robisc 23.03.05, 00:02 ostatnie przygody Chronowskiego zainspirowaly mnnie do zalozenia tego watku z rozmowami ludzi z "wyzszych sfer" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robisc elity starachowickie 23.03.05, 00:08 "Starosta odebrał połączenie, a potem oddzwonił - pisze "Gazeta Wyborcza" i publikuje zapis nagrania. Andrzej Jagiełło: Tylko żebyś zachował spokój, kolego. Starosta: Tak jest. Andrzej Jagiełło: Słuchaj, bo tutaj nam wczoraj... dostałem od ministra spraw wewnętrznych taki sygnał, że wiesz, że gdzieś tam cię namierzyli. Starosta: No... Andrzej Jagiełło: Rozumiesz, no policja. Starosta: Mnie? Andrzej Jagiełło: No. (...) Andrzej Jagiełło: ...i ten mi mówi, że mu na biurko przynieśli materiały, rozumiesz. Starosta: Aha, aha. Andrzej Jagiełło: Dwadzieścia osiem osób w województwie świętokrzyskim. Starosta: Ale to co, że 28? Na mnie? Nie? Andrzej Jagiełło: Nie, nie, 28 osób jest tam, rozumiesz, w jakiś sposób namierzonych, że... Wiesz, że posiadają dowody, że wiesz są jakieś nadużycia właśnie w takich i takich... Wiesz, i tam w detale nie wchodziłem, bo to na Rozbracie wczoraj była ta kolektywna narada. Starosta: Aha, aha. Andrzej Jagiełło: I że takie rzeczy są, rozumiesz, że on ma dokumenty i wiesz, już nie wchodziłem w jakieś detale, szczegóły, ale... Odpowiedz Link
krzysztofsf Re: Rozmówki naszej elity 23.03.05, 00:08 robisc napisał: > ostatnie przygody Chronowskiego zainspirowaly mnnie do zalozenia tego watku z > rozmowami ludzi z "wyzszych sfer" "Spadaj dziadu" - Kaczynski, prezydent Warszawy.Pasuje do watku? Jak nie, to wykasuj, bo przyznam sie, ze Chronowskiego juz nie sledze - mam dosc afer itd, przerzucam sie na napawanie wzrostem gospodarczym Polski Odpowiedz Link
robisc bylo "spieprzaj dziadu" 23.03.05, 00:12 krzysztofsf napisał: > robisc napisał: > > > ostatnie przygody Chronowskiego zainspirowaly mnnie do zalozenia tego wat > ku z > > rozmowami ludzi z "wyzszych sfer" > > "Spadaj dziadu" - Kaczynski, prezydent Warszawy.Pasuje do watku? Jak nie, to wy > kasuj, bo przyznam sie, ze Chronowskiego juz nie sledze - mam dosc afer itd, pr > zerzucam sie na napawanie wzrostem gospodarczym Polski Odpowiedz Link
robisc elity bełchatowskie 23.03.05, 00:11 "Pęczak: Halo? P.: Andrzeju dzwoniłeś, a ja nie mogłem odebrać. Pęczak: Tak, Tak, dwie sprawy. Wysłałem Markowi SMS-a, bo ja jestem słuchany strasznie, tak, że... P.: A! Ja z nim rozmawiałem. Pęczak: Tak. Dlatego wysłałem mu SMS-a. Musimy pogadać. Ja chyba będę kupował Tik-Taki. Z Tik-Taków będę dzwonił, czy tam Tak-Taków, no bo powiem co, jak się spotkamy, bo byłem dzisiaj w prokuraturze, wynika, że jestem totalnie słuchany. (...) Pęczak: Jak wsiądę do samochodu, będę dzwonił do Marka. Możesz go uprzedzić. Tylko mówię, ja mam... chyba musimy, kurwa, kupić jakąś nie wiem, skrzynkę tych kart Tak-Tak i ja też będę z nich dzwonił, kurwa, z tych Tik-Taków, no bo wiesz, o co chodzi, nie? P.: uhmm" Odpowiedz Link
robisc elity warszawskie czyli Chronowski i Mirek 23.03.05, 00:15 M: – Stary, to jest realizacja Belki i Kwasa z rozmów biznesowych i ustaleń, które były jeszcze sprzed pięciu lat. Nikogo innego na dzisiaj, bo AWS już nie jest... Znaczy ludzie z AWS-u to już nie są, tak jak był Marian i cała reszta. Ci, którzy się poskładali. I w tej sprawie tylko i wyłącznie Belka i okolice... A: – A to, jaki interes oni mają? Są powiązani gdzieś? Co?! M: – Jasne, że są powiązani. Tak samo, jak masz całą sprawę związaną... A: – No ale to Eureko jest związane (w jakiejś części z Kościołem?). Niczego tu nie rozumiem. Ja pier..., ale w gó.. wdupiłem. Ja się nigdzie nie powinien żem znaleźć tam, gdzie się znalazłem, kurde. M: – Mówisz o Ministerstwie Skarbu? A: – W ogóle. Od wicemarszałka począwszy, wiesz? ! W ogóle od senatora począwszy – Mirek – wiesz? ! A: – Ale teraz już nie mam wyjścia. Ja się nie cofnę, Mirek... bez względu czym się to skończy dla mnie. Rodzinę zab... Wiesz, mam przyjaciół paru, którzy się nimi zaopiekują. Ja się pogodziłem już, że kulkę dostanę. M: – Nie widzę takiego na razie zagrożenia. M: – Z jakiego powodu ty myślisz, że kulkę dostaniesz? A: – Z tego względu, że oni nie dopuszczą do zeznań moich przed komisją śledczą. Mam takie poważne obawy, wiesz. M: – Dziewięć miesięcy będą teraz – siedzieć na dupie i nie oddadzą władzy, no. M: – ... gdyby Kwas wtedy nie nalegał i nie rozprowadził tematu, to Miller do dzisiaj by, k...wa. Kto wypuścił Mi, Michnika z materiałami? A: – No ale to... To nie Michnik. A:– To na pewno Kwachu... M:– Kwachu wypuścił Michnika – k..wa – na Milera A: – No ale to... A na mnie kto wypuścił Wieczerzaka?! M: – No, kto? M: – Chociaż dzisiaj panuje przekonanie, wczoraj w tym SLD, jak słyszałem, się pytałem ludzi, którzy tam w środku byli, że jest już syndrom wisielca, że lepiej nim powieszą, to jeszcze starać się parę miesięcy pobawić, a najlepiej jeszcze po, tak pozabezpieczać, ile się da. A: – ... kasę... M: – A część ludzi myśli o poważnym wycofaniu się z polityki. A: – No ja na pewno, kurde. M: – Jest ch..., bo... nawet... widzisz, dzisiaj nikt, k...wa... Nikt samodzielnie nie działał. I działali tylko i wyłącznie – prawdopodobnie, nikt się do tego wprost nie przyznał – poprzez wpływy Ungiera na WSI, i tutaj pociągali za sznurki, a z drugiej strony w ABW ludzie (Milera, no?). I tak były to przez ostatnie pięć lat prowadzone sprawy. I dzisiaj incydentalnie coś wyciągają i z czegoś się tłumaczą... tych oficerków, co prowadzili w zależności od tego, co chcą uzyskać i biorą takie materiały, no. Odpowiedz Link