wielki_czarownik 01.08.04, 21:32 Cholerny szkop! Szkoda, że mu ktoś tego durnego łba nie rozwalił! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
es_wu Re: W domu radnego poleciały szyby 01.08.04, 22:05 Ej, Czarowniku tak nie wolno. Źle człowiek zrobił, trzeba mu to wyjaśnić i ukarać ale raczej liczyć na jego resocjalizację niż od razu do niego rzucać kamieniami. Jak to było? "Kto z Was jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień...." SW Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie kamień! 01.08.04, 22:22 Nie kamień a Sidolówkę. A wyjaśnić szkopowi to ja mogę kijem po ryju! Odpowiedz Link Zgłoś
es_wu Re: Nie kamień! 01.08.04, 22:35 wielki_czarownik napisał: > A wyjaśnić szkopowi to ja mogę kijem po ryju! > O nie, gadasz jak Giertych i jego armia. Tak nie można. Tak samo mówili panowie z SA i SS w 1939 tylko, że oni mówili o Polakach. Tak żadnego konfliktu sie nie rozwiąże a tylko stworzy sie nowe. Przykro mi, że są ludzi którzy tak sądzą. Pozdrawiam, SW Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Nie kamień! 01.08.04, 22:59 Tłumaczenie i edukacja trwają od 1945 i jak widać z mizernym skutkiem (patrz np. Pruskie powiernictwo). A raz w mordę strzelić tego czy innego rewizjonistę i po sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
es_wu Re: Nie kamień! 01.08.04, 23:04 wielki_czarownik napisał: > Tłumaczenie i edukacja trwają od 1945 i jak widać z mizernym skutkiem (patrz np > . Pruskie powiernictwo). A raz w mordę strzelić tego czy innego rewizjonistę i > po sprawie! > A jak się odwinie? Pamiętaj, że nas jest niecałe 40 mln a ich prawie 80. Nie wspominając o sile pieniądza i przebiciu na arenie międzynarodowej, bo w tych konkurencjach wypadamy jeszcze marniej. Siłą nic nie załatwisz. Pozdrawiam, SW Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A czy ja mówię 02.08.04, 10:15 A czy ja mówię, żeby bić wszystkich i to jawnie? Złapać szkopa w ciemnej uliczce, obić ryja i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: A czy ja mówię IP: 212.127.8.* 02.08.04, 12:28 wpisujesz sie w pejzaz brunatnych koszul i obozow koncentracyjnych. Siegajac do twoich metod powinni ciebie razem z tym pozal sie boze radnym z Goerlitz zamknac na bezludnej wyspie i tam obijajcie sobie wasze idiotyczne mordy skolko ugodno tyllko zeby cywilizowany swiat na to patrzec nie musial. Powinni podeslac wam tam Romka Giertycha, Lepena, Zyrinowskiego i cala reszte nacjonalistow tego swiata. Tam byscie sie wyrzneli do nogi i wreszcie przestali wciagac w swoje konflikty bogu ducha winnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie jestem nacjonalistą. 02.08.04, 12:39 Jestem zgniłym liberałem. Po prostu mam ostre antybandyckie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Nie jestem nacjonalistą. IP: 212.127.8.* 02.08.04, 13:06 Liberalowie to ludzie, ktorzy z natury uzywaja swojej glowy do myslenia. Rozwazaja swoje decyzje zanim je podejma a nie mysla rdzeniem kregowym i reaguja jak pies Pawlowa slinotokiem na bodziec. Reagujesz dokladnie jak ten pozal sie boze radny sobie zyczy. Jestes marionetka w jego rekach. Jakbys troche ruszyl tym co masz pod wlosami to musialbys dojsc do wniosku, ze dokladnie chodzi im o wzniecenie w tobie i tobie podobnych "liberalach" nienawisci do Niemcow. Stad bedzie juz niedaleko do chwili kiedy zaplona wioski po obu stronach granicy z jego rak i twoich niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Mylisz się 02.08.04, 14:03 Nie mam nic do Niemców. Mam za to wiele przeciwko temu jednemu szkopowi. I jego zachowanie wcale nie zmienia mojego stosunku do reszty niemieckiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Mylisz się IP: 212.127.8.* 02.08.04, 14:50 ....to jedz i obij mu morde. Jedz i zrob to na swoj wlasny rachunek. Jedz do Goerlitz i stan pod jego domem i wyzwij go na pojedynek czy na cos co tam uwazasz za stosowne. Ale przypuszczam, ze bedziesz wolal zajsc go w ciemnej ulicy od tylu tak zeby bylo latwiej. I zeby bylo w jego stylu. Ale nie nawoluj do tego publicznie. Dosc nienawisci i podzegaczy w jego i twoim stylu ! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Mylisz się 02.08.04, 16:52 Gość portalu: aviomarin napisał(a): > ....to jedz i obij mu morde. Jedz i zrob to na swoj wlasny rachunek. Jedz do > Goerlitz i stan pod jego domem i wyzwij go na pojedynek czy na cos co tam > uwazasz za stosowne. Ale przypuszczam, ze bedziesz wolal zajsc go w ciemnej > ulicy od tylu tak zeby bylo latwiej. I zeby bylo w jego stylu. Oczywiście, że lepiej od tyłu. Staroniemieckim gestapowskim sposobem - z zaskoczki ;) > Ale nie nawoluj do tego publicznie. Dosc nienawisci i podzegaczy w jego i twoim > > stylu ! A Ty byś pewnie poszedł i go przytulił mówiąc "bracie zbłądziłeś ale Ci wybaczam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Mylisz się IP: 212.127.8.* 02.08.04, 17:51 ...a widzisz :)))) sam widzisz jaki baran z ciebie az milo popatrzec. Sam se sikasz na buty. W jednej wypowiedzi burzysz sie jak bak puszczony w wannie, ze ty do Niemcow nic nie masz a po godzinie juz ich masz za gestapowcow. Z taka logika, swiatopogladem a przede wszystkim staloscia pogladow zrobisz kariere w LPR. Romek G. czeka na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik EEE... rozczarowujesz mnie. 02.08.04, 18:02 Czy jeżeli napiszę "po staropolsku jeszcze strzemiennego" to znaczy, że każdy Polak to pijak? Znasz takie słowo jak "IRONIA"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: EEE... rozczarowujesz mnie. IP: 212.127.8.* 02.08.04, 18:10 ... a wiesz, ze ty mnie nie ? :) Dalej sie naprezasz jak guma w gaciach do tego niemca oraz niewiadomo dlaczego do mnie. Niepomyslales, wpadles w poslizg - zdarza sie kazdemu. Ale noga z gazu jak nie umiesz jezdic. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: EEE... rozczarowujesz mnie. 02.08.04, 19:34 Gość portalu: aviomarin napisał(a): > ... a wiesz, ze ty mnie nie ? :) Dalej sie naprezasz jak guma w gaciach do tego > > niemca oraz niewiadomo dlaczego do mnie. Ja?? Niepomyslales, wpadles w poslizg - > zdarza sie kazdemu. Ale noga z gazu jak nie umiesz jezdic. A niby gdzie? Moja wina, że nie zauważasz ironii boś drętwy niczym dębowy kołek? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: EEE... rozczarowujesz mnie. IP: 212.127.8.* 03.08.04, 10:02 ... hihihihi. Porownania masz mniej wiecej tego samego gatunku co swoja ironie ;) Taka bardziej z polotem no nie ? :)))))I co byles juz w Goerlitz, czy skonczylo sie na szczekaniu ? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwawy hegemmon Re: Nie jestem nacjonalistą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:36 Jak dotąd nasze wioski tylko płonęły, a duchy pomordowanych przodków domagaja się krwawej, sprawiedliwej i słusznej pomsty, śmierć berlińskim imperialistom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Nie jestem nacjonalistą. IP: 212.127.8.* 02.08.04, 18:02 tak dlugo jak bedziesz dzielil wioski na nasze i ich, tak dlugo beda po tamtej stronie dzielic w taki sam sposob. Tylko z ta roznica, ze oni beda sie cieszyc ze spalonych naszych wiosek. Proponuje ci skoros taki hegemon opowiedzenie na Ukrainie o polskiej hegemonii. Na pewno ci grzecznie opowiedza o palonych wioskach to i owo. Proponuje opowiedziec zydom o jedwabnem to oni odwzajemnia sie historia o Polakach, nienawisci i ogniu. Proponuje odswiezyc wiadomosci z historii i przeczytac kto napadl na Czechoslowacje wraz z Hitlerem w 1938 roku. Wszystkie tego typu historie w wydaniu Niemieckim czy Polskim obojetnie, biora sie z nienawisci takich baranow jak ty bez roznicy jaki paszport nosza w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Zaolzie `38 02.08.04, 19:36 Pamiętaj, że Zaolzie najpierw było NASZE a Czesi zabrali je gdy walczyliśmy z bolszewicką zarazą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Zaolzie `38 IP: 212.127.8.* 03.08.04, 10:10 .... na szczescie znowu nie jest "nasze" i w Ostravie wisi czeski lew na magistracie. I wszystko jest w porzadku. Widze, ze kolega i ruskich by powywieszal i czechow obok niemcow :)))) Gratuluje liberalnego kosmopolitycznego swiatopogladu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Zaolzie `38 03.08.04, 11:40 Gość portalu: aviomarin napisał(a): > .... na szczescie znowu nie jest "nasze" Nie "wasze" a NASZE kolego z GB. i w Ostravie wisi czeski lew na > magistracie. I wszystko jest w porzadku. Widze, ze kolega i ruskich by > powywieszal i czechow obok niemcow :)))) Gratuluje liberalnego > kosmopolitycznego swiatopogladu :))))) Liberalizm nie wyklucza patriotyzmu. Kolega zaś zapewne oddałby Breslau Niemcom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Zaolzie `38 IP: 212.127.8.* 03.08.04, 12:00 nie jest wasze, jesli juz tak chcesz, tylko czeskie i chwala Panu Bogu na Wysokosciach. To, ze serwer stoi w UK to nie znaczy, ze ja siedze w tym samym pokoju - widze, ze kolega w informatyce ma tez luki nie tylko w historii, ogladzie i wiedzy ogolnej no i uzebieniu zapewne :) A jak kolega definiuje patriotyzm, bo juz sie ciesze na lekture tej definicji ? :) Juz widze, ze sie koledze pomieszala definicja z nacjonalizmem ( ktorego to wyznawania kolega zapieral sie jak parasol w dupie kilka komentarzy temu wstecz) :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Zaolzie `38 IP: 212.127.8.* 03.08.04, 12:09 .... a co sie tyczy Wroclawia, to nie potrzeba go oddawac. Dzieki Bogu Robert Schumann wymyslil cos takiego jak Unia Europejska z jej wolnoscia osiedlania sie. Dzieki staraniom rozsadnych ludzi i Niemcy i Polska sa jej czlonkami. Dzieki temu Niemcy beda mogli sie osiedlic we Wroclawiu jesli bedzie ich taka wola, tak samo jak my Polacy w Berlinie. Ale do tego trzeba dojrzec i nie byc pogrobowcem Hitlera i Stalina jak kolega :) I tu wracamy piekna elipsa spowrotem do mojego uprzedniego twierdzenia, ze kolega niczym sie nie rozni od tego faszysty z Goerlitz. On wymachuje swastyka a kolega bialym orlem. Bleh Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Żałosne 03.08.04, 13:16 Wysnuwasz jakieś niedorzeczne wnioski z moich wypowiedzi. Fakt, iż uważam, że ziemie polskie powinny należeć do Polski wcale nie oznacza, że jestem nacjonalistą. O nie! Nie mam nic przeciwko Niemcom w Polsce ani nie wymachuję białym orłem. Naprawdę nie wiem skąd te żałosne insynuacje. A tak na marginesie to UE nie jest wymysłem Schumanna, gdyż pojęcie UE funkcjonowało już przed drugą wojną, a plan Schumanna wcale nie był jego autorstwa... cóż jak widać elementarne braki w edukacji wychodzą z szanownego aviomarina na każdym kroku. Doucz się kolego (przynajmniej o tch sprawach, o których mówisz) a potem pogadamy bo szkoda mi czasu. No a co do adresów IP to brytyjski provider raczej nie udostępnia swych usług w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Żałosne IP: 212.127.8.* 03.08.04, 14:00 Lacze sie z toba w bolu :) HiHiHi :)))))))) Niedorzeczne sa one dla ciebie bo nie masz mozliwosci przeanalizowania faktow. Gubisz sie co gorsza w swoich wlasnych wypowiedziach i zapominasz o tezach wysuwanych niedalej jak wczoraj. Wystarczy przejzec drzewko i wszystko jasne :) Zalosny to jestes ty ze swoimi pogladami w ktorych jestes jednoczesnie za a nawet przeciw. A jaka jest definicja "ziem polskich" u kolegi ? Czy Wroclaw to ziemie Polskie ? Bo jesli tak to wtedy Lwow, Tarnopol i Wilno nie. A jesli Kresy tak, to juz ciezej z Wroclawiem gdzie przed wojna mieszkala tylko mniejszosc Polska. Piekniesmy odbudowali to miasto ktore kolegi ojcowie duchowi (Hitler i Stalin) doprowadzili do ruiny, ale historie jego piszemy dopiero od 60 lat. Zalozyli go Czesi, zbudowali Niemcy a rzadzili nim dlugie lata Austriacy. My stanowilismy znikoma mniejszosc. "Szkoda mi czasu" to ostatni argument czy to juz brzytwa ktorej sie chwytasz nie majac merytorycznie nic do dodania ? HiHiHi Jesli chcesz w ten sposob sie spierac to powiem ci, ze jak zwykle nie masz racji z geneza UE skoro odmawiasz Schumannowi ojcowstwa powolujac sie na jakies tobie znane plany. Ja uzyje merytorycznego argumentu, ze Unia Europejska byla juz wspolnota narodow w Cesarstwie Austro-Wegierskim. Wiec moje na wierzchu :)))))) A, ze "raczej" provider brytyjski nie udostepnia w Polsce to ja powiem, ze to tak jest ale z akcentem na "raczej". To, ze ty kolego czegos nie widziales i nie znasz to nie znaczy, ze to na swiecie nie istnieje. Fal radiowych tez nie widziales ale to "raczej" nie znaczy, ze ich nie ma. Co ? Hihihihihihi Przestan czytac Express i ogladac TVP, naucz sie jezykow, wyjedz z kraju i zobacz, ze Polska to nie pepek swiata :) Hihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Żałosne 03.08.04, 14:49 Gość portalu: aviomarin napisał(a): > Lacze sie z toba w bolu :) HiHiHi :)))))))) > Niedorzeczne sa one dla ciebie bo nie masz mozliwosci przeanalizowania faktow. > Gubisz sie co gorsza w swoich wlasnych wypowiedziach i zapominasz o tezach > wysuwanych niedalej jak wczoraj. Wystarczy przejzec drzewko i wszystko jasne :) > Zalosny to jestes ty ze swoimi pogladami w ktorych jestes jednoczesnie za a > nawet przeciw. > A jaka jest definicja "ziem polskich" u kolegi ? Czy Wroclaw to ziemie > Polskie ? Ciężkie pytanie. Oficjalnie polskie. Na pewno prasłowiańskie. > Bo jesli tak to wtedy Lwow, Tarnopol i Wilno nie. No oficjalnie Kresy nie są polskie, ale historycznie już tak. Z drugiej strony historycznie Wrocław też ma trochę polskości. A jesli Kresy tak, > to juz ciezej z Wroclawiem gdzie przed wojna mieszkala tylko mniejszosc Polska. Ale Wrocław był też polski. > > Piekniesmy odbudowali to miasto ktore kolegi ojcowie duchowi (Hitler i Stalin) > doprowadzili do ruiny, ale historie jego piszemy dopiero od 60 lat. Pomijając żałosne personalne wycieczki to raczej Stalin zrujnował to co Hitler zbudował. > Zalozyli go > > Czesi, zbudowali Niemcy a rzadzili nim dlugie lata Austriacy. My stanowilismy > znikoma mniejszosc. Nie zapominaj, że jednak przez pewien czas rządzili nim także Polacy. > > "Szkoda mi czasu" to ostatni argument czy to juz brzytwa ktorej sie chwytasz > nie majac merytorycznie nic do dodania ? HiHiHi Nie. Po prostu nudzi mnie rozmowa z osobnikiem który czepia się słówek a nie rozumie sensu zdań. > Jesli chcesz w ten sposob sie spierac to powiem ci, ze jak zwykle nie masz > racji z geneza UE skoro odmawiasz Schumannowi ojcowstwa powolujac sie na jakies > > tobie znane plany. Ja uzyje merytorycznego argumentu, ze Unia Europejska byla > juz wspolnota narodow w Cesarstwie Austro-Wegierskim. Wiec moje na > wierzchu :)))))) A więc mój drogi poczytaj o "Manifeście Paneuropejskim" z 1924 i "Memorandum w sprawie UE" z 1926/1930. Zobacz kto był rzeczywistym twórcą tzw. "Planu Schumanna" (dla ułatwienia powiem, że Schumann go tylko przedstawił) a wtedy pogadamy. Bo naprawdę szkoda mi czasu na rozmowę z dyletantem w najgorszym tego słowa znaczeniu. > > A, ze "raczej" provider brytyjski nie udostepnia w Polsce to ja powiem, ze to > tak jest ale z akcentem na "raczej". To, ze ty kolego czegos nie widziales i > nie znasz to nie znaczy, ze to na swiecie nie istnieje. Fal radiowych tez nie > widziales ale to "raczej" nie znaczy, ze ich nie ma. Co ? Hihihihihihi Jasne. Szczególnie, że wszystko jest wymienione w jego ofercie. > > Przestan czytac Express i ogladac TVP, naucz sie jezykow, wyjedz z kraju i > zobacz, ze Polska to nie pepek swiata :) Hihihihihihi Byłem za granicą i z językami jakoś sobie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Żałosne IP: 212.127.8.* 03.08.04, 15:44 Tak myslalem. Do calego kalejdoskopu dochodzi jeszcze jedno. Mentalnosc "Kalego". Tam gdzie mozna usprawiedliwic, cos co spadlo nam ze stolu gdzie ucztowali wielcy w postaci Wroclawia to "praslowianskie" jest OK. Praslowianskie wiec nam sie nalezy jak psu zupa. Ale skoro na poludnie od nas slowianie i na wschod od nas slowianie i chcialoby sie cos im urwac (no chociazby dla ciebie to Zaolzie, badz kresy spowrotem to juz praslowianskie jakos traci na ostrosci co ? Otoz geniuszu historyczny od siedmiu bolesci powiem ci, ze ludy germanskie przyszly na tereny obecnej Polski o caly 1000 lat wczesniej niz Slowianie. I ta praslowianskoscia mozna sobie podetrzec jedno miejsce. A zeby udekorowac te wypowiedz to cie oswiece, iz nawet swiatynia Polskosci grod Biskupin jest taki sam slowianski jak ty Wyspianski. Wiec metoda na "kure i jajko" co bylo pierwsze nie przyniesie tu Polsce zadnych efektow procz smiesznosci. Jedyna ale za to najwazniejsza zaleta narodu Polskiego jest fakt, ze od 1000 lat potrafi z powodzeniem podtrzymywac swoja tozsamosc narodowa i jak by nie patrzec niezaleznosc terytorialna pomiedzy potegami germanska i rosyjska (tak to nazwe). Jestesmy to tu to tam, ale swietnie sie mamy zwykle gdzies pomiedzy Odra a Dnieprem. A Wroclaw tez byl polski to fakt, tylko trzeba przymknac oko na niedociagniecia tego twierdzenia oraz na fakty iz bylo to bardzo dawno, ze i tak jesli byl pod panowaniem polskiego krola to mieszkala w nim glownie ludnosc niemiecka oraz na fakt iz, ktorys z krolow Polski sie sam dobrowolnie tego Wroclawia i kawalu dodatkowo Slaska zrzekl. To, ze twoja wysokosc nazywa Plan Schumanna inaczej oraz fakt, ze ty go nie uznajesz za jego ojca to twoje prawo. Ja tu sie przylacze do ogolnego nurtu i bede uwazal rowniez Henry Forda za tworce amerykanskiego przemyslu motoryzacyjnego mimo to, iz nie zbudowal on wlasnorecznie wszystkich amerykanskich samochodow oraz bede uwazal pana Marshalla za tworce planu o jego nazwisku mimo, iz nie udzielal on wlasnorecznie kredytow na odbudowe Europy. Otoz, jestes znowu w bledzie. Hitler i Stalin mimo iz znowu nie wlasnorecznie to Wroclaw obydwaj zniszczyli. To piekne nadodrzanskie miasto budowaly pokolenia nalezace do wielu nacji w tym tez polskiej i zydowkiej. I jesli sie nie myle to ze dwa lata temu obchodzil swoje 1000 lecie. Natomiast w 1945 roku Gauleiter Franke na polecenie Hitlera oglosil miasto twierdza i doprowadzil do zniszczenia praktycznie calej zachodniej czesci i wybicia setek tysiecy ludnosci cywilnej oraz radzieckich jencow wojennych. Ale to dla ciebie byly pewnie szwaby i kacapy wiec sie nie liczy. H....im na grob ! Stalinowi przyswiecala tez tylko nienawisc, choc z Hitlerem paktowal jeszcze kilka lat wczesniej i dzielili sie Polska ponad jej glowa. Efekty nienawisci mozna we Wroclawiu ogladac do dzis. Zapraszam. Z tym providerem nie bede cie juz dreczyl bo widze, zes sie zgubil. A z wyjazdem za granice i jezykami mam na mysli otwarcie na swiat a nie wyjazd po zgnieciony samochod do niemiec i wydukanie kilku slow w ALDI bez ladu i skladu. Zapamietaj kolego. Polacy, ktorzy zdobyli miedzynarodowe uznanie na swiecie to intelektualisci i obiezyswiaty, ktorzy kochali swoj kraj i swoja kulture. A nie tacy co machali innym nacjom bialo czerwona flaga przed oczami a ich flaga sobie podcierali drugi koniec przewodu pokarmowego. Polski sie nigdy nikt nie bal i mam nadzieje, ze nie bedzie musial. Polska to nie Rosja, ani Ameryka ani nawet Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Żałosne 03.08.04, 19:02 Gość portalu: aviomarin napisał(a): > Tak myslalem. Do calego kalejdoskopu dochodzi jeszcze jedno. > Mentalnosc "Kalego". Tam gdzie mozna usprawiedliwic, cos co spadlo nam ze stolu > > gdzie ucztowali wielcy w postaci Wroclawia to "praslowianskie" jest OK. > Praslowianskie wiec nam sie nalezy jak psu zupa. Ale skoro na poludnie od nas > slowianie i na wschod od nas slowianie i chcialoby sie cos im urwac (no > chociazby dla ciebie to Zaolzie, badz kresy spowrotem to juz praslowianskie > jakos traci na ostrosci co ? Gdzie ja coś takiego napisałem? > Otoz geniuszu historyczny od siedmiu bolesci powiem ci, ze ludy germanskie > przyszly na tereny obecnej Polski o caly 1000 lat wczesniej niz Slowianie. I ta > > praslowianskoscia mozna sobie podetrzec jedno miejsce. A zeby udekorowac te > wypowiedz to cie oswiece, iz nawet swiatynia Polskosci grod Biskupin jest taki > sam slowianski jak ty Wyspianski. > Wiec metoda na "kure i jajko" co bylo pierwsze nie przyniesie tu Polsce zadnych Tak? Bardzo ciekawe. A masz może jakieś źródła na potwierdzenie tego? Wygląda na to, że książki o historii trzeba pisać od nowa. > > efektow procz smiesznosci. Jedyna ale za to najwazniejsza zaleta narodu > Polskiego jest fakt, ze od 1000 lat potrafi z powodzeniem podtrzymywac swoja > tozsamosc narodowa i jak by nie patrzec niezaleznosc terytorialna pomiedzy > potegami germanska i rosyjska (tak to nazwe). Jestesmy to tu to tam, ale > swietnie sie mamy zwykle gdzies pomiedzy Odra a Dnieprem. > > A Wroclaw tez byl polski to fakt, tylko trzeba przymknac oko na niedociagniecia > > tego twierdzenia oraz na fakty iz bylo to bardzo dawno, ze i tak jesli byl pod > panowaniem polskiego krola to mieszkala w nim glownie ludnosc niemiecka oraz na > > fakt iz, ktorys z krolow Polski sie sam dobrowolnie tego Wroclawia i kawalu > dodatkowo Slaska zrzekl. To był raczej "dobrowolny przymus" II Zjazd Wyszechradzki jeśli dobrze pamiętam. > > To, ze twoja wysokosc nazywa Plan Schumanna inaczej oraz fakt, ze ty go nie > uznajesz za jego ojca to twoje prawo. Ja tu sie przylacze do ogolnego nurtu i > bede uwazal rowniez Henry Forda za tworce amerykanskiego przemyslu > motoryzacyjnego mimo to, iz nie zbudowal on wlasnorecznie wszystkich > amerykanskich samochodow oraz bede uwazal pana Marshalla za tworce planu o jego > > nazwisku mimo, iz nie udzielal on wlasnorecznie kredytow na odbudowe Europy. Co do tego nieszczęsnego planu to poszukaj informacji o panie Monet. > > Otoz, jestes znowu w bledzie. Hitler i Stalin mimo iz znowu nie wlasnorecznie > to Wroclaw obydwaj zniszczyli. To piekne nadodrzanskie miasto budowaly > pokolenia nalezace do wielu nacji w tym tez polskiej i zydowkiej. I jesli sie > nie myle to ze dwa lata temu obchodzil swoje 1000 lecie. Natomiast w 1945 roku > Gauleiter Franke na polecenie Hitlera oglosil miasto twierdza i doprowadzil do > zniszczenia praktycznie calej zachodniej czesci i wybicia setek tysiecy > ludnosci cywilnej oraz radzieckich jencow wojennych. Ale to dla ciebie byly > pewnie szwaby i kacapy wiec sie nie liczy. H....im na grob ! Stalinowi > przyswiecala tez tylko nienawisc, choc z Hitlerem paktowal jeszcze kilka lat > wczesniej i dzielili sie Polska ponad jej glowa. Efekty nienawisci mozna we > Wroclawiu ogladac do dzis. Zapraszam. Co to ma do rzeczy? Pan Franke sam chodził i burzył domy, czy robiły to sowieckie pociski? Patrz ile domów zbudowano za Adolfa, ile autostrad, ulic, mostów... > > Z tym providerem nie bede cie juz dreczyl bo widze, zes sie zgubil. Tak? > > A z wyjazdem za granice i jezykami mam na mysli otwarcie na swiat a nie wyjazd > po zgnieciony samochod do niemiec i wydukanie kilku slow w ALDI bez ladu i > skladu. Nie mam zamiaru się licytować kto gdzie kupił samochód i jaki, ile kto ma certyfikatów językowych etc. Naprawdę to nie mój poziom. Wybacz. > > Zapamietaj kolego. Polacy, ktorzy zdobyli miedzynarodowe uznanie na swiecie to > intelektualisci i obiezyswiaty, ktorzy kochali swoj kraj i swoja kulture. A nie > > tacy co machali innym nacjom bialo czerwona flaga przed oczami a ich flaga > sobie podcierali drugi koniec przewodu pokarmowego. Polski sie nigdy nikt nie > bal i mam nadzieje, ze nie bedzie musial. Wróć do szkoły chłopcze i poczytaj o pozycji Polski w XVI wieku. I jeszcze raz przemyśl, czy nikt się nas wtedy nie bał. Polska to nie Rosja, ani Ameryka ani > nawet Niemcy. > I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Żałosne IP: 212.127.8.* 04.08.04, 10:12 > Tak myslalem. Do calego kalejdoskopu dochodzi jeszcze jedno. > Mentalnosc "Kalego". Tam gdzie mozna usprawiedliwic, cos co spadlo nam ze stolu > > gdzie ucztowali wielcy w postaci Wroclawia to "praslowianskie" jest OK. > Praslowianskie wiec nam sie nalezy jak psu zupa. Ale skoro na poludnie od nas > slowianie i na wschod od nas slowianie i chcialoby sie cos im urwac (no > chociazby dla ciebie to Zaolzie, badz kresy spowrotem to juz praslowianskie > jakos traci na ostrosci co ? Gdzie ja coś takiego napisałem? W poprzednim komentarzu. Polecam wyciag z milorzebu na pamiec. > Otoz geniuszu historyczny od siedmiu bolesci powiem ci, ze ludy germanskie > przyszly na tereny obecnej Polski o caly 1000 lat wczesniej niz Slowianie. I ta > > praslowianskoscia mozna sobie podetrzec jedno miejsce. A zeby udekorowac te > wypowiedz to cie oswiece, iz nawet swiatynia Polskosci grod Biskupin jest taki > sam slowianski jak ty Wyspianski. > Wiec metoda na "kure i jajko" co bylo pierwsze nie przyniesie tu Polsce zadnych Tak? Bardzo ciekawe. A masz może jakieś źródła na potwierdzenie tego? Wygląda na to, że książki o historii trzeba pisać od nowa. Polecam lekture przekroju, chyba z poczatku tego roku. Jestes geniuszem internetowym to sobie poradzisz ze znalezieniem odpowiedniego numeru. > > efektow procz smiesznosci. Jedyna ale za to najwazniejsza zaleta narodu > Polskiego jest fakt, ze od 1000 lat potrafi z powodzeniem podtrzymywac swoja > tozsamosc narodowa i jak by nie patrzec niezaleznosc terytorialna pomiedzy > potegami germanska i rosyjska (tak to nazwe). Jestesmy to tu to tam, ale > swietnie sie mamy zwykle gdzies pomiedzy Odra a Dnieprem. > > A Wroclaw tez byl polski to fakt, tylko trzeba przymknac oko na niedociagniecia > > tego twierdzenia oraz na fakty iz bylo to bardzo dawno, ze i tak jesli byl pod > panowaniem polskiego krola to mieszkala w nim glownie ludnosc niemiecka oraz na > > fakt iz, ktorys z krolow Polski sie sam dobrowolnie tego Wroclawia i kawalu > dodatkowo Slaska zrzekl. To był raczej "dobrowolny przymus" II Zjazd Wyszechradzki jeśli dobrze pamiętam. Uzyje twojego wysublimowanego argumentu i powiem "No i co z tego" ? > > To, ze twoja wysokosc nazywa Plan Schumanna inaczej oraz fakt, ze ty go nie > uznajesz za jego ojca to twoje prawo. Ja tu sie przylacze do ogolnego nurtu i > bede uwazal rowniez Henry Forda za tworce amerykanskiego przemyslu > motoryzacyjnego mimo to, iz nie zbudowal on wlasnorecznie wszystkich > amerykanskich samochodow oraz bede uwazal pana Marshalla za tworce planu o jego > > nazwisku mimo, iz nie udzielal on wlasnorecznie kredytow na odbudowe Europy. Co do tego nieszczęsnego planu to poszukaj informacji o panie Monet. Jak sie nie ma argumentow to sie zmienia temat nie ? :)))) > > Otoz, jestes znowu w bledzie. Hitler i Stalin mimo iz znowu nie wlasnorecznie > to Wroclaw obydwaj zniszczyli. To piekne nadodrzanskie miasto budowaly > pokolenia nalezace do wielu nacji w tym tez polskiej i zydowkiej. I jesli sie > nie myle to ze dwa lata temu obchodzil swoje 1000 lecie. Natomiast w 1945 roku > Gauleiter Franke na polecenie Hitlera oglosil miasto twierdza i doprowadzil do > zniszczenia praktycznie calej zachodniej czesci i wybicia setek tysiecy > ludnosci cywilnej oraz radzieckich jencow wojennych. Ale to dla ciebie byly > pewnie szwaby i kacapy wiec sie nie liczy. H....im na grob ! Stalinowi > przyswiecala tez tylko nienawisc, choc z Hitlerem paktowal jeszcze kilka lat > wczesniej i dzielili sie Polska ponad jej glowa. Efekty nienawisci mozna we > Wroclawiu ogladac do dzis. Zapraszam. Co to ma do rzeczy? Pan Franke sam chodził i burzył domy, czy robiły to sowieckie pociski? Patrz ile domów zbudowano za Adolfa, ile autostrad, ulic, mostów... Nie robily tego tylko sowieckie pociski. Cale okolice Placu Grunwaldzkiego zostaly wysadzone w powietrze przez Niemcow tak aby mogly podnosic sie i ladowac na nim samoloty poniewaz lotnisko zostalo zajete przez oddzialy radzieckie. Mam tlumaczyc dalej czy wystarczy ? A ciebie wzamian poprosze o wytlumaczenie co takiego spektakularnego powstalo we Wroclawiu pomiedzy 1933 rokiem a rokiem 1945 oprocz jednej nitki autostrady ? Chetnie sie dowiem. > > Z tym providerem nie bede cie juz dreczyl bo widze, zes sie zgubil. Tak? Tak. > > A z wyjazdem za granice i jezykami mam na mysli otwarcie na swiat a nie wyjazd > po zgnieciony samochod do niemiec i wydukanie kilku slow w ALDI bez ladu i > skladu. Nie mam zamiaru się licytować kto gdzie kupił samochód i jaki, ile kto ma certyfikatów językowych etc. Naprawdę to nie mój poziom. Wybacz. Wybaczam, ale proponuje sie mimo tych certyfikatow jezykow jednak nauczyc :) > > Zapamietaj kolego. Polacy, ktorzy zdobyli miedzynarodowe uznanie na swiecie to > intelektualisci i obiezyswiaty, ktorzy kochali swoj kraj i swoja kulture. A nie > > tacy co machali innym nacjom bialo czerwona flaga przed oczami a ich flaga > sobie podcierali drugi koniec przewodu pokarmowego. Polski sie nigdy nikt nie > bal i mam nadzieje, ze nie bedzie musial. Wróć do szkoły chłopcze - dziekuje dawno mnie tak nikt nie nazwal:)))) i poczytaj o pozycji Polski w XVI wieku. I jeszcze raz przemyśl, czy nikt się nas wtedy nie bał. Wrocilem wlasnie ze szkoly, gdzie podreczniki do historii niekoniecznie pisali polscy autorzy. Z pozycji obserwatora obcego niekoniecznie wyglada to tak rozowo. Proponuje jeszcze raz przestac chodzic na spotkania do LPR, pojechac dalej niz na szrot do Niemiec, pozyc, posluchac, pokonfrontowac swoje opinie z innymi i przestac marzyc o narodowych niebieskich migdalach i wziac sie do pracy jak Slowency dajmy na to :). Polska to nie Rosja, ani Ameryka ani > nawet Niemcy. > I co z tego? To z tego, ze jestesmy potega tylko w oczach takich wiecznie wczorajszych narodowcow jak ty. Pragmatycy oraz zagranica postrzegaja nas inaczej co nie oznacza, ze koniecznie negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nudzi mnie to. Ostatni post. 04.08.04, 10:51 Gość portalu: aviomarin napisał(a): > W poprzednim komentarzu. Polecam wyciag z milorzebu na pamiec. Znów dopowiadasz sobie coś do moich słów. Nie rozumiesz co piszę? Funkcjonalny analfabetyzm? > Polecam lekture przekroju, > chyba z poczatku tego roku. Jestes geniuszem internetowym to sobie poradzisz ze > > znalezieniem odpowiedniego numeru. Cóż ja rozmawiałem z dwoma doktorami archeologii na ten temat. Ale co takie przygłupy mogą wiedzieć... > Uzyje twojego wysublimowanego argumentu i powiem "No i co z tego" ? To z tego, że jak coś piszesz to KONKRETNIE z podawaniem faktów a nie ogólników. > Jak sie > nie ma argumentow to sie zmienia temat nie ? :)))) Zmieniam temat? Wskazuję elementarne braki w twym wykształceniu i błędy w twej wypowiedzi. > Nie robily tego tylko sowieckie pociski. Cale > okolice Placu Grunwaldzkiego zostaly wysadzone w powietrze przez Niemcow tak > aby mogly podnosic sie i ladowac na nim samoloty poniewaz lotnisko zostalo > zajete przez oddzialy radzieckie. I znów bzdury piszesz. Przeczytaj po co było to lotnisko a potem się wypowiadaj. Zresztą na wojnie czasami trzeba coś poświęcić. Mam tlumaczyc dalej czy wystarczy ? A ciebie > wzamian poprosze o wytlumaczenie co takiego spektakularnego powstalo we > Wroclawiu pomiedzy 1933 rokiem a rokiem 1945 oprocz jednej nitki autostrady ? > Chetnie sie dowiem. > Wiele domów mieszkalnych np. w okolicach Hallera, Nyskiej, Pilczyckiej. Gmach NSDAP przy dzisiejszej Piłsudzkiego, siedziba gauleitera (dziś Urząd Wojewódzki), rozbudowano lotnisko, rozbudowano fabryki Archimedes i Linke-Hofmann > Wybaczam, ale proponuje sie mimo tych certyfikatow jezykow jednak > nauczyc :) Te osobiste wycieczki są doprawdy żałosne. Ile masz lat? 15? Przed dziewczyną się popisujesz? Wrocilem wlasnie ze szkoly, gdzie podreczniki do historii > niekoniecznie pisali polscy autorzy. Z pozycji obserwatora obcego niekoniecznie > > wyglada to tak rozowo. No tak. W szkołach gdzie mylą Powstanie Warszawskie z Powstaniem w Gettcie rzeczywiście nie wygląda to tak różowo. Proponuje jeszcze raz przestac chodzic na spotkania do > LPR, pojechac dalej niz na szrot do Niemiec, pozyc, posluchac, pokonfrontowac > swoje opinie z innymi i przestac marzyc o narodowych niebieskich migdalach i > wziac sie do pracy jak Slowency dajmy na to :). > > > I co z tego? To z tego, ze jestesmy potega tylko w oczach takich wiecznie > wczorajszych narodowcow jak ty. Pragmatycy oraz zagranica postrzegaja nas > inaczej co nie oznacza, ze koniecznie negatywnie. Gdzie ja napisałem, że Polska jest potęgą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Nudzi mnie to. Ostatni post. IP: 212.127.8.* 04.08.04, 12:04 > > W poprzednim komentarzu. Polecam wyciag z milorzebu na pamiec. > > Znów dopowiadasz sobie coś do moich słów. Nie rozumiesz co piszę? Funkcjonalny analfabetyzm? Umiesz tylko szczekac czy masz argumenty ? Napisales wyraznie, ze Wroclaw jest praslowianski czy tam Dolny Slask i to jest argument na jego polskosc w ew. sporze z Niemcami. Natomiast w ew. sporze z Ukraincami, Bialorusinami i Litwinami o Kresy musialbys juz uzyc innego argumentu bo ten bylby funta klakow niewart. Wiec jestes Kali co jak mu cos zabrac to fe ale jak on komus cos zabrac to cacy :)))) > > > Polecam lekture przekroju, > > chyba z poczatku tego roku. Jestes geniuszem internetowym to sobie poradz > isz ze > > > > znalezieniem odpowiedniego numeru. > > Cóż ja rozmawiałem z dwoma doktorami archeologii na ten temat. Ale co takie prz > ygłupy mogą wiedzieć... Moj drogi. Znowu popelniasz zasadniczy blad, ktory dyskredytuje cie w tej dyskusji. Wysuwaj argumenty a nie produkuj goracego powietrza. To, ze ty rozmawiales z dwoma doktorami archeologii to nie jest argument, poniewaz ja ci moge powiedziec, ze rozmawialem z jednym profesorem archeologii. Zrobienie doktoratu to ok 1/3 profesury wiec moje na wierzchu. Mow co pan doktor jeden z drugim twierdzi a nie kim jest i jaki ma certyfikat. Dokladnie cie czuje kolego mitomanie :) - umiem mowic po angielsku bo mam certyfikat school of english of Lomianki Dolne hihihihihihi :))))))) > > > > Uzyje twojego wysublimowanego argumentu i powiem "No i co z tego" ? > > To z tego, że jak coś piszesz to KONKRETNIE z podawaniem faktów a nie ogólników. A jednak fakty cie interesuja :)))))) Hihihihi :) Dwulicowiec, wiedzialem :)))) > . > > > Jak sie > > nie ma argumentow to sie zmienia temat nie ? :)))) > > Zmieniam temat? Wskazuję elementarne braki w twym wykształceniu i błędy w twej > wypowiedzi. Co do elementarnych brakow w moim wyksztalceniu to zdania sa mocno podzielone, ale co do zmiany tematu gdzie ci wygodnie to go zmieniasz tam gdzie czujesz cienki lod pod nogami :)))))) > > > Nie robily tego tylko sowieckie pociski. Cale > > okolice Placu Grunwaldzkiego zostaly wysadzone w powietrze przez Niemcow > tak > > aby mogly podnosic sie i ladowac na nim samoloty poniewaz lotnisko zostal > o > > zajete przez oddzialy radzieckie. > > I znów bzdury piszesz. Przeczytaj po co było to lotnisko a potem się wypowiadaj. No a po co bylo ? Nie po to zeby na nim moglo cos wyladowac badz sie z niego podniesc ? Chocby to byl nawet jeden jedyny start samolotu z Gauleiterem na pokladzie ? Czy ty jestes jakis normalny inaczej ? :)))))) > . > Zresztą na wojnie czasami trzeba coś poświęcić. Idz na wojne i poswiec siebie najlepiej. Nie usprawiedliwiaj tego, ze Wehrmacht burzyl domy uczciwych mieszczan po to by jakis faszystowski popapraniec mogl uciec z miasta jak mu juz sie wojna znudzila. > > Mam tlumaczyc dalej czy wystarczy ? A ciebie > > wzamian poprosze o wytlumaczenie co takiego spektakularnego powstalo we > > Wroclawiu pomiedzy 1933 rokiem a rokiem 1945 oprocz jednej nitki autostra > dy ? > > Chetnie sie dowiem. > > > > Wiele domów mieszkalnych np. w okolicach Hallera, Nyskiej, Pilczyckiej. Gmach N > SDAP przy dzisiejszej Piłsudzkiego, siedziba gauleitera (dziś Urząd Wojewódzki) > , rozbudowano lotnisko, rozbudowano fabryki Archimedes i Linke-Hofmann > No i jak tu z toba rozmawiac :))))) Domy na Hallera to piekny zabytek ale zeby wkladac je do jednego wora z osiagnieciami rzadow faszystowskich to tak samo jakbys twierdzil ze pierdnales tu i od tego przewrocil sie jakis rower na dworcu w Pekinie. Gruba przesada :))))) Ulica Pilsudskiego (bo tak sie nazywal ten polski maz stanu a nie Pilsudzki jak twierdza niektorzy to ulica przy ktorej mozna by powiedziec miesci sie urzad miejski (no za rogiem na Zapolskiej) a nie wojewodzki. Musisz uwazniej przepisywac z internetu. Urzad wojewodzki miesci zupelnie gdzie indziej. Archimedes powstal po wojnie trzymajmy sie faktow a Linke Hoffman Busch bo tak nazywaly sie zaklady taboru kolejowego we Wroclawiu na pewno nie powstaly za faszystow a na marginesie o jaka rozbudowe koledze chodzi ? :)))))))) , bo to troche cokolwiek ogolnikowe stwierdzenie ta rozbudowa :) > > Wybaczam, ale proponuje sie mimo tych certyfikatow jezykow jednak > > nauczyc :) > > Te osobiste wycieczki są doprawdy żałosne. Ile masz lat? 15? Przed dziewczyną s > ię popisujesz? Mam wiecej niz 15 i wiecej niz ty i mam taka obsesje, zeby udowadniac narodowcom obojetnie z jakiego narodu pochodza takim jak ten radny z Goerlitz i ty - jakimi jestescie baranami tak naprawde. > > Wrocilem wlasnie ze szkoly, gdzie podreczniki do historii > > niekoniecznie pisali polscy autorzy. Z pozycji obserwatora obcego niekoni > ecznie > > > > wyglada to tak rozowo. > > No tak. W szkołach gdzie mylą Powstanie Warszawskie z Powstaniem w Gettcie rzec > zywiście nie wygląda to tak różowo. To myli prasa zachodnia a nie podreczniki. Sluchaj uwaznie bo tobie sie tez niejedno myli :) > > Proponuje jeszcze raz przestac chodzic na spotkania do > > LPR, pojechac dalej niz na szrot do Niemiec, pozyc, posluchac, pokonfront > owac > > swoje opinie z innymi i przestac marzyc o narodowych niebieskich migdalac > h i > > wziac sie do pracy jak Slowency dajmy na to :). > > > > > > > I co z tego? To z tego, ze jestesmy potega tylko w oczach takich wiecznie > > > wczorajszych narodowcow jak ty. Pragmatycy oraz zagranica postrzegaja nas > > > inaczej co nie oznacza, ze koniecznie negatywnie. > > Gdzie ja napisałem, że Polska jest potęgą?? Polecam milorzab po raz drugi (Gingko biloba - czy jakos tam tak jak powiesz w aptece to pani da ci na pewno odpowiedni preparat) a wracajac do meritum to sam napisales, ze Polski sie bano w XVI wieku. Wiec bano by sie albo inaczej czy wzbudzal by respekt kraj, ktory bylby maly i slaby militarnie ? A wiec Polska byla potega czy nie byla ? Twierdzisz tak czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ostatnie krótkie wyjaśnienie. 04.08.04, 13:03 1. Nie mam zamiaru licytować się kto zna lepszego profesora. Nie ten poziom. 2. Wrocław jest prasłowiański w sensie, że został założony przez Słowian. Tak samo Kresy są PRASŁOWIEŃSKIE co nie znaczy PRAPOLSKIE. 3. Co do jednego lotu z lotniska na Grunwaldzkim to znów kulą w płot. Poczytaj czemu je budowano. Bo to, że użyto go tylko raz nijak ma się do celu jego budowy. 4. Domy na Hallera czy na Nyskiej to tak zwane Volkswohnungen i są całkowicie hitlerowskie. Budowane były zgodnie z tamtą ideologią. 5. Budynek Urzędu Wojewódzkiego (dawna siedziba gauleitera) a budynek NSDAP to DWA RÓŻNE budynki. 6. Archimedes (produkujący śruby i inne takie) powstał jeszcze PRZED I wojną. (Polecam zerknąć np. do książki T. Kulak "Wrocław" str. 208) 7. Poczytaj co ciekawego produkowano u Linke-Hofmanna. 8. Pisałem, że Polska BYŁA a nie JEST potęgą. Czytać nie umiesz? EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviomarin Re: Ostatnie krótkie wyjaśnienie. IP: 212.127.8.* 04.08.04, 14:19 A wiec na wstepie ciesze sie bardzo z twojej slabej silnej woli. Jak chlop mowi, ze ostatni post to ostatni. Prawdziwy mezczyzna :))))))) Brawo. 1. Nie mam zamiaru licytować się kto zna lepszego profesora. Nie ten poziom. Otoz, jak zwykle mnie nie zrozumiales. Uzylem trybu przypusczajacego objawiajacego sie koncowka -bym. GdyBYM powiedzial ze rozmawialem z profesorem to toczylbym tego samego rodzaju dyskusje na przechwalanki a nie na argumenty, do ktorej mimo twoich oporow chce cie zmobilizowac. Ale nie rozmawialem z profesorem (nie, nie!) tylko czytalem zdania autorytetow w przekroju i opis genezy teorii skad sie wzielo mniemanie o praslowianskosci Biskupina i wogole dzisiejszych ziem powiedzmy miedzy odra a wisla. Tam sa przytoczone argumenty a nie jakies tam twoje blabla :) > 2. Wrocław jest prasłowiański w sensie, że został założony przez Słowian. Tak s > amo Kresy są PRASŁOWIEŃSKIE co nie znaczy PRAPOLSKIE. No to ci pokaze cos za choragiewka na wietrze :))) Cyt. z ciebie "No oficjalnie Kresy nie są polskie, ale historycznie już tak" Zdecyduj sie chlopie bo to bez ladu i skladu co gadasz. Bron swojej teorii albo przyznaj, ze jest do niczego ale nie zmieniaj ciagle zdania do cholery :))))) > 3. Co do jednego lotu z lotniska na Grunwaldzkim to znów kulą w płot. Poczytaj > czemu je budowano. Bo to, że użyto go tylko raz nijak ma się do celu jego budowy. No przeczytalem i co ? Pisza Nemcy, ze lotnisko buduje sie po to zeby na nim ladowaly i z niego startowaly statki powietrzne. I co ? Wystartowal z niego statek czy nie wystartowal ? Dla ciebie pewnie Gdynia jest portem lotniczym a Okecie morskim, ale ja sie pod tym nie podpisze :)))))) > 4. Domy na Hallera czy na Nyskiej to tak zwane Volkswohnungen i są całkowicie hitlerowskie. Budowane były zgodnie z tamtą ideologią. Faktycznie ladne :))) Epokowe dzielo architektury Niemieckiej i Faszystowskiej. Karlowice i Tereny Wystawowe z calym Maxem Bergiem plus jego dodatkowa spuscizna w miescie przedfaszystowskim to nic w porownaniu z domami na Hallera epokowym dzielem Hitlera. Hihihihih :) > 5. Budynek Urzędu Wojewódzkiego (dawna siedziba gauleitera) a budynek NSDAP to > DWA RÓŻNE budynki. I oba stoja przy ulicy "Pilsudzkiego" nie ? HiHiHi. Ten Urzad musi byc na kolkach albo bylo trzesienie ziemi i sie przesunal cokolwiek. > 6. Archimedes (produkujący śruby i inne takie) powstał jeszcze PRZED I wojną. ( > Polecam zerknąć np. do książki T. Kulak "Wrocław" str. 208) No i oczywiscie nazywal sie Archimedes jak powstawal co ? :)))))) > 7. Poczytaj co ciekawego produkowano u Linke-Hofmanna. Rozne rzeczy z metalu. Na przyklad parowoooozy, wagony i uzbrojenie. I co z tego, ze uderze w ton kolegi ? Co z ta rozbudowa bo sie niecierpliwie, czy bylo to znowu pustoslowie czyli blablabla - ze uzyje tu tego eufemizmu > 8. Pisałem, że Polska BYŁA a nie JEST potęgą. Czytać nie umiesz? Przeciez wiesz, ze umiem. No przeciez to idiotyczne zadawac takie pytanie. Inaczej bym nie odpowiadal na twoje bzdury :))) A wracajac do meritum, skoro zdecydowales sie wreszcie na jedna wersje i twierdzisz, ze byla. To ja sie pod tym podpisze ale tylko jedna reka. Bo a) bylo to panstwo o poteznym terytorium ale slabej wladzy, sklocone wewnetrznie i znienawidzone przez sasiadow b)nie budowalo swej potegi na koloniach jak Brytania czy Hiszpania c) nie potrafilo swej pozycji obronic przez dluzszy czas i po 150 latach sasiedzi obsluzyli sie w Polsce jak w sklepie samoobslugowym :) I dzieki Panu Bogu na Wysokosciach, ze sie tak stalo jak sie stalo bo przynajmniej pozniej tacy mezowie stanu jak Pilsudski a nie Pilsudzki i Paderewski a nie Padereski mogli temu panstwu pomoc sie odrodzic po tym jak krzykacze (podobni do ciebie ale tylko podobni) to panstwo doprowadzili do calkowitego upadku. No przepraszam chyba sie zagalopowalem. Mysle, ze sie uczysz i pracujesz i madry z ciebie chlopak tylko szkoda, ze taki krzykacz :))) Pozdrawiam i czekam na ostateczny koncowy final bo final byl, koncowy final juz tez czyli teraz powinien byc ten ostateczny koncowy final Panie Stanowczy Nacjonalisto :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwawy hegemmon Re: A czy ja mówię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:34 Nie brunatnych koszul tylko białych orłów, gość ma rację! Deutschland Deutschland unter scheize, alles wreck und raus !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwawy hegemmon Re: Nie kamień! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:32 Liczy się waleczność i odwaga, w polu nigdy nam nie podskoczą, nie ma to jak przyszpilić skalpy wrogów do odrzwii hough !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: Nie kamień! 02.08.04, 00:24 Witam! wielki_czarownik napisał: > Tłumaczenie i edukacja trwają od 1945 i jak widać z mizernym skutkiem (patrz np > . Pruskie powiernictwo). A raz w mordę strzelić tego czy innego rewizjonistę i > po sprawie! Jezu Chryste! Tyś się za bardzo wczuł w klimat swoich sygnaturek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotras Do nazistowskiej bojowki LPR nalezysz czy jak, IP: 5.5.* / 80.58.41.* 02.08.04, 10:04 ze cie tak pokrecilo, Czarowniku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwawy hegemmon Re: Nie kamień! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:29 Zemsta, zemsta, zemsta na wroga... Szkoda, że w 45-tym całego Berlina nie spalili, trzeba było to gniazdo węży zrównać z ziemią, a szwabów wysterylizować żeby ta zakała wymarła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: To byli Kowalski i Smith - J-23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 12:25 Ja uwazam ze dobrze zrobili, przecie nikogo nie skrzywdzili.A co do wczesniejszego wpisu o wojnie polsko-niemieckiej to na dzien dzisiejszy oni ja wygrali i prowadza wojne ekonomiczna-w Polsce kupili to co mieli a teraz na nas zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś