Dodaj do ulubionych

Meble kuchenne WFM - zna ktos?

18.09.13, 22:47
Szukam opini na temat mebli kuchennych Wolsztyńskiej Fabryki Mebli - WFM - czy ktoś ma/zna meble tej firmy, jak jest z jakością, czy ktoś zamawial kuchnie WFM w studiu mebli kuchennych WENA (Wroclaw, Buraczana), jak wygląda obsługa i realizacja zamówienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? IP: *.broadband.greenlan.pl 21.12.13, 10:14
      Meble sprawuja sa bardzo dobrze. Po 2 latach uzytkowania ani sladu zniszczen (dbamy o kuchnie w umiarkowanym stopniu :)). Co do obslugi to szybko, sprawnie i piekny projekt ! Pani Architekt podjela sie realizacji projektu salonu i lazienki. Bardzo milo wspominam wspolprace.
    • Gość: gosc Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? IP: *.internetunion.pl 21.12.13, 10:32
      Witam, zamawiałam meble WFM w studio Wena we Wrocławiu. W kwestii realizacji zamówienia, szczerze polecam, żadnych problemów z dostawa i montażem nie miałam, wszystko odbyło się zgodnie z terminem. Profesjonalna obsługa, można także liczyć na fachowa poradę przy wyborze. Meble mam już prawie 3 lata, żadnych zastrzeżeń ani reklamacji w tym czasie nie zgłaszałam. Meble wysokiej jakości i bardzo funkcjonalne, wygodne w utrzymaniu. Bardzo dobry wybór:)
    • Gość: Zadowolona Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.14, 14:55
      Ja mam takie meble robione w 2013r. Bardzo jestem z nich zadowolona. Meble zamawiałam w Studio MTW ul. Sądowa 12 . Studio mogę polecic absolutnie bez zastrzeżeń. W sumie meble sa tak samo dobre bez względu na to , ktore studio przyjmie zlecenie, bo produkuje je fabryka WFM . Ja wybrałam ww studio biorąc pod uwagę - mozliwośc doprecyzowania zapisów umowy, ktore zabepieczyły moje interesy.Umowe zawieramy ze studiem a nie z WFM. Warto zwracac uwage na to , bo 99 % firm ma zapisy w umowach , ktore nie tylko nas nie chronia , ale nawet w sensie prawnym sa znaczaco błedne. Po drugie szef - pan Tomasz to człowiek bardzo słowny, elastyczny a do tego nie wciska najdroższych sprzetów i nie krytykuje wyborów klientów , wciskanie najdroższych marek jest męcząca praktyką wielu studiów kuchennych.
      Ekipę techniczną tez musze pochwalic , miałam mały problem z podłączeniem okapu , co zostało ładnie rozwiązane.Sprawnie , czysto, terminowo. Do tego nie byłam zadowolona ze swiatła podszafkowego, ktore wybrałam w WFM .Pan Tomasz tez ten problem rozwiązał bez dodatkowych kosztów z mojej strony , choc nie musiał .
      Wyszła mi laurka dla studia przy Sądowej. Coz , zasłuzyli - to mają.
      • niezadowolona.8888 Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? 27.04.15, 21:16
        Mam meble z WFM z 2011 roku. Kolor Lati szare MDF bez połysku. Po dwóch latach meble zupełnie zmieniły kolor na "Beż Lati" przy czym boki szafek niewystawionych na światło słoneczne nie zmieniły kolorów !
        No w każdym razie teraz są beżowe. Właśnie je reklamuję i jednocześnie się martwię, bo minęły ponad dwa lata ( na tyle gwarancji daje umowa i firma WFM) od zakupu. Boję się, że otrzymam odpowiedź, że reklamacja jest bezzasadna, bo upłynął okres gwarancji. Ale żeby na kolor??? Dodam, że meble nie były jeszcze używane, bo tam nie mieszkamy. Czy Ktoś miał podobny przypadek może w meblami kuchennymi WFM ?
        • Gość: niezadowolona2 Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? IP: 79.162.211.* 01.05.15, 22:36
          Też mam kuchnie z WFM zakupioną w 2012roku. Reklamowałam front szafki (odkleiła się folia), reklamacja została uznana; wymieniono front na nowy... jednak wewnętrzna strona frontu została wykonana w innym !!!! kolorze niż reszta mebli !!! według mnie to skandal! NIE POLECAM.
      • thunderfury Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? 14.05.15, 13:08
        Też korzystałem z tego studia na Sądowej (jest bardzo spoko) oraz mam meble z WFM. Na razie tylko przez pół roku, więc trudno coś powiedzieć o trwałości. Póki co, wszystko gra.
    • kasia.kaa Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? 10.05.15, 18:14
      Tak, bardzo rozczarowała mnie ta firma, a zapowiadało się dobrze. Po ok 6 miesiącach odpryskuje lakier !!! ( fronty - biały lakier) w różnych miejscach naliczyłam ostatnio 8 !!!
      Fronty nie mają żadnych wgniotów żeby tak odpryskiwało i po tak krótkim czasie, absurd. Zapewniano nas, że to są lepsze lakiery, trwalsze i zdecydowanie są droższe od Ikei. Na pewno nie nadają się do codziennego użytkowania i za taką cenę!!! lepiej sobie kuchnie wymieniać co 5 lat.
      Reklamacji nie przyjmują chcieli to nawet załatwić tylko przez przesłanie zdjęć !!! Skończy się sprawa w sądzie. Odradzam lepiej sobie kuchnie kupić tańszą i wymieniać co kilka lat i nie marwić się o to że po kilku miesiącach coś się dzieje i jeszcze nie czują się za to odpowiedzialni. ODRADZAM
      • niezadowolona.8888 Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? 18.05.15, 16:14
        Wracając do mojego wątku, czyli wypłowiałej kuchni, która zmieniła kolor z szarego na beż. Otóż pojawił się pan z WFM z zadaniem zdjęcia frontów do przemalowania i polakierowania jak trzeba. To, co zobaczył przeszło jego jakiekolwiek wyobrażenia o problemie. Meble są częściowo szare, częściowo beżowe, a gdzieniegdzie na tym beżu pozostały plamy szarości. Niektóre boki są totalnie wypłowiałe. Generalnie kuchnia jest do zrobienia od początku, w całości !!! Teraz mam czekać dwa tygodnie na decyzję. Dodam, że kuchnia jest naprawdę duża, a każda prawie szafka jest niestandardowa, bo na przykład są takie dopasowane pod skosy. Pan z WFM się załamał, ja jeszcze bardziej. Ciekawe, co na to WFM? Jakby co, to na pewno spotkamy się w sądzie, bo ta kuchnia kosztowała majątek. Narazie pozostaje niepewność i niepotrzebny stres z powodu wymarzonej kuchni z WFM. Nadal ODRADZAM.
        • Gość: Artur Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.15, 17:55
          Witam
          czy udało sie Pani z reklamacja mebli kuchennych w WFM? pytam bo własnie sam mam problem z ich meblami po niespełna roku meble popuchły to znaczy blaty i szafki wokól kuchni tj płyty indukcyjnej, na złozona reklamacje przyjechał pan z firmy iobejrzał porobił zdjęcia i pojechał po czym w odpowiedzi dostałem negatywnie rozpatrzoną reklamacje . ich zdaniem wszelkie wady powstały na skutek cytuje zbyt dużej wilgotności , odwołałem sie od tej decyzji odpisując między innymi ironicznie że sprawa dotyczy mebli kuchennych a nie z salonu i woda oraz para sa nieodzownym zjawiskiem w każdej kuchni . Niestety firma nadal podtrzymuje negatywne rozpatrzenie mojej reklamacji nie bardzo wiem co dalej zrobić , gdzie sie udac i jak walczyc o swoje nas tez kuchnia kosztowała majątek i zapewniano nas jak to super rzetelnie sa wykonane i zabezpieczone tyle że ich 5 letnia gwarancja niczego nie gwarantuje :))
          Będę wdzięczny za pomoc i jakies konkretne wskazówki
    • team.job Re: Meble kuchenne WFM - zna ktos? 22.06.15, 14:02
      Sprawdź sobie Meble na Wymiar Wrocław, może nazwa salonu jest bez polotu ale jeśli chodzi o obsługę klienta to światowy poziom, bardzo szybko, fachowo, bez fuszerki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka