Dodaj do ulubionych

Tramwaju nie można zahamować

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 13.10.04, 23:09
koniec mitu tramwaju jako szybkiego srodka komunikacji.. gratuluje.. 3 lata i
nie zdobyto homologacji???? FRAJERZY !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: DITRAN Nie wierzę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 23:35
      Ludzie, gdzie my żyjemy. Kur... przez tyle lat za komuny tramwaje normalnie
      jeździłi i przez 15 lat zrobiło się wszystko nielegalnie. Mój komputer pewnie
      też jest nielegalny, bo u murzynów kupiony.
      • Gość: hirsz Re: Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:04
        ..dowiedziałbyś się z artykułu, że 'grzybki' były montowane od TRZECH lat,
        czyli komuna nie ma tu nic do rzeczy.
        • Gość: MOTORNICZY Re: Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:50
          PISZESZ GUPOTY, GDYBYŚ NIE BAZGROLIŁ NA NAS RAPORTÓW PO TWOIM NIEPRZYKRY
          WYPADKU TO BYŚ WIEDZIAŁ ,ŻE NIEKTÓRE WOZY MIAŁY SAMI SOBIE ZAKŁADALIŚMY ,ALE
          WOLAŁEŚ SIEDZIEĆ W OKIENKU I BAZGROLIĆ NA NAS RAPORTY MIŁEGO WŁAŻENIA W
          PUPCIĘ :)
          • Gość: motornicz kolego ktory pisales o raportach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:41
            kolego ktory pisales o raportach . najpierw naucz sie pisac po Polsku , a
            puzniej obrażaj innych . nie zapominaj ze każdy kto sie wpisuje na tej stronce
            jest do ustalenia. i gwarantuje ci ze wyciagne konsekwencje prawne , za obraze .
          • Gość: Dora szyny IP: 213.199.196.* 18.10.04, 10:48
            Tramwajarze to niekulturalni i samolubni goście. Nic sie nie zmieniło. A to
            dlatego, że nie jadą tam gdzie chcą, tylko gdzie ich szyny prowadzą.
            Niewdzięczna fucha, nawet zwrotnice nie pomogą.
            Dora
            • Gość: tramwajarz Re: szyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 00:34
              Dora po twojej wypowiedzi sądze,że powinien ciebie zbadać Psychiatra, powinnaś
              się leczyć na nogi, bo na głowę za puźno. nie możesz osodzać tych ludzi , taką
              miarą , jaką ciebie osondzają, ci ludzie mają bardzo odpowiedzialną, pracę.
              samo wstawanie o godzinie 2-3 w nocy jest męczące,a jeszcze muszą być cały czas
              skupieni, i czasami , są zmuszeni myśleć za innych kierowców,aby uniknąć
              wypadku lub kolizji.
              Że Dora jak masz pisać takie bzdury.
              To lepiej idź się powieś.
              • cizo5 Re: szyny 19.10.04, 00:42
                Gość portalu: tramwajarz napisał(a):

> Dora po twojej wypowiedzi sądze,że powinien ciebie zbadać Psychiatra,
                powinnaś
                > się leczyć na nogi, bo na głowę za puźno. nie możesz osodzać tych ludzi ,
                taką
                > miarą , jaką ciebie osondzają, ci ludzie mają bardzo odpowiedzialną, pracę.
                > samo wstawanie o godzinie 2-3 w nocy jest męczące,a jeszcze muszą być cały
                czas
                >
                > skupieni, i czasami , są zmuszeni myśleć za innych kierowców,aby uniknąć
                > wypadku lub kolizji.
                > Że Dora jak masz pisać takie bzdury.
                > To lepiej idź się powieś.

czlowieku to ty powinieneś iść racem z Dorą, i też sie zbadać
      • Gość: Dymkowski Krzyszto Re: jestem motorniczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 17:27
        Jestem motorniczym od 15 lat . moje zdanie jest takie grzybka morze nie byc w
        tramwaju , jazda i chamowanie tramwaju zalezy od techniki jazdy motorniczego.
        Jak wiadomo drogi we Wrocławiu przechodza modernizacje. po co się spieszyc.I
        tak korkow nie przeskoczysz. najwazniejsze jest bezpieczenstwo Pasażerów i
        obslugi tramwaju,oraz innych uczestnikow ruchu. Pozdrawiam serdecznie. jakby
        ktos chcial pogadac na ten temat jestem pod nr 0601 796 754
        • Gość: MOTORNICZY Re: jestem motorniczym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:45
          SŁUCHAJ KRZYSZTOF JEŻDŻE 10 LAT I NIE POWIESZ MI ŻE GRZYBEK JEST NIEPOTRZEBNY ,
          WŁAZISZ W TYŁEK BEZ MASŁA . I TAK NIE DOSTANIESZ W TYM ROKU PODWYŻKI, ANI NIKT
          CI NIE PODZIĘKUJE ,ALE ZNAJAC CIEBIE JESTEŚ SPOŁECZNIAKIEM ,KTÓREGO WSZYSCY
          ZNAJĄ I Z KTÓREGO POLEWAJA MIŁEGO WŁAŻENIA W PUPCIĘ.
          • Gość: Inny Motorkowy Re: jestem motorniczym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 10:12
            Popieram kolege to co mówi :)
          • Gość: Motorniczy Re: jestem motorniczym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.04, 10:32
            Panowie spasujcie trochę. Po co to publiczne obrażanie. Mozna to załatwić
            inaczej. A co sie tyczy grzybków to były przynajmniej od 6 lat. Nie we
            wszystkich wozach były, ale jak ktoś chciał mógł sobie załozyc. Żaden ABS nie
            wychamuje tramwaju który wpadł w poślizg. Miałem przyjemność jechać tym
            tramwajem i po w padnięciu w poslizg w oczach motorniczego było widać "blady
            strach". Adrenalina podnosi się znacznie. To lepsze niż skok z Wieży Eifla.
    • Gość: jekdok Co to znaczy nielegalny hamulec????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:52
      Gdy w czasach studenckich dorabiałem "powożąc" tramwajami hamulec szynowy był
      zasadniczym elementem zapewniającym bezpieczeństwo w sytuacjach "awaryjnych".
      Ale i on nie był w stanie zatrzymać tramwaju w miejscu. Do tej pory nie mogę
      zapomnieć poczucia bezradności i przerażenia, gdy "mój" tramwaj zbliżał się do
      bagażnika samochodu, który wjechał mi na tory przed Dworcem Gł. i stanął bo nie
      mógł skręcić w lewo. I moment uderzenia, otwierający się bagażnik i
      dziesięcioletnia dziewczynka na tylnym siedzeniu. Prędkość tramwaju nie była
      już duża, szkody nie były wielkie, uznano winę kierowcy (klasyczne zajechanie
      drogi), ale i tak jest to dla mnie jedno z przykrzejszych wspomnień (zwłaszcza
      przerażonej twarzy tego dziecka widzącego jak ten dzwoniący potwór nieuchronnie
      zbliża się do niej). Wolę sobie nie wyobrażać jak ta sytuacja wyglądałaby bez
      hamulca awaryjnego. Co to za bzdura o nielegalności hamulców????? Czyżby znowu
      krasnoludki z Unii sikały nam do mleka?
    • piast9 Bez hamulców jedzie się szybciej 14.10.04, 09:54
      ... a nie wolniej, jak sugeruje autor artykułu ;)
      • Gość: jekdok To zależy od ilości oleju... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:04
        w głowie oczywiście :-)))))
    • Gość: KKW Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:07
      To tym bardziej będę jeździł rowerem, bo nawet jeżeli strasznie nie bedzie mi
      sie chciało pedałować, to i tak będę jechał szybciej od szynowca
      • Gość: phenylocyclidyne BZDURA - hamulce a prawo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.04, 10:38
        Wynika to z międzynarodowego prawa komunikacyjnego, które jasno określa
        przepisy. Wszystkie tramwaje pewnie będą mieć hamulce zamontowane w innych
        częściach wozu. Obowiązkowo tramwaj musi posiadać hamulec awaryjny.
        • Gość: tramwaj na wodę Re: BZDURA - hamulce a prawo IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.10.04, 11:25
          To czy musi czy nie, to nie istotne - nie ma homologacji i jest dlatego nielegalny
          • Gość: Bernard Re: BZDURA - hamulce a prawo IP: *.uni.wroc.pl 14.10.04, 16:19
            Gdyby tak uczepić się tych homologacji i tak pojętej legalności, to może okazać
            się, że wzystko jest nielegalne. Ciuchy bez homologacji nielegalne, więc jak
            policja złapie kogoś takiego , to powinna go rozebrać do naga. Takich absurdów
            możemy mnożyć w nieskończoność.
    • Gość: MZ Re: DURNIE!!!!! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 14.10.04, 10:37
      Zaden ABS nie zatrzyma slizgajacego sie tramwaju!!!!! Gratulacje dla dyrekcji
      MPK. Po prostu NAGRODA NOBLA!
      • jb.wroc Re: DURNIE!!!!! 14.10.04, 16:13
        Gość portalu: MZ napisał(a):

> Zaden ABS nie zatrzyma slizgajacego sie tramwaju!!!!! Gratulacje dla dyrekcji
        > MPK. Po prostu NAGRODA NOBLA!

ABS służy właśnie do tego aby koła nie blokowały się i pojazd nie wpadał w
        poślizg.
        • Gość: MZ Re: DURNIE!!!!! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 15.10.04, 10:58
          Oczywiscie - w samochodzie tak.
          • jb.wroc Re: DURNIE!!!!! 15.10.04, 13:06
            Gość portalu: MZ napisał(a):

> Oczywiscie - w samochodzie tak.

W pojazdach szynowych spełnia to samo zadanie. Koła nie blokują się przez co
            nie tracą przyczepności do podłoża i droga hamowania się skraca. W wagonach
            kolejowych od dawna stosowane są urządzenia mające te same zadanie co ABS.
        • Gość: Velerad Re: DURNIE!!!!! IP: 80.51.194.* 15.10.04, 12:04
          A w związku z tym paradoksalnie zwiększa drogę hamowania... jego zaletą jest
          jedynie to, że istnieje możliwość kierowania pojazdem, czyli ominięcia
          przeszkody, bo pojazd z zablokowanymi kołami jedzie zawsze na wprost. W świetle
          tego zastanawiam się po co motorniczemu tramwaju mozliwość kierowania pojazdem
          szynowym (skręcania na boki).
          • jb.wroc Re: DURNIE!!!!! 15.10.04, 12:58
            Gość portalu: Velerad napisał(a):

> A w związku z tym paradoksalnie zwiększa drogę hamowania...

Głupoty wypisujesz. Zahamuj nagle samochodem z ABS i bez, najlepiej tej samej
            marki. Późnej zmierz sobie drogę hamowania.
            • Gość: irizar Nie ABS !!! tylko hamulec elektromagnetyczny !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:51
              wlasnie jezdze dwoma Clio III, jeden z bez ABS drugi z ABS, i droga hamowania
              jest krótsza podczas hamowania w aucie z ABS - TYLKO I WYŁĄCZNIE NA DOBREJ I
              RÓWNEJ NAWIERZCHNI!!!!!! a we Polsce takiej prawie nie ma!!!
              Bo ABS "głupieje" na takich podskokach kół na brukowanej, pełnej szyn drodze -
              i tym samym hamuje sie dalej!!!
              Co do tramwaju, to przeciez powinien byc hamulec
              elektromagnetyczny "przyklejający" momentalnie tramwaj do torów !! i taki byłby
              najlepszy!!
          • piast9 Re: DURNIE!!!!! 15.10.04, 20:38
            Gość portalu: Velerad napisał(a):

> A w związku z tym paradoksalnie zwiększa drogę hamowania...
            Jedynie na powierzchniach o dużej przyczepności. Wtedy ABS może osłabiać
            hamowanie. Na śliskim ABS skraca drogę hamowania.
    • piast9 Co konkretnie nie ma homologacji? 14.10.04, 10:44
      Jeszcze raz przeczytałem artykuł. Wynika z niego chyba to, że to ten przycisk
      nie ma homologacji a nie sam hamulec.
      • jw1969 Re: Co konkretnie nie ma homologacji? 14.10.04, 12:32
        Homologację grzybków załatwia się w Sanepidzie, zdaje się...
    • Gość: pepe Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.ict.pwr.wroc.pl 14.10.04, 13:31
      szynowiec? co to takiego??? pokopulowalo was?
      • smutas3 Re: Tramwaju nie można zahamować 15.10.04, 12:27
        ...a może by tak,po prostu,wrzucić wsteczny?
        • map4 Re: Tramwaju nie można zahamować 15.10.04, 13:03
          No to zakupcie kotwice wyzwalane ręcznie,
          a dla pasażerów wprowadźcie obowiązek jazdy w kaskach.
          • Gość: ceglar Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:22
            a ja od dawna sobie tak myslalem ze moznaby zmienic orientacjie kierunkowwa krzeselek w trawmajach - wtedy przy hamowaniu wciskaloby w plecy a nie wyrzucalo do przadu:)))
            • Gość: u-bahn ZMOSTKOWANE PANTOGRAFY !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.04, 22:23
              ...TEŻ SĄ NIELEGALNE, NIEBEZPIECZNE KABLE Z WYSOKIM NAPIĘCIEM WISZĄCE MIĘDZY
              WAGONAMI. NIEDŁUGO BĘDZIE TAK JAK W WARSZAWIE I GDAŃSKU, DWA PATYKI W GÓRZE.
    • Gość: anek Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.magma / *.magma-net.pl 16.10.04, 00:00
      To juz wiem dlaczego tramwaje ostatnio tak wolno jezdzą...Tragedia
    • Gość: motorniczy Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:12
      Trzeba więc jeżdzić tak jak piszą w instrukcji zakładowej dla motorniczych
    • Gość: motorniczy Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:17
      jeżdzijmy wolno i bezpiecznie
      • Gość: TEX Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:13
        I to jest najlepsze rozwiązanie.
        • Gość: Motorower Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.04, 21:14
          POWOLUTKU!!!! Jasne, że tak, w końcu jak wsiadają tak jadą :-). Po co się więc
          zabijać koledzy mili? Nie ma się na kogo obrażać i targać zwłokami. Zdrówko w
          końcu najważniejsze. Przystosować się należy do sytuacji i zwolnić tempo dla
          własnego zdrówka. Kiedy produkowano 102N był piasek na pierwszej osi
          (oszczędniej pewnie w biednej rzeczywistości było) . Potem wymontowano. A bo
          kardany , a bo się urywało , a bo się ukręcało no bo pierwsza oś brała cały
          pociąg na siebie. Profilaktycznie 105N wypuszczano z fabryki niezgodnie z
          międzynarodowymi normami za bramę boć do wstrętnego kapitalizmu był kawał drogi
          i nie było się gdzie upomnieć o normatywność. Generalnie rzecz biorąc jestem
          ciekaw ile krajów na świecie jest wyposażonych w "ślizgowozy" zabijaki jeżdżące
          tak jak w Polsce bez suchego piaseczku pod kółeczko (może ktoś wie bo ja nie
          słyszałem ani nie widziałem), który to piaseczek mielony kołem osuszał szynę i
          zwiększał tarcie dość znacznie. Tramwaj typu N i stare LH miał piach i dzięki
          temu zatrzymywał się pewniej i krócej. Potem N dostał szynowe i zatrzymywał się
          jeszcze krócej. Norma awaryjnego hamowania dla 105N z szybkości 60km/h jest
          112m drogi na dobrej szynie. Przy śliskiej może się podwoić i potroić. Jak to
          dobrze , że do 50km/h po mieście wolno. Spokojnej jesieni życząc kończę ten
          post ku pokrzepieniu serc wkraczających do wielkiej zjednoczonej Europy.
          • piast9 Re: Tramwaju nie można zahamować 18.10.04, 00:02
            Gość portalu: Motorower napisał(a):

> Norma awaryjnego hamowania dla 105N z szybkości 60km/h jest 112m drogi na
            > dobrej szynie. Przy śliskiej może się podwoić i potroić.
            Kiedyś jechałem (jako pasażer) dziesiątką, jesienią, w deszcz ul. Wyszyńskiego,
            jeszcze przed remontem, w stronę katedry. Jest tam z górki. Tramwaj nie jechał
            zbyt szybko, zaczął hamowanie po zjechaniu z mostu. Niespecjalnie było czuć
            efekt hamowania. Tramwaj na mokrych torach, pewnie liście z drzew też nie
            pomagały. Ledwie się zdołał zatrzymać na przystanku.
            • Gość: rrrrrr Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:51
              sdfsfgfdggsfdg
    • Gość: Rzeźnik MK Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:31
      Mam szydercze pytania:
      1 Czy kabel WN ma homologację?
      2 Czy łamany sprzęg ma homologację?
      3 Czy firma modernizująca tramwaje ma zgodę producenta na zmianę konstrukcji?
      4 Czy drzwi IFE zewnątrznie otwierane mają homologację. Radze się o nie nie
      opierać w zatłoczonym wagonie bo można wysiąść szybciej niż się wsiadło.
      I niech nikt mi tu nie mówi że producent nakazał usunięcie urządzeń
      elektrycznych bez homologacji - Konstal już od dawna nie istnieje !!!

• Gość: Dymkowski Krzyszto Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:45
        kolego który pytasz czy firma remontujaca , wagony tramwajowe, czy ma zgode
        konstruktora.
        Zapewniam cie ze nasza Firma MPK, jest zbyt poważna firma , aby ryzykowac i
        remontowac tramwaje bez zgody producenta.
        Za taki remont bez zgody producenta jest Kryminal.
        A nie wiem czy wiesz jak powazna i szanowana firma jest MPK.
        wiele firm malych chcialo by swiadczyc uslugi dla naszej firmy.
        A tym bardziej nasz Pan Prezes nie ryzykowal by, zrobic czegos bez zgody
        pisemnej. i nie lamalby prawa.
        • dadyd dymkowski 21.10.04, 01:36
          wiesz jestes pajacem w pracy i nawet tutaj sie odzywasz nie dosc ze szczekasz
          najwiecej przez radiostacje ze asz rzygac sie chce to jeszcze tytaj brzeczysz
          spadowka pajacu
          • dadyd dymkowski 21.10.04, 01:38
            wiesz jestes pajacem w pracy i nawet tutaj sie odzywasz nie dosc ze szczekasz
            najwiecej przez radiostacje ze az rzygac sie chce to jeszcze tytaj brzeczysz
            spadowka pajacu
            • Gość: Dymkowski Re: dymkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:49
              Dadyt pajaca to proszę sobie w domu poszukać. a Pana Prezesa poinformuję kto
              oddał sprawę grzybków do internetu. a jak tak bardzo prosisz to odwiedzę twoją
              zajezdnię na Ulicy Slężnej.najpierw się naucz pożadnie , postępowania w
              przypadku awari tramwaju , a puzniej języka Polskiego.
              Co drugi z wasz nie potrafi pożadnie przełączyć tramwaju , a tego niestety uczą
              na kursie. ja ci nie bede ubliżał ponieważ nie poniżam się do ludzi , o takim
              stopniu inteligencji , jak ty.
              • dadyd Re: dymkowski 04.11.04, 02:11
                wiesz wole byc pjacem niz takim idiota i co udowadniasz ze jestes kapusiem
                uuuuuuu az sie bole pozdrowienia dla ciebie
                • dadyd Re: dymkowski 04.11.04, 02:13
                  wiesz ja nie szukam przyjaciol tutaj jak ty czy jest ktos kto ciebie lubi
                  hmmmmm zatrudne to dla ciebie jest
              • Gość: tramp Re: dymkowski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.04, 17:43
                Kolega Dymkowski też widze, że ma kłopoty z językiem polskim. A tak publicznie
                oznajmiać że na kolegę się doniesie. A fe !! Gdzie ta inteligencja ??
                • Gość: Gladiator Re: dymkowski IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.04, 11:54
                  mało , że ma kłopot z j. polskim, to jeszcze z kojarzeniem faktów i
                  postrzeganiem świata realnego...nie samym chlebem człowiek żyje Panie
                  Dymkowski... a Pan jak widze to juz nawet zawędrował w swojej i tylko sobie
                  pojętej krucjacie nawet na strony netu...hmmm... brawooooo.... a może jeszcze
                  trochę i zacznie Pan próby kandydowania na prezesa, tudziez może jeszcze
                  prezydenta (no tak, z elektrycznością miał Pan już bliski kontakt, może aż
                  za ...)i jeszcze jedna rzecz: proszę nie rozmawiać o sprawach , o których nie
                  ma Pan zielonego pojęcia... a są to napewno tramwaje...
                  • Gość: Gladiator Re: dymkowski IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.04, 12:02
                    ....I jeszcze jedno "P"anie Dymkowski...do tego , iż kabluje Pan na kolegów juz
                    się wszyscy przyzwyczaili, teraz jeszcze jedna sznsa dla Pana, to ta , że chyba
                    nowy prezes jeszcze Pana nie zna.........
                    • Gość: Pan Dymkowski Re: dymkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:05
                      Dadyt ja ci nie ubliżam, bo nie będę się poniżał do twojego poziomu.
                      Gladiator , co do twojej wypowiedzi, to obawiam się że , powinni wyslać cię na
                      ponowny kurs. ponieważ jak mnie się tramwaj popsuje , to zatrzymanie nie jest
                      dluzsze niż 3 4 minuty, a jak nie jeden z was stanie , to zatrzymanie trwa
                      wieki. ponieważ z awariami to macie na bakier.nie potraficie nawet wozu
                      poprawnie poprzelanaczac.
                      • Gość: Pan Dymkowski Re: dymkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:08
                        jestescie madrzy tylko w buziach,a w zeczywistosci , postepujecie jak male
                        dzieci,a co do kapowania , bede nadal was kapowal, tylko od tej pory juz
                        oficjalnie,sami sie o to prosiliscie.Tego mnie nauczono w CR MPK
                        • Gość: Pan Dymkowski Dyrekcja juz powiadomiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:12
                          PS : informuje was oficjalnie ze dzis podalem link tej strony informatykom z
                          Dyrekcji, niech wiedza tam ze nawet do dyrekcji macie zale.
                          jak kapowac to kapowac.
      • piast9 Konstal istnieje 17.10.04, 21:06
        chyba. Pod nazwą Alstom Konstal S. A.
        • Gość: hmm Re: Konstal istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 00:06
          tramwajarze to fajni ludzie
      • Gość: aaaaaa Re: Tramwaju nie można zahamować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 09:54
        fhdgfdgfddsd
    • Gość: Pan Dymkowski kapowac to przyjemnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:20
      PS informujem ze Pan Żecznik Prasowy, już wie dzieki któremu motorniczemu
      sprawa dotarła do netu, jest to łamanie tajemnicy służbowej, nie wiem czy
      wiecie, że poruszanie niektórych żeczy, spraw zwiazanych z firmą, publicznie ,
      jest naruszeniem , przepisów wewnętrznych.
      To też podkapujem!!!!
      jak kapowac to kapowac
      • Gość: detektyf Re: kapowac to przyjemnosc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.04, 11:24
        Czarny Koniu,
        Rzecznik, rzeczy. W NR nie nauczyłeś się pisać poprawnie donosów? A takim
        fajnym gościem kiedyś byłeś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka