Dodaj do ulubionych

Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej

04.10.04, 21:51
Zaparkował dobrze, czy źle to tym powinna się zająć policja albo SM a nie taksiarze dokonujący samosądu. To nie dziki zachód! Tym bardziej, że w tamtym rejonie policji i SM nie brakuje. Ciekawe czy taksiarze chcieliby aby za każdym razem kiedy jakiś pasażer stwierdzi, że taksówkarz skasował za dużo (co się zdarza) zamiast załatwiać sprawę w sposób cywilizowany od razu walił w taksówkarski łeb?
Obserwuj wątek
    • Gość: el_gato Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:40
      czy w tym miescie juz naprawde nie ma o czym pisac?!
    • Gość: Gawe Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 04.10.04, 22:49
      no tak..... w koncu zaslonil mafijny postoj
    • Gość: and Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.10.04, 23:38
      To jest prywatny słupek (psełdo-taksiarzy) w centrum miasta, dlatego nie stoją tam z korporacji.
    • piast9 Przed czy na postoju? 05.10.04, 00:11
      Z artykułu wynika, że gośc zaparkował przed postojem a nie na nim. Parkowanie
      przed postojem dla taksówek jest z tego co wiem dozwolone.
    • Gość: AAAA Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:15
      Jakoś nie zauważyłam żeby SM blokowała lub zabierała na lawetach samochody z
      pl. Solnego. Stale są tam problmy z przejazdem bo kierowcy stają na zakazie a
      mandatów nawet nie dostają. Może ktoś by wreszcie zrobił z tym porządek?????
    • ajjw Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej 05.10.04, 08:34
      Zaparkowałem kiedyś na Ruskiej zgodnie z przepisami, jednak kolejka taksówek
      była tak duża, że mnie zablokowali. Chcąc odjechać, żaden nie raczył się
      przesunąć, olewali mnie patrząc z ignorancją. Moim zdaniem powinno się
      zlikwidować w tamtym miejscu ten postój.
    • Gość: Jazzek Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 05.10.04, 08:47
      A u podstaw sprawy leży lenistwo, czyli chęć podwiezienia swojej d... jak
      najbliżej miejsca spotkania.
      • Gość: Rafis Pewna siebie mafia, nic jej nie zrobią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:16
        Lenistwo? A nie choroba taksiarzo-mięsniaków-mafiozów?

Czy to społeczeństwo jest tak głupie, że akceptuje samosądy, czytelnicy gazety
        wyborczej w reklamach tej gazety są przedstawiani jako ludzie inteligentni - a
        tu taka niespodzianka - wypowiadają się na forum idioci, akceptujący działania
        siłą zarówno na Solnym, jak w Iraku.
        • Gość: Paweł Z. Re: Pewna siebie mafia, nic jej nie zrobią IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.10.04, 11:32
          Inteligentni? Takich głupot, jakie można niekiedy przeczytać na Forum,
          niepodobna usłyszeć od żadnych znajomych.
    • Gość: taxi klient Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: *.sampraus.com.pl 05.10.04, 09:32
      zlikwidować post na Ruskiej!!!!
      i tak stoją tam tylko tacy
      • Gość: wrocek Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: 81.219.224.* 05.10.04, 17:02
        Jestem za !!!
    • basiaa84 Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej 05.10.04, 10:47
      Chciałam zauważyć ze taksówkarze to jedna wielką mafia trzymająca się ze sobą i
      na dodatek mająca po swojej stronie policje!!Byłam świadkiem zadymy gdzie
      taksówkarz na ulicy oławskiej koło KAMELEONU nawyzywał chłopaka po czym zucił
      sie do niego z łapami a za nim poszli nastepni taksówkarze którzy wyskoczyli z
      pałami policyjnymi i zaczeli okładac chłopaka.Gdy nadjechała policja ci z
      pałami odjechali a został tylko ten co go nawyzywał.Nadodatek dodam ze ten co
      został nawyzwany to mój mąz który jak wracalismy z rynku z dzieckiem ze spaceru
      przymkną taksiarzowi dzrzwi poniewaz nie moglismy przejechac wózkiem po
      chodniku.Dodam ze jak przyjechała policja taksówkarz zaczą wymyslac ze mój mąz
      kopną mu w drzwi wgniatając mu blache po czy przy policji zarzadał zapłaty w
      wysokosci 100 złotych za poniesione szkody. NORMALNIE PARANOJA CO SIE DZIEJE W
      NASZEJ POLSCE
      • Gość: Rafis 2*M - milicja/mafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 11:12
        Milicja od dawna trzyma z mafią, nic się od 1990 roku nie zmieniło - milicjant i
        mafiozo - dwa bratanki.
    • Gość: ~Wrocławianin Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: 4.4.1.* / 212.185.43.* 05.10.04, 13:05
      Ostatnio byłem uczestnikiem 'grzecznego' zwracania uwagi. To była grzeczność z
      jaką mafiozo prosi o haracz. Cytat: "Teraz może stać, ale jak przyjąda koledzy
      to nie wiem co się..." Oznaczenie postoju pozostawia również wiele do
      życzenia.To uwaga dla drogowców...
    • markona Jedni są warci drugich... 05.10.04, 13:13
      ... bardzo wielu kierowców, jak też "złotówy" nie pozostaja bez winy, ale moż e
      przy okazji "łazikowania" po mieście, straż miejska więcej zwróciła by uwagi na
      zajmowane postoje dla niepełnosprawnych??? Tu jednakowo i "zwykli" kierowcy i
      taksiarze zajmują koperty równo, nie patrzą na to że takie miejsce ma być
      w "pogotowiu" i czekac na niepełnosprawnego, a nie ten ma szukać kierowcę
      zaparkowanego niby to "na chwilkę" samochodu. Na takie przypadki STRAŻ MIEJSKA
      nie zwraca wcale uwagi.
      • Gość: asf Re: Jedni są warci drugich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:22
        raz do roku powinien byc dzien, kiedy to bezkarnie mozna odstrzelic sobie
        taksiarza.
    • taxi.wroclaw Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej 05.10.04, 20:05
      To przekracza ludzkie pojęcie. Kolejny numer z Ruskiej. Zapewniam Was drodzy
      forumowicze, że to nie są taksówkarze tylko żądni krwi złodzieje. Umówmy się,
      postoje: Ruska, Włodkowica, Sucha (tył dworca) są TREFNE!!. DZWOŃCIE PO RADIO
      TAXI, jakiekolwiek. Zbojkotujcie mafię.
      Nerwowość tych osobników z kogutem taxi wynika z braku zysków i ciągłego
      działania poza granicami prawa. Oni nie chcą pracować tylko mieć frajerskie
      pieniądze z oszukiwania klientów. W końcu zaczną bić przechodniów omijających
      ich samochody.
    • Gość: kierowca Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej IP: *.wroc.zigzag.pl 06.10.04, 10:59
      taxiarze mają supr łacznosć i każdy wozi gaz, pałeke czy nawet paralizator. jak
      zadrez z takim 9nawet jakm on nie ma zupełnie racji) to po 2 minutach będziesz
      miał na głowie kilkunaty "pomocnych" kolegów. maiłęm kilka rzy sytuację gdzie
      mi taxiarz groził ale zrezygnowałem z konfrontacji bo jakbym dał mu zw zeby to
      pzreciez przez radio poszłoby "napad na naszego". mafia mafia mafia
      • taxi.wroclaw Re: Bójka kierowcy z taksówkarzem na ul. Ruskiej 06.10.04, 17:58
        Łączność to posiadają tylko korporacyjni. Ci z Ruskiej nie! W korporacji użycie
        radia do takiego celu powodaje wydalenie takiego taksówkarza w trybie
        natychmiastowym.
        Wyjaśniam też: fitmy PTO (prywatny transport osobowy) nie ma! To jest taki
        popularny kamuflarz szczególnie na Ruskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka