Dodaj do ulubionych

Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wcią...

29.05.13, 07:58
Harłukowicz to skompromitowany bajkopisarz.

Jeszcze dwa tygodnie temu starszył nas wojną gangów motocyklowych we Wrocławiu i to gorszą niz kibolskie ustawki, a lemingolewactwo sikało po nogach ze strachu.

Niech sie pan lepiej zajmie wypadkiem spowodowanym przez pijanego Rumuna ze słynnego koczowiska, a nastepnie interwencją 20 Rumunów którzy w obronie pijaka ruszyli na policjantów. To jest gangsterskie zachowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasjer Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc IP: *.play-internet.pl 29.05.13, 08:06
      oj zabolało celne uderzenie w kasę? poczekajcie, zaraz wyjdzie więcej takich przelewów.
    • sverir Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wcią... 29.05.13, 08:06
      Ale zamiast iść do sądu z tą sprawą, lepiej napisać kolejny artykuł, panie redaktorze?
    • Gość: rasmus Harłukowicz IP: *.internetia.net.pl 29.05.13, 08:14
      Harłukowicz, skoro dali decyzję odmowną, to teraz idzie się do sądu administracyjnego i zaskarża decyzję. Jak pokazuje praktyka, tutaj nawet numer telefonu prezydenta musi jest informacją publiczną i muszą go podać.
    • Gość: z Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc IP: 217.237.185.* 29.05.13, 08:14
      a co z 7 mln od Spartana który również ma miliony zł długów?
    • irreality.net Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wcią... 29.05.13, 09:37
      Dajecie się prowadzać za nos aż miło.

Wg stanu KRS (ems.ms.gov.pl/) na dzień 29.05.2013 (nr KRS 0000391028) jedynym akcjonariuszem Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji S.A. z siedzibą ul. Na Grobli 14/16, Wrocław jest Gmina Wrocław nr REGON 001094670. Wspólnik posiada całość akcji spółki = TAK

I tyle w tym temacie...
    • Gość: ram Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 09:46
      nauczyło się to to trudnego słowa (lemingolewactwo) i rzuca nim bez sensu. A co do artykułu to już chyba zawiść przemawia w stosunku do Śląska (któremu przez lata rzucano kłody pod nogi w mieście) .
    • Gość: xiao Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.13, 10:10
      A nie można złożyć w prokuraturze doniesienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa? Działanie na szkodę spółki jest przestępstwem.
      • Gość: wrocławianka Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 11:02
        a dlaczego dziennikarz ma iśc do sądu? czy juz w tym mieście/kraju nie ma organów, które stoją na straży prawa? czy po prostu każdy się boi wychylić? bo Wielki D. spojrzy na niego krzywym okiem albo ktoś mu niechcący zdemoluje auto.. czy na prawdę nie ma w tym mieści nikogo, kto stoi na straży prawa? czy miejska spółka może wydawać kasę na co chce, bez umiaru?

ja też chciałabym by mi pożyczyli, najlepiej na 0% (a może być nawet na 20%, a co mi tam!), potem oświadczę, że nie dam rady spłacić, potem sąd mi nakaże, a ja powiem, że nic nie mam, i będzie po sprawie? i wtedy pożyczy mi inna spółka miejska??
        a nie pożyczy mi?

mam nadzieję, że ten prywatny wrocławski folwark powoli chyli sie ku upadkowi. mam nadzieję, że ktoś sensowny to na górze ogarnia i będzie potrafił zająć miejsce.

• Gość: wro Mafia ratuszowa: Spółka-Spółeczce i Tajeeemnicaaa IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.13, 11:14
          Prokuratorów chyba nalezy mocno kopnnąć w poślady bo albo udają albo są skompromitowani i skorumpowani darmowymi bilecikami na meczyki stadionowe jakie dostrali z magistratu via policja.

Spółka w 100% miejska (publiczna) pożycza drugiej w 49% miejskiej (a w praktyce codziennej w 100% miejskiej ponieważ od 1,5 roku wyłącznie żyje ona z pieniędzy podatników wrocławkskich) pozycza cichcem kasę. Udają, że z niczego nie musza się spowiadać, bo to "spółki są" i obowiązuje "tajemnica handlowa". Jak już wychodzi wedle autorytetów i ekspertyz, że MPWiK ma ujawnić i koniec to jej rzecznikpoiwie, że zalęzy to od "pożyczkobiorcy" czyli drugiej spółki w praktyce utrzymywanej przez miasto.

To jest mafia, nie owijajmy w bawełnę. Mafia, która może przepie...ć dowolne dziesiątki milionów na dowolne cele (w swoim mniemaniu, jak na razie przynajmniej...) i z niczego się nie tłumaczyć, ponieważ ze względu na kreatywną księgowośc chroniąca dupę Dupkiewicza przed wywaleniem na rzecz zarzadu komisarycznego, utworzyli multum spółek ze 100% udziałem Gminy Wrocław i w ten sposób udają, że są podmiotami wolnego rynku podlegającymi wyłącznie KSH. A że tak nie jest kazdy juz wie, poniewaz forma prawna intsytucji obracającej publicznymi pieniedzmi nie ma żadnego znaczenia ani żadnej okolicznosci,które wyłączałyby ją z transparentności i obowiazywania ustawy o dostępie do informacji
        • sverir Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc 29.05.13, 13:18
          > a dlaczego dziennikarz ma iśc do sądu?

Jasne. Dlaczego ktokolwiek ma iść do sądu? Niech wszyscy się na siebie oglądają i czekają, aż organy ścigania zrobią coś z urzędu. W ten sposób na pewno będzie lepiej.
          • Gość: obywatel 6 Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.13, 19:15
            Popieram tych, którzy twierdzą, że Prokurator powinien sam z urzędu zająć się sprawą odmowy udzielenia informacji publicznej przez MPWiK. Sprawa jest nagłośniona, powszechnie znana i nikt nie musi składać zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia czynu karalnego przez zarząd MPWiK, żeby Prokurator sam wszczął postępowanie w tej sprawie.
            • petent_um Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc 30.05.13, 14:48
              Prokurator powinien zająć się nie tylko odmową udzielenia informacji publicznej, ale samą pożyczką. Niech prokurator nie udaje, że nic o sprawie nie wie.
    • Gość: ja Re: Poufne operacje MPWiK. Pożyczka dla Śląska wc IP: *.static.korbank.pl 29.05.13, 11:42
      Pożyczka tajna bo to śmierdzi wałem na kilometr-szkoda że na koszykówkę Prezydent tak chętnie nie wydaje dyzpozycji wypłaty.....banda krętaczy ui przewalarzy.....
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.05.13, 18:59
      Należy pozbyć się WKS'u, Należy zaprzestać wspierania WKS'u przez firmy należące do zarządu Wrocławia.
      • Gość: wrocławianin Re: Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać st IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.05.13, 15:01
        To skandal aby firmy obsługujące miasto Wrocław łożyły daninę na WKS płaconą z kieszeni mieszkańców Wrocławia.
      • Gość: lwowiak Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebrany IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.05.13, 18:40
        Bo umieją liczyć hrywny.
        Link jest tutaj:
        wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-stadion-we-lwowie-bedzie-rozebrany,1,5454021,wiadomosc.html
        • Gość: Łoś_bimbacz PRzykład MPWik chwalebny, kiedy ZOO, AkfaPArk? IP: *.internetia.net.pl 30.05.13, 18:55
          Liczne Dynamiczne Spółki niech wezmą PRzykład z MPWiK i wspomogą kopaczy Hey-Śląsk-hey bezzwrotną pozyczką. Spólka śmieciowa strategicznym inwestorem kopaczy? Najdroższe opłaty smieciowe w Dynamogrodzie będą kozystnie wykorzystane:)
          • petent_um Re: PRzykład MPWik chwalebny, kiedy ZOO, AkfaPArk 30.05.13, 20:51
            Łatwo rozdaje się publiczny (Miasta) majątek. Proponuję, niech władze MPWiK "pożyczają" kaskę piłkarzom z własnych prywatnych kieszeni. Ciekawe czy też byliby wtedy tacy hojni?

Mówiąc władze MPWiK mam na myśli członków zarządu, rady nadzorczej i walnego zgromadzenia (WZ = Prezydent Wrocławia). Członkowie RN i WZ też ponoszą odpowiedzialność w tej sprawie, bo ich obowiązkiem jest sprawowanie nadzoru nad pracą zarządu.
      • Gość: mgr ekonomii Re: Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać st IP: *.wroclaw.vectranet.pl 31.05.13, 06:20
        To co wyrabiają jest sprzeczne z podstawowymi zasadami ekonomii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka