Dodaj do ulubionych

"Biskupin to nie skansen" - chcemy mostu na Wie...

12.09.13, 19:05
I znowu rozwiązanie połowiczne, które w praktyce nic nie da. I nie rozumiem dlaczego "woli" 760 ma się podporządkować 10 000.
Tak w ogóle to powinni zacząć od świateł na Mickiewicza/Paderewskiego/9Maja i np. Mickiewicza/Godebskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: z Jednojezdniowe przeprawa i trasa są bez sensu, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.13, 19:20
      szkoda na to pieniędzy. Jeśli z finansami krucho, to trzeba to wykonać w kilku etapach, ale nie zakładać z góry, że wąska kicha pomieści ruch z Armii Krajowej, i w drugą stronę. Ten rejon miasta dławi się od dawna od nadmiernego ruchu i półśrodki tego nie zmienią. A powstają kolejne nowe wielotysięczne osiedla (m.in. za Mostami Chrobrego) i będzie jeszcze gorzej, bo Mickiewicza i Zwierzyniecki są już teraz nieprzejezdne w godzinach szczytu.
    • zakop_ukryj Sąd za niegospodarność, może czekać Dutkiewicza... 12.09.13, 19:31
      jeżeli w porywie piramidalnej głupoty wydana zostanie decyzja budowy wariantu 1-jezdniowego. Z drugiej strony poprzedni wariant 2-jezdniowy też był słabiutki i po prostu brzydki jak autostrada w mieście. Trasę w przebiegu 2-jezdniowym powinno się od nowa zaprojektować - powinna wyglądać tak jak aleje miejskie (Hallera itp.); po drugie brak torowiska z Armii Krajowej na Wyspę to zbrodnia w obliczu obowiązujących priorytetów EU i organizacji światowych dotyczących komunikacji zbiorowej, ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju. Aby powstało coś na skalę przedwojennego Wrocławia i jednocześnie dbające o interesy kierowców oraz mieszkańców Wyspy, trzeba jednak mieć wizję, a przede wszystkim "jaja", Panie prezydencie.
      • Gość: oskar Re: Sąd za niegospodarność, może czekać Dutkiewic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.13, 09:56
        W stu procentach popieram!
      • Gość: Pinezka Trasa tramwajowa powinna powstać bezwzględnie IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.13, 10:37
        Zdecydowanie popieram! Dlaczego uwadze ekologów umyka fakt, że zarzucono pierwotny pomysł wybudowania trasy tramwajowej, łączącej Gaj z Biskupinem? Najlepiej, gdyby spiąć nową trasą ulice Ślężną i, być może, Hallera-Powstańców Śląskich. Nie przypominam sobie, by ekolodzy tym się interesowali.
        Ruchy masowe ziemi? A wpływ planowanego mostu na światło słoneczne odbite od Księżyca w kontekście oddziaływania przedsięwzięcia na krajobraz kulturowy to pikuś?
    • Gość: kryśka czyżby to był ten własnie NEO ? IP: *.30.19.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.13, 19:53
      wymienili go w artykule
    • dzielanski Pojedynczego mostu nie chce NIKT! 12.09.13, 20:46
      Część mieszkańców Biskupina nie chce tego odcinka obwodnicy śródmiejskiej. Pozostali mieszkańcy Wrocławia nie chcą "kompromisowego" pojedynczego mostu biegnącego od Biskupina na południe przy zaniechaniu budowy przeprawy prowadzącej na północ od "Wielkiej Wyspy". Taki most mający służyć tylko mieszkańcom Biskupina (z których część, jak się wydaje, nie chce nawet tego rozwiązania) to zdecydowanie zbyt duży wydatek. I proszę nie opowiadać bajeczek o tym, że mostem tym można będzie dojechać do Hali Stulecia, na Stadion Olimpijski czy do ZOO. Tam zazwyczaj jeździ się w weekendy, kiedy korków prawie nie ma i połączenie przez Plac Grunwaldzki w zupełności wystarcza.
      Albo powstanie pełny wschodni odcinek obwodnicy śródmiejskiej, albo niech się biskupianie kiszą na swojej "Wyspie". To miasto znacznie bardziej potrzebuje wielu innych połączeń drogowych.
    • Gość: Adamus mieszkam na WW - jestem na nie dla tego Mostu. IP: *.30.19.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.13, 20:53
      Ten most to będzie zabójstwo dla Biskupina, tranzyt dla kilkudziesięciu tysięcy ludzi jadących od
      Swojczyc a którzy nie mogąc się wbić na most od Mickiewicza będą rozjeżdżać Biskupin Spółdzielczą, Dębowskiego i Olszewskiego. To będzie również tranzyt dla wszystkich z północnych części Wrocławia - z kierunku Warszawy.
      Te masy aut zabiją Biskupin Sępolno Dąbie i Zalesie !!!!!

Most Zwierzyniecki mi wystarcza. Jakoś nie stoje w korkach !

Gdzie można się podpisać na NIE dla Mostu ???????
      • Gość: z Na szczęście jesteś w mniejszości graniczącej z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.13, 21:32
        błędem statystycznym, sobku. Nie mieszkasz sam, ani na Biskupinie, ani w tej okolicy. O ile w ogóle tutaj mieszkasz, bo zbyt często wypowiadają się na temat tej przeprawy osoby nie mające nic wspólnego z tą częścią miasta. A tranzyt z kierunku Wawy ma bardzo wygodną S8 i AOW, prawie nikt nie jeździ DK8, bo i po co? Osobówki "mają za darmo", a TIR-y i tak płacą, więc po kiego grzyba wbijać im się w miasto po DK8? Żeby skrócić trasę o parę kilometrów, ale jechać minimum 40 minut dłużej? Tylko głupek tak zrobi, ale żeby to wiedzieć, trzeba trochę znać miasto / jeździć po nim samochodem.
      • Gość: franek k Re: mieszkam na WW - jestem na nie dla tego Mostu IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.13, 21:32
        może na własnym czole + wlepka na samochodzie? pokaż, że masz jaja, nie bój się własnego zdania.
      • Gość: abrakadabra Re: mieszkam na WW - jestem na nie dla tego Mostu IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 06:55
        Mieszacie się w tych swoich stanowiskach. Jedni mówią, że to wszystko jest niepotrzebne, bo i tak nikt tamtędy nie będzie jeździł. Inni zapowiadają tranzyt kilkudziesięciu tysięcy samochodów. A przecież i tak chodzi wam tylko o to, żeby mieć spokój i ciszę na swoim osiedlu.
      • Gość: Stalker Re: mieszkam na WW - jestem na nie dla tego Mostu IP: *.koelner.pl 09.12.13, 09:42
        Ech jakie to polskie - fakt, że Ty jeżdżąc w miarę sprawnie po innych rejonach Wrocławia jeździsz też innym pod domami jest oczywiście Twoim przywilejem, ale jak tylko trzeb się przynajmniej trochę poświęcić (choć ja nie widzę poświęceni, bo wszyscy na tym skorzystamy) to oczywiście jest już wielki problem. Wtedy to WON. To może ja zacznę protestować, żeby nie jeździć po mojej dzielnicy.
        "Most Zwierzyniecki mi wystarcza. Jakoś nie stoje w korkach ! " - szczyt egoizmu, na zasadzie "ja jadę, innych mam w dupie".
        Nie ma to jak powtórka z historii i "liberum vet".
        Dzięki takim jak Wy ten kraj nigdy nigdzie nie dojdzie.
    • wotywa321 "Biskupin to nie skansen" - chcemy mostu na Wie... 12.09.13, 23:00
      W cywilizowanym swiecie nie ma dzialek ogrodniczych,a Wroclaw musi miec dynamike.Bez wewnetrznych obwodnic miasto traci
      • pawel_zet Re: "Biskupin to nie skansen" - chcemy mostu na W 13.09.13, 07:09
        I na tym polega ich błąd. Ogródki działkowe to świetny wynalazek.
    • brsdtv "Biskupin to nie skansen" - chcemy mostu na Wie... 13.09.13, 05:34
      Całą tą akcję organizują osoby bojące się, że ich działki (zupełnym przypadkiem leżące przy planowanej drodze) stracą na wartości i kilku oszołomów, którzy są tak głupi że faktycznie wierzą w jakieś przesłanki ekologiczne całej tej blokady.

Można zrozumieć działania ludzi starających się o zachowanie swojego majątku, ale droga i tak musi powstać. Miasto w takiej sytuacji powinno po prostu porozumieć się z właścicielami i zapłacić im GODZIWE i RZETELNE odszkodowanie, po czym cała ta akcja by nagle znikła.
    • Gość: ajka Most jest potrzebny, IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.13, 08:31
      ale wyłącznie dla ruchu osobowego. Nie po to budujemy obwodnice poza miastem, żeby ciężarówki nam rozjeżdżały miasto, zarówno te stare mosty i drogi, jak i nowe. Skończenie obwodnicy wschodniej pozwoli na wyprowadzenie sporej, kolejnej części tirów (bez pouczeń proszę ;) ) poza miasto.

Mimo wszystko budowa mostu ma ułatwić komunikację mieszkańcom, a nie dostawcom marketowym i tranzytowi ciężarowemu. Ci muszą bezwzględnie zniknąć z miasta. Gdzie mają ograniczenia tonażu kierowcy tirów, widać choćby po Borowskiej, Ślężnej, Armii Krajowej i estakadach nad Krakowską. Wystarczy jeden patrol pod estakadą i wszystkie tiry znikają. Monitoring by się przydał, ale skuteczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka