Dodaj do ulubionych

Co dalej z Browarem Piastowskim?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:57
Ja bym zburzył i postawił... fontannę. Chce mi się siku.
Obserwuj wątek
    • _cinek_ Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 00:01
      ZNTK Wrocław też nie miało być burzone :-(

• Gość: ja Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.core.lanet.net.pl 17.08.04, 02:02
        Zburzyć, wybetonować i postawić parking.

PS: Od stycznia mnie buce oszukują. "Piwo stąd...".
      • Gość: piwoholik Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.08.04, 07:28
        Tak jak nas ci sk****syny z Carlsberga uporczywie oszukują z "wrocławskością" Piasta, tak samo mydlą nam teraz oczy, że nie wyburzą budynków. Wyburzą, jak tylko sprawa przyschnie. :-[
        Od początku tego roku nie pije juz Piasta. Jeszcze nam w regionie zostało kilka browarów, które na dodatek warzą dobre piwa. Trzeba je wspierać własnym gardłem!
    • Gość: lolo ja bym wyburzyl i postawil UFO IP: *.rozanka.wroc.pl 17.08.04, 01:46
      ;)
    • almac Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 03:43
      "Ale ani urządzenia, ani zabudowania nie są wpisane do rejestru zabytków."
      To powinno się je wpisać - i to jak najszybciej, żeby ktoś nie wpadł na pomysł
      postawienia w tym miejscu jakiegoś "blaszanego zabytku" (tzn. Tesco, Geant itp.)
    • Gość: Radziwił Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 07:42
      Od dzisiaj nie piję ani Carlsberg ani Okocim. Wykupują zakład, po to, aby go
      zamknąć. Czy nikt w tym kraju nie widzi nic w tym złego ? Przecież w ten sposób
      powstaje bezrobocie. Sprzedać konkurencji zakład, a ona go zamknie, lepiej
      produkcję przenieść do siebie i dać pracę swoim mieszkańcom. Tak pół polski
      sprzedali.
      • smi Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 08:02
        Wyjdzie na to, że to "prawa rynku" zdecydują, co Carlsberg zrobi z byłym
        Browarem Piastowskim ...
        Żeby tylo nie obudzić się, jak po Rzeźni Miejskiej ...
      • Gość: nieskazitelna Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 08:14
        Zabytek z browaru to zrobiła firma cARLSBERG!Ten browar przy prawidłowej
        polityce oraz chęci mógłby być liderem produkcji piwa w naszym regionie.
        Zatrudniał by kilkaset osób mógł by być sponsorem kultury i sportu na Dolnym
        Ślasku tak jak w latach 1991-2000 (koszykówka ,piłka nożna ,sport młodzieżowy)
        Wypowiedż Pana Prezesa świadcząca o tym że browar to tylko przestarzałe
        technologię i urządzenia to skandal!W latach 1993-1996 Browar Piast był jednym
        z liderów wprowadzania nowych technologii oraz modernizacji zakładu w Polsce,
        Był przykładem sukcesów produkcyjnych oraz organizacyjnych.Nieszczęście browaru
        to "dziwne" przejęcie udziałów przez Ryszarda Variselle w roku 1996(decyzja
        Pana Wiesława Kaczmarka) i jego działalność mająca na celu tylko i wyłacznie
        ograbienie browaru. Zakup Browaru przez Firmę cARLSBERG to tylko ruch w celu
        weliminowania konkurencji i próby opanowania rejonu produktami Carlsberga
        (Okocim, Bosman, Kasztelan itp), a śpiewki i hasła typu "Piast" to Wrocław,
        Kochamy "Piasta" to bzdury mające na celu zamydlenie oczu.Wiem żę opinie i
        wpisy już nie uratują Browaru,że winni "prywatyzacji" browaru mają się dobrze
        ale chociaż może Wrocławianie (może cały Dolny Śląsk) dadzą do zrozumienia tym
        bufonom z Warszawy wybierając w czasie zakupów markę piwa!
        • Gość: Radziwił Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:19
          Jaki Polski browar nie został jeszcze wykupiony przez Carlsberg ?
      • Gość: zielony Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: 217.97.136.* 17.08.04, 08:53
        szczera prawda radziwil !!! niech mi ktos odpowie na takie pytanie !; przez
        ponad 100 lat browar produkowal pivko pt. piast ( nie lubie tego piwa kiedys
        jak jeszcze byl magnat to mozna bylo sie napic) ale browary jakos
        funkcjonowaly, byly rentowne itp az tu nagle mozni browarnictwa stwierdzili ze
        SIE NIE OPLACA ! ten kraj jest chory za 5-10 lat jedynym wlascicielem polskiego
        przemyslu bedzie mister kulczyk a reszta w posiadaniu kapitalu zagranicznego
        ale zydo-komuna ma sie dobrze i rozkradaja ten biedny kraj
    • Gość: wrorat Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: 212.244.141.* 17.08.04, 08:22
      Małe pytanko : gdzie w takim razie warzą teraz Piasta ?
      • Gość: Radziwił Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:25
        nigdzie. To już nie jest Piast. Pozostała tylko naklejka ...
      • Gość: Stary wyjadacz Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:28
        podobno w Okocimiu i w Bosmanie:) Mysle ze warto porownac smakiem z okocimem
        czy czesami to nie to samo, ale co ja pisze olejmy cwaniaczkow z warszawy niech
        sami pija co nawazyli! Ja polecam Lwowek jest najlepszy.
        • Gość: nieskazitelna Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 08:39
          Masz racje!!! Głownym technologiem w Lwówku jast osoba ,która była gł
          technologiem w Piaście,gdy "Piast" miał najlepszy smak oraz jakość w Polsce!
        • wozik Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 08:42
          Co takiego dobrego w tym Lwówku? Carlsberg smakuje o wiele lepiej.
      • Gość: przewidująca Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 08:36
        Do Wrorat: W miejscowości Sierpc (producent Kasztelana) oraz Brzesku(okocim)
        • Gość: pipi Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.04, 08:49
          Co dalej z Browarem Piastowskim? Logiczne i konsekwentne byłoby w nim otworzyć
          ośrodek dla anonimowych alkoholików;-)
    • Gość: erni WYBURZYĆ CARLSBERGA I OKOCIMIA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:28
      A ja bym wyburzył Carlsberga i Okocimia. Jedno jest pewne:
      NIE PIJEMY OKOCIMIA I CARLSBERGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: piwoholik Re: WYBURZYĆ CARLSBERGA I OKOCIMIA !!!!! IP: 195.117.149.* 17.08.04, 09:49
        Nie zapominajcie też, że inne koncerny - Heineken i SAB Miller (obecni właściciele marek, odpowiednio: Żywiec, Warka, EB, Leżajsk, Królewskie, Van Pur i inne oraz Tyskie, Lech, Żubr, Dębowe i inne) też zamykają browary, np. ostatnio warszawskie... :-[ W tej eksterminacji polskiego browarnictwa przoduje pier****y Heniek.
        PIJMY PIWA Z MAŁYCH BROWARÓW, IGNORUJMY KONCERNY, niech się wypchają!
    • Gość: koloratura Re: Co w miejsce browaru? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.04, 10:16
      Jestem za, Rafis. Jedna jest nawet gotowa do przeniesienia: ta w Rynku.
    • Gość: Roland Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 14:18
      Za to co zrobili z moim ulubionym piwem ogłaszam !!! BOJKOT !!! wyrobów firmy
      Carlsberg. Ani jedna kropla piwa warzonego w browarach tej grupy nie zobaczy
      mojego gardła. Niech się walą, jak nie potrafią uszanować tradycji... Idę do
      konkurencji - Warka RULEZ
    • Gość: Breslauer A huj Ci Carlsberg... IP: 62.119.24.* 17.08.04, 14:51
      ... ja pije "Ksiazece" z Lwowka Slaskiego , niepasteryzowane ! Piwo niebios !
      Pozdrawiam , wasz Breslauer.
      • wozik Re: A huj Ci Carlsberg... 18.08.04, 09:53
        Spróbowałem tego piwa. Carlsberg jest lepszy.
    • Gość: MD Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.pl / *.pl 18.08.04, 18:23
      Nie zawsze wielkie koncerny zarzynają. Ale mimo wszystko szkoda browaru.
      Pierwszym piwem w moim życiu było Wrocław Beer (poprzednik fulla). Nie mieszkam
      we Wrocławiu od laaaaat ale co roku staram się odwiedźić rodzinne strony.
      Pierwszym szokiem w tym roku był brak fulla (sentyment). A Bosman nie jest zły
      i cały czas pochodzi ze Szczecina. Pozdrowienia dla prawdziwych miłośników piw
      wrocławskich ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka