław, która to przekaże go darczyńcom, którzy strzelą > se hipermarkecik, a przy okazji dadzą działkę kopaczom. Hurrrra, jakie to > proste. Dajcie nam ziemię, a my zasiejemy tam pieniądze. Należy nam się. Ludzie > > tego chcom! > To, że byłby kolejny hipermarket w środku miasta, utrudniający ruch, łamiący > plan zagospodarowania przestrzennego, zabierający małym sklepikarzom pracę itd. Mało mamy supermarketów we Wrocławiu? Co by się stało gdyby powstał jeszcze jeden wraz ze stadionem? Wokół Popowic jest Hit, Kaufland, Astara i „Rynek 2” oraz w planach nowy supermarket przy Popowickiej. Supermarkety rosną i będą rosły jak grzyby po deszczu i nic z tego nie mamy ale jak jest okazja wybudować stadion dla Wrocławia to już jest problem z wydaniem pozwolenia. Johnnie_walker, każdy kij ma 2 końce i każdy z nas ma trochę racji ale przyznaj czy jakbyś miał do wyboru aby wybudować we Wrocławiu supermarket lub supermarket+stadion to co byś wybrał? Władze miasta wolą supermarket bez stadionu, dlaczego??? Jeśli nie w miejscu gdzie chce Cymanek to niech miasto zorganizuje jakiś teren na peryferiach i tam pozwoli budować innym. Przecież stadion będzie służył WSZYSTKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
simon01 KibicWKS 27.03.02, 18:38 ty jestes strasznym idealista do potegi n-tej. wypowiadajac sie o 20tys na stadionie i o pucharach dla slaska to wywoluje na moich ustach maly usmieszek. A teraz do sedna. Pan Cymanek moze mowic o pechu a pan Schetyna o szczeciu. Wiadomo jakie sa podstawy finansowe wroclawskiego sportu. To byly i sa pieniadze od panstwowych firm takich jak KGHM, PZU czy Totolotek. Sukces Schetyny polega na tym ze potrafil te pieniadze wykorzystac, a Cymanek nie. Cymanek mial znacznie mniejsze szanse, bo przeciez pilkarski Slask sie nikomu z niczym dobrym nie kojarzy, jesli sie wogole kojarzy. Niestety pieniadze sie skonczyly, aresztowano Grzesia W. a z Totolotka odszedl pan J. Jak nie ma pieniedzy to nie ma sportu. Ale sport mozna robic, kiedy ma sie wizje i cel. Ale jak sie jest zlodziejem to jedyna wizja jest kolejne zlodziestwo. Szanowny Kibicu. Slask nie bedzie mial zadnego sposora przez najblizsze 10 czy 20 lat, Bedzie wegetowal na granicy 2/3 ligii. Bo na pilke trzeba wydawac min. 10 milionow zlotych rocznie, aby sie utrzymac na powierzchni. A co bedzie mial sponsor, ktory wyklada kase na kiepska druzyne tulajaca sie gdzie w ogonie 1 ligii. No takim sponsorem jest np. panstwowe PZU, Totolotek albo KGHM ( sic!). Z tych firm latwo wyciagnac pieniadze. Jednoczesnie mozna uprawiac za publiczne pieniadze kampanie wyborcza. Reasumujac. Inne wroclawskie druzyny czeka nieciekawy koniec, kiedy pokoncza sie kontrakty. Jakze lukratywne dla zespolow a nie dla sponsorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: KibicWKS IP: 217.97.139.* 29.03.02, 09:07 Simon01 masz rację i się z tobą zgadzam ale ja marzę o stadionie we Wrocławiu i nic na to nie poradzę. Czy jest jakieś liczące się miasto w Europie które nie ma stadionu piłkarskiego? Mnie nie obchodzi kto go wybuduje czy Cymanek, Huskowski, Nawrat czy Święty Mikołaj. Ja chcę wielkiej piłki, nowoczesnego stadionu i pójdę za tym kto mi to obieca. Cymanka ocenię jak zakończy swoją działalność w Śląsku. I przyznam rację wszystkim którzy go krytykowali jeśli tylko Cymanek odejdzie i zostawi Ślask na dnie. Na razie czekam, obserwuję i życzę mu wszystkiego dobrego bo jeszcze jest w Śląsku czyli w klubie który kocham. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: WITAJ DRUGA LIGO!!! ŚLĄSK JUŻ SIĘ ZBLIŻA! IP: *.bajana.wro.cxt.pl 27.03.02, 19:44 Gość portalu: Pele napisał(a): > ŚLĄSK SPADNIE. > TO SMUTNE, ALE PRAWDZIWE! ALE TO NIE ON POWINIEN SPAŚĆ, TYLKO TEN CAŁY > PIE.......... ZARZĄD!!! > CYMANEK I SPÓŁKA WBILI GWÓŹDŹ DO TRUMNY TEGO KLUBU! Odpowiedz Link Zgłoś