pola001 02.02.06, 23:01 Bardzo proszę o pomoc nauczycieli działajacych w tych programach. Jak zaczynaliscie może ktoś podzieli się wiedzą jak znaleźć szkołę partnerską bo naprawdę nie wiem jak się do tego zabrać. Z góry dziękuję za rady. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hopeless78 Re: Socrates Comenius 07.02.06, 11:59 Radziłabym od strony www.socrates.org.pl c iekawą bazę danych polecama na siu.no/socpart tam znajdziesz posty szkół poszukujących partnerów :) Odpowiedz Link
sylviap1 Re: Socrates Comenius 10.02.06, 22:17 czesc:) polecam szukanie tzw. seminariow kontaktowych, ja bylam na takim spotkaniu 2 lata temu w strasburgu, nie wiem jak to sie stalo ale zadzwonili do mojej szkoly stamtad i zaproponowali udzial, ale mozna tesz szukac na stronach comeniusa; dostalam pieniadze na wyjazd z agencji narodowe polskiej; bylo tam ponad 100 szkol z calej europy, podzielili nas na grupy i w ciagu 3 dniu przygotowalismy projekt; mam juz za soba wizyte w danii a w kwietniu grupa przyjezdza do nas (jest to projekt szkolny a nie jezykowy), Odpowiedz Link