Dodaj do ulubionych

Do Roberto.

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.01, 17:55
Może wiesz coś o historii podziemnej fabryki na Maślicach ? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Re: Do Roberto. IP: *.chem.uni.wroc.pl 22.08.01, 13:55
      Tez jestem ciekaw, mieszkam nieopodal.
      • roberto65 Re: Do Roberto. 25.08.01, 02:08
        Gość portalu: STrup napisał(a):

> Tez jestem ciekaw, mieszkam nieopodal.

Wiem, że był to bardzo waży i strategiczny dla Niemców kompleks - najlepiej nich
        świadczy o tym fakt, że rosjanie bardzo szybko po wyzwoleniu Breslau, zajęli ten
        obiekt i nigdy nie pozwalali się zbliżać do tego terenu, atym bardziej poruszać
        po tym terenie Polakom...
        Spróbuję się dowiedzieć wiecej szczegółów o tym obiekcie...
        Pozdrawiam!!!
        • Gość: Jajaccek Re: Do Roberto. IP: *.chicago-21rh16rt.il.dial-access.att.net 25.08.01, 03:26
          roberto65 napisał(a):

> Gość portalu: STrup napisał(a):
          >
          > > Tez jestem ciekaw, mieszkam nieopodal.
          >
          >
          > Wiem, że był to bardzo waży i strategiczny dla Niemców kompleks - najlepiej nic
          > h
          > świadczy o tym fakt, że rosjanie bardzo szybko po wyzwoleniu Breslau, zajęli te
          > n
          > obiekt i nigdy nie pozwalali się zbliżać do tego terenu, atym bardziej porusza
          > ć
          > po tym terenie Polakom...
          > Spróbuję się dowiedzieć wiecej szczegółów o tym obiekcie...
          > Pozdrawiam!!!

No to roboty. bo tez jestem zainteresowany.Pozdr.
          • roberto65 Re: Do Roberto. 25.08.01, 04:28
            JaJacku, jeżeli dziś (sobota) i jutro (niedziel) będize ładna pogoda, to ciężko
            będzie zabrać mi się do jakiejkolwiek pracy. Ale o Forum postaram się
            oczywiście nie zapomnieć...
            Pozdro !
            • Gość: Jajaccek Re: Do Roberto. IP: *.chicago-22rh16rt.il.dial-access.att.net 25.08.01, 05:50
              roberto65 napisał(a):

> JaJacku, jeżeli dziś (sobota) i jutro (niedziel) będize ładna pogoda, to ciężko
              >
              > będzie zabrać mi się do jakiejkolwiek pracy. Ale o Forum postaram się
              > oczywiście nie zapomnieć...
              > Pozdro !

Czulbym sie jak brygadzista strugaczy wykalaczek,z drugiej zmiany w zakladzie
              pracy chronionej, gdybym kogokolwiek do pracy mial poganiac a do tego w sobote i
              niedziele, jeszcze przy pieknej pogodzie. No zgroza! To bylo tylko takie
              zawolanie w rodzaju: "W gory !W gory!Mily bracie, tam przygoda czeka na Cie!"Co
              by by moglo sugerowac rodzaj spedzenia czasu w te dni.Po Otmuchowie dla
              odmiany.:))Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka