Dodaj do ulubionych

Były prezydent Wrocławia też segreguje: To nie ...

16.07.13, 20:13
Jestem mieszkańcem Wrocławia, mieszkam w domku. Złożyłem deklarację i wpisałem że będę segregował. Pytanie: Czy ktoś kiedyś dostarczy worki i/lub pojemniki na segregowane odpady ? Gdzie wyrzucać kości/odpadki mięsne ? Gdzie wyrzucać pojemniki kartonowe z folią aluminiową (np po sokach). Gdzie wyrzucać pojemniki plastykowe po chemii bio-degradowalnej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: maruder tak na serio czy zartujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 20:29
      opakowania wielomaterialowe typu tetrapak (papier, alu, folia = kartonik do soku, no i plastik na nakretke) do zoltego worka/ pojemnika na plastiki (miedzy innymi). Nakretke odkrecic. To samo te pojemniki po chemii ale ja wywalam zakrecone by sie nie wylewaly resztki (zwykle juz i tak nic nie ma ale kilka kropel skapnie). Tak samo aluminimum i puszki metalowe - do plastikow.

Kosci do zmieszanych to chyba oczywiste.

WPO ALBA sama odbiera z domkow makulature i plastiki. Dzis zabrali (czy wczoraj?) worki ale juz nowych nie dali (a od 2 lat dawali w zamian za worki pelne plastikow). To gdzie oddawac plastiki teraz, do wlasnych workow?

W dobie segregowania (od kilka lat) pojemniki zielone (obecnie na zmieszne odpady) sa w polowie puste... tony plastiku i papieru nie trafia bezsensownie tam gdzie nie trzeba.
    • Gość: w Re: Były prezydent Wrocławia też segreguje: To ni IP: 217.8.185.* 16.07.13, 20:38
      "Ze szklanymi butelkami jeżdżę autem do specjalnych pojemników stojących kilkaset metrów od domu."

kolejny ktoremu dupa przyrosła do fotela
      • Gość: fthtry Re: Były prezydent Wrocławia też segreguje: To ni IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 16.07.13, 20:58
        Ale on jezdzi z tymi butelkami ze Stolicy!
      • Gość: caro Bo on jest ekologiczny i ekonomiczny. IP: *.dynamic.mm.pl 16.07.13, 22:28
        Żeby posegregować butelki jeździ autem.
        Żeby posegregować papier zamawia transport.
        To jest ekologiczne.
        A ekonomiczne jest kupowanie domu ze spiżarką/garażem, żeby mieć miejsce na segregowanie.
        I wydawanie kasy na "urządzenie do zgniatania butelek", zgniatarkę do puszek, rozdrabniacz pod zlew, niszczarkę do papieru...
        • Gość: WK Re: Bo on jest ekologiczny i ekonomiczny. IP: *.internetia.net.pl 16.07.13, 23:34
          Gość portalu: caro napisał(a):
          > Żeby posegregować butelki jeździ autem.
          > Żeby posegregować papier zamawia transport.
          > To jest ekologiczne.
          > A ekonomiczne jest kupowanie domu ze spiżarką/garażem, żeby mieć miejsce na seg
          > regowanie.
          > I wydawanie kasy na "urządzenie do zgniatania butelek", zgniatarkę do puszek, r
          > ozdrabniacz pod zlew, niszczarkę do papieru
          Bardzo ekologiczne jest zużywanie energii na produkowanie tych domowych urządzeń do przetwórstwa śmieci zamiast wykonywania tej pracy w sortowni odpadków na skalę przemysłową.
          • Gość: glosc Re: Bo on jest ekologiczny i ekonomiczny. IP: *.wroclaw.mm.pl 16.07.13, 23:36
            Nawet na uczelniach wierzą, że jak wodę zastąpią prądem to będzie taniej i ekologiczniej. Serio!
    • mateus104 Były prezydent Wrocławia też segreguje: To nie ... 16.07.13, 22:12

tylko najwieksza bzdura jest z wywożeniem , cały biskupin jest zasypany śmieciami kontenery duże metalowe na plastik na bacciarellego , na pętli biskupin , na olszewskiego aż od niedzieli się wysypują na ulice , na biskupinie też albo w domkach i blokach nie ma kontenerów do segregacji albo alba ich nie wywozi tam gdzie są od tygodnia wszystko sie wysypuje bo zmieniono harmonogramy na rzadsze wywożenie , no a cóż widocznie Huskowski jako oficjel dostał już pojemniki
      • Gość: kinga Re: Były prezydent Wrocławia też segreguje: To ni IP: *.wroclaw.mm.pl 16.07.13, 22:32
        Nie o to chodzi. Jak się mieszka w domu ze schowkami i dodatkowymi pomieszczeniami to można sobie worki przechowywać po jednym w każdym. Po ustawieniu trzech szafek, kuchenki, lodówki i stołu, kosz na śmieci stał u mnie prawie w przejściu. Teraz zrobię sobie kolejkę gondolową z kuchni. A co.
    • muzzyczny Były prezydent Wrocławia też segreguje: To nie ... 16.07.13, 22:39
      segregacja to bzdura i wymysł koncernów by zrzucić odpowiedzialność na ludzi
      nie dajcie się nabrać
      • Gość: kinga Re: Były prezydent Wrocławia też segreguje: To ni IP: *.wroclaw.mm.pl 16.07.13, 23:38
        Dokładnie.
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.07.13, 06:24
      Należy zbyć mniejszościowy udział w WKS. Należy skończyć z wyrzucaniem pieniędzy w błoto czyli na Stadion Wrocław i WKS. Za pieniądze zmarnowane na stadion i kopaczy można było wybudować miejską spalarnię śmieci, usprawnić komunikację, ...
      • Gość: lwowiak Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebrany IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.07.13, 06:59
        Tak jak to zrobiono we Lwowie:
        wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-stadion-we-lwowie-bedzie-rozebrany,1,5454021,wiadomosc.html
    • andrzej.rokosz Były prezydent Wrocławia też segreguje: To nie ... 17.07.13, 07:57
      Nie chodzi o to czy coś jest łatwe, czy nie. Chodzi o to czy to ma sens czy nie i ile kosztuje realizacja bzdurnych rozwiązań?
    • jarumin Były prezydent Wrocławia też segreguje: To nie ... 17.07.13, 08:36
      W połowie lat 80. XX w. byłem tydzień u kolegi w Berlinie zachodnim. Nie pozwolił mi wyrzucić śmieci twierdząc, że nie potrafię. Zrobiłem to po jego uwagach. W szafce kuchennej pod zlewozmywakiem mam od lat cztery pojemniki: na papier, plastyk, szkło i inne. Koło domku mam dwa kubły: na papier i inne. Kilka dni wrzucono mi na posesję żółty worek na plastiki. Szkło (kolorowe i białe) wrzucam do dużo gabarytowych pojemników stojących ~700 m. od domu, często pełnych i nie opróżnianych. Ciekaw jestem jak będzie dalej. Kiedy w sklepach spożywczych zakupiony towar będzie pakowany do worków papierowych (jak widać na filmach USA) a nie plastykowych. W górach najczęściej brudzą dorośli, ale w akcjach "czyste góry" śmieci do worów zbiera młodzież. Brałem w tych akcjach udział wielokrotnie.
    • kope_rek Były prezydent Wrocławia pajacuje... 17.07.13, 09:52
      A ten pan to kabaret założył jakiś, czy się czymś innym zajmuje?
    • Gość: biskupiak Były prezydent Wrocławia to IP: *.dynamic.mm.pl 17.07.13, 21:19
      wzór do naśladowania!
      Wszystko potrafi - nawet wybudować dom tam, gdzie nikomu innemu na to nie pozwolą! Zabrać ogródki działkowe emerytom - też on! itd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka