Gość: agata IP: *.wroclaw.mm.pl 18.07.04, 19:50 prawie Beverly Hills!!! Jak dla mnie brakuje fajnych restauracyjek z parasolami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:23 Wszystko piękne, Zeby jeszce nie było tych psich kup.Eleganckie i wyperfumowane panie i utytułowani panowie wyprowadzają na trawniki,komby,chodniki-wogóle jak najdalej od SWOJEJ bramy-obżydliwe psiska, które wypróżniają się śmierdzącą mazią, roznoszną potem na butach wszędzie.OBŻYDLIWE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.VERIZONE.COM.PL / 217.97.171.* 29.08.04, 22:22 To nie są eleganckie panie i panowie, tylko nowobogacki motłoch, który zaczynał od handlu na łóżku turystycznym, a obecnie awansował do budki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoukomnie! KTO TO PISAŁ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.04, 22:54 Jak zwykle w GAzecie Wybiórczej slogany muszą sie pojawić!Dwa przykłady - Park Południowy i ogródki przydomowe - to "cała" zieleń Krzyków (no z tym sie ta zielona dzielnica kojarzy) - to chuyba ktoś kto pisał nie wie o czym pisze - jak dla mnie to zieleń na krzykach zaczyna sie od okolic "gomółki" czyli Parku XXX lecia na Ślężnej i ciągnie sie w kierunku południowym po nasyp kolejowy (wyścigowa) a potem wzdłuż rzeczonego przez PPołudniowy aż do grabiszynku. To jest rzeczywista zieleń krzyków. Inna bzdura to planowane połączenie Al. Piastów z Racławicką - nie ma i w najblizszych latach nie jest planowane takowe - o czym na forum p. Kiniorski informował już wielokrotnie. Racławicka kończy się na osiedlu Howella i koniec. Dalej jej nie będzie. itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: KTO TO PISAŁ???? 30.08.04, 09:31 Gość portalu: niedoukomnie! napisał(a): > jak dla mnie to zieleń na krzykach zaczyna sie od okolic "gomółki" czyli Parku > XXX lecia na Ślężnej i ciągnie sie w kierunku południowym po nasyp kolejowy Nie ma takiego parku. A Krzyki są za nasypem. > takowe - o czym na forum p. Kiniorski informował już wielokrotnie. Racławicka > kończy się na osiedlu Howella i koniec. Dalej jej nie będzie. Ależ będzie. To, że nie ma jej w planach na najbliższe kilka lat nie oznacza, że nie będzie jej później. W "Strategii" jest, więc kiedyś zbudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amos Re: KTO TO PISAŁ???? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 11:17 Krzyki są za nasypem? A to ciekawostka! Chyba za nasypem na Bogusławsiego (oczywiście, jeżeli się patrzy od strony centrum :) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: KTO TO PISAŁ???? 30.08.04, 12:13 Gość portalu: amos napisał(a): > Krzyki są za nasypem? A to ciekawostka! Chyba za nasypem na Bogusławsiego (oczy > wiście, jeżeli się patrzy od strony centrum :) Ja wiem, że ze znajomością topografii Wrocławia jest kiepsko, ale bez przesady. Przypominam, że podział na 5 "dzielnic" zniesiono kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeczpospolita1 Re: KTO TO PISAŁ???? 30.08.04, 12:25 svarte_sjel napisał: > Gość portalu: amos napisał(a): > > Krzyki są za nasypem? A to ciekawostka! Chyba za nasypem na Bogusławsiego > (oczy > > wiście, jeżeli się patrzy od strony centrum :) > > Ja wiem, że ze znajomością topografii Wrocławia jest kiepsko, ale bez przesady. > > Przypominam, że podział na 5 "dzielnic" zniesiono kilka lat temu. Co takiego ?! A kto Ci tak powiedział ?! Coś niesamowitego, dziwne, ze żadna nowa mapa tego nie pokazuje ... Dziwne, że wszystkie urzędy -typu skarbówka- nadal funkcjonują na 'starym' niby podziale ?! Więc ile i jakie mamy w/g. Ciebie dzielnice we wrocławiu ?! Pytam bo nic nie wiem na ten temat. Krzyki jako dzielnica zaczynają się za nasypem 'bogusławskiego' , a samo osiedle krzyki faktycnie jest zaraz za nasypem tzw.'obwodnicą kolejowa' ! pozdrawiam... adrian ;) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: KTO TO PISAŁ???? 30.08.04, 14:43 rzeczpospolita1 napisał: > > Przypominam, że podział na 5 "dzielnic" zniesiono kilka lat temu. > Co takiego ?! A kto Ci tak powiedział ?! Coś niesamowitego, dziwne, ze żadna Został zniesiony Statutem Wrocłąwia uchwalonym w 1991 roku :^) > nowa mapa tego nie pokazuje ... Dziwne, że wszystkie urzędy -typu skarbówka- > nadal funkcjonują na 'starym' niby podziale ?! Wyłącznie kwestia wygody. > Więc ile i jakie mamy w/g. Ciebie dzielnice we wrocławiu ?! Nie ma w ogóle dzielnic. Od 1991 roku obowiązuje podział na osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: KTO TO PISAŁ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:51 :))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni OTO CO ODPOWIEDZIAL WSI NT. DZIELNIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 09:53 Napisałem do WSI z zapytaniem o dzielnice i odpowiedzieli mi: Dzień dobry Od kilkunastu lat nie istnieją (formalnie) jednostki administracyjne - dzielnice Wrocławia. Nadal jednak nazewnictwo i podział funkcjonuje (nieformalnie). Monika Chryc Wrocławski Serwis Internetowy. I co o tym sadzicie?? Moim zdaniem ktos tu jest nieormalny (był). Haos i brak wyobrazni. Jade sobie z innego miasta a tu wjezdzam do Wro i nie wiem wogole w ktorej czesci miasta jestem. W waqwie sa tablice z dzielnicami przy drodze i wiadomo gdzie sie czlowiek znajduje. Co za prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: OTO CO ODPOWIEDZIAL WSI NT. DZIELNIC 31.08.04, 11:14 Gość portalu: erni napisał(a): > I co o tym sadzicie?? Moim zdaniem ktos tu jest nieormalny (był). Haos i brak To jeszcze weź to uzasadnij. Proszę bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: OTO CO ODPOWIEDZIAL WSI NT. DZIELNIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 12:25 Co mam uzasadniać? Tutaj nie ma 3 ulic na krzyż żeby mozna bylo wszystko wrzucuic do jednego worka pod nazwa Wrocław. W warszawie są drogowskazy na każdą dzielnicę. Ile razy mnie się ktoś pyta jak dojechać na jakąś ulicę. I co ja mam mu powiedzieć zę prosze jechać 3 kilometry prosto później minąć 20 świateł i na 50tym skrzyżowaniu skręćoć w lewo !!!!!????????? Rzeczywiscie mega rotfl. wielka wies. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: OTO CO ODPOWIEDZIAL WSI NT. DZIELNIC 31.08.04, 13:20 Gość portalu: erni napisał(a): > Co mam uzasadniać? Tutaj nie ma 3 ulic na krzyż żeby mozna bylo wszystko > wrzucuic do jednego worka pod nazwa Wrocław. W warszawie są drogowskazy na A co ma piernik do wiatraka??? Zamiast pięciu idiotycznych worów są mniejsze jednostki, mniej więcej odpowiadające rzeczywistej struktorze miasta, a nie jakieś arbitralnie wyznaczone. To raz. Dwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: OTO CO ODPOWIEDZIAL WSI NT. DZIELNIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:06 Zgadza sie nic nie maja bo we wro czy był podział na dzielnice czy nie to i tak nie było kierunkowskazów. Czyli jeden Chój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amos Re: KTO TO PISAŁ???? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.04, 09:51 Przepraszam, a gdzie sie znajduje wyodrebniony US osiedla Gaj albo Huby? A dlaczego jest np. prokuratura Wroclaw - Psie Pole? Cos tu sie chyba nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni NIE MA DZIELNIC - WARIATKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 09:54 Napisałem do WSI z zapytaniem o dzielnice i odpowiedzieli mi: Dzień dobry Od kilkunastu lat nie istnieją (formalnie) jednostki administracyjne - dzielnice Wrocławia. Nadal jednak nazewnictwo i podział funkcjonuje (nieformalnie). Monika Chryc Wrocławski Serwis Internetowy. I co o tym sadzicie?? Moim zdaniem ktos tu jest nieormalny (był). Haos i brak wyobrazni. Jade sobie z innego miasta a tu wjezdzam do Wro i nie wiem wogole w ktorej czesci miasta jestem. W waqwie sa tablice z dzielnicami przy drodze i wiadomo gdzie sie czlowiek znajduje. Co za prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amos Re: NIE MA DZIELNIC - WARIATKOWO IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.04, 10:32 Masz racje - wariatkowo! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: NIE MA DZIELNIC - WARIATKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:08 Czy ktos moz emi to wytlumaczyc? Zawsze myslalem ze kazde misto ma dzielnice. Np. Krakow, Warszawa, Londyn, Drezno. A tymczasem Wrocław nie ma dzielnic. Najwyraźniej żyjemy w wielkiej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: NIE MA DZIELNIC - WARIATKOWO 31.08.04, 17:36 Dla mnie były dzielnice,są dzielnice i będą dzielnice dokładnie 5 i żaden svarte sjel czy urzędasy mi tego nie zmienią!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------------------------- pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: NIE MA DZIELNIC - WARIATKOWO 31.08.04, 21:24 pluto10 napisał: > Dla mnie były dzielnice,są dzielnice i będą dzielnice dokładnie 5 i żaden > svarte sjel czy urzędasy mi tego nie zmienią!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak się skłąda, że te "dzielnice" to był wymysł urzedasów własnie w czystej postaci. Niepojęte jest dla mnie wasze przywiązanie do tego sztucznego, nienaturalnego tworu komunistycznej administracji :^) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 23:12 Szkoda, że ta piękna zielona dzielnica przestaje po mału istnieć. Każda inwestycja w tej okolicy prowdzoan przez dewelopera intensywnie się do tego przyczynia. Budynki są stawiane jeden za drugim, niestety zbyt duże w stosunku do działki, zbyt wysokie, a nowe osiedla pozbawione są parkingów i zieleni. I to wszystko odbywa się za zgodą wszystkich świętych tj. każdego kto macza palce przy prowadzeniu inwestycji - począwszy od projektanta, poprzez decyzje administracyjne, a na deweloperze kończąc. Więc uważajcie, bo ta z pozoru zielona okolica jest głównie w parkach, a nie na kupowanych działkach wraz z mieszkaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrak Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.korbank.pl 29.06.06, 17:49 Na południu warto bo cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjoh Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 15:01 Nistety niedługo okolice Zwycięskiej, Parafialnej i Borowskiej czeka korek komunikacyjny. Buduje się tu tak dużo że nie będzie można tu już dojechać. W tej chwili rano na Borowskiej i Zwycięskiej są takie korki jak w centrum miasta. Bez rozbudowy dróg cały ten bum zamini się w rozpacz osób tu mieszkających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Jot Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.07.06, 19:05 To prawda, jest tam coraz gorzej. Mieszkałam jakiś czas na Wojszycach i nie żałuję, że się wyprowadziłam, chociaż na początku trochę było mi żal. Jednak każda kolejna inwestycja mieszkaniowa w tamtych rejonach pogarsza juz i tak fatalną komunikację z centrum miasta. Również infrastruktura pozostawia sporo do życzenia i pewnie nieprędko coś się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.Slowianska.k.pL 02.07.06, 19:43 ale jaka rozbudowa? gdzie chcesz jeszcze drogi pobudowac? tam tylko tramwaj pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn 02.07.06, 22:44 Gość portalu: mjoh napisał(a): > tej chwili rano na Borowskiej i Zwycięskiej są takie korki jak w centrum > miasta. Bez rozbudowy dróg cały ten bum zamini się w rozpacz osób tu No i? Przebudowa Borowskiej zacznie się jeszcze w tym roku. Za parę lat do przebudowy idzie też Bardzka (przypominam, że Wojszyce się ciągną aż do Buforowej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ax Re: Dobrze mieszkać we Wrocławiu - Wrocław-Połudn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:09 niezła reklama,zabrakło jednak rzetelnych informacji np.o braku kanalizacji na Wojszycach i Ołtaszynie,o braku poboczy i chodników na tych osiedlach,o fatalnym stanie dróg i o coraz trudniejszym dojeżdzie do tych osiedli.Odnośnie terenów zielonych to właśnie na naszych oczach one znikają,nie tylko na poludniu,ale w całym Wrocławiu-za parę lat już nikt nie powie,że Wrocław to miasto zieleni,ale niestety mieszkańcy nie mają na to wpływu.Pozdrawiam z Wojszyc,z okna roztacza się widok pola/ok.100ha i małego lasku-ciekawe jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś