Dodaj do ulubionych

Zgoda buduje

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 17:09
Jako znany ze spolegliwości człowiek pierwszy wyciągam rękę do zgody do Urzędu
Miasta. Otóż możliwe jest załatienie kilku spraw jedną decyzją. Ponieważ
Dyrektor Wydziału Architektury UM podpisał zgodę na budowę na osiedlu
Kosmonautów obok supersamu Astry hipermarketu Geant, a tuż obok Domu Pielgrzyma
oznacza to przekreślenie koncepcji utworzenia Rynku Nr2. Jednak nie całkiem.
Przeniesienie między w/w hiper i supermarket fontanny Zdroja z Rynku umożliwi
częściową realizacvję tej koncepcji. Ponadto utrudzeni zakupami i
pielgrzymowaniem ludzie będą mogli zrosić utpocone czoła w strugach perlistej,
spienionej wody zdrojowej. Fontanna utworzy też mikroklimat na parkingu dla
3000 samochodów.
Obserwuj wątek
    • arvena Re: Zgoda buduje 04.04.02, 17:19
      popieram- pomysł super!!!
      a na miejscu tego cuda w Rynku nr.1 mogłyby stanąć ławeczki!
      tyz piknie co?
    • Gość: wędzonka Re: Zgoda buduje IP: 156.24.231.* 04.04.02, 22:17
      Gość portalu: Janek napisał(a):

> Jako znany ze spolegliwości człowiek pierwszy wyciągam rękę do zgody do Urzędu
      > Miasta. Otóż możliwe jest załatienie kilku spraw jedną decyzją. Ponieważ
      > Dyrektor Wydziału Architektury UM podpisał zgodę na budowę na osiedlu
      > Kosmonautów obok supersamu Astry hipermarketu Geant, a tuż obok Domu Pielgrzyma
      > oznacza to przekreślenie koncepcji utworzenia Rynku Nr2. Jednak nie całkiem.
      > Przeniesienie między w/w hiper i supermarket fontanny Zdroja z Rynku umożliwi
      > częściową realizacvję tej koncepcji. Ponadto utrudzeni zakupami i
      > pielgrzymowaniem ludzie będą mogli zrosić utpocone czoła w strugach perlistej,
      > spienionej wody zdrojowej. Fontanna utworzy też mikroklimat na parkingu dla
      > 3000 samochodów.

Moze od razu przestawic Ratusz?
      Fontanna jest integralnym elementem Rynku. Nie sadze by urazone ambicje
      przeciwnikow Zdroja byly wystarczajacym powodem do naruszania spojnosci
      architektonicznej co urodziwszych zakatkow miasta...
      To tchnie raczej absurdem! :)

Janek, obserwujac Twe rozpaczliwe wysilki zaczynam sie powaznie obawiac czy
      zdolasz dojsc do rownowagi jesli dostaniemy Expo?

Poki co, pelen zyczliwej troski, pozdrawiam! :)
      • Gość: Janek Re: Zgoda buduje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 22:37
        Koncepcja Rynku Nr2 nie moja ale Urzędu Miasta o ile się nie mylę. Sam także
        wiesz, że nowy Ratusz UM chce sobie postawić. Konkurs już był. Tak, że nic poza
        fontanną przenosić nie trzeba. A EXPO ... pomarzyć wolno. To tak jak z
        kochaniem. Każdemu wolno kochać. Tylko, ze jeden kocha ogórki, a drugi
        ogrodnika córki. Wędzonko Drogi, a czemuż to zaprzestałeś tytułować mnie
        towarzyszem i betonem? A już dyrektorem to było cóś. Przedostatnio coś
        nawijałeś o chorowitych rencistach. Czyżbym ze szklarzem mniał przyjemność?
        Pozdrawiam. Fontannę przenosimy. :))):)))
        • Gość: wędzonka Re: Zgoda buduje IP: 156.24.231.* 04.04.02, 22:45
          Gość portalu: Janek napisał(a):

> Koncepcja Rynku Nr2 nie moja ale Urzędu Miasta o ile się nie mylę. Sam także
          > wiesz, że nowy Ratusz UM chce sobie postawić. Konkurs już był. Tak, że nic poza
          > fontanną przenosić nie trzeba. A EXPO ... pomarzyć wolno. To tak jak z
          > kochaniem. Każdemu wolno kochać. Tylko, ze jeden kocha ogórki, a drugi
          > ogrodnika córki. Wędzonko Drogi, a czemuż to zaprzestałeś tytułować mnie
          > towarzyszem i betonem? A już dyrektorem to było cóś. Przedostatnio coś
          > nawijałeś o chorowitych rencistach. Czyżbym ze szklarzem mniał przyjemność?
          > Pozdrawiam. Fontannę przenosimy. :))):)))

Zapomniales ze fontanna jest juz na swoim miejscu! :)

(Janek, a czemuz to zaprzestales przydzielac mnie do rodzin zastepczych? :)
          • Gość: Janek Re: Zgoda buduje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 23:00
            Ustalmy, że fontanna znalazła się na miejscu dla niej nie przeznaczonym.
            Zwróć uwagę, że nigdy nie traktowałem Ciebie jako dziecka specjalnej troski/.
            :)))
            • Gość: bromden Re: Zgoda buduje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 23:20
              > Zwróć uwagę, że nigdy nie traktowałem Ciebie jako dziecka specjalnej troski/.

duzy kredyt zaufania

---
              a poza tym, uwazam, ze fontanna powinna zostac zburzona

• Gość: Żarłacz Niezgoda rujnuje - Wędzonko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.02, 02:10
        Gość portalu: wędzonka napisał(a):

>
        >
        > Moze od razu przestawic Ratusz?
        > Fontanna jest integralnym elementem Rynku.
        porównanie starego Ratusza do rocznej fontanki jest co najmniej nie na miejscu.
        Dla Ciebie to integralny element Rynku, dla mnie bzdet architektoniczny. De
        gustibus not disputantum est ( wybacz mi Pani Profesor Oboron) Wędzonka, przestań
        sie jednak już kompromitowac i wskakiwać z głupimi tekstami wszędzie tam, gdzie
        mowa o fontance ( bo przecież nie fontannie). Czyżby tatus miał otrzymać
        wynagrodzenie za pracę tylko w wypadku pozostawienia tego przykładu bezprawia na
        miejscu? Skandaliczny jest fakt, że NSA rozważa możliwość rozwalenia mieszkan
        setek rodzin na bezprawnym osiedlu, a fontanka tkwi. W DUPIE MAM TAKIE NA RAMIĘ
        BROŃ!!! Bez odbioru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka