Dodaj do ulubionych

O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji spr...

IP: 195.117.40.* 14.11.04, 19:36
To jakaś paranoja, że jako ekspert muzyczny wypowiada się w tym artukule
dziennikarz "Gazety". Pół biedy, gdyby grał w jakimś znanym zespole... czyżby
nie było innych ekspertów w tym mieście?
Poza tym, dziennikarzom "Gazety" doradzam kurs, jak poszukiwać informacji w
internecie. Ja po wpisaniu w wyszukiwarkę "MUSIC MAN RD 110" dowiedziałem
się, że w łapy złodziei nie wpadł jedyny w Polsce wzmacniacz tego rodzaju.
Dla zainteresowanych: www.kupsprzedaj.pl/ks-item,143291.asp
Obserwuj wątek
    • Gość: Łysy Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:42
      Żeby się znać na sprzęcie nie trzeba być basistą z Perfektu :) A tak swoją
      drogą to powinni wpie..ć gó..arzowi i zamknąć za posiadanie narkotyków i
      podejrzenie kradzieży, a tu ch.. puścili i gościa wsiorbało... BRAWO !!!!
      Pozdrawiam.
      • Gość: jaro Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.04, 09:51
        to co sie stalo to typowe dla polskiej policji i prokuratury !!!!! ofiarę
        kradziezy wsadza a zlodziej dalej bedzie narkotyki pod szkola sprzedawac !! A
        jak ktos zadzwoni na policje to powiedza zadzwon po 20 ! brawo !!dobra robota
        panowie !
    • Gość: bb Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:48
      Gratulacje dla calej ekipy niepotrzebnie policja sie w to mieszala.
      • Gość: ppp Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.blt.pl / 212.160.134.* 14.11.04, 21:13
        Dla policji "medal" za opieszalość i lekceważenie zgłoszenia.
        Kogo oni zatrudniają?
        • Gość: bass Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:27
          Powinno byc tak,
          ze jak sam wp...le zlodziejowi
          to dzielnicowy powinien przyjsc
          i pogratulowac. I tak byc powinno
          dopoki nieudolna policja nie jest
          w stanie zlapac zlodzieji nawet
          jak sie im podaje gdzie sa....

• Gość: czerwony baron troche to wszystko naciagane IP: 134.130.194.* 15.11.04, 09:21
            historia jest jednak tak zagmatwana ze nie wiadomo kto bandyta a kto ofiara.
            czesto powtarza sie motyw narkotykow ktore ostatecznie zostaly znalezione w
            aucie muzyka. z drugiej strony takie drogie rzeczy sie ubezpiecza, albo wnosi
            do domu a nie zostawia na noc w aucie zdajac sie na los szczescia. poza tym
            jesli nikt nie znalazl sprzetu to moze go wogole nie bylo? popularne jest
            przeciez zgloszenie przy okazji wlamania kilku "dodatkowych" przedmiotow ktore
            podnosza range sprawy i wartosc ewentualnego odszkodowania. z drugiej strony
            muzycy to dziiiiwni ludzie..
          • Gość: solo Re: O tym, jak ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:25
            Mieszkam przy klubie MOZG (kultowe miejsce) w pewnym miescie - kradzieze z
            wlamaniem do samochodów, lub proby wlaman do klubu (np. wywalaja kraty i ....)
            sa norma - policja nie reaguje i skutecznie zniecheca do zglaszania takich
            spraw - nie bez powodu serial 13 posterunek mial taką ogladalność - baaa nawet
            panie z prokuratury naśmiewają sie z policji cytujac sceny z tego serialu -
            wiec dziwi mnie ,ze gliniarze podjeli dzialania podczas "porwania" lumpa - co
            sie stalo , ze wyjechali z komisariatu - skonczyl sie cukier i przy okazji
            wyjazdu do sklepu nawineła sie sprawa?
    • Gość: hendrix Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:27
      Miskiewicz: - Cry Baby, czyli "kaczka", daje dźwięk: "ła, ła ła". Carlos
      Santana tak grał.

"ekspert" - buhahaha:)))
      • Gość: APair Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:57
        Ale jesteś "cool" (może jeszcze powinienem dodać "buahahaha").

Czepiasz się - co jest złego w tej wypowiedzi? Dla laika taka informacja w
        zupełności wystarczy.
        • Gość: hendrix Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:19
          dla laika... chodzi o to ze santana nie uzywa crybaby. wiec jesli hewimetalowy
          ekspert daje go za przyklad pozostaje mi sie tylko smiac.
      • Gość: bu Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 14.11.04, 22:27
        dokładnie:(
        • Gość: maciej miskiewicz Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.wroc.gazeta.pl 15.11.04, 10:30
          W związku z wypowiedziami szanownych forumowiczów pozwolę sobie na małe
          wyjaśnienie dotyczące mojej obecności w tekście Marcina Rybaka.
          Mój redakcyjny kolega zadzwonił do mnie nie informując mnie, że zamierza
          uzyskane informacje wykorzystać w tekście.
          Nie aspirowałem i nie aspiruję do miana muzycznego eksperta, bo na sprzęcie
          najzwyczajniej na świecie się nie znam. Traf chciał, że Marcin dodzwonił się do
          mnie w czasie próby mojego zespołu (ELYSIUM - www.elysium.metal.pl) i po
          zasięgnięciu opinii moich kolegów podałem mu informację, że wzmacniacz MUSIC
          MAN RD 110 jest ich zdaniem sprzętem z tzw. górnej półki.
          A jeżeli chodzi o Cry Baby czyli tzw. kaczkę to by nieco przybliżyć Marcinowi
          efekt jaki daje użycie tego urządzenia wydałem charakterystyczny odgłos paszczą
          i podałem informację, że używał go Jimi Hendrix. Tylko tyle.
          Pozdrawiam
          MM
          • Gość: radis GÓRNA PÓŁKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 10:34
            górna półka to np. MESA BOOGIE cieciu, a nie sprzęt, który wraz z aparatem i
            radiem samochodowym kosztuje 7.000 zł :)
            • Gość: wwi Re: GÓRNA PÓŁKA IP: *.kolporter.com.pl 15.11.04, 17:09
              Przecież napisał, że się nie zna, analfabeto. Pisać umiesz, a czytać nie?

A propos "ciecia", to wiele osób w tym kraju chętnie przyjęłoby taką pracę,
              więc trochę szacunku. Obyś sam nie musiał kiedyś jej wykonywać
              • Gość: radis Re: GÓRNA PÓŁKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 08:40
                sorry, nie chciałem obrazić grona stróżów. No ale na Miśka musi być jakieś
                określenie. A jak się nie zna - niech się nie wypowiada.
          • Gość: Michal Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.eranet.pl 15.11.04, 13:09
            Poza tym nie sprzęt i jego parametry są przedmiotem artykułu. Taki tekst
            powstaje w kilka godzin i nie ma czasu na powływanie biegłych. Z tego co wiem
            Santana wykręcał się brakiem czasu i mówił że to nie odpowiednia pora na
            eksperckie opinie... ;-)
    • Gość: \w a co z policjantami? IP: *.chello.pl 14.11.04, 21:30
      Facet poszedl na policje ale policja go olala tak naprawde to policjanci powinni
      stracic prace bo nie wywiazuja sie ze swoich podstawowych obowiazkow. Obywatel
      ktory wykonuje za nich robote jest przestepca i ląduje w pierdlu a przestepcy
      czyli zlodzieje i handlarze narkotykow sa wypuszczani na wolnosc. Powinni
      natychmiast wywalic z pracy oficera dyzurnego ktory nie zareagowal na informacje
      o zlodziejach.
      Proponuje wysylac maile z protestami przeciw opieszalosci i lenistwu policji na
      adres ministra spraw wewnetrznych.

Ryszard.Kalisz@sejm.pl
      • Gość: obywatel Re: a co z policjantami? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.04, 14:02
        Policjanci po prostu wykonali swoje zadanie. Jeśli obserwujesz działania sądów,
        prokuratury i policji w tym kraju to zauważysz, że ich podstawowym (wręcz
        jedynym) zadaniem jest ochrona przestępców. Dla zakamuflowania tych działań
        (trochę niezręcznie byłoby się nimi chwalić) od czasu do czasu złapią i
        błyskawicznie skażą jakąś babcię-cukrzyczkę, kradnącą batonik za 69 groszy w
        hipermarkecie, czy potrzymają w areszcie kilka miesięcy nastolatka, który
        podrobił legitymację szkolną. I w tym przypadku również natychmiast schwytali
        "groźnego przestępcę", który śmiał zrobić krzywdę złodziejom i handlarzom
        narkotyków. Normalka...
    • Gość: Lesio Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: 194.203.128.* 14.11.04, 21:31
      Gosc bardzo dobrze zrobil.Szkoda tylko,ze na koniec Policja sie wtracila.Nie
      byloby sprawy.Muzyk odzyslalby swoj sprzet,a zlodziej dostalby za swoje.
      Teraz tylo Sedzia bedzie mial zagwozdke,ale sadze,ze muzyk dostanie wyeok aw
      zawieszeniu,albo sad odstapo od wymierzania kary z uwagi na wzburzenie i znikoma
      szodliwosc spoleczna czymu.I tak byloby najlepiej.
      • Gość: Paweł Z. Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.11.04, 09:43
        Jaką tam zagwozdkę! Wszystkim wpieprzą odpowiednio - no chyba, że któryś ma
        znajomości na policji lub w prokuraturze. Istotna polskiego wymiaru
        sprawiedliwości polega na tym, że jak ktoś jest biedny, to mu sąd dowali. Dla
        bogatego zawsze znajdzie się jakaś niewielka szkodliwość społeczna.
    • Gość: he Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:33
      "cygan ukradl kowala powiesili"
      HWDP
    • Gość: he Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:38
      niewazne jeden w polsce czy jeden
      wazne ze policja w tym kraju nie tylko nie potrafi albo nie chce lapac zlodzieji
      tylko jeszcze utrudnia uczciwym obywatelom odzyskiwanie ich wlasnosci
      • Gość: mj Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.11.04, 03:50
        Policjanci u nas sami sie boja - to jest kompletna paranoja - spisuja jakichs
        Bogu ducha winnych pijaczkow, a jak czlowieka po mordzie leja to ich nigdy nie
        ma - dwa przyklady:
        1) jechalem autobusem Krakowskim Przedmiesciem - czterech kolesi z lancuchami
        owinietymi wokol lap terroryzowalo pasazerow - wysiedli na Nowym Swiecie przy
        Swietokrzyskiej - na nastepnym przystanku wysiadlem ja i widze gliny jak
        spisuja (prawdopodobnie po raz dwusetny) znanego pijaczka, ktory kreci sie
        zawsze po Nowym Swiecie - wiec podchodze do nich i mowie, ze tacy owacy z
        lancuchami ludzi strasza i jeszcze kogos pobija - a oni na to, ze tutaj sa
        zajeci i ze tamtymi sie zajma... pozniej!

2)Wieczorem po bibce odprowadzam kumpla na przystanek - spotykamy drugiego
        kumpla, ktory wlasnie sobie kupil nowy rower - chcialem zobaczyc jak sie na nim
        jezdzi wiec wsiadlem odjechalem (chodnikiem!) jakies 50 metrow i wracam, a tu
        woz policyjny podjezdza do mnie i syrenka na mnie zawyl - wiec grzecznie sie
        zatrzymuje (i jak sobie uswiadomilem - dokladnie w miejscu, gdzie pol roku
        wczesniej w bialy dzien tak po mordzie oberwalem kiedy mnie wiskali z walkmana,
        ze mi szczeka pekla w dwoch miejscach - za uszami - po obu stronach - miesiac w
        drutach i jedzonko przez slomke - zrozumcie wiec, ze bylem troche zirytowany,
        ze Ci panowie teraz sie tak skutecznie znikad pojawili, a jak mi gebe obijali -
        to gdzie byli?)- w kazdym razie podchodza do mnie i bez slowa ry! ryp! wentyle
        mi z kol wyrywaja - no to mnie szlag trafil i wolam: "Hejze! Hola! Co
        robicie?!" a oni mi na to: "Pijany jestes!" (przyznaje - mialem wypite, ale z
        pewnoscia "zygzakiem srodkiem ulicy" nie jechalem jak twierdzili potem ci
        panowie w protokole - no bo to wszystko sie kolegium skonczylo, a jakze!) Ja im
        na to: "Jak jestem pijany - to mi trzeba dac podmuchac w balonik, a potem
        wentyle wyrywac!" Do tej pory pojawili sie juz moi kumple. Oddano wlascicielowi
        zdewastowany rower - a mnie: na komisariacik! Jak juz zostalem z panami sam na
        sam zaczeli sie do mnie zwracac per "Studencik nie pier*ol" - na miejscu
        (komisariat na Grenadierow) dali mi podmuchac (nareszcie!) w balonik po czym
        mnie wsadzili na poltorej godzinki za krate, gdzie siedzialem w towarzystwie
        dwoch bardzo ponurych sportowcow - po jakiejs godzince wprowadzaja jeszcze
        jednego groznego przestepce - starszy podpity jegomosc - rece skute z tylu -
        prowadza go do tej naszej cudnej celi, a i tak zeby czlowiek mores mial dla
        wladzy szturch! go i szturch! w plecki - na to skuty jegomosc sie odwraca i
        mowi: "Panom nie wolno mnie tak popychac!" i jak w morde dostal z miejsca od
        pana wladzy! ze tylko nim zakrecilo i wpadl do tej naszej klateczki, usiadl
        kolo mnie (troche mu bylo niewygodnie bo kajdanki wciaz mial na rekach, rece za
        soba, wiec sie nie mogl oprzec, no i mu krew z rozcietej brwi oczy zalewala) i
        tyko jeczal przez kolejne pol godziny: "Co za kraj, co za kraj..." Mi juz minka
        calkiem zrzedla wiec jak mnie w koncu wypuscili i pozegnali czulym "A teraz,
        Studencik, spier*alaj!" no to wracajac do domu o 3 w nocy przez Prage czulem
        sie juz naprawde bezpiecznie -

Mimo to, drodzy panowie policjanci, wciaz wierze ze sie zmienicie i wcale Wam
        nie zycze, zeby cos tam gdzies wam wpychano...

Obywatel,
    • Gość: xegar Brawo dla muzyka! IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 14.11.04, 21:58
      W kraju nieudolnej policji, skorumpowanej prokuratury i nieskutecznego tzw.
      prawa tylko samosądy będą skuteczne. Jestem przeciwny temu stanowi, ale skoro
      już tak jest, to składam gratulacje Panu Muzykowi za aktywną, obywatelską
      postawę. Jeśli ktokolwiek poza złodziejem ma być posadzony, to tylko policja, za
      wysoce szkodliwą społecznie postawę. I to za moje q*va pieniądze!!! :-(((

Xe.
      • Gość: no nie napiszę to pierwszy raz w życiu - CHWDP !!! IP: 62.233.214.* 14.11.04, 22:01
        p.erdolone ćwoki !!! >:
      • Gość: kub Re: Brawo dla muzyka! IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 14.11.04, 22:30
        popieram muzyka bo w Polsce policja łapie tylko nieletnich po 22 i pijanych
        niestety ale tylko przechodniów a gdy słyszy o poważnej sprawie to udaje że jest
        zajęta:(
    • Gość: drQ Kara śmierci dla muzyka! IP: *.nb.aliant.net 14.11.04, 22:00
      To już zupełne bestialstwo, żeby flekować Parówę za to, że chciał sobie jedynie
      pograć i znalazł sprzęt w czyimś samochodzie! A jeśli chłopak ma talent, a
      wskutek pobicia przez Pana-Muzyka zacznie się jąkać i nie zrobi już kariery?
      Biedny chłopak zaginął gdziś teraz, bo wskutek pobicia pewnie stracił pamięć i
      nie wie jak wrócić do domu! Takich "muzyków", co to bijają naszą utalentowaną
      młodzież to my nie chcemy.

A szkodliwość czynu Pana-Muzyka jest wysoka - dziwię się, że nasi policjanci
      (bardzo inteligentni zresztą) nie zastrzelili Pana-Drania na miejscu, jeszcze
      na komisariacie, zanim powiedział "a"! Przecież takich namolnych sukinsynów jak
      Pan-Muzyk poznać po wyglądzie! Jedynie co rehabilituje naszą policję (bardzo
      inteligentną zresztą), to że wypuścili Parówę i jego utalentowanych kolegów.
      Znaczy się - rozumieją kto tu jest winien. I nie wszystko stracone, i jest
      szansa na sprawiedliwość.

Bowiem na szczęście wkrótce przejmie sprawę nasza prokuratura (równie
      inteligentna jak nasza policja, zresztą) i najpewniej skaże muzyka na najwyższy
      wymiar kary. Bądźmy tutaj dobrej myśli. Bo gdyby tylko zabił Parówę - to nie
      nowina, drobny incydent wart może kilku miesięcy paki - ale tu chodzi o coś
      znacznie gorszego: zanik u muzyka poczucia humoru i to, że Pan-Muzyk zabrał
      Parówie szansę na indywidualny rozwój, do którego Parówa ma święte prawo. I w
      ten sposób utalentowany Parówa został skrzywdzony przez społeczeństwo znowu, i
      dlatego Pan -Muzyk nie zasługuje na drugą szansę.

Chyba wyrażam tu opinię większości (utalentowanych) Rodaków.
      • Gość: ROB Re: Kara śmierci dla muzyka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:35
        Zgadzam się w calej rozciągłości,oraz dodam ,że Nasz Prześwietny SĄD też
        błyśnie intelektem i ukarze porywaczy według życzenia prokuratury!!!
      • Gość: inka Re: Kara śmierci dla muzyka! IP: *.wszplock.pl 15.11.04, 00:11
        Masz racje w naszej Polsce prawa maja tylko bandyci.
        • Gość: Rafis Bandyci też nie mają praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 02:10
          Jakie konkretnie prawa mają bandyci? Też siedzą bez wyroku latami...
          • Gość: nim Re: Bandyci też nie mają praw IP: *.pl 16.11.04, 01:49
            To ci głupsi, co się zrzekli immunitetu.
      • szakal07 Re: Kara śmierci dla muzyka! 15.11.04, 03:52
        Niezmiernie sie ciesze z paszkwilu na nasze prawodawstwo i ochrone obywateli.
        Chcialbym dodac ze sam bylem podobnie traktowany w latach 80.. zwalalem to na
        komune ale teraz widze ze to Polska wlasnie.
      • margot50 Re: Kara śmierci dla muzyka! 15.11.04, 19:09
        Hahahaha, dobre!
      • piniusia Re: Kara śmierci dla muzyka! 15.11.04, 20:50
        W pełni zgadzam sie z drQ... A Parówcia ma wielki talent i to nie tylko do
        tworzenia muzyki:D Ten typ jest niesamowicie niepowtarzalny:D Ten muzyk, ktory
        pewnie uwaza sie za artyste jest nienormalny... jak mozna cos takiego zrobic
        biednemu Krzysiowi... Jezeli uwaza sie za czlowieka, ktory zna sie na muzyce
        powinien dac tez szanse innym czyli tez Parowie. A Parowa to Parowa- zdazaja
        sie przypadki, ale jest naprawde spoko kiedy sie go pozna:) Ja to wiem b
        dobrze:) Kazdy czlowiek ma swoje odchylki:) 3majcie sie:)
        • Gość: mike Re: Kara śmierci dla muzyka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 01:00
          co jak co ale ,i parówie i pałom pan muzyk powinien kolanka poprzetrącać
    • Gość: jontek www.dlug.org.pl IP: *.acn.waw.pl 14.11.04, 22:06
      najlepsza okazja na lepsze zycie...
      wyjechac z tego kraju i tesknic
      • Gość: ct Re: www.dlug.org.pl IP: *.proxy.aol.com 14.11.04, 22:34
        wyjechalem, nie tesknie, wiem ze wyjachalem na zawsze.
        co wiecej, kazda taka wiadomosc utwierdza mnie w przekonaniu ze zrobilem
        dobrze. Smutno mi tylko jak to czytam. Pozdrawiam muzyka i zycze szczescia-
        bedzie mu teraz potrzebne, przeciez porwal i zbil niewinna "Parowe".
        ide sie napic :(
    • Gość: Kowalski - Kojak Policja - to wspólnicy przestępców!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:29
      To skandal ! Jak Policja nie potrafi(a raczej nie chce) pomóc , to niech
      przynajmniej nie przeszkadza. To nie pierwszy przypadek takiego paranoidalnego
      działania policji. To właśnie Policję w tym przypadku trzeba oskarżyć o pomoc
      przestępcom, bo w sumie dzieki działaniom Policji udało im się uniknąć
      odpowiedzialności. A polskie prawo i ta grupa teoretyków profesorów, którzy
      optują za taką łagodną wersją prawa(oczywiście nie wszyscy) są do d..y. Przy
      takim prawie broniącym przestępców i bandziorów jedynym rozsądnym i realnym
      wyjściem jest "wziąć sprawy w swoje ręce". Bierzmy przykład ze specjalnych
      szwadronów w Brazylii. A Panu Markowi składam gratulację - gdyby nie
      przeszkodziła policja byłoby na jakiś czas jednego zagrażającego społeczeństwu
      złodzieja mniej. Pan Marek działał w sumie w obronie zagrożonego spokoju
      społecznego i dlatego też sprawa przeciwko niemu winna być umorzona. Natomiast
      należy wszcząć sprawę przeciw nieudolnym policjantom. O polskim prawie i jego
      twórcach na koniec nawet nie wspomnę bo nawet szkoda tych moich kilku słów. To
      prawo i jego twórcy - to zero!!!!!!!! A nawet "mniej niż zero". No ale w Sejmie
      co drugi ( a nawet więcej) to przestępca!!!!!!! A więc kto ma to prawo zmieniać.
      • Gość: fichtel1 Re: Policja - to wspólnicy przestępców!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 14.11.04, 23:04
        Menty sa na uslugach bandytow. Ze strachu lub dla pieniedzy.
        Potrafia sie znecac tylko nad tymi ktorych sie nie boja.
        dobranoc
    • Gość: Gliwiczanin A jestem ciekaw czy wam nerwy by nie póściły,gdyby IP: *.xdsl.is 14.11.04, 22:34
      A jestem ciekaw czy wam nerwy by nie póściły,gdyby policja pracująca przecież
      za wasze pieniądze was tak totalnie olała. Sam kilokakrotnie byłem świadkiem
      jak różne mendy kręciły się koło samochodów na parkingu pod moim blokiem i
      sprawdzały prawie w każdym samochodzie czy drzwi są otwarte, a gdy zadzwoniłem
      na policję,to mieli to gdzieś. Na drugi raz wezmę pałkę albo łom i zrobię z
      nimi porządek, tylko ciekawe,kogo wtedy posadzą?
      • Gość: Rafis Zająć się komendantem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:49
        Nie no jasne, ale gdybyś miał więcej oleju w głowie,
        to chwilę byś się zastanowił i wymyślił: zamiast
        dokonywać samosądów, warto zastanowić się, kto jest
        komendantem policji i czy nie warto go wykopać ze stołka
        za nieróbstwo?
        • Gość: miłosierny Re: Zająć się komendantem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:55
          Zostawcie tą biedną policję zawsze pastwicie się nad słabszymi -pamiętam jeszcze
          za czasów milicji informację prasową " dwóch działaczy Solidarności pobiło 6
          funkcjonariuszy i przewróciło im służbową Nysę na dach"
        • Gość: drQ Racja! Powinien od razu pobić komendanta!... IP: *.nb.aliant.net 14.11.04, 23:16
          ... zamiast ceregielić się z Parówą. Gratuluję bystrości umysłu. Za każde radio
          samochodowe - jeden komendant, czyż to nie wspaniałe?!!! Tak, wykopywanie
          komendantów to najpewniejsza, najszybsza, a co istotne: najłatwiejsza droga do
          odzyskania radia... Ale, ale: czy Ty czasem nie pracjujesz w Policji? Bo to
          niezwykła, no wprost, niezwykła bystrość...
          • Gość: Rafis Re: Racja! Powinien od razu pobić komendanta!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:19
            Pracuję, dlatego wiem gdzie leży pies pogrzebany - komendantowi przydałby się
            wpie..i wakacje!
            • Gość: drQ Zgoda... IP: *.nb.aliant.net 14.11.04, 23:29
              ... tym razem na poważnie: facet, który płaci podatki ma prawo wymagać. Jego
              nie interesuje, że Państwo okrada Policję, i jest nie-dofinansowana. Jak sobie
              wyobrażasz, że zwykły obywatel "wymieni" komendanta, i ile lat to potrwa? Muzyk
              odwalił kawał dobrej roboty - mam nadzieję, że znajdą się następni - biorąc
              sprawę w swoje reęce, i wstrząsając nieco opinią publiczną. Miejmy nadzieję, że
              powstaną wkrótce "obywatelskie szwadrony", bo prawo w naszym psedo-państwie
              jest na razie fikcją, i nawet nie próbuj się na nie powoływać.

Mam szacunek dla ludzi którzy się narażają (Policjantów), ale tylko dla takich.
              Ci, którzy (jak ten komendant i niektorzy jego podwładni) jedynie p...rdzą w
              stołek - to zagubione, potrzebujące pomocy cipcie.
      • Gość: pik Re: A jestem ciekaw czy wam nerwy by nie póściły, IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.11.04, 22:53
        policja to ma "gdzieś" bo ma tylko jeden samochód na Osiedlu więc po co się
        szarpać o jakiś sprzęt-na gorąco nikt z policji nie potrafi nic sensownego
        doradzic co zrobić , jak postąpić
      • Gość: Puścić Re: A jestem ciekaw czy wam nerwy by nie póściły, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 01:53
        Prawidłowa pisownia - patrz wyżej...
    • Gość: blotto Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.11.04, 23:11
      ten "sprzet" ma 24 lata, kretynie
    • Gość: Batman Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:30
      Polska Policja Nalepsza Jest!!!
    • Gość: krm Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:49
      To jest chore
      policja jest chora
      wiem że nie odkrywam niczego nowego, ale do jasnej cholery ten pie..rzony
      policjant przy telefonie miał psi obowiązek zareagować i wysłać patrol,

ale ja się już temu nie dziwię, ostanio w gazecie był poradnik dla ofiar
      napadów, kazali w nim wzywać policję bo ma ona obowiązek przyjechać,

była to bardzo ciekawa porada, ale bezuzyteczna, jak moi znajomi zostali pobici
      w łodzi około 23 wieczorem i zadzwonili po policję, to usłyszeli żeby nie
      zawracać im głowy.

Za co te tłuste świnie w radiowozach biorą pieniądze to ja nie mam pojęcia.
      • Gość: jaco Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 01:39
        nie ważne ile ma lat i czy jest jedyny w Polsce dla muzyka miał wartość
        bo musiał na niego zarobić i kupić to był jego sprzęt a tekie Pruwy są jak
        świete krowy w Polsce oni moga wszystko tyko uczciwy na oddać wszystko
        jak bandzior grozi noże to wg naszych profesorów geniuszy prawa najpierw
        weź oświadczenie notarialnie podpisane że chce ci zrobić krzywdę albo nie
        a później możesz sie bronić pytjąc go czy chce dostać pałą cegłą czy czymś
        innych to nasze prawo jest chore.
    • Gość: ananda Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 14.11.04, 23:58
      to historia z cyklu ..., a ... powiesili, jak mi zginie auto z pod bloku to
      wiem, ktory koles maczal w tym palce. cd?... na www gazeta.pl
      • Gość: Policjanciztamtad Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 00:15
        Jestescie tacy madrzy wszyscy a nie wiecie ze "parowy" to sie cale podworko boi
        tylko sie czepiacie.Ale my was znajdziemy.Muzykowi tez nie darujem.Niech no
        muzyk trafi do pierdla tam juz koledzy "parowki" sie nim zajma.
        • Gość: jaco Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 01:44
          do kolegi Paruwy takich jak wy to sie powinno do gazu wysyłać
          wasze miejsce w kominie .....
    • Gość: marek ....bo na policję nie ma co liczyć..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 00:20
      A co zrobiłaby policja? Zapewne nic.
      • Gość: diler Re: ....bo na policję nie ma co liczyć..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 00:39
        Policje by zapytała "Co panu zrobili?"
    • Gość: Diallo Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.acn.waw.pl 15.11.04, 00:39
      co sie dziwisz GW to stowarzyszenie kumoterek i antyislamistów
    • szczurbiurowy Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s 15.11.04, 01:29
      Ludzie biorą sprawy we własne ręce, bo państwo nie wypełnia swoich podstawowych
      funkcji
      • Gość: Cc Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 03:10
        O to, to! Państwo wycofało się w sferę korupcji i nepotyzmu zaniedbując lub porzucając zadania, do
        których jest powołane. I to jest ważne w tej historii! Państwo odbiera obywatelom prawo do obrony nie
        oferując nic w zamian! Żadnej ochrony! A więc obywatele muszą brać sprawy we własne ręce!
        Przyglądajmy się wnikliwie tej historii. Ona dużo mówi o tym, czym jest Trzecia Republika Kolesiów!

Stan tego pożal się boże "państwa prawa" nie jest efektem ostatnich lat millerozy. To wynik solidarnej
        współpracy wszystkich politykierów zapoczątkowanej przez przemądrzałego elektryka i Mietka. To
        prymitywny elektryk złamał kark naszej młodej demokracji. I to w jego życiorysie jest ważniejsze niż
        cała Solidarność, skakanie przez płoty czy podwożenie motorówkami SB...
    • Gość: Preslaw Policja zajmuje się trzepaniem kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 02:08
      Trzepaniem kieszeni młodzieży w poszukiwaniu trawki - na tym się znają i to
      lubią robić, spokojna, bezpieczna praca, a statystyki rosną...
    • Gość: [m] Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 15.11.04, 02:37
      Wybacz, ale żeby ocenić klasę wzmacniacza albo wyjaśnić, co to Cry Baby lub
      "przester gitarowy" (notabene po co ten cudzysłów?) nie trzeba grać w żadnym
      znanym zespole.
    • szakal07 Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s 15.11.04, 04:05
      czy poza sprzetem nic nie widzisz i nie czujesz???.... szkoda mi Cie....
      • Gość: alter kto zna policję ten wie że musi mieć gnata w domu IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 15.11.04, 04:22
        a wtedy złodzieje nie przychodzą , zgadnijcie dlaczego?
    • Gość: GT Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: 216.59.173.* 15.11.04, 05:33
      Pisz na temat. !!!!
    • Gość: Julek Re: O tym, jak wrocławski muzyk zamiast policji s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 05:45
      A moze to ten skradziony:>> niech Policja lepiej to sprawdzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka