v.ci 09.10.04, 00:18 Przed chwilą obejrzałem na TVP3 film dokumentalny o tamtych wydarzeniach . Coś niesamowitego . Macie jakieś wspomnienia , przemyślenia ? Podzielcie się nimi . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ddd Re: Ktoś z Was pamięta epidemię ospy w 1963 ? IP: *.ppp.telenordia.se 09.10.04, 00:22 To bylo to samo co Samoobrona, Rydzyk i Lepper razem wzieci. Innymi slowy narodowa katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Ktoś z Was pamięta epidemię ospy w 1963 ? 09.10.04, 01:00 Gość portalu: ddd napisał(a): > To bylo to samo co Samoobrona, Rydzyk i Lepper razem wzieci. Innymi slowy > narodowa katastrofa. Zmarło , co prawda 9 ludzi , ale generalnie naród ( i partia ;-) z epidemią dały sobie radę znakomicie . Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Poprawka 09.10.04, 01:02 v.ci napisał: > Gość portalu: ddd napisał(a): > > > To bylo to samo co Samoobrona, Rydzyk i Lepper razem wzieci. Innymi slowy > > > narodowa katastrofa. > > Zmarło , co prawda 9 ludzi , ale generalnie naród ( i partia ;-) z epidemią > dały sobie radę znakomicie . Oficjalnie na ospę prawdziwą ( Variola vera ) zmarło w Polsce 7 osób . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:18 Czy na pewno nasz polski Oran wydarzył się w 1963, czy może rok wcześniej? G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Poprawka IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.10.04, 21:22 Chyba jednak 63... A co do smych wydarzeń nie pamiętam (jeszcze mnie w planach nie było:), ale pracę na historię właśnie o epidemii pisalam i polecam książki z tematem związane. Świetnie napisane, niektóre w formie pamiętnika, z dużą ilością zdjęć:) Czyta się z zapartym tchem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 01:56 www.wroclaw.pl/m3272/ wszystko wskazuje, że faktycznie rok 1963 ... a jednak coś mi się tu nie zgadza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Ktoś z Was pamięta epidemię ospy w 1963 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:19 Drobna poprawka. Na ospę była szczepionka , wszystkich, którzy mieli kontakt z chorymi poddawano kwarantannie .Dlatego z epidemią szybko sobie poradzono. Znam to z rodzinnych opowieści, bo rodzinka brała udział w walce. Nobla temu, kto wynajdzie szczepionkę na głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś