Dodaj do ulubionych

Psycholog we Wrocławiu ?

IP: *.ue.wroc.pl 15.07.13, 09:25
Witam, mamy z mężem problem ze swoim synkiem 8 letnim. Od dłuższego czasu staje się bardzo agresywny, ale tylko w szkole. Bije inne dzieci, jest niegrzeczny w stosunku do nauczycieli. Widać również po nim, że czymś się denerwuje i jest zakłopotany. Wcześniej nie mieliśmy żadnych problemów z nim. Teraz, od pewnego czasu jest wręcz nie do wytrzymania. Nauczyciel nie potrafi sobie z nim poradzić, a nas kieruje do jakiegoś specjalisty. Możliwe, że jego rówieśnicy mają zły wpływ na niego. Czy miał ktoś z forumowiczów podobny problem, ewentualnie znacie jakiegoś psychologa we Wrocławiu lub najbliższej okolicy?
Obserwuj wątek
    • dabarbara Re: Psycholog we Wrocławiu ? 16.07.13, 10:41
      Z tego co opisujesz to rówieśnicy mogą tak na niego działać, ale to już musi stwierdzić specjalista. Jestem ze Zgorzelca i mogę dać Ci namiar na mojego psychologa, świadczy też porady mailowo, jeśli będziecie zainteresowani.
    • juliakro Re: Psycholog we Wrocławiu ? 17.07.13, 09:52
      Z góry Ci powiem, że nawet najlepszy specjalista, nie jest w stanie mailowo - "wysyłkowo" stwierdzić prawidłowej diagnozy. Psycholog musi widzieć jak się zachowuje Wasz syn, porozmawiać z nim, nawiązać kontakt wzrokowy, no i przede wszystkim rozwiązać problem. Byłam ze swoim narzeczonym na jednej sesji u Katarzyny Wieczorek - Małeckiej (gabinet obok świdnickiej, chyba leszczyńska w centrum). Z tego co się orientuje psycholog oraz pedagog, a w niewielu przypadkach tak się zdarza.
    • Gość: Karina psycholog IP: *.ue.wroc.pl 19.07.13, 11:44
      > Byłam ze swoim narzeczonym na jednej sesji u Katarzyny
      > Wieczorek - Małeckiej (gabinet obok świdnickiej, chyba leszczyńska w centrum).

Mówisz o tym psychologu ? Jak tam sprawy merytoryczne, podejście? Dlaczego tylko na jednej sesji? Dziękuje za informację
      • juliakro Re: psycholog 22.07.13, 09:36
        Tak, z kwesti merytorycznych, na duży plus jest umiejętność nawiązania kontaktu, wspólnego języka. Pani Psycholog od razu wzbudziła w nas poczucie bezpieczeństwa, czuliśmy, że mogliśmy powiedzieć jej o wszystkim. Byliśmy jedynie na jednej sesji z uwagi, że tylko jedne spotkanie było potrzebne. Mieliśmy mały między sobą konflikt poglądów i udało się znaleźć rozwiązanie. W każdym razie psycholog świadczy usługi na dość wysokim poziomie.
    • Gość: Monika Re: Psycholog we Wrocławiu ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.13, 09:10
      Witam
      Jestem z wykształcenia psychologiem i uważam że to bardzo dobrze że nauczyciel kieruje państwa do specjalisty gdyż zachowanie Państwa syna jest reakcją i pewną odpowiedzią na to co u niego dzieje się w życiu ogólnie, nie tylko w szkole, czyli najważniejsza jest rodzina i być może problem jest głębszy iż by się mogło wydawać dlatego cała rodzina powinna iść do specjalisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka