Gość: freaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:14 kto pozwolił że pomalowano most grunwaldzki na taki majtkowy kolor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: popsuli most grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:33 Jest wspaniały :-) Dzięki ci MC DŻONSON! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omeg Re: popsuli most grunwaldzki IP: 195.117.149.* 18.11.04, 12:10 racja - paskuda - wszyscy znajomi tez mówią, ze to paskudny kolor - ma sie nijak do barwy kamienia pylonów, nawet nie nawiązuje do czegos w okolicy popatrzcie na Zwierzyniecki - czerwony piaskowiec i zółty most - bardzo dobrze sie komponuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloko Re: popsuli most grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:53 nie będe pisać o tym czy jest ładny czy nie, to sprawa każdego z osobna. Chodzi o to że konserwator powrócił do koloru jaki miał most zaraz po otwarciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub.s Re: popsuli most grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:51 nie wieze w to, ze ten most mial taki ohydny kolor zaraz po otwarciu. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: popsuli most grunwaldzki 18.11.04, 21:46 hydral.com.pl/neo/7750,foto.html hydral.com.pl/neo/002037,foto.html hydral.com.pl/neo/006303,foto.html Odpowiedz Link Zgłoś
martouf Re: popsuli most grunwaldzki 18.11.04, 22:59 hydral.com.pl/neo/001990,foto.html nie mogli go trochę szerszego zrobić? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub.s MIALEM RACJE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:04 Przeciez na tych barwionych fotografiach wyraznie widac, ze elementy metalowe są w kolerze metalu a nie majtek! Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: MIALEM RACJE!!! 24.11.04, 20:30 Ja nie mam majtek w takim kolorze. Metalowych tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sstes Re: popsuli most grunwaldzki 19.11.04, 19:22 Gość portalu: omeg napisał(a): > , nawet nie nawiązuje do czegos w okolicy Jak to nie nawiazuje? A do tego plynnego co ma pod soba? W sloneczne dni oczywiscie... (zgadzam sie ze to raczej sciek, ale niebieskawy to czasem jednak jest...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyobraźnia Re: popsuli most grunwaldzki IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 23.11.04, 23:29 Nie zabierałam głosu, dopóki nie zobaczyłam na własne oczy. Teraz mówię: kolor jest ohydny!Do ciepłej szarości kamienia ten odcień błękitu jest nieporozumieniem. Owszem, mógł sobie być niebieski, ale trzeba było znaleźć właściwy odcień. I tyle. A stare zdjęcia są przekolorowane i nie pokazują prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: popsuli most grunwaldzki IP: 62.233.177.* 24.11.04, 11:21 Mnie się podoba! Jakoś nie widzę kanarkowych czy zielonych pylonów:) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGG Re: popsuli most grunwaldzki IP: *.ita.pwr.wroc.pl 24.11.04, 16:10 Ja też nie widzę kanarkowych, czy zielonych. jak konserwator, to konserwator. Był niebieski, to teraz tez mógł być niebieski, tylko że trochę wyraziściej (coś bliżej koloru tramwajów), bo teraz jest taki jak niebieskie gacie wyprane w "Arielu Super Biel". Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: popsuli most grunwaldzki 24.11.04, 17:24 Myślę że w tej dyskusji nie powinni brać udziału faceci, którzy generalnie jak wiadomo rozróżniają 7 kolorów. A z niebieskim to już w ogóle cienko u niektórych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyobraxnia Re: popsuli most grunwaldzki IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 25.11.04, 00:41 ..bo to ani piwo nie jest w tym kolorze, ani piłka nożna, samochody też rzadko, to jak odróżnić? :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
man_of_brass Re: popsuli most grunwaldzki 25.11.04, 15:17 stare zdjecia to zwykle sa wyblakle, a nie przekolorowane i skad ta pewnosc, ze kolor byl diametralnie inny? widzialas na wlasne oczy? mnie tez sie taki kolor niezbyt podoba, ale argumenty typu ja wiem najlepiej jakiego koloru byla farba 100 lat temu, albo to musial byc inny kolor bo akurat ten mi sie nie podoba sa smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyobraźnia Re: popsuli most grunwaldzki IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.11.04, 01:09 Ano, taka jest właściwość triady (druku trójkolorowego) że z trzech barw podstawowych tworzy wszystkie inne. Siłą rzeczy nie uwzględnia niuansów barwnych. Jeśli pocztówka była kolorowana ręcznie-to jeszcze gorzej. Siedział koleś i zamalowywał. Zwróć uwagę, że na każdym zdjęciu kolor jest inny (linki masz powyzej) ..moje upodobania to rzeczywiscie tylko mój problem - ale są zasady, które zlekceważono. Inaczej most mógłby Ci się podobać, a nawet nie wiedziałbyś dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: prawda jest taka: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:09 jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim (a nam Polakom zwłaszcza) dogodził... PZDR Odpowiedz Link Zgłoś