Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe

14.11.14, 20:18
Poseł Jacek Protasiewicz, przygotowując sobie grunt pod przyszłą prezydenturę Wrocławia – bo jakoś trudno uwierzyć w szlachetne intencje powodowane troską o dobro miasta - „spiknął” się z obecnym prezydentem, uniemożliwiając w ten sposób wystawienie kontrkandydata z PO. W ten oto sposób doprowadził do tego, że znaczna część wrocławian, zwolenników PO – nie mając wyboru ( bo przecież nie zagłosują na kandydatkę z PiS ) - nie pójdzie do wyborów. I ja poraz pierwszy w demokratycznej Polsce nie wezmę udziału w wyborach. I pozostaje mi tylko przyglądać się przez jeszcze jedną kadencję na fatalne zarządzanie i zadłużanie Wrocławia. I czekać na następne afery.
Obserwuj wątek
    • inocom Wybiorą Bednarza Taka zmiana po dr KUL SLD 14.11.14, 23:33
      amarek4 napisał:

> Poseł Jacek Protasiewicz, przygotowując sobie grunt pod przyszłą prezydenturę W
      > rocławia – bo jakoś trudno uwierzyć w szlachetne intencje powodowane tro
      > ską o dobro miasta - „spiknął” się z obecnym prezydentem, uniemożli
      > wiając w ten sposób wystawienie kontrkandydata z PO. W ten oto sposób doprowadz
      > ił do tego, że znaczna część wrocławian, zwolenników PO – nie mając wybor
      > u ( bo przecież nie zagłosują na kandydatkę z PiS ) - nie pójdzie do wyborów
      . I
      > ja poraz pierwszy w demokratycznej Polsce nie wezmę udziału w wyborach. I pozo
      > staje mi tylko przyglądać się przez jeszcze jedną kadencję na fatalne zarządza
      > nie i zadłużanie Wrocławia. I czekać na następne afery.

Świat nie jest czarno-biały :)
      • Gość: Liliana Re: Wybiorą Bednarza Taka zmiana po dr KUL SLD IP: *.205.108.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.14, 07:32
        No i niestety wobec braku godnego mocnego kontrkandydata wygra dutkiewicz
    • kupalnik Re: Wybory samorządowe 16.11.14, 21:54
      Po raz pierwszy od 25 lat nie poszlam na wybory. Mimo zapowiadanej drugiej tury myślę, że wrocławianie kolejny raz dadzą się wystrychnąć na "dutka", a potem będą "wydutkani" na strychu.
    • Gość: ha ha ha Re: Wybory samorządowe IP: *.play-internet.pl 17.11.14, 07:38
      Dutkiewicz - spadaj fujaro !
    • Gość: stary wrocławianin Nigdy więcej Dutkiewicza i jemu podobnych! IP: 88.156.95.* 17.11.14, 08:30
      Wielomiliardowe zadłużenie, nietrafione inwestycje, nikomu nie potrzebne fotki MM, Grafit, fontanny, osobiste otwieranie krasnali, marnowanie pieniędzy na kopaczy, niesprawny tabor MPK, niedoinwestowana komunikacja, stolica kultury, paraigrzyska ... a wszystko to kosztem podnoszenia opłat i czynszów.
      • Gość: schetyniol Re: Nigdy więcej Dutkiewicza i jemu podobnych! IP: *.play-internet.pl 17.11.14, 11:31
        Dupkiewicz to nieudacznik
      • Gość: parkinson Re: Nigdy więcej Dutkiewicza i jemu podobnych! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.11.14, 21:32
        Nigdy więcej!
    • Gość: Emeryt Re: Wybory samorządowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 13:47
      Koalicja pana Dutkiewicza i pana Protasiewicza zakończy się tak jak przymierze pana Palikota z panem Kwaśniewskim.
    • Gość: czester Możecie tylko zagłosować na Stachowiak IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.11.14, 01:04
      ponieważ PiS ma polityczny interes w rozwaleniu wrocławskiego układu. To istotny krok do mocnego osłabienia PO, wygrana w jednym z mateczników i wywleczenie brudów. W Gdańsku i w Wawie pewnie się nie uda choć nie należy przesądzać.

W mieście potrzebny jest audyt. Nie wiadomo ile to miasto ma długów. Łącznie z zadłużonymi miejskimi spółkami w tej chwili ok. 6 mld złotych, ale obawiam się, że to nie koniec. Należy przejrzeć te wszystkie utajnione umowy jak ta z Budimexem na parking. Oczywiście te z Inter-Systemem również. Tego jest od pyty. Imperium Dutkiewicza musi runać teraz, za 4 lata to już tylko zarząd komisaryczny zostanie.
      • Gość: Tadeusz Re: Możecie tylko zagłosować na Stachowiak IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.11.14, 06:43
        Ja będę na Nią głosował.
        • Gość: dominik Re: Możecie tylko zagłosować na Stachowiak IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.11.14, 08:48
          Ja też.
          • Gość: czester Jeśli szykuje się powtórka wyborów samorządowych IP: *.static.tvk.wroc.pl 19.11.14, 00:30
            łącznie z prezydenckimi w miastach, to już wiemy, że mamy potencjał, by usunąć Dutkiewicza.

wpolityce.pl/polityka/222594-szok-kazdy-moze-wejsc-w-kalkulator-wyborczy-dokonac-zmian-i-przeslac-protokol-do-centralnej-komisji
            • Gość: Emeryt Re: Jeśli szykuje się powtórka wyborów samorządow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.14, 21:21
              Nie róbmy zamieszania. Pan prezydent odbył już pokutę na Placu Bema. Obiecał też, że będzie jeździł tramwajami. Dzięki temu mieszkańcy Ramiszewa otrzymają dogodne połączenie z Rynkiem.
          • Gość: Tadeusz Re: Możecie tylko zagłosować na Stachowiak IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.11.14, 23:16
            Ja zagłosuję na Stachowiak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka