Gość: Janek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.01, 17:55 Może wiesz coś o historii podziemnej fabryki na Maślicach ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STrup Re: Do Roberto. IP: *.chem.uni.wroc.pl 22.08.01, 13:55 Tez jestem ciekaw, mieszkam nieopodal. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Do Roberto. 25.08.01, 02:08 Gość portalu: STrup napisał(a): > Tez jestem ciekaw, mieszkam nieopodal. Wiem, że był to bardzo waży i strategiczny dla Niemców kompleks - najlepiej nich świadczy o tym fakt, że rosjanie bardzo szybko po wyzwoleniu Breslau, zajęli ten obiekt i nigdy nie pozwalali się zbliżać do tego terenu, atym bardziej poruszać po tym terenie Polakom... Spróbuję się dowiedzieć wiecej szczegółów o tym obiekcie... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: Do Roberto. IP: *.chicago-21rh16rt.il.dial-access.att.net 25.08.01, 03:26 roberto65 napisał(a): > Gość portalu: STrup napisał(a): > > > Tez jestem ciekaw, mieszkam nieopodal. > > > Wiem, że był to bardzo waży i strategiczny dla Niemców kompleks - najlepiej nic > h > świadczy o tym fakt, że rosjanie bardzo szybko po wyzwoleniu Breslau, zajęli te > n > obiekt i nigdy nie pozwalali się zbliżać do tego terenu, atym bardziej porusza > ć > po tym terenie Polakom... > Spróbuję się dowiedzieć wiecej szczegółów o tym obiekcie... > Pozdrawiam!!! No to roboty. bo tez jestem zainteresowany.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Do Roberto. 25.08.01, 04:28 JaJacku, jeżeli dziś (sobota) i jutro (niedziel) będize ładna pogoda, to ciężko będzie zabrać mi się do jakiejkolwiek pracy. Ale o Forum postaram się oczywiście nie zapomnieć... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: Do Roberto. IP: *.chicago-22rh16rt.il.dial-access.att.net 25.08.01, 05:50 roberto65 napisał(a): > JaJacku, jeżeli dziś (sobota) i jutro (niedziel) będize ładna pogoda, to ciężko > > będzie zabrać mi się do jakiejkolwiek pracy. Ale o Forum postaram się > oczywiście nie zapomnieć... > Pozdro ! Czulbym sie jak brygadzista strugaczy wykalaczek,z drugiej zmiany w zakladzie pracy chronionej, gdybym kogokolwiek do pracy mial poganiac a do tego w sobote i niedziele, jeszcze przy pieknej pogodzie. No zgroza! To bylo tylko takie zawolanie w rodzaju: "W gory !W gory!Mily bracie, tam przygoda czeka na Cie!"Co by by moglo sugerowac rodzaj spedzenia czasu w te dni.Po Otmuchowie dla odmiany.:))Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś