Dodaj do ulubionych

O nadawaniu nazw wrocławskim ulicom

IP: 195.117.149.* 08.11.04, 08:17
Podobaja mi sie te wroclawskie gniazda :) na Rozance sa np. Jugoslowianska,
Serbska, Macedonska, ... Ale nie wiedzialem ze to jest specjalnosc Wroclawia i
ze jest tego wiecej w miescie. Gratulacje dla "nazywaczy" za super pomysl na
gniazda!
Obserwuj wątek
    • markona Na miłość Boską, nie ruszajcie tylko Świeradowskie 08.11.04, 21:35
      Ani kawałeczka, obojętne, czy od strony Bardzkiej, czy Borowskiej. Już
      tacy "nowatorzy" próbowali za poprzedniej kadencji Rady M. zmienić Bardzką na
      jakichś Bohaterów ... Nie potrafię sobie nawet przypomnieć jakiegoś nieznanego
      historii oddziału AK... Z resztą nazwa miała się składać z 4 (!!!) wyrazów,
      więc i tak nikt by tej ulicy nie potrafił powtórzyć. Robili jeszcze zamach na
      parę innych ulic za miedzą Gaju - na Tarnogaju. Ot, mieliśmy taki sobie
      nawiedzony "zespół" radnych (oszołomów).
      • docg a mne to ne vadi... 08.11.04, 23:48
        bo ja i tak używam pięknych, starych, historycznych nazw - Świerczewskiego,
        Wieczorka, Nowotki... niektórzy mówią: Krupnicza. Jakiego Krupnicza? Who the
        f*** is Krupnicz???
        :-))
        • Gość: ToKa Re: a mne to ne vadi... IP: *.iil.pwr.wroc.pl 09.11.04, 07:54
          A może pięknych historycznych nazw: Stalina, Bieruta, albo może inaczej:
          AdolfHitlerStrasse, GartenStrasse
          • docg Re: a mne to ne vadi... 09.11.04, 08:38
            nie, to nie jest żaden wybór historyczno - polityczny, używam po prostu tych
            nazw, które te ulice posiadały przez większą część mojego życia. Nie chce mi
            się przestawiać na nowe, a poza tym kto dziś wie, gdzie jest jakiś tam "plac
            legionów"? A gdzie jest PKWN wie każdy :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka