Dodaj do ulubionych

Jednosci Narodowej

04.10.04, 18:05
wie ktos moze z jakiego powodu rozmontowano kawalek chodnika wzdluz trwniczkow na wysokosci browaru?
no i dlaczego na skrzyzowaniu ze Slowianska (poludniowo-zachodni naroznik) nie dokonczono chodnika i sa jakies dolki zostawione, a nie trawniczki?
Obserwuj wątek
    • woo-cash Re: Jednosci Narodowej 06.10.04, 19:57
      Naprawdę?! Coś tam się wreszcie dzieje?! Czyżby ZDiK wreszcie wziął się za
      obiecane i wywalczone ścieżki rowerowe przy Jedności, aby nie były one tylko
      projektach? ;-)

Pzdr,
      Woo.
      • martouf Re: Jednosci Narodowej 06.10.04, 21:29
        > Czyżby ZDiK wreszcie wziął się za
        > obiecane i wywalczone ścieżki rowerowe przy Jedności, aby nie były one tylko
        > projektach? ;-)

Na to wygląda, będą ścieżki :) miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2325759.html
      • almac Re: Jednosci Narodowej 07.10.04, 02:50
        woo-cash napisał:

> Naprawdę?! Coś tam się wreszcie dzieje?! Czyżby ZDiK wreszcie wziął się za
        > obiecane i wywalczone ścieżki rowerowe przy Jedności, aby nie były one tylko
        > projektach? ;-)
        >
        > Pzdr,
        > Woo.
        >
        Mam tylko nadzieję, że jak będą te ścieżki to rowerzyści będą z nich korzystać.
        Szlag mnie trafia jak jedzie sobie gościu na rowerze prawie środkiem np.
        ruchliwej Pilczyckiej (blokując totalnie ruch) mając 3 metry obok specjalną
        ścieżkę (asfaltową, równą i bez żadnych dziur jakby ktoś nie wiedział).
        • svarte_sjel Re: Jednosci Narodowej 07.10.04, 13:26
          almac napisał:
          > ruchliwej Pilczyckiej (blokując totalnie ruch) mając 3 metry obok specjalną
          > ścieżkę (asfaltową, równą i bez żadnych dziur jakby ktoś nie wiedział).

Oni tak zawsze :^/
          Od dłuższego czasu obserwuję masowe zachowanie polegające na tym, że po
          dojechaniu do krawędzi jezdni rowerzyści specjalnie zjeżdżają na zebrę, żeby
          tylko nie przejechać po przejeździe...
        • man_of_brass Re: Jednosci Narodowej 07.10.04, 14:39
          wzdluz samej Jednosci mam zamiar jezdzic sciezka, ale w Ustronie za cholere nie skrece i bede jechal jezdnia, dla mnie rower jest srodkiem do sprawnego przemieszczania sie i tego nie zmienie jezdzac po jakichs poworkach (bo Ustronie bardziej takowe przypomina niz ulice) i koniec koncow wlaczac sie do ruchu na Jednosci z Rychtalskiej
          • svarte_sjel Re: Jednosci Narodowej 07.10.04, 16:56
            man_of_brass napisał:
            > skrece i bede jechal jezdnia, dla mnie rower jest srodkiem do sprawnego przemi
            > eszczania sie i tego nie zmienie jezdzac po jakichs poworkach (bo Ustronie

Tak samo się wydaje samochodziarzom, którym pod mój dom się nie chce podjeżdżać
            istniejącym dojazdem od równoległej ulicy i zasuwają po chodniku...

> ziej takowe przypomina niz ulice) i koniec koncow wlaczac sie do ruchu na

A podobno rowerzyści wolą jeździć spokojnymi ulicami niż tam, gdzie duży ruch :^)
            • man_of_brass Re: Jednosci Narodowej 08.10.04, 14:23
              dla mnie priorytetem jest nie nadkladanie drogi
              a ulice o duzym natezeniu ruchu to zaden problem, wystarczy zdrowy rozsadek na drodze i swiadomosc, ze metalowe puszki maja pewna przewage nade mna ;)
              • svarte_sjel Re: Jednosci Narodowej 08.10.04, 16:44
                man_of_brass napisał:
                > dla mnie priorytetem jest nie nadkladanie drogi

Dla samochodziarzy też. Raz mnie taki jeden mało nie rozjechał, bo gonił jak
                wariat całą szerokością chodnika... Na szczęście z nimi można walczyć słupkami...
                • Gość: wyobrażnia Re: Jednosci Narodowej IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.10.04, 00:33
                  Najpierw zrobiono trawniczki, ogrodzono słupkami i metalowymi
                  listwami,posadzono roślinki, żeby teraz to rujnować - nie można było od razu
                  zrobić ścieżek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka